Läntinen maailma maallistui, mutta tuliko meistä aiempaa onnellisempia?

Anonyymi

Näin hiljattain komean nuoren miehen, jonka elämänvaiheen pitäisi olla fantastinen. Hän ei näyttänyt onnelliselta. Itse asiassa hän näytti siltä, kuin hän ei olisi koskaan tuntenut todellista iloa. Ainoat intohimot hänen kasvoillaan olivat viha ja turhautuminen. Katsoin ympärilleni, ja se, mitä olin nähnyt hänessä, ei ollut vain hänen nuoruutensa ominaisuus. Kaikenikäiset ihmiset näyttivät kurjilta, vihaisilta, lyötyiltä ja turhautuneilta. Kaikki näyttivät kamppailevan vain selviytyäkseen tuosta elämän hetkestä.

Meidän sukupolvemme nauraa Jumalalle ja Hänen elämänsäännöilleen. He käyttäytyvät kuin Hän olisi ilonpilaaja tai vanha hörhö. He eivät näytä ymmärtävän, että Hänen sääntönsä ovat meidän ja lastemme hyväksi. Hän rakastaa meitä, mutta kun harhaudumme yhä kauemmas Hänestä, meistä tulee yhä onnettomampia.

Miten Amerikan jumalanvastainen elämäntapa toimii? Menkää ostoskeskukseen tai jopa huvipuistoon. Niiden paikkojen pitäisi olla hauskoja. Silti useimmat ihmiset siellä eivät ole edes onnellisia. Ja he ovat miljoonien kilometrien päässä todellisesta ilosta. Surullisuus on hiipinyt kaikkeen. Ihmiset kävelevät kuin fyysisesti pahoinpidellyt koirat - päät laskettuina seuraavaa iskua varten.

Miten tämä on voinut tapahtua? Elämme poikkeuksellisen mukavuuden ja henkilökohtaisen vallan aikaa. Katsokaa vaikka puhelimiamme. Ne toimivat henkilökohtaisina avustajina. Ne antavat välittömän pääsyn tietomaailmoihin. Ne helpottavat elämää ja säästävät valtavasti aikaa. Mutta milloin saamme nähdä, mitä hyötyä näistä säästetyistä tunneista on? Ja olemmeko onnellisempia?

Elämme riippuvuuksien maailmassa. Videopelit, joita pidetään pelkkinä huipputeknisinä leluina, voivat nopeasti muuttua pakkomielteiksi. Alkoholi ja viihdehuumeet lupaavat avata itse elämän olemuksen. Ajan myötä niistä tulee kuitenkin yhä pienenevien vankilasellien seiniä. Se alkoi siitä, että hyvää kutsuttiin pahaksi ja pahaa hyväksi. Ja pian kaiken merkitys muuttui. Tieteelliset, koulutukselliset ja lääketieteelliset laitoksemme opettavat käsitteitä, joita aiemmat sukupolvet olisivat kutsuneet hulluiksi. Ihmisten on yhä vaikeampi ajatella suoraan yksinkertaisimmista asioista.

Pelkästään Yhdysvalloissa joku kuolee itsemurhaan joka yhdestoista minuutti. Ja Western Michiganin yliopiston mukaan "yleisesti arvioidaan, että yhtä itsemurhakuolemaa kohti tehdään 25 yritystä". Vaikka useimmat yritykset epäonnistuvat, itsemurhaan kuolee maailmassa kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin henkirikoksiin.
Yhteiskuntamme on kuvainnollisesti käärinyt Raamatun kasaan ja heittänyt sen roskiin. Silti se sisältää yhä elämän ja ilon sanoja. Sanansa kautta Jumala vapauttaa orjuudesta, parantaa sielun ja puhaltaa elämää olentoihimme. Siitä huolimatta yhä useammat seurakunnat välttelevät sitä, ikään kuin se häpeäisi niitä.

Enemmän kuin koskaan ennen meidän on julistettava Jumalan sanaa ilman häpeää tai epäröintiä. Tämä kuivunut, kuivuuden runtelema maailma tarvitsee elävän veden virtoja. Joh. 7:37-38:ssa Jeesus sanoi: Joh. 7:37-38.
"Jos jotakuta janottaa, tulkoon minun luokseni ja juokoon".
Joka uskoo minuun, niin kuin kirjoituksessa sanotaan, hänen vatsastaan virtaa elävän veden virrat.""

Tällaisena aikana voimme sanoa Room. 1:16:n kanssa: "Sillä minä en häpeä Kristuksen evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo, juutalaiselle ensin ja myös kreikkalaiselle." Koko maailma tarvitsee "Jumalan voimaa pelastukseen", ja tämä tarve ei ole koskaan ollut kiireellisempi kuin nyt.

7

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyviä pointteja.

      • Anonyymi

        Kirjoitan Orlandosta Floridasta ja tämän kaupungin alueella oli eilen yksi murha/itsemurha tapaus. Joku tappoi perheensä ja sen jälkeen itsensä.

        Orlando police: 5 dead in apparent murder-suicide
        https://youtu.be/5e9o1cVaXM0

        Samantapainen tapaus oli kuukausi sitten Casselberryn alueella Orlandon lähistöllä.

        Four dead at Casselberry apartment complex in murder-suicide, police say
        https://youtu.be/ewyBYkkvZyY

        Monia näistä ei edes kuule Suomessa, ne hukkuvat muiden uutisten sekaan ja journalistit valitsevat isoimmat tapaukset.

        Tosin monista tälläisistä ei puhuta Yhdysvaltainkaan suurimmissa uutislehdissä koska niilläkin on liian monta muutakin asiaa joista heidän odotetaan kirjoittavan.

        Washington Postissa oli kuukausi sitten artikkeli siitä että Yhdsvalloissa on liian monta "mass shooting" ampumatapausta jotta niistäkään voisi kaikista kirjoittaa (Yhdysvalloissa ampumatapaus on "mass shooting" tapaus jos siinä on kolmesta viiteen uhria. Eri sanomalehdet ja alueet käyttävät eri määritelmää).

        There are too many mass shootings for the U.S. media to cover
        https://www.washingtonpost.com/media/2022/07/09/us-media-mass-shootings/

        Kuitenkin luulisin että samoja ongelmia on muuallakin kuin vain läntisessä maailmassa tai USA:ssa?


    • Anonyymi

      Vaikka USAta usein mainostetaankin sellaisena haluttavana maana, monet siellä jo asuvat eivät ole erityisen onnellisia. Paljon kodittomuutta ja väkivaltaa.

    • Anonyymi

      toisen hyvä on toisen paha jos et sitä tiennyt !!!
      Asutko hyvinvointivaltiossa vai paratiisissa 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Niin, emme valitettavasti elä täällä paratiisissa, kaikissa aikakausissa on omat ongelmansa, liika helppouskaan ei tee meistä välttämättä onnellisia, jos haasteet puuttuvat kokonaan ihminen voi kokea elämänsä merkityksettömäksi. haasteet nimenomaan kasvattavat meitä.

      Emme osaa enää edes kuvitella miten hankalaa elämä ennen oikeasti oli, huvituksia oli vähän, ja nekin aika yksinkertaisia, monilla ei ollut niihin edes varaa. Nyt on kaikenlaisia huvituksiakin vaikka kuinka, ja ne ovat lähes kaikkien saatavilla.

      Mutta jos ei tiedä paremmasta, ei sitä osaa edes silloin kaivata.

      Aloitus on mielestäni vähän lapsellinen, että tämä aikamme oli jotenkin erityisesti synkkää, voi kun olisi aikakone, niin voitaisiin mennä kokemaan vaikka keskiaikaa, miten julmaa aikaa se oli. Eikä tarvitse mennä edes niin kauas menneisyyteenkään, Suomessa lapsia myytiin markkinoilla vain joku 100 vuotta sitten, mites jos sinun lapsesi mentäisiin myymään markkinoilla?

      Saat vaikka hammassäryn, ei ole kipulääkkeitä, hampaasi pitää repiä irti, Jokainen voi kokeilla miltä hampaan irti repiminenkin tuntuu ilman puudutusta? Ja olet nelikymppisenä vielä hampaaton.

      Viinaa juotiin ennen paljon, koska elämä oli usein tylsän yksinkertaista, päivät täysin samanlaisia, kaikki tylsyys, ja kurjuus hukutettiin alkoholiin. Monen suvun "kirous" on kuitenkin voitettu, koska uusi sukupolvi on alkanut tuntea elämänsä mielekkääksi, osaavat nauttia nykyisestä elämästään, ja kaikesta tästä kehityksestä.

      Yksin eläminenkin on helpompaa, kotona viihtyy paremmin, koska on jo muutakin, kuin vain neljä seinää, sänky. pöytä, ja tuoli. On laitteita. jääkaappi, televisio, tietokone, nettiyhteys ulkomaailmaan, ja vessakin, suihku, jotka ovat olleet ylellisyyttä vähän pidempään, mutta eivät nekään kovin kauaa. Otetaan se kaikki pois, niin huomataan miten tyhjässä maailmassa voisimme elää, yksin asunnossa, jossa ei ole, kuin sänky, tuoli, ja pöytä, kuin vankiselli. Kirjat korkeintaan voivat piristää oloamme. Siis, jos jäämme yksin, vaikka eron takia, niin kyllä tässä nykyajassa pärjää jo paljon paremmin, kuin ennen, vaikka eihän se kivaa ole varmaan missään ajassa.

      Ihminen kun ei ole koskaan tyytyväinen, vaikka miten helppoa olisi elämämme täällä, kun se helppouskin voi olla myöskin epätyydyttävää, jos siihen ei osaa suhtautua oikein, emme elä pelkästä vedestä, ja leivästä kuitenkaan.

      • Anonyymi

        "Ihminen kun ei ole koskaan tyytyväinen, vaikka miten helppoa olisi elämämme täällä,..."

        Duoda, oletko nyt varmaan ajatellut tuota loppuun saakka?
        Veikkaan, että olet kiinnittänyt huomiosi niihin poikkeuksiin, jotka saavat palstilaa ja unohdat ne tsiljonat tilanteet, joissa ihmiset ihan oikeasti ovat onnellisia. Ne tilanteet kun eivät tee lööppejä!!!

        Avaaja varmaan tarkoittaa hyvää, mutta on niin uskontonsa sokaisema, että kirjoittaa melkein pelkästään makkelia.
        Hän ei edes näytä tietävän, ettei edes ole olemassa kristillistä moraalia.
        Hän ei edes tiedä, että parhaat teologimme ovat sitä mieltä, ettei Raamattua voi käyttää kirjana, mistä käydään hakemassa ohjeita siitä, mikä on oikein ja mikä väärin, mikä hyvää ja mikä pahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihminen kun ei ole koskaan tyytyväinen, vaikka miten helppoa olisi elämämme täällä,..."

        Duoda, oletko nyt varmaan ajatellut tuota loppuun saakka?
        Veikkaan, että olet kiinnittänyt huomiosi niihin poikkeuksiin, jotka saavat palstilaa ja unohdat ne tsiljonat tilanteet, joissa ihmiset ihan oikeasti ovat onnellisia. Ne tilanteet kun eivät tee lööppejä!!!

        Avaaja varmaan tarkoittaa hyvää, mutta on niin uskontonsa sokaisema, että kirjoittaa melkein pelkästään makkelia.
        Hän ei edes näytä tietävän, ettei edes ole olemassa kristillistä moraalia.
        Hän ei edes tiedä, että parhaat teologimme ovat sitä mieltä, ettei Raamattua voi käyttää kirjana, mistä käydään hakemassa ohjeita siitä, mikä on oikein ja mikä väärin, mikä hyvää ja mikä pahaa.

        Aina on niitä, joilla mikään ei ole tarpeeksi hyvää.

        Jos siis asenteemme on kielteinen, niin eihän se suhtautuminenkaan kovin positiivinen taida olla.

        Kyllä tuosta tekstistänikin olisi tämäkin pitänyt selvitä.

        Moni osaa kuitenkin suhteuttaa nämä asiat, verrata nykyisyyttä menneeseen, ainakin alitajuisesti.

        Uskovilla on joillakin tosiaankin nähdä niitä ns. lopun ajan merkkejä tässä ajassamme, kuuluu kuvioon, että kaikki viittaa siihen, että nyt se tapahtuu vihdoinkin!

        Keskiajallakin niitä varmaan vasta nähtiinkin, tai 1. Maailmansodan aikaan. Oli se sellasta viimeistä päivää sekin. No, nekin ajat sitten menivät ohi, ja ihmiset nautti uusista ajoista taas, kunnes nekin ajat muuttuu taas uudelleen.

        Kyllä kaikki täällä menee sykleissä, mitään loppua niille ei ole, tai sitten tämä kaikki loppuu lopullisesti, eikä mitään "pelastajaakaan" taida koskaan täällä näkyä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      79
      1487
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1235
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1158
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      974
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      144
      960
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      174
      931
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      842
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      824
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      82
      723
    Aihe