Pitkät sähkösopimukset pitäisi kieltää.

Anonyymi

Sähköyhtiöt myy asiakkailleen sähköä pitkillä sopimuksilla. Nytkin sähköä myydään 8-40 senttiin kwh, riippuen siitä milloin sopimus on solmittu. Pitkät sopimukset ei jousta sähkön hinnan vaihteluihin. Nyt sopimuksen tekevät maksaa joidenkin joskus halvalla saamat sopimukset.
Pitäisi laissa määrätä että jatkossa sähköä myytäisiin päiväkohtaiseen pörssihintaan. Asiakas voisi säästää paljon rahaa kuluttamalla sähköä silloin kun se on halpaa ja kuluttamalla vähän kun se on kallista.

26

190

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pörssisähkö pakolliseksi olisi ratkaisu sähkön kulutuspiikkeihin.

   • Anonyymi

    Joo, tasataan kulutus niin ettei sähkö ole enää halpaa mihinkään aikaan 24/7:ssä. :)


  • Anonyymi

   Jännää kuinka media tai poliitikot ei ole heränneet siihen että pitkät sähkösopimukset toimii vain vakaan sähkön hinnan aikana. Kansalaiset joutuu eriarvoiseen asemaan.
   Media ja poliitikot tietää, mutta ei kerro, ettei asialle tarvitse tehdä mitään. Tavalliset kansalaiset ei tajua sähkömarkkinoista mitään.

  • Anonyymi

   Pörssisähkö kiellettävä kokonaan, koska aiheuttanut koko kulutuspiikki -pelleilyn.

   • Anonyymi

    Tässä on järkevä ajatus: sähkön pitäisi olla kohtuullisen vakaa hinnaltaan, koska se on perushyödyke yhteiskunnassa. Nykyään on jo päivä- ja yösähkö, jotka ohjaavat kulutusta.

    Pörssisähkön "vuoristorataa" ei todellakaan kaipaisi, varsinainen "hermosaha", joka pakottaa tavallisen kuluttajan tuijottamaan jotain käyrää kaiken aikaa....sairasta touhua.


  • Anonyymi

   Pörssisähkö on tullut jäädäkseen. Kulutuspiikit ja kalliit sähkön hinnat saadaan tasattua pörssusähköllä. Kun sähkö on kallista niin kuluttajat ei kuluta sähköä ja siirtää kulutusta halvempiin ajankohtiin. Kaikkien ei ole pakko mmittää saunaa samaan aikaan.

   • Anonyymi

    Ei sähköä voida varastoida. Jos kaikki siirtää sähkönkäytön yölle, jolloin sähkö on hallvempaa, niin kuvitteletkos, ettei sähkönhinta nouse, kun kulutus on suurta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sähköä voida varastoida. Jos kaikki siirtää sähkönkäytön yölle, jolloin sähkö on hallvempaa, niin kuvitteletkos, ettei sähkönhinta nouse, kun kulutus on suurta.

    Unohdat nyt että asunnot ja maatalous yhdessä kuluttavat sähköstä vain 25%. Tuotanto ja julkiselämä sekä lämpöhävikki vie sähköstä peräti 75%. Poliitikkojen puheet kansalaisten sähkönsäästöistä (kodit) ovat marginaalitouhua. Jos sähköä halutaan säästää on tehtaita, virastoja ja esim uima- ja jäähalleja suljettava.

    *****Penna Tervo*****


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sähköä voida varastoida. Jos kaikki siirtää sähkönkäytön yölle, jolloin sähkö on hallvempaa, niin kuvitteletkos, ettei sähkönhinta nouse, kun kulutus on suurta.

    Kyllä voi, mutta ihan halpaa se ei ole.
    Kattele vaikka Wärtsilän powerbank tuotteita.
    Kontteja vaan pihaan, kyl se sitä.


  • Anonyymi

   Turha muille olla tyhmyydestään kateellinen. Vielä reilu vuosi tässä mennään meidän perheessä 5c/kwh sopparilla jonka solmin vuosi sitten. Luojankiitos, kun tuli oikeaan aikaan tehtyä.

  • Anonyymi

   Pörssisähkön hinta vaihtelee kulutuksen mukaan. Yöaikaan sähkö on halpaa, koska ei ole kulutusta.
   Jos yöaikainen kulutus kasvaa, myös hinta nousee. Eihän tässä ole mitään mieltä.
   Pörssisähkötariffit pitäisi kieltää yksityiseltä kuluttajalta.
   Muutenkin pitäisi kieltää sähkön myynti sellaisilta firmoilta, jotka eivät tuota sähköä. Eiväthän nämä ole mitään sähköfirmoja, joilla on vain firman nimi ja postilaatikko.

   • Anonyymi

    Vielä sinullekin tiedoksi: rakennukset ja maatalous vievät Suomen sähkönkulutuksesta 25%. Teollisuus, julkinen elämä, rakentaminen, sähkön hävikki yhteensä 75%. Pelkästään teollisuuden osuus oli viime vuonna 44%.

    *****Penna Tervo*****


  • Anonyymi

   Pitäähän sitä olla maailmassa kaikenkarvaisia välistäottajia. Miksei kaikkia verojakin laiteta johonkin pörssiin. Menisimme töihin tai kauppaan vain silloin, kun alv tai tulovero-% on matala.

   • Anonyymi

    "Kuutamourakat" on monelle tuttuja. Liekö peruja juuri tuosta?


   • Anonyymi

    Älä helvetissä tuollaisia täällä, ottavat vielä "onkeensa".


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kukaan ei tällä viikolla enää solminut 2 vuoden määräaikaisia alle 30 sentin per KWh. Vielä viime viikolla noin pitkiä sai 26 sentillä. (halvin)

  • Anonyymi

   Sähköllä ei pitäisi saada keinotella.Sähköpörssi on turha, jota kukaan ei tarvitse.

   • Anonyymi

    JUURI NOIN! Sähkö on käytännössä välttämätön kuin ruoka - ei kuulu keinottelun kohteeksi mitenkään....moraalitonta.


  • Anonyymi

   Suurin huijaus on pörssisähkön kuukausikeskihinta. Ne pitäisi lailla kieltää myös.

   Itse siirryin tällä viikolla tuntihinnoitteluun. Esim käyttöveden lämmitän aamuyön kahdella halvimmalla tunnilla. Samoin pesukoneet päälle halvimmilla tunneilla. Lattialämmityksen valitsen 8 matalimman tuntihinnan mukaan. Oikeastaan lopulta vain ruuanlaitto, jääkaappi, pakastin ovat niitä joihin vaikeampi vaikuttaa. Ilmalämpöpumpun käyttöä vain halvimmilla tunneilla voi kokeilla. Jos lämpö ei riitä sitten otan käyttöön varaavan ison leivinuunin ja polttopuut.

   • Anonyymi

    Jo olet itsellesi "stressikoneen" hankkinut...tuntihinnoittelun orja - onnea valitsemallesi tielle!
    Ei käy kateeksi.


  • Anonyymi

   Riippuu talouksista. Pitkään on käytetty arviota jonka mukaan sähkönkulutuksesta lämmitys vie sähkölämmitteisissä ok-taloissa 50% ja vesi 20%. Loput 30% tulee laitteiden ja valojen käytöstä. Nämä laitteet kuten pakastin, jääkaappi, pesukoneet ja muut hurisevat pitkin päivää. Vain pesukoneita voi ajastaa aamuyölle. Itseasiassa jääkaappi kuluttaa sähköä eniten aamulla, päivällä ja illalla - siis kalleimpien tuntien ajalla.

  • Anonyymi

   Soppari on tyhmä ja lapsellinen sana .

  • Anonyymi

   Pörsisähköhän oli tehty vielä väärin suomessa, niin että matkoja ei otettu olenkaan huomioon.

  • Anonyymi

   no voi sun, miksi et itse tehnyt pitkää sähkösopimusta, vaan tulet itkemään tänne omaa tyhmyyttäsi.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   421
   5560
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   3673
  3. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   3285
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   305
   2941
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2131
  6. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   67
   1493
  7. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   70
   1363
  8. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   379
   1337
  9. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   227
   1334
  10. Paavo Väyrynen tietää mitä pitää nyt tehdä

   Paavo Väyrynen on lopulta Keskustan pelastus - paluuna kotiin! ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009092830.html - , näin Ilta-Sanomat otsikoi ai
   Maailman menoa
   545
   1221
  Aihe