Miksi kommunismi vetosi minuun nuorena?

Anonyymi

Ensinnäkin, oikeaa tietoa etenkään NL; n todellisesta tilanteesta ei ollut suomessa saatavilla silloin 70 luvulla.
Toisekseen, NL hoiti propagandan todella hyvin. Kuvataide, juistetaide, elokuvat, kirjallisuus, musiikki vetosi herkkään ja romanttiseen nuoreen.
Kolmanneksi, kukaan lähipiirissä ei vihannut kommunismia. Enoni, sodassa toisen jalkansa menettänyt ja melkein partisaanien tappama puhui aina ymmärtävästi "ryssistä". Tietysti, he jakoivat saman onnettoman sodan.
Vasta aikuisena työkaveri Antti (kiitos hänelle) kertoi veljestään joka OLI kommunisti mutta kääntyi käytyään venäjällä. Pääpointti oli Reilun Pelin puuttuminen venäläisten arkitodellisuudessa. Lyhyest ja selvin sanoin Antti murskasi illuusioni.

4

780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kommunisteja lienee ollut paljonkin, mutta kommunismia ei ole missään saatu aaikaan.

    • Anonyymi

      Nämäkö ne Ryssän opit Sinua niin kiinnostivat nuorena, että jäivät Suomen peruskoulun (ilmaiset) oppikirjat lukematta? (heititkö roskiin?)
      Neuvostoliiton (NL) kirjoitat isoilla kirjaimilla, mutta Suomi on kai niin mitätön maa, että sen voi kirjottaa pienellä alkukirjaimella. Mahtoi lisäksi harmittaa, kun pitää opetella ruotsia ja englantia?

    • Anonyymi

      Kommunismi ei ole ryssän etuoikeus älkää sotkeko ajatusta venäläisiin, ajatus on tulon jako tasaisesti ei koske venäjää millään saralla, siellä lienee luokkaerot maailman kovinta tahoa.

    • Anonyymi

      Kyllä se oli minullakin niin, että käsitin Kommunismin ainoaksi oikeaksi yhteiskunta järjestykseksi.
      Se oli niin silloin sotien jälkeen, että julkinen valta jopa kirkko oli oikeistolainen ja kaikki julkinen valta oli juuri köyhien kurissa pitämiseksi järjestetty, Suomessa oli lisäksi tuoreessa muistissa kapinan aika noin 1918 v. Joten uskon, että sama kapina henki oli vielä sotienjälkeenkin ja syystä kansa oli kapinallinen heitä sorrettiin.
      Esm palkat ainakin metsätöissä oli mielivaltaiset. Me pelättiin vielä 1960-1970 vuosina kaikkea oikeistolaisuutta siis kirkkoa ja työnantaja puolta jotka oli oikeistoa ja tietysti virka valtaa/ Poliisia jotka oli suomessa Oikeistolaisia. Maamme oli vielä pitkälle noin 1980 luvulle saakka selkeästi jakaantunut Oikeistolaisuuteen ja Vasemmistolaisuuteen.

      Kun sitten olimme kuulleet Kommunistisesta ideologiasta jossa kaikki ihmiset olivat tasaarvoisia palkan ym suhteen, niin tämä tälläinen vetosi meihin ja uskoimme
      Kommunismin olevan pelastus köyhyydestä ja Oikeiston sorto vallasta.

      Kommunismin ideologia lähtee liikkeelle siitä jos ihmistä orjuutetaan ja sorretaan ja näin Suomessakin tehtiin ihan 1970 luvulle asti. Sitten tuli ammatti liitot ja palkka ja työehto sopimukset ja Vasemmistolaisuus sai laillisen oikeuden puolustaa etujaan Kommunismi oli yhdessä Sosiaalidemokraattien kanssa tuolloin selkeää Vasemmistolaisuutta.
      Uskoimme Kommunismiin tuolloin melko suuri osa Suomen kansasta. Meitä oli esm SAK: keskus järjestön piirissä olevissa liitoissa niitten jäsenistä suurin osa Kommunisteja/ SKDL: ( Suomen Kansan Demokraattinen Liitto) ja Sosiaalidemokraatit.
      Kommunismi on vieläkin demokratiaa siinä kuin muutkin puolueet ja se on ihan hyvä olla olemassa vieläkin. Ei sitä tiedä ollenkaan, että kunka tämä m,aailma vielä muttuu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe