Näkyykö Pohjantähti Australiassa (littumaassa)?

Anonyymi

9

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pohjantähti näkyy myös Australiassa, pallopäiden vastaväitteistä huolimatta.

      Suuntaa Australiassa teleskooppisi/ kamerasi horisontin tuntumaan, ja zoomaa esim Nikon P900 kamerallasi perspektiivin katoamispisteeseen pienentynyt Pohjantähti takaisin näkyviin.

      Litteämaa on todellakin totta, tulet hämmästymään tutkimus tuloksistasi.

      • Älä nyt viitsi, tuota ei usko kukaan:).

        Mistä tiedät, että tähtönen on pohjantähti, ettei vain olisi joku muu?

        Kannattaa avata kunnollinen tähtikartta ja tutkia sitä huolella, ennen kuin kirjoittaa omiaan.

        Apropoom, oletko käväissyt Australiassa? Ilmeisemmin et. Sinne on mukava matkustellla nykyisin lentämällä, laivalla vie turkasesti aikaa, joskin olen tällaista matkailumuotoa suunnitellut.

        En muutoin käsitä kameravouhotusta, sillä Nikon P900 on taviskamera kamera. Paremmat kamerat ja teleobjektiivit maksavat melkoisesti (10 000-35 000 euroon), mutta kelvollisia löytyy toki halvemmalla.


    • Anonyymi

      Minä ehdottaisin seuraavaa lähestymistapaa tähän Pohjantähden näkymiseen Littumaan alapuolelta: ensin lähetetään satelliitti Littumaan reunan läheisyyteen joka sitten heijastaisi Pohjantähdestä lähtevän valon sinne Littumaan alapuolelle jolloin saataisiin Pohjantähti näkymään ja peräti kuvattua siellä Littumaan alapuolella. Samaa huipputeknistä ratkaisua voitaisiin kokeilla myös Etelän ristin saamista näkyviin tänne Littumaan yläpuolelle.

      • Anonyymi

        Ajatelmani on, että tietopisteen nimi pitäisi muuttaa Valhepisteeksi! Kyllä siellä niin pahaa ja perätöntä pajunköyttä yritetään syöttää, onneksi kukaan ei ota noita sepustuksia muuta kuin huumorin kannalta.


      • Anonyymi

        "Kiintotähtiä on uskomukseni mukaan olemassa vain yksi, ja se on Pohjantähti. Jos puhutaan ainoastaan näennäisyydestä niin Pohjantähti pysyy näennäisesti varsin hyvin paikoillaan, kun taas Sirius havaintojeni perusteella ei pysy paikoillaan edes näennäisesti.

        Vaikka muut tähdet pyörivät kehää Pohjantähden ympäri, niin Pohjantähti pysyy aina paikallaan. Mikäli sen osalta löytyy näennäistä sijaintieroa, niin se on taatusti melko minimaalista kun vertaa kaikkiin muihin tähtiin. Pohjantähti, kiintotähtenä, osoittaa meille aina mistä pohjoisen suunta löytyy. Se on litteän Maan keskikohdan yläpuolella, eli kutakuinkin pohjoisnavan yläpuolella."

        Siinä ote sivuston sepustuksista jotka muistuttaa lähinnä otetta vitsikirjasta.
        Maa on edelleenkin pallo.


    • Anonyymi

      Ei näy. Ja olette taas tervetulleita katsomaan.

      Raja on taas auki eikä tarvitse enää ottaa rokotteita tai kaivaa nenää.

      Vuodenvaihteessa on paras aika nähdä paljain silmin ettei Maa voi olla litteä koska Aurinko nousee ja laskee 90 astetta eri suunnasta kuin palstallakin kuuluisa "litteän maan kello" edellyttää, ja menee vielä 14 tuntia yhteen suuntaan taivaalla nousun ja laskun välillä, tilanne joka olisi absoluuttisen mahdoton litteässä Maassa.

      Samalla voi yöllä ihmetellä mitenkä lämminstä voi olla yli 25C vaikka Kuun pitäisi jäähdyttää kylmällä valollaan, mitenkä Orion on ylösalaisin, ja Kuun pinnalta paljain silmin näkyvä Tycho kraatteri sekin aivan eri kohdassa kuin Suomesta tarkastellen.

      Toki taivaalla myös näkee kuuluisan Etelän Ristin.

      TERVETULOA.

      Vanha lupaus missä maksan jokaiselle kuittia vastaan lentoliput takaisin jos yllämainittuja ei pysty näkemään pilvettömänä yönä/päivänä on EDELLEEN VOIMASSA.

      • Komppaan - olen tulossa siihen suuntaan päivänä muutamana ja voin maksaa vaikkapa puolet littumaalaisten lentolipuista. Eipä ole pelkoa, että tulevat:).

        Pohjantähdestä (a Ursae Minoris) sen verran, että se on nyt "pohjantähtenä". Pohjantähtenä ovat olleet Lyran Vega ja Joutsenen Deneb. Pohjantähden rundi kestää 25 700 maan vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5005
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe