Olen kyllä nähnyt, että sitä aladoobia kaupassa myydään, mutta jääkaapissa tai ruokapöydässä olen kyseiseen tuotteeseen törmännyt vain ikäihmisten luona.
Miksi se on suosittu vain ikäihmisten ruokapöydässä ja mitä muita vastaavia "vanhoja" herkkuja on ?
Syökö kukaan muu lihahyytelöä kuin eläkeläiset ?
37
2660
Vastaukset
- Anonyymi
Jaa alatoopi.
En ole kummemmin kiinnittänyt huomiota sen kuluttajiin, ite kuulun kyllä niihin. Hyvin sitä kaupissa kuitenkin on tarjolla, eli on sille ostajansa. Käyttäjien ikäjakaumasta olettaisin kuitenkin vähän samoin kuin aloittaja, ehkä painottuu vähemmän nuorisoon.
Syy sinällään selvä, ennen se oli harvinaisempaa herkkua, juhlaruokaa ja sen tiesi kaikki. Nykyisin halpamakkaran hinnoissa muitten tuotteiden seassa, tuskin monet siihen edes kiinnittävät huomiota. Sitäpaitsi se on ehkä epämääräisen näköistä, ei kovin herkullisen näköistä siis. Eikä sitä juuri mainosteta, kuin joskus lidlissä hinnan takia. Aikanaan sanottiin sianpääsyltyksikin, ei kovin hyvä myyntinimi nykyaikana. Eikä sanana aladoopi aukene kaikille, lihahyytelö parempi, mutta ei kovin myyvä nimike sekään.
Tuote edelleen erinomainen ja mieluusti sitä syön. Vaimo puolestaan ei, käsittääkseni nimenomaan ulkonäön takia. Mutta jostain syystä vaimolle kelpaa mun tekemä vihanneshyytelö. Se on siis kaunista ja värikästä. Vihanneshyytelöä saa hyvin harvoin puolestaan kaupasta, se ihan erikoistuote, jota tehdään hyvin harvoin. Ja vain kerran olen onnistunut ostamaan kalahyytelöä kaupasta, ei sitäkään kukaan osta. Paitsi mä, siis jos on myytävänä. Sitäkin olen joskus tehnyt. Lihahyytelöä tehtiin kotona, itse en ole tehnyt, koska sitä siis saa kaupasta.
Nojoo, lihahyytelö on erittäin hyvä lihavalmiste, maukas, hyvä leikkele ja menee muutenkin. Liki täyttä lihaa todella halpaan hintaan. Niin muuten mustassa makkarassakin, mutta ei sitäkään kaikki syö. Meinaan, tuntemattomuuden lisäksi aladoopin menekkiin vaikuttaa just ulkonäkö.
=DW= - Anonyymi
Aladoopi on hyvää. Terveellistä. Lihaa. Paljon proteiinia. Vähän rasvaa.
- Anonyymi
Syö, ainakin mun vävy tykkää ja hän on vasta nelikymppinen
- Anonyymi
En tee enkä osta. Ulkonäkö ei houkuttele.
Siili- Anonyymi
Kypsää lihaa. Kyllä sitä syötiin enemmän aiemmin mutta unohtunut kun on tullut kaikkea muutakin syömistä tarjolle. Hyvää se oli ja vaivatonta, Oliko siasta kokonaan? En muista enää. Täytyy katsoa miten sitä myydään. Kaalikääryleet kiinnostaa mutta siinäkin on kai sianlihaa jonka mausta en pidä. Johtuu joulun ruuista joita en enää syö. Perunalaatikko kyllä hyvää ja rosollikin.
Ei kai kukaan korvaa aterioita syömällä maksalalatikkoa? Suolakalaa ei voi syödä kuin liika asumaa ainakin minulle.
- Anonyymi
Meillä on aina syöty aladoopia, tyttären pojatkin aina muistuttavat ostamaan sitä kun tulevat tänne lomalle, eli ei pelkkä vanhusten tuote.
Mustamakkara, ryynimakkara, verimakkara, naudan kieli ovat myös ruokapöytämme herkkuja, myös lasten ja lastenlasten, harmittaa kun ei saa enää sitä sellaista maalaismaksamakkaraa missä oli ihan maksan palasia.- Anonyymi
En muista valmistajaa.
Mutta aika karkeeta maksista olen joskus ostanut. Muistin mukaan ehkä keltainen, lyhyt ja paksu pötkö, valmistajaa en muista, oisko ollu wotkins? Joka tapauksessa joku pienenpi pulju, ehkä wigren?
Ite haaveillut kotikutoisesta maksalaatikosta, sellaisesta, missä on karkeeta maksaa ja rutkasti rusinoita, aika makeetakin oli. Ehkä pitäis tehdä ite. Muistin mukaan himassa ei ollut lihamyllyä ja mutsi kai leikkasi maksan siihen veitsellä. Vaikka kaupan maksiskset kohtuu hyviä onkin, mieli tekis joskus tehdä ite, ero kuitenkin pitkä ,kotimaksikseen.
=DW= - Anonyymi
Lidlissä oli ennen tosi hyvää maksa- ja lihapasteijaa patenttikannellisissa lasipurkeissa, tosi harmi kun ei ole enää :/ muistaako joku kyseisen tuotteen merkkiä, voisi joskus keskieuroopan reissuilla etsiä kaupoista.
- Anonyymi
Aladoobia ei kyllä näy useinkaan kaupoissa täälläpäin, mutta lihahyytelöä löytyy aivan "tehdas"valmiste rasioissa kaupantiskillä. Sitä tulee ostettua parikertaa vuodessa.
Hytinäx1- Anonyymi
Eikö aladoopi ja lihahyytelö ole ihan sama asia ?
- Anonyymi
Aladobi ja lihahyytelö on ihan sama tuote.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aladobi ja lihahyytelö on ihan sama tuote.
Ei ole täälläpäin. Lihahyytelössä liha on pienirakeista ja sitä on paljon, ainakin niissä kaupantuotteissa. Lihahyytelö sisältää useinmiten täällä vasikanlihaa.
Aladoopissa on lihapalat suurempia hyytelön sisällä ja lihapalat ovat enimmäkseen sianlihaa. Aladoopia ei täällä päin myydä rasioissa, se tuote ilmestyy useinmiten lihatiskille joulun alla.
Hytinäx1 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole täälläpäin. Lihahyytelössä liha on pienirakeista ja sitä on paljon, ainakin niissä kaupantuotteissa. Lihahyytelö sisältää useinmiten täällä vasikanlihaa.
Aladoopissa on lihapalat suurempia hyytelön sisällä ja lihapalat ovat enimmäkseen sianlihaa. Aladoopia ei täällä päin myydä rasioissa, se tuote ilmestyy useinmiten lihatiskille joulun alla.
Hytinäx1Aladobi on ruokalaji, kylmä ja jäykkä viipaleiksi leikattava liha-, kala- tai kasvishyytelö. Lihahyytelö valmistetaan yleensä vasikan tai sian päästä tai sorkista, mutta myös lampaan-, hirven- ja naudanliha ovat yleisiä. Myös kieli ja potka sopivat aladobin raaka-aineeksi. Wikipedia
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aladobi on ruokalaji, kylmä ja jäykkä viipaleiksi leikattava liha-, kala- tai kasvishyytelö. Lihahyytelö valmistetaan yleensä vasikan tai sian päästä tai sorkista, mutta myös lampaan-, hirven- ja naudanliha ovat yleisiä. Myös kieli ja potka sopivat aladobin raaka-aineeksi. Wikipedia
Saako Wikipediasta laitettua hyvää hyytelöä?
- Anonyymi
Luin ketjun aiemmin päivällä, ja oli pakko kauppareissulla ostaa juuri paistettua kauraleipää ja Korpelan maalaishyytelöä ;) njammmmmmm
- Anonyymi
Näin vanhemmiten tulee valkoivaksi ruuan suhteen. 1980 luvulla söin muutaman kerran hirvenlihaa enää en söisi, se riistan maku,.enkä maksamakkaraa, jotain grillattua ja hyvin kypsää porsasta voisin syödä. Naudan lihaa ja broileria,munia ja juustoa. Tuore kala olisi ok mutta kun ei ole kaupassa sopivaa. Rasvasta lohta ei oikeiän halua paistaa krs asunnossa sen haju tarttuu.GMO kasvatettua en halua syödä en hormoni enkä antibiootti lihaa. Riittävä eläin proteiinin saanti on tärkeä vastuskyvyn kannalta auttaa myös apinon hallinnassa. Liika hh niin turpoaa koska se kerää nestettä ja insuliinia kuluu enempi joten diabetes vaara. Ei ihminen liho koskaan lihaa syömällä vaan hiilihydraatti ja sokeri ruuilla.
- Anonyymi
Suolaa, suolaa enempi suolaa, en syö.
- Anonyymi
Riippuu keiden seurassa olet elät ?Älä yleistä koko Suomea!Inhoan kyseinen tuote ravinto jo ulkonäöltä. en sitä koskaan syönnyt 70 v. naisena! 1 henkilön ravintoon se kului. Syy huonot tekohampaat nuorena hankittu. uolut jo alzmer tauti. Tauti muten loppu aikana vie kyvyn esim.niellä.Vanhana ei rahaa niitä uusia. Helppo tuote syödä hampaiden takia! Usein ravinnon otossa kyse myös ne purukalustot.Kaikilla ei perintörahoja millä mällätä.Tai miestä ja elää miehen raha kukkaro! Terv. Itä-Helsinki.
- Anonyymi
Ruokailuun kuuluu laajuus
Kahdestaan isossa kabinetissa on aika hyvö
Herralle ruokailu on eriperkeleitä toimintaa
Kuitin mukaan Harakka ja Lindtman nauttivat Pastiksessa perjantaina 24. tammikuuta pitkän lounaan, johon sisältyivät seuraavat tilaukset:
– päivän menu (31,00 euroa)
– päivän kala (28,50 euroa)
– juuripersilja (12,50 euroa)
– kaksi annosta kaaleja (10,00 euroa)
– 3 x 12 cl kuohuviiniä (28,50 euroa)
– 16 cl valkoviiniä (14,40 euroa)
– kaksi porevettä (8,00 euroa)
– tomaattimehu (4,50 euroa)
– Financier-leivos (11,50 euroa)
– kaksi lounaskahvia (6,00 euroa)
Lounastapaaminen oli Lindtmanin kanssa, jonka kokonaislasku oli tasan 300 euroa. Lounasta varten oli varattu 6-16 hengelle tarkoitettu kabinetti, jonka tilavuokran osuus kokonaishinnasta oli 145,10 euroa. Kuitin mukaan Harakka ja Lindtman nauttivat lounaalla muun muassa kuohu- ja valkoviiniä, juuripersiljaa ja financier-leivoksen.
Harakan mukaan 300 euron lasku lounastapaamisesta ei ollut kohtuuton, sillä tilavuokra vei summasta yli puolet.
– Pienempää kabinettia ei läheltä löydy, toteaa Harakka . - Anonyymi
Muistan lapsuudestani, että silloinkin aladoopia söivät vanhemmat ihmiset. Ei maistunut itsellenikään silloin. Nykyisin kyllä silloin tällöin syön ja maistuu.
- Anonyymi
Lindtman ja Harakka korvaavat ala doobin
itse tuti suttamalla lihojaan
kuuntelemalla Si Natraa a la doobi doobi doo - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lindtman ja Harakka korvaavat ala doobin
itse tuti suttamalla lihojaan
kuuntelemalla Si Natraa a la doobi doobi dooKiva, kun sinullekin maistuu ja syöt paljon ja useasti.
- Anonyymi
Mä olen maalaistalosta kotoisin ja joka syksyksi kasvatettiin sika. Syksyllä kun teurastettiin otettiin veri talteen ja äiti teki siitä verilettuja ja palttua. Sian päästä keitti lihahyytelöä ja sitä syötiin myös me lapset ihan siitä asti kun samaa ruokaa on syöty kuin vanhemmatkin. Edelleen tykkään niin veriletuista, paltusta kuin lihahyytelöstäkin. Sian sisäelimistä keitettiin tappaiskeitto, siitä en erityisemmin tykännyt ja en ole syönyt sen jälkeen kun pois muutettiin. Muut sian lihat suolattiin tiinuun kellariin. Silloin ei ollut muuta säilytysmahdollisuutta eikä paikkaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mä olen maalaistalosta kotoisin ja joka syksyksi kasvatettiin sika. Syksyllä kun teurastettiin otettiin veri talteen ja äiti teki siitä verilettuja ja palttua. Sian päästä keitti lihahyytelöä ja sitä syötiin myös me lapset ihan siitä asti kun samaa ruokaa on syöty kuin vanhemmatkin. Edelleen tykkään niin veriletuista, paltusta kuin lihahyytelöstäkin. Sian sisäelimistä keitettiin tappaiskeitto, siitä en erityisemmin tykännyt ja en ole syönyt sen jälkeen kun pois muutettiin. Muut sian lihat suolattiin tiinuun kellariin. Silloin ei ollut muuta säilytysmahdollisuutta eikä paikkaa.
Minä myös olen syönyt tappaiskeittoa lautasellisen yhdeksänvuotiaana, tädin luona kyläillessä isä-ukon pakottamana.
Sen jälkeen en,,, jopa se haju etoi, Iisalmessa työmaaruokalassa sitä jotkut hyvällä halulla söivät. - Anonyymi
Meillä aladobia teki äiti joka syksy kun sika teurastettiin ja kaikki sitä söi, niin lapset kuin aikuisetkin. Koko tähänastisen elämäni olen sitä syönyt vauvasta asti ja kotoo muutettuani itse ostanut kaupoista. Nykyään markkinoilta ostan jos Pajusen auto on paikalla. Myös Kivikylän aladobit on herkkua ja ostan jos kaupassa sattuu olemaan.
- Anonyymi
"Tytinä" on herkullista.
- Anonyymi
Taisin viitisen vuotta sitten ostaa palan. On se aivan syötävää, mutta ei mikään gastronomian riemuvoitto ole kuitenkaan.
- Anonyymi
Välillä käyn leipomon myymälästä ostamassa vastapaistettua polakkaa, sen kanssa tytinä on ihan parasta!
- Anonyymi
Lapsuudessani 70-luvulla meillä aladobia syötiin, vanhempani pitivät tästä ja niin pidin minäkin ollessani lapsi. Aikuisiällä en juuri lainkaan ole tätä edes maistanut. Enkä ole vuosiin syönyt yleensäkään punaista lihaa.
- Anonyymi
Katselin Prismassa tunti sitten kun o piskelijat pistelivät ruokaa pahvilaatikkoihin kurjille kotiin kuljetettaviksi kukoku
en tiedä montako oli mutta tutkaani osui noin kolme o piskelijaa ja niillä 30 laatikkoa
yhteensä
hyvin hoitivat ei siinä mitään. Kukokut olivat tilanneet mm. venäläitä metvurstia
24 euroa kilo
kun minä otin metrin päästä suomalaista 7 euroa kilo
ja sama tahti jatkui muissa hyllyissä. Kukokut ovat kyllä aivan pihalla tilauksia tehdessään hyvä että eivät tilannet a la doobi duubi daabia- Anonyymi
Kyllä nyt kurjet jaksavat lentää kun noin niistä huolehditaan.
Kukokut on kyllä kans kivoja...jos hyvin hoidetaan tilaukset pihalla...
- Anonyymi
Aladoooilla on terv. Vaikutus aivotoimintaan. Siinä on hyytelömaista ainetta kuten aivoissa. Hyvää ken sen ymmärtää.
- Anonyymi
Mulla on jo aivot tyhjenneet joten käytän hyytelö adadoopia sen täyttämiseen. Kyllä se aika vielä kaikille tulee.... Sitten tiedätte.
- Anonyymi
En ole enää muistanut koko tuotetta. Mies söi, oli kuulemma herkullista. Itsekin silloin laitoin leivälle joskus, no sellaista liivatemössöä. Kun en oikein piittaa leikkeleistä, niin samaan kastiin.
- Anonyymi
Niin, aladobissahan on sitä lihassa olevaa luontaista liivatetta joten siihen ei keitettäessä sitä erikseen tarvitse lisätä.
- Anonyymi
Olen eläkeläinen. En syö "aladoobia" / lihahyytelöä tai miksi sitä nyt kukakin kutsuu. Inhottavan oloista ja epäterveellistä.
- Anonyymi
Teini-iässä sitä viimeksi söin, vanhemmat tykkäsivät lihahyytelöstä ja kyllä minäkin silloin 70-luvulla.
Eipä sen koommin ole sitä tullut syötyä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin578427Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh123279Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r262450Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142000Kysely lieksan miehille
Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht801950Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.3501648Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2411392FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01181Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101075Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu661010