Vaikea kysymys

Anonyymi

Kalvinistipalstaa en löydä. Siksi kysyn. Kun kalvit sanoo että osa ihmisistä on tuomittu ennakolta helvettiin niin miksi sitten edes yrittää elää kunnollisesti. Vaikka kuinka eläisit toisia auttaen ja kunnolla työsi ja perheesi joten Jumala lähettää sinut helvettiin. Jumala päättää. Hän on niin suuri sanoo kalvi. Tämän kannustaa juomaan huoraamaan tappamaan.

30

206

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   kalvinistit ei ilmeisesti ole lukenee Raamatusta:

   "Hän on KAIKKIEN ihmisten vapahtaja, ja varsinkin uskovien"
   1 Tim: 4: 10
   - ei siis ainoastaan , vaan , k a i k k i e n

   • Anonyymi

    Niin Hän on avannut oven kaikille, mutta kaikki eivät mene siitä ovesta koskaan sisälle.

    Uskovat ovat menneet ovesta ja ovat vapahdettuja sen perimmäisessä mielessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin Hän on avannut oven kaikille, mutta kaikki eivät mene siitä ovesta koskaan sisälle.

    Uskovat ovat menneet ovesta ja ovat vapahdettuja sen perimmäisessä mielessä.

    siis:

    "JUMALA oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa"
    2 Kor: 5: 19


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    siis:

    "JUMALA oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa"
    2 Kor: 5: 19

    Älä -GF- yritä tuputtaa tuota "kaikki pelastuu" harhaoppiasi !!!

    Raamatun mukaan jako tulee viimeisellä tuomiolla ja Jeesus, joka tuomaroi, itse sanoi, että taivasten valtakuntaa eivät näe muut, kuin vain Hengestä syntyneet, eli uudestisyntyneet !

    Joh. 3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä -GF- yritä tuputtaa tuota "kaikki pelastuu" harhaoppiasi !!!

    Raamatun mukaan jako tulee viimeisellä tuomiolla ja Jeesus, joka tuomaroi, itse sanoi, että taivasten valtakuntaa eivät näe muut, kuin vain Hengestä syntyneet, eli uudestisyntyneet !

    Joh. 3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa"

    ei ollut > GF, , vaan MINÄ , - toinen henkilö.

    tiedoksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei ollut > GF, , vaan MINÄ , - toinen henkilö.

    tiedoksi.

    No, saman harhaopin olette molemmat riesaksenne saaneet !


  • Anonyymi

   Et vaan tunne raamattua. Raamattu ei kylläkään tunne kaksinkertaista predestinaatio-oppia. Mitä helpoin kysymys.

  • Anonyymi

   Morjens !

   Jos on omaksunut reformistisen ajattelun, niin kyllähän sellaisellekin (äärikalvinistinen) ajattelulle aina sieltä täältä Raamatusta tukea löytyy. Sehän on vähän vastaava tilanne kun on koulubiologiasta omaksunut satunnaisten mutaatioiden paradigman, niin ei näe elämän evoluutiossa mitään suuntaa (vaikka kyllä tässä muutaman miljardin vuoden aikana selvästi eliökunnassa eläimien aivojen rakenne on monipuolistunut ja kehittynyt). Roomalaiskirjeen 9. luku on haasteellinen ! Äärikalvinistihan ovat sitä mieltä että Kristus kärsi ja uhrasi itsensä vain ’valittujen’ puolesta (rajoitetun sovituksen harhaoppi). Edelleen reformoidut pitävät luonnollista ihmistä täysin turmeltuneena ja vasta Pyhän Hengen suvereenisti suorittaman hengellisen uudestisyntymän jälkeen ihminen kääntyy Jumalan puoleen ja ei voi vastustaa Jumalan armoa ja myös saa iankaikkisen elämän armolahjan. Kaikille näille ajatuksille (jotka tuossa edellä tulivat vähän yksinkertaistettuina) löytyy tukea monista Raamatun jakeista.

   Klassista kristinuskoa kannattavat näkevät tämän rajoitetun sovituksen hyvin ongelmallisena (2.Kor. 5: 19, jota GF täällä pitää yllä). Valitettavasti monet näkevät tämän pelastusvarmuudenkin (Jumalan iankaikkisen elämän armolahjaa Kristuksessa ei voi menettää, koska se on iankaikkinen ja koska se on muuttumattomalta, armolliselta ja totuudelliselta Jumalalta) ongelmallisena, vaikka se taas on yhtä selvästi vakuutettu Raamatussa kuin tämä koko maailman sovitus. Roomalaiskirjeen 8. lukukin on haasteellinen ja valitettavan monet eivät sieltä iankaikkisen elämän (pelastuksen) varmuutta löydä. Paavali on varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Paavali oli myös vakuuttunut siitä, että oli syntinen. Innokkaat ja fanaattiset hellunfailaiset eivät ole varmoja syntisyydestään ja eivätkä he ole varmoja Jumalan valmistamasta pelastuksestakaan Jeesuksessa Kristuksessa, kun pitää täällä kinastella omasta doktriinistaan, jonka torjuminen muka johtaisi kadotukseen.

   . . . jatkan kohta tuosta juomisesta ja huoraamisesta joitain hajatelmiani.

   • Anonyymi

    Morjens !

    Hellunfailaisuudessa esiintyy se yksinkertainen käsitys, että jos ihminen lopettaa rikosten teon, tupakan polton, alkoholin ryyppäämisen, avioliiton ulkopuolisen seksin, niin hän on synnistä vapaa jumalan lapsi ja kunnon hellunfailainen. Ei sen niin väliä, jos yhä silloin tällöin kiroilee ja käyttäytyy törkeästi aviopuolisoaan kohtaa ja kiroaa jumalattomia helvettiin.

    Juominen ja huoraaminen ovat synnin oireita, ei itse synti. Ihmisestä ei tule syntistä, kun hän tekee jotain paheellista, vaan ihmisessä asuva (peri)synti aiheuttaa paheellista käytöstä ja toimintaa. Vaikka pieni lapsi olisi kuinka hyvin ja rakkaudella kasvatettu, niin kyllä hän aikoinaan, ihan itsestään pahanteon oppii. Syntiä ei kukaan osaa täysin määrittää ja eikä syntiä voi käsittää, mutta synti on havaittavissa. Samoin on elämän laita: ei tiede ole (vieläkään) selvittänyt mitä elämä on ja mistä se on peräisin, vaikka eliösolujen rakenne ja geenien sisältämä informaatio alkaa olla hallussa. Toisaalta jo pieni lapsi ymmärtää elävän eläimen ja pehmolelun eron. Kyllä useimmat meistä ymmärtävät itsekkyyden ja paheellisen käyttäytymisen ja toiminnan haitallisuuden, mutta silti siihen omassa elämässään sortuu. Toki kun täällä S24 kinastelupalstalla vierailee, niin herää kyllä epäilys, ettei kinastelun haitallisuus ole kaikille S24 anonyymiseurakuntalaisille selvinnyt !

    Sitten luonnollisesti juomisella ja juomisellakin on laaja skaala. Toiset ovat rankan elämänhistoriansa takia hakeneet lohtua alkoholista ja sairastuneet alkoholismiin, josta heillä ei ole ulospääsyä. Toiset ’dokaavat’ ihan huvikseen, kun ilmaista viinaa on hulppeassa ympäristössä tarjolla, ja eivät he sen tarkemmin ajattele tällaisen ’dokaamisen’ mahdollisia seuraamuksia. Ja sama skaala huoraamisessakin: on seksiaddikteja ja aviopuolisolleen kostajia.

    Reformoitujen kristittyjen (kalvinismin sisäistäneiden) keskuudessa vallitseva raamatullinen opetus pelastuksen varmuudesta ei heidänkään keskuudessa anna lupaa täysin vapaaseen synnin harjoittamiseen (koskei pelastusta voi menettää), vaan kyllä reformoitujen kristittyjen pyhityselämä on verrattavissa arminiolaisen pelastuskäsityksen sisäistäneiden kristittyjen pyhityselämään. Paavalikin jo aikoinaan opetti: ’Kaikki on minulle luvallista, mutta kaikki ei ole minulle hyödyksi enkä saa minkään antaa itseäni hallita. Kaikki on luvallista, mutta ei kaikki rakenna.’


  • Anonyymi

   Joh.3:18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. Room.14:10 Mutta sinä, minkätähden sinä tuomitset veljeäsi? Taikka sinä toinen, minkätähden sinä halveksit veljeäsi? Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen. 2Kor.5:10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestyvän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän on ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

  • Anonyymi

   Saarn.11:9 Iloitse, nuorukainen, nuoruudestasi, ja sydämesi ilahuttakoon sinua nuoruusikäsi päivinä. Vaella sydämesi teitä ja silmiesi halun mukaan; mutta tiedä: Jumala tuo sinut tuomiolle kaikesta tästä. Saarn.12:14 Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa. Ilm.20:12-13

  • Anonyymi

   Wesley oli oikeassa. Calvin oli väärässä.

  • Anonyymi

   Ps.62:13 Ja sinun, Herra, on armo; sillä sinä maksat kullekin hänen tekojensä mukaan. Matt.16:27. Room.2:6. Ilm.22:12-13

   • Anonyymi

    edellinen ei liity PELASTUKSEEN.

    JO Mooseksen lain >Vanhan liiton aikana, 8 päivän poikalasten ympärileikkaus on iankaikkiseksi liitoksi,
    - tytöistä kaksi kyyhkysenpoikasta)

    "Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne
    kahdeksan päivän Vanhana, niin hyvin kotona syntynyt palvelija, kuin muukalaiselta,
    KENELTÄ TAHANSA, rahalla ostettu, joka ei ole sinun jälkeläisiäsi.

    "Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt palvelija että rahalla ostamasi; ja niin minun
    LIITTONI on oleva merkitty teidän lihaanne IANKAIKKISEKSI liitoksi"
    1 Moos: 17: 12-13

    on siis JUMALAN tekemä LIITTO, eikä ihmisen tekemä liitto, niinkuin ei ole Uusi liittokaan
    IHMISEN tekemä, vaan JUMALAN.

    Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva,

    "Tämän esikuvan mukaan, vesi nyt TEIDÄTKIN pelastaa kasteena, ei siksi että luovuitte
    saastaisesta elämästänne, vaan koska JUMALA teki kanssanne hyvän omantunnon
    LIITON" 1 Piet: 3: 21

    "Sillä JUMALA oli Kristuksessa ja SOVITTI maailman itsensä kanssa" 2 Kor: 5: 19


  • Anonyymi

   Itse en kutsu itseäni kalvinistiksi. Mutta haluaisin saada ihmisen äärimmäistä vapautta korostavien ihmisten vastauksen näihin Raamatun jakeisiin:

   Psalmi 139:16
   "Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut."

   Sananlaskut 16:4
   "Kaiken on Herra tehnyt määrätarkoitukseen, niinpä jumalattomankin onnettomuuden päivän varalle."

   Sananlaskut 16:9
   "Ihmisen sydän aivoittelee hänen tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa."

   Sananlaskut 20:12
   "Kuulevan korvan ja näkevän silmän - molemmat on Herra luonut."

   Sananlaskut 20:24
   "Herralta tulevat miehen askeleet; mitäpä ymmärtäisi tiestänsä ihminen itse?"

   Sananlaskut 21:31
   "Hevonen on varustettu taistelun päiväksi, mutta voitto on Herran hallussa."

   Saarnaaja 1:15
   "Väärä ei voi suoristua, eikä vajaata voi täydeksi laskea."

   Saarnaaja 2:24-25
   "Ei ole ihmisellä muuta onnea kuin syödä ja juoda ja antaa sielunsa nauttia hyvää vaivannäkönsä ohessa; mutta minä tulin näkemään, että sekin tulee Jumalan kädestä. 'Sillä kuka voi syödä ja kuka nauttia ilman minua?'"

   Saarnaaja 3:13
   "Mutta jokaiselle ihmiselle on sekin, että hän syö ja juo ja nauttii hyvää kaiken vaivanäkönsä ohessa, Jumalan lahja."

   Saarnaaja 5:17
   "Katso, minkä minä olen tullut näkemään, on hyvää ja kaunista syödä ja juoda ja nauttia hyvää kaiken vaivannäkönsä ohessa, jolla ihminen itseänsä vaivaa auringon alla lyhyinä elämänsä päivinä, jotka Jumala on hänelle antanut; sillä se on hänen osansa. Sekin on Jumalan lahja, jos Jumala kenelle ihmiselle antaa rikkautta ja tavaraa ja sallii hänen syödä siitä ja saada osansa ja iloita vaivannäkönsä ohessa."

   Saarnaaja 6:10
   "Mitä olemassa on, sille on pantu nimi jo ammoin; ja edeltä tunnetua on ollut, mitä ihmisestä on tuleva. Ei voi hän riidellä väkevämpänsä kanssa."

   Saarnaaja 7:14
   "Katso Jumalan tekoja; sillä kuka voi sen suoristaa, minkä hän on vääräksi tehnyt?"

   Saarnaaja 9:1
   "Niin minä painoin mieleeni kaiken tämän ja pyrin saamaan kaikkea tätä selville, kuinka näet vanhurskaat ja viisaat ja heidän tekonsa ovat Jumalan kädessä. Ei rakkauskaan eikä viha ole ihmisen tiedettävissä; kaikkea voi hänellä olla edessä."

   Saarnaaja 11:5
   "Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee."

   Jesaja 10:13 ja 15
   "Sillä hän sanoo:'Oman käteni voimalla minä sen tein ja viisaudellani, sillä minä olen ymmärtäväinen. Minä siirsin kansojen rajat ja ryöstin heidän aarteensa ja puskin kumoon kuin härkä valtaistuimella-istujat... Korskeileeko kirves hakkaajaansa vastaan, tai suurenteleeko saha heiluttajaansa vastaan? Ikäänkuin vitsa heiluttaisi kohottajaansa ja sauva saisi koholle sen, joka ei ole puuta!"

   Jesaja 45:5-7
   "Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa. Minä vyötän sinut, vaikka sinä et minua tunne, jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi minua ei ole yhtäkään: minä ole Herra, eikä toista ole, minä, joka teen valkeuden ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden; minä Herra, teen kaiken tämän."

   Jeremia 10:23
   "Minä tiedän, Herra, ettei ihmisen tie ole hänen vallassansa, eikä miehen vallassa, kuinka hän vaeltaa ja askeleensa ohjaa."

   Miksi nämä ovat Raamatussa, jos ihmisen kohtalo on täysin hänen omassa vallassaan?

   • Anonyymi

    jokaisella meillä on "Aadamin synti" , perittynä, ja jokaisella syntyvällä on myös omat esivanhempien ja omien vanhempiensa "perintötekijät", vaikka siitä huolimatta jokainen on
    "oma yksilönsä", kyllähän Jumala tuntee meidät jokaisen jo "idussa" , > miksi ei tuntisi ??

    Rakkauden käsky on se suurin käsky, eikä näytä sekään onnistuvan kai täydellisesti keneltäkään , siinä meillä ihmiskunnassa on on "ainoa käsky",
    "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi"

    ja vielä Jumalan suunnaton rakkaus kaikkiin luotuihinsa,

    "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa" 2 Kor: 5: 19

    lohduttavaa on myös:
    "HÄN tietää minkälaista tekoa me olemme, hän MUISTAA meidät tomuksi Ps. 103: 14


   • Anonyymi

    Etkö sinä elä itse ollenkaan Hengellistä elämää ?

    Nuo lainauksesi eivät näet ole mitenkään vaikeita sille, jota Jumala johdattaa ja auttaa ja tukee, KUN Uskova sitä anoo ja pyytää ja antaa Jumalalle luvan johtaa itseään, siis Jumalan parhaan tahdon mukaan.

    Huomaa myös se, mitä olen viimeaikoina kirjoittanut, että PIENI OSA ihmisistä on ENNALTA valittuja, mutta pääosa on vain kutsuttuja !

    Matt. 22:14 Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."

    Roomalaiskirje 11
    4 Mutta mitä sanoo hänelle Jumalan vastaus? "Minä olen jättänyt itselleni seitsemäntuhatta miestä, jotka eivät ole notkistaneet polvea Baalille."
    5 Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan.
    6 Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo.
    7 Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet; muut ovat paatuneet,

    Siis jokaisessa aikakaudessa on Jumalan tahdon ja armotalouden mukaan olemassa tuo PIENI JÄÄNNÖS, joka siis on armonvalinnan mukaan jo edeltä valittu sillä Jumala on heidät sellaisiksi luonut / tehnyt !

    Eli ei pidä sekoittaa noita valittuja, jotka on siis ennalta valittuja kaikkiin muihin ihmisiin ja alkaa väittää niin, että on olemassa kaikkien ihmisten ennaltamäärääminen !!!


   • Anonyymi

    Lisään edellisiin vielä tämän vastauksen tähän:

    " Miksi nämä ovat Raamatussa, jos ihmisen kohtalo on täysin hänen omassa vallassaan? "

    Jokaisen uudestisyntyneen Uskovan olisi tarkoitus luopua oman elämänsä hallinnasta TÄYSIN !

    Ja luovuttaa itse itsensä kokonaan Jumalalle ja Hänen tahtonsa alle TÄYSIN !

    Tämä tulisi olla jokaikisen uudestisyntyneen uskovan jalo tavoite ja pyrkimys !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Etkö sinä elä itse ollenkaan Hengellistä elämää ?

    Nuo lainauksesi eivät näet ole mitenkään vaikeita sille, jota Jumala johdattaa ja auttaa ja tukee, KUN Uskova sitä anoo ja pyytää ja antaa Jumalalle luvan johtaa itseään, siis Jumalan parhaan tahdon mukaan.

    Huomaa myös se, mitä olen viimeaikoina kirjoittanut, että PIENI OSA ihmisistä on ENNALTA valittuja, mutta pääosa on vain kutsuttuja !

    Matt. 22:14 Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."

    Roomalaiskirje 11
    4 Mutta mitä sanoo hänelle Jumalan vastaus? "Minä olen jättänyt itselleni seitsemäntuhatta miestä, jotka eivät ole notkistaneet polvea Baalille."
    5 Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan.
    6 Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo.
    7 Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet; muut ovat paatuneet,

    Siis jokaisessa aikakaudessa on Jumalan tahdon ja armotalouden mukaan olemassa tuo PIENI JÄÄNNÖS, joka siis on armonvalinnan mukaan jo edeltä valittu sillä Jumala on heidät sellaisiksi luonut / tehnyt !

    Eli ei pidä sekoittaa noita valittuja, jotka on siis ennalta valittuja kaikkiin muihin ihmisiin ja alkaa väittää niin, että on olemassa kaikkien ihmisten ennaltamäärääminen !!!

    Sinä kuulut siihen jäännökseen ja minä en? Minä voin sanoa että Kristus on minussa. Toivon että sinäkin voit.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinä kuulut siihen jäännökseen ja minä en? Minä voin sanoa että Kristus on minussa. Toivon että sinäkin voit.

    Tuollaista en ole kirjoittanut !

    Mistä tuollaisia keksit ?

    Ja miksi sinä itse kyseenalaistat nyt minun Hengellisyyteni ?

    Eikö se asia selvinnyt sinulle kirjoituksestani ?


  • Anonyymi

   Val.3:38 Eikö lähde Korkemman suusta paha ja hyvä? Jes.45:7. Aam.3:6 Alaviitteet.

  • Anonyymi

   Miksi elää kunnollisesti? Kalvinisteillä pitäisi olla ihan sama syy kuin meillä muillakin. Koska Jeesus on meitä rakastanut ja antoi itsensä lunnaiksi meidän edestämme. Tähän syyhyn ei vaikuta milläänlailla se onko kalvinisti vai joku muu.

   • Anonyymi

    Tietysti se joka on pelastettu elää hyvin mutta entä helvettiin menevä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietysti se joka on pelastettu elää hyvin mutta entä helvettiin menevä.

    Miksi heitä pitäisi motivoida elämään hyvin? Iso osahan heistä yrittää jo elää hyvin. Itse en tunne ketään joka yrittää elää huonosti. Jumalattoman hurskaus on hänen omaa hurskauttaan. Jumalalle kelpaa vain uskosta Jeesukseen saatu vanhurskaus. Helvettiin mennään vain siitä syystä ettei ihmisellä ole Jeesuksen vanhurskautta, vaan hänellä on vain itse hankittu "vanhurskaus". Se ihminen on päättänyt että hän on Jumalaa viisaampi ja pystyy ilman Jumalaa olemaan kelvollinen. Hänelle Jeesus on yhdentekevä, ja siksi iankaikkisuudessa hänelle maksetaan samalla mitalla, hän piti iankaikkista Jumalaa yhdentekevänä kun tämä kärsi ristillä hänen synneistään, niin häntä pidetään iankaikkisesti yhdentekevänä helvetissä.
    Uskovien tehtävä ei ole saada ihmisiä tekemään hyvää, vaan että ihmiset ymmärtäisivät olevansa Jumalan kirkkautta vailla ja tarvitsevansa ristiinnaulittua Jeesusta. Täydellisen ja totuudellisen hyvän tekeminen on sivutuote uskosta Jeesukseen. Hyvässä ja pahassa valhe ja totuus ovat oleellisin muuttuja. Jeesus on totuus.


  • Anonyymi

   Sain aikoinaan Leo Melleritä postia, jos ei maksa kymmenyksiä, liukuu pikku hiljaa, armosta pois. Kun raha Mellerin tilille, kilahtaa, niin sielu taivaanseen vilahtaa.

  • Anonyymi

   Melleri harrastaa anekauppaa, josta Luther varoitti. Oikottie taivaaseen.

  • Anonyymi

   Jos Raamattua lukee niinkuin se on kirjoitettu, niin siellä kerrotaan Jumalan pettyneen monta kertaa. Pettyä voi vain, jos toivoo parasta ja se ei toteudukaan.

   Jumala katu ihmiskunnan luomista, ja tuhosi silloiset ihmiset. Jumala pettyi israelilaisiin erämaassa ja uhkasi antaa heidän tuhoutua. Jumala valitsi Saulin kuninkaaksi, mutta Saul oli pettymys. Jumala antoi ohjeita Simsonin elämälle, mutta hän tekikin oman päänsä mukaan. Jumala lupasi rikkauksia Salomolle, mutta ne johtivat Salomon ylpistymiseen. Jumala lupasi Jerobeamille kuninkuuden, mutta tämä toi temppeliin epäjumalia. Jeesus valitsi Juudaksen opetuslapsekseen, mutta hänestä tuli kavaltaja.
   Jumala näkee sinun nykyisen elämäsi suunnan ja varoittaa jos olet menossa harhaan. Hän muuttaa päätöstään, jos ihminen muuttuu, niinkuin kävi Niinivessä. Ja missään Raamatussa ei sanota, että Jumalöa näkee lopun alusta. Joten sinä teet päätöksesi ensin, sitten Jumala.
   Lue Hesekielin 18.luku: "Jos minä sanon.... mutta hän katuu.... niin paha jolla olen uhannut , ei kohtaakaan häntä...." Jumala tekee päätöksensä meidän päätöstemme perusteella.

   Ei edes Juudaksen tarvinnut kavaltaa Jeesusta, päinvastoin Jeesus varoitti häntä ankarasti tekemästä jotain sellaista. Paholainen tiesi missä Jeesus oli, ja hänen joukkonsa olisivat joka tapauksessa tulleet heti kun Jumala sen salli.

   Eikö olekin turvallista tehdä matkaa tietäen että Jumala seuraa meidän vaellustamme, ja jos teemme väärän päätöksen, Jumala tekee uuden suunnitelman meille. Vaellamme yhdessä!
   Koska päätös on meidän, meidät voidaan tuomita meidän tekojemme mukaan. Ja tuomio ei ole ikuinen elämä vaan ikuinen KUOLEMA.

   Malakia 4:1 (3:19)
   Sillä katso: se päivä on tuleva,
   joka palaa kuin pätsi.
   Ja kaikki julkeat
   ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on,
   ovat oljenkorsia;
   ja HEIDÄT POLTTAA se päivä, joka tuleva on,
   sanoo Herra Sebaot,
   niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
   2 (20)
   Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte,
   on koittava vanhurskauden aurinko
   ja parantuminen sen siipien alla,
   ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat
   3 (21) ja tallaatte jumalattomat;
   sillä he TULEVAT TOMUKSI teidän jalkapohjienne
   alle sinä päivänä, jonka minä teen,
   sanoo Herra Sebaot.

  • Anonyymi

   Jumala käski Nooaa rakentaa pelastuksen arkki koska Hän
   hukuttaisi koko maailman veteen. Ja tämä johtui ihmisten
   pahuudesta. Sitten kun arkki oli valmis, Jumala kehotti ihmisiä
   tulemaan sisälle arkkiin. Arkkiin sisälle tuli vain kahdeksan
   ihmistä. He pelastuivat siksi koska he olivat sisällä arkissa,
   joka oli rakennettu heidän pelastuksekseen. He eivät pelastuneet
   siksi, että he olivat hyviä ihmisiä. He pelastuivat siksi koska he
   olivat sisällä pelastuksessa. Pelastuksen ulkopuolella olevat ihmiset
   hukkuivat. Nekin, jotka olivat sisällä arkissa, olisivat hukkuneet
   mikäli olisivat jääneet arkin ulkopuolelle.

   Jumala tuomitsi ennalta kaikki ne ihmiset, jotka eivät tulleet
   sisälle Nooan arkkiin, eivät olleet sisällä arkissa. Ne, jotka eivät
   olleet sisällä, eivät myöskään pelastuneet. Tästä evankeliumissa
   on kysymys: Oletko sisäpuolella vai ulkopuolella Jumalan antaman
   Pelastuksen.

   Nooan arkki on esikuva Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.
   Jumala lähetti taivaasta meille todellisen ikuisen Pelastuksen.
   Herra Jeesus Kristus on Jumalan antama Pelastus sinulle ja minulle.
   Jumala kutsuu ihmisiä sisälle tähän Pelalstukseen. Hän kutsuu
   tänäkin päivänä ihmisiä sisälle uskoon Jeesukseen Kristukseen,

   Kaikki ne ihmiset, jotka ovat uskossa Herraan Jeesukseen Kristukseen,
   ovat sisällä Hänessä ja pelastuvat, He eivät pelastu siksi, että he ovat
   hyviä ihmisiä. He pelastuvat siksi koska he ovat sisällä Jumalan
   antamassa Pelastuksessa, Jeesuksessa Kristuksessa.

   Jumala on ennalta tuominnut kadotukseen kaikki ne ihmiset,
   jotka eivät ole vapaehtoisesti tulleet sisälle Jumalan antamaan
   Pelastukseen, Jeesukseen Kristukseen. Ne ihmiset, jotka eivät
   ole tulleet uskoon Jeesukseen Kristukseen, eivät siis ole uskossa
   Jeesukseen, hukkuvat kadotukseen.

   Jumala on ennalta päättänyt pelastaa kaikki ne ihmiset, jotka ovat uskossa Jeesukseen Kristukseen. Uskomalla Jeesukseen ollaan sisällä
   Jeesuksessa Kristuksessa. Hänessä olemme sisällä Jumalassa.
   Ihminen pelastuu siis sisällä Jumalassa.

   OLETKO JUMALAN PELASTUKSEN SISÄPUOLELLA VAI ULKPUOLELLA ?

   Joona:2:10 "Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa.
   Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus."

   Psalmi 12:2 Katso, Jumala on minun pelastukseni; minä olen turvassa
   enkä pelkää, sillä Herra, Herra on minun väkevyyteni ja ylistysvirteni,
   hän tuli minulle pelastukseksi."

   Apt 4:12 Raamattu sanoo Jeesuksesta: "Eikä ole pelastusta yhdessäkään
   toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa
   meidän pitäisi pelastuman."

   • Anonyymi

    >>>"sisällä Jeesuksessa"<<<

    "KAIKKI te, jotka olette Kristukseen KASTETUT, olette KRISTUKSEN päällenne pukeneet"
    Gal: 3: 27

    liian yksinkertaistako . . .

    "Katso tämän olen ainoastaan löytänyt: että Jumala on tehnyt ihmiset suoriksi, mutta ITSE
    he etsivät monia mutkia" Saarn: 7: 30
    ja niitä "mutkan kautta" julistajia riittää !


  • Anonyymi

   Saarn.9:1-3 Niin minä painoin mieleeni kaiken tämän ja pyrin saamaan kaikkea tätä selville, kuinka näet vanhurskaat ja viisaat ja heidän tekonsa ovat Jumalan kädessä. Ei rakkauskaan eikä viha ole ihmisten tiedettävissä; kaikkea voi hänellä olla edessä. Kaikkea voi tapahtua kaikille. Sama kohtalo on vahurskaalla ja jumalattomalla, hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla; hyvin käy niinkuin syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin. Se on onnettomuus kaikessa, mitä tapahtuu auringon alla, että kaikilla on sama kohtalo, ja myös se, että ihmislasten sydän on täynnä pahaa ja että mielettömyys on heillä sydämessä heidän elinaikansa; ja senjälkeen - vainajien tykö!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   4011
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2843
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   348
   1702
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   100
   1375
  5. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   924
  6. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   103
   909
  7. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   40
   733
  8. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   288
   733
  9. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   707
  10. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   705
  Aihe