6000 vuotta ja risat

Anonyymi

Kuivuneesta joesta tehtiin uskomaton löytö Texasissa – tältä näyttävät 113 miljoonaa vuotta vanhat dino­­saurusten jalan­jäljet

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009025426.html

Hämmästyisi James Ussher, jos tuon kuulisi. Julkaistuaan laskelmansa maailman iästä, paljasti vähän sen jälkeen häpeissään, kuinka olikin tehnyt muutaman tunnin erehdyksen, olisikohan muistaakseni ollut peräti 12 tuntia ja sitä pyyteli nöyrästi muilta anteeksi.

James Ussher
https://fi.wikipedia.org/wiki/James_Ussher

17

233

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sehän on luotu siten kuin se olisi ollut aina olemassa.

   "Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu,
   olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta"

   2. Piet. 3:5

   • Anonyymi

    Vettä.


  • Anonyymi

   > Kuivuneesta joesta tehtiin uskomaton löytö Texasissa – tältä näyttävät 113 miljoonaa vuotta vanhat dino­­saurusten jalan­jäljet

   Mistä nuo on tehty, kun kestäneet 113 miljoonaa vuotta noin hyvin?

   • Anonyymi

    "Kuivuneesta joesta tehtiin uskomaton löytö Texasissa – tältä näyttävät 113 miljoonaa vuotta vanhat dino­­saurusten jalan­jäljet"

    Vertailun vuoksi:
    Eroosio etenee joka vuosi - noin metrin verran tuhannessa vuodessa.

    Siis kilometrin miljoonassa vuodessa.
    100 miljoonassa vuodessa eroosio on edennyt sillä perusteella 100 kilometriä.
    Maapallon keskustaan on matkaa vain muutama kilometri.

    Taitaa olla jalanjäljet erikoiskestävää valua, jos joen pohjassa ovat kestäneet noin kauan.
    Joen pohjassahan eroosio on paljon keskimääräistä nopeampaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kuivuneesta joesta tehtiin uskomaton löytö Texasissa – tältä näyttävät 113 miljoonaa vuotta vanhat dino­­saurusten jalan­jäljet"

    Vertailun vuoksi:
    Eroosio etenee joka vuosi - noin metrin verran tuhannessa vuodessa.

    Siis kilometrin miljoonassa vuodessa.
    100 miljoonassa vuodessa eroosio on edennyt sillä perusteella 100 kilometriä.
    Maapallon keskustaan on matkaa vain muutama kilometri.

    Taitaa olla jalanjäljet erikoiskestävää valua, jos joen pohjassa ovat kestäneet noin kauan.
    Joen pohjassahan eroosio on paljon keskimääräistä nopeampaa.

    "Maapallon keskustaan on matkaa vain muutama kilometri."

    Siis vain muutama kilometri? Asut kai lähellä sitä keskustaa kun täältä pinnalta on matkaa joku 6371 kilometriä.


   • Anonyymi

    Voi olla että ne jalanjäljet eivät muodostuneet tavalliseen hiekkaan tai saveen vaan sellaiseen jossa on muita aineita. Kuten tulivuorenpurkauksissa satanutta tefraa. Veden kanssa se kovettuu betonin kaltaiseksi.


   • Anonyymi

    Habla espanjol mitä Tex tarkoittaa.Xas.Teguila. Mielettömän hyvä viina sitruunaa suolaa 45 asteen helteessä parasta ikinä terveyden kannalta.


   • Anonyymi

    Siellä on hylkeen tapaisia elukoita mutta suurempia kuin mursut vaan ei hampaita ja suuria 🐢.


   • Anonyymi

    Juu kokoajan kehittyy mutaatioita.Mekin kun siellä liikuttiin jossain rannoilla niin huolettomasti eikä älytty että siellä on krokoja haita ja kaikkea.Ne napsii mm.koiria suuhunsa katoaa veteen.Kyllä niitä saa ampua kuulkaa niitä lisääntyy kokoajan ne tulee myös tielle.Haita oli hirveesti et turhaa on ajatella miten ihanaa hypätä veteen uimaan.Ja me myös eksyttiin museoon missä tsunami kuvia ettei ne rannat niin ihania aina olekaan.Eli taloa ei voi rakentaa niin että ei ole perustuksia missään aina on kaivettava syvään ja betonia alle.Meille on tullut näitä rakentaja huijareita että onneton perustus tai laatta sehän liikkuu kun maa liikkuu.


  • Anonyymi

   Raamattu muuten ei tuo ajatusta että luomispäivät olivat 24-tuntisia päiviä.

   Esimerkiksi Heprealaiskirjeen 4. luvun jakeissa 1-11 Paavali kirjoitti seitsemännen luomispäivän olleen voimassa vielä silloin ensimmäisellä vuosisadalla, siis tuhansia vuosia ihmisen luomisen jälkeen.

   Jos seitsemäs luomispäivä oli vielä voimassa tuhansia vuosia sen alkamisen jälkeen, muutkin luomispäivät olivat varmastikin tuhansien vuosien pituisia jaksoja. Ne eivät siis olleet kirjaimellisia 24 tunnin pituisia jaksoja vaan sellaisia "maapallon asuttavaksi luomisen" projektin rajapyykkejä (milestones) jona aikana saavutetaan tietyt tavoitteet.

   Heprealaiskirjeen 4. luvun jakeet 1-11 sanoo:

   1. Sen vuoksi, koska lupaus hänen lepoonsa pääsemisestä on edelleen voimassa, meidän on varottava, ettei jotakuta teistä katsota arvottomaksi saavuttamaan sitä.

   2 Hyvä uutinenhan on julistettu myös meille samoin kuin heille. Sana, jonka he kuulivat, ei kuitenkaan hyödyttänyt heitä, koska heillä ei ollut samanlaista uskoa kuin niillä, jotka kuuntelivat.

   3 Me, jotka olemme uskoneet, pääsemme siihen lepoon. Hän on sanonut: ”Siksi minä vannoin vihastuneena: ’He eivät pääse minun lepooni’”, vaikka hänen tekonsa ovat olleet valmiina maailman perustamisesta asti.

   4 Hän sanoo eräässä kohdassa seitsemännestä päivästä: ”Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista töistään”,

   5 ja tässä hän sanoo taas: ”He eivät pääse minun lepooni.”

   6 Koska siis jotkut vielä pääsevät siihen ja ne, joille hyvä uutinen ensiksi julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden vuoksi,

   7 hän määrää jälleen päivän sanoessaan paljon myöhemmin Daavidin psalmissa: ”Tänä päivänä.” Edellähän sanottiin: ”Kunpa te tänä päivänä kuuntelisitte häntä, joka sanoo: ’Älkää kovettako sydäntänne.’”

   8 Jos Joosua olisi johdattanut heidät lepopaikkaan, Jumala ei olisi jälkeenpäin puhunut toisesta päivästä.

   9 Jumalan kansaa varten on siis jäljellä sapatinlepo.

   10 Se joka on päässyt Jumalan lepoon, on levännyt omista töistään niin kuin Jumalakin omistaan

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    No yksi päivä on KUIN TUHAT VUOTTA . Raamatussa lukee niin. Tuhat vuotta yksi päivä. Ettekö jo tajua. Eikö 6 päivää ole silloin 6000 vuotta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No yksi päivä on KUIN TUHAT VUOTTA . Raamatussa lukee niin. Tuhat vuotta yksi päivä. Ettekö jo tajua. Eikö 6 päivää ole silloin 6000 vuotta?

    Eihän Adolf ja Eve ensin luotu vaan ensin luotiin kaikki muu. Sitten vasta Aatu Eeva.


   • Anonyymi

    "Raamattu muuten ei tuo ajatusta että luomispäivät olivat 24-tuntisia päiviä.

    Esimerkiksi Heprealaiskirjeen 4. luvun jakeissa 1-11 Paavali kirjoitti seitsemännen luomispäivän olleen voimassa vielä silloin ensimmäisellä vuosisadalla, siis tuhansia vuosia ihmisen luomisen jälkeen."

    Hebrealaiskirje taitaa olla ennemminkin saarna kuin kirje. Paavalin saarnaksi se sopii hyvin, vaikka alkulähdettä ei mainitakkaan.

    Ei tuosta Raamatun kohdasta tuollaista johtopäätelmää voida tehdä.

    Levon käsittely alkaa jo edellisestä luvusta, jossa mainitaan että tottelemattomat eivät päässeet Jlan lepoon.
    Uskomalla Jlaa pääsee Jlan lepoon.
    Ottamalla Jeesuksen tarjoaman sovituksen vastaan tulee uskon kautta vanhurskaaksi eli Jlalle kelvolliseksi Jlan lapseksi.
    Silloin ei tarvitse omin töin pyrkiä ansaitsemaan Jlan suosiota.


  • Anonyymi

   Kuule Thaimaassa isot liskot nousee vedestä ja alkaa syödä elävältä peuraa/ kaurista vuohia. Niillä on iso suu pitkä kaula. Krokotiilit alligaattorit voi kasvaa monta metriä pitkiksi ja ne puree toisiltaan jalkoja poikki ja syö ne.Virtahepo Afrikassa voi olla tosi suuri ja ne tappelee.Suuri puhveli 🐃 mikä on vuohen sukua voi sarvillaan heittää leijonan korkealle ja tappaa sen.Hyeena peto saalistaa kallioilla kauriita myös vauva bambeja.Jätti käärme voi niellä sisäänsä ihmisen krokotiilin ja kotkat syö käärmeitä.Egyptin vitsauksia.Niili on täynnä krokoja rämeet täynnä käärmeitä.Koska ihminen on niin kuin elukka tappaa toisia ihmisiä ei vaan pysty tappaan petoelukoita tyhmä kun on.Valas nielee helposti veneen tai kalaparven hylkeen ja hait.Ne syö myös 🐧.Puhvelit vesipuhvelit liikkuu laumana. Valaat myös.Kukaan ei vahingoitu jos ihminen tappaa elukan mutta jos elukka tappaa ihmisen tai on sairas voi koko kylä kuolla.Sairaita elukoita ei saa syödä.Nytkään kukaan ei mene tappamaan käärmeitä. Mutta ihmisiä kyllä.

  • Anonyymi

   Oliko niihin laitettu syntymäpäivämäärä, vai kuolinpäivämäärä ?

  • Anonyymi

   Kaikkea ne kehtaavatkin valehdella, että 113 miljoonaa vuotta vanhoja dinosauruksen jälkiä jonpohjalla näkyvissä....haaa.......haaaaa....

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   470
   5935
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   3920
  3. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   3833
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   318
   3147
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   2293
  6. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   464
   1695
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   67
   1639
  8. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   76
   1590
  9. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   228
   1402
  10. Paavo Väyrynen tietää mitä pitää nyt tehdä

   Paavo Väyrynen on lopulta Keskustan pelastus - paluuna kotiin! ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009092830.html - , näin Ilta-Sanomat otsikoi ai
   Maailman menoa
   548
   1326
  Aihe