Kuka tämän järjettömän sähkonhinnan nousun takana on?

Anonyymi

https://www.hs.fi/talous/art-2000009025452.html
Tämäkö on sitä ihanaa ”vihreää energiaa”, jota koululaisetkin toivovat oikein laulun kera ja elokapinalaiset valtasivat mannerheimintien tämän takia?
Tätäkö tällä halutaan? Eihän tässä ole enää mitään järkeä tässä touhussa.

27

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uutiset sanoi "venäjä aloitti energia sodan". 🤣🤣🤣

      Minä kun luulin että se oli EU joka aloitti venäjäpakotteet.

      • Anonyymi

        Eu aloitti ja se tulee mm. Suomele erittäin kalliiksi.


    • Anonyymi

      Tämä järjetön ilmastohömppä tulee meille kaikille kalliiksi ja mikä muuttuu luonnon osalta? Ei yhtään mikään, pelkkää 100% rahastusta ja kusetusta.

    • Anonyymi

      Jossattuuvoimaa tulee 95 MW Suomen kulutuksen ollessa 8004 MW.

    • Anonyymi

      Venäjän hyökkäys Ukrainaan, niin yksinkertaista se on.
      Ja se pula koskee koko Eurooppaa ja ei Marin varmaan ole ehtinyt siellä käydä kallistamassa energialaskua-
      Vaikka persut luulee, että Suomen rajojen ulkopuolella on kaikki niin kuin ei mitään olisi tapahtunut globaalisti.
      Jopa Kiina on kusessa talouden laskiessa venäjän sodan ja myös koronan takia.

      • Anonyymi

        Ei sota kaasuhanoja sulkenut. Se oli EU maisen oma teko, josta syyttävät Venäjää ettei kansa huomaisi näiden pahoja tekoja.


    • Anonyymi

      Jokainen lukutaitoinen tietää kolme syytä:
      Venäjä, venäjä ja venäjä.

      • Anonyymi

        Syys ja seuraus. Venäjä aloitti sodan, mutta se ei ole syynä sähkönhinnan nousuun, ne ovat yksiselitteisesti Eu:n ja SUomen pakotteet, yksinkertaista. Toki tämä on hyvin, siis hyvin kivualiasta päättäjien ja jopa asiantuntijoiden myöntää. Mielenkiintoista on Suomen, melko käsittämätön toiminta, joka leikkaisi tuonnin Venäjältä kuin seinään, ja SUomi on itse omilla toimilla aiheuttanut suurimmat energiahinnan nousut. Onko kukaan katsonut seurannut, että Eu-maat, erityisesti Nato-maat, edelleen tuovat ennätystahtiin Venäläistä öljyä., tottakai kun se on halvempaa kuin Brent laatu, sitten nämä "kumppanimaat" myyvät tätä öljyä SUomeen, !!!Viro tuo edelleen venäläistä kaasua. Keväällä Venäjän saamat myyntitulot kasvoivat 2700% noin kuukaudessa!!! Siis ymmärrän, että päättäjät ovat tyhmiä, mutta se, että kansakin on vielä tyhmempiä on siis hälyttävää.........


    • Anonyymi

      Eiköhän tuolla makseta osin Uniperin sotkuja? Suomi maksaa kaikkien muiden maiden puolesta, Vihreätkin äänestävät EU:ssa Suomen edun vastaisesti, nytkin tulossa Suomelle maksettavaksi hiilinielu sakkoja EU:sta hirmuinen summa. Vihreät tietysti tämänkin sakon takana. Aatekahjo Vihreä on todellakin aatekahjo ja aiheuttaa aina omalle maalleen vahinkoa toimillaan. Hallitus on lähtenyt Vihreiden kahjotuksiin mukaan.

      Koko ajan tulee uutta taakkaa Suomen kannettavaksi, miten pienen kansan selkäranka kestää, kun ns. omat päättäjät kuormaa tietoisesti kasvattavat?

      • Anonyymi

        Aivan oikein, Fortum tekee ennätystulosta, jotta se pystyy kompensoimaan saksalaisten energialaskuja. Muutoinkin energiayhtiöt Euroopassa tekevät hisotoriallisia ennättystuloksia. Suomi on varmaan maapallon tyhmin, kun ostaa venäläistä öljyä esim. Hollannista sikakalliilla kun voisi tuoda sitä suoraan, niinkuin muut maat tekee. Ei siis ihme että Neste ja muut suuryhtiöt investoivat Hollantiin. Euroopasssa lasketaan sähköveroja ja muuta tukea, mitä tekee Suomi, nostaa veroja....
        Kun Tuppurainen kävi "neuvotteluita " Saksassa, olemalla joo joo nainen, eli varmisti, että Suomi maksaa Saksalle, samalla varmisti hyvän pestin Eu:n ytimessä, näihän tämä toimii. Jos Soneran UMTS kaupassa maksettiin ILMASTA ministerin johdolla yli 20 mrd markkaa, tässä on samanlainen maku....


    • Anonyymi

      Siirtyminen uusiutuvaan energiaan on edessä ennemmin tai myöhemmin. Fossiilisia polttoaineita on rajallisesti. Sitä ennen eläminen esimerkiksi etelä-Euroopassa voi käydä sietämättömäksi etenkin kesällä.

      Tämä energiakriisi ajaa suurempaan energiatehokkuuteen, nopeuttaa uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottoa ja johtaa uusiin energiainnovaatioihin. Muutos ja sopeutuminen tapahtuu nopeimmin silloin kun on toimittava pakon edessä.

      • Anonyymi

        Nyt kyllä kurki kuolee ennen kuin suo sulaa. Vihreässä siirtymisessäkin pitäisi olla järki mukana. Nyt yrityksiä kaatuu ja perheet menettävät kotinsa aivan turhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kyllä kurki kuolee ennen kuin suo sulaa. Vihreässä siirtymisessäkin pitäisi olla järki mukana. Nyt yrityksiä kaatuu ja perheet menettävät kotinsa aivan turhaan.

        No Ohisalo vastustaa kriisiajan möynnytyksiä fossiilisten polttoaineiden käytölle energiantuotannossa.
        Onko todella Suomi tuhottava noiden vihreiden fanaatikkojen unelmien vuoksi ?
        MTV uutiset.


      • Anonyymi

        PItää paikkansa. Mutta tässä asiassa fiktio ja fakta pitää erottaa. Suomi on edellä monessa paikassa, ja nykyisenkaltainen maailmapelastaminen ideologisin perustein, että meidän pitää olla solidaarisia ja vauraana maana näyttää mallia on erittäin vaarallista. Tarkoitan sitä, että jotta me voimme tehdä oikeita asioita, meillä pitää olla taloudelliset fundamentit kunnossa. Nyt me olemme kaikkea muuta. Ongelmaksi tämän tekee sen, että tätä ei tiedosta päättäjämme, asiantuntijamme eikä kansamme. Me katsomme valtionvelkaa. Jos valtionvelka olisi kotoperäistä, niinkuin Japanissa se on 95%, velka ei olisi ongelma. Vielä suurempi ongelma on, se, että me emme katso kokonaisvelkaa, joka nousee yli 500 mrd euron (kansa, valtio, kunnat jne kun olemme se yksikkö) joka tässä pyörii. Kun muistaa, että vientiteollisuuden parissa suoraan ja epäsuorasti työskentelee alle 500 000 ihmistä, joiden tuotoksella pitäisi lyhentää tätä velkaa ja hoitaa samalla 5 milj muuta ihmistä, yhtälö ei vaan toimi. Tämä tarkoittaa vääjäämättä, että me joudumme purkamaan hyvinvointiamme eli ajamme tukiviidakkoamme alas.


    • Anonyymi

      Zaporizzjan ydinvoimala kytkettiin irti sähkö­verkosta – YK erittäin huolissaan
      Saapa nähdä kerkeääkö herra Putin antaa käskyn uudelleen käynnistämisestä ennenkuin pamahtaa kuin Tjernobylin atomivoimala.
      Sitten saakin valittaa kalliista sähkönhinnasta jos enää on elossa.

    • Anonyymi

      Manipuloidut energiamarkkinat. Ukrainan konflikti itsessään ei ole sellainen ilmiö, mikä olisi aiheuttanut tällaista energiakriisia. Tuliko energiakriisi, kun USA on hyökkäillyt öljymaihin? Ei niin.

    • Vihreät tyhjätasku öyhöttäjät taitavat tuntea öyhötyksensä nyt ensimnäistä kertaa omassa lompsassaan konkreettisesti..

      • Anonyymi

        No nyt Suomi maksaa Elspot hintaa 714,9 € / MWh
        Kulutus nyt 8134 MW
        Omaa tuotantoa 6227 MW
        Tuontia 2403 MW
        Vientiä 509 MW
        Ydinvoimaa 2145 MW
        Jossattuuvoimaa 116 MW
        Aurinkovoimaa 59 MW


    • Anonyymi

      Jos tuntuu, että teiltä varastetaan, niin varastakaa takaisin.

      • Jep. Nyt on hyvä hetki ottaa loparit ja laittaa valtio sähkölaskua maksamaan.
        Omiaan ei kannata tähän kusetukseen tuhlata...


    • Anonyymi

      Hallitus ja hallituksessa tehtyjen päätösten seurausta.

    • Anonyymi

      Liian vähä sähkön tuotantoa. Ja toisaalta sähkön tuonnin lopettaminen Venäjältä.
      On ammuttu itseä jalkaan.

    • Anonyymi

      "...En usko että sähkönhinnan nousun takana olisi 'Padel'-yhdistys, eli kuinka saamme 'turva-kahvan' pois ihmisiltä, että he kunnioittaisivat Olympiakultajoukkueen tylsää esitystä, enkä usko, että sähköpotkulaudat eivät olisi NHL-pelaajien loukkaantumisista johtuvaa katkeruutta - Katkeroitua ei yksinkertaisesti saa, niin tulee pure play, fair play -tekniikka.

    • Anonyymi

      kun puhutaan vihreästä siirtymästä, kestävästä kehityksestä, nämä ovat termejä, joita viljellään, koska se tuntuu hyvälle ja pelastetaan maailmaa. Meidän pitäisi ymmärtää, mitä on tapahtunut vain 30-vuodessa, tämä on sikäli ongelmallista, että nuoremmalla polvella ei ole historiallista kokemusta ja siten tietoa, ts, nuoret luulevat tietävänsä mutta eivät oikeasti tiedä. Se että on korkeakoulusta paperit, ei vielä tee tietävää, näppärän kyllä, oikea substanssi syntyy tekemisen kautta, ei koulunpenkillä istuen.
      Nykyinen maailma kiitos some ja netin, on muuttanut maaillmankuvan täysin. On sinänsä koomista, että kun johonkin liitetään kestävä kehitys, se menee läpi sen kummemmin miettimättä, vaikka asialla olisi aivan päinvastaiset vaikutukset. Asiat ovat yksinkertaisia. Esimerkiksi suihkusaippua vs saippua, saippua on tehokas, luonnollinen ja ympäristöystävällinen, sen sijaan meille markkinoinnin kautta käytämme suihkusaippuoita, joissa pullotettua vettä, jota kemikaalein on terästetty, kuljetetaan ympäri maan, tuloksena muovijätettä. Esimerkkejä on maailma täynnä. Me emme pelasta maailmaa kestävällä energialla vaan yksinkertaisesti vähentämällä kulutusta, joka tarkoittaa, globaalin kaupan vähentämistä, lentomatkustamisen vähentämistä, jne. mutta sehän ei käy, koska maailma on rakennettu kulutuksen varaan....

    • Anonyymi

      Ei ole yllättävää jos öljy ja muut fossiiliset polttoaineet luokitellaan tulevien vuosikymmenien aikana tai tulevien sukupolvien toimesta ympäristömyrkyksi, jonka käyttö vähitellen kielletään.

      Viime vuosien kuumuus ja kuivuusennätykset ovat alkua sille mitä jatkossa seuraa mikäli fossiilisten polttoaineiden käyttöä jatketaan vielä muutama vuosikymmen. Nykyajan lapset perivät valtavan ongelman vanhemmiltaan joka heidän pitää ratkaista.

    • Anonyymi

      Tampereen sähköpä korottaa 126% läläläää

    • Anonyymi

      Venäjän hyökkäys on kaiken takana. Tuo persujen syytös että Vihreä energia siirtymän on syy energian kallistumiseen on jokseenkin naurettava.

      Sähkö Euroopassa on tällä hetkellä kallista koska:

      1. Euroopassa iso osa sähköstä on valmistettu fossiilisilla polttoaineilla mm. kaasulla, nyt kun Venäjältä ei enää tule halpaa kaasua putkia pitkin on sähköntuotanto vähentynyt ja myös kallistunut.

      2. Pohjoismaissa ja Euroopassa on kärsitty poikkeukllisesta kuivuudesta, todennäköisesti syynä on ilmastonmuutos. Tämä on johtanut siihen että Norjassa ja Ruotsissa vesivoimaa ei ole tarpeeksi ja Ranskassa iso osa ydinvoimaloista on pysähdyksissä koska niille ei enää riitä jäähdytysvettä. Taas siis iso osa sähköntuotantoa on pois pelistä.

      Miten siis fosiiilisten polttoaineiden suosiminen muka laskisi mm. sähkön hintaa?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2180
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1701
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1577
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe