Kuka tämän järjettömän sähkonhinnan nousun takana on?

Anonyymi

https://www.hs.fi/talous/art-2000009025452.html
Tämäkö on sitä ihanaa ”vihreää energiaa”, jota koululaisetkin toivovat oikein laulun kera ja elokapinalaiset valtasivat mannerheimintien tämän takia?
Tätäkö tällä halutaan? Eihän tässä ole enää mitään järkeä tässä touhussa.

27

180

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Uutiset sanoi "venäjä aloitti energia sodan". 🤣🤣🤣

   Minä kun luulin että se oli EU joka aloitti venäjäpakotteet.

   • Anonyymi

    Eu aloitti ja se tulee mm. Suomele erittäin kalliiksi.


  • Anonyymi

   Tämä järjetön ilmastohömppä tulee meille kaikille kalliiksi ja mikä muuttuu luonnon osalta? Ei yhtään mikään, pelkkää 100% rahastusta ja kusetusta.

  • Anonyymi

   Jossattuuvoimaa tulee 95 MW Suomen kulutuksen ollessa 8004 MW.

  • Anonyymi

   Venäjän hyökkäys Ukrainaan, niin yksinkertaista se on.
   Ja se pula koskee koko Eurooppaa ja ei Marin varmaan ole ehtinyt siellä käydä kallistamassa energialaskua-
   Vaikka persut luulee, että Suomen rajojen ulkopuolella on kaikki niin kuin ei mitään olisi tapahtunut globaalisti.
   Jopa Kiina on kusessa talouden laskiessa venäjän sodan ja myös koronan takia.

   • Anonyymi

    Ei sota kaasuhanoja sulkenut. Se oli EU maisen oma teko, josta syyttävät Venäjää ettei kansa huomaisi näiden pahoja tekoja.


  • Anonyymi

   Jokainen lukutaitoinen tietää kolme syytä:
   Venäjä, venäjä ja venäjä.

   • Anonyymi

    Syys ja seuraus. Venäjä aloitti sodan, mutta se ei ole syynä sähkönhinnan nousuun, ne ovat yksiselitteisesti Eu:n ja SUomen pakotteet, yksinkertaista. Toki tämä on hyvin, siis hyvin kivualiasta päättäjien ja jopa asiantuntijoiden myöntää. Mielenkiintoista on Suomen, melko käsittämätön toiminta, joka leikkaisi tuonnin Venäjältä kuin seinään, ja SUomi on itse omilla toimilla aiheuttanut suurimmat energiahinnan nousut. Onko kukaan katsonut seurannut, että Eu-maat, erityisesti Nato-maat, edelleen tuovat ennätystahtiin Venäläistä öljyä., tottakai kun se on halvempaa kuin Brent laatu, sitten nämä "kumppanimaat" myyvät tätä öljyä SUomeen, !!!Viro tuo edelleen venäläistä kaasua. Keväällä Venäjän saamat myyntitulot kasvoivat 2700% noin kuukaudessa!!! Siis ymmärrän, että päättäjät ovat tyhmiä, mutta se, että kansakin on vielä tyhmempiä on siis hälyttävää.........


  • Anonyymi

   Eiköhän tuolla makseta osin Uniperin sotkuja? Suomi maksaa kaikkien muiden maiden puolesta, Vihreätkin äänestävät EU:ssa Suomen edun vastaisesti, nytkin tulossa Suomelle maksettavaksi hiilinielu sakkoja EU:sta hirmuinen summa. Vihreät tietysti tämänkin sakon takana. Aatekahjo Vihreä on todellakin aatekahjo ja aiheuttaa aina omalle maalleen vahinkoa toimillaan. Hallitus on lähtenyt Vihreiden kahjotuksiin mukaan.

   Koko ajan tulee uutta taakkaa Suomen kannettavaksi, miten pienen kansan selkäranka kestää, kun ns. omat päättäjät kuormaa tietoisesti kasvattavat?

   • Anonyymi

    Aivan oikein, Fortum tekee ennätystulosta, jotta se pystyy kompensoimaan saksalaisten energialaskuja. Muutoinkin energiayhtiöt Euroopassa tekevät hisotoriallisia ennättystuloksia. Suomi on varmaan maapallon tyhmin, kun ostaa venäläistä öljyä esim. Hollannista sikakalliilla kun voisi tuoda sitä suoraan, niinkuin muut maat tekee. Ei siis ihme että Neste ja muut suuryhtiöt investoivat Hollantiin. Euroopasssa lasketaan sähköveroja ja muuta tukea, mitä tekee Suomi, nostaa veroja....
    Kun Tuppurainen kävi "neuvotteluita " Saksassa, olemalla joo joo nainen, eli varmisti, että Suomi maksaa Saksalle, samalla varmisti hyvän pestin Eu:n ytimessä, näihän tämä toimii. Jos Soneran UMTS kaupassa maksettiin ILMASTA ministerin johdolla yli 20 mrd markkaa, tässä on samanlainen maku....


  • Anonyymi

   Siirtyminen uusiutuvaan energiaan on edessä ennemmin tai myöhemmin. Fossiilisia polttoaineita on rajallisesti. Sitä ennen eläminen esimerkiksi etelä-Euroopassa voi käydä sietämättömäksi etenkin kesällä.

   Tämä energiakriisi ajaa suurempaan energiatehokkuuteen, nopeuttaa uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottoa ja johtaa uusiin energiainnovaatioihin. Muutos ja sopeutuminen tapahtuu nopeimmin silloin kun on toimittava pakon edessä.

   • Anonyymi

    Nyt kyllä kurki kuolee ennen kuin suo sulaa. Vihreässä siirtymisessäkin pitäisi olla järki mukana. Nyt yrityksiä kaatuu ja perheet menettävät kotinsa aivan turhaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt kyllä kurki kuolee ennen kuin suo sulaa. Vihreässä siirtymisessäkin pitäisi olla järki mukana. Nyt yrityksiä kaatuu ja perheet menettävät kotinsa aivan turhaan.

    No Ohisalo vastustaa kriisiajan möynnytyksiä fossiilisten polttoaineiden käytölle energiantuotannossa.
    Onko todella Suomi tuhottava noiden vihreiden fanaatikkojen unelmien vuoksi ?
    MTV uutiset.


   • Anonyymi

    PItää paikkansa. Mutta tässä asiassa fiktio ja fakta pitää erottaa. Suomi on edellä monessa paikassa, ja nykyisenkaltainen maailmapelastaminen ideologisin perustein, että meidän pitää olla solidaarisia ja vauraana maana näyttää mallia on erittäin vaarallista. Tarkoitan sitä, että jotta me voimme tehdä oikeita asioita, meillä pitää olla taloudelliset fundamentit kunnossa. Nyt me olemme kaikkea muuta. Ongelmaksi tämän tekee sen, että tätä ei tiedosta päättäjämme, asiantuntijamme eikä kansamme. Me katsomme valtionvelkaa. Jos valtionvelka olisi kotoperäistä, niinkuin Japanissa se on 95%, velka ei olisi ongelma. Vielä suurempi ongelma on, se, että me emme katso kokonaisvelkaa, joka nousee yli 500 mrd euron (kansa, valtio, kunnat jne kun olemme se yksikkö) joka tässä pyörii. Kun muistaa, että vientiteollisuuden parissa suoraan ja epäsuorasti työskentelee alle 500 000 ihmistä, joiden tuotoksella pitäisi lyhentää tätä velkaa ja hoitaa samalla 5 milj muuta ihmistä, yhtälö ei vaan toimi. Tämä tarkoittaa vääjäämättä, että me joudumme purkamaan hyvinvointiamme eli ajamme tukiviidakkoamme alas.


  • Anonyymi

   Zaporizzjan ydinvoimala kytkettiin irti sähkö­verkosta – YK erittäin huolissaan
   Saapa nähdä kerkeääkö herra Putin antaa käskyn uudelleen käynnistämisestä ennenkuin pamahtaa kuin Tjernobylin atomivoimala.
   Sitten saakin valittaa kalliista sähkönhinnasta jos enää on elossa.

  • Anonyymi

   Manipuloidut energiamarkkinat. Ukrainan konflikti itsessään ei ole sellainen ilmiö, mikä olisi aiheuttanut tällaista energiakriisia. Tuliko energiakriisi, kun USA on hyökkäillyt öljymaihin? Ei niin.

  • Vihreät tyhjätasku öyhöttäjät taitavat tuntea öyhötyksensä nyt ensimnäistä kertaa omassa lompsassaan konkreettisesti..

   • Anonyymi

    No nyt Suomi maksaa Elspot hintaa 714,9 € / MWh
    Kulutus nyt 8134 MW
    Omaa tuotantoa 6227 MW
    Tuontia 2403 MW
    Vientiä 509 MW
    Ydinvoimaa 2145 MW
    Jossattuuvoimaa 116 MW
    Aurinkovoimaa 59 MW


  • Anonyymi

   Jos tuntuu, että teiltä varastetaan, niin varastakaa takaisin.

   • Jep. Nyt on hyvä hetki ottaa loparit ja laittaa valtio sähkölaskua maksamaan.
    Omiaan ei kannata tähän kusetukseen tuhlata...


  • Anonyymi

   Hallitus ja hallituksessa tehtyjen päätösten seurausta.

  • Anonyymi

   Liian vähä sähkön tuotantoa. Ja toisaalta sähkön tuonnin lopettaminen Venäjältä.
   On ammuttu itseä jalkaan.

  • Anonyymi

   "...En usko että sähkönhinnan nousun takana olisi 'Padel'-yhdistys, eli kuinka saamme 'turva-kahvan' pois ihmisiltä, että he kunnioittaisivat Olympiakultajoukkueen tylsää esitystä, enkä usko, että sähköpotkulaudat eivät olisi NHL-pelaajien loukkaantumisista johtuvaa katkeruutta - Katkeroitua ei yksinkertaisesti saa, niin tulee pure play, fair play -tekniikka.

  • Anonyymi

   kun puhutaan vihreästä siirtymästä, kestävästä kehityksestä, nämä ovat termejä, joita viljellään, koska se tuntuu hyvälle ja pelastetaan maailmaa. Meidän pitäisi ymmärtää, mitä on tapahtunut vain 30-vuodessa, tämä on sikäli ongelmallista, että nuoremmalla polvella ei ole historiallista kokemusta ja siten tietoa, ts, nuoret luulevat tietävänsä mutta eivät oikeasti tiedä. Se että on korkeakoulusta paperit, ei vielä tee tietävää, näppärän kyllä, oikea substanssi syntyy tekemisen kautta, ei koulunpenkillä istuen.
   Nykyinen maailma kiitos some ja netin, on muuttanut maaillmankuvan täysin. On sinänsä koomista, että kun johonkin liitetään kestävä kehitys, se menee läpi sen kummemmin miettimättä, vaikka asialla olisi aivan päinvastaiset vaikutukset. Asiat ovat yksinkertaisia. Esimerkiksi suihkusaippua vs saippua, saippua on tehokas, luonnollinen ja ympäristöystävällinen, sen sijaan meille markkinoinnin kautta käytämme suihkusaippuoita, joissa pullotettua vettä, jota kemikaalein on terästetty, kuljetetaan ympäri maan, tuloksena muovijätettä. Esimerkkejä on maailma täynnä. Me emme pelasta maailmaa kestävällä energialla vaan yksinkertaisesti vähentämällä kulutusta, joka tarkoittaa, globaalin kaupan vähentämistä, lentomatkustamisen vähentämistä, jne. mutta sehän ei käy, koska maailma on rakennettu kulutuksen varaan....

  • Anonyymi

   Ei ole yllättävää jos öljy ja muut fossiiliset polttoaineet luokitellaan tulevien vuosikymmenien aikana tai tulevien sukupolvien toimesta ympäristömyrkyksi, jonka käyttö vähitellen kielletään.

   Viime vuosien kuumuus ja kuivuusennätykset ovat alkua sille mitä jatkossa seuraa mikäli fossiilisten polttoaineiden käyttöä jatketaan vielä muutama vuosikymmen. Nykyajan lapset perivät valtavan ongelman vanhemmiltaan joka heidän pitää ratkaista.

  • Anonyymi

   Tampereen sähköpä korottaa 126% läläläää

  • Anonyymi

   Venäjän hyökkäys on kaiken takana. Tuo persujen syytös että Vihreä energia siirtymän on syy energian kallistumiseen on jokseenkin naurettava.

   Sähkö Euroopassa on tällä hetkellä kallista koska:

   1. Euroopassa iso osa sähköstä on valmistettu fossiilisilla polttoaineilla mm. kaasulla, nyt kun Venäjältä ei enää tule halpaa kaasua putkia pitkin on sähköntuotanto vähentynyt ja myös kallistunut.

   2. Pohjoismaissa ja Euroopassa on kärsitty poikkeukllisesta kuivuudesta, todennäköisesti syynä on ilmastonmuutos. Tämä on johtanut siihen että Norjassa ja Ruotsissa vesivoimaa ei ole tarpeeksi ja Ranskassa iso osa ydinvoimaloista on pysähdyksissä koska niille ei enää riitä jäähdytysvettä. Taas siis iso osa sähköntuotantoa on pois pelistä.

   Miten siis fosiiilisten polttoaineiden suosiminen muka laskisi mm. sähkön hintaa?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   74
   2914
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   1990
  3. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1140
  4. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   409
   980
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   38
   917
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   8
   714
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   3
   662
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   222
   647
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   185
   625
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   599
  Aihe