Helluntailaisten opit mättää ja pahasti

Anonyymi

Parhamin ja hänen poikakaverinsa Williamin suunnittelema helluntailaisuuden oppi on kuin epämääräinen palapelin pohjapahvi, johon hellarit yrittävät epätoivoisesti etsiä sopivia paloja (jakeita ja niiden puolikkaita), mutta eivät saa koskaan palapeliaan kokoon.
Aina jokin kohta mättää ja pahasti.
Parhamin valheilla kun ei voi syrjäyttää Jumalan sanan totuutta.

22

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hellarit yrittävät lisätä melkein jokaisen jakeen perään sitä helluntailaiseen "uskoon tuloa" - mutta ei vaan tule mitään.

      Raamatussa kun edes "sanan vastaanottaminen" ei tarkoita mitään helluntailaiseksi tulemista.

      Ap. t. 17:11

      Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.

      Helluntailiikken perustaja Charles Fox Parham oli vapaamuurari ja ne opit näkyy ihan selvästi helluntailaisten oppien kyhäelmissä. Korostetaan sanojen järjestystä, välimerkeilläkin on iso rooli. Pelastusoppia rakennetaan kuin Baabelin tornia.

      Oman uskonratkaisun varaan autuuden rakentaminen on valitettavasti sitä hiekalle rakentamista ja se rakennus sortuu kerran maahan.

      • Anonyymi

        edellinen kirjoitus viittaa siihen, että helluntailaiset KATSOO IHMISIIN,
        raamattu sanoo:

        "katse luotuina uskon alkajaan, jeesukseen"

        kuinka se helluntailaisilla ??


      • Anonyymi

        Mikä mättää uudestikastajuudessa kun hedelmät ovat näitä?

        Useamman kerran kylvettyjen hedelmää

        pedofilia

        Raamatun lyttääminen

        kristittyjen vainoaminen

        molotuskurssit

        hengellinen väkivalta

        joogajumala

        epäjumalanpalvelus

        parham oli pedofiili jota useamman kerran kylvetetyt jäljittelevät

        lukematon määrä eronneita


      • Anonyymi

        Arvasin että tappohullu pedo kopsaa tuon saman jutun joka päivä. Hän puhuu vauvakastetuista koska himoitsee vauvoja


      • Anonyymi

        Eräs lapsena kastettujen hedelmää oli myös maamme puolustaminen sodassa. Siksi olemme nyt itsenäinen valtio. Useamman kerran kylvetettyjä ei sodassa juuri ollut


    • Anonyymi

      se on kyllä just noin, raamattua "revitytetään" sinne ja tänne, ja tuolta ja täältä , vaan Raamatun keskeisin sanoma jää sinne tutkimis-etsimisen alle, kun on vaan kova kiire tavailla raamatusta mitä "apostolit teki , niinkuin se olis kristinuskon sanoma . . .

    • Anonyymi

      Heti Raamatun ensimmäisten lehtien totuuden syntiinlankeemuksen eli perisynnin vaikutusten ja merkityksen kieltäminen johtaa umpikujaan, koska syntiinlankeemus eli perisyti ja ihmisen syntisyys on koko Raamatun punainen lanka alusta loppuun asti.

      Eihän Jeesuksen olisi edes tarvinnut tulla tänne viattomaksi syntiuhriksi, jos täältä maan päältä olisi löytynyt yksikin täysin synnitön ihminen syntiuhriksi.

    • Anonyymi

      Matt.20:27-28 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne; niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antaman henkensä lunnaiksi monen edestä. Matt.26:27-28 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: Juokaa tästä kaikki; sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi. Mark.10:44-45 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon kaikkien orja. Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä. Mark.14:23-24 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä. Ja hän sanoi heille: Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monen edestä. 1Tim.2:5-7 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisen välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkinen edestä, josta todistus oli annettava aikanansa, ja sitä varten minä olen saarnaajaksi ja apostoliksi asetettu - minä puhun totta, en valhettele - pakanain opettajaksi uskossa ja totuudessa.

    • Anonyymi

      siinä s e pyörii alle sadan päivittäin.

      kasteen armo ei oikein herätä luottamusta näköjään.

      pitäiskö lutterin kirkon alkaa parantaa sairaita ja kertoa mitä tulossa on, profeetat töihin, missä h emuuten ovat ??

      olisko ne siellä sakastissa piilossa kaapin takana.

      • Anonyymi

        Ylivainio järjesti 1403 valeparanemista ja monet luulivat parantuneensa ja jättivät lääkkeet ottamatta kohtalokkain seurauksin.

        Ihmisten taivaskaipuulla ja terveydellä puoskarointi tulisi kieltää lailla.

        Jokainen käsittää, että ei siinä lahkossa vaikuta ainakaan Totuuden Henki.


      • Anonyymi

        Pitäisikö parhamien alkaa herättään kuolleita niin voisi kellariinkin tula lisää pulikoijia


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mutt eivät usko Nikean uskontunnustusta kuten kristityt tekee


    • Anonyymi

      Helluntaikansalla on perinteinen "uskontunnustus"

      https://helluntaikansa.fi/uskomme/
      Anna elämäsi Jeesukselle, Hänen johtoonsa ja huolenpitoonsa, niin pääset taivastielle, joka johtaa kerran ikuiseen kirkkauteen.
      Kun olet antanut elämäsi Jeesukselle ja käynyt uskovien upotuskasteella, sinut liitetään paikalliseen Jumalan lasten yhteyteen, seurakuntaan.
      Seurakunnassa rakennut yhteisestä uskosta toisten kanssa Sanan opetuksen, rukouksen ja leivänmurtamisen kautta.
      Seurakuntaa johtaa Jumalan Sanan mukaan asetettu vanhimmisto, mutta kaiken pää on itse Jeesus Kristus. Mitään muuta ylintä organisaatiota ei seurakunnan yläpuolella voi olla.

    • Anonyymi

      Minä en tiedä Parhamin opetusten osuutta näissä helluntaitouhuissa, tiedän mitkä oli esim. Eino Ilmari Mannisen ja Kai Antturin opetukset. Nämä, kuten monet muut, helluntai-haitarinsoittajat, omien sanojensa mukaan antoivat ymmärtää oppiensa olevan suoraan Jumalalta. Minua vain alkoi ihmetyttää...

      Kun yksi puhui asiansa lavalta, kansa penkeissä mölisi "aamen!" Kun seuraava puhuja kumosi edellisen puhujan, taas tuo helluntaikansa mölisi "aamen!"

      Olin lapsena niin ahdistunut, että jo pian aloinkin ryypätä. Koulukuraattori määräsi rauhoittavia ja niinpä oikeastaan nukuin yhden lukuvuoden pulpettia vasten.

      Pahin ongelma päättyi, joskin vasta myöhemmin aikuisiällä, kun hylkäsin helluntailaisuuden ja löysin aidon ja loogisen kristinuskon, jossa en ristiriitaisuuksia havainnut.

      Minun ei enää syntisenä tarvinnut etsiä hyväksyntää muiden syntisten joukosta, esim. kapakoista, vaan... vihdoinkin löysin armollisen Jumalan, jolle kelpasin: syntisenä!

    • Anonyymi

      http://www.james.pp.fi/viksten/mauri.html
      Evankeliumin saarnaaja ja raamatunopettaja Mauri Vikstén oli helluntaiherätyksen pidetyimpiä puhujia. Kuitenkin hän oli harvinainen helluntailainen siinä mielessä, että hän julisti tinkimätöntä armon evankeliumia ja säilytti siitä huolimatta arvostetun aseman herätysliikkeen toisinaan melko lakihenkisessä ilmapiirissä.

      Hän tuli uskoon Raamatun äärellä kotonaan Orimattilan Heinämaalla vuonna 1948, "vuoden ensimmäisellä viikolla", kuten hän itse usein puheissaan muisti mainita. Samana vuonna hän kävi kolmen viikon raamattukoulun Kuopiossa. Kotipitäjässään hän oli ollut poliitikko ja kunnanvaltuutettu, siis ammattipuhuja, mutta uskoontulo muutti hänen tekstinsä sisällön. Samalla hänelle tuli selväksi, että hänen on lähdettävä lähetystyöhön, ja suuntakin oli selvä: Afrikkaan on mentävä. Sinne hän lähtikin jo vuonna 1953; täytyttyään Pyhällä Hengellä (20.3.1949) seppä Laaksosen mökissä Jaalan pitäjän Kimolan kylässä hän sai sinetöinnin Jumalalta kutsumukselleen. Lahden helluntaiseurakunnan lähetystyöntekijänä hän palveli Jumalaa Afrikassa yli 30 vuotta. Loppuelämänsä hän vietti Keniassa Korun raamattukoulun johtajana. Vieraillessaan kotimaassaan hän virkisti Jumalan kansaa voidellulla opetuksellaan, jossa oli vastaansanomaton Jumalan Pyhän Hengen auktoriteetti. Mauri Viksténin puhuessa salit olivat täpötäysiä, ja saarnaajien keskuudessa häntä arvostettiin erittäin paljon, vaikka joillakin oli vaikeuksia sulattaa hänen Kristus-keskeistä opetustaan. Hän uskalsi myös puuttua moniin epäkohtiin, mikä ei tietenkään ollut ainakaan asianomaisille tahoille mieluista.

    • Anonyymi

      Mauri tähdensi opillisen selkeyden merkitystä, sillä se on tepsivä lääke useimpiin hengellisen elämän ongelmiin. Ominaista helluntailiikkeelle on välitöntä jumalayhteyttä korostava kokemuksellisuus, ja kunnollisen, yhtenäisen teologian puute vie harmillisesti pohjaa liikkeen opilliselta uskottavuudelta. Armon apostoli Mauri pyrki omalta osaltaan korjaamaan tätä vakavaa puutetta.

      Mauri Vikstén tunnettiin kuitenkin helluntailiikkeessä lähinnä sielunhoitajana ja sielunhoitoseminaarien pitäjänä. Tokihan lain näivettämät suomalaiset helluntailaiset armon sanomaa tarvitsivatkin, mutta herätyksen opillisen profiilin luontiin hänen yksinäisen elämäntyönsä resurssit eivät toiselta mantereelta valitettavasti täysin riittäneet. Kateellisten mielestä hänen opetuksensa olikin "vain sielunhoitoa". Siitä huolimatta tämä Hengen ja älyn jättiläinen oli ennen kaikkea Jumalan asialla oleva uskonpuhdistaja. Maurin työn hedelmät tulevat varmaankin yhä enenevässä määrin näkyviin, sillä monet saarnaajat ovat saaneet terveitä vaikutteita hänen opetuksestaan. Mauri ei ollut missään määrin myöskään lahkohenkinen eikä kuppikuntainen, vaan hän ymmärsi kirkkaasti evankeliumin olevan koko kristikunnan omaisuutta.

    • Anonyymi

      Hänen puheensa ravitsivat ja antoivat voimaa kulkea eteenpäin elämän tiellä. Hän oli ymmärtänyt, että laki ei anna voimaa Jumalan tahdon toteuttamiseen, se ainoastaan vaatii kuuliaisuutta. Armo sen sijaan saa ihmisessä aikaan hyvää hedelmää, koska se muuttaa ihmisen ajattelua ja saa sitä kautta aikaan aitoa hengellistä kasvua. Kun häneltä kysyttiin, mikä on hänen jatkuvan voitelunsa salaisuus, hän vastasi, että aivan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että "Pyhä Henki ei ole tunne vaan Henki". Voidaan sanoa, että hänen hengellisen voimansa salaisuutena oli yksinkertaisesti väärentämätön, aito armon evankeliumi. Hän eli omasta sanomastaan. Hänen "omaa alaansa" oli myös eskatologia ja Ilmestyskirjan selitys sekä Pyhällä Hengellä täyttyminen, jonka hän ymmärsi erittäin tasapainoisella tavalla.

    • Anonyymi

      VArmasti lakihenkisyyttä on ollut helluntaiseurakunnissa vielä 90 luvulle saakka.

      2000 luvulta alkaen taas uuskarismaattisuus on ongelma helluntaiseurkunnissa.

      • Anonyymi

        Ei vain esiinny, vaan koko helluntailaisuus on juuria myöten mätä ja väärä uskonto ja eksytys.


    • Anonyymi

      Helluntailaisilla on ihan oma "Raaamattu-kansalle" painos, joka syrjäyttää Kristittyjen Kirkkkoraamatun.

      Mormoneilla on Mormonin Kirja. Jehovantodistailla on Vartiotorni lehdet.

    • Anonyymi

      Helluntailaisuudessa hurmos on sielullinen tapahtuma, joka aiheuttaa vaurioita, joita sitten yritetään hoitaa piiloon, kun sielunhoitajat astuu kuvaan mukaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe