Helluntailaisten opit mättää ja pahasti

Anonyymi

Parhamin ja hänen poikakaverinsa Williamin suunnittelema helluntailaisuuden oppi on kuin epämääräinen palapelin pohjapahvi, johon hellarit yrittävät epätoivoisesti etsiä sopivia paloja (jakeita ja niiden puolikkaita), mutta eivät saa koskaan palapeliaan kokoon.
Aina jokin kohta mättää ja pahasti.
Parhamin valheilla kun ei voi syrjäyttää Jumalan sanan totuutta.

22

111

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hellarit yrittävät lisätä melkein jokaisen jakeen perään sitä helluntailaiseen "uskoon tuloa" - mutta ei vaan tule mitään.

   Raamatussa kun edes "sanan vastaanottaminen" ei tarkoita mitään helluntailaiseksi tulemista.

   Ap. t. 17:11

   Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.

   Helluntailiikken perustaja Charles Fox Parham oli vapaamuurari ja ne opit näkyy ihan selvästi helluntailaisten oppien kyhäelmissä. Korostetaan sanojen järjestystä, välimerkeilläkin on iso rooli. Pelastusoppia rakennetaan kuin Baabelin tornia.

   Oman uskonratkaisun varaan autuuden rakentaminen on valitettavasti sitä hiekalle rakentamista ja se rakennus sortuu kerran maahan.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    edellinen kirjoitus viittaa siihen, että helluntailaiset KATSOO IHMISIIN,
    raamattu sanoo:

    "katse luotuina uskon alkajaan, jeesukseen"

    kuinka se helluntailaisilla ??


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Mikä mättää uudestikastajuudessa kun hedelmät ovat näitä?

    Useamman kerran kylvettyjen hedelmää

    pedofilia

    Raamatun lyttääminen

    kristittyjen vainoaminen

    molotuskurssit

    hengellinen väkivalta

    joogajumala

    epäjumalanpalvelus

    parham oli pedofiili jota useamman kerran kylvetetyt jäljittelevät

    lukematon määrä eronneita


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Arvasin että tappohullu pedo kopsaa tuon saman jutun joka päivä. Hän puhuu vauvakastetuista koska himoitsee vauvoja


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Eräs lapsena kastettujen hedelmää oli myös maamme puolustaminen sodassa. Siksi olemme nyt itsenäinen valtio. Useamman kerran kylvetettyjä ei sodassa juuri ollut


  • Anonyymi

   se on kyllä just noin, raamattua "revitytetään" sinne ja tänne, ja tuolta ja täältä , vaan Raamatun keskeisin sanoma jää sinne tutkimis-etsimisen alle, kun on vaan kova kiire tavailla raamatusta mitä "apostolit teki , niinkuin se olis kristinuskon sanoma . . .

  • Anonyymi

   Heti Raamatun ensimmäisten lehtien totuuden syntiinlankeemuksen eli perisynnin vaikutusten ja merkityksen kieltäminen johtaa umpikujaan, koska syntiinlankeemus eli perisyti ja ihmisen syntisyys on koko Raamatun punainen lanka alusta loppuun asti.

   Eihän Jeesuksen olisi edes tarvinnut tulla tänne viattomaksi syntiuhriksi, jos täältä maan päältä olisi löytynyt yksikin täysin synnitön ihminen syntiuhriksi.

  • Anonyymi

   Matt.20:27-28 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne; niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antaman henkensä lunnaiksi monen edestä. Matt.26:27-28 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: Juokaa tästä kaikki; sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi. Mark.10:44-45 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon kaikkien orja. Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä. Mark.14:23-24 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä. Ja hän sanoi heille: Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monen edestä. 1Tim.2:5-7 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisen välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkinen edestä, josta todistus oli annettava aikanansa, ja sitä varten minä olen saarnaajaksi ja apostoliksi asetettu - minä puhun totta, en valhettele - pakanain opettajaksi uskossa ja totuudessa.

  • Anonyymi

   siinä s e pyörii alle sadan päivittäin.

   kasteen armo ei oikein herätä luottamusta näköjään.

   pitäiskö lutterin kirkon alkaa parantaa sairaita ja kertoa mitä tulossa on, profeetat töihin, missä h emuuten ovat ??

   olisko ne siellä sakastissa piilossa kaapin takana.

   • Anonyymi

    Ylivainio järjesti 1403 valeparanemista ja monet luulivat parantuneensa ja jättivät lääkkeet ottamatta kohtalokkain seurauksin.

    Ihmisten taivaskaipuulla ja terveydellä puoskarointi tulisi kieltää lailla.

    Jokainen käsittää, että ei siinä lahkossa vaikuta ainakaan Totuuden Henki.


   • Anonyymi

    Pitäisikö parhamien alkaa herättään kuolleita niin voisi kellariinkin tula lisää pulikoijia


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Mutt eivät usko Nikean uskontunnustusta kuten kristityt tekee


  • Anonyymi

   Helluntaikansalla on perinteinen "uskontunnustus"

   https://helluntaikansa.fi/uskomme/
   Anna elämäsi Jeesukselle, Hänen johtoonsa ja huolenpitoonsa, niin pääset taivastielle, joka johtaa kerran ikuiseen kirkkauteen.
   Kun olet antanut elämäsi Jeesukselle ja käynyt uskovien upotuskasteella, sinut liitetään paikalliseen Jumalan lasten yhteyteen, seurakuntaan.
   Seurakunnassa rakennut yhteisestä uskosta toisten kanssa Sanan opetuksen, rukouksen ja leivänmurtamisen kautta.
   Seurakuntaa johtaa Jumalan Sanan mukaan asetettu vanhimmisto, mutta kaiken pää on itse Jeesus Kristus. Mitään muuta ylintä organisaatiota ei seurakunnan yläpuolella voi olla.

  • Anonyymi

   Minä en tiedä Parhamin opetusten osuutta näissä helluntaitouhuissa, tiedän mitkä oli esim. Eino Ilmari Mannisen ja Kai Antturin opetukset. Nämä, kuten monet muut, helluntai-haitarinsoittajat, omien sanojensa mukaan antoivat ymmärtää oppiensa olevan suoraan Jumalalta. Minua vain alkoi ihmetyttää...

   Kun yksi puhui asiansa lavalta, kansa penkeissä mölisi "aamen!" Kun seuraava puhuja kumosi edellisen puhujan, taas tuo helluntaikansa mölisi "aamen!"

   Olin lapsena niin ahdistunut, että jo pian aloinkin ryypätä. Koulukuraattori määräsi rauhoittavia ja niinpä oikeastaan nukuin yhden lukuvuoden pulpettia vasten.

   Pahin ongelma päättyi, joskin vasta myöhemmin aikuisiällä, kun hylkäsin helluntailaisuuden ja löysin aidon ja loogisen kristinuskon, jossa en ristiriitaisuuksia havainnut.

   Minun ei enää syntisenä tarvinnut etsiä hyväksyntää muiden syntisten joukosta, esim. kapakoista, vaan... vihdoinkin löysin armollisen Jumalan, jolle kelpasin: syntisenä!

  • Anonyymi

   http://www.james.pp.fi/viksten/mauri.html
   Evankeliumin saarnaaja ja raamatunopettaja Mauri Vikstén oli helluntaiherätyksen pidetyimpiä puhujia. Kuitenkin hän oli harvinainen helluntailainen siinä mielessä, että hän julisti tinkimätöntä armon evankeliumia ja säilytti siitä huolimatta arvostetun aseman herätysliikkeen toisinaan melko lakihenkisessä ilmapiirissä.

   Hän tuli uskoon Raamatun äärellä kotonaan Orimattilan Heinämaalla vuonna 1948, "vuoden ensimmäisellä viikolla", kuten hän itse usein puheissaan muisti mainita. Samana vuonna hän kävi kolmen viikon raamattukoulun Kuopiossa. Kotipitäjässään hän oli ollut poliitikko ja kunnanvaltuutettu, siis ammattipuhuja, mutta uskoontulo muutti hänen tekstinsä sisällön. Samalla hänelle tuli selväksi, että hänen on lähdettävä lähetystyöhön, ja suuntakin oli selvä: Afrikkaan on mentävä. Sinne hän lähtikin jo vuonna 1953; täytyttyään Pyhällä Hengellä (20.3.1949) seppä Laaksosen mökissä Jaalan pitäjän Kimolan kylässä hän sai sinetöinnin Jumalalta kutsumukselleen. Lahden helluntaiseurakunnan lähetystyöntekijänä hän palveli Jumalaa Afrikassa yli 30 vuotta. Loppuelämänsä hän vietti Keniassa Korun raamattukoulun johtajana. Vieraillessaan kotimaassaan hän virkisti Jumalan kansaa voidellulla opetuksellaan, jossa oli vastaansanomaton Jumalan Pyhän Hengen auktoriteetti. Mauri Viksténin puhuessa salit olivat täpötäysiä, ja saarnaajien keskuudessa häntä arvostettiin erittäin paljon, vaikka joillakin oli vaikeuksia sulattaa hänen Kristus-keskeistä opetustaan. Hän uskalsi myös puuttua moniin epäkohtiin, mikä ei tietenkään ollut ainakaan asianomaisille tahoille mieluista.

  • Anonyymi

   Mauri tähdensi opillisen selkeyden merkitystä, sillä se on tepsivä lääke useimpiin hengellisen elämän ongelmiin. Ominaista helluntailiikkeelle on välitöntä jumalayhteyttä korostava kokemuksellisuus, ja kunnollisen, yhtenäisen teologian puute vie harmillisesti pohjaa liikkeen opilliselta uskottavuudelta. Armon apostoli Mauri pyrki omalta osaltaan korjaamaan tätä vakavaa puutetta.

   Mauri Vikstén tunnettiin kuitenkin helluntailiikkeessä lähinnä sielunhoitajana ja sielunhoitoseminaarien pitäjänä. Tokihan lain näivettämät suomalaiset helluntailaiset armon sanomaa tarvitsivatkin, mutta herätyksen opillisen profiilin luontiin hänen yksinäisen elämäntyönsä resurssit eivät toiselta mantereelta valitettavasti täysin riittäneet. Kateellisten mielestä hänen opetuksensa olikin "vain sielunhoitoa". Siitä huolimatta tämä Hengen ja älyn jättiläinen oli ennen kaikkea Jumalan asialla oleva uskonpuhdistaja. Maurin työn hedelmät tulevat varmaankin yhä enenevässä määrin näkyviin, sillä monet saarnaajat ovat saaneet terveitä vaikutteita hänen opetuksestaan. Mauri ei ollut missään määrin myöskään lahkohenkinen eikä kuppikuntainen, vaan hän ymmärsi kirkkaasti evankeliumin olevan koko kristikunnan omaisuutta.

  • Anonyymi

   Hänen puheensa ravitsivat ja antoivat voimaa kulkea eteenpäin elämän tiellä. Hän oli ymmärtänyt, että laki ei anna voimaa Jumalan tahdon toteuttamiseen, se ainoastaan vaatii kuuliaisuutta. Armo sen sijaan saa ihmisessä aikaan hyvää hedelmää, koska se muuttaa ihmisen ajattelua ja saa sitä kautta aikaan aitoa hengellistä kasvua. Kun häneltä kysyttiin, mikä on hänen jatkuvan voitelunsa salaisuus, hän vastasi, että aivan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että "Pyhä Henki ei ole tunne vaan Henki". Voidaan sanoa, että hänen hengellisen voimansa salaisuutena oli yksinkertaisesti väärentämätön, aito armon evankeliumi. Hän eli omasta sanomastaan. Hänen "omaa alaansa" oli myös eskatologia ja Ilmestyskirjan selitys sekä Pyhällä Hengellä täyttyminen, jonka hän ymmärsi erittäin tasapainoisella tavalla.

  • Anonyymi

   VArmasti lakihenkisyyttä on ollut helluntaiseurakunnissa vielä 90 luvulle saakka.

   2000 luvulta alkaen taas uuskarismaattisuus on ongelma helluntaiseurkunnissa.

   • Anonyymi

    Ei vain esiinny, vaan koko helluntailaisuus on juuria myöten mätä ja väärä uskonto ja eksytys.


  • Anonyymi

   Helluntailaisilla on ihan oma "Raaamattu-kansalle" painos, joka syrjäyttää Kristittyjen Kirkkkoraamatun.

   Mormoneilla on Mormonin Kirja. Jehovantodistailla on Vartiotorni lehdet.

  • Anonyymi

   Helluntailaisuudessa hurmos on sielullinen tapahtuma, joka aiheuttaa vaurioita, joita sitten yritetään hoitaa piiloon, kun sielunhoitajat astuu kuvaan mukaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   437
   6001
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   4835
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   667
   2129
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   330
   2034
  5. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   121
   799
  6. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   724
  7. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   160
   711
  8. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   689
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   73
   642
  Aihe