Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Saavatko pastorit puhua palturia Vapaakirkossa?

Anonyymi

Tarkastelua kirjasta: Ohittamaton Pyhä Henki ( Paul Raja-aho)


Toki se kyllä on selvää, että "kaikki on vajaista", puheet, profetiat, teot, kaikki!
Täydellistä ei ole edes Jumalan valtakunnan toiminnan puitteissa!

Sitten on erikseen muun muassa sellainen kysymys, saavatko voivatko pastorit puhua epätosia, siis valehdella?

"Älkööt aivan monet pyrkikö opettajiksi.... sillä monessa kohdassa me kaikki hairahdumme.." Jaak 3:1-2 Siis puheissakin? Kyllä.

Suoraa tietä vaeltava uskova? Se on kaita tie. Eikä niin helppo?

Erilaisista syistä johtuen voidaan tehdä sellaisia "sivupolkuja"? Kierretään joitakin asioita. Puhutaan asian vierestä. Vaietaan jostakin? Eli?

Kyseessä on vilpillinen menettely. Tietoinen ja harkittu, jolloin se on syntiä.

Tällainen menettely on luettavissa Paul Raja-ahon kirjassa:

OHITTAMATON Pyhä Henki.



Tämä seikka käy ilmi sekä Marjan että Paulin kertomuksessa uskoontulon ja Pyhän Hengen lahjan asiassa.
* Marja kirjoittaa sivulla ….”naisevankelista teki kotilähetystyötä ja johdatti hänet (Paulin) samalle uskon polulle kodissamme.” (Sivu 26)
* Paul kirjoittaa: ”Kaksi naisevankelistaa oli tekemässä kotilähetystyötä” ja pyysin heitä kotiimme, sillä vaimoni Marja oli kaksi päivää aikaisemmin ottanut Jeesuksen vastaan elämäänsä.” (Sivu 14)

Marjan kohdalla Jumalan välikätenä oli Sigrid-täti. Pauli kirjoittaa kirjan omistuskirjoituksessa: ”Olen itse kiitollinen vaimoni Marjan suvun esirukoilijalle Sigrid-tädille.”

Mainitun Sigrid-tädin ohessa lukijalle herää kysymys, kuka tämä naisevankelista oli? ”Toinen evankelistoista opetti meitä rukoilemaan ja anomaan Pyhän Hengen täyteyttä”. (Sivu 14). Keitä nämä nimettömiksi jätetyt olivat? Onko Paul unohtanut tämän ”hengellisen äitinsä” osuuden? Jos kysymyksessä olisi ollut joku sattumalta kohdalle osunut uskova, kadulla, kokouksen tiimellyksessä tavattu, nimi olisi voinut jäädä hämäryyteen?

Puolueellisuuden, eriarvoisen menettelyn näyttö

Paulin kirja sisältää ihmisten nimiä heidän tehtäviensä yhteydessä. Sigrid-tädin nimi mainitaan heidän uskonelämänsä alkuaskeleissa. Anonyymilla ”naisevankelistalla” oli relevantti rooli heidän uskonelämässään. Hän johdatti Paulin uskon tielle, opetti, rukoili, johdatti Pyhän hengen asioihin, johdatti ilmeisesti myös seurakuntaan kasvamaan?

Kysymyksiä syntyy, miten nämä auttajat tulivat heidän elämään? Oliko siinä Pyhän Hengen johdatusta? Tietenkään nimet eivät ole olennaisia asioita? Tuntuu vain oudolta, että kirjassa kaikkien muiden nimeltä mainittujen henkilöiden seassa juuri nämä ihmiset ovat anonyymejä, eli vähemmän merkityksellisiäkö? Kielsikö joku, vai päättikö Paul itse – ettei juuri näitä henkilöitä sopisi mainita kirjassa? Vai häpeävätkö Paul ja Marja näitä hengellisiä varhaiskasvattajiaan? Vai oliko ( henki) – joka kielsi Paulia mainitsemasta nimeltä näitä auttajia? Ja miksi? Kaikkein vakavin kysymys on, ryhtykö Paul eriarvoisuuden näytön syntiin? Jätti toiset tärkeät auttajat nimettömiksi kehuu vain yhtä Sigrid-tätiä?

------------------------------------------------------

Lopuksi:

Koska Paul tuntuu muistavan niin tarkasti kaiken muun, mitä tapahtui marraskuussa 1974, niin johtopäätös on että syistä jotka Jumala tietää, hän on vähätellyt sitä ihmettä, joka hänen uskoontuloonsa liittyi?

Nimittäin? Toinen näistä "evankelistoista" oli saanut rukouksessa "näyn", jossa se kerrostalo - jossa Raja-ahot asuivat. Ja sinne mentiin tämän Herran antaman JOHDATUKSEN nojalla. Ei siten kuin Paul kirjoittaa: "Pyysin heitä kotiini".

Paul ja Marja - molemmat tulivat 100% tietoisiksi, että juuri Pyhän Hengen johdatuksessa nämä Herran pienet palvelijat olivat tulleet JUURI sen kerrostalon oville, joissa he asuivat!

Vilpillisyys?

Kun Raja-aho kirjassaan (Ohittamaton Pyhä Henki) kirjoittaa Pyhän Hengen toiminnasta ? Mutta jättää ja sivuuttaa tuon tärkeän Pyhän Hengen johdatuksen asian, hän on julkisesti vilpillisyyden sitoma?

Näin hän ei ole loukannut vain niitä vähäisiä evankelistoja (joitka jätti anonyymeiksi) vaan hänen on nähtävä murehduttaneen Pyhää Henkeä?

Kysymys kun ei ole ihmisistä, eikä ihmiskunnian tavoittelusta! Vaan?
Siitä, että Raja-aho on koettanut sanoja sommitellessaan ( Kirjassaan) piilotella sitä Pyhän Hengen ihmettä, joka oli johtamassa heitä Jumalan tien alkuun!

Nimittäin? Mitä olisi voinut tapahtua, ellei Jumala suuressa rakkaudessaan, olisi lähettänyt näitä vähäisiä "evankelistoja" Raja-ahojen kotiin? Marjan sukulaiset asuivat noin 150 kilometrin päässä, eikä Raja-ahoilla ollut tietoa paikallisten uskovien piireistä?

Miten olisi uskon käynyt?

Voi pitää todella loukkaavana sitä vilpillisyyttä, jota Raja-aho osoittaa.
Siis se on loukkausta Jumalaa vastaan.

Hänen tulisi kiireesti katua ja tunnustaa, että on tahtonut kuin lakaista maton alle tuon Pyhän Hengen IHMEEN! Sen, että Jumala vasiten lähetti palvelijansa Raja-ahojen kotiin!

Tämä "kotievankelista" oli tuolloin jo nähnyt monta samanlaista "ihmettä" ja johdatusta.

21

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen:




      Paul kirjoittaa em:n kirjan omistuskirjoituksessa:

      ”Olen itse kiitollinen vaimoni Marjan suvun esirukoilijalle Sigrid-tädille.”


      On toki kaunista ja jaloa, että on kiitollinen joillekin? Esirukouksista.

      Omituisen piirteen Paulin tekstissä synnyttää se, että hän mainitsee "Marjan suvun esirukoilijan Sigrid-tädin? Mutta vaikenee kuin mykkä niistä faktoista, joita hänen uskoontuloonsa liittyi?

      Eikö tämä Jumalan palvelija, kotievankelista - joka sai tehtäväksi mennä Raja-ahojen kotiin?

      Rukouksessa saadun Hengen johdatuksen perästä. Eikö tämä sitten rukoillut?
      Eikö se, joka Jumalan armosta saa johdattaa jonkun taivastielle? Joka saa olla kuin hengellinen äitihahmo auttamassa syntistä pyhälle tielle? Eikö hän rukoile? Kyllä.

      Eikä vain hetkellisesti? Vaan pitkään.

      Hän oli auttamassa Sanan alkeisiin, peerusopetuksiin, uskon ensimmäisiin askeliin. Kuten juuri ymmärtämään Pyhän Hengen aseman uskossa. Paikallisen seurakunnan merkityksen ja tärkeyden!

      KAIKISSA näissä uskon alkuasioissa tämä "kotievankelista" teki täyttä päivää! Viikkokausia, kuukausia. Ja toki hän rukoili? Tottakai! Silloin ja liki 48 vuotta, tänne saakka!

      Kun Paul täyttyi Pyhällä Hengellä, hänen päällensä laskettiin monet kädet. Ei vain "evankelistan miehen" (kuten Paul muistelee, kirjan sivulla 15) - vaan rukoustilanteessa olivat kaikki läsnäolevat! Niinkuin yleensäkin!

      Entä nyt, vuonna 2022?

      Paul kirjoittaa kirjassaan 2018:

      "Olen itse kiitollinen vaimoni Marjan suvun esirukoilijalle Sigrid-tädille.”

      Eikö hän siis ole "kiitollinen" siitä, että on ollut muitakin esirukoilijoita. Myös tämä Herran palvelija, joka oli auttamassa häntä uskon tielle!

      Kysymys ei ole henkilötason asioista. Kysymys on vilpittömyydestä.

      Vai olettaako Paul Raja-aho, että tämä "hengellinen kasvattajaäiti" ei olisi rukoillut Paulin puolesta? Kyllä vai ei? Mikä Pauli vaivaa? Miksi hän on kaiken aikaa tahtonut kuin "lakaista maton alle" verhojen taakse piiloon - hengellisen synnyttäjä-äitinsä?
      Vaikuttaako jokin lahkohenki? Jokin lihallinen ylpeys - mikä?

      Inhimillisellä tasolla Paulin menettelyjä voidaan tulkita hyvin loukkaaviksi? Ihmisiä kategorioivaksi, luokittelevaksi. Puolueellisuutta todistavaksi.

      Mutta?

      Antakaamme anteeksi ihmisille (uskoville) jos - kun - he erinäisistä syistä "luokittelevat" toisia "hyviin", toisia väheksyttäviin tapauksiin. Kun he samalla loukkaavat Jumalaa, "joka ei katso henkilöön" - he ovat omien ongelmiensa sitomia. Ja vain totuus voi tehdä vapaaksi! Totuus - joka on itse JEESUS!

      Mutta - kuten Raamattu meitä opettaa - tulee antaa anteeksi!
      Pääasia ja tärkein pointti kuitenkin kun on, että:
      a) Jumala armossaan kutsuu ja Jeesus pelastaa!
      b) Jumala armossaan kasvattaa ja varjelee!
      c) Ja että Jumala saattaa alkamansa työn kerran maaliin!
      d) Ja että Jumala armossaan vie perille - uskomme päämäärään!


      Koska tällä Raja-ahon hengellisellä äidillä ("kotilähetysevankelista v. 1974)

      - on tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuosi! On kulunut 50 vuotta uskon tiellä ja Herran erilaissa palvelustehtävissä - lienee kaiketi sopivaa todeta, ettei tämä Paulin mainitsema "kotilähetysevankelista" ole mikään harmaa haamu! Anonyymi.

      Hänen tehtäviensä kenttä tosin ei ole ollut jonkun "nimetyn" kristillisen ryhmittymän reviirillä. Koska? Evankelistojen työsarkaa ovat ne, jotka eivät ole uskossa! Nuo ihmiset ovat seurakuntien seinien ulkopuolella. Ja siellä on todistuksen paikka. Ja heitä riittää! Nykyisin internetissä. . .

      Jumala osaa johdattaa jokaisen palvelijansa sinne, MISSÄ Jumalan uskovat lahjat ja työvälineet on tarkoitettu!

      Laulu soi edelleen, Elävän Veden virrat virtaavat edelleen, ja Pyhän Hengen ihmeet ja ihmeelliset johdatukset jatkuvat! Ja näistä Jumalan moninaisista ihmeistä on poikinut kirja toisensa perästä!

      https://www.booky.fi/kirjailija/Maijaliisa Hiekkanen

      Palvelustehtävät antaa Herra itse. Ja Hänelle tulee olla iloksi! Uskollinen loppuun saakka!

      https://www.elamanlaulu.com/
      https://maijaliisa-hiekkanen.fi

      Ja kiitollisuuden kohteet? Osoite?
      Jumalan olkoon kunnia aina ja ikuisesti! Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä!

    • Anonyymi

      Ihan asiaa on. Saisi tuo Raja-aho pyytää anteeksi käytöstään. Mikä lienee syy?
      Jos mää olisin saanut uskon asioista tietoa ja apua, löytänyt Jeesuksen... en kyllä piilottelis sitä tyyppii joka ilosanoman toi!!

    • Anonyymi

      Näyttää siltä, että tuo Raja-aho on pelannut kuin peliä?
      Kumarrellut ihmisiä - ollut mielipiteiden vanki?
      Voisi hän toki itte sanoo, mistä kumman syystä hän on maininnut kirjassaan nimeltä sen vaimonsa sukulaisen, joku Siikri?
      Mut on vaiennu kuin mykkä siitä Herran palvleijasta, joka hänelle toi sanoman Jeesuksesta!
      Tosi ällöö on!!! Joku juonittelu siinä haisee?

    • Anonyymi

      Outoa on? Kun nimeltä mainitsee ja kehuu, että on "kiitollinen vaimonsa suvun esirukoilijalle, Siigridille" mutta jättää täysin hiljaisuuteen sen evankelistan osuuden, joka toi ilosanoman Paulin kotiin!!
      Vaikuttaa ihan syrjinnältä? Mikähän selittää tuollaisen Raja-ahon käytöksen?
      Reilulta ja suoralta se ei vaikuta???

    • Anonyymi

      Joo! Kävin tsekkaamassa noita nettisivuja! Oli aivan upeita vanhoja lauluja tarjolla, videoiksi tehtyinä. Se ekakin laulu, Taivaslaulu vuodelta 1972. Kumma että tämä Ra-aho väheksyy tällaista Herran uskollista palvelijaa???

      Siunattuja olivat laulut! Tällä sivulla kaks sovellusta Taivaslausta.

      https://www.elamanlaulu.com/?page_id=392

    • Anonyymi

      Paul Raja-Aho on tuonut Torontolaisuuden Järvenpään Vapaaseurakuntaan. Toki koko seurakunta oli mukana siinä. Karismaattinen sekoilu on sielullista toimintaa.

      • Anonyymi

        Niin on tapahtunut. Eikä siinä kaikki? MYös joku ihmeen tuli-sielu-oppi? Jossa Raja-ahot olivat taannoin "Tulisielu-mamma, ja Tulisielu-pappa".

        Näyttää siltä, että Paul Raja-aho on keskittynyt ihan sielullisille tasoille, vaikka korottaa Pyhän Hengen asiaa.

        Irvokkainta on, että hän "suosittelee" kirjassaan Ohittamaton Pyhä Henki kirjaa, sivulla 204, jonka tekijä on Benny Hinn!

        Jokainen hereillä oleva aito uskova tietää, mitä "lajia" tuo Hinnin touhu oli?
        Kävi hakemassa "haudoilta" hengellistä "voitelua"! Yök!


    • Anonyymi

      Toki on Sanan mukaista, että "kaikki on vajavaista". Niin puheet, profetoimiset, kaikki muu! Yhtään täydellistä ihmistä ei ole, ei uskovaakaan, eikä täydellistä palvelua.

      UT puhuu "nuhteettomuudesta". Siitä, että onko Jumalalla nuhdeltavaa jollekulle?

      Vähä-Aasian seitsemästä (7) seurakunnasta vain kaksi oli nuhteetonta: Smyrna ja Filadelfia. Muille (5) oli ankariakin nuhteita ja varoituksia.

      Kenenkään pastorin ei edes unissa kannattaisi kuvitella sellaista omakuvaa, että olisi kaiken nuhtelun yläpuolella. Pikemminkin?

      Jos kukaan ei ketään sananjulistajia "koettelisi" - lampaat olisivat vielä pahemmassa suossa kuin nykyisin!

    • Anonyymi

      Suunta-ja lahkokrisillisyys on eksynyt kauas.

    • Anonyymi

      Paul Raja-aho on tyypillinen saarnamies. Puhuu korvasyyhyyn usein. Ei taida olla rohkeutta ottaa esille vaikeita kristillisyyden puolia.

    • Anonyymi

      Eikö vapaakirkko tuonut Suomeen torontolaisvillityksen?
      Videossa David Wilkerson ITKEE avoimesti sen kaltaista uskontoa:
      https://youtu.be/5wiQnGPXs2U

      • Anonyymi

        Kyllä niin oli. Ja Paul Raja-aho on eräs vankka sen kannattaja. Ylistää tuota harhaoppia edelleenkin, muka jonain herätyksenä? Missä näkyy joku toronton siunaus, Suomessa!

        Kertokaa jos tiedätte?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niin oli. Ja Paul Raja-aho on eräs vankka sen kannattaja. Ylistää tuota harhaoppia edelleenkin, muka jonain herätyksenä? Missä näkyy joku toronton siunaus, Suomessa!

        Kertokaa jos tiedätte?

        Totta. Torontolaisharhaoppi ei ole saanut aikaan synnintuntoa ihmisissä. Sen tähden siinä piirissä olevat ns. kristityt elävät synneissään.


    • Anonyymi

      Miksi Raamatussa ei ole ollenkaan opetusta vapaakirkon tai muunkaan seurakunnan perustamisesta? Se johtuu siitä, että Jeesus perusti oman seurakuntansa yhden ainoan ja ainutlaatuisen kerran. Siinä Pyhä Henki toimii.
      Miten oli apostolisena aikana, samoin tulee kaiken olla lopussakin .

      • Anonyymi

        Tuohon on sanottava amen. Nykyiset "opit" ovat kauas eksyneitä! Kuka tahansa ihminen, saarnamies tai profeetaksi itse ruvenut voi "perustaa uuden seurakunnan"! Eli lahkon..

        Nykyinen kristikunta on kuin uskoton portto, joka ei piittaa Jeesuksen opetuksesta:
        Että he yhtä olisivat! Että maailma uskoisi!

        Kun kaikki kehuvat "täällä on Jeesus" täällä on "oikea oppi" - tämä on "voideltu seurakunta".

        Mutta MISSÄ se Jeesukn omien lampaiden YKSIMIELINEN lauma kullakin paikkakunnalla?

        Joka ei riitele keskenään, ei korota IHMISIÄ yli Herran Jeesuksen?


    • Anonyymi

      >>Eikö vapaakirkko tuonut Suomeen torontolaisvillityksen?
      Videossa David Wilkerson ITKEE avoimesti sen kaltaista uskontoa:
      https://youtu.be/5wiQnGPXs2U<<

      Jyväskylän Vaapaaseurakunta, Helsingin Saalem ja SuurHelsingin seurakunta Espoon Leppävaarassa toivat torontolaisuus villityksen suomeen.

    • Anonyymi

      Kuka sitten olikaan, tai ketkä olivatkaan ne onnettomat, jotka rantauttivat Suomeen tuon torontosaasteen! Jossa matkitaan Pyhän Hengen asiaa.

      Mutta vielä kesällä 2022 Paul Raja-aho ylisti sanoilla "tonrontosiunaus"!


      Kun ollaan rehellisiä, MISSÄ ja miten se kehuttu "torontosiunaus" oikein näkyy?
      Suomalaisessa kristillisyydessä? Kansan keskellä?

      Valhehenget ja eksytysopit, kuten torontolaiuus - niillä ei MITÄÄN tehoa ja voimaa muuttaa ihmisiä Jeesuksen seuraajiksi!

      Raja-aho itsekin valittaa toistuvasti (Yotubeissa) että kun seurakunnat hiipuvat!
      Hän on niin näkyvä persoona Vapaakirkkolaitoksessa, että hänen tulisi ottaa itseään niskasta kiinni, ja JULKISESTI pyytää anteeksi torontohapatuksen asiaa!

      Mutta? Tuskin niin tapahtuu? Hän on kirkkokuntansa orjuuden siteissä. Ei siellä sallita soraääniä, ei saa tuoda totuutta....

    • Anonyymi

      Kyllä olisi anteeksipyynnön aihetta!

      Tunnettu eksyttäjä Leo Meller katuu nyt puheitaan!

      Hän on ollut Benny Hinnin "ystävä" - samaa soopaa puhuva.
      Benny on taannoin pyytänyt anteeksi mm. menestysteologiaansa.

      Kuuntele Leo Mellerin haastattelu Dei Plussasta [Herätys! 13.9.2022, kohdasta 1h 51min ->]

      https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/leo-meller-pyytaa-opetuksiaan-anteeksi-kuulijoiltaan-kuuntele-saarnamiehen-tyrmaava-tunnustus-dei-plussasta/


      SEURAAVASSA Bennyn omat sanat:
      ”Menestysteologiani ei ole ollut Jumalalta. Ei mikään koskaan lausumani ole ollut niin täysin Jumalan tahtoa vastaan kuin se, että olen pimeydessäni opettanut, että jos täytämme kaksi ehtoa: että meillä on vahva usko ja että annamme paljon rahaa Jumalan edustajille, silloin saamme automaattisesti ottaa vastaan terveyttä, rikkautta ja aineellista menestymistä.”
      Ja Benny jatkaa videolla:
      ”Monissa piireissä et kuule muusta kuin siitä, miten voit rakentaa lihasi hyvinvointia ja miten saat valita kuultavaksi vain sinulle hyvää lupaavaa menestysteologiaa. Kaikki kuulkaa mitä nyt sanon: kun tänään luen Raamattua, en lue sitä niillä silmillä, joilla luin Raamattua yli kaksikymmentä vuotta sitten. Silloin silmäni olivat hakutyössä väärentäen sitä, mitä Jumala sanoi.”
      https://www.patmos.fi/blogit/ystavani-benny-hinn/

      Kun tämä Raja-ahokin on Hinnin "oppilaita" - postaa samoja sivupolkuja, niin?

      Paul Raja-ahon kirja-ja lähdeluettelossa on mainostettu Benny Hinn (n) kirjaa.
      Raja-ahon kirja: ohittamaton Pyhä Henki, sivulla 204

    • Anonyymi

      Saavat, ovat tehneet sitäalusta alkaen!
      Jeesus on Jumalan poika, ei itse jumala, kuten vapaakirkko opettaa!

    • Anonyymi

      Saavat, ja näille pastoreille maksetaan siitä vielä tyuhansien eurojen palkka kk!

      • Anonyymi

        Esimerkiksi Paul Raja-aho kirjoittaa kirjan (Ohittamaton Pyhä Henki) sivulla 201 näin:

        ”Otan mielelläni vastaan palautetta, koska kirja sisältää myös omia pohdintojani käsiteltävästä aiheesta. Sähköpostiosoite: paul.raja-aho (at) svk.fi. ”

        2018

        Faktaa näyttää olevan, ettei hän ole aidosti totuudessa?
        Hän ei tunnu ottavan "mielellään" palautetta?
        Viis veisaa sellaista?

        Vai oliko tarkoitus, että kirjasta tulisi suitsutusta, aamenta, kiitosta, pastorin nostamista?

        Asiallinen ja nöyrä palautteen ottaja ei aliarvioi toisia. Vaan vastaa, vaikkapa muutamalla sanalla? Raja-aho lienee ylempää sorttia, joka voi vähätellä?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe