Lounais-Espoon hengitysilmassa on jotain vikaa

Anonyymi

Mikä on vialla Lounais-Espoon hengitysilmassa, joka on varsinkin tänä kesänä haissut enemmän tai vähemmän joka aamu pahalta (ja varmaan myöheminkin), ikäänkuin lievästi roskapöntöiltä, kaatopaikalta, joltain kemikaalilta ja niin edelleen. Haju on senverran inhottava, ettei aamulla tee mieli tuulettaa lainkaan.

Samaa lääkkeen tai muun kemikaalin hajua olen tosin tuntenut jo monta vuotta sitten täällä myös pakkasaamuina töihin lähtiessäni, ja ajattelin silloin Orionin lääketehtailta tulevan päästöjä, mutta aiemmin ei mielestäni kesäisin haissut niin pahasti kuin erityisesti tänä kesänä, eikä haju vaihdellut roskapönttöjen ja lääkekemikaalien välillä.ssssssssssssssssssssssssss

Olen kuullut pelkästään Lippulaivassa olevan tuhatkunta maalämpökaivoa. Haisevatko ne? Soukassakin tosin on iso metrotyömaa. Käytetäänkö niissä runsaastikin erilaisia kemikaaleja, kuten voi kuvitella?

Onko muilla vastaavia havaintoja? Esimerkiksi tänäaamuna vaimoni käski sulkea parvekkeen oven ulkoilman hajun takia heti, kun olin sen avannut. Ei kai ilmassa ole mitään haitallista, mutta jo pelkän hajun takia on tullut mieleen muutto puhtaampaan ilmanalaan.

Tänään tuulensuunta on vaihdellut pohjoisen ja idän välillä, mutta käytännössä ilma tänäänkin lähes seisoo. Länsituulellakin haju on ollut voimakasta, joten suunta ei näyttäisi vaikuttavan niin paljon, kuin se, ettei tuule juuri lainkaan. Muistan lääkemäisen kemikaalin hajun olleenkin aikaisempina vuosina voimakkaimmillaan tyyninä pakkasaamuina.

Tarkkaileeko mikään instanssi mitä kaikkea hengitysilmassamme leijailee, kun haihtuvat ja ilman mukana kulkeutuvat aineethan voivat olla lähes mitä tahansa?!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mamujen hajusteetkin haisevat tosi voimakkaasti.

    • Anonyymi

      Laittakaahan havaintoja eri alueilta, ja tsekatkaa myös tuulensuunta ja voimakkuus.

    • Anonyymi

      Ainakin katujen sadevesikaivot saattavat joskus haista Helsingissäkin, jos niihin pääsee vuotamaan talojen viemäreistä jotain.

    • Anonyymi

      Hanki VOK mittari. Sillä näet, onko ilmanlaatu heikko. On myös antureita, jotka tunnistavat hajuhaitat.

      Mutta ihan tiedoksi, Ämmässuon kaatopaikalla on mädättämö, ts. biojätteestä tehdään mm. multaa. Kun oikeasta suunnasta tuulee, voi haju levitä laajalle alueellekin. Turun moottoritietä ajaessa hajun kyllä tunnistaa ja se voi olla hirvittävä..

      • Anonyymi

        Jep, myös Kuopion lähellä oleva kaatopaikka haisee niin, että kun autolla ajat siitä ohi, on käännettävä auton ilmanvaihto sisäkierrolle, jos tuulee kaatopaikalta päin. Vaikka kaatopaikka on etäällä tiestä. Kaupungissa, joka on vielä etäämmällä, tuntuu myös joskus outo lemu, eikä se nykyään enää ole Savon Sellu, kuten ennen oli rikkipäästöineen, vaan silloin tuulee selvästi kaatopaikalta päin. Tuulen suunnan näkee helposti lämpölaitoksen savupatsaasta, täältä katsottuna se on samassa suunnassa kuin kaatopaikka.

        Onkohan nuo siis kovin ilmastoystävällisiäkään. Se, että haisee, kertoo, että jotain haihtuu ilmaan ja paljon. Ilmeisesti hajun aiheuttaa ammoniakki, eli kyse on typpipäästöistä, mutta haihtuuko niiltä metaaniakin, joka on kasvihuonekaasu?

        Tietenkin olisi järkevämpää sitoa typpikin niin ettei se haihdu, jolloin valmistuva multa olisi ravinteikkaampaa. Typpilannoitteiden valmistaminen kuluttaa valtavasti energiaa, joten typen sitominen multaan olisi sitäkin kautta ilmastoteko.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kaatopaikat tuppaa nykyään haisemaan kilometrien, jopa kymmenien kilometrien päähän, kun vain niiltä päin tulee.

    • Anonyymi

      Mätänevät ruumiit naapurissa haisevat pahalle, ennen muumioitumista?💀☠️

    • Anonyymi

      Poliisit istuvat autoissaan, eivät enää uskalla jalkautua nuuhkimaan huumediilereiden raatoja, puhumattakaan että tarkistaisivat romaneita ja matuja huumeista, aseista.
      mopopoikien takaa-ajolla saa helposti hyvän mielen egoa pönkittäen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe