Venäjä vajonnut toisen luokan sotilasmahdiksi

Anonyymi

Tiltujen puheissa Venäjä vahvistuu mitä enemmän se kärsii tappioita.
Perustuu tiltujen toiveeseen että heidän aivoille kävisi samoin kaikkien liuottimien aiheuttamien muistikatkosten jälkeen.

Hyökkääjän vastoinkäymiset näyttävät Joel Hickmanin mukaan syvenevän entisestään.
Ukrainaa vastaan käytävä hyökkäyssota ja sen vuoksi asetetut pakotteet runtelevat brittiasiantuntija Joel Hickmanin mukaan Venäjän taloutta arvioituakin raskaammin. Venäjän kokonaistuotannon ennakoidaan supistuvan tänä vuonna noin 6 prosenttia, mutta moni muu talouteen liittyvä tekijä saattaa hänen mukaansa osoittautua maan kannalta tuhoisammaksi pitkällä aikavälillä.

– Yli tuhat monikansallista yritystä, joiden yhteenlaskettu osuus Venäjän bkt:sta on lähes 40 prosenttia, on paennut Venäjältä hyökkäyksen alkamisen jälkeen, Hickman toteaa Center for European Policy Analysis -ajatushautomon (CEPA) tuoreessa artikkelissa.

Venäjän kokonaistuonti on hänen mukaansa vähentynyt yli 50 prosenttia, ja myös kauppa Kiinan kanssa näyttää kutistuvan selvästi. Maan 600 miljardin dollarin valuuttavarannosta noin 300 miljardia dollaria on tällä hetkellä jäädytettynä, ja jäljelle jäävä osuus on nopeasti hupenemassa.

Lisäksi EU on ryhtynyt päättäväisiin toimiin lopettaakseen tiettyjen jäsenmaidensa energiariippuvuuden Venäjästä. Jo tämän vuoden loppuun mennessä lakannee 90 prosenttia öljyntuonnista Venäjältä.

– Kutistuva talous murentaa lähes varmasti Venäjän maailmanlaajuisia tavoitteita ja kykyä levittää sotilaallista voimaa ulkomaille. Vuosina 2016–20 Venäjän osuus maailman puolustustarvikeviennistä oli noin 20 prosenttia, mikä merkitsi 22 prosentin laskua neljään edeltävään vuoteen verrattuna. Puolustus on energiatoimitusten ohella yksi Venäjän suurimmista vientialoista, ja sodan ja pakotteiden seurauksena se kärsii todennäköisesti vastaavan kohtalon, Hickman toteaa.

Hickman on CEPAn transatlanttisen puolustus- ja turvallisuustutkimusohjelman varajohtaja. Aiemmin hän on toiminut eri tehtävissä muun muassa Britannian sisäministeriössä, puolustusministeriössä ja ulkoasiainhallinnossa.

Kremlin synkät näkymät
Venäjän on Hickmanin mukaan arvioitu menettäneen Ukrainaan kohdistuvan ”sotilaallisen erikoisoperaationsa” aikana 22. elokuuta mennessä muun muassa 970 panssarivaunua, 2 682 panssaroitua ja muuta ajoneuvoa, 1 437 kuorma- ja maastoautoa, 52 taistelulentokonetta, 50 helikopteria ja 11 sota-alusta. Jo nämä luvut ovat valtavia, ja Ukrainan asevoimien Venäjän menetyksistä esittämät arviot ovat vielä korkeammat.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan Ukrainassa on kuuden kuukauden aikana saattanut kuolla tai haavoittua 80 000 venäläissotilasta. Mittakaavaa kuvastaa Hickmanin mielestä hyvin se, että Britannian armeijassa vakinaisesti palvelevien kokonaismäärä on noin 75 000 sotilasta.

– Jos Venäjän sotilaalliset pyrkimykset olisivat rationaalisen politiikan tulosta, olisi pääteltävissä, että Kreml pyrkisi jäädyttämään konfliktin mahdollisimman pian pelastaakseen edes sotateollisen kompleksinsa ja heikentyneen kansainvälisen asemansa rippeet, hän sanoo.

Venäjän putoaminen aseteollisuuden ja -viennin globaalista kärkijoukosta näyttää hänen mukaansa jo nyt lähes varmalta. Samaan aikaan maan talousahdinko syvenee entisestään ja tappiot taistelukentällä nousee tasolle, joka hakee nykyaikaisessa konfliktissa vertaistaan.

6

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvää analyysiä.
   Ei mennyt putinin mainoskampanja ihan ns. putkeen.
   Putinin lähipiiri miettiikin ratkaisuja syanidin, novichokin, nuoran ja 9mm välillä.

   • Anonyymi

    Mikä mainoskampanja?


  • Anonyymi

   Noin miljoona venäläistä on paennut sotaa EU-maihin ensimmäisen puolen vuoden aikana.

   • Anonyymi

    Ja suurin osa tärkeitä ammattilaisia. Jäljelle jää köyhät ja putleria ihaileva rupusakki.


  • Anonyymi

   Saattaa. Voi. Ehkä.

   Pelkkää spekulaatiota kaikki.

  • Anonyymi

   Neuvostoliitto selvisi aloittamastaan toisesta maailmansodasta vain USA:n massiivisella tuella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   61
   1911
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   433
   1879
  3. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   65
   1678
  4. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   55
   1186
  5. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   434
   1180
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   67
   1088
  7. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   84
   1057
  8. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1039
  9. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   65
   965
  10. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   95
   912
  Aihe