Putin keskittää sodanjohdon itselleen. Toimii kuten Hitler aikoinaan.

Anonyymi

IS 29.4) Brittitiedustelu: Puolustusministeri Sergei Shoigu "laitettu sivuun" sodanjohdossa

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on ”laitettu sivuun” maan johdossa, kertoi Britannian sotilastiedustelu maanantaina. Nyt sotilasoperaation komentajat raportoivat suoraan presidentti Vladimir Putinille.

Brittitiedustelun mukaan Shoigun syrjäyttäminen johtuu Venäjän ongelmista sodankäynnissään Ukrainassa.

Tiedusteluraportin mukaan venäläisupseerit ja -sotilaat ovat ”toistuvasti pilkanneet” Shoigun tehotonta johtamista.

Shoigulla ei ole sotilastaustaa. Hän oli ennen puolustusministeriksi nousua viettänyt suurimman osan urastaan rakennusalalla ja hätätilaministeriössä.
- - - - - - - - -
Putin toimii kuten Hitler toimi itärintaman sodan käännyttyä saksalle tappiolliseksi 1942. Kaikki narut omiin käsiin, eikä kenraaleiden mielipiteillä saati sotataidoilla ollut painoarvoa. Tämä takasi saksan häviön. Toivottavasti näin käy myös venäjälle. Viimeaikoina yksi jos toinenkin putinin "jees-jees mies" on joutunut syrjäytetyksi ja kadonnut julkisuudesta. Onko novichok jo niittänyt ko henkilöt, vai louhivatko nuo kenties uraania syvällä siperiassa?

23

180

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Valitettavasti Putlerin asemaa diktaattorina ei uhkaa mikään.

   Sota jatkuu kuten ennenkin.

   Se loppuu,kun Putler voi selittää saavuttaneensa tavoitteensa ja tuhonneensa ukrainalaisen natsismin.
   Se on sinänsä helppoa,kun moista ei juuri ole.

  • Anonyymi

   Putlerin kone piiputtaa pahasti. Ylikuumenemien ja räjähdyspiste saavutetaan huomenna. Putin tekee itsemurhan.

  • Anonyymi

   Putiinilla on kovat luulot osaamisestaan " Erikoisoperaation johtajana = sodanjohtajana " .

   • Anonyymi

    Erikoinen operaatio tosiaan. Sota, jota ei saa sanoa sodaksi, koska Putin vain kaikessa ystävyydessä suorittaa kansanmurhaa. No, sota olisikin liian jalo nimi hänen operaatiolleen.


  • Anonyymi

   Tämähän kuulosti hyvältä - siis aloitus. Venäjä räpiköi paljon syvemmällä, kuin on tiedetty. Diktaattori-putinin rankkaa epätoivoa kuvastaa erittäin hyvin juuri kaikkien asevoimiensa toimintojen suora ja tiukka kontrollointi hänen taholtaan. Viimeistään nyt kaikki alkaa todella mennä päin pers*ttä venäjän asevoimissa.

   • Anonyymi

    Hyvin samaa mieltä. Ehkä tuo komentoketju (poliittinen ohjaus) on ollut koko sodan ajan, koska ei Venäjällä yksinkertaisesti voi olla näin typeriä kenraaleja. Pitää muistaa, että Mannerheimkin oli Venäjän armeijan upseeri ja varsin kyvykäs sellainen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin samaa mieltä. Ehkä tuo komentoketju (poliittinen ohjaus) on ollut koko sodan ajan, koska ei Venäjällä yksinkertaisesti voi olla näin typeriä kenraaleja. Pitää muistaa, että Mannerheimkin oli Venäjän armeijan upseeri ja varsin kyvykäs sellainen.

    Venäjän asevoimat ovat hyvin hierarkinen ja kankea koneisto. Äärimmäisen vanhanaikainen ja tehoton sellainen. Käskyt tulevat ylhäältä alas komentoketjussa, eikä omaa ajattelua tai soveltamista perustason upseereilta sallita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän asevoimat ovat hyvin hierarkinen ja kankea koneisto. Äärimmäisen vanhanaikainen ja tehoton sellainen. Käskyt tulevat ylhäältä alas komentoketjussa, eikä omaa ajattelua tai soveltamista perustason upseereilta sallita.

    Nyt puhutaankin kenraaleista, eivät ole mitään perustason upseereita.

    Siksi onkin vaikea ymmärtää se typeryyden määrä, jolla Venäjän joukkoja komennetaan.


   • Anonyymi

    Koko maa on ryöstetty persaukiseksi. Putin ei vain tiennyt, että koko kansa on ollut asialla ja vienyt mm. sotatarvikerahat. Mitä isot edellä...


  • Anonyymi

   Taasko se Shoigu on kadonnut? Keväällä puhuttiin että Shoigu olisi valmistellut vallankaappausta. Taisi olla flunssa? Nyt tohistaan taas ja eiköhän Shoigu kohta taas ole telkkarissa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

   • Anonyymi

    Jospa Shoigu putoaa ikkunasta kohta tai joutuu lento-onnettomuuteen..


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jospa Shoigu putoaa ikkunasta kohta tai joutuu lento-onnettomuuteen..

    Kalsarinmyrkyttäjäporukka lienee jo saanut ohjeet shoigun suhteen....tuloksia odotellessa...


  • Anonyymi

   Mitäpä sitä ammattilaisiin luottamaan, kun voi itse komennella. Ihmettelen, ettei kaikki kenraalit jo ole karanneet ulkomaille, kun jos ei henki lähde sodassa, niin joutuu sitten Putinin vainoamaksi.

   • Anonyymi

    Kohta alkaa joukkopako iivanoiden keskuudessa. Niin sotilaissa, kuin upseereissakin. Putinin ylipäällikkyys ja operatiivinen sekoilu takaa venäjän häviön. Ensin putin möi Naton länteen ja vieläpä yhdisti sen ennennäkemättömäksi sotilasmahdiksi, ja nyt ikään kuin kirsikaksi kakkuun putin tuhoaa oman armeijansa ja pahimmillaan koko venäjän. Voi tätä ilon päivää!


  • Anonyymi

   Kuten M. Aaltola sanoo, niin komentoketjut rappeutuvat. Ennen sotaa suunniteltujen sotilaallisten rakenteiden (esikunnat jne) ohittamiseen on diktaattoreilla kova kiinnostus, kun sota ei kulje. Nikke II siirtyi itse 1 ms. aikana johtoon, kun sota venyi.

  • Anonyymi

   Venäjän sodanjohdon keskittäminen putinille, kielii paniikista, jonka sodan venyminen kuukausien mittaiseksi on saanut diktaattorissa aikaan. Kaikki on mennyt totaalisesti pieleen, eikä ulospääsyä näy. Jatkuvasti kasvavat mies- ja kalustotappiot puolestaan lisäävät tuota paniikkia, - etenkin kun uusien tykinruokapataljoonien värvääminen venäjän surkeaan armeijaan takkuaa todella pahasti, ja osa jo rintamilla olevistakin venäläissotilaista haavoittaa itseänsä, päästäkseen pois Ukrainan armeijan länsiasein pyörittävästä lihamyllystä.

  • Anonyymi

   Hersonissa palaa jo! Ukraina on jo vallannut venäläisten asemia ja linnoituksia aseineen vastahyökkäyksellään Hersonissa . Niin sitä pitää! Lisää painetta väsyneeseen punakattilaan. Venäjä on määrännyt ko alueelle joukkoevakuoinnin, sillä nyt jo moskovassakin tiedetään, että nyt alkavat iivanoiden turpa päristä ja raajat irtoilla. Venäjä perääntyy kiireellä.

  • Anonyymi

   USA:n armeijassa on tutkittu päätösten delegoinnin ja "de-delegoinnin" eli ylöspäin siirtämisen - vaikutuksia. Teoria oli, että ylemmäs siirretyt päätökset olisivat parempia koska perustuvat laajempaan kokonaisnäkemykseen ja olisivat "kauaskantoisempia". Tulokset osoittivat päinvastaista. Koska sodassa tilanteet vaihtelee nopeasti ja informaatio "sumenee" kun se menee komentoketjussa ylöspäin, niin käytännössä keskitetty ylin johto teki huonompia taktisia päätöksiä kuin paikallistaso.

   Käskytyksen siirtäminen bunkkerissa jees-miesten (vai da-da-miesten) ympäröimänä piileskelevälle Putinille huonontaa päätösten laatua. Eli hyvä jos näin tehdään, niin Venäjä on vieläkin syvemmissä vaikeuksissa.

  • Anonyymi

   Nikolai II erotti myös puolustusministerinsä, joukon kenraaleita ja meni johtamaan sotaa.

   • Anonyymi

    Niin kun se Rasputiini kuiskutteli tekemään.

    Millaisia rasputiineja Putinin takana nyt on? FSB:n tiedustelu tuntuu kyllä kämmänneen tiedustelun Ukrainan suunnalla, eikä ennakkoarviot Skandinaviankaan suunnalla varmaan ihan oikeaan osuneet.


  • Anonyymi

   Väsynyt despoottiputin sen sijaan johtaa ja katselee 50 000 miehen vostok22 harjoitusta, jossa mukana intia, kiina ja venäjä. Siellä ilmeisesti on miellyttävämpää katseltavaa, kuin alati jättimäisiä tappioita tuottavassa Ukrainan sodassa.

  • Anonyymi

   Kiinan kanssa ei tavanomainen sota onnistu miesylivoiman takia. Joudutaan ottamaan käyttöön ydinaseet. Siksi olisi sotaa vältettävä kaikin keinoin. USA:n pitäisi pysyä poissa Kiinanmereltä, antaa paikallisten hoitaa omat suhteensa. Amerikkalaiset saavat vain takkiin siellä taas. Mutta apuun on mentävä, jos sielläkin ruvetaan tekemään kansanmurhaa. Uiguurit saavat syyttää itseään, kun rupeavat terrorisoida noin valtavaa maata. Kiinahan myönsi heille autonomian. Tokko heitä on pyritty suorastaan tappamaan, vaan sulauttamaan (väkivalloin ja julmasti) valtaväestöön, joka olisi kaikkien etu niin kauan kun oma kulttuuri pyritään säilyttämään. https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/kiina-pakkosyottaa-possua-uiguureille-pyritaan-kitkemaan-kulttuuri-ja-uskonto/
   Onhan Kiinassa esim. kristityitä satakunta miljoonaa. Toivommehan mekin, että Suomeen tulijat opettelevat myös kielen. Toisaalta en hyväksy Tiibetin valloitusta. Siellä on tuhottu valtavasti kulttuuria.

  • Anonyymi

   Putin ja hänen sotilaskoulutusta vailla oleva lähin kenraalikuntansa johtavat sotatoimia Ukrainassa. Sotilasasiantuntijoita ei päästetä sekoittamaan päätöksentekoa.
   Tällöin valta pysyy päättäjien omissa käsissä vaikka tilanne kokonaisuudessaan kyllä vaikuttaa hoopolta ja tulokset surkeilta, vallan naurettavilta.

   Nauru kuitenkin seis!

   Suomessa on sama tilanne uudistetussa terveydenhoidossa.
   Lääketieteen asiantuntijat on täysin sivuutettu eikä heitä edes haluta johtamaan. Esim. Satakunnassa nimenomaan ei haluttu lääkäriä hyvinvointijohtajaksi ja saatiin SDP:n valt.maist. Kirsi Varhia STM:sta. Sosialidemokrasttinen valt.maist. on aina pätevämpi kuin mikään lääkäri johtamaan sairaiden ihmisten hoitoa.
   Demarit eivät halua rikastua potilaiden kustannuksella vaikka heille joudutaankin maksamaan lääkärijohtajaa korkeampaa palkkaa. Arvopohja on nääs erilainen ja se riittää.

   Ukrainassa selitykseksi töpeksimisiin riittää Lännen apu natseille ja Suomessa lääkäreiden ahneus.
   Venäläisiin ja suomalaisiin selitys uppoaa kuin väärennetty ruplan seteli.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 375
   3741
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   9
   2263
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   2141
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   422
   1931
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   235
   1450
  6. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   1420
  7. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   16
   1369
  8. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   1355
  9. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   17
   1336
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   375
   1178
  Aihe