Hyökkääkö Ukraina oikeasti?

Anonyymi

BBC ei ainakaan vielä äsken uutisoinut mitään Ukrainan hyökkäyksestä, vaikka sillä on nettiuutissivullaan oma palsta sodalle Ukrainassa.
Suomessa tästä hyökkäyksestä uutisoidaan monessakin mediassa:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008971079.html
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-tuli-ukrainan-ilmoitus-vastahyokkays-alkamassa/812b3acf-83e0-447a-9f65-050143e6b0c6

Onko sitten hämäyshyökkäys vaiko oikea, sehän nähtäneen parissa päivässä. Krimin suunnalla tehdyt iskut toki sopisivat aitoon hyökkäykseenkin.

Jos Ukraina hyökkää ja menestyy Hersonissa, niin siinä on sitten lähellä sekin tilanne, että Krim on eristetty pohjoiselta puoleltaan Venäjän joukkojen siirtymisiltä. Sitten tarvittaisiin vielä se Krimin sillan katkaisu ja vähän huolehtimista, etteivät laivat pääse tuomaan lisää aseita Krimille, niin sehän olisi demilitarisointia vailla oleva kohde sekin.

32

221

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitään hyökkää. Ukraina hyökkää ja Venäjä tekee kauheita tuhoja koko ajan, ota tuostakin selvää. Media sekottaa tahallaan ihmisten päätä.

  • Anonyymi

   Twitter ja #nafo fellas tuntuvat olevan aika varmoja että pian koittaa todellinen HIMARS aika. Jonkin verran somessa videoita pyörii jotka voisivat viitata massiivisen vastahyökkäyksen valmisteluun, mutta mitään virallista vahvistusta ainakaan vielä ole, mutta odotus ja into on kyllä jo aikamoinen Hersonin suhteen.

   • Anonyymi

    Joo, ihan kohta... ei kannata pidättää hengitystä odotellessa. Suurhyökkäyksen piti alkaa huhtikuussa, sitten kesäkuussa jne.

    Miksi syötte koko ajan paskaa? Onko se niin hyvää?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo, ihan kohta... ei kannata pidättää hengitystä odotellessa. Suurhyökkäyksen piti alkaa huhtikuussa, sitten kesäkuussa jne.

    Miksi syötte koko ajan paskaa? Onko se niin hyvää?

    No mutta sinun kommenttisihan aiheesta vanheni suorastaan erinomaisesti. Yhtä hyvin kuin avattu maitopurkki auringonpaisteessa.


  • Anonyymi

   Visegrad uutistoimisto kertoi juuri että virallinen vastahyökkäys käsky on annettu ja venäläisten rintama Hersonin edustalla on jo murtunut muutamasta kohdasta.

  • Anonyymi

   Ukraina on aloittanut vastahyökkäyksen ja menettänyt pelkästään yhdessä kahakassa Lozovoyen lähellä Ingulet-joen ylitys yrityksessä yli sata sotilasta.

   • Anonyymi

    Olisiko lähdettä tiedoillesi? Ei tuo nyt ole kovin iso määrä kaatuneita, jos kyse on isommasta hyökkäyksestä, mutta silti lähde olisi kiva yllätys.


   • Anonyymi

    Ja tämä tieto perustuu Pietarin trollitehtaan tavallisesti luotettavaan lähteeseen.


  • Anonyymi

   "Sitten tarvittaisiin vielä se Krimin sillan katkaisu ja vähän huolehtimista, etteivät laivat pääse tuomaan lisää aseita Krimille, niin sehän olisi demilitarisointia vailla oleva kohde sekin"

   Onhan sinne maayhteys...

   • Anonyymi

    Onko pitkään?


   • Anonyymi

    Hersonista saattaisi pystyä pitämään sen maayhteyden tulen alla.


  • Anonyymi

   Sota eskaloitumassa. Ydinsota alkaa, jos Ukraina menee Krimille.

   • Anonyymi

    Venäjä eskaloinut jo ihan tarpeeksi. Hersonin alueella Ukraina murtautunut venäjän ensimmäisiin puolustus asemiin. Siitä se lähtee...


  • Anonyymi

   Reuters uutisoi Ukrainan ilmoittaneen aloittaneen hyökkäyksen. Sinänsä luotan Reutersiin, mutta vähemmän Ukrainaan. Varmaan siis on ilmoittanut aloittaneensa hyökkäyksen, mutta onko oikea hyökkäys, niin vähän vielä odotuttaa.

  • Anonyymi

   pätkä-zelenskin natsit ei kauaa hyökkäile kunnes ovat palasina pitkin rintamaa...

   • Anonyymi

    Venäjän rupahousuarmeija vetäytyy jo lähes paniikissa.


  • Anonyymi

   Katsoin viime yönä live-videota Ukrainasta ja kyllä oli aika kovaa pommitusta. Piti herättää puoliso tulkitsemaan, onko siellä mahtava ukonilma, kun taivas meni ihan valkoiseksi, mutta kyllä se kuulemma pommitus oli.
   En tietenkään tiedä, kun ei ollut tällä kertaa selostusta tapahtumista, että kumpiko puoli siellä räjäytteli.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Käännös tekstiin vuodelta 2014, tosi ajankohtainen

    Kun koko maailma pidättelee hengitystään ja odottaa, miten Ukrainan kriisi kehittyy, Suomen puolustusvoimien entinen komentaja Gustav Hägglund ottaa kaiken rauhallisesti. Hän kutsuu kriisiä myrskyksi teekupissa.

    – Ennen joulua meillä on ratkaisu konfliktiin. Tästä ei synny maailmansotaa, Hägglund sanoo. Ja venäläiset eivät hyökkää meitä vastaan.

    Minulla ei ole sympatiaa Ukrainaa kohtaan. He lähettivät 4 divisioonaa Suomea vastaan ​​talvisodassa.

    Kenraali Gustav Hägglund kutsuu konfliktia perheriitaksi Venäjän ja Ukrainan välillä.

    - He kuuluvat samaan perheeseen. Kumpikaan ei halua sotaa. Mutta Krim ei koskaan palaa Ukrainaan riippumatta siitä, mitä länsi tekee.

    Hägglund on seurannut Ukrainan kriisin kärjistymistä eläkeläisen näkökulmasta, eikä ole erityisen yllättynyt kehityksestä.

    – Venäjä on Venäjä, Hägglund sanoo. Venäjä käyttäytyy kuten suurvallat. Lännessä olemme eläneet illuusiossa. Olemme eläneet siinä uskossa, että voimme kasvattaa venäläisistä länsimaalaisia.

    Yleisö ei myöskään välitä paljoa EU:n Venäjää vastaan ​​asettamista pakotteista. Päinvastoin.

    – Pakotteilla ei ole mitään vaikutusta, Hägglund sanoo. Venäjällä oli taloudellisesti huonoja aikoja ennen pakotteiden määräämistä, ja nyt Putin voi syyttää länttä ja EU:ta talouden romahtamisesta.

    Ja se, joka luuli, että entinen armeijan komentaja antaisi tukensa Venäjän karhun uhriksi joutuneelle Ukrainalle, on väärässä.

    - Minulla ei ole sympatiaa Ukrainaa kohtaan, Gustav Hägglund sanoo Obsin keskustelulle. He lähettivät 4 divisioonaa Suomea vastaan ​​talvisodassa.

    Puolustusministeri Carl Haglund ottaa Twitterin etäisyyttä Gustav Hägglundin lausunnosta.


  • Anonyymi

   Nyt Ylen iltauutisissa kerrottiin Ukrainan ilmoittaneen vastahyökkäyksen aloittamisestra tjsp. Paikalla oleva toimittaja Kuronen ei antanut kovin paljon lisätietoa asiasta, mutta arveli, ettei Ukraina olisi hyökkäämässä Hersonin kaupunkiin, vaan siihen maaseutuympäristöön.

  • Anonyymi

   Nyt ei Ukraina enää raportoi koko ajan, koska ovat viisastuneet, ettei etukäteen kannata kertoa suunnitelmistaan venäjälle.

  • Anonyymi

   Venäjällä shoiku erotettu sotavoimien johdosta ja tilalle tullut armeijan käymätön putler. Aivan samoin kuin esikuvansa hitler ww2 loppuvaiheissa.

  • Anonyymi

   "Ukraina hyökkäsi,560 militanttia kuoli,joukkoitsemurha"!!!

  • Anonyymi

   Ristiriitaisia tietoja liikkeellä. Ukraina ilmoittaa aloittaneensa, Putinin trollit myöntävät tavallaan, mutta USA kiistää:
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008971079.html

   No, eihän se olekaan Ukrainan etu kertoa etukäteen yksityiskohdista.

  • Anonyymi

   Tuskin se hyökkäys on mikään näyttävä rynnäkkö. Enemmänkin kylä kerrallaan taistelua. Ei Urainalla ole voimaa eikä halua mihinkään näyttävään offensiiviin. Eikä Venäjällä enää huolto toimi, joten väsytetään pikku hiljaa.

  • Anonyymi

   Ei
   Ensiviikolla taas the end ukraina

  • Anonyymi

   Yle kyllä hehkuttaa tuota hyökkäystä.

  • Anonyymi

   Vähintään jonkinlaista etenemistä Ukraina on tehnyt neljän kylän osalta. Kun putintrolit puhuvat Ukrainan suurista tappioista, sekin viittaa siihen, että toimintaa on ollut. Hersonin piiritystilanne tuskin on vielä valmis, jos vaikka Dnepr laskettaisiin yhdeksi "piirittäjäksi". Vaan se nyt taitaa olla kuitenkin suuntana.

  • Anonyymi

   Ukrainalaiset ovat itse ilmoittaneet että hyökkäys tulee etenemään hitaasti. Eivät ole aikeissakaan tehdä mitään massiivista suurta rintamahyökkäystä, koska siinä tulisi vääjäämättä tosi paljon uhreja. Käyttävät samaa taktiikkaa kuin venäläiset, eli ensin moukaroivat vastustajan kaikki puolustusasemat maan tasalle ja vasta sitten etenevät varovasti vähän kerrallaan.

  • Anonyymi

   Hyökkäsiväthän Ukrainalaiset, vaikka asiantuntijat sanoivat heidän astuvan Venäj'än ansaan. Ja niinhän tapahtuikin: https://www.youtube.com/watch?v=sBucXLjxUOc
   Tämä Englantilainen asiantuntija on ollut aikaisemmissa raporteissaan tarkempi kuin media. Ukrainalaiset ovat siis motissa ylittämänsä joen väärällä puolella.
   15 minuutin jälkeen asiaa Euroopan energiakriistä ja mitä siinä tulee tapahtumaan loppuvuonna. Mielenkiintoinen tuo BRICS-maiden öljykauppa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Heh. Millä lihaksilla?😀😁😂🤣

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   38
   1980
  2. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   265
   1891
  3. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   114
   1558
  4. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   6
   1334
  5. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   87
   1320
  6. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   218
   1308
  7. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   121
   1231
  8. Mitä luulet muiden ajattelevan jos näkisi

   käsipuolessas hänen, sen ihmisen jota täällä ikävöit?
   Ikävä
   79
   1088
  9. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   54
   883
  Aihe