Hallitus pähkäilee minkä tuen kehittää korkeisiin sähkömaksuihin

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/062c2eed-3ea3-40ca-b078-6d4aeed64271
"Hallitus pyrkii ottamaan käyttöön uuden tuen jättimäisistä sähkölaskuista kärsiville – tuplalapsilisä todennäköinen.
Näyttää todennäköiseltä, että hallitus päättää ottaa hintakriisissä käyttöön sähkön arvonlisäveron laskun, jonkin asumiskuluja kompensoivan tuen ja joulukuun tuplalapsilisän kaikille suomalaisperheille."

Kyllä jokaisen suomalaisen pitää saada tukea törkeän kalliisiin sähkölaskuihin, jotka on tekemällä tehty.
On se sähkön hinta kallis muillekin, kuin lapsiperheille, se on kallista jokaiselle.
Hallituksen esitykset jättää osan suomalaisista vaille mitään tukea kalliiden sähkölaskujen kanssa, yhtä kovaa se kirpaisee jokaista sähkönkuluttajaa.
Entä tulottomat, sähkön joutuu tulotonkin maksamaan ja tulottomalle se vasta tuntuukin sähkön hinnan korotus enemmän, kuin työntekijälle.
Joku sanoo, että mene töihin, mutta ei kaikista ole töihin.
On kyllä keinoja, että sähkölasku on hivenen inhimillisempi, kuten sähkönsiirtomaksu pois, sähkön arvonkisövero pois tai sen alentaminen.
Arvonlisäveroa voidaan alentaa, koska sähkö on niin kallista, että pienemmälläkin verolla valtio saa suuremmat verotulot sähkölaskusta.

13

133

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hallitus pohtii miten kusettaa suomalaisia siten että niistä tuntuu kuin heitä tuettaisiin.

   • Anonyymi

    Juuri näin mikään verotuksessa vähennettävä systeemi ei ole kyllä mitenkään hyväksyttävää, millä maksat ne vuoden sähkölaskut ja sitten saat jotain vähennystä verotuksessa joskus vuoden päästä jos silloinkaan, miettikääpä nyt vähän ennen kuin taas päästätte suustanne jotain uutta puppua.


  • Anonyymi

   Avustaisiko meitä nyt puolestaan vaikka Italia, kun meillä on tyhjät taskut?

   • Anonyymi

    Kannattaisi ostaa Venäjältä halpaa öljyä , kaasua sähköä , dieseliä , mutta tyhmä hallitus ei sitä tee vaan ostaa ylihintaista lännestä.
    Hölmöä tämä touhu.


  • Anonyymi

   Onneksi keväällä sähkö Fingridinkin mukaan halpenee.
   Siihen asti voisi viisinkertaistuneen sähkölaskun mukana viisinkertaistuneen ALV:n edes puolittaa.
   2½ viikkoa sitten tehdyn sopimuksen sähkönhinta lokakuussa nelinkertaistuu!

   • Anonyymi

    Kaikki on NATO johdon Eurooppaan tuoman sodan syytä.


  • Anonyymi

   Kuuntelin eilen Saarikon paasausta. Hänen mielestään nyt pitää ajatella niitä kaikkein vähävaraisempia. He tarvitsevat tukea jne...jne... paasausta. Kyllä alko oikeesti ottamaan pattiin sen ääntenkalasteluhöpinät. On täysin väärin, että aina me, jotka ollaan tultu omillamme toimeen, tehty töitä niska limassa ja maksettu likimain mukisematta valtiolle ison osan palkastamme veroina, emme koskaan saa mitään etuuuksia. Koskaan ei meille tule mitään extraa, kun vaan käsky tehkää töitä, että voitte elättää jonkun toisen.

   Eli onko tossa Saarikon paasauksessa mitään uutta? Ainahan noin on tehty, me töissä käyvät ollaan maksettu veroja, mutta mitään me ei saada vastineeksi siitä, että me elätetään ja kustannetaan muiden elämää.

   Sähkö ja ruoka maksaa meille ihan yhtä paljon, kuin köyhemmillekin.

  • Anonyymi

   Sähkön alv,n laskemisesta hyötyy vain tuottaja ja valtion verotulot laskee , mutta kun pitäisivät veron 24% tai nostaisivat sitä sähköntuottajille niin valtio saisi verotuloja ja jakaisi ne vähätuloisille . Laskemalla veroa valtio ja köyhä köyhtyy enempi vain.

   • Anonyymi

    Aina, kun alvia lasketaan, niin se koituu tuottajan eduksi. Kaikki on niin muikeen puikeita siitä, että mukamas jotain lasketaan, mutta kun ei osata ajatella sitä pitkää ketjua kokonaisuutena, niin metsäänhän siinä mennään. Esim. ruokakauppiaat vetävät alvin alennukset liiveihinsä. Ei ne ruuan hintaa laske, vaikka alvia laskettaisikin. Noin kävi silloin muutamia vuosi sittenkin, kun joltain aloilta alvia laskettiin. Ei ne hinnat siitä mihinkään laskenu. Eikä mikään, eikä kukaan pysty tarkkailemaan mitään yksittäisiä hintoja, jotta onko niitä laskettu, vaiko eikö.


  • Anonyymi

   Toisilla on halvat sähkösopimukset vielä pariksi talveksi, miksi he tarvitsisi kompensaatiota. Kuluttajat maksaa sähköstä 7 sentistä 30 senttiin ja paljon enemmänkin kwh kohti. Riippuu siitä milloin sopimus on tehty.
   Kun sähköyhtiöt on myyneet liian halvalla sähkösopimuksia niin ne myy nyt tappiolla sähköä. Sopimuksettomat ja ne joilta sopimus on vastikään umpeutunut maksaa nyt muiden halpoja sähköjä.
   Jos kulutat 10,000 kwh sähköä 20 senttiä kwh kalliimmalla kuin naapuri niin maksat 2000 euroa enemmän. Hallituksen kosmeettisesta kompensaatiosta tulee fiasko.

  • Anonyymi

   Tukihan menee sähköalan omistajille. Köyhille ei jää tuesta euroakaan.

  • Anonyymi

   Soininvaara neuvoo tekemään pörssisähkösopimuksen, Silloin voi kuulemma keskittää kulutuksensa halvimpaan aikaan. Entä sitten, kun kaikki kuluttavat vain öisin?

  • Anonyymi

   Miksei kukaan uskalla puuttua sähkön saalistushinnoitteluun?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   183
   5775
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   557
   2491
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   85
   1765
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1221
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   278
   1165
  6. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   349
   1158
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   235
   769
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   752
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   58
   689
  10. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   6
   641
  Aihe