Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Siitepöly allergiaako?

Niiskunenä

Mulla on nyt parina päivänä ollu kauhee flunssa, ainut ero flunssaan on se, et aivastuttaa ja kitalakea kutiaa. Niin ja korvakäytävät kutiaa, tekis mieli joku pulloharja hankkia korviin=)
Nenä ihan tukossa, haju-ja makuaisti mennyt, korvat ihan lukossa. Silmissä ei kuitenkaan ainakaan vielä oo mitään oireita.
Oon ottanut Siterin nimistä allergialääkettä, mutta ei tehoa.

Voisko olla koivun tai pajun siitepölyn aiheuttamaa? Kuulemma nyt on koivun siitepölyä runsaasti.

Auttakaa, en viitsi mennä lääkäriin jos onkin vaan flunssaa. Kiitos!

5

1476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapsa_

      Tunnistan nuo kuvailemasi oireet myös itsessäni. Eli koivu/muu allergia kyseessä melko varmasti. Ei kannata tuon takia lääkäriin mennä, tavalliset apteekin lääkkeet tehoaa, ellei tietysti olo mene niin sietämättömäksi että reseptilääkkeitä tarvitsisi.

      • allergikko

        Reseptillä säästää kuitenkin selvää rahaa (olettaen, että lääkärille pääsee opiskelu- tai työpaikan kautta ilmaiseksi). Vaikka lääkkeet olisivatkin samoja, saa reseptillä isompia paketteja ja kela-korvauksen. Itselläni menee n. 90 tablettia Xyzalia per allergiakausi, nenäsuihke (Nasonex) ja silmätipat (Zaditen) vielä päälle.
        Mutta onpahan vihdoinkin löytynyt setti, jolla oireet pysyvät kurissa.

        Toki jos oireet kestävät vain sen muutaman viikon ja pelkillä antihistamiineillä pärjää, voi olla turha hakea reseptiä.


    • Allergikko

      Vaikuttaa koivuallergialta. Itselleni suositeltiin apteekista Xyzal nimistä allergialääkettä, joka on kuulemma tällä hetkellä tehokkain. Ja ainakin on minulla on kutinat pysyneet kurissa todella hyvin.

    • se on

      Koivuhan se oireet saa aikaan. Itselläni on toukokuut olleet yhtä h....ttiä jo vuosikaudet. Olen nyt kolmatta vuotta ruvennut syömään jo huhtikuun alussa allergialääkettä, jossa vaikuttavana aineena on loratadine. Apu on ollut merkittävää, vaikka oireita sekään ei kokonaan poista. Ideana on se, että lääkityksen aloittaa jo ennen kuin koivu alkaa kukkimaan, niin lääkitys on heti toiminnassa tehokkaasti, kun sitepölykausi alkaa. eli jos aloittaa lääkityksen vasta oireiden alettua, niin on armotta myöhässä, kuin vaikutus elimistössä on parhaimillaan vasta viikon, jopa parin päästä. Esim muinoin Zyrteceistä ei ollut minulle mitään apua.

    • allergikko

      että käyt lääkärissä. Minulla samantapaiset vaivat. Lääkäri totesi pöly, siitepöly eli seka-allergia, koska täällä kaupungissa melko pölypäästöt sekä siitepöly ja ruoka-aineen jonkinlainen allerginen reaktio kurkussa.
      Sain hyvän nenäsumutteen, yskänlääkkeen mikä laajentaa keuhkoputkia ja vähän puudutta ettei tunnu sitä kutitusta kurkussa ja suussa. esim lisänä minulle hyvä on kestine.
      Oikein pahassa tapauksessa pelkkä Burana auttaa seka-alleriassa, kokeile jos tilapäisesti auttaa400 mg burana vaivojaja ne häviää 4 tunniksi niin silloin on kysymyksessä se seka-allergia, kuitenkin kehottaisin käymään lääkärissä he antavat oikeita ohjeita ja lääkkeitä kenties määräävät sitten testeihin tarvittaessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe