Suomi elää velalla,koska loppuu velkarahat?

Anonyymi

Mikään tuskin on ikuista.

35

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiina ja saksa (eu) ryöstää maan
      antamalla sille lainaa.

      MIKSI JOKU HALUAA LAINAA?

      Suomi EI ollut velkahelvetti liittyessään unioniin!!!!
      SUOMI KÖYHDYTETTIIN JA ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS
      OTETAAN KEHITYSMAILTA POIS
      SYÖTTÄMÄLLÄ SILLE VELKAA.

      Vanha kikka.
      Ihmiskauppiaat, jengiläiset ja muut kus päät
      käyttää sitä samaa taktiikkaa.
      Englanniksi - debt trap.

      KIINA ETSII KÖYHÄN MAAN
      JOSTA SE HALUAA ITSELLEEN JOTAIN,
      ORJAKSI TAI VAAN KÄYTTÄÄ SITÄ HYVÄKSEEN.
      Se kävelee sinne sisälle ”auttajana” ja ratkaisu on
      se ”tarjoaa velkaa”.

      Maan talous syöksyy lopulliseen kierteeseen ja velkoja
      aloittaa sanelun.


      EU & saksa TEKEE IHAN SAMAA.

      • Anonyymi

        Niin, Saksa ei onnistunut -40 luvulla, joten vaihtoi taktiikkaa ja 50 vuotta myöhemmin aloitti tämän eu systeemin, missä kaikki hyvä sataa Saksan pankeille.


    • Anonyymi

      SOTA kuittaa velat.

    • Anonyymi

      EUn yhteistä velkaa saa loputtomiin.

      • Anonyymi

        Saahan sitä, Ekp voi aina lisätä nollia taseeseensa, jos niin halutaan. Inflaatio kiihtyy sitten vastaavasti.


      • Anonyymi

        Valehtelet, miten kävi Kreikalle ?


      • Anonyymi

        >>EUn yhteistä velkaa saa loputtomiin.

        Jos näin, Ihmettelenkin, miksei "hoitajapulaa" ole jo ratkaistu !

        t. haans

        ps
        budjetti 2023 budjetin loppusumma on 80,1 miljardia euroa

        budjetti 2022 ehdotetaan 64,8 miljardia euroa. Tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia. Vuoden 2022 lopussa valtionvelan arvioidaan olevan noin 144 miljardia euroa.

        budjetti 2021 tuloiksi arvioidaan 53,4 miljardia euroa ja määrärahoiksi ehdotetaan 64,2 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 10,8 miljardia euroa alijäämäinen.


    • Anonyymi

      Suomi saisi velkaa lisää helposti 100 miljardia euroa. Sen jälkeen voisivat vähän kysellä, että mikä meiniki?

      • Anonyymi

        Marinin punikkihallitus huorapuolueineen näytti mallia. Jatkakaamme samalla linjalla ja ylläpidämme yhteiskuntaa edelleen velkarahalla. Velkaa voidaan ottaa ainakin 40-50 miljardia lisää ja jatkaa tuottamattoman yhteiskunnan ylläpitoa. Mistään ei leikata vaan jatketaan mariinin punikkihallituksen velanottoa ja rahanjakoa. Punikkihallitus huorapuolueen tuella voi joskus tulevaisuudessa päästä valtaan ja mikäli velkaa ei saada sen kalleuden takia, niin punikit ja huorapuolue voivat hoitaa talouden kuntoon.


    • Anonyymi

      Suomi on askeleen päässä taloudellisesta katastrofista. Kansalaisista harva hahmottaa sitä, koska hyvinvointia tekohengitetään velkarahalla. Tilanteen karmeus paljastuisi täysimääräisesti lähes välittömästi, jos EU:n "sossutuet" lakkautettaisiin. Hyvin nopeasti järjestelmä toisensa jälkeen kyykkäisi rahanpuutteen vuoksi, esim. terveydenhuolto. Katastrofin koittaessa toki osa kansalaisista jää tekemään talkoohengessä työtä, jotta sairaalat, kadut, kodit yms- ei täyty heti ruumiista. Kuitenkin kuolleisuus nousisi tappiin hyvin nopeasti. Samoin kyykkäisi eduskunta ja koko valtiojärjestelmä. Viranomaisjärjestelmä myös. Hyvin aikaisessa vaiheessa, kun tieto asiasta leviää, alkaisi ryöstely, kun ihmiset hädissään hakevat elintarvikkeensa keinolla millä hyvänsä. Nälkä erityisesti on voimakas motivoija, puhumattakaan lasten nälästä. Ja sitten alkaisi mellakat. Suomesta tulisi barbaarinen yhteiskunta.

      Silloin viimeistään ymmärretään, kantapään kautta, miten äärimmäisen tärkeää on omavaraisuus ja riippumattomuus. Ja silloin ymmärretään, miten rikollisluontoisia ovat olleet hallitukset, jotka ovat tietoisesti palvelleet EU:n etuja omalla kalliilla kustannuksella. Sopii toivoa, että sossutuet ei koskaan lopu, tai sitten menee päättäjillä jakeluun, että EU:lle huoraaminen loppuu tähän.

    • Anonyymi

      Rahat ei lopu nykypäivinä. Raha ei ole sidottu mihinkään, kuten esim - 70 luvulla kultaan. Rahalla on juuri se arvo, kun sille halutaan antaa. Siksi, sinunkin tililläsi on vain numeroita, ei rahaa.

      • Anonyymi

        Nykyajan lamat ovat keinotekoisia, minkä verukkeella saadaan ihmiset työskentelemään kovemmin ja ne keillä on sitä massia voivat ostaa asioita halvemmalla ja odottaa sitten ”laman” loppumista ja ostamiensa asioiden arvon nousua.


    • Anonyymi

      EKP taikoo numeroita pankin tilille , se on helppoa kuin heinän teko.

    • Anonyymi

      Hallitus nostaa tarkoituksella hintoja. Sähkövoimalat ei oo kaikki edes käytössä, polttoainetta ei muka osteta Venäjältä.

      Mutta,Venäjä myy polttoainetta saudimaille, ja Suomi ostaa sen saman polttoaineen sieltä kalliimmalla , joten hinta korkeampaa Suomen kansalle.
      Vihreät hykertelee, heidän tahto onkin rangaista autoilijoita....

      Suomen EI pidä olla mukana Venäjän pakotteissa!

      Sen kulut/ haitat Osuu omaan Kansaan!

      Hallitus tietää sen, muttei tee mitään!

      Muutaman satasen/ kympin,sähkölaskun tuki, ei auta mitään jos laskut triplaantuu!

      Kansa on pulassa, ja Hallitus ei tee mitään mikä oikeasti auttaisi kansaa!
      Vain pieniä tukia, joista EI oikeasti hyötyä!


      Hinnanousut, johtuu Pakotteista.
      Hallitus lähti pakotteisiin. Hallituksen Hinnat, ei kenenkään muun!!!!

      Uniberin ongelmat johtuu Pakotteista, ja tietysti myös Fortumin!

      Tarkoituksella ja tahallisesti tehty Suomeen energiakriisi!

      Kummasti riittää rahaa lahjoitettavaksi taas Ukrainaan. 8,5 miljoonaa annettiin, olikohan 3 vai jo 4 kerta?

      Ukrainan sota on tullut meille kalliiksi, koska Hallitus niin haluaa.

      Oltais hyvin voitu pysyä erossa muiden maiden konflikteista. Ei Venäjän Pakotteita, ei Ukrainan tukia,ei hinnanousuja.
      Suomen kansalle ei olis tullut mitään lisäkuluja.

      Kaikki hinnanousut/ lisäkulut on Hallituksen valinnoista johtuvia!

      Äänestäkää Viisaammin!
      Nykyinen hallitus EI ole oman kansan etujen puolella!

      • Anonyymi

        Edelleen suomi leijona pitää vaihtaa lampaaksi koska kansalaiset ovat sitä mitään muuta ei uskalleta tehdä kun huutaa netissä.


    • Anonyymi

      Velkarahat on loppunu jo, koska ottivat 8 isoo lisää

    • Anonyymi

      No tämä. Tilanne oli jo käsikirjoitettu siinä vaiheessa kun suomi liittyi EU:hun.

      Ihan jokaisesta "reuna alueesta" tulee "reuna alue". Vain jokin veroparatiisi systeemi voi pelastaa reuna alueen. Raha virtaa aina keskuksiin - ei reuna alueille.

      • Anonyymi

        Kuten Suomessa, jossa oman asunnon myynnistä ei veroteta ja vastaavasti oman asunnon myyntitappioa ei voi vähenttää muista myyntivoitoista.
        Muualla päin Eurooppaa ei toimita näin, eli VEROPARATIISIN nimi on HELSINKI.
        Tämä verovapaa asuntorulettikin on alkanut yskähdellä, kun ostovoimaa ei enää Suomesta tahdo löytyä. Tosin tänne on kärrätty pitkin Afrikan periä väkeä asumaan Helsinkiin, millä on pyritty turvaamaan VIRKAKÖPIEN omaisuutta. Vuokran voikin sitten määrätä vapaasti näille vapaamatkustajille, kun koko summan maksaa KELA (ei Helsingin kaupunki) asumistuen muodossa.


    • Anonyymi

      Tämä hallitus on jo saattohoidossa, joten eivät välitä tippaakaan miten Suomen käy. Seuraava hallitus ei ole demarivetoinen.

      • Anonyymi

        Niin, mutta ajatelkaa, miten sitä rahaa tehdää, biletetään ja huumausaineita, siinä kaikki unohtuvat. Siitä tulee hauskaa saattohoidossa. Lidlmannikin on täysillä mukana SDP n puhemiehistöstä häkin.


    • Kyllä hallituksen linja on periaatteessa oikea, mutta tukien jakaminen meni vähän överiksi. Tuet sähkön hinnasta eniten kärsiville ovat aiheellisia, mutta muuten olisi pitänyt pikemminkin leikata joitain tukia koska ennen pitkää niitä kuitenkin joudutaan leikkaamaan.

      Se miten velkaantumisen hurja kasvu vaikuttaa tulevaisuudessa riippuu siitä, miten toimintakykyisenä ja kilpailukykyisenä Suomen talous säilyy. Se on aivan ratkaisevaa ja paljon tärkeämpää kuin velan absoluuttinen määrä.

      Kun velat kasvavat niin velanhoitomenot kasvavat. Kuinka paljon ne kasvavat riippuu siitä luinka hyvin Suomen talous kasvaa ja pysyy hallinnassa verrattuna muihin valtioihin. Inflaation hillintä voi olla nyt avainasemassa, siihen pitäisi keskittyä.

      Pahin skenaario Suomen tulevaisuudelle on, että ajaudutaan velkakriisiin ja lamaan. Toisessa ääripäässä taas on näkymä, että "onnellisten maahan" suorastaan tuputetaan rahaa sijoituksina ja halpakorkoisina lainoina eikä maalla ole hädän päivää. Todellisuus asettunee jonnekin välimaille - mihin kohtaan se riippuu talouspolitiikan onnistumisesta. Jo tässä vaiheessa hallituksella pitäisi olla valmiutta myös epäsuosittuihin toimiin, yhteiskunnan ja talouden kannalta vähemmän tärkeiden etujen leikkauksiin.

      • Anonyymi

        Kyllä tämä valtion apuuntulo oli ihmeellinen kädenojennus sähköyhtioille ja sijoittajille ja muille keinottelijoille. Viesti oli olemne kädettömiä ja voimattomia. Mielestäni tämä olisi pitänyt hoitaa kaikilla muilla tavoin mutta ei näin.


    • Anonyymi

      Loppujen lopuksi tuo naishallitus (teki mieli kirjoittaa eräs muu sana mutta sivistys esti) pitäisi äänestää seuraavillekin kausille korjaamaan nämä karmeat virheensä.
      Sotatalous, vai sanoiko pääministeri että sotabudjetti.
      Ei tällainen velan massalisääminen ole sotabudjetti.
      Aito oikea sotabudjetti on se, että mitään ei ole, ja jos jotain tavaraa on niin se jaetaan kansalle säännöstelykupongeilla.
      Tämä on joku kuplan rakentamisbudjetti. Kun kupla kasvaa näinkin valtavaksi, mitä se nyt on, puhkeaminen on todellinen katastrofi.
      Ei voi enää kansalaisille muuta ohjetta olla kuin: pelastautukoon ken voi.

    • Anonyymi

      Niin piti vielä mainita, että kyllä se totta on, että naiset eivät ymmärrä rahan päälle yhtään mitään. Enkä ole mikään katkera keski-ikäinen mies, vaan olen nainen, joka katsoo kauhulla tätä menoa, ja tiedän etten itsekään ole raha-asioissa pätevä, joten minulla on varaa sanoa heistä noin.

    • Anonyymi

      Tällä menolla melko pian. Ei näin kovaa velanottoa kestä mikään maa kauan. Miksi eu ei tule jo apuun?

    • Anonyymi

      Miksi hallitus on aina eniten huolissaan niistä ihmisistä, jotka eivät koko ikänsä aikana ole halunneet tehdä itsensä eteen mitään. Käsi ojossa ovat vain huutaneet yhteiskuntaa elättämään. Nyt olisi hyvä aika kärsiä omasta tyhmyydestä!

      • Anonyymi

        Puhut sijoittajista, jotka elävät muiden tekemällä työllä ottaen osan palkoista. Sijoittajia tuetaan lisäksi verovaroilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut sijoittajista, jotka elävät muiden tekemällä työllä ottaen osan palkoista. Sijoittajia tuetaan lisäksi verovaroilla.

        Mistä niiden sijoittajien rahat on hankittu? Mikäli sijoittajia ei olisi, niin somaliankin talous olisi moninverroin Suomea suurempi, ja suomalainen valkonaama nauttisi elintasopakolaisena somalian islamilaisen kelan palveluista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä niiden sijoittajien rahat on hankittu? Mikäli sijoittajia ei olisi, niin somaliankin talous olisi moninverroin Suomea suurempi, ja suomalainen valkonaama nauttisi elintasopakolaisena somalian islamilaisen kelan palveluista.

        Työeläkeyhtiö saa rahaa pakollisista palkkojen sivukuluista. Työeläkeyhtiön työtön johto tienaa niin hyvin muiden tekemällä työllä, että sillä on varaa jopa sijoittaa. Piensijoittajat keräävät kolehtia suursijoittajille. Veikkaukseen verrattavaa huijaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut sijoittajista, jotka elävät muiden tekemällä työllä ottaen osan palkoista. Sijoittajia tuetaan lisäksi verovaroilla.

        Sekin on työtä millä voi itseään elättää. Katsos kun ulkomaille voi myös sijoittaa eikä se on suomessa keltään pois. Tuohon tosin tarvitaan älliä jota ei taas kaikilla ole päässä eikä todistuksessa.


    • Anonyymi

      Kaikki vallitsevassa talousjärjestelmässä oleva raha on velkaa ylikansallisille pankeille. Tavalla tai toisella taataan korkopelin jatkuminen niin, että vallanpitäjät säilyttävät valtansa. Jos joku ei alistu ottamaan velkaa, sille käy köpelösti.

    • Anonyymi

      Ihme meuhkaamista , asiat paljon paremmin kuin etelän mailla ja tehdään sitten vaikka kreikat jos liian koville menee , rauhoittukaa kateelliset .

    • Anonyymi

      Velkarahat eivät lopu, maksamme parhaillaan Harri Holkerin, Esko Ahon ja Iiro Viinasen 90-luvun lamaan ottamia velkoja.

      • Anonyymi

        Tuon ajan velkoja ei voi edes verrata mitä on tänään. Kriisi oli lähinnä lama.


    • Anonyymi

      Oletteko tosiaan niin hölmöjä, ette tiedä tuon vertaa.... perseaukiiselle huumetytölle velananto jatkuu niinkauan, kun nauttii suosiosta huumeisiin kansa, viinaan ja biletyksistä. Nythän on niin, että viinan suosio-, varsinkin nuoremman väestön keskuudessa pysyy vakiona, mutta huumeisden käyttö kasvaa räjähdysmäisesti, se on suoraan verrannollinen, Sanna Marinin suosioon ja valtiovelan määrään. Marin järjestää humeden suosion ja velkarahaa. Li Andersson on sanonut, ettei velkarahaa arvitse koskaan maksaa pois.
      Ja nyt Marin -ja kansa toivoo jatkuvuutta tulevissa vaaleissa. Velkasummat kasvavat ja ne ovat numerota.
      Kansalaisille suuremmat numerot merkitsevät hintojen nousaa kaupoissa. Sen marin kompensoi sähönlaskussa ja lapsen lisänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      342
      1846
    2. Milloin on kaivattusi nimi päivä?

      Otsikossa kysymys. Osumien kautta illaksi viä treffeille 💁💁💁
      Ikävä
      86
      1711
    3. Machokultti vai tasa-arvoa

      Oikein hyvää päivää kaikki Vedatietäjät ja Hare Krishnat! Tarkoitukseni ei ole provosoida vaan monen pettymyksen jälkeen
      Hindulaisuus
      473
      1605
    4. Vanhan Mestarin porttikieltolaiset?

      VM lopettaa ja uutta tulee tilalle. Onnea uudelle yrittäjälle! Tuli vaan tuossa mieleen, että säilyvätkö vanhat porttiki
      Suomussalmi
      38
      1513
    5. Kimmeliin yöksi?

      Sopii minulle, mutta en tiedä sopisiko se sinuun.
      Ikävä
      88
      1405
    6. Sofia Virta sanoi totuuden suoraan....

      ....Suomessa ei tarvita Persuja maamme taloutta hoitanaan. Hyvin sanottu.
      Maailman menoa
      393
      1333
    7. Mitä pidät

      Siitä että suhde alkaa pettämisen kautta
      Ikävä
      168
      1280
    8. Alan kyllästyä ihmisiin

      Hyvää yötä ja loppuiltaa. ☀️🥱🌌💤🌃✨🍁👍👎👐🫶🖖🧟‍♀️🫅🏼❄️💫
      Ikävä
      178
      1269
    9. Millon näit kaivattusi viimeksi? Missä??

      saitko vihdoin kerrottua häälle mitä tunnet? Oliko hetki lämmin vai kylmä.
      Ikävä
      39
      1114
    10. Venäjän ydinaseet??

      Tuntuvat olevan muutamille jonkinlainen lähes seksuaalinen fantasia ja kierouma. Uskonnollinen (?) fetissi. Niillä sit
      Maailman menoa
      252
      1103
    Aihe