Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jumalan Henki johdattaa: keissiä Paul Raja-ahon uskoon tulemisesta....

Anonyymi

Suomi24 - keskustelu, Vapaakirkko


Paul Raja-ahon uskoon tulemiseen liittyi ihmeellinen Jumalan johdatus, sellainen, jota Paul itsekään tuskin koskaan unohtaa? Tällaisia "ihmeitä" tapahtuu nykyaikanakin. Mutta eivät ne liene kovin yleisiä? Kun sellainen tapahtui marraskuussa 1974, Paul käsitti että toimiva ja elävä Jumala on todellinen.

Paul itsekin on kertonut tapahtumasta eri paikoissa, puhuessaan.)
Hänen kertomuksensa ei kuitenkaan sisällä sitä "ihmettä", joka tapaukseen liittyi.

Hän kirjoittaa että "kaksi naisevankelistaa oli tekemässä kotilähetystyötä, ja pyysin heidät kotiini."

Ihan näin se ei mennyt. Paul ei olisi koskaan tavannut noita evankelistoja, elleivät nämä JUMALAN Hengen "täsmäjohdatuksesta" olisi menneet JUURI siihen kerrostaloon, jossa Raja-ahot asuivat. ( Alueella oli yli 10 kerostaloa!)

Mutta kun nämä Herran palvelijat johdatuksesta menivät sen kerrostalon ovikelloja soittamaan, ja viimeisessä portaikossa oven avasi Paul Raja-aho, SEN perästä hän pyysi heitä tulemaan seuraavana iltana. . .

Tuo tapaus; Hengen johdatus rukouksessa ei toki ollut ainoa lajissaan. Vastaavia tapahtui, ja edelleen tapahtuu (voi tapahtua) kun tahtoo palvella Herraa ja etsiä "kadonneita" Hän laumaansa! Jumalalle olkoon KAIKKI kiitos ja kunnia!


Raja-ahon pelastusasiasta:


Tässä suora lainaus ja ote kirjasta
ILON ikkunoita, IHMEIDEN ovia, 2012 (ISBN 9879519681949)

Kirjan sivulta 26.

Otsikko: Paul löytää elämän ihmeen. . .

"Oli syksy 1974. Tein vapaaehtoista kotilähetystyötä omassa ympäristössä, Vantaalla. Mukana kitara, kirjalaukku, Raamattu. Eräänä marraskuun aamuna 1974 rukoilin, ja Herra näytti erään kerrostalon, joss akolme sisäänkäynti. Lähdimme illan suussa sisar Mirja C:n kanssa sinne. Vasta viimeisessä portaassa ovi avautui ystävällisesti! Siinä nuorehko mies sanoi, että "vaimoni voisi olal kiinnostunut juttelemana kanssanne. - Voisitteko tulla huomisiltana uudelleen, niin sovin ajan vaimoni kanssa..
Seuraavana iltana menimme, ja taas ovi avautui. Pyydettiin sisälle odottamaan, että vaimo tulisi töistä ja tulikin kohta. Hän kysyi: miten tänen tulitte, soittiko sisareni teille? Vastasin että en tunne sisartasi, enkä teitä, mutta Jumala näytti rukouksessa että on tuleminen täthän taloon!

Sitten hän kertoi, että oli tullut edellisena viikonloppuna uskoon sisarensa luona, ja siellä olivat rukoilleet, että jumala johtaisi uskovien yhteyteen Vantaalla. Nyt oli muutama päivä kulunut.

Marjan mies Paul oli hämmästyksissään, että tällaista ihmettä saattoi "nykyaikanakin" tapahtua! Kun kävimme rukoukseen, Paul sanoi: Rukoilkaa minunkin puolestani; tahdon myös uskoon!

Jumala oli näyttänyt ihmeensä. Suraavalla viikolla oli yhteinen rukous heillä ja Jumala täytti heidän Pyhän Hengen voimalla. Ja he etenivät uskon tiellä voimakkaasti. (----) Ei ole kauan kun hän (Paul) jäleen kiitti: " Kiitos Maijaliisa kun tottelit ja tulit kotiimme... kiitän aina Herraa siitä'..."


Lähettämänsä kirjan OHITTAMATON Pyhä Henki, saatesanoissa Raja-aho kirjoittaa:

"Maijaliisalle 6. heinäkuuta 2018, siunaten PR

"Kiitollisena kaikesta vaivannäöstäsi minua ja Marjaa kohtaan, kun opetuslapseutit meitä."


On hyvä, että Raja-aho on "kiitollinen vaimonsa Marjan suvun esirukoilijalle, Sigrid-tädille" (niinkuin hän kirjoittaa).

On hyvä olla kiitollinen. Mutta eikös tärkeintä ole olla kiitollinen JUMALALLE?
Hänelle, uskolliselle, kaiken kiitoksen arvoiselle? Jeesuksen Herramme nimessä!

5

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamatun sana vakuuttaa:
      "...ja minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen."
      Jer 31:9

    • Anonyymi

      Pahoittelut aloituksessa olevien fonttivirheiden syystä!
      - aloittaja

    • Anonyymi

      Pohdittavaksi?

      Kun Raja-aho kirjoittaa kokonaisen kirjan Pyhästä Hengestä (Ohittamaton Pyhä Henki) mutta kirjan sisällössä jättää kertomatta sen ihmeellisen Pyhän Hengen osuuden, joka oli hänen oman taivastiensä alkamisessa - - niin mitä sellainen oikein viestii?

      Kuinka monen uskovan uskoontulossa sellainen on tapahtunut?

      Toki Jehovan todistajat ihan työkseen kiertävät ovilla. Ja kysyihän Paulkin hetimmiten silloin: oletteko jehovia? Sellaista väkeä oli siis ovellaan käynyt? Mutta uskoi sitten kun sanottiin millä asialla ja keitä olimme! Ja Jehovan todistajat eivät liiku kitarakotelo mukana!!

      Pohdintaa herää? Vaikka Paulin valinta "ohittaa vaieten" (kirjassaan) se tärkeä Pyhän Hengen vaikuttama ihme: Herran pieni palvelija ilosanoman saappaissa -- - olisikin ja onkin loukkaavaa käytöstä? Niin eikö loukkaamisen kohde ole ennen kaikkea Jumala? Pyhä Henki - josta Paul kokonaisen kirjan on postannut? Kyse ei ole siis ihmistason seikoista.

      Kun kirjoittaa kirjaa, eikö silloin käytä harkintaa sanoissa, sisällöissä? Ja? Harkinnan, valinnan perästä siis sivuuttaa niin relevantin seikan, sen - että Jumala ihan kuin tarjottimella toi ilosanoman kotiovelle! Ja juuri se seikka "herätti" 1974 Paulin tajunnan Jumalan dynaamisesta tasosta.

      Olihan vaimo Marja tullut tosiaan uskoon muutama päivä aiemmin. Ja heille Jumalan erityistasolla lähetettiin vastasyntyneen tukiapua! Eikö sellainen ole - olisi - Jumalan kunniaksi ja toisille uskon vahvistukseksi?

      Ohittamaton Pyhä Henki?

      Miten olisi Paulin storyn käynyt 1974, jos tämä Herran palvelija olisi "ohittanut" Pyhän Hengen johdatuksen, näyn mennä juuri siihen aikaan, siihen kerrostaloon?
      Ohittanut ja ollut piittaamaton?

      Kiitos ja kunnia olkoon Jumalan, että Hän armossaan näkee vaivaa kadotettujen, Jeesuksen kalliisti lunastamien ihmisten etsinnässä!

    • Anonyymi

      On ihan hyvä että uskovat "todistavat" toinen toiselleen, kun kokoontuvat istumaan yhdessä. Mutta? Eikö Jumalan asioista "todistaminen" ole tarkoitettu niille, jotka ovat vielä eksyksissä, kadoksissa?

      Niinhän Jeesus opetti:
      " Vaan kun Pyhä Hneki tulee teihin, te tulette olemaan minun todistajani.." Apt 1:8

      Sellaisia todistajia olivat alkuseurakunnan uskovat! Siten asia eteni! Apt 8.luku

      Paul Raja-ahosta muodostui saarnamies, joka saarnaa ja todistaa seurakunnissa, omissa ympäröissään. Paimenia ja kaitsijoita tarvitaan. Mutta?

      Herra tarvitsee myös evankelistoja, todistajia, jotka eivät jumitu omiin porukoihinsa, todistelemaan vuosi toisensa perästä - toinen toiselleen! Vaan?

      Astuvat keskelle pakanoiden "toreja" ja foorumeita. Niinkuin Paavali muinoin astui keskelle Areiopagia! Apt 17:22.

      Tämän ajan "areiopagit" ovat usein netissä. . . Ja vaikka niissä pilkataan ja halveksutaan uskoa ja uskovaisia, vihataankin? Niin se ei saa olla esteenä "todistaa" Herran ihmeellisistä teoista!

      Näin tämä evankelista, joka 1974 oli Herran armosta johdattamassa Paul Raja-ahoa Herran tielle, on jatkanut ja jatkaa todistamista. Paulin uskoontulokin on ollut esillä Uusi Suomi-Puheenvuoro - keskustelupalstalla. Se on menoa "kaikkeen maailmaan".
      On kylvettävä, uskossa...
      Tässä linkissä siis UudenSuomen palstalla ollut (ja edelleen oleva) kirjoitus:
      IHMEITÄ nykyajassa!

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/ihmeita-nykyajassa-kylla-raamatun-sana-elaa/

      • Anonyymi

        Niin se menee. Herran todistajat tahtovat uskollisesti palvella loppuun asti... tämäkin M-liisa jo 50 vuotta laulanut, todistanut, kärsinyt, kestänyt.... Kiitos ja kunnia Herran!
        Koskettavasti laulut soivat! https://www.elamanlaulu.com/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe