sotahävittäjähanke suuri virhe

Anonyymi

maamme taloudelle. Siihen uhratut eurot menevät taivaan tuuliin. Käyttökustannukset lisäävät menoja.

83

787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarvitsemme teollisuuden ja maatalouden kohentamista.
      Uudet hyvinvointialueet tarvitsevat euroja.

      • Anonyymi

        Suomi tarvitsee vahvan puolustuksen, vapaus ja itsenäisyys myös maksavat, itsenäisyys on kallis asia meille kaikille. Turhaa asettaa tärkeitä asioita vastakkain, puolustusmenot ovat osa Suomalaisen yhteiskunnan turvaverkkoa kuten on teollisuus ja maatalous.


    • Anonyymi

      Vakuutusmaksut kannattaa maksaa koska putin.

      • Anonyymi

        Suomen kommunistinen puolue on perseestä..... oikeesti!


    • Anonyymi

      Aivan samoin kuin aseistettua, aggressiivista roistojoukkoa ei pysäytetä ilman aseistettuja ja muuten kontaktiin valmisteltuja ja varusteltuja poliiseja, ei rauhanmerkkejä heiluttamalla puolusteta maata brutaalia, imperialistista hyökkääjää vastaan, vaan siinä pitää olla riittävästi tarkoituksenmukaisia aseita, joilla torjua hyökkääjä.

      Tuo nähdään nyt selvästi Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyksessä Ukrainan kansaa vastaan, sillä jos Ukrainalla ei olisi ollut armeijaa ja sille aseistusta, olisi Moskovan fasistijuntta jo orjuuttanut Ukrainan kansan.

      Venäjän fasismidiktatuuriin ei voi luottaa, ja jopa SKP:n mukaan sen hyökkäyssota Ukrainassa "asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle" ja sen ulostulot ovat "äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia".

      Minä olen monissa asioissa täysin eri mieltä kommunistidiktaattori Josif Stalinin kanssa, mutta tässä täysin samaa mieltä.

      ----------------------------------------------------------------------

      - "Vain maata, jolla on vahvat puolustusvoimat, kunnioitetaan kansojen keskuudessa. Kansan, joka tahtoo elää, on pidettävä huolta maa-, meri- ja ilmavoimistaan.

      Jokaisen sotilaan asiana on oman maansa etujen puolustaminen"

      - Generalissimus Josef Stalin -

      --------------------------------------------------------------------

      Suomi tarvitsee vahvat Puolustusvoimat, uudet F-35:t sen osana, ja NATOn kollektiivisen puolustuksen.

      • Anonyymi

        Valitettavasti näin on. Venäjä on totisesti näyttänyt, mitkä ovat Venäjän "arvot". Nykyinen Venäjä on valmis hyökkäämään minne vaan, milloin vaan.


    • Anonyymi

      Suomella on naapurina maailman pahin terroristivaltio Pohjois-Korean jälkeen, olisihan se hulluutta jättää Suomi varustautumatta Itä-naapurin mahdollisille sotatoimille maatamme vastaan. Mikään varustelu ei mene hukkaan kun on kysymys Suomen turvallisuudesta.

    • Anonyymi

      Hävittäjät on järkihankinta. F-35 on paljon parempi kuin Venäjän Suhoit, pudottanee kymmenen Suhoita yhtä menetettävää F-35:ta kohti. Ilmaherruuden saadakseen Venäjä tarvitsisi Suomen iltatilassa siksi satojen hävittäjien ja lentäjien uhraamista sotatilanteessa yksinomaan Suomen omien ilmavoimien lyömiseen. Kun päälle lasketaan vielä Naton hävittäjät, olisi Suomen ilmaherruus Venäjälle mahdoton tehtävä. Maanpuolustusta helpottaa huomattavasti se, jos ilmasta ei ropise pommeja siviilikohteisiin, vaan taistelut voidaan käydä rintamalla ja rintamalinjojen läheisyydessä.

      Ukraina luovutti v. 1994 alueelleen NL:n aikana sijoitetut ydinaseet Venäjälle sopimuksella, että Venäjä sitoutuu tarvittaessa puolustamaan Ukrainaa. Ukrainassa lienee mietitty monta kertaa sen jälkeen, olisiko kannattanut. Ydinpelote olisi saattanut olla jopa Nato-jäsenyyden tuottamaa pelotetta merkittävämpi.

    • Anonyymi

      Tehokas Nato-kumppanuus on edellyttänyt Suomelta tarkkaan harkittuja päätöksiä kun hävittäjä hankintoja tehtiin, ja F-35:set todettiin meille parhaiksi, tosin määrä olisi voinut olla sata. Taistelutilanteessa kaikki eivät ole kuitenkaan käytettävissä, osan ollessa huollossa, päivitettävänä, osa tuhoutuu, varmistus kaikkiin tilanteisiin olisi voinut olla tarkempi. Nato-jäsenyydestä huolimatta oman puolustusmateriaalin pitäminen ajan tasalla nostaa aina kuitenkin myös sodan kynnystä vihamielisen naapurin taholta.

    • Anonyymi

      Toivottavasti osoittautuu turhaksi hankinnaksi - silloinhan se on tehtävänsä täyttänyt.
      Fasistisen venäjän läsnäololle kun emme voi mitään.

      • Anonyymi

        Sotilaallinen puolustuskyvyllinen satsaus ei ole koskaan osoittautunut turhaksi jos aiotaan estää vihollisen hyökkäys, puolustusvoimat ovat aina taanneet maamme itsenäisyyden ja rauhan säilymisen. Sille emme todellakaan voi mitään kun naapurina on tänä päivänä epävakaa ja epäluotettava Venäjä.


    • Marinin hallitus nostaa sotilasmenoja suhteessa enemmän kuin mitään muuta. Sota on tärkeämpi kuin yritysten nostaminen, sotu tai vanhainkotien hoitajien järjestäminen.
      Suomen poliittinen johto myy vaikka isoäitinsä päästäkseen naton jäseneksi.
      Natosta on vihjattu, että Suomi voisi ottaa naton tukikohtia ja ydinaseita eikä sitäkään vastusteta.

      Nato-USA:n sotaan johtanut politiikka Ukrainassa lienee tarkoittanut sodan aloittamista taisteluksi maailmanmarkkinoista kertarysäyksellä.
      Lyödäänkö vetoa: USA manipuloi Ukrainan sodan varjolla sen muuttumisen porvarien keskinäiseksi maailmansodaksi ja seuraava "vihollinen" on jo tähtäimessä ja se on Kiina. Suomen johtavat porvaripoliitikot tietävät tämän suuntauksen olevan menossa.

      • Anonyymi

        Suomen Kommunistinen Puolueen helmikuisen kommunisteille osittain jopa harvinaisen tervejärkisen kannanoton mukaan:

        - "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle."

        Erikoista on se kuinka kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus uurastaa edelleen Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisena ja juoksupoikana, vaikka on itsekin myöntänyt Venäjän olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

        Mikä siinä Vladimir Putinin Venäjän fasismissa niin kovasti kiehtoo ja vetää puoleensa, Partacus, se sama raakalaismainen kovuusko, mitä Josif Stalinin Neuvostoliitossa?

        Suomi tarvitsee vahvat Puolustusvoimat, uusien F-35 -hävittäjien ollessa oleellinen osa sitä sekä NATO-liittoutumisen, jotta Venäjän fasismidiktatuuri pysyy omien rajojensa sisällä ja voimme samalla olla turvaamassa NATO-liittolaistemme, muun muassa Viron, Latvian ja Liettuan itsenäisyyttä ja suvereniteettia.

        Venäjän fasismidiktatuurin lupauksiin ei voi enää luottaa lainkaan, se on itsestään selvä asia nyt.


      • Anonyymi

        Sinun varma vakuuttelusi osoittautui täysin pieleen menneeksi vain muutamassa tunnissa 24. helmikuuta 2022, ja tuon tason "asiantuntijana" sinulla ei ole mitään uskottavuutta.

        Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

        "23.02.2022 20:23"

        "Kaikkien aikojen huijaus

        Ukrainan vähemmistökansallisuuskriisi venäläisvähemmistön osalta on ohi.
        Itä-Ukraina julistautui itsenäiseksi. Venäjä esiintyy rauhanturvaajana Itä-Ukrainan välissä. Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun varma vakuuttelusi osoittautui täysin pieleen menneeksi vain muutamassa tunnissa 24. helmikuuta 2022, ja tuon tason "asiantuntijana" sinulla ei ole mitään uskottavuutta.

        Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

        "23.02.2022 20:23"

        "Kaikkien aikojen huijaus

        Ukrainan vähemmistökansallisuuskriisi venäläisvähemmistön osalta on ohi.
        Itä-Ukraina julistautui itsenäiseksi. Venäjä esiintyy rauhanturvaajana Itä-Ukrainan välissä. Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka."

        Palstan taistolais-maskotti Partacus uskoo edelleenkin joulupukkiin.


    • Anonyymi

      Hävittäjähankinta on ollut Suomen puolustuksen avain. Hyvä puolustus ja vahva aseistus pienellekkin maalle on tärkeää, YYA-aikana Venäjä mielellään myi Suomelle sotakalustoaan jotta ne tarvittaessa olisivat hyvin yhteensopivat, kun yhdessä sodittaisiin Natoa vastaan. Suomelle tuo oli pahin mahdollinen painajainen kaikessa kaameudessaan, maamme rimpuillessa Venäjän lähentelyjä vastaan.

      • Anonyymi

        Suomen tehtyä konehankinnat turvallisuuspoliittinen tilanne on selvästi vahvistunut ja Nato-jäsenyyden vahvistumisen myötä tuonut uskottavuutta Suomen asemaan pohjoismaihin kuuluvana maana. Koneet hankittiin oikeaan aikaan, kaikki on mennyt niin kuin on pitänyt. Nyt Suomen demokratia ei joudu Venäjän vaaralle alttiiksi, Suomi on paljon paremmassa turvassa kuin vielä vuosi sitten.


    • Anonyymi

      EU:n ja naton asettamat sanktiot Venäjää vastaan nostavat uudelleen maakaasun hintaa. EU asetti sanktioita lamaannuttaakseen Venäjää Ukrainan sodassa, jossa Venäjä esiintyi sodan aloittajana. Yhtäältä tuontipakotteet Venäjältä alentavat eurooppalaisten kansalaisten toimeentuloa hintojen nousun takia.

      • Anonyymi

        Lue uudestaan aloite.!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue uudestaan aloite.!

        Riippuvuus Venäjän energiasta on purettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuvuus Venäjän energiasta on purettava.

        Demokratia on kansanvaltaa.
        Äänestäjät maksavat nyt Venäjän energia-ansaan astumisesta.

        Jokainen on vastuussa äänestyskäyttäytymisestään.
        Ei siinä selittelyt ja valitus auta.


    • Anonyymi

      hävittäjät ovat vanhaa tekniikkaa... sodassa tuholle alttiita.. ei siis käyttökelpoisia kuin rauhan aikana.... silloinkin tuhakäyttöön... siis vain kuluja.

      • Anonyymi

        Suhoit siis...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suhoit siis...

        Heh


      • Anonyymi

        Hyvin toimivat Ukrainan sodassa.!


    • Anonyymi

      Venäjän joukot pidetään täältä poissa.

      Aloittaja voi itse muuttaa sinne.
      Sitä onnelaa ei tuoda tänne.

    • Anonyymi

      Nykyään velkaa otetaan niin holtittomasti, että 20 miljardia voi vaikka polttaa lämmityskattilassa hesalaisten paskahousujen lämmitykseen.

    • Anonyymi

      Sotatarvikemenot kasvavat 2.6 mrd eurolla. Niistä hävittäjiin mene 1.6 mrd.
      On arvioitu, että pelkästään vanhusten hoito tarvitsisi n. 2 mrd. Mikäli terveydenhoito nostettaisiin pohjoismaiselle tasolle, se tarvitsisi pari mrd euroa lisää.
      Jotkut haluavat sotaa. Se luonnollisesti nostaisi sotakuluja siviilituotannon kustannuksella. Tavikset toivovat rauhan tilaa ja peruspalvelujen ylläpitämistä.

      • Anonyymi

        Niin, mahdolliset hyökkääjät haluavat sotaa. Sotaan varustaudutaan jottei siihen jouduttaisi.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12608974
      Pelastustoimea uhkaa varojen puute ja josta voisi muutamilla kymmenillä miljoonilla selvitä. Uudet aluevaltuustot ovat toden edessä.
      Valmistellaanko Suomea sotaan vai hyvinvointiin!

    • Anonyymi

      Kun naapurinamme on imperialistista hyökkäyssotaa toista naapurivaltiotaan Ukrainaa vastaan käyvä Venäjän fasismidiktatuuri, on Suomen valtiolle ensiarvoisen tärkeää pitää Puolustusvoimat hyvässä kunnossa vastaamaan kaikkiin mahdollisiin uhkatekijöihin, joita Venäjän fasismidiktatuurin taholta voi Suomea vastaan suuntautua.

      Moskovan fasistijuntta ei ole enää missään määrin luotettava sopimuskumppani, se on ilmeisen selvä asia, joten sen rauhantahtoisuuteen me emme voi enää luottaa.

      • Anonyymi

        Terroristivaltion naapurina oleminen vaatii Suomelta hyviä panostuksia puolustukseen, ne tulevat parantumaan Nato-jäsenyyden myötä, yksin olo mafia-valtion vieressä olisi iso riski Suomen turvallisuudelle nyt ja tulevaisuudessa, kuten se on ollut ennenkin.
        Kaikki miehet armeijaan ja naisille myös asepalvelus kuuluvaksi.


    • Anonyymi

      Suomi käy julistamatonta sotaa Venäjää vastaan Ukrainan sodan varjossa.
      Toistaiseksi ei ole esitetty Venäjältä olevan uhkaa.
      Tilanne muuttuu, mikäli täältä lähdetään uudelleen Vienan Karjalaa valtaamaan.
      Sitäkään ei tiedetä mihin Ukrainan sota johtaa.
      Suomi menetti tänä vuonna puolueettomuuden suurvaltojen ristiriidoissa. Natojäsenyys muuttaisi maamme tiettyjen porvarillisten valtioiden liittoumaan toisia porvarivaltioita vastaan.

    • Anonyymi

      Venäjän fasismidiktatuuri käy hyökkäyssotaa naapurimaataan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

      "Toistaiseksi ei ole esitetty Venäjältä olevan uhkaa."

      Tuo on pelkästään sinun subjektiivinen, ja kuten ilmeistä on, virheellinen kantasi.

      Vallan eriskummallista, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, että vaikka sinä olet itsekin myöntänyt Venäjän olevan - "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - ja tuo sama valtio käy nyt jopa SKP:n helmikuisen kannanoton mukaan Ukrainassa imperialistista hyökkäyssotaa, joka - "asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle" - niin sinä itse et myönnä edelleenkään Venäjän olevan uhka Suomelle.

      Millainenkohan valtio Venäjän fasismidiktatuurin pitäisi tuon lisäksi sinun mielestäsi vielä olla, että sinä myöntäisit sen olevan uhkana Suomelle, kun sen hyökkäyssota naapurimaataan vastaan vaaransi jopa sinun kommunistitoveriesi puoluejohdossa mukaan jo puoli vuotta sitten maailmarauhan?

      Jos sinun naapurisi, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, hakkaisi toista naapuriaan, kertoen julkisesti aikovansa ryöstää tämän kodin ja orjuuttavansa talonväen orjakseen, niin:

      a) Myhäilisitkö sinä tyytyväisenä, jättäisit jatkuvan pahoinpitelyn kohteena olevan naapurisi heitteille ja jatkaisit yhteistyötä tuon aggressiivisen roistonaapurisi kanssa, vieläpä vähätellen hänen rikoksiaan?

      b) Tekisitkö sinä pesäeron tuohon aggressoriin, pyrkisit auttamaan hakattua naapuriasi ja varmistamaan, ettei aggressiivisella naapurillasi ole mahdollisuutta tulla missään tilanteessa tekemään rikoksiaan teidän perheelleene?

      Tuo esimerkin aggressiivinen naapuri on Venäjän fasismidiktatuuri ja sen vuoksi Suomi auttaa Ukrainan kansaa, ja varautuu Puolustusvoimiaan vahvistamalla ja liittymällä puolustusliitto NATO:on sitä tilannetta varten jos Venäjän fasismidiktatuuri aloittaa hyökkäyssodan/aggressiot Suomea vastaan.

      • Anonyymi

        Pahasti suomettuneita ei paranna enää mikään, ei myllyhoito eikä lobotomia.


    • Anonyymi

      YYA-ajan suomettumis politiikkaa on vielä jäljellä suomessa, jossa propaganda julisti ikuista ystävyyttä Suomen ja Venäjän välillä. Kaikki tiedettiin vain valheeksi, mutta liturgiassa valehdeltiin molemmin puolin, ja kuitenkin Suomessa tiedettiin uhkan olevan idässä. Nyt tuo uhka voidaan sanoa ääneen ja varustautuminen on aivan julkista Suomi varustautuu siten kuten parhaaksi näkee, Venäjän johto saa katsoa itseään peiliin.

    • Anonyymi

      Mielestäni Venäjän tulisi satsata sosiaaliturvaan, terveyshoitoon, sairaaloihin ja koulutukseen Suhoi-sotahävittäjien sijasta. Nämä on laiminlyöty Venäjällä sotavarustelun pyöriessä korkeilla kierroksilla. Venäjän sotahävittäjä- ym. sotavarusteluhankinnat ovat olleet valtava virhe, turpaan tulee Ukrainassa valtavista panostuksista huolimatta.

    • Anonyymi

      On totta, että porvarilliset valtiot ovat sodassa keskenään. Taistelunäyttämö sijaitsee Ukrainassa. Suomalaiset porvarit arvuuttelevat voittaako suoraan kehässä olevat Ukraina vai Venäjä. Arvuuttelu tuo lisää ruumiskasoja.

      Suomi ei tarvitse sotaa. Varoja tarvitaan palkkoihin, joita tulee nostaa vähintään inflaation verran. Ammatillinen koulutus odottaa lisää määrärahoja. Jo 20 vuotta sitten tiedettiin, että suuret ikäluokat lähestyvät vanhuusikää ja tarvitsevat hoitopaikkoja.
      Hoitajahenkilökunnan lisäys on tiedetty mutta hallitus toisensa jälkeen on ollut piittaamatta vanhuksista. Vuonna 2030 tulee käänne, jolloin suuret ikäluokat alkavat poistua tuonen nurmeen. Sotakulut ja vanhusten hoito asetetaan siten, että sodan tukeminen olisi tärkeämpi.
      Hävittäjähankinnassa rahoitetaan yhdysvaltalaisia oligarkkeja.

      Uusnatsit ja oikeistoporvarit ovat sodan kannalla. Valitettavasti tai niinhän ne ovat aina olleet.

      • Anonyymi

        Ukrainassa ovat vastakkain Venäjän tyrannia ja imperialismi joka haluaa Ukrainan pois maailmankartalta, Ukraina joutuu puolustamaan suvereniteettiaan ja porvarillista demokratiaa joka on meilläkin. Venäjä on kiistatta fasistinen, imperialistinen ja militaristinen valtio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainassa ovat vastakkain Venäjän tyrannia ja imperialismi joka haluaa Ukrainan pois maailmankartalta, Ukraina joutuu puolustamaan suvereniteettiaan ja porvarillista demokratiaa joka on meilläkin. Venäjä on kiistatta fasistinen, imperialistinen ja militaristinen valtio.

        Onko niin, ettei kommunisteilla ole mitä puolustaa, ovat kuin tyhjän päällä ja höpöttävät rauhasta ja porvarien käymistä sodista.? Ovat kuin vapaamatkustajia Suomi-neidon helmassa ja Suomelta saavat vapauden ja kaikki sosiaaliset edut jotka ovat maailmassa huipputasoa. Tällaisen maan puolustaminen on aina kannattanut, vaikkei suomessa sodan aikana näin hyvin eletty kuin nyt, muuten me ei oltaisi tässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainassa ovat vastakkain Venäjän tyrannia ja imperialismi joka haluaa Ukrainan pois maailmankartalta, Ukraina joutuu puolustamaan suvereniteettiaan ja porvarillista demokratiaa joka on meilläkin. Venäjä on kiistatta fasistinen, imperialistinen ja militaristinen valtio.

        Juuri näin on asia.


    • Anonyymi

      - Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

      Mihail Frunze, sotateoreetikko ja puna-armeijan uudistaja.

      Suomen ainoa todellinen sotilaallinen uhka ja sotilaallisen varustautumisen tarve on koko maamme itsenäisyyden ajan ollut Venäjä, joka paraikaa hyökkää Ukrainassa, ja jota siinä hyökkäyksessä tukee Venäjän federaation kommunistinen puolue, jonka johtajalle Gennadi Zjuganoville on asetettu pakotteita, kuten kaikille muillekin puolueen Venäjän duuman edustajille. Gennadi Zjuganov on siis Vladimir Putinin rikostoveri ja kanssasyyllinen hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan.

    • Anonyymi

      Suomen F-35-hankinnat ovat hyvä ratkaisu, mutta sotakommunistisen Neuvostoliiton satsausta asetuotantoon sopii ihmetellä. Ei silloin löytynyt suomalaisia rauhanpuolustajia paheksumaan rauhansotakommunistisia panostuksia sota-aseisiin. Jostain syystä myös Nyky-Venäjän sota-aseet nähdään enemmän rauhansota-aseina kuin länsiaseet. Ilmeisesti oletetaan Venäjän rauhansota-aseilla voitettavan kommunistisen uskon mukainen viimeinen taisto.

    • Anonyymi

      Suomen puolustusvoimat nauttii yhteiskunnassa poikkeuksellisen korkeaa luottamusta. Paljon ennen kuin Venäjän ja Ukrainan väliset jännitteet muuttuivat Venäjän avoimeksi hyökkäyssodaksi. Suomi voi olla Suomi vain, jotta voivat elää haluamallaan tavalla, on aina varauduttava pahimpaan, sitä varten puolustusvoimat pitää olla iskuvalmiina rauhan aikana.

      "Venäjän rauhan aseet" kommunisti legendaa menneisyydestä, "rauhanpuolustajat" murhaaja valtion kätyreitä.

      • Anonyymi

        Isänmaansa pettureita aikanaan, törkeästi toimivat demokraattista Suomea vastaan.


    • Anonyymi

      Upeaa,että kommunistit pysyvät tiukasti perinteisellä kannallaan Suomen itsenäisyyttä vastaan ja diktatuurisen suurkapitalistien hallitseman Venäjän puolella.

      Niin sitä pitää!

    • Anonyymi

      Merkillistä. Eivätkö kommunismidiktatuurin puuhastelijat tiedä, tai muista, sitä että heidän oma puolueensa SKP perustettiin sotapuolueeksi, jonka päämäärä oli väkivaltainen, aseellisesti toteutettava tasavaltaisen monipuoluedemokratia-Suomen lakkauttaminen ja kommunismidiktatuurin pystyttäminen sen tilalle.

      Se kommunistinen Suomi olisi taatusti hankkinut rutkasti aseita, hävittäjiäkin, sillä se olisi liitetty pikimmiten osaksi bolsevikkien Venäjää ja siinä maassahan oli sitä kalustoa vähintään riittävästi.

      Suomalaisen Kommunistisen Puolueen perustamislausunnosta Moskovassa 29. elokuuta 1918.


      "Näillä perusteilla Suomalainen Kommunistinen Puolue lausuu:

      1. Työväen on tarmokkaasti valmistauduttava aseelliseen vallankumoukseen, eikä suinkaan pyrittävä palaamaan siihen vanhaan eduskunnalliseen, ammatilliseen ja osuustoiminnalliseen taisteluun, jonka kannalla Suomenkin työväenjärjestöt olivat ennen vallankumousta."

      -------------------------------------------------------------

      Ei siis viitettäkään mistään rauhamerkkien tai sateenkaarilippujen heiluttelusta, puhumattakaan että parlamentaarisesta poliittisesta toiminnasta, vaan sotaan valmistautumista.

      Uskaltaako joku kommunisti keskustelemaan tästä asiasta?

      • Anonyymi

        "SKP perustettiin sotapuolueeksi"

        Jep, SKP=sotakommunistinen puolue. Sodatonta kommunismiahan ei edes ole olemassa "luokkataistelun tässä vaiheessa". Revisionistit saattavat väittää muuta, mutta komnunistit pitävät halveksuttavana salata mielipiteitään ja aikomuuksiaan ja selittävät avoimesti, että heidän päämääränsä voidaan saavuttaa ainoastaan väkivaltaisesti kumoamalla koko tähänastinen yhteiskuntajärjestys. Niin olen lukenut Kaikkein Korkeimman Kommunistin ajatuksista.


      • Anonyymi

        Ei tietenkään.


    • Anonyymi

      Kiinalaiset ovat ovelia. He sekoittavat naton päävaltion sotakoneisiin "kiinalaista" metallia. Missähän mahtaa olla korkein teknologia!!!!
      Sota ja sotarviketuotanto tuhoavat maapallon luontoa. Pelkästään Ukrainan sodan kuluilla tähän mennessä luonnonsuojelu olisi edistynyt huimasti. Hävittäjähankintojen tuotto menee yhdysvaltalaisten oligarkkien taskuun.
      Valitettavasti suomalainen vihreä liike muuttui yllättäen luonnon tuhoajien seuraan.

      • Anonyymi

        Että Suomen pitäisi pitää puolustusmenonsa mahdollisimman pieninä. Punikit jos olisivat vallassa, sotamenot olisivatkin suuret. Naapuri Idässä kasvattaa surutta hyökkäysarmeijansa voimaa ja käy jatkuvia sotia. Suomen etu on pitää asevoimansa ajantasalla, mikään hankinta ei ole ollut "liian kallis" , totta on että puolustus maksaa, pahimman pitäminen pois turvaa juuri tehokas puolustus.


    • Anonyymi

      Eihän se kiva ole, että pitää hankkia kalliita aseita. Pakko kuitenkin on aseistautua, liittoutua ja kestää taloussodat kun eletään hyökkäyshaluisen roistovaltion vieressä. Kunpa se roistovaltio luhistuisi pian. Kunpa roistovaltion julma diktaattori saataisiin tuomiolle kammottavista rikoksistaan!

    • Anonyymi

      Tehokas Nato-kumppanuus edellyttää Suomen kannalta myös omaa tehokasta kalustoa, kaikkea ei voi Nato- liittokunnan vastuulle tietenkään asettaa. Suomen saamien turvallisuuspoliittisten hyötyjen lisäksi hyvä hävittäjävalinta vaikuttaa laajemmin Itämeren ja arktisten alueen turvallisuuteen.

      Pelkkä periaatteeseen ja ideologiaan naulittu vastustus hävittäjähankinnoista estää näkemästä reaalimaailman todellisuuden johon on aina liittynyt uhkia kautta historian, mutta tietoisuuden kasvun myötä ratkaista ongelmia on myös lisääntynyt mikä taas on nostanut sodan kynnystä käydä sotia.

      • Anonyymi

        Sotilaallinen liittoutuminen Natoon vahvistaa meidän turvallisuutta, ja Suomen asema aitona itsenäisenä maana ilman, että mitähän Venäjä nyt tuosta asiasta oikein ajattelee.? Virossa on aina itsenäisyytensä aikana sanottu suorat sanat Venäjästä, sen sijaan Suomen edustajat olivat aina kieli keskellä suuta virolaisten kanssa keskustellessa. Venäjän pelko oli aina koko YYA-ajan ja kommunisteilla se on edelleenkin.


    • Anonyymi

      Osa suomalaisista on pudonnut sotakiihkon koriin.

      Sveitsissä vasemmistolaiset yhdessä vihreiden kanssa vaativat perumaan hävittäjähankinnat. Maassa on kerätty yli 100 000 allekirjoitusta hanketta vastaan.
      SKP vaatii hankinnan uudelleenarviointia ja sen perumista. Siviilitalous ja yhteiskunnallinen turva tulee olla sotavarustelun edellä.

      • Anonyymi

        Tarkastellaanpa tilannetta.

        Sinähän totesit itse, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, 18. joulukuuta 2019 kommentissasi, että tämän päivän Venäjä on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

        Kivillä ja kepeilläkö Suomen työtätekevän kansan pitäisi itseään, perheitään, kotejaan ja kotimaataan puolustaa hyökkäävää Venäjän fasistiarmeijaa vastaan, jos ja kun tuo sinun mukaasikin kiistatta fasistinen valtio alkaisi toteuttaa sitä samaa sotaisaa imperialismiaan täällä Suomessa, mitä se on tehnyt jo yli kahdeksan vuoden ajan Ukrainalle ja sen urhealle ja sisukkaalle työkansalle?


      • Anonyymi

        Suomalaiset eivät ole sotakiihkoilijoita. Mutta Putin on.

        SKP "vaatii".SKP vaatii tämän tästä milloin mitäkin - se on sallittua. SKP:n vaatimuksissa on se hyvä puoli, että ne ovat voittopuolisesti harmitonta hölö hölöä, joka ei haittaa ketään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset eivät ole sotakiihkoilijoita. Mutta Putin on.

        SKP "vaatii".SKP vaatii tämän tästä milloin mitäkin - se on sallittua. SKP:n vaatimuksissa on se hyvä puoli, että ne ovat voittopuolisesti harmitonta hölö hölöä, joka ei haittaa ketään.

        Suomalaiset eivät todellakaan ole mitään sotakiihkoilijoita, täällä palstalla ei ole näkynyt yhtäkään. Kommunistit 0,01 prosentin kannatuksella ja olemalla kokonaan yhteiskunnan ulkopuolella olemalla jotakin mitä ei ole, kuin potaskaa ja liirumlaarua "sosialistiseen suomeen" ja muuta höpöhöpöä.

        Pitää tiedostaa, että elämme ja tullaan vielä pitkään elämään imperialistisen sotavaltion naapurina jota hallitsee tyrannia, joka ei kunnioita naapureitaan ja juuri niitä jotka eivät kuulu Natoon, sellaisten valtioiden rajoja ja suvereniteettia Venäjä ei kunnioita. Suomi on ollut oikealla linjalla kun on huolehtinut puolustusvoimistaan, ja on liittymässä parhaaseen Suomelle sopivaan Pohjois-Atlantin liittoon- Natoon kuuluvana valtiona.

        Kommunistit syyttelevät tapansa mukaan aina Suomea, kuinka Suomi ärsyttää Venäjää ja siten saa "oikeutetusti" Venäjän vihat päälleen, mutta oikeasti Suomessa voidaan sanoa asiat nyt suoraan, eikä valehdella kuten YYA-aikana oli tapana,, vaikka sama agressiivinen Venäjä oli silloinkin olemassa.


      • Anonyymi

        Ilman uskottavaa puolustusta Sveitsi ei olisi selvinnyt puolueettomana maailmansodista. Sotilaallinen tyhjiö olisi ilman muuta täytetty.

        Vaadin Venäjää välittömästi lopettamaan asetuotannon ja tietenkin Ukrainan-valloitusyrityssotansa ja keskittymään siviilituotantoon. Siviilitalous ja yhteiskunnallinen turva tulee olla sotavarustelun edellä naapureitaan kohtaan aggressiivisissa maissa, kuten Venäjällä.

        Rauhantahtoiset maat voivat hyvin varustautua sen verran kuin oman puolustuksen kannalta on tärkeää, esimerkiksi Suomi tai Ukraina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset eivät todellakaan ole mitään sotakiihkoilijoita, täällä palstalla ei ole näkynyt yhtäkään. Kommunistit 0,01 prosentin kannatuksella ja olemalla kokonaan yhteiskunnan ulkopuolella olemalla jotakin mitä ei ole, kuin potaskaa ja liirumlaarua "sosialistiseen suomeen" ja muuta höpöhöpöä.

        Pitää tiedostaa, että elämme ja tullaan vielä pitkään elämään imperialistisen sotavaltion naapurina jota hallitsee tyrannia, joka ei kunnioita naapureitaan ja juuri niitä jotka eivät kuulu Natoon, sellaisten valtioiden rajoja ja suvereniteettia Venäjä ei kunnioita. Suomi on ollut oikealla linjalla kun on huolehtinut puolustusvoimistaan, ja on liittymässä parhaaseen Suomelle sopivaan Pohjois-Atlantin liittoon- Natoon kuuluvana valtiona.

        Kommunistit syyttelevät tapansa mukaan aina Suomea, kuinka Suomi ärsyttää Venäjää ja siten saa "oikeutetusti" Venäjän vihat päälleen, mutta oikeasti Suomessa voidaan sanoa asiat nyt suoraan, eikä valehdella kuten YYA-aikana oli tapana,, vaikka sama agressiivinen Venäjä oli silloinkin olemassa.

        Venäjä kunnioittaa vain voimaa, maa on läpeensä militantti valtio ollut aina, Venäjä katselee maailmaa vain sotilaallisten suurvaltapoliittisten valtarakenteidensa kautta josta Venäjä näkee vihollisia pienissä naapurimaissaan joihin Nato, USA, EU, ovat tunkeutumassa Venäjän intressien vastaisesti.


    • Anonyymi

      On totta, että nato ja kapitalismi kunnioittaa vain vahvaa työväenliikettä, joka vallitsee ympäri maailmaa. Muuten se tai tuo kapitalistinen valtio ottaa toiselta väkisin.
      Maailmanrauha varmistuu vain järjestäytyneen kansainvälisen työväenliikkeen toimesta. Suuromistajiin ei voi vaikuttaa moraalisaarnoilla. Ne ottavat jo lähtökohtaisesti moraalittomasti työn tuloksia itselleen ja jos ei muuten niin aseilla.

      • Anonyymi

        Kapitalismi ja työväenliike kannattavat Natoa Suomessa yhdessä,, kyllä kannatus on vahvaa kaikissa kansan ryhmissä. Harvinaista yksimielisyyttä Suomessa, onhan kysymyksessä koko kansan etu.


    • Anonyymi

      Marinin hallituksen päätös F-35 hävittäjistä on vaarallinen kauppa. Koneisiin voidaan sijoittaa ydinkärjillä varustettuja ohjuksia.
      Kokoomuksen piiristä onkin tullut esiin perustaa maahamme naton sotatukikohtia ja jopa ydinaseilla aseistettuna.
      Suomenko etu tällainen sotakiihkoilu.

      • Anonyymi

        Nato ei ole hyökännyt Suomeen koskaan. Itänaapuri on hyökännyt ja yrittänyt vallata kansamme ja maamme. Samaa valloituspolitiikkaa Venäjä jatkaa edelleen. Suomen olisi turvatonta olla yksin sotaa käyvän ja valloitushaluisen Venäjän naapurina.


    • Anonyymi

      Jos meillä ei olisi hävittäjiä, silloin kommonistinen venäjä hyökkäisi Suomeen ja alistaisi meidät diktatuurin alle.

      Näkeehän sen jo Ukrainassakin, mitenkä venäjän kommonistit tappavat ja raiskaavat ihmisiä

      • Anonyymi

        Oikein sanottu, Venäjän kommunisteja on hyökkäämässä Ukrainassa ja tekemässä ryöstöjä tappoja murhia, kaikkia pahoja mitä vain ihminen osaa. Kommunistit ovat vain ihmisiä jotka tarttuvat aseeseen kun katsovat tarvitsevansa, nyt Venäjän kunnia vaatii isänmaallisia tekoja.


    • Anonyymi

      Kommunismin motto : Se mikä on sinun on minun, se mikä on minun ei ole sinun. Ole kommunisti = ole hyödyllinen idiootti.

    • Anonyymi

      Kirjoitustaidottomia lapsia ei tulisi päästää aikuisten asioita pohtimaan.
      Sosialismin motto on: Kansojen rauhanomainen rinnakkaiselo. Jokaiselle työtä ja työstä kuuluva palkka.
      Sotakoneet syövät kansan toimeentuloa ja synnyttävät saasteita. Luonto kärsii kaiken muun ohella.

      • Anonyymi

        Kommunistivaltiot syytävät paljon rahaa ja varoja sotalaitoksiin, palvelusajat kestävät vuosikausia ja kuri on kuin meillä keskiajalla. Kommunismia aivopestään puoluetta ja johtajaa kunnioittamaan. Sairasta touhua.
        Kommunismi on kaiken pahan alku ja juuri, se pitää kitkeä tuo vähäinenkin pois maailmasta.


      • Anonyymi

        Eipä tuo kommunistinen KGB-taustainen Putin tiedä tuollaisesta periaatteesta mitään. Sen sijaan Putinin sotakoneet tuhoavat kansan toimeentuloa, synnyttävät saasteita ja luonto kärsii.

        Kummallista on, että täälläkin kirjoittelee ymmärtämättömiä ja lukutaidottomia Venäjän hykkäyksen tukijoita. Ei pitäisi päästää pohtimaan ihan vakavia asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuo kommunistinen KGB-taustainen Putin tiedä tuollaisesta periaatteesta mitään. Sen sijaan Putinin sotakoneet tuhoavat kansan toimeentuloa, synnyttävät saasteita ja luonto kärsii.

        Kummallista on, että täälläkin kirjoittelee ymmärtämättömiä ja lukutaidottomia Venäjän hykkäyksen tukijoita. Ei pitäisi päästää pohtimaan ihan vakavia asioita.

        Kommunistit ovat vapaaehtoisesti tai kotikasvatuksessa saaneita Venäjän hyysääjiä jossa on aina sanottu ja kerrottu kuinka idästä tulee parempi totuus kuin lännestä. Länttä pitää aina mollata ja morkata kun siellä on USA ja imperialismi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunistit ovat vapaaehtoisesti tai kotikasvatuksessa saaneita Venäjän hyysääjiä jossa on aina sanottu ja kerrottu kuinka idästä tulee parempi totuus kuin lännestä. Länttä pitää aina mollata ja morkata kun siellä on USA ja imperialismi.

        Suomen oman puolustuksen turvaaminen omilla hankinnoilla on järkevä sijoitus, kuten se on ollut koko Suomen itsenäisyyden ajan. Asehankinnat ovat tuoneet kansalaisille aina turvallisuuden tunnetta, että meillä on oma hyvä puolustuskalusto. On aivan keskeinen asia, että ollaan satsattu uusiin hävittäjiin joiden käyttöikä ulottuu aina vuoteen 2060 luvulle saakka.


    • Anonyymi

      Sotaa ihannoivaa trolli olettaa että aseita voi syödä ja asetuotanto lisää hyvinvointia.
      Tällä tyylillä saavutetaan Yhdysvaltain taso terveydenhoidossa; näytät yksityislääkärille ensin rahapussisi sisällön ja sitten keskustellaan hoidosta.
      Jo nyt on kuulunut tietoa, että hävittäjien hinta on lähes tuplaantunut.

      • Anonyymi

        Yhdysvalloissa on ryhdytty toimenpiteisiin, jotta ylläpitokustannukset tulevat pysymään kestävällä tasolla pitemmän ajanjakson aikana, aikaa on paljon vuoteen 2060 mennessä, ja hinta mahdollisesti tulee myös vaikka alenemaan. Monessa maassa on päädytty viime vuosien aikana F-35 hävittäjiin, luottamusta on. Hävittäjä on nousemassa Yhdysvaltojen ja monien Euroopan Nato-maiden eniten käyttämäksi koneeksi. Epäilyt Suomen tekemistä ratkaisusta hävittäjistä ovat täysin aiheettomia.


    • Anonyymi

      Sota-aseita kaipaava trolli olettaa, että Venäjä on hankkimassa Suomelle amerikkalaisia sotakoneita. Tieto on luultavasti persutietotoimistosta.
      Jos haluat sotaa, hanki sota-aseita mutta älä pakota rauhaa puolustavia tykinruoaksi,

    • Anonyymi

      Sotakiihotuksen tuote.
      https://yle.fi/uutiset/3-12627041

      Ukrainan sodan alettua hallitus esti Hanhikiven atomivoimalaitoksen rakentamisen, jonka alkutöihin upposi rutkasti euroja.
      Nyt Porissa on otettu käyttöön saastuttava kivihiilivoimala energiapulan estämiseksi.
      Sotakiihko sumentaa terveen järjen.

      • Anonyymi

        Missä sitä kauheaa sotakiihkoa on, Suomessa ei ainakaan. Venäjä se sotakiihkossa on, saa koko maailma pelätä roistovaltion edesottamuksia. Syytelkää komut Venäjää ei suomalaisia omia ihmisiä. Sama kaiku on askelet komuilla omia syytellään.


    • Anonyymi

      Yhdysvallat on vahvasti panostanut F-35 kehittämiseen jotenka siitä tullaan jatkossakin pitämään hyvää huolta.
      Koulutukseen huoltoon ja käyttöön liittyy paljon laitteiston kumuloivaa yhteisvaikutusta, jotenka Suomen ilmavoimien ei pitäisi jäädä ilman tukea kaluston elinkaaren lopulla. On selvää, että puolustus maksaa, on tahoja jotka katsovat, ettei Suomen kannata satsata kalustoon, turvallisuutemme kannalta se on kuitenkin Suomen etu.

    • Anonyymi

      Kommunisteja on niin vähän joten heistä ei Venäjän tykeille ole vastusta . Koneita tarvitaan .

    • Anonyymi

      Kommunistit eivät taida fasismin vastaista taistelua kannattaakaan?

      "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", minkä muuten sinä, kommunismisidiktatuurin puuhastelija Partacus, juuri noita samoja sanoja käyttäen itsekin kommentissasi 18. joulukuuta 2019 myönsit, joten jo pelkästään tuon vuoksi Suomella on oltava vahvat Puolustusvoimat, jotta se voi kaikissa tilanteissa täyttää ne tehtävät, mitkä sille on Suomen lainsäädännön mukaan määrätty.

      https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070551

      Venäjän fasismidiktatuuriin me suomalaiset emme voi enää luottaa lainkaan, se on käynyt selväksi Moskovan fasistijuntan yhdeksättä vuotta käymästä hyökkäyssodasta Ukrainassa, jonka jopa SKP on todennut vaarantavan maailmanrauhaa.

    • Anonyymi

      Sodan riehuessa Ukrainassa F-35 hävittäjät pelaavat yhä merkittävämpää roolia Euroopassa.. Yhdysvallat on lähettänyt F-35 koneita Nato-kumppaneidensa tueksi itä-Eurooppaan.. Yhä useampi maa on päättänyt tai harkitsee ostaa Suomen esimerkin mukaisesti F-35 hävittäjiä.

    • Anonyymi

      Varma oletus. USA pakotti ensin hävittäjien ostamiseen ja vasta sitten myönsi natojäsenyyden.

      • Anonyymi

        Kummallinen tuo em näkemys.
        F-35 täyttävät kaikki Suomen kriteerit: teollinen yhteistyö, huoltovarmuus ja kohtuulliset elinkaari kustannukset, suorituskyvyn vertailussa F-35 oli kilpailun selkeästi paras. Tuona aikana ostopäätös ei vienyt Suomea piiruakaan vertaa Natoon päin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe