Hangon uimahallikysymys on suuri mysteeri

Anonyymi

Lähes kaikkialla muualla Suomessa ymmärretään vesiliikunnan positiivinen yhteiskunnallinen merkitys. On 3000 asukkaan kuntia, joissa on uimahalli. Hangossa on 8000 asukasta ja vapaa-ajan asukkaat päälle, eikä täällä ole uimahallia. Se on suuri mysteeri. Mahtaako johtua kaupunkilaisten suuresta uimataidottomuudesta vai mistä?

Kaupungin pito- ja vetovoiman parantamiseksi vahva suositus uimahallin rakentamiseksi. Hankolaisten viihtyvyyden parantamiseen kannattaa panostaa.

Hynynen JS

38

2453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Katsos kun meillä on tämä MERI. Ajoittain se on jäätön ja kelpaa uimiseen kunnes sinilevät tulevat. Sitäpaitsi Hankolaiset tykkäävät enemmän satamista, joita hankitaan aina kun sopiva tulee kohdille. Satamat tuottavat Hankolaisille niin paljon, että on taas kohta varaa ostaa uusi satama.

    • Anonyymi

      Kaupunki on kehittynyt selvästi radan etäläpuolen vapaa-ajan hankolaisten alueeksi ja radan pohjoispuolen perushankolaisten alueeksi. Perushankolaisista yli 80% asuu radan pohjoispuolella. Sen takia uimahalli pitää rakentaa radan pohjoispiuolelle.

      Hyviä paikkoja ovat Urheilutalon takana Bromarvinkadulla tai sitten Halmstadin talon paikalle. Molemmissa tapauksissa halli on lähellä kouluja, jotka eritoten hyötyvät sijainnista. On huomattava myös Urheilutalon ja Uimahallin synergia, käytön, parkkipaikkojen jne suhteen.

      Paikan erinomaisuus johtuu myös maalämmön saatavuudesta. Lämpöputket voidaan asentaa läheisiin kalloihin, Miltei ilmaista energiaa yllin kyllin uimahallin tarpeisiin. Jää yli vielä Urheilutalollekin.

      Joko Uimahalli on ensi vuoden budjetissa?

    • Anonyymi

      Miksi uimahallia ei ole rakennettu? Se on samantekevää. Jarruttajat varmaan ovat jo kohta kuoliniässä tai jo vanhuuttaan dementoituneet. Uudet tuulet voisivat puhaltaa Hangossa. Vai eikö lapsiperheet halua mennä uimahalliin? Va?

      • Anonyymi

        Nykyisiä päättäjiä voisi saada myönteisemmäksi asiassa jos aina kaikessa kirjoittelussa mainittaisiin, että uimahalliin tulee myös terapia-allas ja esteetön liikkuminen on huomioitu.


      • Anonyymi

        Oisko syynä raha, tai pikemminkin sen puute? Uimahalli maksaa ja sen ylläpitokin maksaa ja kun kaupungilla on jo ennestään velkaa 7148 €/ asukas.

        Uimahallin rakentaminen maksaa sellaiset 20 - 40 miljoonaa! Sen päälle tulee vielä käyttökustannukset, joita käyntimaksut eivät kata.
        Joten dream on, käy duunissa ja maksa veroja, niin ehkä jonain päivänä.


    • Anonyymi

      Onhan tuolla Regatalla uima-allas.

      • Anonyymi

        Ootko tosissas vai tyhmä?


    • Anonyymi

      uimahalliin tulee myös terapia-allas ja esteetön liikkuminen on huomioitu.

    • Anonyymi

      simma, simmar, simmade, har simmat

    • Anonyymi

      Urheilutalon maastoon rakennettu uimahalli palvelee sisäliikkujia otteluiden ja harkkojen jälkeen. Hallin kahviolle on myös kysyntää. Urheilutalon takana on kallio, josta uimahalli saa lämpöpumpulla tarvitsemansa energian.

      • Anonyymi

        Minulle riittäisi edes maauimala…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle riittäisi edes maauimala…

        haagapuiston lampi sopii siihen tarkoitukseen


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jotkut miettivät energian säästötapoja. Jospa ei lämmittäisikään omaa saunaa, vaan menisi uimahallin saunaan. No, Hangossa ei voi sitä tehdä. Pitää ajaa Tammisaareen, mutta siinähän kuormittaa ympäristöä, kun ajelee edes takaisin ja diesel palaa.

      Kyllä on vajaata.

    • Anonyymi

      Joillakin ei ole saunaa ollenkaan. Kumpa olisi uimahalli, niin pääsisi saunaan. Lapset huutaa nurkissa, kun ei ole sadepäivänä mitään tekemistä. Voisi mennä porukalla uimahalliin.

    • Anonyymi

      Tai sit voi mennä sadepäivänä pihalle seisomaan, niin kastuu samalla tavalla kuin uimahallissakin...

      • Anonyymi

        Et voi olla tosissas noissa jutuissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et voi olla tosissas noissa jutuissa.

        Tää on kuule totinen paikka, ei tässä leikkiä lasketa ja naureskella !


    • Anonyymi

      Kesäisin Hangossa on luonnon uimahallia tarjolla kaikille.

    • Anonyymi

      Kuule vesi on kylmää melkein koko kesän ja sitten kun on lämmintä, niin sitten tulee sinilevä. Kyllä meressä voi pulikoida, mutta kuntouinti vaatii uimahallin myös kesällä.

    • Anonyymi

      Jopa Tammisaaren uimahalli on kohta konkurssissa. Niin miten hlvetissä se Hangossa pärjäisi?!

      • Anonyymi

        Yhteiskunnan tuella kuten kaikki muukin, kuinkas muuten.


    • Anonyymi

      Ihan mielenkiinnosta:

      - Paljonkos Hangon äyriä pitäisi nostaa vaikkapa vaatimattoman 10 miljoonen euron uimahallia varten?

      Tuolla näytti Hangon verokertymä olleen 28 miljoonaa pari vuotta sitten. Saako kymppimiltsillä edes uimahallia?

      https://yle.fi/a/3-11321237

    • Anonyymi

      Mustasaaren uimahallihankkeen kustannukset tuplaantumassa

      Mustasaareen kaavaillun uimahallin kustannusarviota on korotettu jo useampaan kertaan, ja nyt näyttää siltä, että budjetti on kohoamassa lähes kaksinkertaiseksi alkuperäiseen arvioon verrattuna.

      Asiasta ensin uutisoineen Vasabladetin mukaan hankkeen kustannusarvio oli ensimmäisten laskelmien mukaan 3,6 miljoonaa. Helmikuussa 2022 hankkeen arvioitiin maksavan 4,8 miljoonaa euroa. Nyt Vasabladetin jutussa puhutaan 6,8 miljoonan euron kustannusarviosta, mutta projektinjohtaja Keijo Ullakko arvioi Yle Uutisille, että lopullinen kustannusarvio tulisi olemaan jopa lähempänä 7,1:tä miljoonaa euroa. Ullakon arvio perustuu kesän aikana hankkeen eri urakoista saatuihin yhteensä 18:aan tarjoukseen.

      - - - -

      https://www.rakennuslehti.fi/2022/08/mustasaaren-uimahallihankkeen-kustannukset-tuplaantumassa/
      -

      En ole Hankolainen ja yhtä lailla toivoisin omaan kotikaupunkiini vihdoin uimahallia. Vaan kun tiedän, mitä verokorotuksia se tarkooittaisi, niin "kiitos, ei tällä kertaa".

      • Anonyymi

        Mustasaaren uimahallin budjetti on kuin Hangon alikulun rakentaminen. Aloitus tasoa 7 miljoonaa ja maksoi reilut 14 miljoonaa. Projektit pitää hoitaa allianssimallilla. Silloin budjetoidut kustannukset alitetaan ja tullaan maaliin ennenaikojaan. Allianssimalli. Parhaita esimerkkejä Tampereen rantatunneli.


    • Anonyymi

      Juu ei paljoa veronkorotukset kiinnosta tässä muutenkin isosti verotetussa kyläpahasessa. Kylmässä vedessä / avannossa uintihan on trendijuttu nykyisin ja kaiken lisäksi niin maan perusteellisen tervellistä joten ei kun mereen vaan kesät talvet. Kasvattaa myös luonnetta, ja sitähän täällä jumalan selän takana asuessa tarvitaan...

    • Anonyymi

      Kiva kun nyt transulain aikaan voidaan säästää suunnittelemalla ja rakentamalla vain yhteinen pukuhuone. Jokohan alkaisi tapahtumaan...

      • Anonyymi

        Ja yhteinen sauna ja vessa... A vot


    • Anonyymi

      Tammisaari-kortti ja nyt keskustelu veronkorotuksista on vain tekosyy olla rakentamatta uimahallia. Kyllä rahaa on. Alikulku maksoi yhteensä 14 miljoonaa. Siltaan laitettiin miljoonia, satamiin on investoitu kymmeniä miljoonia. Kyllä rahaa on. Kaikki syyt olla rakentamatta uimahallia ovat tekosyitä.

      • Anonyymi

        Just mm. näiden takia sitä rahaa ei ole...


    • Anonyymi

      Uimataitoiset voi ihan rauhassa ja iloisesti kannattaa uimahallia Hankoon. Se on hyvä investointi kaupungin kannalta. Erittäin hyvä, verrattuna siltaan tai alikulkuun Kadermonkadun jatkeella.

    • Anonyymi

      Hanko tarvitsee lisää veronmaksajia. Vapaa-ajan hankolaiset eivät maksa kaupungin 600 työntekijän palkkoja. Veronmaksajien houkuttelemiseksi tarvitaan lisää pitoa ja vetoa. Kaupunki ukkoutuu. Tarvitaan lapsiperheitä. Ilmainen päivähoito lähellä, ala-asteet lähellä, uimahalli lapsiperheiden suosikki, ... meistä välitetään -asenne... kyllä se siitä, kun vähän potkitaan... veroäyriä pitää alentaa viimeistään 2025.

      • Anonyymi

        Demaripoliitikot pohtivat jo 90-luvulla keinoa, jolla varmistaa (ennakoidun/budjetissa luotettavasti käytettävän) verotulopohja. Ratkaisu oli jo tuolloin, että pitää siirtyä enemmän kiinteän omaisuuden verottamiseen, koska sitä ei voi siirtää pois.

        Vapaa-ajanhankolaiset piristyttävät liiketoimintaa laajasti ja hyvä että kasvua on vakaasti.

        Mutta miten on vapaa-ajan kiinteistöjen verotus. Onko ei-henkikirjoitettujen omistaminen kiinteistöjen veroprosentti nostettu jo "tappiin".

        Kaupungin rahakirstun vartija voisi tehdä laskelman siitä, mitä kunnon korotus kiinteistöveroon toisi lisää verotuloja.

        Tavoiteteltavana lopputulemana pitäisi olla, että Hankoon veronsa maksavat saisivat nykyistä pienemmän veroäyrin.

        Nykyisin kuntalaisilta nyhdetään kaikilla mahdollisilla maksujen korotuksilla (venepaikka, vesimaksu, hulevesimaksu, viranomaismaksut) rahaa kaupungin kassaan.


    • Anonyymi

      Syyt olla rakentamatta uimahallia ovat tekosyitä.

    • Anonyymi

      Joko uimahalliselvitys on agendassa?

    • Anonyymi

      Nyt on hyvää aikaa ottaa lumikylpyjä ja käydä avannossa, mihin tässä mitään halleja tarvitaan ? Mä käyn saunasta kelteisilläni takapihalla lumihankikylvyissä ihan naapurienkin iloksi...

    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

    • Anonyymi

      Unisex höyrysauna uimahalliin. Joko kiinnostaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe