Sähköyhtiön satumaiset voitot

Anonyymi

40

264

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sähkön hinta määräytyy futuurien mukaan.
   Myyjät kulmat kurtussa miettineet, paljonko voisivat kuluttajalta vaatia.
   Sitten etukäteen sopineet kaupat esim. tammikuulle yli 60 snt/kWh

   Muutenhan sähkön tuotannon lisääntyessä se halpenisi.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Isot bileet Hesassa tänä viikonloppuna!

   Joo ilmoitan vaan että Hesassa on määrä pitää isot bileet tänä viikonloppuna! Koko Suomen kansa on tervetullut "hallitus vaihtoon" kemuihin ;=))

   https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/09/image-43.png

   Valitettavasti niin on myös Suomen armeija!

   https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/09/image-44.png

   Nyt on hyvä aika erota muuten reservistä lapsoset!

   https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/09/image-78.png

   Sanotaanko vaan että puolutusvoimien ylipääliköllä ei ole Suomen kansan etu ihan sydäntä lähellä!

   https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/09/image-67.png

   • Anonyymi

    Armeija ei liity sähkön hintaan mitenkään. Suomalaisen elämäntavan turvaamiseksi meillä pitää edelleen olla oma vahva armeija ja vahvat kaverit tukena.


  • Anonyymi

   Hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan... Tarjota pienenee, hinta nousee...
   Ja sähkö voidaan myydä kalliimmalla, se on välttämättömyys-hyödyke.

   • Anonyymi

    On moraalitobta ja väärin myydä sähköä kalliimmalla kysynnän noustessa juuri siksi että se on välttämättättömyyshyödyke. Tällaisella ei ole oikein tehdä bisnestä. Hintakatot nyt vaan voimaan ja muistakaa allekirjoittaa kansalaisaloite Sähkön hinta kuriin!


  • Anonyymi

   Vihreä siirtymä ei saa mennä kansalaisten hyvinnvoinnin edelle. Sen verukkeela myös sähkön hintaa nostetaa.

   Hibtakatoo tulee saada sähkölle Suomessa ja EU tasolla, sanoi eräs professori.

   Allekirjoittakaa nyt ihmeessä kansalaisaloite Sähkön hinta kuriin

   On se kumma kun olaan kuin jotkut lampaat...

  • Anonyymi

   Sähköntuotantoa lisättävä kunnes on koko ajan ylitarjonta jolloin hinnat ei karkaa,rikkailta ei sitä pidä kysyä,oli kuinka kommaria tahansa. Ja Venäjälle en lähde oikeiston kannattajat,tämä ei ole teidän maailmanne ja temmellyskenttänne,vaan tavis-,kohtuuihmisten. Ei valta-ahneiden psykopaattien,ettäs tiedätte.
   Tai siitä todella tulee vielä uusi sota.

   • Anonyymi

    Ylitarjontaa Suomessa kauhusta kankeina ja jännityksestä jäykkinä pelätään.
    Sähkön hinta puolittuisi ja ulkomaille myynti prantaisi kauppatasetta.


  • Anonyymi

   Energiainfra tulee kansallistaa samalla tavalla kuin tieverkosto. On täysin kestämätöntä, että perusinfraa käytetään maksimaalisen voiton nyhtämiseen kansalta.

   • Anonyymi

    Niin on ja väärin ja moraalitonta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin on ja väärin ja moraalitonta!

    Ensin öljyfirmat ja nyt sähköfirmat, millä alalla olisi vielä "kassavajetta" nyt olisi hyvä tilaisuus rahastaa onhan sota-ajan hinnat ja kohta mustapörssi.


  • Anonyymi

   Toivottavasti tulee kunnon talvi, vetelä-suomeenkin 30-40 astetta pakkasta.

   😃😂😅

   • Anonyymi

    Suomalainen pärjää kyllä. Tykkäämme kantohangesta ja mukavasti paukkuvasta pakkasesta, se piristää. Meidän Oltermannijuustokin on parempaa kuin teillä siellä Pietarissa.

    Sähköhän ei ole mihinkään loppumassa, vain hinta nousee keinottelun vuoksi.


  • Anonyymi

   Johdannaismarkkinat on villit markkinat niissä on viidakon lait, syö tai tule syödyksi. Ei siellä ole mitään puskureita joka suojaisi kansalaisia. Vaan keinottelijoita.
   Valtio takaa keinottelun. Ettei vaan markkinarako pääse kuivittuun. Valtioneuvosto on jo kuivittunut.

   Johdannaismarkkinat edustaa laillisen pettämisen kulttuuria, mätäpaise inhimillisyyden lihassa. Kansalaisten hyvinvointi uhrataan kuin molokille konsanaan.

   Akatemiat on juonessa mukana, pallilla kiristetään?

   • Anonyymi

    Kuinka tällaisia johdannaisia sallitaan koska ei ole eka kerta kun näillä kolahtaa mutta jokuhan tälläkin tienaa ja rutkasti muuten nämä olisi kielletty, aikoja sitten.


  • Anonyymi

   Mielestäni uutisoinnissa ovat olleet lähinnä suomen suurimman sähköyhtiön satumaiset tappiot.

  • Anonyymi

   Ruokakin pitää saada samalla tavoin pörssin ja johdannaisten hinnoiteltavaksi. Jos Kreikassa maksetaan yhdestä perunakilosta 5€/kilo niin tuo hinta pitäisi olla automaattisesti sama koko eu.n alueella joka perunakilolle. Ruualle hinta aina sen kalleimman yksittäiserän mukaan.

  • Anonyymi

   Ei toimi kapitalismi sähkömarkkinassa. Helppo sopia hinnat futuureina ja kyniä taviskansa takas köyhyyteen. Sähköpörssi alas ja verkot valtiolle....

  • Anonyymi

   Myös Valtio tekee nyt kovaa tiliä, koska jos sähkö maksoi ennen 100€, siitä valtio sai 24 euroa (24%alv). Nyt jos sama sähkölasku onkin 300€, niin siitä tulee Valtion kassaan 72€. Vaikka Valtio alentaisi alv:n esim 10%:iin, niin valtion saama alv on suurempi kuin aiemmin, esimerkiksi 300€ laskusta 30€ (aiemmin samasta laskusta siis 24€, kun sama sähkö maksoi 100€).

   Mutta Valtio ei ole aikeissa tuoda alv-helpotuksia alle 500€ sähkölaskuille, ja yli 500€ laskuissakin se ensimmäinen 500€ tuo valtion kassaan 120€ alveina. Jos sähkölasku on 600€, Valtio saa siitä 130€ (120€ + 10€).

   Valtio tienaa enemmän vaikka subventoisi veroja. Jos oikeasti olisi halua auttaa, niin veron määrä euroissa pidettäisiin ennallaan, eli alv myös kalliimmassa laskussa olisi se sama 24€ kuin ennen hintakriisiä. Kyseessä on siis ennenkaikkea hintakriisi, sähkö ei lopu mihinkään.

  • Anonyymi

   Ensin pistettiin siirtohinnat tappiin hyvin selityksin. Nyt on sähkön hinnan vuoro. Pörssisähkon hinnalla ei ole mitään tekemistä kustannusten kanssa.

  • On eri kysymys heijasteleeko sähkön hinta todellisia tuotantokustannuksia ja se, miten sähköpulan aikana osan sähköstä voisi osan sähköstä myydä halvalla ja vain sen kalliisti tuotetun kalliilla. Käsi pystyy, joka haluaa ostaa sen kalliin sähkön, kun muut ostaa halpaa?

   Kohtuuttomien windfall-voittojen verotukseen pitää rakentaa malli. Se ei kuluttajaa auta ensi talvena, mutta helpottaa veronmaksajaa tulevina vuosina.

   Perimmäinen ongelma on sähköpula, joka johtuu siitä, että Venäjä on katkaissut kaasutoimituksensa Eurooppaan ja muunkin fossiilienergian saannissa on ongelmia. Sähkömarkkinoiden säännöille (kuten määräaikaisten sopimusten käteisvakuusvaatimuksille) pitää varmasti tehdä jotain ja todennäköisesti tehdäänkin, mutta sähkön hinta ei oleellisesti laske ennen kuin sähkön tarjonta (tuotanto) saadaan ylittämään kysyntä.

   Vain fossiilienergiasta riippumattoman tuotantokapasiteetin rakentaminen estää vastaavat kriisit. Suomen pitää jatkaa uusiutuvan energian rakentamista, vauhdittaa pienydinvoimaloiden (SMR - Small modular reactor) käyttöönottoa ja myös erilaisten säätövoima- ja "energiapankki" ratkaisujen kehittämistä.

   Suomessa sähkön tuotanto kattaa osapuilleen kysynnän joskus vuoden 2023 aikana eli sikäli olemme jo hyvällä tiellä. Olisimme jo omavaraisia, jos suurydinvoimala projektit eivät olisi niin valtavasti myöhässä. Jos jossitellaan lisää, niin jos Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan vuotta myöhemmin, niin hallitus olisi voinut paukuttaa henkseleitään Suomen onnistuneella energiapolitiikalla.

  • Anonyymi

   Kapitalismin raadollisuus tulee esille ruuan hinnan nousussa sodassa, keinottelussa.
   Ihmiset kärsii, menettää otteensa elämästä, toiset nostaa vaikutusvaltaansa, - perverssi toimintatapa. Narsismille ja epäsosiaalisuudelle perustuva järjestemä.
   Vale demokratiaa. Vääryyden kannattajia, heikot jorpakkoon, mentaliteetti on annettu periksi solidaarisuudelle, raukat natsi ajattelivat, rikollinen ja ylimielinen luonne ja vaikutta taustalla.

  • Anonyymi

   Sähkössä saa olla kartelli, mutta muualla ei.

   • Anonyymi

    Hyvä pointti! Kartellista nimenomaan on kysymys.


  • Anonyymi

   Mitä helpommin sähkö siirtyy johtoja pitkin ulkomaille, sitä varmemmin se myydään eniten tarjoavalle. Siksi myös kotimaiset tuottajat myyvät kaiken lähellä tuotetun sähkön pörssiin. Sähkön ei tarvitse de facto edes käydä ulkomailla, vaan Suomessa tuotettu sähkö kulutetaan Suomessa, mutta vaan kalliimmalla, koska Fingrid mahdollistaa sähkön viennin ulkomaille.

   Fingridin ulkomaanyhteydet pitäisi laittaa poikki, niin loppuu keinottelu. Turve on uusiutuva ja 100% kotimainen ja edullinen ratkaisu siihen asti kunnes saamme riittävästi ydinvoimaa.

  • Anonyymi

   Tekeekö robotit sähkökauppaa niin kuin ne tekee pörssikauppaa, - yli 60% maailman pörssistä tehdään roboteilla.

  • Anonyymi

   Komissio vaan pitkittää ja pitkittäå päätöksen tekoa sähköstä. Kiireet katoaa kummasti kun kyseessä on isot sähköyhtiöt. Tahallista vedätystä.

  • Anonyymi

   Siinä taas sähköyhtiöiden moraalin taso.

  • Anonyymi

   Sitä kutsutaan markkinahinnoitteluksi.

  • Anonyymi

   Vasemmistoliitto ehdotti winfall veroa mutta ei kelvannut oikeistopuolueille.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kaikki pienet sähköyhtiöt, joilla ei ole omaa tuotantoa tulevat menemään nurin.


  • Anonyymi

   kakki voidaan laittaa puuttuvan kaasun laskuun,

  • Anonyymi

   Asiat ei korjaannu nykyisten valtapuolueiden avulla. Ne on kaikki munia myöten Natosuossa.

  • Anonyymi

   Nyt on roistojen markkinat

  • Anonyymi

   Hallitus tukee sähkön korotukset

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   327
   4202
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2550
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   273
   2410
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   252
   1997
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1384
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   38
   1016
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   58
   963
  8. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   91
   955
  9. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   162
   890
  Aihe