Kummalla alalla kovempi työvoimapula metalli vai puu?

Anonyymi

Omasta mielestä kovin pula osaajista on selkeästi puualalla.

Selitys yksinkertainen. Näyttäisi siltä, että puuala rekryää porukkaa oppisopimuksilla. Joissa maksetaan palkkaa samalla kun oppii ammatin. Eli työnantajien arvostus alasta kiinnostuneita kohtaan on selkeästi aivan kokonaan toista luokkaa.

https://www.kmvlehti.fi/uutiset/art-2000009048958.html

Alkurivit lainaan:
"
Metsä group rekrytoi uusia osaajia oppisopimuskoulutukseen

Metsä group käynnistää haun tammikuussa 2023 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Uusia työpaikkoja on tarjolla noin 65 ympäri Suomen.
"

Metalliala taas jatkaa mitä ilmeisemmin työvoimapoliittisella koulutuksella eikä näytä olevan mitään kiirettä maksaa palkkaa alasta kiinnostuneille palkallisen oppisopimuksen merkeissä, jotka aikoo hankkia metallialan koulutuksen.

Joten ilmeisesti myöskään metallialan työvoimapula ei ole niin kova, että kannattaisi palkallisella oppisopimuksella ketään houkutella tai kertoa näin arvostuksesta alalle hakeutujaa kohtaan sekä samalla kilpailla hakijoista.

https://www.kmvlehti.fi/uutiset/art-2000009036185.html

Alkurivit lainaan:
"
Metallialalla on kova tarve osaaville käsille: ”Ihminen oppii mitä vaan, kunhan asenne on kohdallaan”

Koulutuskuntayhtymä Sasky ja alueen metallialan yritykset ovat käynnistämässä työvoimakoulutusta helpottamaan alaa vaivaavaa työvoimapulaa.
"

Vai mitä mieltä te olette noiden puu ja metalli alojen rekrytointimenetelmistä? Kumpi ala saa eniten kiinnostuneita ja ketkä jää taas valittaa työvoimapulaa?

Oma valinta luonnollisesti se, joka arvostaa mielenkiintoasi alaa kohtaan myös palkalla. Koska kaupankassalla ei makseta ostoksia sanomalla että olen kiinnostunut siitä ja siitä alasta, mutta palkkaa ei makseta arvostuksen merkiksi. Vaikka niitä töitä opettelee tai jopa osaa jo.

7

254

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En oikein ymmärrä mikä on pointtisi? Tienasin aikoinaan erittäin hyvin Metsä Groupilla ja nykyään UPM:llä. Ei ole tarvinnut noin 65k vuosituloilla valitella kaupan kassalla yhtään mitään.

   • Anonyymi

    Et ymmärrä vai et halua ymmärtää vai pyritkö ymmärtämään väärin? Nykyään nuo menee noin. Ennen oli vaan se ettei ymmärretty. Mutta se oli ennen se, ennen maksettiin palkkaakin tehdystä työstäkin.

    Mutta jos et vaan ymmärrä niin voin yrittää auttaa. Kysymys ei olekaan saako palkkatyösuhteeseen päässeet palkkaa. Tottakai ne saa jos firma haluaa että tulevat töihin. Ja varsinkin nyt näyttäisi olevan niin, että juuri UPM eli puuteollisuuden firmat ymmärtää, että palkka ja raha on se jolla houkutellaan osaajat töihin jo alkumetreistä lähtien kuten sinutkin ilmeisest, vaikka sitten opppisopimuksilla joista maksetaan palkka. Jolloin ei tosiaan tarvii kaupankassalla valitella.

    Ihan vinkkinä kannattaisi metallialan firmojenkin kokeilla samaa rekrytoidessa. Niin saavat varmasti valita jo tekijänsä.


  • Anonyymi

   Hoitoalalla suurin pula.

  • Anonyymi

   - Keskeytysbrosentit (metallilla suuremmat kuin puulla?)
   - Kilpailu työntekijöistä, kuten itsekin totesit (eli m-alalla useseampia paikallisia toimijoita kuin puulla. Pelko, että kaveri karkaa heti kilpailijalle. Puualalla ei niinkään)
   -Kalliiden koneiden opettelua. Tässäkin kilpailijanäkökulma. Saa hyödyn, jos kaveri lähtee sinne.

   Tässä alkuun muutama lonkalta heitettynä. En tunne kumpaakaan alaa, eli ovat ihan puhtaita arvauksia. Kommentteja?

  • Anonyymi

   Alanmiesten alalla.

   • Anonyymi

    Juurikin näin


  • Anonyymi

   Kyllä ne pärjää, onhan niillä tessi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   4977
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   534
   2493
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   86
   2083
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   266
   1851
  5. 210
   1632
  6. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   5
   1524
  7. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   355
   1352
  8. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   276
   1169
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   181
   988
  10. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   245
   949
  Aihe