Sähköautot menetti merkityksensä

Anonyymi

Vihreät sai estettyä lisä ydinvoiman rakentamisen jo 90 luvullakin, samoin vesivoiman parantamisen. Vielä Pyhäjoenkin ydinvoiman vastustajia olivat siellä roikkuen ja öljyjä laskien maahan, työkoneita rikkoen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001170202.html

Energiakriisi iskee jo nyt kipeämmin kuin 1970-luvun öljykriisit – nopea laskutoimitus paljastaa henkeäsalpaavan hinnan.
Euroopassa voidaan jo liioittelematta puhua ennen kokemattoman ankarasta energiakriisistä, sillä maakaasu ja sähkö ovat monin paikoin kallistuneet jo rajummin kuin öljy kalEnergiakriisi iskee jo nyt kipeämmin kuin 1970-luvun öljykriisit – nopea laskutoimitus paljastaa henkeäsalpaavan hinnan.
Euroopassa voidaan jo liioittelematta puhua ennen kokemattoman ankarasta energiakriisistä, sillä maakaasu ja sähkö ovat monin paikoin kallistuneet jo rajummin kuin öljy kallistui 1970-luvun kahdessa hintashokissa yhteensä.

Nuo surullisen kuuluisat vuosien 1973 ja 1979 öljykriisit saivat Euroopassakin aikaan vakavan taloushalvauksen rykäisemällä koko taloudelle elintärkeän öljyn hinnan ensin kolminkertaiseksi ja siitä vielä yli kaksinkertaiseksi.
Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta kohosi vuoden 1973 shokissa noin viidestä dollarista noin 15 dollariin barrelilta ja vuoden 1979 shokissa noin 15 dollarista korkeimmillaan 40 dollariin barrelilta.listui 1970-luvun kahdessa hintashokissa yhteensä.

Tuolloiset barrelihinnat olivat toki hintashokkien jälkeenkin nykyisiin noin sadan taalan barrelihintoihin verrattuna suhteellisen maltillisia, mutta tämä ei vähentänyt shokkien talousvaikutuksia lainkaan.
Koko talouden kaikkien toimintojen kustannusrakenne meni uusiksi, kun keskeisen energiaraaka-aineen hinta tempautui alle vuosikymmenessä kahdeksan kertaa aiempaa korkeammaksi.

Parissa vuodessa 20:stä 320 euroon
Maakaasu maksaa eurooppalaisittain tärkeillä Hollannin TTF-markkinoilla nyt kuutisen kertaa enemmän kuin vuosi sitten ja peräti yli 15 kertaa enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Kaasun päiväkaupassa on viime viikkoina rikottu useita entisiä hintaennätyksiä ja tehty uusia kaikkien aikojen korkeampia noteerauksia tilalle. Kaasun pörssihinta on viimeksi kuluneen kuukauden aikana noussut noin 70 prosenttia.
Esimerkiksi torstain futuurinoteerausten mukaan maakaasusta oli maksettava ensi kertaa yli 320 euroa megawattitunnilta. Sama määrä kaasua maksoi vähän ennen koronakriisiä vain 20 euroa.

Kaasun ja öljyn hintanoteerauksia ei voi suoraan verrata toisiinsa, sillä öljykaupan perusyksikkö barreli on vanha öljyastioiden vetoisuusmitta, kun taas kaasukaupan hinnoittelu perustuu suoremmin kaasun edustamaan energiamäärään.
Uskomattomia hirmuhintoja
Sähkömarkkinoiden niin sanotut systeemihinnat ovat ensi talven toimituksia koskevissa futuurinoteerauksissa karanneet Saksassa 750 euron tuntumaan ja Ranskassa vähän yli 900 euroon megawattitunnilta.
Tosin nuokin hintahuiput olivat ajankohtaisia torstaina, joten sen jälkeen ennätykset on taas voitu rikkoa uusilla.

Täyssähköauton kipuraja om 40 snt /kW, kun päälle tulee vielä siirtohinta. Siitä odotettavissa 2-kertaistuminenkin. Jos sähköautoilu alkaa 2x maksamaan ottomoottoriin verraten, niin kyllä johtopäätöksiä tulee otsikon mukaisesti.
Tienvarsilataukset tulee hintoihin jota tuskin kukaan juuri käyttää kuin pakosta.
Hybridiautot on paremmassa asemassa kun voidaan bensa tai dieselmoottorilla ajaa.

Synkältä näyttää..

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        136
        5678
      2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        33
        3485
      3. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        17
        1893
      4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        23
        1875
      5. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        24
        1720
      6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        74
        1566
      7. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        14
        1473
      8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

        Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        11
        1366
      9. Haluisin suudella ja huokailla

        ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
        Ikävä
        17
        1360
      10. Miksi näin?

        Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
        Maailman menoa
        23
        1308
      Aihe