Pakkasen avulla tuotetaan sähköä jo lähivuosina.

Anonyymi

Jäätyessään vesi laajenee, jolloin sen laajentumisesta voidaan oikein suunnitellulla hydraulisella järjestelmällä ottaa talteen enemmän energiaa kuin mitä sen sulattaminen vaatii. Väitänkin, että jo lähivuosina suurten voimalinjojen alle perustetaan pakkasvoimaloita pitkinä kennostoina, joissa erittäin lujatekoisissa säiliöissä vedellä täytetyt komponentit suurta kylmyyttä kestävän nesteen sisällä tuottavat sähköä valtakunnan verkkoon.

Maksimaalisen yksinkertaistettuna, fysiikan lakien mukaan, mitä kovempi pakkanen, sitä suurempi on veden jäätymisestä saatava energian tuotto. Kuitenkin on hyvin ilmeistä, että tarvitaan vähintään -5 celsiusastetta, kun vasta yli -20 astetta tuottaa energiaa merkittävällä tavalla.

Minulla on jo vuosia ollut piirustukset siitä miten pakkasvoimalaitos voisi toimia yksinkertaisimmillaan. Veden laajentumisenergiaa talteen ottavan hydraulisen järjestelmän lisäksi tarvitaan sähköä varaava akku, tehokasta lämmön/kylmän eristäminen, pieniä tuulettimia, sekä mekanismeja lämpöeristyksen liikuttamiseksi eri asentoihin siten, että jatkuvakiertoinen jäätymisen ja sulattamisen prosessi toimisi mahdollisimman tehokkaasti.

Tiedän, ettei yksittäinen ihminen ei voi saada mahdollisuutta hyödyntää taloudellisesti tämän kaltaista keksintöä, josta moni muukin on jo ollut kauan perillä. Kirjoitan tästä, jotta ne vallassa olevat tahot, jotka tietävät mistä pakkasenergiassa on kyse, ja jotka ovat tätä energiantuotantoa estäneet tarkoituksella kehittymästä ydinvoimaan ja muihin energiantuotantoihin tehtyjen sijoitusten vuoksi, olisivat pian pakotettuja avaamaan tämän kansalle parhaimman polun energiantuotannossa.

25

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lämpötilaerosta voi ottaa energiaa.
      Eikö silloin ole sama jos on käytössä vaikka 4 ja -20 °C

      • Anonyymi

        Kyse oli kylläkin veden jäätymisen aiheuttamasta laajentumisesta ja laajentumiseen kätkeytyvästä energiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse oli kylläkin veden jäätymisen aiheuttamasta laajentumisesta ja laajentumiseen kätkeytyvästä energiasta.

        Ilmaista energiaa saa suomi jäästä , hienoa
        Ei tarvitse ostaa Venäjältä pakkasta , on pakkasta omasta takaa kertoo Lintilä
        Miten viisas on Suomen hallitus aivan uskomatonta.


    • Anonyymi

      Papujen syöjät vois kerätä biokaasunsa

    • Anonyymi

      Eikö kannattaisi harkita suoraan piatsosähköistä ilmiötä, jossa paineesta tehdään suoraan sähkö? Jäätyvä vesihän luo hirmuisen paineen, joka halkaisee kallioita ja nostaa isoja kiviä. Ongelmaksi tulee veden sulattaminen jäätymisen jälkeen. Maalämmöllä?

      • Anonyymi

        Osa jäätymisen tuottamasta veden laajentumisenergiasta käytetään veden sulattamiseen, jolloin painesäiliön sisällä olevat vedellä täytetyt elementit jäätyvät ja sulavat yhä uudelleen ja uudelleen. Toimivat vähän kuin keuhkot, mutta hitaalla syklillä. Osa näin tuotetusta pakkasenergiasta kuluu tähän prosessiin ja loput energiasta ohjataan verkkoon.


    • Anonyymi

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Paisuvaiskudoksen laajenemisella vois ladata kännykkää taskussa.

    • Anonyymi

      Hienosti sävelletty uusi versio ikiliikkujasta taas.....MELKEIN aina toimii!;D

      • Anonyymi

        Toimi vain pakkasilla. Ilman kylmeneminen saa veden muuttumaan nesteestä kiinteäksi, eli jääksi. Kun vesi laajenee jäätyessään 9 %, voidaan laajenemisen tuottamasta paineesta saada irti enemmän energiaa kuin mitä kuluu veden sulattamiseen uutta jäätymistä varten. Aurinkopaneeleissa energia tulee auringon säteistä, tässä se tulee kylmyyden aiheuttamasta veden olomuodon muutoksesta, missä kylmyyden tuottamiseen ei kulu lainkaan energiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimi vain pakkasilla. Ilman kylmeneminen saa veden muuttumaan nesteestä kiinteäksi, eli jääksi. Kun vesi laajenee jäätyessään 9 %, voidaan laajenemisen tuottamasta paineesta saada irti enemmän energiaa kuin mitä kuluu veden sulattamiseen uutta jäätymistä varten. Aurinkopaneeleissa energia tulee auringon säteistä, tässä se tulee kylmyyden aiheuttamasta veden olomuodon muutoksesta, missä kylmyyden tuottamiseen ei kulu lainkaan energiaa.

        "Kun vesi laajenee jäätyessään 9 %, voidaan laajenemisen tuottamasta paineesta saada irti enemmän energiaa kuin mitä kuluu veden sulattamiseen uutta jäätymistä varten."

        Ja näkisikö perusteet tuolle väitteelle....kiitos


    • Anonyymi

      Tuollaisia voisi rakentaa tuulipuistojen yhteyteen. Lisäksi tuulipuistojen yhteyteen voisi rakentaa erilaisia säätövoimaloita jotka toimisivat eräänlaisina akkuina.

      Esimerkiksi kaksi isoa vesiallasta joista toinen on korkeammalla kuin toinen. Kun tuulee niin paljon että tuulivoimaa tuotetaan liikaakin, niin silloin vain pumput käyntiin ja pumpataan vesi alemmsta altaasta ylempään. Kun ei tuule niin sitten vain vesi juoksutetaan turpiinin läpi.

      • Anonyymi

        Juuri tälläistä pohdintaa pitäisi olla ja tukea enemmän. Ei tyhmyyttä. Aurinkokennoillekkin naureskeltiin aluksi. Muistan niihin liittyen lukeneeni uutisen jossa asuntoalue pystyi tuottamaan sähköä aurinkokennoilla yli oman tarpeen mutta ei voinut sitä verotuksellisista syistä myydä eteenpäin. Energiantuotanto on suuryritysten käsissä eikä niiden intressi ole muu kuin voittojen tuottaminen.


    • Anonyymi

      Kylmällä sähköäkin kaivataan yleensä lämmitykseen. Jäälämpöpumppu soveltuu tähän. Siinä veden jäätymisessä vapautuvaa energiaa pumpataan lämmitykseen. Tekniikka on olemassa. Jätteen eli jään poiskuljetus on ongelma isommassa mittakaavassa.

    • Anonyymi

      Patteriautoihin tuuliturbiini.
      Ikiliikkuja on keksitty.

    • Anonyymi

      Tyypillistä peruskoululaisen höpinää. Ei mitään tietoa fysiikan perusteista.

      • Anonyymi

        Alle viidessä vuodessa tulet näkemään tämän asian tiimoilta, ettei sinulla ole alkeellistakaan käsitystä fysiikan lainalaisuuksista.


    • Anonyymi

      Ikiliikkuja ei ole mahdollinen.

    • Ei se ole vielä ikiliikkuja, jos jäätymisen aiheuttama laajenminen otetaan energiaksi, mutta sitten on, jos sillä energialla saa sen jään sulatettua.

      Olettaisin, että jäätymisen aieheuttama laajeneminen on sikseen voimakasta, että sen hallinta vaatii järeitä seinämiä. Tämä taas aiheuttaa helposti suuret investointikulut. Edelleen pitää olla jotain jätelämpöä tms., jolla se jää sultatetaan ennen kevättä, että saadaan prosessi toistettua.
      Eipä ole mulla rahaakaan paljon, mutta vaikka olisi, niin en tähän sijoittaisi.

      • Anonyymi

        ei välttämättä, jää kyllä laajenee siihen suuntaan, mihin se pääsee, lieriökään ei siis halkea. Joten hydraulisylinteriin vettä, maalaa sen mustaksi. Yöpakkasella se jäätyy ja mäntä työntyy about 1/9 ulos ja sulaa päivällä auringonpaisteessa ja mäntä vetäytyy sisään. Kampiakselin ja kiertokangen avulla saadaan mäntämoottori minkä kierrosnopeus on 1/vuorokausi. Siitä sitten järkyttävä välitys 1/10 000 ja vot, kierrosnopeudeksi saadaan 10 000 kierrosta/24h, 10 000 kierrosta/ 86400s, siis 0,12 kierrosta sekunnissa, jatkuva liike jo näkyy.
        T. foliohattupersu


    • Koska tässä on folihattupersuosio Maaiman menoon, niin kerronpa sitten oman ideani "pakkasenergiasta":
      Energiavarastointiakusto sijoitetaan liikkuvalle alustalle, jossa kuitenkin sähkökytkentä on tarvittaessa tehtävissä. Sijaintipaikkana joku Lapin kolkka, jossa mieluusti voimala ja hukkalämpöä lähellä. Voimala toki voi olla kauempanakin, mutta hukkalämpö nyt on välttämättömyys.

      1. Tyhjiin ajetut lyijyakut (käynnistysakun sukua) viedään myöhäisillasta pakkaseen
      2. Akut ladataan niiden jäähdyttyä pakkasen puolelle yön aikana täyteen.
      3. Akut tuodaan lämpiämään hukkalämpöön täyteen ladattuina
      4. Kun akut ovat lämmenneet, niitä aletaan purkamaan, ihanteellisesti huippukysynnän aikaan.
      5. Kierros toistetaan kerran vuorokaudessa

      Tässä siis hyödynnetään ensiksikin kaikkien ymmärtämää sähkötarjonnan vaihtelua, ladataan halvalla sähköllä ja puretaan kalliin sähkö aikaan. Mutta "ikiliikkuja" on tuo lämpötilaero. Lyijyakun kapasiteetti kasvaa merkittävästi, kun sen lämpötila kohotetaan pakkasesta huoneenlämpöön. Koska lataaminen ja purkaminen eivät tapahdu 100% hyötysuhteella, on vähän epävarmaa, saadaanko tässä enemmän sähköä ulos kuin sitä on lataukseen käytetty, mutta joka tapauksessa siinä on hyvä sauma päästä lähelle 100% hyötysuhdetta sähkön varastoinnissa, mihin ei muuten päästäisi.
      Hukkalämpönä voisi olla vaikkapa kerrostalon ilmanvaihdon hukkalämpö.

      • Anonyymi

        noh, yksilötasolla voisi energiaa säästää syömällä makarooneja, tonnikalaa, kaurapuuroa... ja käyttää niitten tuoma energia olohuoneessa lenkkeilyyn, yksilö pysyy lämpimänä ja kämppä. ihminen tuottaa 100watin teholla lämpöä lenkkeilemättäkin, liikunta helposti tuplaa tuon.
        Ennen vanhaan kun torpat oli pieniä ja lapsikatras runsas, lämpöä riitti omasta takaa aika pitkälle. Sama oli navetoissa, muistan lapsuudesta sen miten lämmin kostea ilma iski vastaan kun aukaisi navetan oven talvipakkasilla, ei siellä mitään lisälämmitystä ollut, elukoita vaan paljon pienessä tilassa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuulivoimaloissahan se vasta kylmä viima käykin, eikös niitä kylmänenergian kennoja voi jo nyt asentaa siipiin?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      188
      4386
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      116
      2764
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2254
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2215
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1942
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1424
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1180
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1071
    Aihe