Vuoden 2022 aikana tuotantoon 1800 MW tuulivoimaa

Anonyymi

Vuoden 2022 aikana tuotantoon:
- 1600 MW ydinvoimaa OL3
- 1800 MW tuulivoimaa
- jopa 300 MW aurinkovoimaa

Tuulivoiman kapasiteetti (MW) & tuotanto (TWh).

Jokainen 1000 MW lisäys tuottaa 2,5 TWh/vuosi lisää energiaa.

Vuoden 2022 kasvu on arvioitu olevan 1800 MW. Tämä auttaa merkittävästi jo tulevana talvena.

Suomessa pitäisi tapahtua lähestulkoon ihme, että tuulivoima EI olisi vuonna 2030 tärkein sähköntuotannon muotomme. Sähköverkosta ja sen luotettavasta toiminnasta vastuussa oleva Fingrid ennakoi tuulivoimatuotannon olevan vuonna 2030 peräti 63 terawattituntia, lähestulkoon 80 prosenttia nykyisestä yhteenlasketusta sähköntuotannosta. Kiinnostusta on paljon enemmänkin: kiinnostuneilta sijoittajilta on Fingridille tullut kyselyitä yhteensä hillittömän 500 TWh (!!!) tuotannon rakentamiseksi.

https://jannemkorhonen.files.wordpress.com/2022/09/pasted_image.png?w=1024

Tästä huolimatta moni poliitikkokin uskoo edelleen tuulivoiman olevan pelkkää puuhastelua tai jopa haitaksi. Samana päivänä kun Bloombergin uutinen julkaistiin, eräskin oikeiston nouseva tähti julisti, että ”vihreä siirtymä johtaa vihreään taantumaan.” Epäilemättä – niissä maissa, jotka nyt putoavat tai hyppäävät kelkasta. Uskonvapaus kaikille suotakoon, mutta etenkin toisten rahoista ja Suomen talouden tulevaisuudesta päättävien soisi seuraavan tarkasti, mitä energiasektorilla ja sen lähellä todellisuudessa tapahtuu ja mitä asiantuntijat ennustavat. Oleellista ei ole esimerkiksi sähkön tuotanto nyt, vaan tuotannon tuotanto ja sen huikea kasvu. Päätösten tekeminen edes joitain vuosia vanhan tiedon perusteella, saati sitten uusiutuvia vähättelevän ideologian pohjalta, voi nyt johtaa kalliisiin virheisiin. Suosittelenkin kaikkia aiheesta kiinnostuneita lukemaan vähintäänkin Lappeenrannan-Lahden teknilllisen yliopiston kesällä julkistaman Energiaselonteon.

https://www.lut.fi/fi/uutiset/lut-yliopisto-julkaisi-kattavan-energiaselonteon

Yllä mainitut kehityskulut ja niiden pohjalla olevat sijoitukset on vieläpä enimmäkseen tehty ennen nykyistä energiakriisiä. Vaikka Venäjä ei olisikaan yrittänyt kiristää Eurooppaa kaasuaseellaan, muutos tulisi silti huimaavalla vauhdilla. Kuten energiakriisit aina, myös tämä kriisi tulee vain kiihdyttämään muutosta. Tällä vuosikymmenellä vähintäänkin lasketaan perusta suurimmalle energiamurrokselle sen jälkeen, kun yhteiskunnat siirtyivät hevospeleistä ja purjelaivoista fossiiliseen voimaan.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maailman suurin merituulipuisto Ahvenanmaan merialueille

      https://www.lut.fi/fi/uutiset/maailman-suurin-merituulipuisto-ahvenanmaan-merialueille

      LUT-yliopisto kartoitti Ahvenanmaan merialueiden tuulivoimapotentiaalia maakuntahallituksen toimeksiannosta. Selvityksestä käy ilmi, että Ahvenanmaalle on mahdollista rakentaa merituulipuisto, jonka tuotto vastaisi lähes puolta Suomen nykyisestä sähköntuotannosta.

      Ahvenanmaan merialueiden olosuhteet soveltuvat hyvin laajamittaiseen tuulivoiman tuotantoon. Asia selviää LUT-yliopiston marraskuussa valmistuneesta tiekartasta.

      Tuoreen selvityksen mukaan maakunnan alueelle olisi mahdollista rakentaa jopa maailman suurin merituulipuisto. Toistaiseksi suurin valmisteilla oleva tuulipuisto Dogger Bank tuottaa vuosittain 18 terawattituntia sähköä, kun Ahvenanmaan tuulivoimapotentiaali on vuosittain jopa 31 terawattituntia.

      Ahvenanmaalta on jo kaavoitettu merituulivoimaa varten noin 1 000 neliökilometrin alue. Maakuntahallituksen tilaaman tiekartan avulla haluttiin selvittää, kuinka tuulivoiman hyödyt voitaisiin maksimoida parhaalla mahdollisella tavalla. LUTin raportin mukaan alueelle olisi mahdollista rakentaa yhteensä yli 500 tuuliturbiinia.

      "Ahvenanmaalla on valtava merituulivoimapotentiaali, jonka käyttöönotto vaikuttaa vahvasti sekä Suomen että Ruotsin tulevaisuuden energiamarkkinoihin. Ahvenanmaalla on loistavat mahdollisuudet rakentaa tulevaisuutta, joka perustuu uusiutuvaan energiaan", tutkimusjohtaja Petteri Laaksonen LUT-yliopistosta sanoo.

      Vientiin sähköä, vetyä ja polttoaineita

      Ahvenanmaan hallituksen energia- ja kehitysasioista vastaava ministeri Alfons Röblom uskoo, että tiekartassa kuvattu kehitys olisi loistava mahdollisuus ahvenanmaalaiselle yhteiskunnalle.

    • Anonyymi

      Tuulivoimayhdistys: "Maaliskuussa 2022 mennessä Suomessa oli julkaistu maatuulivoimahankkeita noin 44466 megawattia (MW).
      Merelle suunniteltuja hankkeita 9 905 MW.

      Verkossa 30.6. oli 4037 MW

    • Anonyymi

      Puhutaan vain nimellistehosta, mutta käyttökerroin unohdetaan. Esim. aurinkopaneelin käyttökerroin suomen oloissa on vain 10 %.

      Tuulivoimassa on sentään jotain järkeä. Yöllä ja talvellakin voi tuulla. Käyttökerroin on yli 30 %. Merituulivoimaloilla yli 40%. Tässä siis uudet tuulivoimalat kyseessä, joita nykyään rakennetaan.

      Tyypillisen suuren maatuulivoimalan käyttökertoimeksi voi laittaa 1/3 nimellistehosta. Tämän verran sähköä saadaan esim. vuositasolla.

    • Anonyymi

      Tuulivoimalla voi tuottaa myös vetyä ja power-to-X -menetelmillä muita polttoaineita. Polttoainetuotanto on järkevää, kun sähköä tulisi muuten tarpeettoman paljon. Polttoaineita saadaan tekemällä sähkön avulla hiilivetyjä vedystä ja ilman hiilidioksidista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe