Hoitajien lakkouhka moraalitonta vai tasa-arvoa?

Anonyymi

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että on täysin järjen vastaista lakkoilla tietyn ammattikunnan lisärahan puolesta ajankohtana, jolloin korona on ollut ja on edelleen pelottava , jopa kuolemaan johtavamaailmanlaajuinen sairaus ja naapurimaa sotii Ukrainaa vastaa käyttäen yllättävää ja monien mielestä sodankäynnin vastaista moraalia ja raakuutta. Lakkoilla ajankohtana, jolloin terveydenhoito on ykkösösijalla eikä saisi missään tapauksessa vaaraantua ja heikentyä.
Lain kannalta tarkasteltaessa voitaisiin sanoa, että lakolla uhkailu on jo laitonta kiristystä todella hädänalaisessa tilanteessa.
Hoitajien kannalta olisi tietysti oikein että stressaavasta ja terveysrikialttiissa työssä olisi oikein saada lisäkorvauksia.
Toisaalta jatkossa hoitajien koulutusta tulisi muuttaa ja valinnassa ottaa huomioon henkilökohtainen soveltuvuus hoitoalalle, ei yksin ylioppilastodistus. Ennen päästötodistusta hoitajien tulisi vannoa vala, jonka mukaan he eivät lakkoile hädänalaisessa tilanteessa ja tehtävissä, vaan sitoutuvat toimimaan parhaan kykynsä mukaan.. kuten ensiavussa, teho-osastolle jne.
Tasa-arvon kannalta tarkasteltuna meillä on tällä hetkellä monia muitakin ammatteja, jotka tarvitsisivat em. lisän kuten poliisit, sairasauton henkilöstö, palokunta , vartijat jne.

9

68

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ennestään paljon parempi palkka kuin melkein millään aloilla vastaavilla vaatimuksilla ja edes 15% korotus ei ahneille ja laiskoille hoitsuille riitä. Älyvapaata verrata tehohoitajia lääkäreihin, lääkäritkin ovat erikoistuneet eri aloille, ei kaikki tee leikkauksia ja nukutuslääkärit ovat erikseen, pitäisikö tehohoitsujen palkat laskea siivoojien tasolle, sen ne varmaan jotenkin osasi, mutta eivät ajaa rekkaa.

   Jos haluavat hoitsuille palkat tehtävien mukaan, niin sitten niiden yksinkertaisia tehtäviä tekevien palkkaa laskettava, siivoojatkin osaa ne tehdä ja hoitsuthan ei kanna vastuuta päätöksistä kuten lääkärit. Opiskelkoot lääkäreiksi jos enemmän palkkaa haluavat.

   Rakennusmiehiä ja kaikkia muitakin tuotu ulkomailta, pulaa työvoimasta monilla aloilla eikä puhettakaan palkan korotuksista tai että vähennettäisiin hommia. Aasialaiset hoitsut ovat varmasti tyytyväisiä palkkaan ja työoloihin ja tulee niin paljon kuin tarvitaan.

  • Anonyymi

   Nythän juuri täytyykin lakkoilla. Hoitajien työpaine ja vastuu on suurempi kuin koskaan.

   • Anonyymi

    Erotkaa vaan kaikki ahneet ja laiskat hoitsut, saadaan ahkeria ja kunnollisia Aasiasta tilalle. Ovat erittäin tyytyväisiä palkkaansa.


  • Anonyymi

   Sairaanhoitajan töihin vaaditaan korkeakoulututkinto. Palkka sen mukaan.

   • Anonyymi

    Samaa mieltä, pitää laskea muiden alojen tasolle missä korkeakoulututkinto ja yhtä pieni vaatimustaso, suurimman osan hoitsujen töistä osaa tehdä kuka tahansa. Kun töihin kuuuluu siivoamista, kokkaamista jne niin palkkaa pitää laskea tai palkata noiden alojen työntekijöitä lisää niin hoitsuijen määrää voidaan vähentää.


  • Anonyymi

   Jos ihmishenget on niin arvokkaita niin luulisi sitä rahaakin löytyvät? Löytyy sitä kuitenkin miljardi kaupalla heitettävksi ulkomaille ja sotavehkeisiin? Toinen vaihtoehto on että hoidatte itse läheisenne ja vanhuksenne jos ne on niin tärkeitä.

   • Anonyymi

    Bussikuskeilla pitäisi olla paljon parempi palkka kuin hoitsuilla, nehän ovat koko ajan vastuussa kaikkien bussissa olevien hengestä ja muidenkin tiellä liikkuvien, hoitsut vaan lähinnä tottelee mitä lääkäri käskee ja lääkäri kantaa vastuun. Ominpäin hoitsut tekee vain yksinkertaisia asioita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Bussikuskeilla pitäisi olla paljon parempi palkka kuin hoitsuilla, nehän ovat koko ajan vastuussa kaikkien bussissa olevien hengestä ja muidenkin tiellä liikkuvien, hoitsut vaan lähinnä tottelee mitä lääkäri käskee ja lääkäri kantaa vastuun. Ominpäin hoitsut tekee vain yksinkertaisia asioita.

    Kukaan ei elääkseen tarvitse bussikuskeja


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan ei elääkseen tarvitse bussikuskeja

    Aika mahdoton monien hoitsujenkin mennä töihin ellei olisi busseja, mutta hoitsujahan ei tarvitakaan elääkseen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   249
   2694
  2. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1932
  3. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   96
   1106
  4. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   55
   1099
  5. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   216
   1073
  6. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   27
   978
  7. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   60
   959
  8. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   30
   955
  9. Hetkeäkään en ole epäröinyt

   Runo vaatimaton sulle syysillaksi Sitä odotellessa et otat mut omaksi Ja sua saan edessäs sanoa rakkaaksi Ennen sitä tunnen oloni vain puolikkaaksi S
   Romantiikka
   147
   933
  Aihe