Hoitaja on tasa-arvoinen osa harmoniassa soivaa terveyden tavoittelun orkesteria

Anonyymi

Yle-Aamu esitti tänään 17.9.2022 erinomaisen haastattelun [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12627671 - |1 ] toimittajana Seija Vaaherkumpu - vastaajana hoivahyvinvointialueen todellinen asiantuntija - poikkeavasti ministeri: perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden |* - SDP.
.
|1 Yle-otsikkoingressi näin: "Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén ei hyväksy hoitajien teho-osastoille kohdistamia lakkouhkia. Lindénin mukaan tilanne on "erittäin tulehtunut". Lindén kommentoi hoitajien tilannetta Ylen Ykkösaamussa.".
.
|* ~ https://valtioneuvosto.fi/marinin-hallitus/perhe-ja-peruspalveluministeri -
.

Suomessa on jo nyt suurehkot tuloerot ja kaikki se ei johdu todellisesta osaamisesta ja/tai vastuusta onnistua asetetulla tavalla ---

Meillä on useita alipalkattuja toimi- ja työaloja - eikä hoitajiin liittyvä ole siinä vaativuusalueena poikkeus. Palkka on aina tekijänsä, soveltuvuutensa, vastuunsa ja onnistumisensa yhteissumma. Epäonnistuminenkin kuuluu inhimilliseen elämään.

--
Sairaala on koneisto, jossa tarvitaan soivaa konseptia ja vireessä olevaa orkesteria ---

[Tässä emme unohda kokonaisketjua löytää kansakunnastamme ne alkavat terveyttä ja elämistä vaikeuttavat riskit ja pimennosta esille nostot, jotka uhkaavat työtä, mielenterveyttä kuin hyvinvointia -

.. on kyse jatkuvasti kehityksensä alla olevasta informaation kulkuketjusta vaikkapa terveyskeskuksista erikoissairaanhoitoon ja kyvystä ensiavussa kartoittaa todellinen kiireys ja tarve. On siis kyse kansallisesti eräästä tärkeimmästä tiedonkulusta, jota voidaan tehostaa erilaisin ohjelmistoin |2 - Apotti?]
.
|2 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009076481.html -, otsikoituna näin:

"Ministeri Lindén hoitajien lisääntyneestä työkuormasta päätteen ääressä: ”ATK tarkoittaa nykyään automaattista työajan kaksin­kertaistamista”" -HS-toimittajana Juha-Pekka Raeste.
.

Sairaala ja yleensäkin terveyden - ja sairaanhoito on monitoimikenttä, jossa vastuu alkaa niin lääkäreistä kuin ylläpidosta - kaikkia sektoreita tarvitaan ja sinne yhtä tärkeäksi asemoituu kokoko hoitajakenttä - olkootpa sitten "tehyä [Tehy] tai superia [SuPer]" - unohtamatta mitään tukitoimintaa!
--

Mikään tai kukaan ei ole toistaan tärkeämpi. Lopulta on kyse yhteistyöstä ja orkesterin soivuudesta - yhdessä -

.. ollaan arvoasetelmassa, jossa enemmän ja vähemmän kouluttautunut | kokemuksista omaksunut kokonaisjoukkue pelaa yhteen arvostaen kunkin tekemää työtä osaksi kokonaisuutta, mikä ratkaisee onnistumiset - tässä jopa kansallisen hyvinvoinnin perustekijäksi.

Toiminnallisuus ja sen myötä hoito-orkesterin nuotilleen soivuudesta

Itse toiminta kokonaiskentässä, jossa osastot ovat autonomisoituneet, eriytyneet ja ehkä erkaantuneet kokonaisvaltaisesta hoitokäsittelystä - onhan moni kansalainen potilaana niin sanotusti "monivammainen", joka tarvitsee hoitoa monista "autonomioista", sen hyvistäkin ominaisuuksista ja alkavista kehitysmalleista lähtien ---
--

Puhdas sairaala luo edellytykset toimivan tietohallinnon ja tekniikan kanssa puitteet, joissa analyysit, diagnoosit, tutkimustoiminta ja itse hoito aina leikkauksiin ja lääkemääräyksiin saakka ovat yhtäläisellä alustalla kansakunnallemme, joka ikääntyy vinhaa vauhtia - luoden monille työsektoreille vajetta, joka täytyy täyttää - varsinkin hoitoalalla - hoitajista lääkäreihin.
--

Potilaan puheenvuoro

Moni kansalainen on saanut elää täyttä terveyttä jopa 40-60 vuotta - siksi kuitenkin moniin muihin valtioihin nähden meillä asiat ovat "kunnossa" ja kunnossa!

Piireistä kiirii tieto, jossa sote-alueen kokonaisyhteiskuntamenoista yllättävän suuri osa sijoittuu kansalaistemme viimeisen 6-24 kuukauden hoitoon.

Yllättävääkö - ei suinkaan, sillä esimerkiksi syöpiin tulee uusimman tiedon mukaan sairastumaan jopa joka kolmas suomalainen. Esimerkiksi tämä syövän hoito maksaa paljon ja meillä on erinomainen tulontasaus tälläkin osin, katsomatta sairastuneen lompakon paksuuteen. Syöpäpotilas on niin sanotusti "monivammainen" ja tarvitsee vaikkapa suomalaisen sairaanhoidon helmessä HUS' ssa - Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri - moniosastoista hoitoa.

Moniosastoinen hoito edellyttää tehokasta, nopeaa ja riittävästi kaikkitietävää informaation kulkua osastoilta toisille, jotta hoito orkestroituu harmoniaksi ja tulos toivottavasti onnistuneeksi.

On osaltansa kyse poikkitieteellisyyden dilemmasta, mikä saattaa olla jarru osastojen välisessä tiedon kulussa. Tosin vanha sanonta, jossa kehotetaan 'suutaria pysymään lestissään' - toimii tässäkin!

Entä Apotti [ ~ https://www.apotti.fi/ - ] - jonka piti ratkaista moniongelmaisuudet laaja-alaisena yhdistäjänä, tiedon keskuksena, joka tuo helpotusta rutiineihin?

Tuntuisi hurjalta jossa niin hoitajien kuin lääkärien ajasta liian iso osa sälyttyy tiedon tuottoon - muille, kaikille tarvitsijoille.

Miten onkaan tämä uusi moderni ja hieno tietohallinto?

Lisää määrärahoja, sillä lääkärien ja hoitajien lähtökohtainen paikka on itse potilaan ympärillä - työtehtäväkuvan mukaisesti.

>>>

48

222

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ilman turhaa panettelua, asiaa ja selvästi jääden kesken! Ehkä jatko-osa seuraa kohta? Sairaala ei toimi ilman mitään työntekijäryhmää - ei hoitajia, eikä lääkäreitä. Miten ovat arvoasetelmat tässä hierarkiassa?

   • Anonyymi

    Mikä on lääkärin keskiansio kuukaudessa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on lääkärin keskiansio kuukaudessa?

    6000 ilman päivystyksiä.


  • Anonyymi

   Tänään oma kokemukseni kymmenien sairaalahoitopäivien näkökulmista on se, että potilasajasta hoitajat - laajasti ottaen - täyttävät noin 90 prosenttia - tämä ei ole sormella osoittelua lääkärikunnalle, sillä lääkärit lopulta kantavat vastuun potilaan hengestä -

   .. tosin potilaalle moni käytäntö hyvänolon toteutumisena kohdistuu hoitajan ja potilaan vuorovaikutuksessa ja kohtaamisajassa. On korostettava, että nyt puhuu maallikko, mutta kuitenkin kokeneen potilaan näkökulmasta.

   Lääkäri on ikään kuin arkkitehti, joka piirtää hoitokartan toimenpiteineen ja "rakennuspalikoineen" ja hoitajat rakentavat itse "talon" eli hoitoketjun - paljolti potilaan vierestä. Onkin tässä tietäen sanottava, että lääkäri kuitenkin näyttäytyy paljon useammin kuin arkkitehti rakennustyömaalla -syyllistämättä mitenkään itse arkkitehtiä.

   Mikää talo ei valmistu ilman rakentajaa (tässä: hoitajaa), joka kasaa palikat yhteen ja toisaalta mitään palikointia ei voida saavuttaa ilman piirrosta, jonka pohjalta komponentit löytävät paikkansa. Olemme siis jälleen soivassa orkesterissa, jossa niin 'viulu kuin huilu' soivat sovussa, kun kapellimestasri antaa ymmärrettävästi yleistahdin!

   !Jättivastuu kohdistuu niin sanottuun sotu-tunnuksen kulkuun osastojen välillä -
   unohtamatta lääkecoktailien tekoa ja kulkua - vaikka sytostaateina!
   --

   Entä nyt kriisi, jossa jopa suomalainen tervehdyttämishoidon helmi - HUS elää - hoitajapulassa, lääkäripulassa, lisääntyvissä potilasmäärissä - ikääntyvän potilasjoukon kasvaessa.

   Hoitajien vuoro!

   Nyt hoitajat vaativat lisää - arvostusta, työolojen parannusta, rahaakin - sillä nyt on tullut pää vetävän käteen.

   On tullut aika tasaistaa yleistäkin palkkaeroa ja suhteuttaa ansainta työn vaatimuksiin, osaamiseen ja onnistumiseen - kaikkiin noihin antaa helpotusta valmistunut uusi malli toteuttaa koko sote-sektori.

   Nythän ministeri Linden epäsuorasti lupaili rahallista helpotusta tulevista hyvinvointialueiden budjeteista.

   Hoitajat ovat ansainneet palkallisen lähestymisen - edes vähän - lääkärikuntaan ja erityisesti sellaisia työtehtäviä kohtaan, joissa edunvalvonta on onnistunut jo "liiankin hyvin" ja aiheuttaneet näin vastikkeetonta palkkaeroa - tässä makaa kiperä kysymys, sillä kukaan ei halua 'luopua ansaituista eduista ja suuvutuksista'.

   Olisiko nyt sen aika?
   --

   Kokemuksesta olen nähnyt tarvitsemieni sairaalahoitojen myötä noin 40 hoitajan ja kymmenkunta lääkärin käytännön toimet, teot kuin osallistumisen - kukin tavallansa ja vieläkin korostan - potilaan näkökulmasta.

   Kokemukset kumpuavat niin maakunnasta kuin HUS' sta - ja nopeana yhteenvetona:

   "Olen saanut erinomaista huolenpitoa hoitajilta ja lääkärit ovat onnistuneet ainakin toistaiseksi määrittämään "arkkitehteina" oikeat hoitomenettelyt -

   .. voisin todeta, että Elämä on, mutta sillä voi olla kuitenkin äkkipikaisiakin ja ennakoimattomia yllätyksiä - niin hyvässä kuin pahassa - ja aina näihin on kohtuutonta vaatia täyttä osaamisen ennakoivuutta, siksi monimutkaisia ja osin lääketieteelle tietämättömiä ovat "ihmiskehon virtaukset", jotka säätelevät lopulta koko kehoamme ja eloamme".

   Meillä on pääkaupunkiseudulla erinomainen helmi, joka voisi kasvaa timantiksi, jos potilaan kokemuksena löytyisi toimivuutta tuossa "osastojen välisessä poikkitieteellisyydessä", mikä tekisi tämän suomalaisen helmen kokonaissävelen ja soinnin harmoniseksi -

   .. ehkä Apotti onkin vielä pahasti kesken ja nyt kysytään rahaa lisää, sillä ohjelmistokehittäjät ovat aina osanneet pitää puolensa palkkojensa suhteen.

   Osaamisesta maksetaan -

   .. nyt onkin hoitajien vuoro päästä oman osaamisensa, vastuunsa kuin tarpeellisuuden osalta heille kuuluvaan ja ansaittuun tasoon.

   Uskallan väittää, että kansakuntamme on nyt hoitajiensa takana ja suomalaiset haluavat lopulta tämänkin harmonisoitumisen myötä itselleen turvatumpaa huomista ja tulevaisuutta, kun juuri me yli 60-vuotiaat tiedämme osuutemme vain kasvavan ja hoitojemme kallistuvan - muun muassa yleisen hintatason kohoamisen myötä kuin kallistuvien erikoishoitojen paineessa.

   --
   Kaikuiko nyt eduskuntamme rappusilta hätähuuto?
   [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12627861 -, Yle-otsikoituna näin:
   "Joukko entisiä järjestöjohtajia arvioi Ylelle hoitajakiistaa: “Työmarkkinoiden pyhä sääntö on rikottu – nyt pelataan venäläistä rulettia”" -toimittajana Kirsi Heikel ]

   Ellemme onnistu nyt tässä terveyden- ja sairaanhoidon kriisissä - joutuu koko hoitoketju pohtimaan jopa priorisointia - hoitojen antamisen suhteen |3!
   .
   |3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/juuri-sina-et-saa-nyt-tata-hoitoa.html -, otsikoituna näin: "Juuri Sinä et saa nyt tätä hoitoa!" -IJL-BLOG
   .
   En lähde yhtenä ikäkausi edustajana laittamaan edes omaa näkemyksellistä mielipidettäni priorisointiin, mutta tunnusta elämän jatkumisen, nuorien tulevaisuuden kuin omien lasteni - niin aikuisina kuin osan vielä ollessa alaikäisiä - oikeuden nähdä terveitä elämän vuosia.
   --

   • Anonyymi

    Tilitys!


   • Anonyymi

    Toivotaan lisää käytännön kokemuksia sairaaloista!


  • Anonyymi

   Täydentyy koko sinfonian esitykseksi?

   • Anonyymi

    Soivat kuin vaskikellot!


  • Anonyymi

   Aihe, joka koskettelee meitä kaikkia! Kokemuksia lisää sairaalahoidossa, kiitos 😊

  • Anonyymi

   Yhteiskunnallinen vastuu omista suomalaisistamme

   Valtiovalta ratkaiskoot kansakuntamme hyvinvoinnin vartijoina nyt vastuunsa -

   .. enemmän huomiota meidän omiin asioihin - vähemmän toimia ja rahaa asioihin, jotka eivät meille kuulu eikä meitä suoraan kansakuntana liikuta - inhimillisyydestämme huolimatta |4.
   .
   |4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/08/yhteiskuntarahaa-ukrainan-sotaan.html -, otsikoituna näin:
   "Yhteiskuntarahaa Ukrainan sotaan, aseisiin vai meidän omaan terveyteen?" -IJL BLOG.
   .

   Hoitajille nyt se mikä heille kuuluu -

   .. tämä on kansallinen kysymys, meillä ei ole varaa väheksyä sitä väsymystä ja ahdistumista liiaksi kasvaneesta hoitajavastuusta, hoitajaa kohden - toisten eli meidän kansalaistemme elämästä.

   Annetaan vilpitön arvostus kullekin tekijälle -

   .. oli se sitten orkesterissa puhtautena - hygieniana, tekniikkana, osaamisena, kuin myös lääkärikunnassa kuin hoitajissa - sillä meillä on nyt yhteiskuntana tehtävä saada tämä kansakunnallemme tärkein orkesteri soimaan harmoniassa.

   Rahallakin on nyt lopulta osansa - hoitajien motivaatio pitää nousta ja saada omia suomalaisia nuoria innostumaan hoitoalasta.

   Tarvitsemme myös hoitajia toisaalta ja tässä maailmallisuus voi olla terveen yhteistoiminnan esialkurakentaja ja osa monikansallista toimintaa, jossa kaikilla täällä meillä on yhteinen tavoite - hoitaa potilaita - ihmisiämme Suomessa.

   Mainittakoon, etten mitään kieliongelmaa en ole monien kymmenien hoitopäivien osalta niin lääkäri- kuin hoitajakunnasta kokenut - ei pääkaupunkiseudulla kuin maakunnassakaan.
   ..

   Meillä on hyvät eväät ja nyt lisätään mauste, joka tekee yhteen soivasta keskinäisyydestä hyveen koko hoitoketjussa - unohtamatta yhtään vireessä olevaa "soitinta" tässä hienossa orkesterissa, jota voidaan nyt yhdessä koko kansakuntana tsempata kohti huomisen haasteita, jotka ovat yhteiskuntamme merkittävimmät - juuri nyt.

   Enemmän rahaa omiimme ja vähemmän turhiin aseisiin -

   .. osaamme hoitaa ulkoisia asioita siten, ettei aseiden tekemiä haavoja tarvitse meillä paikata, vaan keskitymme parantamaan niitä haavoja, joita saamme omassa elossamme -

   .. kantaen kansalaisina vastuun siitä omastakin tavasta elää ja toimia - huolehtien näin myös omasta itsestämme. Tämän saatoin oppia liian myöhään?

   ..
   PS. Sisälsi lainauksia toisten tuotannoista!

   --

  • Anonyymi

   Palkka voi olla pieni mutta siihen päälle yölisä, ikälisä, viikonloppulisä, teholisä, kannustuslisä jne...
   Tuplaantuu!

   • Anonyymi

    Eikö nuo liity kaikkiin muihinkin työalatehtäviin?


   • Anonyymi

    Palkkaa ei määritellä noin. Lisät ovat korjausta olosuhteista tai palveluvuosien lisä on korvausta lisääntyneestä ammattitaidosta.
    Ei voi olla työssä pelkästään yöllä.


  • Anonyymi

   Soivatko hoitajat ja lääkärikunta yhteen terveydenhoidossa?

  • Anonyymi

   Saako lähettää edelleen? HUS siin Mäkijärvelle?

   • Anonyymi

    On saanut jo tämän.


   • Anonyymi

    WHO IS Mäkijärvi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    WHO IS Mäkijärvi?

    HUSin johtajaylilääkäri.


  • Anonyymi

   Laita tämä Superiin ja Tehtyyn!

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Vasta valmistunut lääkäri?

  • Anonyymi

   Kaiken kattava avaus ja ketju! Lakko-oikeus: On vai ei tässä?

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Onko hengen meno kaatamassa lakko-oikeuden?

  • Anonyymi

   Tsemppiä hoitajille!

  • Anonyymi

   https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009077865.html
   Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus on korostanut koko suuren skisman ajan sitä, että valtiovalta ei ole neuvotteluissa ja työriidassa osapuoli. Ulkopuolisuudella pestiin kädet riidasta.

   Hallituksen kaksinaismoralistista ulkopuolisuutta on ollut vaikea ymmärtää, koska hoitajien palkat maksetaan ensi vuoden alusta lähtien valtion budjetista: hyvinvointialueiden aloittaessa terveydenhuolto ja vanhustenhoito siirtyvät kunnilta isommille hartioille, valtion rahoilla.

   Hallitus pystyi leikkimään ulkopuolista siihen saakka, kunnes kävi selväksi, että hoitajien tehohoitoon kohdistama työtaistelu-uhkaus olisi vaarantanut potilasturvallisuuden. Se sai hallitukseen liikettä. Pikavauhtia säädetty potilasturvallisuuslaki hyväksytään maanantaina eduskunnassa.

   • Anonyymi

    Siis ei teho-osastolakoille.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Maksetaanko lisää liksaa vaateiden mukaisesti? Mitkä ovat ovat sitten seuraavat alipalkkaiset ryhmät, jotka alkavat vaatimaan?


  • Anonyymi

   YLE: Hoitajamitoitus. Hoitotakuu. Vanhusten ikäohjelma. Terapiatakuu.

   Näitä sanoja toistellaan vielä moneen kertaan ennen kevään eduskuntavaaleja. Ne ovat uljaita päämääriä, joihin päättäjät pyrkivät.

   Samaan aikaan kansalaiset jonottavat päivystyksessä, masentuneet etsivät terapeuttia ja huonokuntoiset vanhukset odottavat paikkaa hoivakotiin.

   Päätöksiäkin on tehty. Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) luetteli Yle TV1:n Ykkösaamussa miljardin euron menolistaa hoitoalalle: 265 miljoonaa vanhusten ympärivuotiseen hoivaan, 30 miljoonaa kotihoitoon, hoitotakuuseen ensimmäisenä vuonna 75 miljoonaa ja lisää rahaa hoiva-avustajien koulutukseen.

   – Seuraavalla hallituskaudella tarvitaan taas miljardi, ei tämä tällä tule kuntoon, Lindén totesi.

   • Anonyymi

    Miten väestön ikääntyminen vaikuttaa hoitajamitoitukseen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten väestön ikääntyminen vaikuttaa hoitajamitoitukseen?

    Elon viimeiset 12 kuukautta maksavat yhteiskunnallemme miljardeja - tarkoituksenmukaista työllistämistä?


  • Anonyymi

   Suomen terveydenhuolto ei ole ajautunut kriisiin, vaan terveyspoliittiset päättäjät ja poliitikot ovat vuosikymmenien ajan määrätietoisesti rakentaneet katasrofiia irtopisteitä itselleen vasleissa keräille.

   Suomen terveydenhoidon ongelmat alkoivat DDR:stä otetun kansanterveystyön astuttua kuvioihin 1972.
   Koko terveydenhoidon tehtävä muuttui hallinnoimiseksi ja nyt uusi sote on pelkkää hallintomallia, johon on tullut vielä yksi taso lisää poliittisesti valittuja isopalkkaisia johtajia (esim. valt.maist. Kirsi Varhila, SDP, 17000 euroa + edut per kk.).

   Nyt tarvitaan soten hallinnon kehittämiseen vielä 1500 miljoonaa euroa lisää, jotka eurot eivät mene potilaiden hoitoon.

   Sairaalat ja terveyskeskukset olisi voituu ilman kansanterveystyötä js sen 5-vuotissuunnitelmia rakentaa toimiviksi. SDP tuhosi suomalaisen terveyshyvinvoinnin.

   Johtajat johtavat, mutta onko kohta johdettavia?

   • Anonyymi

    Suomalainen järjestelmä ei ole derkkulasta kotoisin. Meillä on suomalainen järjestelmä.


   • Anonyymi

    Poliitikot ovat kriisissä?


  • Anonyymi

   Alkavatko teho-osastolakot?

   • Anonyymi

    Käräjät kielsivät!


  • Anonyymi

   Lakko alkaa Helsingin kotihoitoyksikössä?

  • Anonyymi

   Olisiko täällä lisätietoa Apotti-ongelmista?

  • Anonyymi

   51 poissa eduskunnan äänestyksestä potilasturvasta - edustuslaitos pakoilee, hoitajat eivät unohda tätä -Rytkönen Tehystä.

  • Anonyymi

   Lakko ei saa koskaan vahingoittaa siihen nähden riippumatonta kohdetta!

  • Anonyymi

   Olisitko puolestasi maksamaan osuutesi hoitajien lisäpalkasta?

  • Anonyymi

   Lähestyykö hoitajien irtisanoutumisaalto?

  • Anonyymi

   Tehy järjesti irtisanoutumisbussin Turkuun TYKSin pihaan!

  • Anonyymi

   Avauksen pohjalta olisi sangen helppo rakentaa tiekartta ulos tästä väärään suuntaan menneestä polusta kohden työrauhaa.

  • Anonyymi

   Täyspeukku hoitajille!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   2145
  2. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   55
   1159
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   219
   1136
  4. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   97
   1122
  5. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   27
   1010
  6. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   30
   994
  7. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   60
   979
  8. Hetkeäkään en ole epäröinyt

   Runo vaatimaton sulle syysillaksi Sitä odotellessa et otat mut omaksi Ja sua saan edessäs sanoa rakkaaksi Ennen sitä tunnen oloni vain puolikkaaksi S
   Romantiikka
   147
   938
  Aihe