Venäjä on ylittämässä rajaa jota länsimaat eivät enää siedä, EU-johtaja vaatii Putinia oikeuteen

Anonyymi

EU vaatii Venäjää tuomiolle sotarikoksista. Vaatimuksen esitti EU:n puheenjohtajamaana toimiva Tsekki. Torstaina Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vaati Venäjän presidentti Vladimir Putinia oikeuden eteen vastaamaan Ukrainassa tehdyistä sotarikoksista.

EU vaatii Venäjää tuomiolle sotarikoksista

EU:n puheenjohtajamaa Tsekki vaatii sotarikostuomioistuinta käsittelemään Ukrainasta tehdyt joukkohautalöydöt, kertoo uutistoimisto AFP.

– 2020-luvulla tällaiset hyökkäykset sivilisaatiota vastaan ovat käsittämättömiä ja kammottavia, sanoo Tsekin ulkoministeri Jan Lipavsky.

Lipavsky otti asiaan kantaa Twitterissä, missä hän lisäsi ettei muut maat voi sulkea silmiään hirmuteoilta.

– Meidän täytyy rangaista kaikkia sotarikollisia, hän kirjoitti.

EU otti kantaa Izjumista löytyneisiin joukkohautoihin jo viikolla. Löytöä kuvailtiin epäinhimilliseksi.

Ukrainan Izjumista paljastui torstaina joukkohauta, johon on tämän hetken tiedon mukaan haudattu yli 450 ihmistä. Löydetyissä ruumiissa on kidutuksen jälkiä ja nimeämättömissä haudoissa on kokonaisia perheitä.

.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden varoittaa Putinia kemiallisten aseiden tai taktisten ydinaseiden käytöstä Ukrainassa.

Bidenin mukaan tämänkaltaisten aseiden käyttö muuttaisi sodan ilmettä enemmän kuin mikään toisen maailmansodan jälkeen. Hän ei haastattelussa suostu kertomaan, millä tavalla Yhdysvallat tähän reagoisi.

– En tietenkään kerro sitä sinulle. Se tulee olemaan merkittävä, hän kommentoi.

Biden kuitenkin lisää, että Venäjästä tulisi suurempi hylkiö kuin se on koskaan aiemmin ollut, jos se turvautuisi kemiallisten aseiden tai ydinaseiden käyttöön.

.

Britannian puolustusministeriö arvioi, ettei Venäjän reservit välttämättä riitä kestämään Ukrainan vastahyökkäystä Luhanskissa.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podoljak on ilmaissut suoraan, mitä aseita maan armeija tarvitsee kaikkein eniten venäläisjoukkojen karkottamiseksi Ukrainan maaperältä.

Podoljak on listannut Ukrainan toivelistan tviitissään. Hänen mukaansa nopeuttaakseen sodan saattamista loppuun Ukraina tarvitsee raskaita raketinheitinjärjestelmiä, panssarivaunuja ja panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja, ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmiä sekä droneja.

Podoljak myös tarjoaa jokaiselle vaatimukselle perustelut. Raketinheitinjärjestelmiä Ukraina käyttäisi Venäjän takalinjan logistiikan tuhoamiseen ja panssarivaunuja alueiden vapauttamiseen. Ukrainan ilma- ja ohjuspuolustus kaipaa vahvistamista, jotta maa pystyy paremmin suojaamaan kriittistä infrastruktuuria.

– On aika viimeiselle iskulle pahan valtakuntaa vastaan, hän toteaa tviittinsä lopuksi.

.

Länsimailla alkaa olla mitta täynnä Putinin ja Venäjän kanssa.

32

225

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   USA harkitsee hävittäjiä ja ilmatorjuntaa Ukrainaan

   https://www.verkkouutiset.fi/a/usa-harkitsee-nyt-havittajia-ja-ilmatorjuntaa-ukrainaan/

   Ukraina ja Yhdysvallat ovat jatkaneet neuvotteluja modernien asejärjestelmien toimittamiseksi Ukrainalle, kertoo Politico. Keskusteluja on käyty muun muassa F-16 hävittäjistä, Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmästä sekä Gray Eagle-lennokeista.

   Yhdysvallat tyrmäsi pyynnöt järjestelmistä keväällä, joten jo pelkkä keskustelujen käyminen kertoo isosta suunnanmuutoksesta. Samaan aikaan myös Ukraina on vaihtanut keskustelutaktiikkaansa, sillä se ei ole enää pyytänyt järjestelmiä julkisesti, vaan on keskittynyt tässä taistelumateriaaliin jota se kipeimmin tarvitsee.

   Länsimaat ovatkin toimittaneet maalle muun muassa tykistöä ja raketinheittimiä. Ukrainaan on toimitettu myös käytettyjä neuvostoliittolaisia MiG-29 -hävittäjiä, sillä ne ovat olleet maalla jo aiemmin käytössä.

   Yhdysvallat on kuitenkin jo päättänyt rahoittaa sekä toimittaa Suomenkin käyttämiä NASAMS-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä, joista ensimmäiset ovat saapumassa Ukrainaan lähikuukausina. Erona pitkän kantaman Patriot-järjestelmään on myös toimintaetäisyys, sillä NASAMS pystyy torjuntaan ainoastaan lyhemmillä ja keskipitkillä matkoilla.

   • Anonyymi

    Sodan jatkuessa Ukrainan puolustus vahvistuu. Muutaman kuukauden kuluessa - ehkä jo ennen vuodenvaihdetta, Ukrainan taivaalla nähdään ukrainalaisten pilottien ohjastamia F-16 hävittäjiä. Kaikenlaista koulutusta Ukrainan joukoille annetaan sekä Ukrainassa että sotilastukikohdissa ympäri Eurooppaa. Luultavasti joukko ukrainalaisia sotilaslentäjiä on jo valmiina tarttumaan F-16 hävittäjän puikkoihin.

    Uutinen kertoo, että Ukraina ja Yhdysvallat ovat jatkaneet neuvotteluja modernien asejärjestelmien toimittamiseksi Ukrainalle land-lease ohjelman puitteissa, kertoo Politico. Lehden mukaan keskusteluja on käyty muun muassa F-16 hävittäjistä, Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmästä sekä Gray Eagle-lennokeista.


   • Anonyymi

    Ukraina odottaa ATACMS-ohjuksia ja niiden ensimmäinen kohdekin on selvillä ja koordinaatit valmiiksi laskettuna.

    Sotilaallinen asiantuntija Oleg Zhdanov vastasi kysymykseen, saiko Ukraina pitkän kantaman ATACMS -ohjuksia useisiin laukaisurakettijärjestelmiin (MLRS) HIMARS-ohjuksiin, joissa on iskualue jopa 300 kilometrin etäisyydeltä.

    Hän ilmaisi mielipiteensä asiasta YouTubessa .

    "Valitettavasti meillä ei ole vielä näitä ohjuksia. Toivon, että ne ilmestyvät lähitulevaisuudessa", hän sanoi.

    Zhdanov kutsui Krimin siltaa ATACMS-ohjusten pääkohteeksi.

    "Jos olisimme vastaanottaneet ATACMS-ohjuksia, ensimmäinen ohjus olisi jo laskeutunut ajoradalle tai Krimin sillan radalle. Jos emme ole vielä pommittaneet Krimin siltaa, niin ohjuksia ei ole vielä vastaanotettu", asiantuntija lisäsi.


  • Anonyymi

   Sivistyneiden länsimaiden vastuulla on poistaa untermensch uhka ihmiskunnalle pois päiviltä kunnon ihmisiä enempiä häiritsemästä

   • Anonyymi

    Missähän viipyy Venäjän julistaminen terroristi-valtioksi? Nyt pommitetaan tavallisten siviilikohteita (sairaaloiden, koulujen ja ydinvoimaloiden) lisäksi patoja, jotka selkeästi määritellään kansainvälisissä sopimuksissa ” ei sotilaallisiksi kohteiksi”. Menee usko politikkojen m, niin EU:n kuin Yhdysvaltojen toimintoihin kun edelleen hyysätään Venäläisiä turisteja, oligarkkeja ja Venäjän energiantuontia.


   • Anonyymi

    Venäjän suunnitelmissa oli marssia Kiovaan ukrainalaisten hurratessa, kukittaessa ja halatessa heitä. He kuvittelivat olevansa tervetulleita.

    Käytännössä koettu raakalaismainen tappaminen, kiduttaminen, ryöstely ja tuhoaminen on johtanut siihen, että vallattujen alueiden venäjänkielisetkin asukkaat kokevat Putinin Venäjän vihollisekseen ja toivovat Ukrainan vapauttavan alueensa hyökkääjistä. Tässä hyökkääjä teki ratkaisevan strategisen virheen ... ja hyvä niin.


   • Anonyymi

    Myös Donetsk ja Luhansk ovat romahtamisen partaalla. Miehittäjät ovat hermostuneita ja suunnittelevat pikamarssia Venäjän suuntaan.

    Donetskin militantit ja miehittäjät ovat jo tankanneet ajoneuvonsa nopeaa pakoa varten. Alueen pupetti-johtaja Denis Pushilin on kadonnut eikä hänen olinpaikkansa ole tiedossa Hänen huhutaan lähteneen Venäjälle.

    Kanava 24 kertoi edellisenä päivänä Denis Pushilinin poistuneen miehitetystä Donetskista.

    Kanava kirjoittaa tiedustelulähteisiin viitaten, että kun Ukrainan asevoimien havaittiin Donetskin lentokentän alueella, venäläiset militantit alkoivat paeta kaupungista. Todennäköisesti he aikovat suunnata Venäjälle.

    Pushilin julkaisi aiemmin samana päivänä videon, jossa hän ajoi autolla tuntemattomaan suuntaan. Samaan aikaan yhteistyökumppani totesi, että hän "pysyy yhteydessä" miehityshallitukseen.


  • Anonyymi

   Aivan normaali ihmisen vastareaktio pahantekemiseen johtaa jossain vaiheessa siihen , että myös Venäjä puolella alkaa mennä paikkoja rikki ja vastaavaa pahaa tapahtuu mitä on saatu Ukrainassa aikaan myös ukrainalaisten toimesta Venäjällä oli Himarsien kantomatka mikä tahansa, kun ne voivat asettua Venäjän ja Ukrainan rajalle.

   Eikä ole mahdollista käyttää taktisista ydinasetta niin etteikö se herättäisi vastareaktiona tuhota välineitä, joilla se on saatu aikaan ja siihen on oma strategia ja riskin kyllä Kreml ja Putinun tietää eikä se hänen suosiotaan Venäjällä kasvata saatikka ketään naurata.

   Aletaan olla ihmisen normaaliin sietokyvyn rajoilla ja uskoisin kohta se on pakko tajuta myös KIINASSA mikä vetelee ja mikä ei. Ja tälle rajalle on jo tultu on vain heräämisen hetki ja seuraukset alkavat karata käsistä.

  • Anonyymi

   EU luopuu Venäjän energiasta

   Kuuma ja aurinkoinen kesä todellakin nosti aurinkoenergia tuotantoa nuo 20%, jolla EU:ssa säästyi 29 miljardia euroa, toisin sanoen aurinkoenergialla korvattiin 20 miljardin kuution kaasun tarve ja näin ollen aurinkoenergian tuotanto (12.2%) ylitti tuulivoimatuotannon (11%) energian kokonaistuotannossa. Hienoa !

   Tämähän olikin yksi EUn energiatavoite, jolla pyrittiin korvaamaan 20 miljardia kuutiota venäläistä kaasua ja näinhän asioista uutisoitiin G7-kokouksen jälkeen.

   Suomessa tänä vuonna 1 800 MW uutta tuulivoimaa ja Itämeren maat ovat sopineet lisäävänsä tuulivoiman 7:n kertaistamisesta 2030 mennessä.

   Marin allekirjoitti ”Marienborgin julistuksen” – Itämeren maat aikovat seitsen­kertaistaa tuuli­voiman tuotannon vuoteen 2030 mennessä
   Valtioneuvoston kanslian mukaan julistettu tavoite tuulivoiman moninkertaistamisesta on kunnianhimoinen.
   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009037952.html
   Suomen tuulivoimalat tuottivat vuonna 2021 noin kymmenesosan Suomen sähköstä.

   Itämerta ympäröivät maat Venäjää lukuun ottamatta allekirjoittivat tiistaina niin kutsutun Marienborgin julistuksen, jonka allekirjoittajamaat sopivat yhdessä toimivansa aiempaa tiiviimmin yhdessä energiaturvallisuuden eteen.

   Julistuksessa maat sopivat nostavansa Itämeren merituulivoiman kapasiteetin 19,6 gigawattiin vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa kapasiteetin seitsenkertaistamista. Valtioneuvoston kanslian tiedotteessa tavoitteen kerrotaan olevan kunnianhimoinen.

   Julistuksen mukaan Itämereltä olisi mahdollista saada enimmillään 93 gigawatin edestä merituulivoimaa. Vertailun vuoksi Tuulivoimayhdistyksen mukaan Suomen tuulivoimakapasiteetti oli kesäkuun lopussa noin 4 gigawattia.

   Yhdistys on arvioinut Suomen kapasiteetin kasvavan noin 6,5 gigawattiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Tuotanto riippuu tuulesta, joten keskimäärin tuuli­voimaloiden lasketaan tuottavan sähköä noin 40 prosenttia suhteessa nimellistehoon.

   Itämeren EU-maat julistivat vuonna 2020 yhdessä Euroopan komission kanssa, että merituulivoiman kapasiteettia pitäisi nostaa merkittävästi vuoteen 2050 mennessä. EU:n tuulivoimastrategiassa tavoitteena on nostaa merituulivoiman tuotanto 60:een gigawattiin vuoteen 2030 mennessä ja 300:aan gigawattiin vuoteen 2050 mennessä.

   Julistuksen allekirjoittajamaat ovat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Ruotsi, Tanska, Puola ja Saksa. Pääministeri Sanna Marin (sd) allekirjoitti julistuksen Suomen edustajana.

   ”Venäjän julma sota on vaikuttanut meihin kaikkiin useilla tavoilla -- Euroopan riippuvuuden venäläisestä energiasta täytyy päättyä niin nopeasti kuin mahdollista”, Marin kertoi tapaamisen lehdistötilaisuudessa STT:n mukaan.

   • Anonyymi

    EUn energiapolitiikka Venäläisen kaasun korvaamiseksi 2022 viittaa tuonnin laskemista 2/3 Venäjältä, toisin sanoen arviolta 100 miljardia kuutiota/155 miljardista kuutiosta, siis arviolta 40% EUn vuosittaisesta kokonaiskulutuksesta.

    EU pyrkii irtautumaan kokonaan venäläisestä kaasusta 2030 tienoilla.

    Korvataakseen vaje, EU lisää kaasuntuontia:
    - 50 miljardia kuutiota Yhdysvalloista, Qatarista, Nigeriasta ja Egyptistä.
    - 10 miljardia kuutiota Azerbaidzanista, Algeriasta ja Norjasta.
    - 20 miljardia kuutiota korvataan tuuli- ja aurinkovoimalla.
    - 14 miljoonaa kuutiota korvataan energiasäästöillä.
    - 6 miljardia kuutiota korvataan vety- ja biometaani energialla.

    G-7 kokouksessa Biden lupasi nostaa kaasutoimituksia EUn 15 miljardilla kuutiolla 2022 ja nostaa Yhdysvaltain vuosittaisen kokonaistuonnin 50 miljardiin kuutioon 2030 tähtäimellä.

    Maakaasu energian lähteenä ei ole poistumassa markkinoilta vuosikymmeniin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    EUn energiapolitiikka Venäläisen kaasun korvaamiseksi 2022 viittaa tuonnin laskemista 2/3 Venäjältä, toisin sanoen arviolta 100 miljardia kuutiota/155 miljardista kuutiosta, siis arviolta 40% EUn vuosittaisesta kokonaiskulutuksesta.

    EU pyrkii irtautumaan kokonaan venäläisestä kaasusta 2030 tienoilla.

    Korvataakseen vaje, EU lisää kaasuntuontia:
    - 50 miljardia kuutiota Yhdysvalloista, Qatarista, Nigeriasta ja Egyptistä.
    - 10 miljardia kuutiota Azerbaidzanista, Algeriasta ja Norjasta.
    - 20 miljardia kuutiota korvataan tuuli- ja aurinkovoimalla.
    - 14 miljoonaa kuutiota korvataan energiasäästöillä.
    - 6 miljardia kuutiota korvataan vety- ja biometaani energialla.

    G-7 kokouksessa Biden lupasi nostaa kaasutoimituksia EUn 15 miljardilla kuutiolla 2022 ja nostaa Yhdysvaltain vuosittaisen kokonaistuonnin 50 miljardiin kuutioon 2030 tähtäimellä.

    Maakaasu energian lähteenä ei ole poistumassa markkinoilta vuosikymmeniin.

    Oletus että Eurooppa ei selviä ilman Venäjän myymää kaasua on väärä. Sitä ostettiin sieltä koska kuviteltiin, että sen turvin Venäjä rakentuu nykyaikaiseksi yhteiskunnaksi ja kuroisi NL aikaisen jälkeenjääneisyyden kiinni. Se ei onnistunut, se teki u- käännöksen ja palasi takaisin harmaaseen ja suljettuun neuvostoaikaan. Ilmeisesti kehitysmaastatus on jotenkin haluttava asia. Miksi, ehkä silloin on helpompi kontrolloida Venäjää ja venäläisiä vrt Pohjois- Korea.

    Tämä on todellakin aito shokki Euroopan kaasun/energian saannille. Lopputulema on kuitenkin se että parin vuoden kuluessa järjestelmä on saatu rakennettua terveelle ja kestävälle pohjalle. Esimerkiksi kaasua käytetään teollisuudessa vain siihen mihin sitä oikeasti tarvitaan. Lämmityskäyttöön se on liian arvokas raaka-aine. Silloin Euroopan talous elpyy ensin normaalitasolle ja siitä lähtee nousuun. Pelkästään uudet energiahankkeet ja Ukrainan jälleenrakennus virkistää Euroopan taloutta ja samalla sodan uudistama maa, eli Ukraina, tulee tarjoamaan vahva talouspotentiaalin osaksi Euroopan taloutta.

    Tämä muutos on helppo todentaa kun vertaat Pohjoismaiden energian käyttöä ja Manner- Euroopan energian käyttöä. Meillä Pohjolassa kaikki toimii ja ollaan kovaa vauhtia pääsemässä irti fossiilienergiasta. Nämä samat toimenpiteet tehdään Manner-Euroopan alueella ja kaikki toimii.

    Teollisuuden siirto Kauko-Itään on tullut tiensä päähän. Automaatio korvaa työvoimavaltaisen teollisuuden, silloin Kiinan paras kilpailuetu on mitätöity. Energian hinnannousu tekee pitkistä kuljetuksista Kauko- Idästä Eurooppaan tekee siitä taloudellisesti kannattamatonta. Jos Kiina vielä liittoutuu avoimesti Venäjän kanssa, siitä tulee samanlainen hylkiö kuin Venäjästä.

    Tarkastele kokonaisuutta, tiedät että Euroopalla ei oikeasti ole mitään oikeaa hätää, vaikka Kreml on muuta ilmoittaa. Itseasiassa asia tismalleen päinvastoin, katsos Venäjän usein varsin taitavasti rakennettua propagandaa pitää lukea peili kädessä.


  • Anonyymi

   EU saa vaatia. Missä on EU:n sotavoimat tai mahti. EU on täysin byrokratia jossa kaikki repii eri suuntiin. Saksakin lämmitteli Venäjän kaasulla kunnes Venäjä itse sulki kaasuhanat.

   • Anonyymi

    Tässä sitä saadaan vihdoin EU:n energiaomavaraisuus ja rautaa rajalle sekä voimakkaat sotavoimat. Esim. Puola on Etelä-Korean massiivisilla aseostoilla tulossa Euroopan vahvimmaksi sotilasmahdiksi, enkä usko että muutkaan maat jättävät Venäjäuhkaa huomioimatta, vaan myös Suomi ja Ruotsi panostavat lähivuosina paljon sota/puolistusvoimaansa.

    Ukrainasta tietenkin tulee länteen suuntautuneen Euroopan ykkönen sotavoimassa, se on pakko, jotta Venäjän uhkaan voidaan jatkossakin vastata ja paljon nykyistä paremmin. Veikkaanpa että Ukrainalla tule olemaan lähivuodet 2-3 miljoonan miehen armeija, massiivinen oma asetuotanto mm. Neptun meritorjuntaohjukset ja Grom-2 ballistiset lyhyen kantaman ohjukset ym. ym. Lisäksi Ukrainan oman aseistuksen ja Venäjän mm. Harkovan alueella luovuttaman aseistuksen lisäksi Yhdysvallat, Natomaat, EU ja muut länsimaat avustavat Ukrainan nousua Euroopan asemahdiksi ja erityisesti modernilla pitkän kantaman nopean liikkuvuuden täsmäaseistuksella mm. HIMARSit, MLRS:t, MARS II -rakerinheittimet 80-400 km kantaman täsmäammuksin, lukuisat erilaiset telahaupitsit ja M777 jne. 155 mm:n haupitsit, Harpoon meritorjuntaohjukset, NASAMS- ja Patriot ohjustorjuntajärjestelmät, Gray Eagle-taistelulennokit, F-16 hävittäjät, HARM turkaanhakuohjukset, Gepard-ilmatorjuntapanssarit jne. jne. Venäjän tulee tämän jälkeen mahdottomaksi miehittää Ukrainan alueita.


  • Anonyymi

   "...Ukraina jatkaa hyökkäystään maan lounaisosassa samalla, kun Venäjä on muodostanut rintaman Oskiljoen ja Svatoven väliin. Venäjä pitää alueen hallitsemista tärkeänä, koska sen kautta kulkee yksi merkittävimmistä Belgorodin huoltoreiteistä..."

   Ukraina eliminoi parhaillaan Venäjän taistelukykyä Hersonin suunnalla, ennen kuin ryhtyy poistamaan venäläisiä joukkoja alueelta kokonaan. Kun päästään tilanteeseen, että Krimille johtava kastelukanava on jälleen Ukrainan hallinnassa, Putinilla alkaa olla selitykset vähissä.

   Muuten...Krimin sillan tuhoamisesta....eräs ukrainalainen hyvin luotettavasti sodan kulkua kommentoiva asiantuntija luettelee 10 syytä, minkä vuoksi Ukrainan ei kannata siltaa tuhota. Kun ne lukee, ymmärtää, että sillan tuhoaminen ei ehkä olekaan hyvä juttu pitkässä juoksussa. Parempi voittaa sota niin, että Kertsinsalmen silta pysyy kulkukelpoisena jatkossakin.

   • Anonyymi

    Venäläisillä on pakotie Krimiltä sillan tuhoamisen jälkeenkin. Se on laivayhteys Mustan meren kautta. Sillan tuhoaminen on ensiarvoisen tärkeää juurikin huoltoyhteyden eliminoinnin vuoksi. Sota ei ihan heti todellakaan lopu, ellei Putinin hallinto vaihdu Venäjällä. Pelkkä Putinin kaatuminen ei riitä. Krim tulisi saada jo talveksi ilman siltaa. Hersonin kaaduttua Krimiltä loppuu vesi, erityisesti kasteluvesi. Kesään mennessä tilanne siis kypsyisi ilman ukrainalaisten hyökkäystä Krimille.
    Ukraina tarvitsee ensin ilmapuolustusta, sitten varustusta joukoille talvea varten. Talven myötä salamasota loppuu. Joukot tarvitsevat lämpimiä varusteita asemasotaa varten. Toki tykistön tulee paahtaa, joten ammusmenekki on mahtavaa. Jenkit saisi toimittaa Himarseihin niitä 200 km yltäviä ammuksiakin. Kaikki pikän kantaman aseet säästävät ukrainan joukkoja -ja se ilmapuolustus, sekä venäläisten tutkien tuhoamiseen kykenevät ohjukset. Ukrainalaiset taatusti kykenevät, kun on välineitä, millä kyetä.


  • Anonyymi

   Venäjällä on kummallinen kaksinaismoraali. Venäjä voi kyllä kansallistaa ulkomaisia firmoja, mutta kun Saksa aikoo tehdä saman, se on laitonta.
   Venäjä ei ole enää pitkään aikaan noudattanut mitään sopimuksia tai edes omia lakejaan, mutta muilta kyllä vaaditaan ymmärtämystä "erikoisoperaatiolle".

   Jos Putinin kaverit saavat nostatettua sodan, Putinin puolesta, on siinä nähtävissä yksi hyvä puoli. Voidaan ainakin vaatia sotakorvaukset täysimääräisinä (eikä silloin erotella oliko tapahtunut ennen vai jälkeen sodan julkistuksen).
   Toinen juttu, että rikokset tutkitaan ja tuomitaan sotarikoksina, on ehkä eri asia. Tuleeko sotarikoksista lievemmät rangaistukset, tätä en tiedä.

   Joka tapauksessa oikeuteen koko venäläispomojoukko sotajoukkoineen.

  • Anonyymi

   Ursula, entinen nuorisorikollinen. Hienoa.

  • Anonyymi

   Venäjän tekemiä sotarikoksia paljastuu kokoajan lisää ja lisää. Nyt olen sitä mieltä ainakin itse että lännen ja USA:n pitäisi nyt pistää kaikki mahdollinen aseapu, mukaanlukien pitkän kantaman ohjukset. Nyt torjutaan kansanmurhaa. Ihan sama mitä joku Zaharova uhkailee punaisista linjoista, Venäjä on ne ylittänyt jo aikoja sitten.

   Oikeastaan me tiesimme tämän viimeistään maaliskuussa. Minä olen Sadankomitean jäsen, mutta mielestäni tämä sota on pakko käydä ja ainoa vaihtoehto on Ukrainan voitto.

   Mitä enemmän ja mitä parempaa apua Ukraina saa sitä nopeammin kaikki tappaminen ja tuhoaminen loppuu.

   Ukraina saa venäläisvalmisteisia panssarivaunuja Pohjois-Makedoniasta. On suuri häpeä , että Saksan jarrutuksen vuoksi se ei saa parempia Leopard-vaunuja ainakaan julkisten lähteiden mukaan.

  • Anonyymi

   Etelässä Hersonin alueella käydään parhaillaan kovaa taistelua. Ensimmäisen venäläisten puolustuslinjan murtanut Ukrainan armeija on toisen ja kolmannen puolustuslinjan kimpussa yötä-päivää. Venäjä yrittää puolustaa asemiaan ilmahyökkäyksillä - enemmän venäläisiä koneita ilmassa ja siksipä ukrainalaiset ovat pystyneet pudottamaan venäläisiä hävittäjiä 4-5 koneen vuorokausitahtia.

   Etelä -Ukrainassa käydään kovaa taistelua, vihollinen on alkanut käyttää lentokoneita useammin.

   Tämän ilmoitti tiedotustilaisuudessa Etelä-Ukrainan puolustusvoimien lehdistökeskuksen yhteisen koordinointiesikunnan päällikkö Natalia Gumenyuk.

   "Me käymme raskaita taisteluita, varsin merkittävät vihollisjoukot ovat vastatoimissa. He pysyvät asemissaan, koska heillä ei ole voimaa ja motivaatiota mennä avoimeen yhteenottoon. He pitävät etäisyyttä pysyvät teräsbetonirakenteiden suojassa, joilla he varustivat puolustuslinjansa. Ensimmäiseltä puolustuslinjalta paettuaan he takertuvat toiseen ja kolmanteen - missä on heille turvallisempaa", Gumenyuk sanoi.

   Hän kommentoi toimittajien pyynnöstä myös sitä, että Ukrainan armeija on pystynyt ampumaan alas useampia vihollisen lentokoneita. Hän huomautti: "Vihollinen alkoi käyttää ilma-asetta useammin. Se on kuin kärpästen kanssa: kun niitä on enemmän talossa, silloin kärpäslätkällä saa tapettua enemmän kärpäsiä. Venäjä yrittää todella käyttää ilmaiskuja keinona vaikuttaa etänä. Käytämme kaikkia saatavilla olevia aseitamme ja varusteitamme näiden lentokoneiden tuhoamiseen - ja onnistumme hyvin."

  • Anonyymi

   "Venäjän ulkoministeriön tiedottaja: Jos Yhdysvallat päättäisi toimittaa Kiovaan pitkän kantaman ohjuksia, siitä tulisi yksi sodan osapuolista"
   Tämä on taas Venäjän propagandan lapsellinen yritys vaikuttaa sodan kulkuun. Miten hätää kärsimässä oleva Venäjä pystyisi haastamaan Yhdysvallat, maailman voimakkaimman sotilasmahdin? Mitä Venäjä muka hyötyisi vetämällä USA:n sotaan? Kremlin tiedottaja on taas laitettu laukomaan epätoivoisia vaikutusyrityksiä tyyliin toivotaan-toivotaan.
   Nyt toivon Bidenin antavan Ukrainalle juuri sitä mitä Venäjä ei halua!

   • Anonyymi

    IS:n otsikossa Maria Zaharova "jyrähtää". Kun on kyseessä naisihminen - naisen jyrähdystä on vaikea kuvitella - eikö parempi verbi Zaharovan kohdalla olisi että "kirkuu"?

    Venäjän ulkoministeriö ilmoitti torstaina, että jos Yhdysvallat päättäisi antaa Ukrainalle pidemmän kantaman ohjuksia HIMARS-järjestelmiä varten, se ylittäisi "punaisen linjan".

    Ministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan lausunnossaan, että tämä tekisi Yhdysvalloista "konfliktin osapuolen". Venäjällä tulee Zaharovan mukaan olla oikeus puolustaa alueitaan....

    Siinä osa IS:n uutisesta.

    Venäjä on lähtenyt hyökkäyssotaan ja nyt se vaatii, että Ukrainalla ei tulisi olla oikeutta puolustaa aluettaan kaikin mahdollisin keinoin. Nythän on niin, että hyökkääjällä ei ole oikeutta määritellä millä välineillä hyökkäyksen kohden puolustautuu. Kun Venäjä ampuu ohjuksia satojen kilometrien päästä Ukrainan rajojen takaa, tulee Ukrainan voida tehdä vastaisku tulittavaan kohteeseen.


  • Anonyymi

   Duumassa, 450 jäsentä, ja siellä näyttää olevan laaja kannatus Ukrainan sodalle. Mutta puutetta on sotilaista.

   On mahdollista että Venäjä saa tuntuvasti lisää motivoituneita sotilaita, jopa tuhansia, heidän perheenjäsenistä ja sukulaisista, luonnollisesti sotilaskoulutuksen jälkeen jos se puuttuu. Myöskin nuorimmat Duuman jäsenet saattaisivat osallistua tähän isänmaalliseksi kuvattuun erityisoperaatioon.

   Tosin aikanaan Afganistanin sodan (24.12.1979 - 1989) vastustus kuulemma lisääntyi kun kutsunnat alkoivat koskea suurkaupunkien nuorisoa.

   Afganistanista vetäydyttiin kokonaan. Mutta siellä jäi Neuvostoliitolta aiheuttamansa tuhot korjaamatta ja korvaamatta, ja myös mahdolliset sotarikokset jäivät selvittämättä.

   Nämä asiat on hoidettava Ukrainan sodan jälkeen..

  • Anonyymi

   Tässä sodassa ovat monet aikaisemmat sodan lait kääntyneet päälaelleen. Nyt se, että hyökkääjän tappiot ovat yleensä moninkertaiset puolustajan tappioihin verrattuna, pantiin Harkovan suunnalla uusiksi Ukrainan armeijan taholta.

   Ukrainan asevoimien vastahyökkäyksen aikana venäläiset miehittäjät kärsivät paljon suurempia tappioita kuin Ukrainan armeija, vaikka he ovatkin mukavammissa asemissa, koska he puolustavat itseään.

   Asiasta kertoi kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Aleksei Danilov kanava 24 :n lähetyksessä .

   "Voin sanoa, että vihollisen menetykset suhteessa meihin tänä aikana ovat 1-9 tai 1-10. Toisin sanoen yksi kuollut soturimme vastaa 9-10 kuollutta maahamme hyökännyttä vihollista. " Danilov sanoi.

   Hän huomautti, että sodan lakien mukaan hyökkäystä johtavan puolen tappiot ovat paljon suuremmat kuin puolustuksen aikana. Kuitenkin Ukrainan armeijan toimintatavan huomioon ottaen asia osoittautui täysin päinvastaiseksi.

   "Kuten olemme rikkoneet stereotypioita muualla, rikomme niitä myös sotilasasioissa Nato-maiden ja muiden kumppaneidemme silmissä. He ovat iloisesti yllättyneitä armeijamme, siviiliemme ja yhteiskuntamme puolustustyön laadusta", Danilov sanoi.

  • Anonyymi

   NATO kokousti Virossa, Suomen ja Ruotsin osallistuminen kuunteluoppilaana ainakin virallisten tietojen mukaan. Biden varoitti Putinia ennen tuota kokousta. Saksalainen kenraali varoitti mahdollisuudesta toisen rintaman avaamiselle. NATO:n johto ammattimiehinä varautunut tähän vaihtoehtoon. Bidenhan ei tätä suostunut ilmaisemaan ennalta käsikirjoitetussa haastattelussaan. Venäjä käyttänee ydinasetta alueilla joilta vetäytyi. Venäjällä ei muuta mahdollisuutta kuin saada toinen rintama auki ja mielellään NATO:n kanssa.

  • Anonyymi

   "Venäjällä kestää todennäköisesti vuosia uudelleenrakentaa tavanomaisen sodankäynnin joukkojensa suorituskyky sotaa edeltävälle tasolle".

   Päivä päivältä parempia uutisia. Tämä on hieno uutinen kaikille Venäjän naapureille. Ja kun tuohon uutiseen lisäätään se, että Venäjän talous tulee kärsimään pitkään asiat sen kun paranevat. Tai sitten ei. Venäjän sisäinen tilanne saattaa muuttua kovastikin viimeistään siinä vaiheessa kun kansalta loppuu leipä pöydästä.

  • Anonyymi

   Venäjältä kestää vuosia palauttaa asevoimansa sotaa edeltävälle tasolle! Ja kaikki tietävät, että sekin taso oli aivan surkea. Mistä Venäjä voi hankkia lisää ruosteisia tankkeja menetettyjen tilalle? Kleptokratiassa edes asevoimat pysy kunnossa, kun kaikki varat siirtyvät veroparatiiseihin. Eli Putinin aikana Venäjä ei nouse enää. Eikä Putinin seuraajan aikana, jos hän jatkaa Putinin politiikkaa.

  • Anonyymi

   Jos sotiminen on täysin vieras ja mahdoton ajatus 2020 luvulla, niin miksi maailman valtiot on pullollaan sotahulluja, sotilasaseita, tankkeja, tykkejä, ohjuksia, pommikoneita, sotalaivoja ja sukellusveneitä ja ksiken kruunaa ydinkärjet?

   Suomikin juuri tilasi uusia tsisteluhävittäjiä jotka maksaa kymmeniä miljardeja, eikö maailmassa ilisi muuta käyttöä noille rahoille mitä asevarystelu nielee, miksi piliisi ei riitä turvaamaan järjestystä?

   Onko kuitenkin niin, että osa haluaa sotia koska tykkää käyttää järeitä aseita ja toiset vaan inhoo niitä 🤭

   • Anonyymi

    Luulisin että suurin osa maista laittaa rahaa puolustukseen nimenomaan Venäjän tapaisten laajentumishaluisten epädemokraattisten valtioiden takia.


  • Anonyymi

   Jännää miten persuille tuulivoima on mörkö, mutta aurinkopaneeleilla he ovat valmiit peittämään maan, kuten tämän Ylen uutisen kommentoinnistakin voi lukea.

  • Anonyymi

   Putin kohtaa tuomionsa vasta iäisyydessä ihailemansa Stalinin ja matkimansa Hitlerin tapaan. En usko, että tätä rikollista saadaan mihinkään maalliseen tuomioistuimeen. Vallan sokaisemalle katupojalle tulee näin kohtaloksi pahin mahdollinen rangaistus Belsebuubin peräkamareissa.

  • Anonyymi

   On se Putinin tavat toimia aika erikoisia, värvätä nyt vankeja vielä Ukrainan sotaan ja tapa ajatella asioita, miten reakoida/ kommunikoida Venäjän kansalle. Ihan kuin Putinin joukot olisivat Ukrainan sotaan täysin syyttömiä? Oheen poiminta päivän IL:stä.

   Putinin kokki puolustaa sotilaiden värväämistä vankiloista: ”Joko vangit tai teidän lapsenne – päättäkää itse”

   Siirtää vastuuta näin kansalleen. Onko tällaisten kommenttien jälkeen sota heille enemmän oikeutettua? Ehkä Putinistit ajattelevat näin? Ja täällä jotkut kirjoittavat vielä Venäjää tukevia kirjoituksia, ei voi ymmärtää sitä hölmöyttä. Autoritaarinen maailma on niin erilaista kuin demokraattinen maa. Läpinäkyvyyttä enemmän ja siten myös kunnioitetaan enemmän toisen omaa.

  • Anonyymi

   Putin on Haaginmies.
   1.Osallistuminen salaliittoon tai yhteiseen suunnitelmaan rauhaa vastaan
   suuntautuvan rikoksen tekemiseksi.
   2.Tietyistä sotarikoksista rauhaa vastaan sekä hyökkäyssodan suunnitteleminen ja
   toteuttaminen.
   3. Sotarikokset.
   4.Rikokset ihmisyyttä vastaan.
   Kohtia a la Nurnberg.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 271
   2681
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   8
   1930
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1730
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   369
   1526
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   231
   1303
  6. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   14
   1125
  7. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1094
  8. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   9
   1065
  9. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   1030
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   243
   789
  Aihe