Puunmyyjät

Anonyymi-ap

Saatteko hyvän mielen kun voitte nyt kiskoa hirmuhintoja polttopuulla? Tuo järjetön hinnannousu ei voi mennä pelkästään polttoaineen yms. kallistumisen piikkiin. Mutta muistakaa: Karma is a bitch!

16

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osta rankakasa pihalle ja tee klapisi itse. Etkö osaa?

      • Anonyymi

        Ilma lämpö pumpulla talo lämpenee halvemmalla kuin koivu haloilla,( edellyttäen sähkön hinnaksi noin alle 10 senttiä/kwh.) Siitä ylöspäin myös seka puulla ja koivulla on halvempi lämmittää.Laskelmassa on n.40 -60 e.irtomotin hinta.Fakta tieto n. 10 vuoden ajalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilma lämpö pumpulla talo lämpenee halvemmalla kuin koivu haloilla,( edellyttäen sähkön hinnaksi noin alle 10 senttiä/kwh.) Siitä ylöspäin myös seka puulla ja koivulla on halvempi lämmittää.Laskelmassa on n.40 -60 e.irtomotin hinta.Fakta tieto n. 10 vuoden ajalta.

        Ei lämpene ilmalämpöpumpulla halvemmalla kuin varaavilla lämmönlähdeillä. Ilmalämpöpumppu on puhaltava lämmitys ja epämiellyttävä lämmitysmuoto. On kokemusta.


    • Anonyymi

      Aloittajanhan ei välttämättä tarvitse käyttää kallistunutta puuta . Käytä sähköä tai bensiiniä !

      • Anonyymi

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa! (En käytä puuta lämmitykseen, enkä ole aloittaja.)


    • Anonyymi

      Tuo hinnoittelu on normaalia, myös mansikat ja uudet perunat maksavat reilusti tullessaan markkinoille, nyt on puun vuoro.

      Itse asun sähkölämmitteisessä kerrostalossa joten ei koske halot minua. Meillä oli aiemmin kesämökki 3000 neliön tontilla, sieltä tuli karsittua uusiutuvaa puuta varaavaan tulisijaan riittävästi. Työtä sekin teettää ja hiki tulee.

      Eli jos halpaa puuta kaipaat niin osta metsää tai riittävän suuri tontti missä tilaa puun kasvaa. Toki työtä pitää tehdä maan ostamiseen ja samalla rahalla lämmittää pirttiä aika kauan jos hehtaarihinta pikkupläntillä pyörii 20-35 000 € välillä. Mulla 100m2 ja sähköä kulunut noin 15 000 kWh vuodessa n. 2500 € kokonaiskustannus siirtomaksuineen. Tuosta puolet siiirtoa ja toinenpuoli sähköä ja tuosta puolikkaasta noin 2/3 osaa veden ja asunnon lämmittämiseen eli ehkä noin 850 € lämmityskulut vuodessa kun siirtomaksua ei huomioida. Ja vaikka huomioitaisiin niin 1700 € paikkeilla. Mielestäni suhteellisen halpaa verrattuna metsän hehtaarihintaan. Tuleva talvi onkin sitten jotakin muuta kuten tulevaisuus, sitä ei tiedä mutta joksikin aikaa hinta nousee ja myös jää korkeammalle.

    • Anonyymi

      Polttopuuta käytetään yleisesti mm. omakotitalojen lämmitykseen ja varsinkin talvella se on oiva lämmitysmuoto. Nyt puuta ostetaan paljon ensi talven varalle mahdollisia sähkökatkoksia varten. Silloin eivät toimi mitkään lämpöpumput, eikä mikään sähköllä toimiva lämmitysjärjestelmä. Osa kirjoittajista näkyy olevan täysin tietämätön näistä asioista. Todellisesta elämästä vieraantuneita.

      • Anonyymi

        Lienevät vihreän taantuman ihailijoita. Käytännön elämästä täysin pihalla.


    • Anonyymi

      Sama "klapiralli" tulee toistumaan joka vuosi.Harva osaa suunnitella asiaa pitkällä tähtäimellä, koska luulevat että tämä on väliaikaista.

    • Anonyymi

      Omistan metsää ja käytän osaksi lämmityksessä puuta. Laiskuuttani hakkuutin ja ajatin koivut kasaan metsäautotien varteen ja kuutiohinnaksi muodostui 12 10 euroa / m3 alv.
      Sittä pihaan puut siirtyivät tukkirekalla ja 210 m3 kustannuksiin tuli lisää 400 euroa ilman alv.
      Traktorin hankinta kustansi 11000 euroa ja hydraulihalkoja käytettynä 2100 euroa.Moottorisaha 599.00 alvillisena .Dieselpolttoainetta yli 600 euron edestä. Sahabensaa ja teräketjuoljyä 200 80 euroa.
      Työpäiviä 58 päivää ja vain 16 pm3 sopi varastoon ja lopuille jouduin rakentamaa väliaikaista katostilaa maanssirtokustanuksineen noin 3500 euron edestä.
      Ylimääräiselle puulle en ole vielä löytänyt ostajaa joka hankkisi kerralla koko loppuerän, eli noin 550 m3 koivuhalkoa..
      Moni on käynyt henkilöauton peräkärryn kanssa kinuamassa nyt märkien kelien alettua peräkärryllistä hintaan 50 eur / pm3 mutta koska ovat vakuuttaneet saavansa puuta siihen hintaan muulta niin olen kehoittanut järkisyistä hankkimaan puunsa sieltä.

    • Anonyymi

      Herrattunen aika. Suomesta puuta on viety aina liian halvalla, kalliimpaa ostetaan ulkomailta. Missä on normaali järjen käyttö?
      Tässä maassa jossa on puuta silmän kantamattomiin toitotetaan että metsät loppuu, avohakkuu kuvia laitetaan televisioon ja lehtiin ja valehdellaan Suomen aukkohakkuista vaikka ne ovat harvassa. Valehtelua riittää käsittämättömän paljon. Menkää hyvät ihmiset kiertämään Suomea ja nähkää!
      Hyvin hoidettua metsää joka puolella ja vain suojelussa oleva metsä on kuin hoitamatonta risukasaa, lahopuita ja sammalta kuin kuoleman maassa.
      Eu on viemässä Suomen tärkeimmän rikkauden kun itse ovat metsiään hävittäneet eivätkä ole uutta kasvustoa istuttaneet. Suomen metsänhoito on priimaa ja tätä ei ole oikeus Eu:hun viedyillä valheilla pilata, pian mennään ojasta allikkoon tällä menolla. Vihreämieliset Suomea myyvät mepit siellä vain valehtelee.
      Mikä ihmeen kaiken maailman pohjaton kukkaro Suomi oikein on???
      Vihreät tuhoaa Suomen, se menköön jokaisen järkeen!

    • Anonyymi

      Miksi moni laskuttaa puolen tunnin työstä yli 100 €/h. Paljonko kuivaa puuta teet puolessa tunnissa?

      • Anonyymi

        mutta eikös keskusta sdp ja muut sanonu et puun poltto pitää lopettaa saastuttavat yhtä paljon kun polttomoottori ajoneuvot,, niin ei tuu ongelmia,, ja metsät laittaa suojelu alueiksi ,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mutta eikös keskusta sdp ja muut sanonu et puun poltto pitää lopettaa saastuttavat yhtä paljon kun polttomoottori ajoneuvot,, niin ei tuu ongelmia,, ja metsät laittaa suojelu alueiksi ,,,

        ihme juttu toi kuulema kivihiili laiva kolonnat pysähtyvät helsinkiin ,, ministeriön pyynnystä,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihme juttu toi kuulema kivihiili laiva kolonnat pysähtyvät helsinkiin ,, ministeriön pyynnystä,,

        Helsinki ei tule toimeen ilman kivihiiltä ainakaan 10 vuoteen vaikka lupaavat lopettaa kivihiilen polton ensi ja seuraavana vuotena 2 voimalassa.


    • Anonyymi

      Jslannissa ollaan uusiutuvassa energian käytössä 90-- 95 % teholla.kulutuksesta.
      Miksei meillä?
      Maahan vaan reikiä ja lämpö talteen.
      Niin yksinkertaista se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe