Mitä pelastava usko Raamatussa tarkoittaa?

Anonyymi

2. Kor. 4:13

Meillä on sama uskon Henki, josta on kirjoitettu: "Minä uskon, ja siksi puhun."

Helluntailaisten kaste on pelkkä vesikaste,siinä ei saada Pyhän Hengen lahjaa eikä Jeesuksen veren osallisuutta.

Kristittyjen kaste on erilainen
1. Joh. 5:8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

Kristittyjen kasteen lahjan eli Pyhän Hengen tärkeä ominaisuus on uskon lahja. Siitä uskosta Jeesus puhuu, kun hän tarkoittaa pelastavaa uskoa.

Gal. 5:22

Mutta Hengen hedelmä on: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävyys, hyvyys, USKO, hiljaisuus, puhtaus.

Helluntailaisten usko on käännyttämällä näkemisestä ja kuulemisesta aikaansaatua ns. päänuskoa, joka ei pese syntejä pois eikä uudestisynnytä ihmistä vedestä ja Hengestä.

20

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos pesuvadissa on usko, kummin suussa on suun tunnustus ja papin oletus, että vauva tunnusti uskon, niin kastetaan, ettei helvetin ovet kolahda jos kätkyeeseen kuolee.

   Siihenhän SINÄ uskot ja aina SIITÄ puhut. Olet kuin Melleri aikoinaan, jossa nyt pyytelee anteeksi puheitaan.

   • Anonyymi

    pesuvadit taas tuolla ukastajalla mielessä

    Ei sanaakaan Jeesuksesta, kuten ei kellään noista


  • Anonyymi

   Helluntailaisessa harhaopissa he yrittävät sisällyttää omaan uskonratkaisuunsa helluntailaiseen uskoon sellaisia asioita, jotka ei siihen yhteyteen kuulu Raamatun mukaan ollenkaan. Niille tapahtumille on ihan eri paikka Jumalan sanan totuudessa.

   -Raamatun mukaan synnit saadaan anteeksi kasteessa.

   Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

   Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

   -Raamatun mukaan Pyhän Hengen lahja eli uskon Hengen lahja saadaan kasteessa.

   Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."

   Uudestisyntymisen peso tarkoittaa kastetta, jossa käytetään vettä Jumalan Hengen ja uutta luovan sanan lisäksi.

   Jumalan Henki liikkuu vetten yllä.
   Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta

  • Anonyymi

   Fariseukset olivat aikansa helluntailaisia. He pitivät itseään hurskaina ja pilkasivat muita. He luottivat omaan uskoonsa ja vaellukseensa. Menivät Johanneksen kasteelle, mutta eivät tunnustaneet olevansa syntisiä, koska olivat niitä tosi uskovaisia.
   Johannes ei kastanut heitä ollenkaan, vaan lähetti heidät synneissään takaisn koteihinsa ja lahkokellareihinsa.

  • Anonyymi

   /index.php/blogi/sakastin-varjoisalla-puolella/50-kummeus-mitae-se-on
   Kummeus, mitä se on?
   Uutisissa puhuttiin taannoin siitä, kuinka vaikeata on nykyään löytää lapselle kummeja. Uhkaapa koko kasteseremonia jäädä suorittamatta ellei kummeja löydy. Koko kummiasia siis hieman haiskahtaa. Tässä täytyy olla kummi haudattuna. Minkä ihmeen takia ei voida kastaa ellei ole kummeja?
   Kastejutussa ei ole mitään ongelmaa, jos kastettava uskoo. Kun on uskoa, niin voidaan kastaa:
   Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika."
   Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet. Apt 8:36-38

   Mutta nythän lapsi ei puhu ei pukahda, vaikka häneltä kuinka tiedusteltaisiin tätä asiaa. Kummin tehtävä onkin poistaa tämä ongelma.

   Kummi ja vatsastapuhuja

   Kummista tulee mieleen vatsastapuhuja ja sen nukke. Näyttää siltä, että nukke puhuu, vaikka tosiasiassa se on vatsastapuhuja kun puhuu. Ihan sama asia on tässä kummikysymyksessä. Näyttää siltä, että vauva puhuu ja vastailee papin kysymyksiin. Mutta todellisuudessa se onkin kummi, joka vastailee.

   Mitä ovat nuo kysymykset, joihin kummi vastailee lapsen puolesta?

   Ensimmäinen kysymys Lutherin alkuperäisen katekismuksen mukaan kuuluu näin:
   - Luovutkos perkeleestä? - Luovun, vastaa kummi. Pappi jatkaa kysymyksiä ja kummi vastailee.
   - Luovutko kaikista hänen teoistaan? - Luovun. - Luovutko kaikesta hänen petoksestaan? - Luovun.
   Lopulta pappi esittää tärkeän ja keskeisen kysymyksen.
   - Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka syntyi ja kärsi kuoleman?
   - Uskon, vastaa kummi lapsen puolesta. Lopuksi pappi kysyy: - Tahdotko, että sinut kastetaan? - Tahdon.
   Eli nyt siis on ilmassa uskoa. Se merkitsee sitä, että voidaan kastaa.

   Löytyykö kummi Raamatusta?

   Eräs tuttu tyyppi, joka on tästä lammastarhasta, otti kantaa kummiuteen. Kysymys oli siitä, löytyykö kummi Raamatusta.
   Hän totisena todisti: Mulla on joskus kummi Raamatun välissä kun kirjoitan ajatuksia marginaaliin ja sitte joudun korjaamahan kirjoitusvirheitä. Joten olen ehdottomasti sitä mieltä ja uskon siihen. Olen jopa silminnäkijä, että on se kummi siellä. Älä yritä tehdä uskoani tyhjäksi!
   Tuosta ei tietenkään ottanut Erkkikään selvää. Mutta kysytäänpä asiaa parilta pohdiskelijalta.

   Kaksi mietiskelijää, jotka eivät ole tästä lammastarhasta, keskustelivat elämää suuremmista kysymyksistä. Toinen elämänfilosofi tiedusteli toiselta, että missäs Raamatussa siitä kummiasiasta puhuttiinkaan?
   Toinen pinnisti muistiaan kulmat kurtussa hyvin miettiväisen näköisenä ja aprikoi: Annas olla kun mietin. Kyllä siellä taisi olla jotain puhetta tästä asiasta. Jossain siellä nimittäin puhutaan viekkaasti sommitelluista taruista. - joo, kyllä se siiis on Raamatussa. Se on siellä ikäänkuin rivien välissä.

   Jaa- tuo joskus netistä poimittu.
   Helsigissä alle puolet on enää luterilaisessa kirkossa. Eli vauvavaleluja ei tehdä.
   Arvaapa aloittaja , pitääkö sinun alkaa homma Apostolisen uskon mukaan, eli alkaa herästyssaarnoja pitämään, kun vauvat ei peseydykään puhtaaksi synnistä.
   Ja kun sitten saarnaat ja odotat, että sana saisi synnyttää uskon, niin ketä sitten kastat? Vauvoja - vai uskossa "aikuisia" jotka uskossa ovat lapsia.
   Mitä kastat ja miksi silloin kastat niitä nyt kiroamasi joukkoa.

   Onko hurma siinä vauvakastelussa ja miksi näin on, mättääkö jokin mielestäsi?

   Lutteri - katsot uskoi, että kaste voidaan tehdä vain uskon tunnustuksen perusteella ja hän ratkaisi tuolla kummituksen puheella, että uskoa näkyisi ilmassa.

   Tuntuuko se sitten järkevälle ratkaisulle, kun sitä ja sen perään toitotat

  • Anonyymi

   Matt. 21:16 ja sanoivat hänelle: "Kuuletko, mitä nämä sanovat?" Niin Jeesus sanoi heille: "Kuulen; ettekö ole koskaan lukeneet: 'Lasten ja imeväisten suusta sinä olet valmistanut itsellesi kiitoksen'?"

   • Anonyymi

    Parhami siellä jo odottelee seuraajiaan?

    Matt. 18:6

    "Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."


  • Anonyymi

   Tässä on kopio somesta, jossa on vastattu asiaan hyvin:

   Mitä ihmisen pitää sanoa ja tehdä, että hän olisi uskossa? Kun asiaa kysyy papeilta, saa monenlaisia vastauksia.

   Raamattu opettaa kuitenkin selvästi, mitä on usko. Paavali puhui paljon, että ihminen tulee vanhurskaaksi uskon kautta, jolloin hän lainasi Habakukin kirjaa, jossa ei puhuta uskosta vaan uskollisuudesta. Jumala moitti Israelia tottelemattomuudesta, mutta vanhurskas saa elää, jos hän on Jumalalle uskollinen. Paavali ei siis vaatinut uskoa vaan uskollisuutta toisin sanoen uskonkuuliaisuutta.

   Room. 1:5: "ja häneltä minä olen saanut armon ja apostolinviran, jotta hänen nimensä kunniaksi johtaisin ihmisiä kaikista kansoista uskonkuuliaisuuteen."

   Hab. 2:4: "Kirjoita siis: Tuo kansa on perin juurin röyhkeä ja väärämielinen. Mutta vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena."

   Room 1:17: "Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: "Uskosta vanhurskas saa elää." (lainaus päättyy)

   Uskoon ei yksin riitä, että sanoo uskovansa Jeesukseen. Ei kaikki, jotka sanovat Jeesukselle “Herra, Herra” pelastu vaan ne, jotka tekevät Taivaan Isän tahdon, sanoi Yeshua (Jeesus).

   Usko tulee todeksi vasta, kun alkaa noudattaa Jumalan käskyjä. Jos ei ole lain tekoja, kristitylläkään ei ole aitoa uskollisuutta.

   Jos ei usko Kristusta, lain teoilla ei voi pelastua, koska silloin ei täytä lain käskyä uskoa Kristusta. Vanhurskaus edellyttää sekä uskoa Yeshuaan että lain noudattamista. Ota näistä toinen pois, niin sinulla ei ole uskoa eikä vanhurskautta.

   Room. 2:13: "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

   Luuk. 16:31: "Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

   Jaak. 2:26: "Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut."

  • Anonyymi

   Kukaan ei voi uskoa Hengen tasolla, ellei hän ensin kasteessa saa lahjaksi sitä uskon Henkeä sisälleen asuvaiseksi.
   Pyhä Henki ei tule asuvaiseksi ellei ensin kasteessa pestä kaikkea syntirasitetta ja katoavaisuuden kirousta ihmisestä pois, mikä perisynti kaikille ihmisille aiheutti.

   Kasteessa kastettava lapsi saa iankaikkisen elämän lahjan Kristuksen ruumiin jäsenenä. Kasteen lahja on kallis lahja. Helluntailaiset ylenkatsovat Jumalan lahjan.

   • Anonyymi

    Helluntailailaiset ovat vaihtaneet terveen Kristinuskon villitsevien henkien tarjoamiin hurmoskokemuksiin.

    1. Tim. 4:1

    Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.


  • Anonyymi

   Täydellisesti puhtaat pelastuvat, ei kahden valtakunnan kansalaiset.

   • Anonyymi

    Valtakunnan raja on Kristuksen ruumiiseen kasteetta liittäminen.

    Ihminen on kadotustuomion alainen perisynnin vuoksi.

    Kristuksen ruumiis on ikuisesti elävä. Ikuisen elämän lahja saadaan kasteessa Kristukseen.

    1. Kor. 12:13

    Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.


  • Anonyymi

   Vauvakastetut toistavat samoja satuja.
   Olisiko jo sadas kerta.

   • Anonyymi

    Useamman kerran kyletettu osoittaa sadannen kerran halunsa vauvoihin.


  • Anonyymi

   Kertokaa, miksi on vääristelty ihmisen siunaamista haudan lepoon, josta sanotaan, että se on ihmisen viimeinen leposija.
   Todellisuudessahan ihminen pistetään hautaan mätänemään tomuksi.
   Mutta sielu on siirtynyt pois ruumiista. Se on mennyt joko Tuonelaan tai Paratiisiin, riippuen siitä, oliko vainaja ennen kuolemaansa tullut uskoon ja saanut syntinsä anteeksi. Ihmiset, jotka ovat ottaneet vastaan Jeesuksen syntiensä sovittajaksi, siirtyvät kuoleman hetkellä Paratiisiin, joka on ikuisen Taivaan esikartano. Synneissään kluolleet joutuvat Tuonelaan, joka on kadotuksen esikartano.
   Vainaja ei siis ole levossa ELLEI HÄN OLLUT USKOON TULLUT.

   • Anonyymi

    Hyvä kun uskallat kertoa totuuden.


  • Anonyymi

   Lahkolaisten uskoontulolla on vain tarkoitus ihminen eksyttää niihin harhaoppein vangeiksi lahkon jäseneksi.

   Jenkkilahkoihin ei kannata mennä sitä uskonratkaisua tekemään.

   Siksi Jeesus käski ensin kastaa syntisen ihmisen omaksi opetuslapsekseen. Ensin kaste ja sitte opetus käskyistä ja kehotus niiden pitämiseen.

   Käännyttämällä ihmisiä lahkon uskoon tehdään opetuslapsia lahkolle (lahko-orjia)

   Helluntailaiset on käännynnäisiä. Heidät on käännytetty agressiivisella käännyttämisella helluntailaiseen uskoon ja sitoutettu juuri sen lahkon omiin oppeihin ja rituaaleihin. Parhami on niiden oppien ja strategioiden takana.

   Matt. 23:15

   Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

   2. Piet. 2:19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.

   Kristityn vapaus vaihtuu lahkossa nopeasti lahkon orjuuteen.

   • Anonyymi

    Uskonlahkoihin ei pidä sitoutua, vaan pysyä suoraan Jeesuksen opetuslapsena, johon asemaan jokainen on ristillisessä kasteessa päässyt.

    Gal. 5:20 lihan teot, lihan himojen tyydytys motiivina näissä

    Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

    epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat,LAHKOT,


  • Anonyymi

   Tuleeko kenellekkän mieleen, että kaikki on vain uskomista satuihin? Kukaan ei voi todistaa että onko mitään jumalaa edes olemassa? Kukaan tervejärkinen ei ole nähnyt enkeleitä eikä mitään muutakaan. Oliko jeesus aikansa daivid copperfield? Uskommeko vain olettamuksiin mitä ei voi mitenkään todistaa? Onko usko vain toivomista? Kaikki raamatun tekstithän ovat ihmisien kirjoittamia? Näitä johonkin maagiseen voimaan uskomisia, eli erilaisia uskontoja on maailma pullollaan, kenen usko on se oikea usko? Esim. hindulaisuudessa on tuhansia jumalia, mikä jumalista on oikea, vai onko kaikki vain toivomista jostain. Onko jumala toivo?

  • Anonyymi

   Pelastussanoma ja armo perustuvat uhkakuvaan jonka esittää sama taho.

   Uudessa Testamentissa kehoitetaan elämämään päivä kerrallaan. Samaa idea on itämaisissakin ns. uskonnoissa jossa elämä pyritään ymmärtämään on tässä ja nyt. Vuorisaarnassakin sanotaan Jumalan Valtakunnasta sama sanoilla että se on lasten kaltainen. Lapsihan elää samoin nykyhetkessä. Siitä ilo ja energia.

   Papit perinteensä julistavat ja saaranamiehet luonteensa mukaisesti kertoilevat sitä sun tätä.

   Kaikki tyhjiä sanoja eli sanahelinää. Myös tämä. Teoriat dystopioineen eivät kuitenkaan hyvää tee.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   4904
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   532
   2438
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   85
   2046
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   266
   1798
  5. 171
   1530
  6. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   5
   1502
  7. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   347
   1302
  8. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   271
   1152
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   181
   979
  10. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   240
   922
  Aihe