YK on kuin eduskuntamme - "itsekkäiden yrittäjien temmellyskenttä"

YK perustettiin muinoisen Kansainliiton lopettamisen jälkeen - se oli tullut elonsa loppuun mahona jättiläisenä, ilman konkreettista maailmallisuushyötyä.

Entä nyt, kun Yhdistyneet kansakunnat HS-mediatiedon tarkoitushakuisen manipulaation myötä |1 ..

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009033522.html -, HS-otsikoituna näin: "Ukrainan sota on osoittanut, miten hampaaton YK on konfliktien estämisessä, hillitsemisessä ja lopettamisessa
YK:n yleiskokouksen ”huippuviikko” alkoi maanantaina. Se ei tule lopettamaan Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa sen enempää kuin viime viikkokaan." -HS-toimittajana Ville Similä.

.. koetaan samankaltaiseksi kuin Kansainyhteisö vuosikymmeniä sitten?
.
|1 Herää kysymyksiä miten YK ja sen Turvaneuvosto käsittelivät vuosina 2001-21 Yhdysvaltojen aloittamia hyökkäyssotia moniin valtioihin, niiden ollen lähinnä kehitysmaita ja täysin alivoimaisia US' n hyökkäävälle sotakoneistolle - US-hyökkäysten kohteiksi joutuneille kehitysmaille vain Libya vuonna 2011 tekee poikkeuksen - YK antoi tässä kohdin USA'n sotakoneelle hyökkäysluvan - tunnetuin seurauksin ja nykyään tiedostetuin epäselvyyksin miksi hyökkäys todellisuudessa piti suorittaa - mutta lopputulemana US-hyökkäys ajoi Libyan kaaokseen ja Afrikasta pakolaisreitiksi EU-Eurooppaan.
.

YK' n Turvaneuvosto käyttää käytännön jarruttamisvoimaa siinä suhteessa miten maailmallisuuden de facto väestöpopulaatiot asemoituvat toinen toisiinsa - niin vastavoimina kuin yhteistyönä!

Eniten Turvaneuvoston veto-oikeutta ovat käyttäneet Venäjä (Neuvostoliitto), Yhdysvallat ja vähiten EU-Europan pikkujättiläiset - britit ja ranskalaiset. Kiintoisaa on se, etteivät Saksa ja|tai Intia ole Turvaneuvoston pysyviä jäseniä ---

Miten YK yhtenäistyy?

Oleellinen kysymys, ja siihen on kirkas ja yksiselitteinen vastaus. Tulee olla kaikille maan kaikille valtioille ja niiden kansalaisille yhteinen todellinen ja tiedostettu uhka - joko konkreettisesti nyt etenevä ympäristöllinen katastrofi tai sitten scifimäisesti uhka avaruudesta - asteroidina tai älyllisen elämän vaikutevoima, joka on tullut muokkaamaan biologiamme järjestystä tasapuolisempaan asentoon!
--

YK - yhtenäisyys syntyy sitten kun on havaittavissa vastavoima

YK on maailmanlaajuinen koalitio maista, joilla on vain omia maa tai maaryhmä kohtaisia intressejä. YK:lla järjestönä ei ole vastavoimaa, joka yhdistäisi ponnistukset tuottamaan maailmanlaajuista kaikkia koskevaa hyötyä ja etuutta.

Ihminen eri edunvalvonnoissaan on aina pohjannut päämäärät jonkun tai joidenkin vastavoimaksi. Vastakkainasettelu on arkipäivää koko elämässämme, kuin myös sallituissa mittelöissä, esim. eri urheilulajeissa.

YK - perustettiin II-maailmansodan jälkimainingeissa, kun yli rajojen ulottuva konsensus ja sotaväsymys painoi ajatukset julistukseen:

.. "ei enään koskaan". Samaan aikaan kylläkin kyti jo Euroopaa jakavan rautaesiripun alkusiemenet. Jälleen oli valmiina vastakkainasettelu, joka aikaansai mm. tunnetut jälkilaineet Neuvostoliiton hajoamisena ja länsimaalaisen kulutusorientoituneen yhteiskunnan voimallisena esiinmarssina.

YK on kaunis ajatuksen helmi, jonka päämäärät ovat ylevät;

.. rauhaa, tasa-arvoa sekä ruokaa ja hyvinvointia kaikille sotkematta luontoamme liiaksi. Nämä yhteishyvälliset tavoitteet eivät täyty, jollei ole yhteistä mieltä ja tulontasauksen halua.

Yhteinen mieli ja päämäärähakuisuus syntyvät ulkoisen ryhmästä tai joukosta poikkeavan uhan tai pelon konkretisoitumana. Ihminen ja ihmisryhmät ovat rakentuneet torjumaan ulkoista ryhmästä riippumatonta uhkaa tai pelkoa.

Reviirillisyys on suora jatke puolustusmekanismille, jonka rakenteet syntyvät yhteenkuuluvuudesta ja uhan torjunnasta.

YK:lla ei ole yhteistä ulkoista uhkaa motivoimassa jäsenvaltioita tunnistamaan kaikkia koskevia yhteisiä uhka- ja pelkotekijöitä

Ihminen ei vielä riittävästi tunnista oman kulutuksen ja muokkauksen aikaansaamaa uhkatekijää; saastumista, ihmiskasautumista, ilmastomuutosta ja esim. koko ajan kasvavaa eri väestöryhmien eriarvoistumista niin uskonnoissa kuin sosiaali- ja eri tuloryhmissä.

Siinä vaiheessa kun eri maat oikeasti havaitsevat ulkoiset itseaiheutetut uhat, syntyy yhteistä henkeä YK kaltaisille yhteenliittymille torjumaan ja korjaamaan jo syntyneitä sekä syntymässä olevia suurongelmia, joissa sikiää katastrofin ainekset itse ihmisille ja luonnolle.

YK:n jäsenvaltiot eivät voi jäädä odottamaan ulkoista uhkaa avaruudesta, samalla tuhoten omaa ympäristöään liiallisella kulutuksella ja saastuttamisella,

.. kuin myös hitaasti, mutta vääjäämättömästi etenevältä luonnon kiertokulun ihmiskeskeiseltä muuntamiselta. Meidän on tunnistettava omat toimenpiteemme ulkoiseksi uhaksi luonnolliselle evoluutiolle ja maailman jatkumolle. Ilman muutoksia nyt havaitsematon ulkoinen uhka vie voiton vastakkainasettelussa itse ihmistä kohtaan.

..
82799

59

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hesari harrastaa väkevää manipulaatiota! Luehan tuo avauksen hesarilinkki! 👌🤔

      • Anonyymi

        Katkeroitunut tilaaja räkyttää - jäikö lasku maksamatta?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tasoihin meni. Entä Hesarin linkin sisältö?


      • Anonyymi

        Tietoisku: Turvallisuusneuvosto on vain yksi YK:n mekanismeista. YK:n arvo on kansainvälisen oikeuden ja sääntöperusteisen järjestelmän luomisessa. Konkreettisimmillaan arvo ilmenee sen organisaatioiden työssä. Esim. maailman köyhyyden puolittuminen ja työ ihmisarvoisten työolosuhteiden kehittämiseksi on pitkälti YK:n ansiota. Ilman YK:ta miljoonat pakolaiset olisivat kuolleet. Ilman YK:ta maailman terveystilanne olisi surkea, pandemiat leviäisivät holtittomasti. Ilman YK:ta olisi enemmän nälänhätää. Ihmisoikeuksia kunnioitettaisiin vähemmän. Kukaan ei kiinnittäisi huomiota etsiniin puhdistuksiin ja kansanmurhiin. Rauhanturvatoimintaa ei olisi. Kansainvälinen yhteistyö on toki aina haastavaa, mutta ilman sitä maailma olisi paljon pahempi paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tasoihin meni. Entä Hesarin linkin sisältö?

        Raakaa propagandaa.


    • Anonyymi

      Milloin Maapallomme väestö herää kokemaan alkaneen ympäristökatastrofin yhteiseksi uhaksi?

      Asteroidi-iskulle emme todennäköisesti mahda mitään - se on kohtalo, ja taas "marssilaisiin" on vaikea uskoa, vaikka scifimäisesti ja kaikkinaisesti koko Elämän perushiukkaset |2 --

      ("=genetiikkaa omaavat energiasäikeet |3 aikojen alusta, joilla on ohjelmallinen voima vaikuttaa kaikkeen - ilman inhimillisyyden itsekästä yksilöhyvettä")

      -- ovat jo Pallomme ympärille valmistelemassa energioiden vetovoimallista reformia, jossa ihminen biologisena tihentymänä ja harventumana palautetaan muihin lajeihin nähden ihmiskunnan ansaitsemaan biomassalliseen asentoon!
      --

      Elämä on - aika oli - mistä Sinä ja moninaiset ongelmat lopulta syntyvätkään, vai niiden ollen aina ja jatkuvasti?

      • Anonyymi

        Trolli kyselee ja kohta vastaa itse.

        Hankkisi elämän!


    • YK:n toimintaa halvaannuttaa Kiinan ja Venäjän tapaisten roistovaltioiden vahva asema. Järjestön pitäisi puolustaa rauhaa ja ihmisoikeuksia ja samalla turvallisuusneuvossa veto-oikeutta käyttää sotahullu Putin ja surutta omaa kansaansa sortava ja sen ihmisoikeuksia polkeva Xi.

      • Anonyymi

        Katsoitko veto-oikeuden tilastot tuolta ylempää?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Katsoitko veto-oikeuden tilastot tuolta ylempää?

        Ainoa Euroopassa valloitussotaa käyvä maa on Venäjä.
        Kiinassa kidutetaan ja teloitetaan enemmän poliittisia vankeja kuin missään muussa maassa maailmassa.

        Mikä on tällaisten maiden panos ihmisoikeuksien ja rauhan edistämisessä?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Ainoa Euroopassa valloitussotaa käyvä maa on Venäjä.
        Kiinassa kidutetaan ja teloitetaan enemmän poliittisia vankeja kuin missään muussa maassa maailmassa.

        Mikä on tällaisten maiden panos ihmisoikeuksien ja rauhan edistämisessä?

        Et siis katsonutkaan veto-tilastoa? Kiusallista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et siis katsonutkaan veto-tilastoa? Kiusallista?

        Onko sinulla tilastoja TÄNÄÄN Euroopan sodissa kuolleista ihmisistä? Kuinka monta prosenttia heistä kuoli Venäjän aloittamissa sodissa?


      • Anonyymi

        no hehheh, otapa ne usalasit pois silmiltäsi. Usa nimenomaan toimi vastaan YK.n tahtoa hyökäten Irakiin, kuin myös Afganistaniin ja milloin minnekin. Veto-oikeutta usa käyttää rikollisvaltio israelia puolustaakseen, teki se mitä tahansa.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Onko sinulla tilastoja TÄNÄÄN Euroopan sodissa kuolleista ihmisistä? Kuinka monta prosenttia heistä kuoli Venäjän aloittamissa sodissa?

        Ymmärrän vastauksesi, et kykene vastaamaan noin kiusalliseen kysymykseen. Oletko aivopesty?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoitko veto-oikeuden tilastot tuolta ylempää?

        Tilastot veto-oikeuden käytöstä eivät kerro yhtikäs mitään.:) Pitäisi myös tietää, miksi sitä on käytetty. Veto-oikeuden käyttö voi liittyä vain asiakirjan muotoiluun. Valtio ei esim. hyväksyä kahta päätöslauselmassa käytettyä sanaa. Päätöslauselma voidaan myöhemmin hyväksyä toisessa muodossa.

        On tietenkin hullua, että valtio saa äänestää omassa asiassaan. Mutta vain sillä ehdolla valtiot saatiin saman pöydän ääreen 2. maailmansodan jälkeen. Suurin osa asioista saadaan hoidettua asianmukaisesti turvaneuvostossa. Poikkeuksena ovat vain nämä "titaanien taistelut", jotka kieltämättä halvaannuttavat turvaneuvoston.

        YK on kuitenkin paljon enemmän kuin turvaneuvosto. Sen varsinainen hyöty on jäsenvaltioiden jokapäiväisessä kanssakäymisessä ja organisaatioiden kenttätyössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no hehheh, otapa ne usalasit pois silmiltäsi. Usa nimenomaan toimi vastaan YK.n tahtoa hyökäten Irakiin, kuin myös Afganistaniin ja milloin minnekin. Veto-oikeutta usa käyttää rikollisvaltio israelia puolustaakseen, teki se mitä tahansa.

        Tietoisku 1: ISAF eli International Security Assistance Force oli Naton johtama ja YK:N VALTUUTTAMA monikansallinen kriisinhallintaoperaatio Afganistanissa 2001-2014.

        Tietoisku 2: YK:n turvaneuvoston päätöslauselmassa 1441/2002 todettiin Saddam Husseinin rikkoneen tulitaukosopimuksen (Kuwaitin sota) ehtoja. Irakilla oli mm. kiellettyjä ohjuksia, se rikkoi jatkuvasti lentokieltoaluetta ja teki myös iskuja Kuwaitin puolelle.

        Irakin sodassa (2002-) oli kyse 10 vuotta kyteneen ja toistuvasti leimahdelleen konfliktin lopettamisesta, ei vain joukkotuhoaseista. USA oli kiinni konfliktissa (lentokieltoalueen valvonta/rangaistustoimet) , joten sillä oli täysi oikeus hoitaa myös asia loppuun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän vastauksesi, et kykene vastaamaan noin kiusalliseen kysymykseen. Oletko aivopesty?

        Onko sinusta esimerkiksi Irakin sota vuonna 2011 suurempi ongelma kuin Venäjän aloittama sota Ukrainassa joka on menossa JUURI NYT! Mitä ehdotat, että Irakin 10 vuotta sitten päättyneelle sodalle pitäisi tehdä?

        Ilmeisesti putinistien peruskurssilla luetaan laaja oppimäärä "whataboutismia", jossa jokaisen viittaukseen Putinin rikokseen kansaivälisiä lakeja vastaan heitetään vastakommentiksi "entäs sitten se ja se" (eng. what about this and that).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän vastauksesi, et kykene vastaamaan noin kiusalliseen kysymykseen. Oletko aivopesty?

        🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
        HYVÄ ILKKA!!!

        PIDÄ VENÄJÄN PUOLTA!

        URAA!! Eläköön suuri johtajamme Putin🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺


      • Anonyymi

        Ei pärjää Hesarin nato-manipulaatiolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no hehheh, otapa ne usalasit pois silmiltäsi. Usa nimenomaan toimi vastaan YK.n tahtoa hyökäten Irakiin, kuin myös Afganistaniin ja milloin minnekin. Veto-oikeutta usa käyttää rikollisvaltio israelia puolustaakseen, teki se mitä tahansa.

        "Usa nimenomaan toimi vastaan YK.n tahtoa hyökäten Irakiin, kuin myös Afganistaniin ja milloin minnekin"

        Käsität väärin, jos luulet, että sodilla pitäisi olla aina YK:n mandaatti. Afganistanin operaatiolla kuitenkin oli, koska sillä puututtiin kaikkia uhkaavaan terrorismiin. Operaatiossa oli osallistujia monesta maanosasta.

        Unohdat autuaasti, että USA oli Irakissa YK:n mandaatilla vastuussa Kuwaitin sodan jälkeisen aseleposopimuksen ja lentokieltoalueen valvonnasta. Irak tuomittiin ennen sotaa jälleen kerran rikkomuksista. Sota Irakissa oli USA-johtoinen, mutta halukkaiden liittoumaan kuului 49 valtiota kaikista maanosista. Epävirallisesti enemmänkin.

        Sodat jaetaan ns. oikeutettuihin sotiin ja laittomiin aluevalloituksiin. Sota on oikeutettu esim. silloin kun 1) autetaan hyökkäyksen kohteena olevaa 2) puututaan aseleporikkomuksiin ja 3 ) suojellaan väestöä kansanmurhalta tai 4) puututaan terrorismiin.


    • Anonyymi

      YK arvovaltaa rapauttaa venäjän tapaisten maiden olo turvaneuvostossa, ja pahimpien ihmisloukkausmaiden oleminen YK:n alaisissa ihmisoikeusjärjestöissä.
      Pukin on laitettu vartioimaan kaalimaata.

      • Anonyymi

        Oletko perehtynyt rankkoihin US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Maliin, Libyaan ja Syyriaan? Muistatko USA:n valheet 2013 YK:n yleiskokoukselle - kun se haki hyökkäyslupaa Irakiin. Lupaa ei tullut - US hyökkäsi ja Irak vaipui kaaokseen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt rankkoihin US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Maliin, Libyaan ja Syyriaan? Muistatko USA:n valheet 2013 YK:n yleiskokoukselle - kun se haki hyökkäyslupaa Irakiin. Lupaa ei tullut - US hyökkäsi ja Irak vaipui kaaokseen!

        Oletko sinä Ilkka SUOMALAISENA enemmän huolissasi tapahtumista lähi-idässä kuin Euroopassa?

        Onko USA sotilaineen sinusta uhka Suomelle? Suurempi uhka kuin Venäjä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt rankkoihin US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Maliin, Libyaan ja Syyriaan? Muistatko USA:n valheet 2013 YK:n yleiskokoukselle - kun se haki hyökkäyslupaa Irakiin. Lupaa ei tullut - US hyökkäsi ja Irak vaipui kaaokseen!

        Tartoitatko YK:n valtuuttamaa Afganistanin ISAF-operaatiota?

        Miksi intät USA:sta kun JUURI NYT ongelma on Venäjän aloittama sota Euroopassa? Siksikö että esimies siellä Pietarissa niin käski tehdä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt rankkoihin US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Maliin, Libyaan ja Syyriaan? Muistatko USA:n valheet 2013 YK:n yleiskokoukselle - kun se haki hyökkäyslupaa Irakiin. Lupaa ei tullut - US hyökkäsi ja Irak vaipui kaaokseen!

        Ei - kyse on trollien valheellisesta kestohokemasta.

        Miksi tyhmää propagandaasi viitsisi lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt rankkoihin US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Maliin, Libyaan ja Syyriaan? Muistatko USA:n valheet 2013 YK:n yleiskokoukselle - kun se haki hyökkäyslupaa Irakiin. Lupaa ei tullut - US hyökkäsi ja Irak vaipui kaaokseen!

        Jaksatkin räkyttää samaa soopaa. Kaipa se on elämäsi tarkoitus.

        Todellisuudessa Afganistanista hyökättiin USAan, Saddam aloitti Irakin sodat, Somaliaan ja Jemeniin ei jenkit ole hyökänneet vaan avustavat laillisia hallituksia. Libyan sodan aloitti Gaddafi, Syyrian Assad ja Kosovon sodassa Serbia rynnäköi kunnes se pakotettiin neuvottelupöytään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaksatkin räkyttää samaa soopaa. Kaipa se on elämäsi tarkoitus.

        Todellisuudessa Afganistanista hyökättiin USAan, Saddam aloitti Irakin sodat, Somaliaan ja Jemeniin ei jenkit ole hyökänneet vaan avustavat laillisia hallituksia. Libyan sodan aloitti Gaddafi, Syyrian Assad ja Kosovon sodassa Serbia rynnäköi kunnes se pakotettiin neuvottelupöytään.

        TOTTA!


    • Anonyymi

      Venäjä pitää erottaa turvallisuusneuvostosta, eikö niin Ilkka?

    • Ilkka: vaikka miten toistat, suomalaiset eivät ihaile Venäjää ja Kiinaa. Tänne ei haluta diktatuuria. Noiden maiden ongelmat näkee jokainen.

    • Anonyymi

      USA on käyttänyt Turvaneuvostossa veto-oikeuttaan 81 kertaa.

      • Anonyymi

        Ei noilla kerroilla ole väliä. Veto-oikeuden järkevyys tai järjettömyys on suoraan verrannollinen käsiteltävän dokumentin muotoon ja sisältöön. Käsiteltäväksi voidaan tuoda tarkoituksella dokumentti, jota ei voi millään mittapuilla hyväksyä. Eräät valtiot ovat erikoistuneet näihin näytelmiin. Tarkoituksena on vain harhauttaa ja viedä muiden aikaa.


      • Mitä sitten?


    • Anonyymi

      Siltäkö siellä Korsossa (?) tuntuu? Rahkeet eivät selvästikään riitä edes YK:n toiminnan tuntemiseen, saati sitten sen arvioimiseen.

      • Anonyymi

        Asuuko Luoma Korsossa?
        Ainakin hän on kova luulottelemaan kun tietoa ei ole.


    • Venäjän johto on sotahulluja ja Kiina on ihmisoikeuksien irvikuva ja dystooppinen digivalvontavaltio. Tuollaisten maiden ei tulisi olla turvallisuusneuvostossa.

    • Anonyymi

      Jätkällä on toinen jalka haudassa ja räkyttää Putinin ihanuutta.
      Eikö jäljellä oleva lyhyt aika kannattaisi antaa perheelle?

      • Anonyymi

        Kusipäisyys ilmenee monin eri tavoin.
        Kertoo myös mikä on tärkeintä.


    • Anonyymi

      Koita sinä piruparka saada lääkitykses kohralleen.

      • Anonyymi

        Ei se auta Putinin nuoleskelijaa. Juna meni jo.


    • Anonyymi

      Intia ja Nigeria pitää saada turvaneuvostoon pysyviksi jäseniksi!

      • Anonyymi

        Soita pääsihteeri António Guterresille esitä asia hänelle!
        Näin peräkammari pääsee vaikuttamaan maailman asioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soita pääsihteeri António Guterresille esitä asia hänelle!
        Näin peräkammari pääsee vaikuttamaan maailman asioihin.

        Ei se osaa edes suomea kunnolla.


    • Anonyymi

      Ilkalle saattaa tulla suuri identiteetti kriisi, kun putinista aika jättää. Diktaatoreiden lähtöhän saattaa tapahtua nopeastikin ja ryminällä, jota on vaikea ennustaa.
      Neuvostoliiton kaatuminen jätti kommunismiin uskovat tyhjän päälle. Aatteen ylivoimaisuuteen uskottiin määrätyissä piireissä loppuun saakka. Kaikki sortui lopulta nopeasti, ja se tyhjiö joka monelle "uskovalle" jäi tuotti vaikeuksia sopeutua täysin vastakkaiseen ideologiaan jota oli koko elämän opetettu.
      Putinkaan ei ole päässyt eroon kommunistiopeistaan, vaan jatkaa sillä tiellä, mitä nuorena on oppinut, ja mitä KGB on opettanut. Mutta hänellä on siihen diktaatorina mahdollisuus. Toista on tavallisen kansalaisen tilanne. Elää, ja muuttua johtajan oikkujen mukana, tai kääntää paitansa aina sovin väliajoin.

      • Anonyymi

        Aika jättää Ilkan aikaisemmin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika jättää Ilkan aikaisemmin

        Joutuuko Ilkka Ukrainaan sotimaan Putinin sotaa?


    • Anonyymi

      YK on jenkkien käsikassara.

      • Anonyymi

        Venäjä ja Kiina estävät toiminnan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ja Kiina estävät toiminnan

        Kyllä - Venäjä ja Kiina ovat kaataneet järjestelmällisesti turvallisuusneuvoston päätöksiä.


    • Anonyymi

      YK mokasi - laski Ukrainan presidentin propagandapuheen YK:n yleiskokoukselle - videoituna! Reilusti yli puolet maailmasta ärähti ...

    • Anonyymi

      Länsi on tuottanut yhtä paljon vetoja kuin itä!

      • Anonyymi

        Vain trollin paskakirjoituksessa.


    • Anonyymi

      Noudattaako Joe Biden itse YK pääkirjan klausuuleja, jottei hyökätä muiden valtioiden kimppuun?

      • Anonyymi

        Putin ja Venäjä eivät noudata!


      • Anonyymi

        Joe Biden ei ole hyökännyt kenenkään kimppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joe Biden ei ole hyökännyt kenenkään kimppuun.

        Droneiskut Irakiin ja Syyriaan. Köyhdytetty uraani Ukrainaan.


    • Anonyymi

      Muodostuuko Brics maista uusi "yk", enemmistöinen ihmiskunta moninapaisine ja -arvoisine tavoitteineen?

      • Anonyymi

        No ei totisesti muodostu.😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei totisesti muodostu.😂😂

        Siinä on ensi vuoden alusta alkaen yli puolet Maapallon asukkaista.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8721
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2613
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe