Tytti Tuppurainen Uniperista, emme hyväksy kansallistamista ilman korvauksia

Anonyymi

Mitäs kuulette, kysytäänkö tätä Tytiltä :D :D

21

138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Korvauksia mistä? Siitäkö, että on tehty virheostos ja kuviteltu saatavan hyvää vuotuista tuottoa?

  • Anonyymi

   Tussu Tuttinen on saksalaisten kynnysmatto.

  • Anonyymi

   Tytti Tuppurainen on kymmeniä kertoja vedonnut siihen, että ei voi puhua siitä ja siitä asiasta, koska on pörssisääntöjen mukaan sisäpiiriläinen. Hänellä on Uniperin asioista kosolti sisäpiirin tietoa olemassa.

   Silti Tuppurainen ei näköjään edelleenkään ymmärrä pörssiyhtiöistä ja osakekaupoista eikä paljon muustakaan yhtään mitään.

   Uniperin osakkeiden arvo pörssissä on tällä hetkellä 1,5 miljardia euroa. Saksa omistaa Uniperistä jo 30% ja Fortumin osuus on 56%. Jos Saksa päättää ostaa enemmistön Uniperin osakkeista, se on noin 500 miljoonan euron kauppa. Jos nykyhinnoin ostetaan koko osakekanta, se tarkoitata 1.0 miljardin euron summaa.

   Sen jälkeen ei makseta enää mitään Tuppuraisen peräämiä "korvauksia" Fortumille tai Suomen valtiolle. Uniperissä olevat Fortumin 4 Mrd pääomasijoitus + 4 Mrd lainatakuu käsitellään sulloin normaaleina pörssiyhtiön velka-asioina.

   Suomella olisi jo tämän vuoden tammikuulta alkaen pitänyt olla oikeasti liikkeenjohtoa ja osakekauppaa osaavia ammattilaisia Fortumin puolelta neuvottelemassa Saksassa Uniperistä. Nyt on valtionyhtiömäisesti seisottu kädet sivuilla riippuen.

   On hölmöinä lapioitu 8 miljardia euroa lisää kankkulan kaivoon. Edes heinäkuussa käydyissä neuvotteluissa ei edelleenkään oltu asian päällä. Vielä silloin suostuttiin siihen, että Fortum/Uniper kuittaa 130 miljoonan euron päivätappioita aina syyskuun loppuun saakka.

   Nyt tuokaan takaraja ei pidä, vaikka sopimus on olemassa. Kovanahkaiset sakemannit tulevat ottamaan Uniperin haltuunsa pikkurahalla, eikä heikolla mandaatilla toimivalla Tuppuraisella ole asiaan mitään nokan koputtamista.-

  • Anonyymi

   tyhmyydestä joutuu kärsimään

  • Anonyymi

   Otettiin riski ja kaikki meni persiilleen.

  • Anonyymi

   Kyllä Tytti on jo nolannut ittensä, satujen kertominen sais jo loppua.

   • Anonyymi

    Tytti Tuppurainen ja hänen poliittinen maineensa uhrataan tässä pelissä. Tämän tason asia olisi kuulunut jo keväällä koko hallituksen päätettäviin asioihin, ja sitä kautta hyvin vahvasti myös pääministeri Sanna Marinille.

    Nyt Marin on eristetty Uniperistä omaan suojakuplaansa. Hänen SDP-imagonsa arvellaan tällä keinolla pysyvän puhtaampana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tytti Tuppurainen ja hänen poliittinen maineensa uhrataan tässä pelissä. Tämän tason asia olisi kuulunut jo keväällä koko hallituksen päätettäviin asioihin, ja sitä kautta hyvin vahvasti myös pääministeri Sanna Marinille.

    Nyt Marin on eristetty Uniperistä omaan suojakuplaansa. Hänen SDP-imagonsa arvellaan tällä keinolla pysyvän puhtaampana.

    Pullantuoksuinen jauhosormi , vaahtokarkitkin hyviä .


  • Anonyymi

   Lasku täytyisi lähettää kokoomuksen puoluetoimistoon. Kokoomus oli silloin hallituksessa kun uniper kaupat tehtiin.

  • Anonyymi

   Tutti ei edes ymmärrä omaa osaamattomuuttaan ja tyhmyyttään!

   • Anonyymi

    "Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista", demarimotto...


  • Anonyymi

   Tytti on väärässä paikassa ja väärä henkilö koko keissiin, on tämä naurettava maa ja tyhmien valtakunta.

  • Anonyymi

   Huomenna saadaan kuullu Tytin suunnitelmat rahojen takaisin saamiseksi (?)

   "Bloomberg: Saksa kansallistaa Uniperin

   Bloombergin mukaan Saksan hallitus, Uniper ja Uniperin pääomistaja Fortum ovat päässeet asiasta sopimukseen."

   https://www.hs.fi/talous/art-2000009082241.html

   • Anonyymi

    Suomelle tulee käymään tässä asiassa pelkästään hyvin.

    SDP-ministerit Tytti Tuppurainen ja Sanna Marin ovat neuvotelleet tekstiviestien avulla saksalaisilta Fortumille ja Suomelle hyvin edulliset kansallistamisen ehdot.

    Fortum saa kaikki sijoittamansa rahat takaisin, korkoineen. Tämä todistaa, että sosialidemokraattuinen talous- ja teollistamispolitiikka todella toimii, ja se tuottaa hyvää tulosta.


  • Anonyymi

   Nyt pitäisi tehdä jotain eikä seisoa tumput suorana piilossa ikkunaverhot suljettuna. Valtio omistaa yli puolet joten sinne lyömään nyrkkiä pöytään .

  • Anonyymi

   Saksa kansallistaa fiksusti uniperin ja Suomi ottaa takkiinsa 15miljardia, oli tietysti odotattamatonta jotta euroopassa kansalistamista tapahtuu, mutta energia on ala joko pitää olla valtion meillä koko fortum ja sähkönsiirtokuviot on olleet uskomaton kansalallisvarallisuuden ryöstö joka kertoo vain maamme hirvittävän korkeasta korrption tasosta, tai sitten vain helvetin tyhmistä politikoista syy lienee molemissa. Tuppuraisen lyhyt pyrähdys oli kuin skan turahdus lienee miltein suomen kallein edustaja. Vieläkin hän ilkeeää ymmärtää saksaa onkohan koskaan puliveivattu kokonaiselta kanalaumalta yhtä paljon varoja näin lyhyessä aikaa, kuin Sdp naiset on tuuletelleet holvia instituutiota ja kainaloitaan. Varmasti miljonäärejä ja taatut työpaikat ,eiköhän saksalaista hävetä, muistan kun nuo antoi Jykälle kai kellon kun maksettiin tukia ,joista me netotaan hei, Jyrki nettosi nenä punoitti ja palkiovirka vielä kotimaassa framilla, akkakin taisi päästä jatkoon ,

  • Anonyymi

   Saksa tekee jännät ja härskit kuviot mutta Tytti ymmärtää kyllä, en tiedä mikä olisi se länsimaan joka hyväsyisi vastaavan kuvion, toisen maan valtiollisen yhtiön ryöstön tavallaan...

  • Anonyymi

   täytyy muistaa miten häikeilöttömästi suuri sonerakin putsattiin pois mailman kartalta ilman ensinmäistä laukustakaan saksan maa perältä,

   • Anonyymi

    Tulee mieleen kannataisiko noin veronmaksajan näkökulmasta luopua suoraan valtioaseman rippeistä ja liittyä saksan liittotasavaltaan, jäisi yksi väliporras "nettoajista" pois ja tarpeeton palkiovirkajärjestelmä kotiamaisine lobbariministereineen. Olisimme edelleen veroprovinssi mutta meitä kohdeltaisiin myös saksan kansalaisina jos oma toimimaton järjestelmä lakkautetaan. Saisimme tietysti paremmat autot ja ehkä insitituutio tuuletettaisiin korruption vähentämiseksi, saataisiin ison maan edut ilman pienen maan kärsimystä, pohjoismaaksi olemme jo liian köyhä, toisaalta luonollinen yhteys taitaa olla kuitenkin saksan kanssa, ainakin ennen he pitivät meitä vertaisinaan, nyt ehkä hölmöinä vertaisina.


  • Anonyymi

   Pitääkö Suomen maksaa korvauksia täällä toimivien yritysten kansallistamisesta?

   • Anonyymi

    Onhan tämä tietty erikoista kyllä, meillä valtio omistaa ja rahoittaa osin yksityistä yritystä, jonka sitten toinen valtio kansallistaa itselleen ja maksattaa tämän vielä meillä. Uskomattoman hyvät ministerit ei ole mennyt saksalaisen filugin opit Tyteiltä hukkaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   89
   3209
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   2040
  3. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1198
  4. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   427
   1139
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   41
   1039
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   9
   773
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   4
   750
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   222
   691
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   185
   669
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   639
  Aihe