Unkari omilla teillään!

Anonyymi

HS 20.9.22: UNKARI on ajautunut Euroopan unionissa erilleen muista jäsenmaista. Sitä saa mitä tilaa. Tilannetta kannattaa käyttää Euroopan yhteisen hyvän – ja tavallisten unkarilaisten – edun edistämiseen.

Unkari on kerännyt moitteita monen vuoden ajan EU:lta sen vuoksi, että Unkarin hallitus vie maata aina vain etäämmälle niistä oikeusvaltioperiaatteista, joita unioni haluaa noudattaa.

Unkari ei kunnioita esimerkiksi periaatetta, jonka mukaan tuomioistuinlaitokselle ja lehdistölle tulee sallia hallituksen tahdosta riippumaton toiminta. Korruptiotakaan ei karsita käytännön toimin riittävästi. Rahaa – josta siis iso osa on EU:n rahaa – valuu maan johtajien lähipiirille.

Kun Unkarille on kaivattu rangaistuksia, Unkari on voinut luottaa siihen, että sen rinnalla sanktioita estämässä on ollut Puola, toinen oikeusvaltioperiaatteita nakertanut maa. Puola ja Unkari yrittivät yhteistoimin estää EU-tuomioistuimessa sen, että uusi oikeusvaltioperiaatetta tukeva prosessi sanktioineen otettaisiin unionissa käyttöön. Tuomioistuin hylkäsi Puolan ja Unkarin näkemyksen ja katsoi, että menettely on kaikin puolin laillinen. Nyt sitä siis käytetään.

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja EU otti jyrkän kannan Venäjää vastaan, ongelmaduon jäsenet alkoivat laulaa eri sävelmiä. Puola on ollut tiukasti rivissä, mutta Unkari on myötäillyt Venäjän tavoitteita ja jopa lisännyt energiayhteistyötään Venäjän kanssa, kun muu Eurooppa yrittää samanaikaisesti sitä katkaista.

10

122

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   EUROOPAN UNIONIN komissio kertoi sunnuntaina, että Unkari menettää noin 7,5 miljardin euron arvosta unionin rahoitusta, ellei maa ala heti toteuttaa komission aiemmin antamaa toimenpidelistaa. Listalla vaaditaan muun muassa, että Unkari tekee uudistuksia, joilla korruptiota kitketään, syyttäjälaitosta vahvistetaan ja julkisia hankintoja koskevat käytännöt korjataan. Julkisissa hankinnoissa on komission mukaan usein vain yksi tarjoaja, ja se on epäilyttävää. Vuodet 2015–2019 kattava EU:n petostentorjuntaviraston Olafin selvitys kertoi, että Unkarin saamien EU-rahojen käytössä oli paljon epäselvyyksiä.

   Koheesiorahojen leikkaus ei vaadi jäsenmaiden yksimielisyyttä, mutta kiinnostavaa on nähdä, miten Puola toimii, kun jäsenmaiden edustajat käsittelevät komission linjausta neuvostossa.

   EU:n yhtenäisyyttä vaaditaan nyt enemmän kuin koskaan unionin historiassa. Unkari on valinnut niin, että se ajaa kriittiselläkin hetkellä vain omaa etuaan ja lypsää EU:lta rahaa tähän.

   Euroopan unionin ei pidä enää suostua siihen, että Unkari puree ruokkivaa kättä. Unkarin rahoituksen jäädytystä ei tule purkaa ennen kuin Unkari on todistetusti muuttanut suuntaansa.

   Rahoituksen jäädytyksellä on nyt paljon vipuvartta, sillä Unkari tarvitsisi varoja pehmentääkseen energiakriisin vaikutuksia unkarilaisten elämään. Lisäksi Unkarin luottoluokitus on vaarassa laskea.

  • Anonyymi

   Unkari on parempi kuin mikään EU Unkari antaa suuressa armossaan anteeksi EU lle sen tekemät synnit ja virheet ja puhdistaa EU n aiheuttaman korruption ja mädännäisyyden synnin

   • Anonyymi

    EU-vihaaja nostaa jo itsensä valeillaan tukasta ilmaan.
    Kyky sekin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    EU-vihaaja nostaa jo itsensä valeillaan tukasta ilmaan.
    Kyky sekin!

    Kiusataanko sinua nyt kerrot minulle!


  • Anonyymi

   Eu vielä ryömii lepyttelemän Unkaria! Ursulan typerydellä ei rajaa!

   • Anonyymi

    Euroopan unioni on täysin riippuvainen Unkarin armosta ja siitä miten se on suorastaan lahjoittanut eten keski ja etelä euroopan maille mm kaasua sähköä ja elintarvikkeita mutta nyt muuttuu se asia ei saa enää EU Unkarilta mitään


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Euroopan unioni on täysin riippuvainen Unkarin armosta ja siitä miten se on suorastaan lahjoittanut eten keski ja etelä euroopan maille mm kaasua sähköä ja elintarvikkeita mutta nyt muuttuu se asia ei saa enää EU Unkarilta mitään

    Unkari on uskollisesti kumartanut Venäjää,mutta aikansa kutakin.

    Unkari on elänyt EU-tukia törsäten,mutta nyt se riemu loppuu lyhyeen.

    EU-vihaajien tukivaleet eivät riitä edes naurun aiheeksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Unkari on uskollisesti kumartanut Venäjää,mutta aikansa kutakin.

    Unkari on elänyt EU-tukia törsäten,mutta nyt se riemu loppuu lyhyeen.

    EU-vihaajien tukivaleet eivät riitä edes naurun aiheeksi.

    Sinua kiusataan taas täällä nyt selvitetään kuka sua kiusaa puolustan sinua niinkuin koulussa jos muistat


  • Anonyymi

   Britit sais maksaa tän kierroksen, Ellun omaisuudella!💂💂

  • Anonyymi

   UNKARIN hallitus on aina leimannut EU:n kovistelut Unkarin kansan ja sen vapaasti valitsemien arvojen vastaiseksi toiminnaksi. Siitä ei ole kyse. Eurooppa päinvastoin ajaa tavallisen unkarilaisen etua, kun maan hallitus pakotetaan panemaan korruptio kuriin ja korjaamaan julkisten hankintojen prosessejaan. Jos meno muuttuu EU:n toivomaan suuntaan, rahaa riittää enemmän unkarilaisille kuluttajille, kun sitä ei vuoda harvoille ja valituille.

   EU puolustaa myös eurooppalaisten kuluttajien asiaa. Unkari on unionin suurimpia nettosaajamaita. Unkarin saamat EU-tuet – meidän rahamme – ovat siis mitä suurimmassa määrin meidän nettomaksajien ja tavallisten unkarilaisten kuluttajien yhteinen asia.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   179
   5730
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   554
   2461
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   85
   1754
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1209
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   278
   1152
  6. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   347
   1141
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   235
   762
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   740
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   56
   669
  10. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   6
   629
  Aihe