Kepusotkut Fortumissa jatkuvat uudessa maassa.

Anonyymi

Fortum kärsii Suomen taloushistorian suurimman tappion. Fortum sijoitti Uniperin osakkeiden ostamiseen yhteensä noin 7 miljardia euroa. Tänään Fortumin Uniper-omistuksen arvo on noin 1,2 miljardia euroa. Jos Fortum saisi 78 prosentin omistuksestaan tämän summan ja vaikka huomioisi Fortumin Uniperista saamat osingot, niin Fortumin Saksan seikkailun hintalappu tulee asettumaan jonnekin 5 miljardin euron hujakoille.

Valtion omistajaohjausosaston entinen päällikkö Eero Heliövaara on sanonut Iltalehdelle, että Fortum ei kertonut aikeistaan omistajaohjaukselle. Silloinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja omistajaohjausministeri Mika Lintilä (kesk) ovat kertoneet saaneensa tiedon 15 minuuttia ennen ensimmäisiä Uniper kauppoja.

Valtio omistaa Fortumista noin 51 prosenttia. On erikoista, että omistajaohjaus heräsi vasta tänä vuonna siihen, että Fortumin hallituksessa voisi olla myös joku pääomistajan edustaja. Herääminen tapahtui sen jälkeen, kun Fortum myönsi Uniperille 8 miljardin kriisirahoituksen.

Ja Saksan jälkeen Fortum kirjaa seuraavat tappiot Venäjältä, jossa sillä on edelleen kirjanpitoarvon mukaan 5 miljardin euron riski. Osakkeenomistajan ei kannata odottaa osinkoa Fortumista ensi keväänä. Pikemminkin näyttää siltä, että Fortumin omistajat – Suomen valtio etunenässä – saavat kohta pumpata Fortumiin lisää rahaa.

8

99

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kepu ja kepulisti pettää aina, saksassakin.

  • Anonyymi

   Sanna jaTytti valtio omistajan edustajia Fortumissa.Kun näyt olevan tästä ulkona.

   • Anonyymi

    Tuppurainen sai pidettyä päänsä ja alkuvuodesta pääomitettu 8 miljardia palaa Fortumille. Mitäs längvitsmajuri siihen tuumaa? "Sosialisti" siivosi hieman Sipilän taakseenjättämää paskakasaa?


  • Anonyymi

   Lintilä leikkii taas tietämätöntä, vaikka oli Sipilän kanssa sähläämässä v.2017 päivittäin, valtion kalleimmat virkamiehet suomen historiassa.

  • Anonyymi

   Juha Sipilä, kallis mies suomalaisille :(

  • Anonyymi

   Sossujen Tuppuraa huutavat keput apuun aivan kohta uudestaan. Se ainakin on varma,

  • Anonyymi

   Niinhän Sipilä ja Liintilä kertoivat, että varttia ennen saimme tiedon, unohtaen tietysti, että siinä vartissa oli viikko enempi aikaa, mutta mitäs pienistä.

   Joka tapauksessa on selvää, että kokoomus, keskusta ja perus suomalaiset siunasivat Uniper kaupat yksimielisesti Sipilän hallituksessa.

   • Anonyymi

    Vt ministerit kuulusteluihin rikkoivatko virkamieslakia ja velvollisuuksiaan?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   89
   3209
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   2040
  3. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1198
  4. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   427
   1139
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   41
   1039
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   9
   773
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   4
   750
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   222
   691
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   185
   669
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   639
  Aihe