Vaparien valheet Vesa-Matti Loirista paljastuivat

Anonyymi

Ilta-Sanomat on julkaissut piispa Laajasalon puheen Vesa-Matti Loirin hautajaisissa. Laitan tähän muutamia otteita puheesta, joka sai vaparit raivon partaalle. https://www.is.fi/viihde/art-2000009082943.html

1. Vaparit väittivät, että siunaaminen Johanneksen kirkossa ei olisi ollut Loirin tahdon mukaista. Valhetta, kuten vapareilla on tapana päästellä.

"Tapasimme viimeisen kerran kymmenen päivää aikaisemmin sairaalassa. Puhuimme maallisia ja taivaallisia sekä kävimme läpi Veskun toiveita koskien tätä päivää. Päivää, jonka määrää hän ei vielä silloin tiennyt. Päivää, johon hän jo kuitenkin valmistautui. Hän halusi, että siunaisin hänet nimenomaisesti tässä Johanneksenkirkossa, koska hänelle juuri tämä kirkko on erityisen kaunis ja siihen liittyy hänelle tärkeitä muistoja."

2. Jori valehteli, että Vesku oli ajatuksiltaan jotain muuta kuin kristitty. Vapari valehtelee aina.

"Kun olin kuunnellut, tuntui, että kaikki on jo puhuttu. Sitten sanoin hiljaa itsekseni Raamatun jakeen: ”Missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.” (Room. 5: 20) Vesku säpsähti ja pyysi toistamaan lauseen. Keskustelumme aikana, hän pyysi sanomaan lauseen yhä uudestaan ja uudestaan. Ja vannotti, että tuo lause pitää ehdottomasti sanoa tänään täällä kirkossa."

Vapaa-ajattelu on patologista valehtelua ja harhoissa elämistä. Ei enää valtionavustuksina senttiäkään näille valehtelijoille!

13

102

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minä en ole uskonut ateisteihin enää aikoihin.

  • Anonyymi

   Aika mielenkiintoista puhua valehtelusta ja ottaa vertailukohdaksi kirkonmiehen puheet. Ihan mahdollista ja jopa luultavaa on, että vaparit joskus saattavat valehdella. Aika älytöntä olisi väittää, että kukaan vapari ei koskaan valehtele. En siis väitä.
   Mutta entä kirkko? Koko instituution olemassaolon tarkoitushan on väittää epätosia asioita tosiksi. Missä tahansa muussa kontekstissa sellaista nimitettäisi valehteluksi.

   • Anonyymi

    Siis väitätkö, että piispa valehteli noista Veskuun liittyvistä asioista? Aikamoinen väite! Ole hyvä ja perustele.


  • Anonyymi

   En tiedä vapareista tai hihhuleista mutta Veskun kirjan olen lukenut ja sen perusteella vesku uskoi jälleensyntymiseen ja sen sellaiseen kristittyä hänestä sen kirjan mukaan ei saa tekemälläkään .

   Mutta se oli vain kirja jossa vesku itse on äänessä .

   Kuolemasta Vesku sanoi että hän mielenkiinnolla odottaa sitä ja on hyvin utelias sen suhteen .

   Lause jäi siksi mieleeni että itsekin olen joskus kauan sitten asian näin sanonut ja pähkäillyt ja huomasin Veskun näemmä aatellen juuri samoin.

  • Anonyymi

   Kaurismäen kanssa olivat sopineet jutustelusta yläkertoimissa myöhemmin. Paperilla ei ole mitään.

  • Anonyymi

   Vesku uskoi reinkarnaatioon.

   Onko se kristillistä?

   Tuskin!

   • Anonyymi

    Mitä se ruumiin ylösnousemus sitten on?


   • Anonyymi

    Vapaa-ajattelijat vahtivat oppillista puhtauttaan, ettei kirkkoon kuuluvalla ole asiaa kerhoon. Kirkkoon taas saa kuulua ateistikin jos tahtoo. Kumpi toimii järkevämmin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vapaa-ajattelijat vahtivat oppillista puhtauttaan, ettei kirkkoon kuuluvalla ole asiaa kerhoon. Kirkkoon taas saa kuulua ateistikin jos tahtoo. Kumpi toimii järkevämmin?

    Inhottavaa dogmatismia vaparien touhu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Inhottavaa dogmatismia vaparien touhu.

    ET:n opiskelu pitää avata kaikille ja protuleirillekin voi kirkkoon kuuluva tai vaikka uskovainen mennä, mutta vaparikerhon ovi pysyy kiinni. Sitten ihmetellään kun kerho kuihtuu.


  • Anonyymi

   Miksi vapaa-ajattelijoiden on niin vaikea pysyä totuudessa? Mistä patologinen valehtelu?

   • Anonyymi

    Eivät kestä todellisuutta, niin pakenevat valheellisiin harhoihinsa.


  • Anonyymi

   Vesku on voinut uskoa vaikka vuosikymmeniä jälleensyntymiseen tai vaikka vaparius-uskontoon, mutta on voinut vaikka elämänsä viime hetkillä tulla uskoon Herraan Jeesukseen Kristukseen, ja pelastui näin ollen Taivaan kirkkauteen, iankaikkiseen elämään.

   "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."
   (Johanneksen evankeliumi 3:16)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   8717
  2. Soini lähdössä viemään persuilta ääniä

   Soini harkitsee lähtevänsä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä ehdokkaaksi. Myös EU vaalit parin vuoden kuluttua häntä kiinnostavat. Aika m
   Perussuomalaiset
   200
   2328
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   514
   2245
  4. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   14
   1742
  5. Taas sun kuvaasi

   katselin 🤣🙆‍♂️
   Ikävä
   65
   1520
  6. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   27
   1447
  7. Venäjän rintama romahtanut. Lännen pitää alkaa miettiä pilkotaanko venäjä useaksi pikkuvaltioksi

   Venäjän rintama näyttää romahtaneen täysin myös Hersonin suunnalla. Asiasta twiittaa muun muassa sotahistorian asiantuntija ja suomenkielistä Ukraina
   Maailman menoa
   227
   1254
  8. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   148
   1234
  9. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   79
   1174
  Aihe