Tiedättekö mikä on SML?

Anonyymi

Kysymys on asiantuntijalle helppo, mutta tietämättömälle outo. Nyt on palattava alkujuurille ja kertoa totuus, koska meidän jokaisen tulee tietää historamme. SML on Suomen Keskustan edeltäjän, edeltäjän, edeltäjän nimi, eli Suomen Maalaisten Liiton nimi.

Ensin oli Suomen Maalaisten liitto.
Sitten oli Maalaisliitto.
Ja sen jälkeen Keskusta.
Nyt Suomen Keskusta.
Tulevaisuudessa palataan alkuun, tai keksitään jotain taas uutta. Nyt kuitenkin kun kannatus on sakannut, on syytä hieroa aivonystyröitä ja peittää lähimenneisyys.

9

110

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sipilän olisi lentolupakirjan haltijana pitänyt ymmärtää, että sakkaustila palautetaan normaalilentotilaan työntämällä sauvasta ja antamalla vastajalkaa.

   • Anonyymi

    Tuleeks radion rinnakkaisohjelman puolelta tänään mitään ohjelmaa


   • Anonyymi

    Mutta se on liian hidas tapa korjata keskustan kannatuksen sakkausta. Jos tänään annat vasta- eli keskijalkaa satunnaiselle sutturalle, onnistumisprosentti että siemen itää on ehkä noin 1. Sitten menee 9 kuukautta odotellessa ja siitä vielä 18 vuotta että tuo vastajalan poljento on tuottanut uuden aikuisen, joka sekään ei aivan satavarmasti valitse isänsä puoluetta. Helpommin voisi saada jäseniä ostamalla. Turistiviisumilla niitä vielä toistaiseksi tänne pääsee. Kansalaisuuden saisi liittymällä puolueeseen tai hankkimalla yhden kapin, minkä saa kun oppii ajamaan polkupyörällä. Keskusta on paras. Siellä on vieläpä sama kaliiperi vastajaloilla kuin Suomessa, 7,62. Natolla se on pienempi. Ei kannata liittyä. Isolla saa paremmin kuin pienellä.


  • Anonyymi

   Vain tuntemalla menneisyytensä on tulevaisuutta - se on viisaasti sanottu.

  • Anonyymi

   Tuo SML on myös Suomen Moottoriliitto sekä Sinimusta liike. Eihän näillä ole vaan jotakin yhteneväistä Suomen Maalaisliiton kanssa? Sinimustathan ovat entisiä persuja hyvinkin pitkälti.

  • Anonyymi

   Korjaus aloitukseesi. Luettelet

   Ensin oli Suomen Maalaisten liitto.
   Sitten oli Maalaisliitto.
   Ja sen jälkeen Keskusta.
   Nyt Suomen Keskusta.

   Kolmas niistä oli nimeltään Keskustapuolue. Se Väyrysen johtama.

   Neljännessä nimessään poisti puolue-sanan kun halusi olla enemmän kuin jokin puolue. Ei tainnut tuottaa toivottua tulosta.

   • Anonyymi

    Nimi Keskustapuolue tuli käyttöön Johannes Virolaisen puheenjohtajakaudella 1965. Jo silloin suunnitelmissaan oli ottaa nimeksi Keskustaliitto, mutta tämä nimi oli jo rekisteröity toisen yhdistyksen nimeksi – ilmeisesti vain tarkoituksena estää nimen käyttö Maalaisliitolta.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Keskusta#Nimenvaihdokset

    Puolue-sanan poistaminen neljännestä nimestä oli aika johdonmukaista, sillä 1980-luvulla syntyneet uudet puolueetkaan eivät halunneet sen esiintyvän nimessään. Oli seurausta vuosikymmenen alkupuolella syntyneestä puoluevastaisuudesta varsinkin nuorempien ikäluokkien keskuudessa. Sama virtaus jatkui 1990-luvulla, jolloin esimerkiksi Suomen Maaseudun Puolueen haudankaivajat perustivat puolueen nimeltä Perussuomalaiset. Toinen uusi puolue, Nuorsuomalainen Puolue muutti nimensä kolmessa vuodessa muotoon Nuorsuomalaiset.


  • Anonyymi

   Aloittakaapas keput keksimään puolueellenne uutta nimiä, koska olette tuhonneet nykyisen Suomen Keskustan nimen järjettömillä päätöksillänne ja päättämättä jättämisillänne.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   129
   4721
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   491
   2297
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   503
   1760
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1492
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   65
   1479
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1093
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   1035
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   246
   934
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   913
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   40
   830
  Aihe