Taas outo kuolema Venäjällä

Anonyymi

Venäläisissä portaissa voi pudota monen kerroksen matkalta.
Rappuset varastettu?

MOSKOVAN ilmailuinstituutin entinen rehtori Anatoli Gerashtshenko, 72, kuoli keskiviikkoaamuna oman yliopistonsa portaikkoon, Izvestija-lehti kertoo omien lähteidensä tietojen perusteella.

Gerashtshenko putosi porraskäytävässä korkealta useiden kerrosten matkan. Paikalle tulleilla ensihoidon työntekijöillä ei ollut mahdollista pelastaa häntä, vaan he saattoivat ainoastaan todeta hänet kuolleeksi.

Tieto ex-rehtorin kuolemasta alkoi levitä Moskovassa ennen puolta päivää keskiviikkona. Tarkkaa putoamisen ajankohtaa ei ole kerrottu.

MAI on Venäjän johtava ilmailuun ja avaruuteen erikoistunut tutkimusinstituutti, jolla on useita laitoksia ja erillisiä kouluja. Suuri osa instituutin tutkimuksesta ja koulutuksesta liittyy sotilasilmailuun, mutta osa myös siviili-ilmailuun.

Gerashtshenkon kuolema nousi Venäjällä uutisiin pian sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin oli pitänyt puheensa ja julistanut maahan osittaisen liikekannallepanon Ukrainan sodan vuoksi.

GERASHTSHENKO työskenteli yliopiston nykyisen rehtorin neuvonantajana. Hän on julkaissut yli sata tieteellistä tutkimusta ja artikkelia ilmailun teknologiasta.

MAI:n lehdistöosasto tiedotti Fontankan mukaan, että tapausta tutkimaan perustetaan komissio, johon kuuluu edustajia Venäjän tiede- ja opetusministeriöstä, Moskovan työturvallisuutta valvovia asiantuntijoita ja ilmailuinstituutin omia asiantuntijoita.

Gerashtshenko ehti työskennellä MAI:ssa 45 vuotta. Hän eteni vanhemmasta insinööristä rehtoriksi, jossa tehtävässä hän työskenteli kahdeksan vuotta. Hänellä oli useita kunniamerkkejä työstään Isänmaan hyväksi.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Miksi nainen lyö leikiksi

    Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
    Tunteet
    210
    6398
   2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

    entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
    Maailman menoa
    89
    2018
   3. Oma kansa ensin?

    Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
    Maailman menoa
    429
    1517
   4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

    Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
    Suomalaiset julkkikset
    18
    1381
   5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

    https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
    Maailman menoa
    280
    1343
   6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

    Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
    Tv-sarjat
    10
    1075
   7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

    Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
    Maailman menoa
    251
    981
   8. Martina menestyi Barcelonassa

    Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    167
    927
   9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

    Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
    Ikävä
    61
    858
   Aihe