Kaikki nk "liberaalien" aikaansaama paha nostaa niskakarvani pystyyn

Anonyymi-ap

Kahta (PS, KD) lukuunottamatta kaikki suomalaiset puolueet julistautuvat "liberaaleiksi". Mitä kaikkea pahaa "liberaalius" on maailmassa ja Suomessa saanut aikaan? Tässä oma listani, jossa ei välttämättä ole läheskään kaikki:

1. riistokapitalismin paluu globalisaation seurauksena
2. tuloerojen kasvu kun hyväpalkkainen teollisuustyö on siirretty halpamaihin
3. luokkayhteiskunnan paluu koulutustason yliarvostuksen seurauksena
4. valtioiden ylivelkaantuminen ja hyvinvointivaltioiden kriisiytyminen
5. politiikan polarisoituminen
6, yhteiskuntien pirstoutuminen massamaahanmuuton seurauksena,
7. yleinen moraalin rappio
8. nuorten usko yhteiskuntaan ja itseensä on kadonnut
9. huumeiden käytön valtava kasvu edellisen seurauksena
10. ääriliikkeiden nousu
11. Donald Trumpin ym diktaattoreiksi pyrkivien uhka demokratialle
12. EU-federalismin uhka Euroopan maiden demokratialle
13. Putinin hyökkäys Ukrainaan demokratian kriisin rohkaisemana
14. Ydinsodan uhkan paluu

Toivon kipinöitä:
Paradoksaalisesti "liberaalien" fasistisiksi ja natsistisiksi leimaamat nationalistiset puolueet kääntyvät yhä selvemmin demokratian kannalle. Nationalistisista puolueista voi tulla demokratian pelastajia. Johtotähtinä voivat toimia perussuomalaiset ja ruotsidemokraatit. Muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa demokraattisen nationalismin selkiyttämistä vielä tarvitaan.

Putinin käynnistämä Venäjän imperiumin laajentaminen on nostattanut valtavan solidaarisuusaallon demokraattisissa kansallisvaltioissa. Demokraattisten valtioiden keskinäinen solidaarisuus on erinomainen asia.

Jotkut liberaalit ovat alkaneet epäillä liberaaliuden oikeutusta ehdottomaan aatteeliseen yksinvaltaan.

Jos ns "liberaalien" ja ns "äärioikeistolaisten populististien" ääriasenteet samanaikaisesti lientyvät ja molemmat leirit kääntyvät aidon demokratian kannalle niin polarisaatiosta päästään eroon. Demokraatinen maailma ja koko ihmiskunta voi selvitä vaikeiden aikojen yli. Tuhot korjataan ja demokraattiset valtiot nousevat taas tiennäyttäjiksi kun ihmiskunnan yhteisten suurten ongelmien ratkomista jatketaan.

6

2055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei

      SDP on liberalismin vihollinen

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallisliberalismi

      Kansallisliberalismi on liberalismin muoto, jossa yhdistetään toisiinsa nationalismia ja liberalistista politiikkaa, erityisesti taloudellista liberalismia. Sen juuret ulottuvat 1800-luvulle, jolloin konservatiivinen liberalismi oli hallitseva aate Euroopan maissa. Tähän aikaan kansallisliberalismiin kuului olennaisesti ajatus kansallisvaltiosta.

      • Aloituksen tunnistan omakseni. Onpa säilynyt esillä tällä palstalla.

        Kansallisliberalismi kuulostaa kiinnostavalta, mutta on sikäli vanhentunut, että siihen ei kuulu hyvinvointivaltioaate, joka syntyi vasta 1900-luvulla tasaamaan tuloeroja ja pitämään markkinataloutta tasapainossa kun keinottelu ja korruptio saivat aikaan toistuvia kriiseihin johtaneita talouden kurimuskierteitä. Voisin todella kannattaa sellaista modernia kansallisliberalismia, jossa mukana on myös hyvinvointivaltio.

        Liberaalit arvotkin pääosin kävisivät minulle kunhan niiden edistämisessä otetaan huomioon realitodellisuus eikä ajeta demokratiaa umpikujaan yksipuolisella kiihkoilulla niiden puolesta. Demokratian ehdoton ydin on, että sen avulla kyetään ratkaisemaan ja sääntelemään yhteiskunnallisia ristiriitoja.

        Kansallisvaltio on mielestäni aidon demokratian välttämätön ehto. Liberaalit tuntuvat halveksivan kansallisvaltiota ja ajavan ylikansallisen vallan kasvattamista. Kansallisen solidaarisuuden heikkeneminen ja kiihkomielinen liberaalius johtavat polarisaatioon ja konfliktiin, joka voi ratketa vain väkivallalla. Jos ylikansalliset imperiumit alistavat kansallisvaltiot niin se on aidon demokratian loppu. Tilalle tulee kulissidemokratia tai täysi totalistarismi. En oikein jaksa uskoa totalitaariseen liberaaliuteen.


    • Anonyymi

      Sosiaaliliberalismi taas on aito 100 vuotta vanha tasavaltalaisuuteen pohjaava poliittinen perinnesuuntaus suomessa, jota noudattaa suomessa nykyään pari puoluerekisterin ulkopuolella toimivaa pienryhmää sellaisena kuin se alkuperäisenä tunnetaan. Suomalainen perinneliberalismi eli sosiaaliliberalismi kannattaa vahvaa yhteiskunnallista turvaa kansalaisille mutta ilman yksilön holhousta, ja markkinatalouden tulee toimia sopusoinnussa yhteiskunnan kanssa kantaen oman vastuunsa sen hyvinvoinnista. Markkinatalouden ja yhteiskunnan suhde perustuu vastavuoroisuuteen, eli markkinataloudelle on hyödyllistä tukea terveesti kehittyvää yhteiskuntaa aivan pelkän pelkän voitonkahmimisen sijasta. Liberaalien pitää varoa visusti sitä ansaa minkä takia puoluekaan ei ole menestynyt viimeiseen 20 vuoteen suomessa: Olemaan kovan markkinatalouden edustaja, eräänlainen vara-kokoomus jota kukaan ei äänestä kun on jo kokoomus. Liberaali-sana on käsitetty pahasti väärin sekä äänestäjäkunnan että puolueväen keskuudessa. Perinteinen Sosiaaliliberaali poliittinen yhteisö sijoittuu kentässä keskiryhmiin, ja se oli vielä 1980-luvun alussa merkittävä palkansaajapuolue ja vaihtoehto vasemmistolle ja konsenvatiiveille. Liberalismin aika tulee vielä uudestaan, mutta ensin pitää saada laajemmin toimiva väki senverran oikeasti ajatuksiltaan liberaaliksi, että käsitetään edes se että on erilaisia ihmisiä joita ei voi kieltää tulemasta liberaaleihin mukaan vain siksi, että ihminen on toisenlainen kuin toinen ja hänellä on oma versionsa ja ajatuksensa kuinka liberalismia viedään yhdesäs eteenpäin. Viimeiset 20 vuotta ovat olleet julkisuudessa kamalaa katseltavaa ahdasmielisine ja ihmisten suoranaista boikotointia harrastavine tekijöineen muutamien yhteisöjen tasolla. Liberalismin peruspilarit ovat keskinäinen arvostus, kunnoitus, ja erilaisuuden hyväksyminen ja toisen ihmisen mukaan ottaminen toimintaan sekä kaikkien hyvien ajatusten esiintuonti ja yhteinen kehittäminen eteenpäin. Jos käytöstavat puuttuvat, ei moukkamaisuus ole hyvää rakennusainetta Liberalismin palauttamiseksi suomen kartalle.

    • Anonyymi

      Ylläoleva kommentti on tosiaan osuva muistutus asiasta, itse tiputin kahvikupin lattialle taannoin siinävaiheessa, kun löysin erään liberaalina itseään pitävän saitin taustavoimista eli ylläpidosta suomen kansa ensin- puolueen keskeisiä aktivisteja. Eli siis liberaaleiksi itseään nimittävät äärinationalistiset kiihkoilijat päättävät vapaamielisena pidetyn median julkaisuista ja julkaisijoista, ei hyvää päivää. Toisalla syy tähän kummallituuteen,öykkärimäinen ja suvaitsematon käytös joka on noilla saiteilla jatkunut vuosikausia paljastui kaikille, ja hyvä niin. Onneksi tulee eduskuntavaalit ja polittiinen kartta puhdistuu jälleen putipuhtaaksi liberaalien osalla. Kun uutta rakennetaan, pitää vanha ja mädäntynyt ensin putsata pois ja siihen on äänestäjäkunta lopulta paras voima.

    • Tämä aloitus, jota nyt kommentoin on siis minun, Oikonomin, tekemä. En muista menikö se tarkoituksella vai vahingossa anonyyminä. Toki tunnistin sen omakseni kun osui silmiini. Jälkeenpäin nähtynä aloitus tuntuu kuin siinä pessimismi olisi vaihtumassa lievään optimismiin. Nyt tuntuu taas pahemmalta. Pessimismi on kasvussa. Koko maailma ja Suomi erityisesti on tosi kurjassa jamassa.

      Kaikki tuossa aloituksessa kaksi ja puoli vuotta sitten anonyyminä esiin tuomani ajatukset ovat vahvistuneet. "Liberaaliuden" seuraukset vain ovat osoittautuneet vielä pahemmiksi kuin tuolloin arvioin. Ukrainan sota jatkuu ja jatkuu. Trump on taas nousemassa Yhdysvaltain presidentiksi. Suomessa polarisaation kuvio on vähän muuttunut, mutta vain pahempaan suuntaan. Polarisaatio on nyt tekemässä entistä pahempaa tuhoa suomalaiselle yhteiskunnalle ja demokratialle.

      Uusi hallitus merkitsi persussuomalaisten, vähintäin 20% prosentin kansasta, äärittämisen ja eristämisen loppumista, Siitä kuitenkin on syntynyt uusi polarisaatio, joka on kuin paluuta alkuruutuun, Suomen itsenäistymisen ja sisällissodan alkuun. Orpon hallitus ei ole maltillinen porvarihallitus, se on vanhakantainen oikeistohallitus, jonka ideologia tuntuu olevan jostain 1900-luvun alkupuolelta. Kaikki tapahtunut sosiaalisen tasa-arvon ja demokratian kehitys halutaan nyt mitätöidä. Instituutiot, jotka ovat olleet toimivan kansallisen demokratian selkäranka halutaan nyt romuttaa.

      Ongelmat, joita Orpon hallitus väittää haluavansa ratkaista ovat kyllä todellisia. Niiden juurisyy on globalisaatio. Orpon hallituksen toimet eivät kuitenkaan ole ratkaisuhakuisia. Ei niillä pyritä ratkomaan ongelmien perussyitä. Sen sijaan toimet ovat tarkoitushakuisia. Niiden tarkoitus valtapoliittinen. Rahan valtaan perustuva luokkayhteiskunta halutaan palauttaa. Työväestö, josta oli tullut osa keskiluokkaa halutaan taas palauttaa alistetuksi ja sorretuksi työväenluokaksi, jonka kustannuksella omistava luokka voi mielin määrin rikastua. Tarkoitusta varten pyritään lopullisesti murskaamaan globalisaation heikentämä työväestön puolustusmuuri rahan ylivaltaa vastaan. Se puolustusmuuri on ollut ay-liike, joka on ollut modernia demokratiaa ylläpitävä instituutio ja hyvinvointivaltion yksi kulmakivi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe