Mitä mieltä tästä?

Anonyymi

Haluaisin saada mielipiteenne tästä. Miksi näin on käynyt uskovalle perheelle? Mikä on Jumalan motiivi ja tarkoitus kun hän haluaa tälläistä vanhemmille? Entä mikä se on kun hän tahtoo vauvalle tällaista? Miten sinä selität Jumalan tahdon tässä tapauksessa, kun Jumala katselee tätä kaikkea hiljaisella suostumuksellaan eli tahdollaan ja antaa kaiken vain tapahtua?

https://www.is.fi/perhe/art-2000009069996.html

Minä en ymmärrä tätä. Tuntuu siltä, kuin minä olisin rakastavampi kuin Jumala itse. En haluaisi antaa vauvan ja vanhempien kärsiä näin. Mutta Jumala antaa sen tapahtua. Kenen parhaaksi? Sen vauvanko! Vai ansaitseeko se lapsi kärsiä, vanhempien takia?

Onko Jumala sittenkään rakastava? Vai eikö hän olekaan kaikkivoiva?

23

212

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Me emme elä paratiisissa vaan syntisessä langenneessa maailmassa. Jumala sallii vastoinkäymisiä, todella suuria, emme elä pumpulissa. Usko Jeesukseen antaa voimaa ja toivon, joka vie ikuiseen elämään, jossa ei ole enää syntiä eikä murhetta.

  • Anonyymi

   Jumalan mahdollisuudet eivät pääty siihen kun me vaivumme kuoleman uneen, vaan tämäkin kaunis yhteiselämän tarina voi saada jatkonsa, jatkua sitten siellä Taivasten valtakunnassa, perille päässeiden pyhien yhteydessä.

   • Anonyymi

    Näin, ja me ajassa myös opettelemme hoitamaan sairauden keskellä elävän ihmisen toimintaa- monella eri tavalla. Rakkauden osoitus on tärkein ja hoito.
    Siinä tavallaan käydään omaa sielunrakentamista ja Ahaa! elämistä, sekä kasvamista.

    Kun elin puolisoni muistisairauden omaishoitajana - aivan hänen kuolemaansa asti, niin olisinko edes tajunnut vieläkään kaikkea sitä, mitä opin.
    Kun hän ei enää minua tuntenut, rakkaudella hoidin hänen kaikkia tarpeitaan, syötin, pesin, hoidin, luin, kerroin, kuljetin - ... tavallaan sain opetusta, kuinka Kristus rakastaa meitä, kun olemme erittäin avuttomia, jopa niin, että unohdamme Mestarin. Joku - käy minua katsomassa joka päivä. Eli uskovaisuudessa.
    Sairaus kuljettaa niitä teitä, jossa ME opettelemme rakkauden läksyn sisälukua.
    Ei sitä lähimmäinenkään vieressä ymmärrä, mikä se matka voi olla niissä ympyröissä.
    Monen kova puhe oli, jätä hoitolaitokseen hänet! Miksi? Hän on vuosikymmenet käynyt minun rinnallani, nytkö hylkäisin. Ei - vaan loppuun asti, viimeiseen henkäykseen asti hänen rinnallaan.

    Ei pidä sairauksien edessä huokailla, että tuokin syntyi ja tämä. Vaan opetellaan ihmisiksi.
    Opetellaan rakkauden sisäläksyä ajassa. Kun joku - jonka elämä on meidän mittapuun mukaan sairauden runtelema - siinä astuu vastavuoroisuus, eli kohdata toinen toisemme ihmisenä, rakastaen ja eläen. Voivottajia on, mutta terveellinen Jumalanmielenmukainen Agabe - siinä on haastetta.

    Päivääkään en antaisi pois niitä päiviä, jonka sain olla puolisoni rinnalla. Ja tuskin vanhemmatkaan päivääkään antaa pois, minkä saa tässä ajassa viettää pienokaisen kohdalla.

    Kun puolisonin viimeiset elämänhenkäykset olivat läsnä ja kun tämä henki läksi - Elämänantajalle takaisin, kiitin Jumalaani siitä, että Hän viisaudessa antoi juuri tämän puolison matkalle. Kiittäen siitä elämänlahjasta luovutin hänet takaisin. Tämä on aikaan sidottua hetkeä, ja kerran iankaikkisuudessa - rampa hyppii kuin peura jne.

    On aika, tässä katoavaisuudessa ja on aika ikuisuudessa. Kokonaisuus ratkaisee kaiken ja lopullisen "hinnan" elämälle käsitämme perillä.


  • Anonyymi

   Taas jotain sympatiaa.

   Kun maailma ja ruoka on täynnä ympäristömyrkkyjä niin äärimmäisen arka hienosäätö solujen kehityksessä häiriintyy. Solujen jakautuminen ja sikiönkehitys on äärimmäinen ihme! Käsittämättömän minimutkaisia solukerrosten siirtymisiä, muutoksia perussoluista hermosoluiksi, lihassoluiksi, ihosoluiksi, näkösoluiksi, miljardeja reaktioita. Ja ihminen kuvittelee että "sinne vaan sekaan vähän virusgeeniä, lyijyä, ja alumiinia ja bensaa, pakokaasua, kyllä se siitä!"

   Turha syyttää Jumalaa jos ensin itse tuhotaan täydellisen kaunis, puhdas luonto ja sen tarjoamat ruuat ja hengitysilma.

   Downlapsi ei ole mikään hirviö vaan voi olla jopa moninkertoin ihanampi ystävällisempi kuin normaali seinille hyppivä riehuja.

   • Anonyymi

    "Turha syyttää Jumalaa jos ensin itse tuhotaan täydellisen kaunis, puhdas luonto ja sen tarjoamat ruuat ja hengitysilma."

    Eli Jumalan ei tarvitse välittää tällaista käsittämättömistä kärsimyksistä? Että antaa kärsiä vain! Miten rakkaudellista häneltä! Sitä paitsi, tuo geenivirhe ei johdu saasteista.


  • Anonyymi

   Monet ihmiset haluaa hyvinvoinnissa päätyä helvettiin kun pelastus ei kelpaa.
   Usein vain kärsijöille kelpaa taivas ja pelastus.
   Parempi kärsiä muutama vuosi maanpäällä kuin ikuisesti helvetissä.

   • Anonyymi

    Helvetti ei ole päättymätön koettelemus. Tuli lakkaa palamasta kun materia lakkaa olemasta. Vai miten sielu voisi kärsiä, kun sillä ei ole kipureseptoreita, hermoratoja eikä aivoja?


  • Anonyymi

   >>>"Miksi näin on käynyt uskovalle perheelle"<<<

   "Kaikkea voi tapahtua kaikille. Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla,
   hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla, hyvän käy niinkuin
   syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin." Saarn: 9: 2

  • Anonyymi

   ArtoTTT

   Voiko kysyä toisinpäin, miksi tällainen lapsi annettiin juuri uskovaiseen perheeseen, jossa sitä syvästi rakastettiin sen lyhyen elämän ajan? Onko meidän ajattelumme elämästä edes oikea, olemme elämän keväässä vain hetken, sitten alkaa alamäki, rapistuminen ja kuolema, onko siinä kaikki, onko jotain myös kuoleman jälkeen. Ihannoimme nuoruutta voimaa ja kauneutta ,mutta loppujen lopuksi elämän todellisuus on muuta.

   Minun oma lapseni eli vaikean sairauden keskellä vain hieman yli neljä kuukautta, silti saimme hänet kotiin ja hoidettavaksi, rakastimme häntä, mutta mikään ei auttanut. Silti paljon oppii vaikka sitä ei olisi halunnut kokea.

   • Anonyymi

    Et voi! Jumalalla on kaikkivoivana valta parantaa mutta hän ei tee niin. Antaa siis sekä vauvan että vanhempien kärsiä. Kummallista rakkautta se sellainen!


  • Anonyymi

   Kohta alkaa Jumalan vihan ajanjakso, seitsemän vuotta Jaakobin ahdistuksen aikaa. Pikku Vadelma pääsi taivaaseen jo nyt. Loputkin pikkulapset luultavasti pääsevät taivaaseen meidän uskovien kanssa pian tapahtuvassa tempauksessa. Vauvelin vanhemmat saavat nähdä tyttärensä uudelleen, jos ovat uskossa. Me emme tiedä, mitä kaikkea kauheaa lapsi olisi joutunut kokemaan, jos olisi elänyt yhtään pitempään. Hänellä oli rakastavat vanhemmat, joille jäi kaunis muisto lapsestaan.

  • Anonyymi

   Huomenet !

   Tuo IS’n juttu Vadelma vauvasta (joka eli alle vuoden vanhempiensa hoivattavana ja rakastettavana) oli hyvin koskettava ja kaunis. Vanhemmat saavat iankaikkisen elämän katoamattomuudessa tavata Vadelmansa ja jo tässä ajassa heillä on nyt Orvokki vauva (jutun mukaan ns. ’normiterve lapsi’), jota rakastaa ja josta pitää huolta. Minusta tämä Saarnin perheen tarina on mitä kauneinta evankeliumia ja Jumalan käsittämätöntä viisautta ja huolenpitoa.

   = = =
   Jos taas katsomme ihmisten kohtaloita tämän päivän Ukrainassa, niin niiden takia voi meille monille syntyä kysymyksiä Jumalan rakkaudesta ja Hänen kaikkivaltiudestaan. Me emme voi järjellämme ymmärtää syntiinlankeemuksen todellisuuden ja Jumalan rakkauden paradoksia. Jaakobin kirjeen lukeminen rukoillen auttaa ja antaa rauhan tässä(kin) asiassa. Raamatun salaisuus on Kristus, Kristuksen salaisuus on armo, armon salaisuus on nöyryys,

   = = =
   Laitan heti kohta perään tänne S24 'kinastelupalstalle' uuden avauksen evankeliumista (ilosanomasta), jossa vähän avaan omaa puutteellista käsitystäni.

  • Anonyymi

   Kuvaushan sinänsä antoi kuvan kauniista ja rauhallisesta asiasta, miten iltasanomat asian kirjoitti. Kuolema on silti varmasti kärsimys. Ehkä sairauteen on kuulunut kuluja, joita ei kerrottu, sitä puolta ei haluttu esiin tuoda kirjoituksessa. Eihän se oikein ole. Koko ajan tapahtuu asioita, mitä ei pitäisi, myös ihmisen toiminnan kautta.

   Sairaus ei ole oikein, eikä alkaneen elämän lyhytaikaisuus.

   LS

   • Anonyymi

    On kuulunut kärsimystä...olisi pitänyt kirjoittaa...tämä puhelin muuttaa välillä sanoja.. vaikka voi olla kulujakin niin sana tuossa pitäisi olla kärsimystä.

    LS


  • Anonyymi

   Aloituksesta tuli mieleen kuolleista elämään palanneen Eila Kärjen ja hänen puolisonsa Paulin kautta tullut todistus Rovaniemen helluntaiseurakunnassa.

   Eila oli saanut taivaskokemuksen, jossa hän oli kohdannut Ronja nimisen tytön.
   Ihmeellinen todistus Ronja tytöstä.

   https://www.uskotv.fi/saarnat/rovaniemen-helluntaiseurakunnan-jumalanpalvelus-28-8-2022/

   Ehkäpä tämä ihmeellinen todistus valottaa asiaa.

   Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

   Usko Toivonen

   • Anonyymi

    Eli Jumala tekee mitä lystää. Parantaa toiset, ja antaa toisten kärsiä sanoin kuvaamattomia tuskia, kun ei ole sillä tuulella, että parantaminen kiinnostaisi.


  • Anonyymi

   Lisäksi Jumalalla on ihana lupaus Häneen turvaaville :

   "Hän hävittää kuoleman ainiaaksi, ja Herra, Herra pyyhkii kyyneleet kaikkien kasvoilta ja ottaa pois kansansa häväistyksen kaikesta maasta. Sillä Herra on puhunut."

   Kun tuo lupaus toteutuu niin kukaan ei enää koskaan kuole.

   Ilmestyskirjakin puhuu siitä :

   "Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi."

   Tässä siis sanotaan että kuolemakin tuomitaan helvettiin. Vaikea ymmärtää mutta Jumala on Jumala tekee mitä tahtoo.

   • Anonyymi

    Tuo "lupaus " Ei oikeuta kiduttamaan vauvoja.


  • Anonyymi

   2Moos.4:6-13 Ja Herra sanoi vielä hänelle: Pistä kätesi poveesi. Ja hän pisti poveensa. Ja kun hän veti sen ulos, niin katso, hänen kätensä oli pitalista valkoinen niinkuin lumi. Ja hän sanoi: Pistä kätesi takaisin poveesi. Ja hän pisti kätensä takaisin poveensa. Ja kun hän veti sen ulos povestansa, niin katso, se oli taas niinkuin hänen muukin ihonsa. Herra sanoi: Jos ne eivät usko sinua eivätkä tottele ensimmäistä tunnustekoa, niin he uskovat toisen tunnusteon. Mutta jos he eivät usko näitäkään kahta tunnustekoa eivätkä kuule sinua, niin ota vettä Niinivirrasta ja kaada kuivalle maalle, niin se vesi, jonka virrasta otat, on muuttuva vereksi kuivalla maalla. Niin Mooses sanoi Herralle: Oi Herra, minä en ole puhetaitoinen mies; en ole ollut ennen enkä senkään jälkeen, kuin sinä puhuit palveliajallesi; sillä minulla on hidas puhe ja kankea kieli. Ja Herra sanoi hänelle: Kuka on antanut ihmiselle suun, tahi kuka tekee mykän tai kuuron, näkevän tai sokean? Enkö minä, Herra? Mene nyt, minä olen sinun suusi apuna ja opetan sinulle, mitä sinun on puhuttava. Mutta hän sanoi: Oi Herra, lähetä kuka muu tahansa!

  • Anonyymi

   Ehkä Vadelman kohtalo jää miljoonien mieleen ja näin antaa meille positiivisen kuvan elämän lahjan valtavasta arvosta. Tuntuu että olemme unohtaneet sen, näin Putinin esimerkin aikoihin eläessämme. Kuinka naurettavalta tollolta Putin näyttääkään, järjettömiä valheitaan syytäessään, verrattuna pikku Vadelman kohtaloon. Vadelma kirmailee nyt iloisena Jeesuksenn kodissa, kavereittensa kanssa. Mikä valtava ero onkaan saatanan ja Jeesuksen rakkauden välillä.

   • Anonyymi

    "Vadelma kirmailee nyt iloisena Jeesuksenn kodissa, kavereittensa kanssa. "

    Höpsis. Kuolleet eivät kirmaile vaan odottavat omaa tuomiotansa nukkuen kuolon unta.


  • Anonyymi

   Maailmassa on paljon kärsimystä, sairauksia, kuolemaa. Omat lähtökohtani olivat aikoinaan jotain vastaavaa, minun ei odotettu jäävän eloon.

   Jäin eloon, eivätkä eri ongelmat jääneet vain syntymääni, vaan on koko elämäni ajan ollut monenlaista vaivaa.

   Olen kyllä ihmetellyt tätä mielessäni, mutta en silti herjaa Jumalaa.

   Tuo vauva, josta kerrotaan, eli lyhyen, mutta onnellisen elämän. Hän on nyt Taivasten Valtakunnassa enkeleiden helmassa.

   • Anonyymi

    "Hän on nyt Taivasten Valtakunnassa enkeleiden helmassa."

    No ei todellakaan oo! Toistelet vain valheellisia kliseitä. Kuolleet eivät mistään mitään tiedä!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   120
   4447
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   470
   2228
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   458
   1557
  4. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   60
   1407
  5. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1392
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1005
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   985
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   863
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   223
   840
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   34
   742
  Aihe