Ilosanoma _ evankeliumi

Anonyymi-ap

Morjens !

Kun joku täysjärkinen erehtyy lukemaan tätä S24 kinastelupalstaa, jossa käydään affektiivista tekstinvaihtoa evankeliumista (välillä ihan korkeatasoisellakin ortografialla), niin ei hän tämän palstan perusteella mitenkään voisi luulla, että evankeliumi on positiivinen asia ihmisille. Lisäksi tämän palstan perusteella vahvistuu se käsitys, että evankeliumeita on niin monta kuin on tällä palstalla kinastelijoita. Kun gf, ss ja ut ovat taas jossain lukuisista ss’n käynnistämistä ketjuista käyneet kunnon rigorismin hengessä ’sovitus’ maaotteluaan, niin silloin tällöin joku ulkopuolinen on siellä ihan aiheellisesti kysynyt evankeliumin määritelmää tai merkitystä.

Suuri osa tämän palstan kinastelijoista eivät kykene itsenäiseen argumentointiin, vaan ’copy-paste’ tekniikalla viskelevät tänne jakeita Raamatusta (eivätkä vaivaudu edes deletoimaan noita jaenumeroita valitsemastaan kohdasta) ja siihen yhteyteen usein vulgaaristi lisäävät oman uskonnollisen myyttinsä.

Mutta avataanpa tähän ketju, missä itse kukin voi esittää oman näkemyksensä evankeliumista. Annan tähän perään oman mallisuoritukseni (= melko suora kopio ’täydellisen argumentin’ ketjusta), joka toki ei vastaa kysymykseen, mikä evankeliumi on.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esitän tässä oman hengellisen näkemykseni Jumalan valmistamasta pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Tiedän varsin hyvin, että esittämääni näkemykseen löytyy useita Raamatun jakeita, jotka ovat tulkittavissa näkemystäni vastaan. Toivon, ettette lähde sille jakeiden viljelyn tielle, vaan esitätte halutessanne OMAN näkemyksenne mahdollisimman kognitiivisesti perusteltuna.

      Jumala (Pyhä kolmiykseys) on olemukseltaan ja ominaisuuksiltaan meille ihmisille käsittämätön. Lisäksi Hän salaa itsensä. On luultavaa että Hän koki ’yksinäisyyttä’ ja päätti luoda ’olentoja’ ja elämää yhteyteensä. Hän loi ’tuonpuoleiseen’ suoraan yhteyteensä henkiolentoja, enkeleitä. Vastaavasti Hän loi ’tämänpuoleiseen’ (neliulotteiseen aika-avaruuteen) materiaa ja biologista elämää. Tämänpuoleisen luomistyön (miljardien vuosien ’projekti’) huippuna on ihminen, jolle Jumala loi kyvyn olla hengellisessä yhteydessä itseensä. Jumala on varmasti ymmärtänyt, että kun antaa luomilleen olennoille vapautta, niin mahdollistaa synnin. Raamattu ei kovin tarkasti kerro missä vaiheessa enkeli Lucifer lankesi ’ylpeyteen’ ( eli itsensä ihailuun, vallanhimoon ja omaan itseensä keskittymiseen). Edelleen meille käsittämättömästä syystä Jumala ei tuhonnut Luciferia (& hänen kanssaan liittoutuneita enkeleitä), vaan hyödyntää/sallii hänen kapinointiaan täällä Telluksella ihmiskunnan parissa. Jumala selvästi otti huomioon synnin mahdollisuuden luodessaan vapaan tahdon omaavia olentoja, koska tuonpuoleisuudessa enkelien kyvyttömyys lisääntyä toimii synnin ’jarruna’ ja vastaavasti tämänpuoleisuudessa biologisen elämän rajallisuus eli fyysinen kuolema toimii synnin ’eskaloitumista’ vastaan.

      Synnin salliminen ihmiskunnassa (& luomakunnassa) palvelee Jumalan syvällisiä (meille käsittämättömiä) päämääriä. Paavalin mukaan Jumala on sulkenut kaikki syntiin (tottelemattomuuteen), että Hän kaikkia armahtaisi. Itse kukin joutuu elämänsä aikana armahtamaan toisia ihmisiä ja myös itseään. Kun ihminen saa omassa elämässään ja tietoisuudessaan ihmiskunnan historiassa kokea synnin seuraamuksen, niin tulevassa katoamattomuudessa (kun kaiketikin muistimme tästä maallisesta elämästämme säilyy) enkelinä hän ymmärtää, mihin itsekkyyden, ylpeyden ja vallanhimon tie johtaa. Synnin todellisuuden kokeminen (ja tietoisuus synnin seurauksista) saa meidät ymmärtämään, että alistuminen Jumalan tahtoon on ainut oikea tapa elää itsenäistä elämää katoamattomuudessa (ja toki jo täällä katoavaisuudessa. Uudessa Jerusalemissa ei ole ’demokratiaa’)

      Raamatun perusteella on erittäin monia iankaikkisen elämän (pelastuksen) kokevia ihmisiä, joiden puolella Jumala on: täällä ajassa ’kurjan kohtalon’ omaavat, toisille ihmisille heidän rikkomuksensa anteeksi antavat, Jumalaan pienen avuttoman lapsen omaisesti turvautuvat ja Häntä avuksi huutavat, Jeesukseen uskovat ja Jeesuksen ’herrautta’ ihmisten edessä tunnustavat (ml. ottamalla kasteen Kristukseen), toisia ihmisiä hoivanneet ja auttaneet (ruokaa, juomaa, vaatteita ja yösijaa tarjonneet sekä toisten luona ’ahdingon’ aikana vierailleet ), Jumalan edessä nöyrtyneet ihmiset , jne. . . lista on hyvin pitkä. Jumala valitsee ’asukkaansa’ taivaan kotiin eikä Hän valitse väärin. Tähän Jumalan kaikkiriittävyyteen meidän ihmisten tulee tyytyä. Hengellisesti viisaat ihmiset käyttävät Raamatun sanomaa oman hengellisen elämänsä ravinnoksi (eikä indoktrinaatioon eikä myöskään luonnontieteiden oppikirjana), hyväksyvät paradoksaalisuuden Raamatun sanomassa, rukoilevat Jumalalta nöyrää sydäntä ja elävät ihmisenä ihmisten keskellä.

      • Anonyymi

        "Pyhä kolmiykseys", huu huuh!!!


    • Anonyymi

      valitettavasti HELVETINSANOMAA jotkut julistaa enemmän kuin
      raamatun ILOSANOMAA,

      "joka on kaikkien ihmisten vapahtaja ja varsinkin uskovien" 1 Tim: 4: 10
      ei sanota siis, "ainoastaan uskovien", vaan : "varsinkin uskovien"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe