Orpo: Pakenevia reserviläisiä ei pidä ottaa vastaan

Anonyymi

– Riski turvallisuusuhkista joukossa on ilmeinen. Meidän on asetettava kansallinen turvallisuus etusijalle, Petteri Orpo tviittaa.

Puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtonen huomautti aiemmin, että asevelvollisuus tai liikekannallepano eivät itsessään ole perusteita turvapaikan myöntämiseen.

Mitäs Tuomioja ja Tavja tähän mahtaa sanoa?

18

155

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   on masokisti, kiihoittuu siitä että sanna dominoi häntä; on kyseenomaiseen koukussa jo. next

  • Anonyymi

   Orpopaska otti matuja irakista, jotka pakeni armeijaa Nyt ne on täällä ja jonkun sisälläkin. pakolla.

   • Anonyymi

    Kuten Ohisalo sanoi, pakolaiset on pakko ottaa vastaan.


  • Anonyymi

   Suoraan sanottuna, minä olen koko ajan ihmetellyt noiden vastatoimien kummallisuuksia. Venäjän heikentämiseksi sieltä muuttamista tai pakenemista ei olisi pitänyt rajoittaa, mitä tulee parhaaseen työvoimaan tai asekuntoiseen väkeen. Pakenijat ovat tietty riski turvallisuudelle, mutta juuri siksi tarvittaisiin yhteistoimintaa niin, että heidät sijoitettaisiin muihin kuin meihin rajalla oleviin maihin. Toisen maailmansodan aikanakin esim saksalaiset sotavangit kuljetettiin meren yli Yhdysvaltoihin, koska silloin voitiin olla varmoja, että eivät pysty pakenemaan ja ilmesty takaisin vihollisen riveihin, eivätkä myöskään voineet muodostaa turvallisuusuhkaa rintaman takana.

   No nyt raja sitten tukitaan, ja se ehkä helpottaa Putinin liikekannallepanoa. Tosin aika haluttomia tuollaiset reserviläiset ovat sotimaan koullutuksen jälkeenkin, ellei sitten kiristetä perheiden avulla. Eli ehkä antautuvat heti rintamalle päästyään.

   Venäjän mahdollisuudet voittaa ovat olemattomat. Reserviläiset kyllä tietävät sen, joten heille viisain ratkaisu on nostaa kädet ylös.

   Ellei siten aivopesu toimi Venäjällä paremmin kuin olen uskonut. Ovathan he onnistuneet aivopesemään kyllä koko väestöä aika hyvin. Saas nähdä siis, mitä Putin saa aikaiseksi liikekannallepanostaan.

   • Anonyymi

    Etnisten vähemmistöjen edustajia pakotetaan armeijaan.


   • Anonyymi

    Olen samaa mieltä, että varsinkin koulutetun nuorison joukkopako Venäjältä sataa lännen laariin. Vaikutukset voivat olla pitkässä juoksussa enemmän kuin pakotteet ikinä.

    Ymmärrän myös sen, että sotaa käyvän ja sotarikoksia tehtailevan maan kansalaisten lomailu lännessä on pöyristyttävää.

    Miten nämä kaksi yhdistää. Nyt näyttää jälkimäinen pääsevän voitolle. Toisaalta, kun kriisi kehittyy ratkaisuunsa, niin jossain vaiheessa sen jälkeen rajat taas aukeavat. Silloin viisain osa venäläisistä pudistaa Venäjän tomut jaloistaan ja lähtee muualle. Venäjä on karvansa näyttänyt ja Venäjän nuorempi ja sivistyneempi väestö näkee jo nyt, mitä Venäjä on. Jossain vaiheessa alkaa ennen näkemätön aivovuoto Venäjältä.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Voiko olla tyhmempää?

   Määrätään tulijoiden tarkoitusperän kysyminen. Vaikka tiedetään venäläisten rehellisyystaso.

   Miksi ihmeessä pelätään vieläkin venäjää hullunlailla?????

  • Anonyymi

   Mutta ei Putin viihdy älymystön kanssa,joten koulutetun työvoiman lähtö jatkuu.
   Älymystö ei voi sulkea silmiään terroriyhteiskunnalta jollainen Putinin johto on.
   Putinin Venäjälle jäävät lähinnä ääliöt,se on väistämätöntä,koulutettu etevä väki saa töitä muualta turvallisemmilta mailta.

  • Anonyymi

   Orpo oli sisäministerinä, kun yli 30 000 pakolaista päästettiin sovituilla kuljetuksilla Suomeen Ruotsista.
   -----------
   Oudon kieroa puhetta nyt!

  • Anonyymi

   Orpo on myöhässä asiassa. Pian Suomi tekee täyskäännöksen Saksan malliin.

  • Anonyymi

   Varsinainen aivopieru. Kuvitteleeko Orpo, että Venäjä päästää reserviläisiä liikekannallepanon aikana rajan yli?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   venäjä hyökkää suomeen koska suomi piilottelee venäläisiä sotilaskarkureita

  • Anonyymi

   Lopultahan hyvin pian on ihan sama mitä Orpo tai Putin on mieltä. Ja kaikkien kannalta hyvä niin.

  • Anonyymi

   Jokainen jolla on hitunenkin järkeä ymmärtää, että käskyn saaneille venäläisille tulee antaa poliittinen turvapaikka. Itse asiassa, jokainen joka määrää tai edes ehdottaa toisin, tulee antaa ei vain potkut, vaan tuomio, joka on vähintään elinkautinen.
   Kaikki argumentit vastaan ovat pelleargumentteja, jotka perustuvat muihin seikkoihin kuin ihmisoikeuksiin. Vielä kun ollaan EU:ssa.
   Täysin uskomatonta asennetta ja rikollisuutta ihmisyyttä kohtaan päättäjiltä ja useimmilta suomalaisilta (ellei moderointi eliminoinut).
   Mulle on nyt tullut täydellinen ero Suomen kanssa; ei ole kansa, jota minä tulen KOSKAAN tukemaan missään tilanteessa.Uskomaton kusipääkansa!

   • Anonyymi

    Ei tänne mitään venäläisiä sotilaskarkureita kannata ottaa. Saattavat olla Putinin lähettämiä, joita SUPO joutuu vahtimaan.


  • Anonyymi

   Sota on romantisoitu .Romantisoitu kirjallisuuden kautta ,eikä Orpon sukupolvella ole enää kokemuksia sen seuraamiksia ,jote on aivan paska haile mitä se sanoo- Mä onn istunu ihmisten kanssa saunassa,kuullu sekä selvinpäin että viinapäoissään kokemuksia sodasta.

   Ne jotka jalkavoimista selvisivät saivat tutua julmuuden. Usein eivät edes halunneet puhua.Viina sillä on ihmeeloinen voima ,myös tuoda pahat asiat ulos joit aei halua muistella.Soidassa ei ole mitään kunniakasta .Suomi ja Suomalaiset ei jätä perhettä pulaan .Anna lähimmäistään ,siskoja ja alaikäisiä veljiä tapettavaksi ,raiskatatvaksi. Me pidämme huoltä heistä.Me joilla on siihen voima sujella äitiämme ja veljiämme .Sen me teemme ja siksi me annamme vaikka henkemme.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   319
   3523
  2. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   259
   2093
  3. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   6
   1992
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   87
   1502
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1102
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   36
   863
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   57
   831
  8. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   86
   812
  Aihe