Verraton kaksikko

Anonyymi-ap

Usko Toivonen ja Saviseutulainen muodostavat verrattoman kaksikon.

Kun Paavali kirjoittaa

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman kitsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan",

tämä veijarikaksikko selittää tämän sovituksen sanan tyhjäksi käyttämällä sellaisia hienoja sanoja kuin "tekstikokonaisuus" ja "asiayhteys".
Tämä kieroileva hienostelu on heidän mielestään "tosi" evankeliumia.

Ja jotta asiat pysyisivät menisivät entistä enemmän sekaisin, he nimeävät yllä olevan sovituksen sanan JULISTAMISEN SELLAISENAAN filosofeeraamiseksi ja inhimilliseksi viisasteluksi.

Ehkäpä Paavali näki tällaisten "kaksikkojen" ilmaantumisen jo ennalta ja puhui susista lammasten vaatteissa - pedoista, jotka eivät seurakuntaa säästä.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näiden kaheleiden mukaan tekstikokonaisuudesta ja asiayhteydestä jauhaminen on evankeliumia, sovituksen julistaminen filosofeeraamista.

    • Anonyymi

      Raivostuttavinta tällaisten helvettiuskovaisten kanssa vääntämisessä on ollut se

      kun perustelen Pietarin helluntaisaarnajulistusta KAIKEN ennalleen asettamisesta esimerkiksi kohdalla 2 Kor. 5:19

      "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan ja uskoi meille sovituksen sanan",

      he väittävät, että sovitus koskee ainoastaan niitä, jotka "ottavat sovituksen sanan vastaan".

      Jotta heidän täysin antikristillinen, harhainen ja järjetön vasta-argumenttinsa ei tuhoaisi itse itseään, heidän on raiskattava itse tuo jae.

      Onhan nimittäin niin, että jonkin sanoman vastaanottaminen tarkoittaa sitä, että suostuu myöntämään sen pitävän paikkansa - mikä yllä olevan jakeen kyseessä ollessa tarkoittaa sitä, että suostuu myöntämään, että Jumala tosiaan sovitti KOKO MAAILMAN itsensä kanssa. Jos siis väittää ottaneensa tuon sovituksen sanan "vastaan", silloin on väitettävä samalla, että se pitää paikkansa - että Jumala tosiaan sovitti jo KOKO maailman itsensä kanssa. Tätä tarkoittaa "sovituksen sanan vastaanottaminen".

      Jotenkin mystisesti juuri tässä kohtaa Uutta testamenttia - sen kaikkein tärkeimmässä kohdassa - sielujemme vihollinen on onnistunut tekemään kristikunnan enemmistöstä kuolaavia idiootteja (ja Jumala on jostain syystä sallinut sen).

      Paavalille sovituksen sanassa oli kyse uutisesta. Uutinen on tiedote jostakin aiemmin tapahtuneesta tapahtumasta. Totuudellinen uutinen kertoo tapahtuneen TOSIASIAN. Totuudellinen uutinen on toisin sanoen TOTTA, USKOIPA SIIHEN SITTEN KUKAAN TAI OLI USKOMATTA. Totuus kun ei kaipaa kannattajia puolelleen; totuus on totuus aina ja kaikkialla. (2 + 2 = 4 ei muutu todeksi vasta sitten, kun joku uskoo sen olevan totta. Maapallo ei ole pyöreä vasta sitten, kun joku uskoo siihen.) Paavalin julistamassa evankeliumissa, "sovituksen sanassa", kyse oli koko maailmaa koskevasta historiallisesta tapahtumasta ja tosiasiasta, joka tapahtui siinä vuoden 33 jKr. paikkeilla: Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa.

      Se, kuinka kristikunta on onnistunut vääntämään ja raiskaamaan tämän historiallista tosiasiaa kuvaavan uutisen jonkinlaiseksi kummalliseksi maagiseksi, ilmassa leijuvaksi kaksikasvoiseksi uhkavaatimuksen ja ilosanoman sekasikiöksi, jonka totuusarvo eli VAIKUTUS riippuu täysin kuulijan suhtautumisesta (uskoako vaiko eikä uskoa?) siihen, on itselleni mysteeri.

      Minusta on toisin sanoen kummallista, kuinka sadat miljoonat ihmiset onnistuvat lukemaan jakeen

      "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan ja uskoi meille sovituksen sanan"

      seuraavasti:

      "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itsensä kanssa ne, jotka uskovat Jeesukseen."

      Tai:

      "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itsensä kanssa ne, jotka uskovat Jumalan sovittaneen juuri HEIDÄT itsensä kanssa."

      Tai oikeastaan:

      "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itsensä kanssa ne, jotka uskovat Jumalan sovittaneen itsensä kanssa ne, jotka uskovat Hänen sovittaneen itsensä kanssa ne, jotka uskovat - -"

      Tuon päättymättömän rimpsun voi itse kukin leikata omalla kohdallaan sen pituiseksi kuin minkä pituisena katsoo sen omaa uskoaan täsmällisesti kuvaavan.

      Monet saavat tästä pikkuriikkisestä huomautuksesta paniikkihäiriön sekaisen astmakohtauksen, VAIHTAVAT PUHEENAIHETTA ja alkavat sössöttää, että "tulee uskoa Jeesukseen voidakseen pelastua!"

      Ikään kuin tuossa sovituksen sanassa EI PUHUTTAISI JEESUKSESTA. Jos joku väittää uskovansa Jeesukseen, ehkä hänen kannattaisi ruotia omaa "Jeesus-uskoaan" ja kysyä itseltään:

      "Uskonko SIIHEN JEESUKSEEN, JOSSA JUMALA OLI JA JOSSA JUMALA SOVITTI JO KOKO MAAILMAN ITSENSÄ KANSSA? Jollen usko, mihin ihmeen Jeesukseen minä sitten uskon?"

      Mutta en pidättele hengitystäni. Fariselaisesta uskonnosta saa omanlaistaan nautintoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4325
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2679
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2431
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      435
      1669
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      169
      1537
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1534
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      101
      1338
    9. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      79
      1291
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1249
    Aihe