Vihreät tyrineet anteeksiantamattomasti, syytteitä tulossa

Anonyymi-ap

Vihreän siirtymän pahin ongelma ei ole sen ajoituksessa, vaan siinä, ettei ydinvoiman ja fossiilisten osuutta korvattu järkevällä tavalla ennen niiden alasajoa. Ydinvoiman osalla kyse on puhtaasta typeryydestä, onhan se selkeästi vähäpäästöisin energiantuotantomuoto.

Pahiten vihreässä siirtymässä on tyrinyt Saksa, joka ajoi alas lähes koko ydinvoiman ja korvasi sen kaasuputkella Venäjältä. Suomalaisista tässä typeryyden maailmanennätyksessä avitti etenkin Paavo Lipponen, joka kaiken kukkuraksi kietoi miljoonia omiin taskuihinsa.

Vihreiden kaksinaamaisuutta tässä vihersiirtymässä osoittaa sekin, että he hyväksyivät mukisematta maakaasun rinnastamisen uusiutuviin EU:n taksonomiassa, mutta taistelivat loppuun saakka saadakseen ydinvoimalta tämän aseman pois. Samaten metsäenergian käytön, siis uusiutuvan, suhteen vihreät ovat vastustavalla kannalla, suomalaismepit etunenässä.

Vihreän siirtymän suurin virhe on satsata tuulivoimaan. Eikä yksin sen tuotannon sattumanvaraisen luonteen vuoksi.

Tuulimyllyt jököttävät tuhansien kuutioiden betoniperustuksilla. Betoniin käytettävä sementtu on yksi maailman suurimmista päästöjen aiheuttajista. Metsä tuhotaan paitsi myllyjen lähistöltä, myös huoltoteiden alta ja johtolinjojen kohdalta. Kaksi hehtaaria yhtä myllyä kohden tuhotaan mesää pysyvästi. Myllyjen rakenteisiin kuluu harvinaisia metalleja ja nielettömästi terästä. Raaka-­aineet eivät tule ekolouhoksesta, vaan kaivosteollisuudesta, vihreiden mukaan pahimmilta saastuttajilta. Kun nuo kaikki lasketaan yhteen, niin tuulivoiman vihreys onkin vähintään harmautta.

Vihreän siirtymän sanotaan tuovan työpaikkoja.

No ehkä hetkeksi sille Ponsse kuskille, joka hakkaa ne metsät aukeiksi myllyjen ym. tieltä, sekä niille kaivinkonekuskeille, jotka kaivavat ylileveitä huoltoteiden linjoja vanhoihin metsiin myllyjen osien haalaamiseksi. Laitteistot ja valvontateknologia tulevat kaikki ulkoa. Kiinasta, Tanskasta ja Saksasta. Riippuvuus Kiinasta on tuuloivoimakomponenteissa hyvin merkittävä riski. Samaa luokkaa kuin riippuvuus venäläisestä kaasusta. Jos Kiina laittaa komponettituotannon boikottiin, myllyt ei kauaa jauha.

Siirtymä pois fossiilisista olisi siis pitänyt tehdä niin, että ensin etsitään luotettavat korvaavat energialähteet. Suomessa se tarkoittaa etenkin puupohjaisia tuotteita ja turvetta. Eikä kivihiiltäkään olisi pitänyt ajaa alas ennekuin sen osuus olisi korvattu asianmukaisesti. Tuulivoima on hyvä vaihtoehto silloin kun tuulee, mutta tyyniäkin pakkaspäiviä on. Tuulivoimayhtiöt olisi pitänyt velvoittaa tekemään säätövoima investointeja niitä hetkiä varten kun ei tuule ja sähkömittarit pyörii vinhasti.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei vihreessä siirtymäässä ole mitään suunitelmaa. Hirvee kouhkaaminen fossiilisia ja ydinvoimaa vastaan ilman että olis ajatuksen hiventäkään mistä, mitä ja millä tahdilla korvaavaa energiaa olis tulossa tarjolle.

    • Anonyymi

      Olisiko se aika isolla kirkolla istua ison pöydän ääreen porukalla ja miettiä miten tämän(kin) suon yli mennään porukalla niin että heilahtaa?

    • Anonyymi

      Nykyhallitus on keksinyt selityksen kaikella edellä kerrotulle hälmöilylle, Ukrainan sota. Huoltovarmuuskeskus ja Fortum olivat esittäneet kahden hyväkuntoisen hiilivoimalan jättämistä reserviin hätätilanteita varten, huomioiden hiilen helpon varastoinnin. Poliitikot olivat katsoneet ko.voimaloiden säästämisen tarpeettomaksi joten ne purettiin, nyt niitä olisi tarvittu. Vihreä siirtymä tarvitsee tuulivoimaa eikä haittaa vaikka lavat jäätyvät ja putoilevat, energiantuotto on sivuseikka.

      • Anonyymi

        Vihreä Liitto on suurempi pettymys puolueena kuin Siniset aikanaan.


    • Anonyymi

      Saksa on Vihreiden hallussa. Hakanneet metsänsä ja luopuneet ydinvoimasta. Sähkö kärytetään ruskohiilellä, hiilellä, kaasulla ja öljyllä. Sanelevat Suomelle käskyjä olla koskematta metsiimme ja lähettävät päästölaskuja.

    • Anonyymi

      🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

      😍 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1912
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe