Espoossa suljettu jo 150 vanhusten hoitopaikkaa. Hoitajia ei ole saatavissa

Anonyymi-ap

Vielä elokuussa Espoossa oli tilanteena, että vain 65 vanhusten hoitopaikkaa oli suljettava hoitajapulan vuoksi.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008991888.html

Nyt suljettuja ympärivuorokautisen hoidon hoitopaikkoja on jo 150 kappaletta.

Eduskunta sääti viime viikon maanantaina niin sanotun pakkolain, jossa myös vanhustenhoidossa olevat hoitajat voidaan vasten tahtoaan määrätä töihin. Tämä laki on kuitenkin täysin toimimaton ja hampaaton.
Kun hoitajia ei ole niin ei uusi lainsäädäntö heitä luo tyhjistä.

9

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ennustan että tilanne ei tule ainakaan paranemaan 1.1.2023 muutoksissa.

      Silloin terveysasioiden lisäksi myös vanhusten laitoshoitopalvelut siirtyy Hyvinvointialueiden "leveämmille harteille" hoidettavaksi.

    • Anonyymi

      Ja mihin nuo ilman hoitopaikaa jäävät ikääntyneet joutuvat?
      Kotihoidon asiakkaiksi. Kotihoidon, jossa tilanne on katastrofaalinen.

      Vuorokauden tunnit eivät riitä kaikkien asiakaskäyntien hoitamiseen kunnolla. Työolosuhteet, työnjako ja esimiestyöskentely ovat kurjimpia, mitä minä hoitajanurallani olen kokenut.
      Eli sinne ei hoitajia olla lisää saamassa, ei tarpeeksi, vaikka hoitajien palkka nousisikin.

      Asiakkaiden määrä vaan kasvaa.

      • Anonyymi

        Hoitajia kenelläkään ei oikeus syyllistää.On jo vuosikymmeniä hoitajista ollut vaje.Tilanne tulee jatkumaan.Turhaan hoitajat eivät vaadi oikeuksiaan lakon uhalla. On helppo arvostella hoitajai ja syylistä ala kuin ala. Ne jotka ei päiväkän työtä tehnet.Eivät joutuneet makaa sairalassa.Nähdäkseen livenä hoitaja vähyys ja työ takka. Koskee myös koti hoitoa. Helppo omaisten arvostella heitä,Kun vanhukselle vain soitaa kiire kiire ja ei käy katsomassa. Muisti sairas vanhus unohtanut jo reli ajan.Hoitaja käynyt,mutta ei muista asiaa. Sanoo sinne puhelimeen ei ole näkynyt. Josta omaiset soitelee ja valitaa heti eteenpäin.Vanhukset jotka asuvat yksin vaikka ei muistisairaus ja elämä sinä ilman puolisoa,kun puoliso kuollut. Myös mörköjä näkee ,luulevat kuvittelee ja puhuvat asioita erottamattaa asia yhteyksiä ja ihmisiä toisistaan.Se omainen siellä puhelimen toisessa päässä tai 1h istuminen vanhuksen luonna kerran viikossa ei ymärräsitä.Itse vapaehtoisena kesällä vein vanhusta ulos. Vain 1kerta vikossa.Kyse oli entinen naapurini. Hänen ajalla,ei huomioinut minullakin aika ja elämä.Valehteli päin näköä kukaan ei käy. Jos nyt tytär käy ja hän penko ja hävitää.En tukenut asiaa.En lähtenyt mikään asia mukaan. Kyse oli vain ulkoilu ilmastyö.Jota ei arvosteta. tytär 71v, sitten soitti viikolla 37. En antanut numeroani ottanut äitinsä puhelin.Sanoi kyllä minä tiedän mitä puhutte Äiti kerto kaiken.Olin ?.Äiti on ilkeä minullepläp lääp. Mukaan vanhuksen nekativiset puheet en lähde,Vanhuksen ktiin sisälle en menen.Tapaminen ulko ovella. Jotta väistyy tuo jotain penkonut ymm.Tällä hetkellä se MUKA TYTÄR.Vanhukset itse penkovat tavaroitaan hävitävät tai asunto piotaa. En lähde mukaan selainen tai ketäään arvostelee. Känä puheet vaikka sää. Mutta 1 asia varma siihen yhteiset kävelyt loppui.Miksi antaa aika ulkona jollekin kun sitä ei saa arvostusta. Lulan kuvitelaan ja paskaa saa niskaan. Hyvä syksyä Itä-Helsinki 94. Luki häiriö syy teksti virheni.Anteeksi ne.


    • Anonyymi

      Ei ole hoitajia ja lisää makaajia haalitaan kelan luukulle makaileen. Lähes 300000tuhatta työtöntä makailee ei paljon järkeä ole. Apuhoitajaksi pystyy jos pystyssä pysyy.

    • Anonyymi

      " vanhusten laitoshoitopalvelut siirtyy Hyvinvointialueiden "leveämmille
      harteille" hoidettavaksi. "

      Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Länsi-Uudenmaam hyvinvointialueen ylivoimaisesti suurin kunta Espoo joutuu jatkossa kantamaan vastuun 8 muunkin kunnan vanhustenhoidosta ja muusta.
      https://www.luvn.fi/fi

      Espoolaisia ei tule helpottamaan nämä leveämmät hartiat pennin vertaa. Menee tasan päinvastoin, lisää maksukuormaa niskaan.

      • Anonyymi

        voi helvETTI!


      • Anonyymi

        Mutta ei se vastuu ns muuta varmaan tilannetta kuitenkaan miksikään. Ainoa että espoo voi kaiketi määrätä toimia pienemmille alueille mutta samallalailla hoitoa tarvitsevat on jatkossakin on sitten mitä alueita hyvänsä.


    • Anonyymi

      Rahat menee leikki rikkaille yhteiskunnassa, pitkään politiikkaa ja yhteiskuntaa seuranneet tietää tästä, joka tv:ssä oli joskus tästä jäävuorenhuippua pölyttävä dokkari kauan aikaa sitten. Lyhyesti, jos itsetunto kestää niin kuseta yhteiskuntaa minkä ikinä vaan kerkiät, sinä voitat siinä ja muut häviää on bisnes ja tie miljoonatuloihin.

      Muuttamalla tämä, vaatii sen että kansalainen äänestää erilaisia arvoja kuin tuo!
      Siinä pitäisi katso, ymmärtää ja seurata muutakin kuin sitä vaalikamppanjaa keillä on isoimmat vaalikamppanja budjetit. On aika muuttaa asioita, ääni on sekin että ei edes äänestä,mielestäni silloin ajattelee edes jotain.

    • Anonyymi

      Eikö Ap ole kiinnostunut hoitelohommista Ap

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe