Jumalan omituinen piileskely

Anonyymi-ap

Jumala tahtoo Raamatun mukaan pelastaa kaikki ihmiset, mutta pelastuakseen ihmisten täytyy uskoa hänen olevan olemassa ja noudattaa hänen tahtoaan. Miten ihmiset voisivat uskoa häneen, kun hän ei puhu mitään eikä näyttäydy? Miten hänen tahtoaan voitaisiin noudattaa, kun sitä ei ole ilmoitettu kaikille ihmisille ja se on vielä muuttunut niiden kautta, jotka ovat siitä puhuneet ja kirjoittaneet? Miten hänen voitaisiin uskoa olevan olemassa, kun mitään todisteita ei sen puolesta ole esitetty?

Ennen Mooseksen lakia ei sitä lakia noudatettu, kun sitä ei tunnettu. Sen lain monia käskyjä noudatettiin vain evankeliumin aikaan asti, mutta nyt ne eivät olisikaan enää voimassa useimpien niiden mielestä, jotka Jumalaa palvelevat ja häneen uskovat. Enää ei ole lupa tappaa Mooseksen lain tiettyjä käskyjä rikkoneita ihmisiä vaan heille pitää julistaa evankeliumia ja armahtaa heitä. Mooseksen lain aikana Jumala käski tappaa nämä ihmiset, mutta nyt se olisikin syntiä!

37

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumalan käsitys hyvästä ja pahasta on muuttunut aikojen saatossa, jos Raamatun kirjoitukset olisivat hänen vaikuttamiaan. Sitä ne eivät tietenkään ole. Ne ovat vain ihmisten käsitys siitä, millainen Jumala on, tai millaisena hänet keksineet ihmiset ovat hänet kuvanneet seuraajilleen. Raamatun kertomukset ovat alunperin sadun kaltaisia taruja, mutta jotkut ovat ottaneet ne todesta ja pitävät niitä Jumalan sanan ilmoituksena, jonka kautta valitut ja pyhät pelastuvat kuolemalta ikuiseen elämään. Lupaukset ruumiin ylösnousemuksesta ja ikuisesta elämästä ovat katteettomat, ja lainausta muista uskonnoista.

      Miksi uskoisit muinoin eläneiden ihmisten väitteitä Jumalan äänen kuulemisesta ja hänen ilmestymisestään heille? Miksi Jumala ei ilmesty ja puhu meille niin kuin teki patriarkoille, profeetoille, Jeesukselle ja apostoleille? Heidän ei tarvinnut edes uskoa Jumalan olevan olemassa, koska he kuulivat hänen äänensä omin korvin ja osa heistä jopa näki Jumalan, vaikka toisaalta Raamatun mukaan kukaan ei ole häntä nähnyt! (2Moos 24:9-11; Joh 1:18; 2Tim 6:16) Apostolit eivät itse uskoneet Jeesuksen heränneen kuolleista, mutta vaativat muita uskomaan heidän todistuksensa sanan. Pelastumisen ehdot ovat siis erilaiset eri ihmisille eri aikakausina. Huijataanko uskovia vai ei?

      Mistä lähtien epätosien tarujen totena pitäminen on ollut pelastumisen ehto? Nyt monissa uskovien yhteisöissä vaaditaan Raamatun kertomusten kirjaimellista totena pitämistä sielun pelastumisen ehtona. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet sen, että suuri osa niistä on kokonaan tai osittain mielikuvituksen tuotetta, fiktiota. Luomismyytit, tulvamyytti, Baabelin hajaannus ja kielten synty, Israelin pako Egyptistä ja erämaavaellus, Jumalan ilmestymiset, ihmeet ja merkit… ja miksi ei myös väitetty Jeesuksen herääminen kuolleista olisi keksitty valhe lahkon pitämiseksi elinvoimaisena? Raha ja valta kelpaavat tässä motiiveiksi.

      Oletko miettinyt sitä, miksi ”Jumala tappoi” Ananiaan ja Safiran, kun he eivät antaneet ”kaikkia” rahoja apostoleille? (Apt 5) Ja suuria ihmeitä tapahtui apostolien kätten kautta, niin että kansa pelkäsi heitä ja piti heitä suuressa arvossa. Mutta apostolien ajan jälkeen ei ole voitu todistaa yhtä ainoaa Jumalan tekemää ihmettä tai voimallista tekoa. Kaikki tutkitut tapaukset ovat osoittautuneet huijaukseksi tai luulotteluksi, kun esimerkiksi elimellistä paranemista ei ole tapahtunut. Raha on vaihtanut omistajaa ja ihmeiden tekijät ovat saaneet suuren kunnian, mutta yhtään ihmettä tai voimallista tekoa ei ole voitu todistaa tapahtuneen. Miksi ne olisivat totta Raamatussa? Mietipä sitä…

      • Anonyymi

        >> Mutta apostolien ajan jälkeen ei ole voitu todistaa yhtä ainoaa Jumalan tekemää ihmettä tai voimallista tekoa.

        Ja näistäkin kerrotaan vain Raamatussa. Onko edes Jeesus tehnyt mitään ihmeitä, jospa sekin oli vain kuten seuraajansakin pahainen paskanpuhuja. Sellaiseksihan hänen puheensa ovat hänet osoittaneet.

        - Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte.
        - kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva.
        - Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen.
        - Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos te anotte jotakin Isältä, on hän sen teille antava minun nimessäni.
        - Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa.
        - Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
        - Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
        - Totisesti minä sanon teille: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennenkuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan kuninkuudessaan."
        - Jeesus sanoi: "Olen; ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä".


    • Anonyymi

      Jumala ilmestyy sisäisesti, ei ulkoisesti. Siis sydämen kautta, ei ulkoisena ukkosmyrskynä. Jeesus toki on portti ihmisenä tähän metafyysiseen maailmaan,
      joka on niin vaikea ymmärtää muuten. Jeesuskin pyysi ihmisiä rukoilemaan ja
      keskittymään ulkoisessa elämässä toisten kunnioitukseen. Jos ja kun Jumala on rakkaus, se pitää sisällään ihan käsittämättömän kirjon erilaisia ilmentymiä, jotka
      avautuvat sisäisesti.

      • Anonyymi

        Ai että Jumala ilmestyy sisäisesti. Mutta silloinhan se voi olla vain henkilön omaa kuvittelua (ja sitähän se onkin). Miksi Jumala ei voi esittää selviä todisteita itsestään? Ai niin, kun eihän Jumala ole kaikkivaltias, eli ei siihen pysty. Eihän Jumala pysty vastaamaan edes rukouksiin.

        Ai että sydämen kautta. Sydän pumppaa verta elimistössä, eikö Jumalan olisi paremmin ilmaista itsensä (vaikka aistien kautta) aivoihin.


      • Anonyymi

        jumala on homo rakkaus ?


    • Anonyymi

      Tyhjästä on paha nyhjäistä.

    • <<Miten ihmiset voisivat uskoa häneen, kun hän ei puhu mitään eikä näyttäydy?>>

      Ajattele nyt vähän ennen kun kirjoitat. Asiahan on täysin päinvastoin. Jos jonku asian voi nähdä, siihen ei tarvi uskoa, koska sen voi nähdä, joten sen olemassaolo tietoa, joten tietenkin Jumalan pitää pysyä näkymättömänä, koska muuten häneen ei tarvitsisi uskoa.

      <<Miten hänen voitaisiin uskoa olevan olemassa, kun mitään todisteita ei sen puolesta ole esitetty?>>

      Taas sun kirjoitukset menee sekoilun puolelle. Jumala on näkymätön olio, joten miten luulet, että täysin näkymättömästä olennosta voi löytyä näkyviä todisteita? Ei Jumalaa tietenkään voi nähdä mitenkään koskaan. Se tulee aina pysymään näkymättömänä, koska jos Jumala olisi näkyvä, se ei edes voisi olla Jumala, koska kaikki mikä on näkyvää on aiheutettua/luotua.

      • Kyllä näkymättömästä löytyy paljonkin todisteita, työnnä sukkapuikko pistorasiaan jossa on jännite saat todisteen.


      • MattiA kirjoitti:

        Kyllä näkymättömästä löytyy paljonkin todisteita, työnnä sukkapuikko pistorasiaan jossa on jännite saat todisteen.

        Sähkö ei ole täysin näkymätöntä, siksi sitä voi esimerkiksi mitata mittareilla. Sähkö on usein näkymätöntä meidän silmille, joten se on lähempänä Jumalaa, mutta se on kuitenkin aika kaukana Jumalasta, koska Jumala on täysin näkymätön ja mikään mittari ei koskaan voi mitata sitä. Me voimme vaan tietää Jumalan olemassaolosta logiikan avulla.


      • Trexnonar kirjoitti:

        Sähkö ei ole täysin näkymätöntä, siksi sitä voi esimerkiksi mitata mittareilla. Sähkö on usein näkymätöntä meidän silmille, joten se on lähempänä Jumalaa, mutta se on kuitenkin aika kaukana Jumalasta, koska Jumala on täysin näkymätön ja mikään mittari ei koskaan voi mitata sitä. Me voimme vaan tietää Jumalan olemassaolosta logiikan avulla.

        Hedelmistään puu tunnetaan. Uskomalla sähköön et tule uskoon mutta Jumalaan kun uskot niin kaikki muuttuu. Tunteet ovat myös näkymättömiä eikä niitä voi mitata.


      • Anonyymi
        Trexnonar kirjoitti:

        Sähkö ei ole täysin näkymätöntä, siksi sitä voi esimerkiksi mitata mittareilla. Sähkö on usein näkymätöntä meidän silmille, joten se on lähempänä Jumalaa, mutta se on kuitenkin aika kaukana Jumalasta, koska Jumala on täysin näkymätön ja mikään mittari ei koskaan voi mitata sitä. Me voimme vaan tietää Jumalan olemassaolosta logiikan avulla.

        Pissitään sähköpaimenen PaimenLankaan jota sonnkin pelkää

        alkaako Jumalansana kulke pitkin yläselkää

        ihan ajattelen ja jo pelkään

        sätkin maassa kuin känninen Luterilainen

        sikahaassa


      • Anonyymi

        Näkymättömästä olevaisesta voi löytyä tieteellisiä todisteita, jos se vaikuttaa maailmassa ja ihmisiin. Nyt tuollaista vaikutusta ei ole voitu todistaa - kaikki tapahtumat voidaan selittää luonnollisista syistä (luonnonlait ja satunnaisuus) tapahtuneiksi - joten mitään näkymätöntä ja yliluonnollista voimaa (jumalaa) ei ole ainakaan todistettavasti olemassa. Jos on, niin pysyttelee visusti piilossa eikä anna mitään merkkejä olevaisuudestaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näkymättömästä olevaisesta voi löytyä tieteellisiä todisteita, jos se vaikuttaa maailmassa ja ihmisiin. Nyt tuollaista vaikutusta ei ole voitu todistaa - kaikki tapahtumat voidaan selittää luonnollisista syistä (luonnonlait ja satunnaisuus) tapahtuneiksi - joten mitään näkymätöntä ja yliluonnollista voimaa (jumalaa) ei ole ainakaan todistettavasti olemassa. Jos on, niin pysyttelee visusti piilossa eikä anna mitään merkkejä olevaisuudestaan.

        Luonnonlait on havaittavia ja mitattavia asioita, joten niillä pitää olla joku aiheuttaja/luoja, koska muuten ne ei olisi olemassa, joten ne ei siksi voi olla minkään asian todellisia aiheuttajia. Vain joku täysin näkymätön asia voi olla kaiken aiheuttaja.

        Jos esimerkiksi sanot, että painovoima saa kiven putoamaan maahan, se ei ole täysin totta, koska se ei selitä mikä aiheuttaa painovoiman, ja se joka aiheuttaa painovoiman on se joka todellisuudessa saa myös kiven putoamaan maahan.


      • Anonyymi
        Trexnonar kirjoitti:

        Sähkö ei ole täysin näkymätöntä, siksi sitä voi esimerkiksi mitata mittareilla. Sähkö on usein näkymätöntä meidän silmille, joten se on lähempänä Jumalaa, mutta se on kuitenkin aika kaukana Jumalasta, koska Jumala on täysin näkymätön ja mikään mittari ei koskaan voi mitata sitä. Me voimme vaan tietää Jumalan olemassaolosta logiikan avulla.

        "Sähkö on usein näkymätöntä meidän silmille, joten se on lähempänä Jumalaa, mutta se on kuitenkin aika kaukana Jumalasta, koska Jumala on täysin näkymätön ja mikään mittari ei koskaan voi mitata sitä."

        Kummalista, että kaikki jumalat ovat näkymättömiä. Se lienee keskeinen ominaisuus kaikille jumalille, ettei niistä tulla saamaan koskaan ensimmäistäkään näköhavainoa ja mittarit pysyvät vaiti ikuisesti.

        "Me voimme vaan tietää Jumalan olemassaolosta logiikan avulla."

        Meillä taviksilla on totisesti erilainen käsitys logiikasta, kuin herra Sebaotin uskollisilla sotureilla.


      • Anonyymi
        Trexnonar kirjoitti:

        Luonnonlait on havaittavia ja mitattavia asioita, joten niillä pitää olla joku aiheuttaja/luoja, koska muuten ne ei olisi olemassa, joten ne ei siksi voi olla minkään asian todellisia aiheuttajia. Vain joku täysin näkymätön asia voi olla kaiken aiheuttaja.

        Jos esimerkiksi sanot, että painovoima saa kiven putoamaan maahan, se ei ole täysin totta, koska se ei selitä mikä aiheuttaa painovoiman, ja se joka aiheuttaa painovoiman on se joka todellisuudessa saa myös kiven putoamaan maahan.

        Luonnonlait ovat seurausta luonnon olemassaolosta. Kun on aika-avaruus, niin fysiikan lait toimivat. Ei siihen mitään jumalia tarvita (ei edes sitä yhtä).


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Sähkö on usein näkymätöntä meidän silmille, joten se on lähempänä Jumalaa, mutta se on kuitenkin aika kaukana Jumalasta, koska Jumala on täysin näkymätön ja mikään mittari ei koskaan voi mitata sitä."

        Kummalista, että kaikki jumalat ovat näkymättömiä. Se lienee keskeinen ominaisuus kaikille jumalille, ettei niistä tulla saamaan koskaan ensimmäistäkään näköhavainoa ja mittarit pysyvät vaiti ikuisesti.

        "Me voimme vaan tietää Jumalan olemassaolosta logiikan avulla."

        Meillä taviksilla on totisesti erilainen käsitys logiikasta, kuin herra Sebaotin uskollisilla sotureilla.

        <<Kummalista, että kaikki jumalat ovat näkymättömiä.>>

        Johtuu siitä että joka ikinen jumala on aiheuttaja, ja todellisella aiheuttajalla ei ole mitään vaihtoehtoa kuin olla ikuisesti näkymätön, koska jos se olisi jollain tavalla näkyvä, se olisi aiheutettu/luotu (joten se ei voisi olla luoja/jumala), koska kaikki mikä on näkyvää on jollain tavalla aiheutettu. Näkyvä asia ei koskaan voi olla todellinen aiheuttaja.


    • Anonyymi

      Tuo Julma on niin hauska tyyppi, suoraan sanoen naurettava.

    • Anonyymi

      Jumalalla olisi tilaisuus tulla esiin tämän viikon perjantaina antamalla Putinille ja Kirillille oppitunti kristinuskon sanomasta.

    • Anonyymi

      Jumalia on tuhansia joista valita. Mutta muista, kaikki muut ovat valhetta, paitsi se johon itse uskot. Juuri sinun uskontosi on oikea ja kaikki muut ovat väärässä. (Ja ansaitsevat sen takia palaa helvetissä ikuisesti)

    • Anonyymi

      Jumala ei ole olemassa, koska jumala on vain uskovan mielen tuote, voisi siis sanoa puhtaasti mielikuvituksen aikaansaama ja uskon asia. Uskotaan että jokin on olemassa. Tätähän uskovat aina jankkaavat ja uskovat että jumala auttaa. Rukoillaan jumalaa sanoin: tee tahtosi mukaan. Eli mikä tahansa lopputulos on tyydyttävä, lievittää ainoastaan uskovan ahdistusta, antaa toivoa. Eli tässä asiassa on huijaamisen makua. Ja huijaamisen vuoksi on uskon ympärille rakennettu instituutio pappeineen, kirkkoineen, rituaaleineen.

    • Anonyymi

      totuus on että jumala on puhunut vain mielisairaiden kautta heidän suullaan .
      mitä se todistaa jumalasta , jumala takaajana voi kokeilla hakea pankkilainaa 🤣

    • Anonyymi

      " Miten ihmiset voisivat uskoa häneen, kun hän ei puhu mitään eikä näyttäydy?"

      Ei puhumattomaan näkymättömään kukaan tervejärkinen pysty uskomaan.

    • Anonyymi

      Jumala vaikutti Raamatun synnyn. Kun ihminen kääntyy janoisena Jumalan puoleen ja pyytää, että Hän saisi yhteyden Raamatun Jumalaan, aloittaa Jumala työnsä hänessä. Hän lähettäää Pyhän Henkensä kirkastamaan Jeesuksen sovitustyötä Golgatalla. Jeesus kolkuttaa sydämmesi ovelle, kun aika on siihen otollinen. Voit toki torjua, tai avata ovesi Jeesukselle. Jos avaat, alkaa Jeesus hienovaraisen työnsä. Tulet näkemään rakkaudellisia yliluonnollisiakin asioita tapahtuvan. Tulet kasvamaan uskossa yksilöllisesti ja tulet tuntemaan Pyhän Hengen hienon vaikutuksen, Hän avaa sinulle Raamatun ihmeellisen rikkaan todellisuuden. Tulet tajuamaan jokaisen jakeen, luvun, kirjan ja kertomusten monipuoliset opetukset. Nllstä sinulle muodostuu Jumalan sanoma kaikessa täydellisyydessään. Voit vain ihmetellen ylistää Taivaan Isääsi, Jeesusta, syntiesi sovittajaa ja lempeää opastajaasi Pyhää Henkeä, joihin sinulla on persoonallinen suhde.

      • Anonyymi

        Aivopesun tulosta tuo soperrus. Täyttä puppua vieläpä.

        Kun joku tulee uskoon, niin ei hän tee sitä uskomalla Jumalan herättäneen Jeesuksen kuolleista (evankeliumi). Hänellä on jokin muu henkilökohtainen tarve, joka saa hänet "antamaan elämänsä Jeesukselle".

        Tällainen tarve voi olla esimeriksi paha riippuvuus ja sen tuomat ongelmat (päihteet, rikollisuus, porno, uskottomuus) tai elämän tarkoituksettomuus ja tyhjyys tai kuoleman pelko (tahto elää ikuisesti) tai rangaistuksen pelko (uskotaan helvettiin kun sitä on opetettu ja aivot pesty).

        Jeesus ei ole Jumala, joka kolkuttaa jonkun "sydämen" ovella (aivojen ajatuksiin), eikä hän ole uskovien isä vaan veli evankeliumien mukaan. Jumala ei ole kolmiyhteinen edes Raamatun lehdillä, mikä kyllä voidaan lukea ja havaita sieltä, jos tahtoa ja sisälukutaitoa riittää (sekä alkukielten tutkimisen kautta paljastuneet käännösvirheet ja Raamatun tutkimisen kautta tietoa sen sisältämistä lisäyksistä ja väärennöksistä sekä uskonnon kehityksestä ja muuttumisesta ajan saatossa).

        Uskovaiset eivät ymmärrä Raamattua ja tulkitsevat sitä mielivaltaisesti väärin oman uskonsa (lahkon oppien) tueksi. Eivät tiedosta tai tunne Raamatun ristiriitoja, virheitä, epätosia kertomuksia ja valheita. Eivät tutki Raamattua tieteellisesti ja hylkäävät sen tutkimuksen tulokset, koska se tekisi tyhjäksi heidän uskonsa. Eivätkä uskovaiset tosiaankaan ymmärrä Raamatun jokaista jaetta, lukua, kirjaa ja kertomuksia vaan pikemmin päinvastoin. Tarvitaan uskosta luopumista ja aivopesusta toipumista, jotta Raamattu avautuu oikein ymmärrykselle virheineen ja valheineen (sisältää epätosia taruja ja myyttejä ja legendoja asiavirheiden ohella).

        Mitään yliluonnollista eivät uskovat ole voineet ikinä todistaa tapahtuneen. Juttuja piisaa, mutta todisteet puuttuvat täysin. Rakkaudesta puhutaan paljon, mutta käytännössä se on harvinaista ja lahkolaiset syyllistyvät syrjintään, eriarvoiseen kohteluun ja sortoon (historiassa jopa eriuskoisten tappamiseen ja vähintään vainoihin).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivopesun tulosta tuo soperrus. Täyttä puppua vieläpä.

        Kun joku tulee uskoon, niin ei hän tee sitä uskomalla Jumalan herättäneen Jeesuksen kuolleista (evankeliumi). Hänellä on jokin muu henkilökohtainen tarve, joka saa hänet "antamaan elämänsä Jeesukselle".

        Tällainen tarve voi olla esimeriksi paha riippuvuus ja sen tuomat ongelmat (päihteet, rikollisuus, porno, uskottomuus) tai elämän tarkoituksettomuus ja tyhjyys tai kuoleman pelko (tahto elää ikuisesti) tai rangaistuksen pelko (uskotaan helvettiin kun sitä on opetettu ja aivot pesty).

        Jeesus ei ole Jumala, joka kolkuttaa jonkun "sydämen" ovella (aivojen ajatuksiin), eikä hän ole uskovien isä vaan veli evankeliumien mukaan. Jumala ei ole kolmiyhteinen edes Raamatun lehdillä, mikä kyllä voidaan lukea ja havaita sieltä, jos tahtoa ja sisälukutaitoa riittää (sekä alkukielten tutkimisen kautta paljastuneet käännösvirheet ja Raamatun tutkimisen kautta tietoa sen sisältämistä lisäyksistä ja väärennöksistä sekä uskonnon kehityksestä ja muuttumisesta ajan saatossa).

        Uskovaiset eivät ymmärrä Raamattua ja tulkitsevat sitä mielivaltaisesti väärin oman uskonsa (lahkon oppien) tueksi. Eivät tiedosta tai tunne Raamatun ristiriitoja, virheitä, epätosia kertomuksia ja valheita. Eivät tutki Raamattua tieteellisesti ja hylkäävät sen tutkimuksen tulokset, koska se tekisi tyhjäksi heidän uskonsa. Eivätkä uskovaiset tosiaankaan ymmärrä Raamatun jokaista jaetta, lukua, kirjaa ja kertomuksia vaan pikemmin päinvastoin. Tarvitaan uskosta luopumista ja aivopesusta toipumista, jotta Raamattu avautuu oikein ymmärrykselle virheineen ja valheineen (sisältää epätosia taruja ja myyttejä ja legendoja asiavirheiden ohella).

        Mitään yliluonnollista eivät uskovat ole voineet ikinä todistaa tapahtuneen. Juttuja piisaa, mutta todisteet puuttuvat täysin. Rakkaudesta puhutaan paljon, mutta käytännössä se on harvinaista ja lahkolaiset syyllistyvät syrjintään, eriarvoiseen kohteluun ja sortoon (historiassa jopa eriuskoisten tappamiseen ja vähintään vainoihin).

        Hei olen tuolta ylempää puppua sopertava aivopesun tuotos. En käy oikomaan kirjoituksiasi, koska selkeästi vääntelit niitä tietoisesti harhauttamis tarkoituksessa, se olisi turhaa. Mutta autuaita ovat myös hengellisesti köyhät, joten myös sinulla on potentiaalia pelastukseen. En häpeä kirjoitustani, sillä tiesin odottaa kaltaisiasi, joitten kirjoituksista huokuu saatanan löyhkä. Et näköjään ole lukenut Raamattua kelvollisesti. Oletko huomannut, miten jokainen jaekin sisältää viisautta monella tavalla? Ellet, niin olisi aika opetella. Raamattu on Jumalan Pyhää sanomaa janoisille , ei virheitten etsijöille.


    • Anonyymi

      > Jumala tahtoo Raamatun mukaan pelastaa kaikki ihmiset, mutta pelastuakseen ihmisten täytyy uskoa hänen olevan olemassa ja noudattaa hänen tahtoaan.

      Mihin tuo ajatus perustuu?

      > Miten ihmiset voisivat uskoa häneen, kun hän ei puhu mitään eikä näyttäydy? Miten hänen tahtoaan voitaisiin noudattaa, kun sitä ei ole ilmoitettu kaikille ihmisille ja se on vielä muuttunut niiden kautta, jotka ovat siitä puhuneet ja kirjoittaneet?

      Raamatussa on ilmoitettu Jumalan tahto. Millä perusteella sitä on muutettu?

      Mutta, voisit tietenkin rukoilla, että saat Pyhän Hengen, joka on opettaja.

      "Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva."
      Joh. 14:16-17

      "Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut."
      Joh. 14:26

      > Miten hänen voitaisiin uskoa olevan olemassa, kun mitään todisteita ei sen puolesta ole esitetty?

      Jos olisi todisteet, et uskoisi vaan tietäisit.

      • Anonyymi

        Raamatun mukaan ihmiset eivät noudattaneet Mooseksen lain käskyjä ennen kuin se laki annettiin Israelin kansalle (keksittiin se laki ja sepitettiin tarina sen saamisesta joskus 800-700 -luvuilla eaa.).

        Kun laki oli säädetty Israelille, niin sitä piti noudattaa tappokäskyjä myöten. "Jumalan tahto" oli tappaa tiettyjä lain käskyjä rikkoneet (esim. sapatin rikkojat, avionrikkojat, Jumalasta luopuneet, muita jumalia palvelleet, jne.).

        "Uudessa liitossa" ei näitä tappokäskyjä ole lupa noudattaa (useimmat kristityt uskovat näin), sillä se olisi syntiä.

        Jumalan tahto ja käsitys hyvästä sekä pahasta on siis muuttunut itsensä Raamatun sisällä. Raamattua ei ole tarvinnut muuttaa, kun nämä muuttuneet moraalisäädökset ovat siellä jo alun alkaen sisällä.

        Tosi vääristynyt on sellaisen ihmisen oikeustaju, joka pitää Jumalan suorittamia joukkomurhia, kansanmurhia ja monia tappokäskyjä sekä syrjintään, sortoon ja eriarvoiseen kohteluun kehottavia käskyjä hyvinä. Huippuna on käsitys päättymättömästä kärsimyksestä rangaistuksena lyhyen aikaa kestäneestä elämästä pahoine tekoineen.

        Raamatun kuva rakkaudesta on vääristynyt ja todellisuudessa sen irvikuva, vastakohta.


      • Anonyymi

        >> Jos olisi todisteet, et uskoisi vaan tietäisit.

        Uskominen ei ole itsetarkoitus. Siihen tarvitaan perusteltu syy, ja sellaista ei ole.


    • Anonyymi

      Sinapinsiemenistä valmistetaan sinappia ja voi itse päättää kumpaan päähän sitä sipaisee.

      • Anonyymi

        Jeesuskin tilasi aikoinaan Golgatan grilliltä sinappia, koska makkaraa ei vielä silloin ollut keksitty.


      • Anonyymi

        Jeesuksen mukaan sinappi kasva puussa:

        Se on niinkuin sinapinsiemen, joka, kun se kylvetään maahan, on pienin kaikista siemenistä maan päällä; mutta kun se on kylvetty, niin se nousee ja tulee suurimmaksi kaikista vihanneskasveista ja tekee suuria oksia, niin että taivaan linnut voivat tehdä pesänsä sen varjoon.
        Se on sinapinsiemenen kaltainen, jonka mies otti ja kylvi puutarhaansa; ja se kasvoi, ja siitä tuli puu, ja taivaan linnut tekivät pesänsä sen oksille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesuksen mukaan sinappi kasva puussa:

        Se on niinkuin sinapinsiemen, joka, kun se kylvetään maahan, on pienin kaikista siemenistä maan päällä; mutta kun se on kylvetty, niin se nousee ja tulee suurimmaksi kaikista vihanneskasveista ja tekee suuria oksia, niin että taivaan linnut voivat tehdä pesänsä sen varjoon.
        Se on sinapinsiemenen kaltainen, jonka mies otti ja kylvi puutarhaansa; ja se kasvoi, ja siitä tuli puu, ja taivaan linnut tekivät pesänsä sen oksille.

        Jeesuksen siemen oli kaikkein pienin. Sitä ei nähnyt kukaan edes mikroskoopilla.


    • Anonyymi

      Olet pihalla kuin lumiukko!

      • Anonyymi

        Jumalani on aina: pihalla kuin lumiukko! Putin teki sodan ja et sit äestä
        lisään edelliseni


    • Anonyymi

      soRsii

    • Anonyymi

      Hyvä avaus!

    • Anonyymi

      Tähän on tultu. Itsestään on pelastus löydettävä, mutta ateisti ei löydä, ei itseään eikä mitään muutakaan.

      Auttaisiko jos lisättäisi opetussuunnitelmaan tunteja itsensä löytämiseen sen sijaan että opetetaan kaikkia ulkoisia joutavia asioita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      313
      10524
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      73
      2331
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      43
      2159
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      35
      1934
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1868
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1826
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1388
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      18
      1325
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      58
      1324
    10. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      53
      1296
    Aihe