Elämä 157 kohti talvipäivän seisausta...

....ja valoa. Välissä on kyllä pimeähkö vaihe, mutta yritetään lievittää sitä valoisilla viesteillämme. Eikös niin?

529

2925

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kiitos uuden aloituksesta amummu! Kyllä se tuleva pimeys taas valoksi muuttuu aikanaan.

  • Anonyymi

   tänään klo 18 mennessä hoitajariidan osapuolten on annettava vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen. Saas nähdä miten käy. Aika pitkään ovat järmänneet rahasta. Itselläni ei ole mitään mielipidettä koko asiaan.
   Toinen ilmiö jota ihmettelen on Kuusamon suurpetokeskuksen vuosia jatkunut eläinten huono hoito. Nyt viranomaiset ovat määräänneet keskuksen lopettamaan toimintansa. Jotkut pitävät ajojahtina. Totuus kuitenkin se että kyseinen suurpetokeskus on tehnyt muutaman viime vuotena erinomaista tiliä ja tulosta.Tilikauden tulos on ollut runsas ja erinomainen. On siinä kertynyt osinkoja jaettavana omistajillensa. Samalla eläinten ylläpitoon on satsattu minimaalisesti lantteja. Ei ihme että eläimet karkailevat vankilastansa ja järsivät teräskaltereita niin että hampaat hajoavat. Menopuoli ( investoinnit eläinten hyvinvointiin) on loistanut poissaolollansa mutta tulopuolella on mennyt erinomaisesti. Finderistä (finder.fi) löydätte googlaamalla kyseisen suurpetokeskuksen taloustiedot (liikevaihto tulos)
   Tänään keräillyt ämpäreittäin mätiä omenia maasta. Mustarastaille tuntuvat omput maistuvan hyvin. /Jimmy

  • No nyt on taas tilaa kirjoitella. Lämpöä ei ole ulkona, eikä sisällä. Pelottaa hieman miten kylmässä meitä pidetään talvella, kun patterit pysyvät vain hieman haaleina. Lämpö on "kortilla!" Nyt olisi takka tarpeen. Edellisessä kodissani oli avotakka ja sitä minä sieltä kaipaan, muuta en. No, kyllä sentään muutakin ja se muu on ihanat isot omenapuut, joissa kasvoi suuria, vihreitä ja erittäin mehukkaita ja hyviä omenoita. Ne omenapuut oli taloyhtiön omia puita ja niitä oli muistaakseni kuusi tai oliko peräti kahdeksan puuta. Kaikille riitti niitä ihania omppuja. Se kolmen perheen talo oli rakennettu vanhalle puutarhatontille ja siksi ne omenapuutkin oli tontillamme. Niistä ompuista minä tein omenamehua satoja pulloja. Myllytin niitä pienellä mehumyllyllä ja kuumensin sitten mehun ja pullotin sen uunissa kuumentamiini pulloihin. Ihanaa tuoremehua tuli koko talveksi ja hyvin säilyi.

   Minä saan sähköpostiini tiedotuksia päivittäin hoitajalakon tiimoilta, mutta ei ne enää minua koske. Se on vaikea asia kaiken kaikkiaan, enkä halua sitä miettiä, enkä voi siihen vaikuttaa. Minulla on nyt vain potilaan rooli monessa asiassa.

  • Anonyymi

   Toinen ovela asia on nyt uutisissakin hehkutettu tieto, että suomalaiset ovat alkaneet säästää sähköä, jopa 10% vauhdilla. Se on tietysti hyvä juttu, että säästetään, mutta nyt kun ei ole (vielä) puutetta sähköstä, niin johonkinhan sitä sähköä siirretään, varastoida kai ei voi. Eli myyntiin menee, ja sähköyhtiö takoo lisää tulosta "meidän säästöillä". Siihenhän kai tämä Saarikon tulevien sähkökatkojen kovaääninen etukäteismainostuskin johtaa; pääsevät nostamaan hintoja manipuloimalla kansaa sähkön puutteella. Ihan niin kuin mansikka-aikana: ostakaa nyt, pian loppuvat. Ja hinta hilataan pilviin. Tänään vielä oli kaupassamme suomalaisia mansikoita, en kylläkään edes edes katsonut hintaa, koska en usko että ne kovin hääppöisiä tähän aikaa vuodesta ovat, enkä siis osta enää.

   No joo, en kauheesti ymmärrä sähköstä vallankaan sen hinnoista, jotka nyt sitten määräytyvät kaasun hintojen mukaan. Kyllä saksmannit(kin) osaa.
   am

  • Kälyni toi minulle äsken pienen kassillisen kaneliomenoita ja toisen kassillisen luumuja heidän puistaan ja kyllä ovat hyviä ja mehukkaita. Sain lisäksi heidän omenistaan puristettua tuoremehua pakastettuna.

   Eikös sinun Jimmy kannata jättää ne maahan pudonneet omenat rastaille, vai minne olet ne kuskannut?

   • Anonyymi

    muutamat omenat jätän rastaille. Juurikin kuten sanot, Se on oikein, Mädäntyneet omenat kuskaan jäteasemalle, En kompostoi . Siten varmistan että mahdolliset omenataudit ja tuhohyönteiset eivät seuraavana vuonna nouse maasta ja tee tuhojansa omenilleni. Sama koskee maahan pudonneita huonoja luumuja. Muutamat kaupalliset omenatarhat on pilattu sillä että omaa laiskuutta syksyllä ei ole jaksettu kerätä maahan pudonneita omppuja. Se kostautuu. Ne pitää kuskata kauas pois omilta tilauksilta. Sama koskee lahoja oksia. Totta juttelet. Kaneliomena on todella maukas popsittava. Sitä omenien ykkössarjaa. /Jimmy


  • Olen tänään tutkinut netistä sivuja, joilta löytäisin HKL:n vanhoja bussireittejä ja niiden numeroita. Eräässä keskusteluryhmässä ne tulevat aika ajoin esille. Itsekin aikoinani paljon busseja koulumatkoillani käyttäneenä muistan varmasti jotkut reitit, ja jotkut toiset sitten ovat heikommin muistissani. Mutta sama ongelma näyttää olevan monella muullakin muistelijalla. No, eipä tuo ole mitään elämää tärkeämpää. Joskus on vain kiva muistella merkityksettömämpiäkin asioita.

   Kolealta näyttää tänään sää. En ole ulkona vielä käynyt, mutta kohta koittaa taas kettislenkki ja sään laatukin selviää. Olen välillä yrittänyt potkia itseäni pidemmillekin lenkeille, mutta menestys ei ole olllut kehuttava. Siippa ei pitkiä lenkkejä jaksa, ja mukavampi olisi kävellä seurassa kuin itsekseen jupisten. Tuo jupina on tullut mukaan lenkeilleni aivan viime aikoina: kävellessäni lasken huomaamattani askeleita, kunnes jossain välissä havahdun siihen, aloittaakseni taas kohta alusta. Ihan hullua touhua. Vissiin vähän samaa hulluutta kuin yöllä valvoessani muistelen erään oppikoululuokan oppilaiden nimiä aakkosjärjestyksessä. No, ei kai se sen hullumpaa ole kuin lampaiden laskeminen.

   Mukavaa päivää!

  • Minä taas etsin äsken netistä mätien omenien vaarallisuudesta puun alla, josta Jimmy mainitsi. Aina kohkataan, ettei nurmia pidä liikaa leikata ja haravoida, että maa saa lahoavista kasveista uutta voimaa ja lannotetta seuraavaksi vuodeksi. Mutta se, mikä maassa lahoaa ja mätänee, onkin toinen juttu. Eli maahan pudonneet omenat ja luumut eivät saa mädätä puun alla vaan kerättävä pois ja vietävä mahdollismman kauas puusta, ettei seuraavana keväänä puu sairastu esim muumiotautiin.

  • Sain aamulla Maisaan tiedon, että saan sen Holter-laitteen vuorokauden seurannan itselleni 24.10. Meikussa. Siis vajaan kuukauden odotus siitä kun sen lääkäri tilasi eli 27.9. käynnilläni terkkarissa.

  • Anonyymi

   "Mitä minä eilen telkusta opin" sävelellä mitä sinä eilen koulussa opit eli et muuten oppinut

   https://areena.yle.fi/podcastit/1-62937879

   Lisäksi sanoisin, että hsl kulkee ja joku sillä kulkee, koska on ainut mahdollisuus vaikka alvien vähennykset nyt ei laitoksen lipun hintoihin vissiin tee kuin nostoa ja auta armas, jos sinulla ei ole lippua - pitäis nostaa tonniin se sakko. Kahdella sakolla ostat jo oman auton, mainostaa kokoomus

   ed

  • Anonyymi

   Mädäntyneet omenat kuskataan joo, mädäntyneet lehdet kuskataan joo, mädäntyneet oksat kuskataan joo ja nurmikko ajetaan joo ja nurmikko lannoitetaan joo ja kalkitaan kans joo ja sit luodaan katse luantoon joo. On se nätti se luanto ja raid lisäksi tappaa sisällä ja ulkona aamen

   Ai ai ku olen ihan hakoteillä, kiitos teidän tiatojenne, sillä kasvatin ekat perunat ja porkkanat ruohonsilpussa joka siis mätänee ja silppuan myös syksyn lehtiä varastoon ensi kevääksi tai vaan teen niistä sellasii kasoja ja kun ne ovat mädän esiasteella lisään sitä kasvilaatikoihini ja toivon etten nyt ceen mukaan "kohkaa liikaa" ja ehkä jopa elän vaarallisesti

  • Anonyymi

   Sähkön varastoinnista kirjoitti amummu että "varastoida kai ei voi" ja ajat kuulemma hybridillä. Ite oon varastoinut jo kakskyt vuotta samoihin sauvaparistoihin sähköä, tosin vielä sillä suatanan vattenfallilla.

   Kiertokoululaisena olen kuullut täyssähköautosta, mutta ei todella kiinnosta enää. Sen sijaan tuulivoima kiinnostaa siis sellainen, jonka teho on noin 2-5 kW joka siis tuulella täyttää ehkäpä noin kymmenessä tunnissa kehittyviä akkuja tai sitten tuullessaan syöttää virtaa suoraan 5 tuhannen litran vesisäiliössä olevilla vastuksilla siis sinne säiliössä olevaan veteen ja eiku pesulle sano

   1974 kriisissä säästettiin sähköä ja kun ei kulutettu, niin sähköyhtiöt nostivat hintaa. Naapurilla on kakstariffisähkö eli erikseen yö ja päivä ja maksoi koko ajan enemmän yösähköstäkin kuin me normaalista sähköstä eli meidän sähkö maksoi vielä kaksvuotissopimuksessa tämän vuoden kesäkuussa 0,41 senttiä, hänen 0,5 senttiä yösähkö. Ja nyt ne perkeleet koitavat saada sähkönkäyttäjän käyttämään niinä parina tuntina yöllä sähköä, jotta selvittäisiin taatana tentään. Siis kemian teollisuus se senkun saa tehä kaikkia litkujaan rauhassa ja varmaan valtio tulee avustamaankin. Samoin maatalouden sähköä, entäs sellun sähköä ja teräksen kuluttamaa sähköä ? Kaikkiin pitää löytyä avustuksia koska yhteiskunnat on rakennettu ja tullaan rakentamaan yltiöihaniksi, missä on niin mukavat kuluttaa vaikka viihdettä ja eiku thaimaahan ja iholle kemian tuottamia rasvoja taatana. Kenenk'ään ei siis tarvitse laskea ainakaan elintasojaan ei ja viljelymaat kuivuvat Afrikassa, mutta hehän ovat siellä mustia ja osa terroristeja ja lisäksi kaukanakin. Ah niin lähellä kuitenkin ovat floridan myrskyt että ihan oikeesti ylekin niistä uutisoi ja on oikein huolissaan metaanin ilmakehään pääsystä itämerellä mutta entäs siperiassa roudan sulaessa hihhih en muuta kuin viserrä. Senkun kierrätätte vaikka muumio-omenia

  • Anonyymi

   Kompostoin pihallani kaiken eloperäisen (kuten puiden lehdet ja kasvien naatit, ruuantähteet jne,) kasvimaitteni lannoitteeksi poislukien mädäntyneet omenat ja luumut. Maahan pudonneet omenat ja luumut kuskaan huitsin nevadaan pois tiluksiltani. /Jimmy

  • Anonyymi

   Niinku sanottu eli kirjoitettu, jokainen kuskaa "roskansa" ihan minne vaan. Tässä taannoin levisi kuvaa tai filmiä vanhasta miehestä, joka kuskasi omat oksansa johonkin tien varteen ja tais seota, kun media riepotteli asialla. Tien varsilla ja sivupoluilla on suomalaisen kaatopaikat tai kolera-altaissa ja siltojen alla ja roskakorien vieressä

   Taidanpa teettää tilataidetta ja pyytää kaveria nostamaan kolme vanhaa autoani tukevasti päällekkäin. Voisi siitä tulla meinaan oraville kerrostalo tai linnuille pesäkoloja

   ed lähtee kohta kuskiks silmälääkärikeikalle

   • Anonyymi

    Myönnät siis että pidät pihaasi lukuisien lahoautojen kaatopaikkana. Miten muuten traktorisi ja asuntoautosi vanhuudenlepo ja loppusijoitus on ajeteltu. Sinne samaan tilataidepuistoon jäävät eläinten iloksi ? P.S. Ei paljasteta silakkalikkeen kamuille mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myönnät siis että pidät pihaasi lukuisien lahoautojen kaatopaikkana. Miten muuten traktorisi ja asuntoautosi vanhuudenlepo ja loppusijoitus on ajeteltu. Sinne samaan tilataidepuistoon jäävät eläinten iloksi ? P.S. Ei paljasteta silakkalikkeen kamuille mitään.

    Mul on tilaa ja tajuun taiteesta. Se riittää kaltaisilles vesipäille ja sitä paitsi. Auton metallit ne vaan nousee pöljä.

    Traktori jää pojilleni ja nelipyöräasunto kans pöljä


  • Anonyymi

   "Näin Nord Stream -kaasuputkien vaurioiden tutkinta voisi edetä – kokenut tutkimussukeltaja arvioi . . . "

   Voi voi ja voi ja lämmin leipä. Onkohan pulaa todella jo aiheista, "tutkimus voisi edetä" hihhih. Ei tarttis ees sukeltajaa, jos menisivät siperian ikiroudan sulamisalueille tutkimaan vaikka metaanivuotoja

   Toisaalta sukeltajat vois mennä floridaan sukeltamaan, siel on ny tarpeeks vettä ihan kuulemma kaduillakin. Ettäs turistia harmittaa, kun jäi kumisaappaat kotia

   son

  • Anonyymi

   6.10.22. heräisin aikaisin nukuttua 7h. putkeen. Vähän liian aikaisin kuitenkin. Viellä on täällä itä-Helsinki pimeää Onhan kello vasta jotain aamua 5. Katu lampun valo näkyy isosta ikkunasta. Valaiseen sen takana olevaa ja vieressä olevia puita, myös koivun oksia. Jossa jo keltaiset lehdet ja osan tulli on tiputanut pois maahan. Ulkona tulee koska koivun oksat heiluvat, kuin tullen mukana tanssisivat.Pienen vuokra asuntoni ikkuna on kuitenkin vaihtuva maisema taulu vuoden aikojen mukaan! Asun siis kerrostalossa.Yöllä on satanut vettä koska ikkunassani viellä on sade pisaroita.Tänää ystäväni vie minut Honkanummen hautusmaalle täältä Itä-Helsingin lähiöstä Hakee minut. Aamua kello 7. Tuo toki Kotini Pihan takaisin ja koko homaan menee 1h. Eli kotona olen 8. Koska sen jälkeen lähtee työhön.Haudassa on isäni,isäni veli ja oma veljeni.Isäni poika siis.Muut siarrussarjasta haudettu muualle kasi on ruotsissa Malmö hauta paikka.& on jo kuollut ja minä mukan lukien 3 elossa. Mutta ihan erilämme samaa kaupuniaä 2 On hyvää pataa. Minäkun nuorin ja se vimeinen yhdeksäs lapsi en kulunut mihinkään sarjan sisarus sarjassamme.En siis edellenkään kuulu.Pimeätänhän hautusmaalla on aamu kello 7. Pilkko pimeää. Mutta autottomana ja hankalan matkan päässä julkisilla kulkunevoilla on Sinne Vantaanpuolelle hautausmaa mennä.Tarkoitaisi metro ja linja auto.Ajatushan on kaunis käyn. Mut jotka lähisukua käyvät kyllä ihan omilla autoilla.Mutta kun En käyä reksonaa sihen auton en koskaan mahdu. Hyvää lokakuta vaan.Anteksi jos teksti virheet. Luki häiröni en vanhempana naisena näe nitä.Kaikille kaikea hyvää.Itä-Hesingistä.

   • Olipa mukavaa lukea kuulumisiasi täältä Itä.Helsingistä, jossa itsekin asun. Tuuli näkyy olevan melko kova ja vettäkin hieman satelee.
    Minullakin on sukulaisia Honkanummen hautausmaalla, esim eno ja serkkuja, mutta enemmän on Malmin hautausmaalla.
    Yksi äitini siskoista muutti aikoinaan Ruotsiin, on nyttemmin jo kuollut ja haudattu Suomeen, mutta kaksi hänen pojistaan asuu siellä, tuskin takaisin muuttavat.

    Hyvää päivänjatkoa sinulle ja kirjoita useammin tänne kuulumisiasi.

    Hyvää torstaita kaikille, odottelen taas kauppatavaroita tulevaksi kotiin kannettuna.


  • Jahas jahas, itäinen Helsinki toivottaa hyvää. Omasta puolestani itäisen Helsingin kasvattina toivotan sinne päin myös hyvää

   Eilen olikin jännä matka lähikaupunkiin. Enempää en avaa, mutta kahdet lasit osti vaimo ja itse sain traktoriini osia, lähinnä talviketjujen kiinnitykseen

   Edellisellä kaupunkimatkallamme, silloin ajokorttiuudistaminsen takia, vaikka olisi onnistunut netissäkin, ostimme kolmen viikon liharuoat Lidlistä, joten sinne ei eilen ollut tarvetta mennä, mutta sitten taas, kun lasit haetaan, niin kyllä. Eli Lidliin

   Nyt sitten on nelipyöräasuntoni valjastettu uudella jakohihnalla ja talvirenkailla ja ajolupaa - oho - asumislupaa jäljellä yli seuraavan katsastuksenkin. Tätähän eivät aivan älykääpiöt tajuakaan eivätkä sitäkään, että polttopuut ovat ihania ja energiayhtiöt lihavia

   Nyt hakemaan pikkupirssiin talvikumit

  • Nyt vallitsee justiinsa kaikkien syysäiden äiti. Tykkään kyllä. Oltiin koirain kanssa lenkillä. Tämmöisillä keleillä eivät kovin pitkälle halua lähteä, vaan asioidensa hoitamisen jälkeen itse kääntyivät taas kotiin. En minäkään tykkäis paljain varpain kylmässä vedessä tassutella, selkä ja mahanahka märkänä. Minullahan sentään on kengät, mutta sukkia en vieläkään ole jalkaan pistänyt. Kohta kai on pakko, jos kylmempää tulee. Paitsi, että nyt ovat luvanneet vähän lämpenevää.

   Pojalla ja miniällä on ystävällisiä naapureita. Kun ajoimme pihaansa, tupsahti naapuritalon rouva kysymään, että kelpaisiko meille omenat. Ja kyllä kelpasi. Tosi hyviä ovatkin. Toiset punakanelia ja toiset jotain vihreää, oikein mehukasta ja hapokasta lajiketta, eli hyvää säilöntä- ja piirakkasorttia.

   Piirakan tekoon tästä pitääkin lähteä. Huomenna tulee yksi ystäväpariskunta lounaalle, Olemme sitä suunnitelleet koko syksyn, mutta aina vain jäi päivä sopimatta. Nyt se sitten lyötiin lukkoon. On mukava pitkästä aikaa tavata ja praatata kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ja vähän parantaa maailmaakin.

   Uutisia kun seuraa, niin on selvää, että oikeata parannusta kipeästi tarvittaisiinkin, ehkä pitäisi jopa "resetoida" koko maailma tai ainakin monien maiden vallanpitäjät, kyllä niin kauheita kuuluu joka puolelta. Iranissakin taas teinityttö haudattu salaa, kun hänet ensin oli rusikoitu kuoliaaksi jossain mielenosoituksessa. Kyllä alkaa täällä meillä naisten tasa-arvon ajaminen kuulostaa turhalta, kun kuulee, mitä naisen elämä monessa muussa maassa on. Niissä olisi miesten keskuudessa nk. "kirveellä töitä". Järkyttävää naisten kohtelua uskonnon varjolla.

   Mutta nyt murua rinnan alle: mureketta ja juustopottuja ynnä salaattia.

   Leppoisaa torstaipäivää!

  • Amummulin kauhia katastrofi on ihan katastrofaalisesti hakoteillä. Mutta ei ihme, sillä ei valkokauluksisten kyvyt tiedetään.

   Nyt nimittäin tarvitaan energian hintaan rajuja nousuja, muuten nämä kyvyttömät - huhhuh sentään. Myös siis sähkön. Tallukaisille pitää määrätä oman auton ajamisen maksimikilometrit, jollei kyseessä ole ehdoton auton tarve. Ei riitä se, että maaseudulla on päästävä kauppaan, sillä se on vain tekosyy ajella muitakin ajoja, siis varsin turhia ajoja. Vain hintojen totaalisen kova nousu hillitsee ylituotantoa ja kulutusta.

  • Se on todella järkkyä tuo kristityn miehen toiminta, kirveellä vaimot hellan ääreen. Aikoinaan hyvin kuvasi yks suomalaismies Bulevardilla miten hoitelee valkokaulus häpeänsä. Tappoi perheensä ja itsensä, kun kulissit tahraantuivat. Oli aivan tasan tarkkaan kristitty ja valkoinen, mutta ehkä erosi siitä tavispersusta, että viimeinen lasi oli skumppaa

   Nyt kristityt keskittyvät tappamaan palestiinalaisia

   • Anonyymi

    Tietoisku. Tiesithän että edustatte samaa aatetta allahahon kanssa, Hänkin on uskonnoton,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietoisku. Tiesithän että edustatte samaa aatetta allahahon kanssa, Hänkin on uskonnoton,

    Oi jumala anna minulle anteeksi hihhih

    son


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oi jumala anna minulle anteeksi hihhih

    son

    saat anteeksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    saat anteeksi.

    Ootsä jumala


  • Aamupäivää!

   Aurinko näyttäytyy taas kirkkaana eilisen ankean syyspäivän jälkeen. 11 astetta näyttää mittari lämmintä olevan ulkona. Sisälämpötilaa en ole katsonut, mutta vielä tarkenee sisällä ilman villatakkia.

   Maailma on sekaisin ja joku kirjoittaa tänään Hesarissa, että Helsinki on sekaisin! Onkohan tuo "sekaisuus" joku koronan jälkitila? Tuntuisi joten luontevalta uskoa siihen. No, en nyt mieti tuota, koska ei minun miettimiseni johda tätä kotipiiriä pitemmälle.

   Eipä muuta, kuin viikonloppuja kaikille!

  • Anonyymi

   Oi oi, joku kirjoittaa hesarissa että onpas sekaisin hesa kyl mä oon ihan ny varmaan kohta tilaamassa hesaria hihhih

   ed

   • Niin, voisithan sinä taas kysellä miten halvalla saat tilattua Hesarin itsellesi sellaisena pätkätilauksena. Minulle Hesari on tullut vuos'kymmenet jatkuvana tilauksena, joten eipä ole tarvinnut sitäkään tilausta uudistella. Tosin se kyllä maksaa "maltaita", mutta kaikki maksaa.

    Hyvää päivänjatkoa!


   • Anonyymi
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Niin, voisithan sinä taas kysellä miten halvalla saat tilattua Hesarin itsellesi sellaisena pätkätilauksena. Minulle Hesari on tullut vuos'kymmenet jatkuvana tilauksena, joten eipä ole tarvinnut sitäkään tilausta uudistella. Tosin se kyllä maksaa "maltaita", mutta kaikki maksaa.

    Hyvää päivänjatkoa!

    Hih tarjosivat noin 11 ekua per kk aidon Hesarin netin kautta. Paskasta en maksa euroakaan

    ed


  • Anonyymi

   Voi noita sisälämpöjä voi voi, joutuu pulaan, astetta kehottavat laskemaan lämpöä

   son

  • Näyttelijä Ilkka Heiskanen on mainio tyyppi. Hän on juuri selvinnyt vakavasta sairauskohtauksesta, kävi kuoleman porteilla, lopettaa nyt tupakanpolttonsa ja yrittää lihottaa itseään 5 kg, että saa voimia ja lihaksia takaisin. Hän mainitsee katsoessaan peiliin, että hän näkee siellä suolatikun ja heinäsirkan yhdistelmän. Ja hän suosii hattuja, koska hänellä on tulossa tuonne päälaelle tavattoman laaja taivaallisen rauhan aukio.

   Kontio ja Parmas sarjassakin hänellä on tavattoman hauska rooli.

  • Tätä päivää neuvolassa: Nykysuositusten mukaan lapsenne on 12-kuukautisena opittava kävelemään, puhua ensimmäisiä sanoja sekä ryhtyä lähettämään ensimmäisiä tekstareita sekä googlauksia.

   Isä lukee lapselle iltasatuna prinsessa Ruususta, jolloin tenava keksi uuden teorian: -Jospa hän sairastuikin narkolepsiaan?

   Opettaja kehotti Villeä laskemaan taululla olevat laskuesimerkit 5 e 2 e =
   sekä 8 e - 5 e =, jolloin poika vastaa: Kiitos vaan, mutta hankin taloustietoni mieluummin internetistä.

   Nämä ovat Ristikko Aarre-lehdestä.

  • Njahans, uutta vertakin(ko) palstalla, sehän on hyvä juttu. Piti sanomani että tervetuloa joukkoon tummaan, mutta tää sanonta on kaiketi rasistinen.. vai onko?

   Ite en ole tumma, pikemminkin vähän ristiverinen. Tai oikeastaan kultakutri, alunperin ainakin. Mitä nyt nykyään hiukan harmaantunut varsinkin parrasta. Mutta sehän vain lisää luontaista charmikkuuttani.

   Edsonissakin on tiettyä charmia, varsinkin ilman c -kirjainta.

   Ja tuosta Heiskasen Ilkasta samaa mieltä,
   symppis tyyppi.

   • Joukkoon tummaan ei voi olla rasistinen, suurin osa maailman ihmisistä on tummia. Itsekin olen kuulunut tummahiuksisiin mutta vaaleaihoisiin, joka ei rusketu hyvin. Siksi kai kasvojeni iho ei ole ryyppyinen, kun en ole paahtanut sitä auringossa. Ruotsin kuninkaan sisar, prinsessa Birgitta on oiva esimerkki liiasta auringonotosta, hän asuu Mallorcalla ja suorastaan asuu golfkentällä.

    On muuten hassua, miten ihmisen syntymätukka voi olla juuri päinvastaista väriä kun muutaman vuoden lisää ikää saatuaan. Esim sisareni oli 2 vuotiaana täysin valkotukkainen käkkäräpää, sitten aikuisena niin tummat hiukset että romaniksi luultiin. Taas pojantytär syntyi pitkällä tummalla tukalla, josta kuoriutui noin 10 vuotiaana täysin blondi ihan luonnostaan. Sittemmin kyllä aloitti hiustensa värjäyksen tuli goottikausi jne. Nykyään ei kai kellään ole omat värit näkyvissä, kun värjätään vaikka minkävärisiksi. Neonväriset tukat kamalimpia.


   • Calvados kirjoitti:

    Joukkoon tummaan ei voi olla rasistinen, suurin osa maailman ihmisistä on tummia. Itsekin olen kuulunut tummahiuksisiin mutta vaaleaihoisiin, joka ei rusketu hyvin. Siksi kai kasvojeni iho ei ole ryyppyinen, kun en ole paahtanut sitä auringossa. Ruotsin kuninkaan sisar, prinsessa Birgitta on oiva esimerkki liiasta auringonotosta, hän asuu Mallorcalla ja suorastaan asuu golfkentällä.

    On muuten hassua, miten ihmisen syntymätukka voi olla juuri päinvastaista väriä kun muutaman vuoden lisää ikää saatuaan. Esim sisareni oli 2 vuotiaana täysin valkotukkainen käkkäräpää, sitten aikuisena niin tummat hiukset että romaniksi luultiin. Taas pojantytär syntyi pitkällä tummalla tukalla, josta kuoriutui noin 10 vuotiaana täysin blondi ihan luonnostaan. Sittemmin kyllä aloitti hiustensa värjäyksen tuli goottikausi jne. Nykyään ei kai kellään ole omat värit näkyvissä, kun värjätään vaikka minkävärisiksi. Neonväriset tukat kamalimpia.

    Sama ihovika täällä, eli en rusketu kuin krematoriossa korkeintaan. Eli en ole koskaan "ottanut aurinkoa", olen siis melko siloposkinen ikäisekseni myöskin.

    Joku solarium on meikälle täysin käsittämätön juttu. Vaikka olisi siis ruskettuvaa sorttiakin, niin miksi ehdontahdoin pitää nopeuttaa ihonsa vanhenemista, ja ottaa vielä ihosyövän riski? No, ehkä kauan sitten ei ole ollut oikein tietoa käytettävissä, onneksi nyt on.
    Sehän on fakta että UV säteilyn riskit ovat samat auringon tai solariumin alla.


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Sama ihovika täällä, eli en rusketu kuin krematoriossa korkeintaan. Eli en ole koskaan "ottanut aurinkoa", olen siis melko siloposkinen ikäisekseni myöskin.

    Joku solarium on meikälle täysin käsittämätön juttu. Vaikka olisi siis ruskettuvaa sorttiakin, niin miksi ehdontahdoin pitää nopeuttaa ihonsa vanhenemista, ja ottaa vielä ihosyövän riski? No, ehkä kauan sitten ei ole ollut oikein tietoa käytettävissä, onneksi nyt on.
    Sehän on fakta että UV säteilyn riskit ovat samat auringon tai solariumin alla.

    Se on charmikasta olla ruskea


   • DrWhoo kirjoitti:

    Sama ihovika täällä, eli en rusketu kuin krematoriossa korkeintaan. Eli en ole koskaan "ottanut aurinkoa", olen siis melko siloposkinen ikäisekseni myöskin.

    Joku solarium on meikälle täysin käsittämätön juttu. Vaikka olisi siis ruskettuvaa sorttiakin, niin miksi ehdontahdoin pitää nopeuttaa ihonsa vanhenemista, ja ottaa vielä ihosyövän riski? No, ehkä kauan sitten ei ole ollut oikein tietoa käytettävissä, onneksi nyt on.
    Sehän on fakta että UV säteilyn riskit ovat samat auringon tai solariumin alla.

    MInäkään en koskaan ole ollut auringon palvoja. Nuorena olisin saattanut siitä innostua, jos kestäisin auringossa oleilua, mutta kuumuus ei ole heiniäni ja nahkani kärventyy helposti. Kakarana kyllä kesäpäivät vietin usein kavereiden kanssa uimarannassa melskaten, mutta silloin ei ollut tapana - aikuisillakaan, ainakaan minun lähipiirissäni - makoilla auringossa.

    Sitä olen monesti miettinyt, miten mahtavat yhä yleisemmäksi käyvät tatuoinnit rassata ihmisen ihoa. Näkyykö niidenkin vaikutus vuosien päästä? Nykyään näkee tatuointeja tehdyn kasvoihinkin, mikä minusta näyttää aika kamalalta. Jostain luin nuoresta naisesta, joka oli aloittanut ihonsa tatuoittamisen kauttaaltaan ruskeaksi. Ihmettelen ja kauhistelen - "Ja selässä, oli nakkisämpylä, ja kasvoillaan koko kartta maan, voiko uskoa ollenkaan. Ja hänen niskassaan harjas hevonen hampaitaan..." lauloi Hootenanny Trio muinoin.

    Lupsakkaa perjantai-iltaa!


   • amummu kirjoitti:

    MInäkään en koskaan ole ollut auringon palvoja. Nuorena olisin saattanut siitä innostua, jos kestäisin auringossa oleilua, mutta kuumuus ei ole heiniäni ja nahkani kärventyy helposti. Kakarana kyllä kesäpäivät vietin usein kavereiden kanssa uimarannassa melskaten, mutta silloin ei ollut tapana - aikuisillakaan, ainakaan minun lähipiirissäni - makoilla auringossa.

    Sitä olen monesti miettinyt, miten mahtavat yhä yleisemmäksi käyvät tatuoinnit rassata ihmisen ihoa. Näkyykö niidenkin vaikutus vuosien päästä? Nykyään näkee tatuointeja tehdyn kasvoihinkin, mikä minusta näyttää aika kamalalta. Jostain luin nuoresta naisesta, joka oli aloittanut ihonsa tatuoittamisen kauttaaltaan ruskeaksi. Ihmettelen ja kauhistelen - "Ja selässä, oli nakkisämpylä, ja kasvoillaan koko kartta maan, voiko uskoa ollenkaan. Ja hänen niskassaan harjas hevonen hampaitaan..." lauloi Hootenanny Trio muinoin.

    Lupsakkaa perjantai-iltaa!

    Tatuoinnit? Siinä taas yksi täysin yli hilseen menevä juttu. Ehkä joku pieni taitavasti tehty kuva jossain käsivarressa vaikkapa voi olla ok, jopa hieno. Mutta että joku antaa töhertää jopa naamaansa jotain..ei jummarra ei. Ehkä on kyseessä sukupolvien välinen kuilu, suoranainen Grand Canyon tässä tapauksessa? Toisaalta kyllä noita ihotöherryksiä näkee iäkkäämmilläkin, mutta yleensä jossain muualla kuin naamassa tai kaulassa.

    Aika jännä tunnelma täällä lammen rannoilla juuri auringonlaskun jälkeen. Melkoiset tuulenpuuskat taivuttavat puita uhkaavan näköisesti, jotkut "narisevat" kuin kaatua aikoisivat.


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Tatuoinnit? Siinä taas yksi täysin yli hilseen menevä juttu. Ehkä joku pieni taitavasti tehty kuva jossain käsivarressa vaikkapa voi olla ok, jopa hieno. Mutta että joku antaa töhertää jopa naamaansa jotain..ei jummarra ei. Ehkä on kyseessä sukupolvien välinen kuilu, suoranainen Grand Canyon tässä tapauksessa? Toisaalta kyllä noita ihotöherryksiä näkee iäkkäämmilläkin, mutta yleensä jossain muualla kuin naamassa tai kaulassa.

    Aika jännä tunnelma täällä lammen rannoilla juuri auringonlaskun jälkeen. Melkoiset tuulenpuuskat taivuttavat puita uhkaavan näköisesti, jotkut "narisevat" kuin kaatua aikoisivat.

    Minusta tatuoinnite tekevät likaisen vaikutuksen. Jos kokki pistäisi tatuoiduilla käsillään ruokaa lautaselleni, niin ruokahaluni ei olis parhaimmillaan.
    am


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minusta tatuoinnite tekevät likaisen vaikutuksen. Jos kokki pistäisi tatuoiduilla käsillään ruokaa lautaselleni, niin ruokahaluni ei olis parhaimmillaan.
    am

    "Jos kokki pistäisi tatuoiduilla käsillään ruokaa lautaselleni "

    Hihhihhiih jopa meillä kotona ei lapata ruokaa käsin lautaselle. Eti ny pöljä edes sellainen rafla ensin missä edes osataan käyttää ruoan lappamiseen lautaselle välineitä ja kiinnitä sitten huomiota vaikka nyt tatuointeihin. Ja jos meet sitten matkoillasi ABC huoltsikan ruokalinjastolle, niin muista, että pese ensin kätesi

    ed


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minusta tatuoinnite tekevät likaisen vaikutuksen. Jos kokki pistäisi tatuoiduilla käsillään ruokaa lautaselleni, niin ruokahaluni ei olis parhaimmillaan.
    am

    Huippukokki Tomi Björkilläkin on tatuoidut käsivarret ja minusta näyttää kamalalta kun T-paidan hihan jälkeen kuvioinnit jatkuvat ranteisiin saakka saaden näyttämään siltä kuin olisi pitkähihainen Black Horse aluspaita T-paidan alla.


   • Calvados kirjoitti:

    Huippukokki Tomi Björkilläkin on tatuoidut käsivarret ja minusta näyttää kamalalta kun T-paidan hihan jälkeen kuvioinnit jatkuvat ranteisiin saakka saaden näyttämään siltä kuin olisi pitkähihainen Black Horse aluspaita T-paidan alla.

    Miulla oli muinoin yks työkaveri jolla oli sormissa hakaristit tatuoituna. En tullut koskaan kysyneeksi niistä. Kaveri vaikutti kyllä muuten ihan täyspäiseltä..


  • Anonyymi

   Toisaalta on enemmän kuin harmikasta eli pöljää lämmittää talvella uimahalleja ja niiden saunoja ja kesällä jjäädyttää jäähalleja ja minä tahansa vuodenaikana lämmittää oopperataloja

   ed

  • Anonyymi

   Mielenkiintoista, eikö olekin mielenkiintoista. Niin paljon päässä hilsettä, että menee jo yli - eikö olekin mielenkiintoista se, että vaikka kokilta olisi karissut vaikka sitä hilsettä lautaselle - on muuten mielenkiintoista sekin

  • Anonyymi

   Ja sitte ihan muuta

   Voi stiller voi, kun ja jos et ymmärtänyt "Viimeinen sana" ohjelmassa tuon taivaallista, niin kantsis lopettaa ja ottaa yhteyttä vaikka Tsytskovitsiin ja perustaa uusi taivas, mihin palestiinalaiset eivät pääse never

   ed

  • Vaikka pilvisiä päiviä on tässä ollut, niin tänään erikoisesti tuntuu, että pilvet vievät kaiken valon. Sähkövaloa tarvitaan lehden lukuun, vaikka sisälle luonnon valoakin tulee seinien koko mitalta. Kohta kyllä jonkun verran kirkastuu, kun naapuriyhtiön puut pudottavat kaikki lehtensä tuossa tuulessa, mutta sekin on vain lyhytaikainen ilo. Päivähän vain lyhenee vielä reilun parin kuukauden ajan, viitisen tuntia tästä päivästä, ja pimeyttäkin siten piisaa vaikka muille jakaaa. No, valoa kohti kuitenkin loppujen lopuksi mennään;)

   Joka aamuisen lehden lukuuni kuuluu myös päivän TV-tarjonnan tarkistus. Yleensä tulos on minulle aika onneton. Tänään tsekkasin jopa päiväsajan ohjelmat. En kyllä muista, koska viimeksi olisin päivällä katsonut mitään ohjelmia, mutta "hätä ei lue lakia". Kohta tulee RSO:n konsertista osa, ja sen meinaan katsoa. Jotain löytyy illaksikin, mm. Elämäni biisi, josta tykkään kovasti, kuten niin moni muukin. Se on siitä harvinainen viihdeohjelma, että siinä ei ole perinteistä tekohauskuutta ja tyhjää naurun rätkätystä, ei myöskään paljon osallistujien keekoilua. Juontajakin on keski-ikäinen nainen, joka puhuu normaalisti, jutustellen, eikä kaiken aikaa visko silmiltään pitkiä hiuksiaan.

   Puutarhalle pitäisi lähteä käymään. Alkavat ulkokukat olla sen verran jo kulahtaneita, että kesälajikkeet pitää kantaa roskikseen ja havujen kaveriksi ruukkuihin hakea jotain talven kestävää. Sadetta on kyllä luvassa, joten ei mikään ihanteellinen pihatyökeli. Vaan säähän on vain pukeutumiskysymys.

   Mutta nyt kuuntelemaan telkasta Britteniä. Mukavaa päivää muillekin!

   • Seinien koko mitalta? Tommoiset seinän kokoiset ikkunat siis..varmaan sitten luonnonvaloa riittää, mutta energiatehokkuuden kannalta vähän ongelmallisempia ehkä. Olen ymmärtänyt että ikkunoiden lämmöneristyskyky on vähintään 5 kertaa huononpi kuin kiinteän seinän? Mutta en kyllä ymmärrä rakennustekniikasta tuon taivaallista, kuten ennenkin olen sanonut.

    Lehtien luku..mie luen vain puhelimesta tuoreita uutisia.

    TV tarjonta. Aika heikkoa on. Vaikka mistäs mie tiiän, kun en juurikaan sitä toosaa edes katsele. Tänään sen sijaan katsoin luurista vormula aika-ajot suorana.

    Ilmat ovat kyllä vuodenaikaan nähden lämpimät.


   • Anonyymi

    Toi on just tärkeetä ettei visko tukkaansa

    Kyl sä oot hihhiihhih


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Seinien koko mitalta? Tommoiset seinän kokoiset ikkunat siis..varmaan sitten luonnonvaloa riittää, mutta energiatehokkuuden kannalta vähän ongelmallisempia ehkä. Olen ymmärtänyt että ikkunoiden lämmöneristyskyky on vähintään 5 kertaa huononpi kuin kiinteän seinän? Mutta en kyllä ymmärrä rakennustekniikasta tuon taivaallista, kuten ennenkin olen sanonut.

    Lehtien luku..mie luen vain puhelimesta tuoreita uutisia.

    TV tarjonta. Aika heikkoa on. Vaikka mistäs mie tiiän, kun en juurikaan sitä toosaa edes katsele. Tänään sen sijaan katsoin luurista vormula aika-ajot suorana.

    Ilmat ovat kyllä vuodenaikaan nähden lämpimät.

    Käytäthän hilseshampoota


   • tähän aikaan vuodesta kanervat ovat se juttu. Itse hain paikallisesta kukkatalosta tavallisia calluna kanervia juurikin sellaisia punaruskeita. Hinnoittelu on kanervissakin absurdia. Otin 3 ja ne maksoivat enemmän kuin jos olisin ottanut calluna-kanervia 5 kpl satsin jotka olivat tarjouksessa. Myyjä koetti saada minut ostamaan 5 kpl niin olisin saanut ne halvemmalla kuin haluamani kolme kanervaa. Sanoin että otan vain 3. Jos olisin ottanut 5 kanervaa niin 2 olisin joutunut laittamaan kompostoriin saman tein. Toki olisihan siinä kassalla voinut valehdella että tässä on 5 kanervaa eikä 3 ja se olisi mennyt läpi. En vain ole sen tyylinen ihminen. Sama ilmiö näissä ota 3 maksa 2 tarjouksissa. Kun sanoo että haluan vain yhden suklaapatukan niin myyjä jopa sellaisesta suuttuu. Jos siis haluan vain 1 tai 2 suklaapatukkaa niin pitäisikö minun ottaa 3 suklaapatukkaa että lihoisin oikein paksuksi Jimmy- possuksi


   • DrWhoo kirjoitti:

    Seinien koko mitalta? Tommoiset seinän kokoiset ikkunat siis..varmaan sitten luonnonvaloa riittää, mutta energiatehokkuuden kannalta vähän ongelmallisempia ehkä. Olen ymmärtänyt että ikkunoiden lämmöneristyskyky on vähintään 5 kertaa huononpi kuin kiinteän seinän? Mutta en kyllä ymmärrä rakennustekniikasta tuon taivaallista, kuten ennenkin olen sanonut.

    Lehtien luku..mie luen vain puhelimesta tuoreita uutisia.

    TV tarjonta. Aika heikkoa on. Vaikka mistäs mie tiiän, kun en juurikaan sitä toosaa edes katsele. Tänään sen sijaan katsoin luurista vormula aika-ajot suorana.

    Ilmat ovat kyllä vuodenaikaan nähden lämpimät.

    Juu. Meillä olkkarin kahdessa ulkoseinässä on seinää just sen verran, että verhotangon ja pitkän, matalan patterin saa niihin kiinnitettyä. Kaiketi isoilla ikkunapinnoilla on jotain merkitystä lämpötalouden kannalta, mutta käsikopelolla ja joskus tehdyillä, ihan oikeilla mittauksilla ei hirmuisia eroja ole havaittu asunnon muihin kohtiin verrattuna. Kahden ikkunaruudun väli on hermeettisesti suljettu, enkä tiedä onko sillä merkitystä. Lasi itsessäänhän on kuitenkin hyvä eriste, ja paksu lasi kai vielä vähän parempi.

    Että puhelimesta luetaan uutisia! Eikös mieluummin kuunnella! Kuka nyt pienestä ruudusta viitsii tihruta, kun laajempiakin näkökenttiä on saatavilla😁. Paperilehdet maailmankartalle! Kuten aikoinaan M.A. Nummisen jänikset.


   • amummu kirjoitti:

    Juu. Meillä olkkarin kahdessa ulkoseinässä on seinää just sen verran, että verhotangon ja pitkän, matalan patterin saa niihin kiinnitettyä. Kaiketi isoilla ikkunapinnoilla on jotain merkitystä lämpötalouden kannalta, mutta käsikopelolla ja joskus tehdyillä, ihan oikeilla mittauksilla ei hirmuisia eroja ole havaittu asunnon muihin kohtiin verrattuna. Kahden ikkunaruudun väli on hermeettisesti suljettu, enkä tiedä onko sillä merkitystä. Lasi itsessäänhän on kuitenkin hyvä eriste, ja paksu lasi kai vielä vähän parempi.

    Että puhelimesta luetaan uutisia! Eikös mieluummin kuunnella! Kuka nyt pienestä ruudusta viitsii tihruta, kun laajempiakin näkökenttiä on saatavilla😁. Paperilehdet maailmankartalle! Kuten aikoinaan M.A. Nummisen jänikset.

    Papeerinen sanomalehti on hyvä tietolähde silloin kun haluaa vanhoja uutisia muistella, tuoreet on pakko lukea verkosta. Luuri on oiva väline siihen, näytöllä on portaaton zoomaus, samoin oman käsivarren avulla voi zoomata luurin (portaattomasti) joko lähemmäs tai kauemmas näkökentästä... Lisäksi ei tarvita erillistä sähkövaloa, tulee halvaksi. Jopa näköislehden lukeminen onnistuu luurilla. Siihen tarkoitukseen voin kyllä käyttää myös joko tablettia tai tietsikkaa.

    Jimmyn kanerva -gatesta sen verran, että olipa sitten huono pelisilmä myyjällä jos ei voinut myydä kolmea viiden hinnalla. Tuskin myyjiä on voitu noin hölmösti ohjeistaa?

    Ja että suklaapatukoitakin.. mie söin viimeksi kesällä palasen suklaata. Nyttemin olen vähentänyt.. ei sitä diabeetikon passaa ihan mahottomia syöpötellä. Ja onnittelen itseäni, kesän jälkeen olen jo 10 kiloa ohuempi!


   • Anonyymi
    Jimmy_Rose kirjoitti:

    tähän aikaan vuodesta kanervat ovat se juttu. Itse hain paikallisesta kukkatalosta tavallisia calluna kanervia juurikin sellaisia punaruskeita. Hinnoittelu on kanervissakin absurdia. Otin 3 ja ne maksoivat enemmän kuin jos olisin ottanut calluna-kanervia 5 kpl satsin jotka olivat tarjouksessa. Myyjä koetti saada minut ostamaan 5 kpl niin olisin saanut ne halvemmalla kuin haluamani kolme kanervaa. Sanoin että otan vain 3. Jos olisin ottanut 5 kanervaa niin 2 olisin joutunut laittamaan kompostoriin saman tein. Toki olisihan siinä kassalla voinut valehdella että tässä on 5 kanervaa eikä 3 ja se olisi mennyt läpi. En vain ole sen tyylinen ihminen. Sama ilmiö näissä ota 3 maksa 2 tarjouksissa. Kun sanoo että haluan vain yhden suklaapatukan niin myyjä jopa sellaisesta suuttuu. Jos siis haluan vain 1 tai 2 suklaapatukkaa niin pitäisikö minun ottaa 3 suklaapatukkaa että lihoisin oikein paksuksi Jimmy- possuksi

    Osin korjaan että tähän aikaan vuodesta lienee juttu puusta tippuvat lehdet jo siitä syystä että niitä ei tartte lähtee osteskelemaan

    Kohta kuluttaja asiaihmiset saavat tukuttain valituksia siitä että kauppias myi kaksi kolmen hinnalla

    ed


   • Jimmy_Rose kirjoitti:

    tähän aikaan vuodesta kanervat ovat se juttu. Itse hain paikallisesta kukkatalosta tavallisia calluna kanervia juurikin sellaisia punaruskeita. Hinnoittelu on kanervissakin absurdia. Otin 3 ja ne maksoivat enemmän kuin jos olisin ottanut calluna-kanervia 5 kpl satsin jotka olivat tarjouksessa. Myyjä koetti saada minut ostamaan 5 kpl niin olisin saanut ne halvemmalla kuin haluamani kolme kanervaa. Sanoin että otan vain 3. Jos olisin ottanut 5 kanervaa niin 2 olisin joutunut laittamaan kompostoriin saman tein. Toki olisihan siinä kassalla voinut valehdella että tässä on 5 kanervaa eikä 3 ja se olisi mennyt läpi. En vain ole sen tyylinen ihminen. Sama ilmiö näissä ota 3 maksa 2 tarjouksissa. Kun sanoo että haluan vain yhden suklaapatukan niin myyjä jopa sellaisesta suuttuu. Jos siis haluan vain 1 tai 2 suklaapatukkaa niin pitäisikö minun ottaa 3 suklaapatukkaa että lihoisin oikein paksuksi Jimmy- possuksi

    Olisithan sinä voinut ne kaksi yli jäävää pistää vaikka porttisi pieleen, tai autosi takaikkunalle.

    Jonkin sortin kanervia minäkin taas meinaan ottaa talvisiksi silmäniloiksi. En kylläkään ole yhtään katsellut hintoja, jotka varmaan nousseet, kuten kaikkien muidenkin tavaroiden ja tuotteiden. Kun mainoslauseita venkslaillaan tarpeeksi, niin joku saattaa mennä halpaan ja ostaakin kaksi kolmen hinnalla.


   • Anonyymi
    amummu kirjoitti:

    Juu. Meillä olkkarin kahdessa ulkoseinässä on seinää just sen verran, että verhotangon ja pitkän, matalan patterin saa niihin kiinnitettyä. Kaiketi isoilla ikkunapinnoilla on jotain merkitystä lämpötalouden kannalta, mutta käsikopelolla ja joskus tehdyillä, ihan oikeilla mittauksilla ei hirmuisia eroja ole havaittu asunnon muihin kohtiin verrattuna. Kahden ikkunaruudun väli on hermeettisesti suljettu, enkä tiedä onko sillä merkitystä. Lasi itsessäänhän on kuitenkin hyvä eriste, ja paksu lasi kai vielä vähän parempi.

    Että puhelimesta luetaan uutisia! Eikös mieluummin kuunnella! Kuka nyt pienestä ruudusta viitsii tihruta, kun laajempiakin näkökenttiä on saatavilla😁. Paperilehdet maailmankartalle! Kuten aikoinaan M.A. Nummisen jänikset.

    Paperikartat - oho eiku paperilehdet ihan siis maailmankartalle vaatii pöljä joka on tippunut täysin jo kartalta


   • DrWhoo kirjoitti:

    Papeerinen sanomalehti on hyvä tietolähde silloin kun haluaa vanhoja uutisia muistella, tuoreet on pakko lukea verkosta. Luuri on oiva väline siihen, näytöllä on portaaton zoomaus, samoin oman käsivarren avulla voi zoomata luurin (portaattomasti) joko lähemmäs tai kauemmas näkökentästä... Lisäksi ei tarvita erillistä sähkövaloa, tulee halvaksi. Jopa näköislehden lukeminen onnistuu luurilla. Siihen tarkoitukseen voin kyllä käyttää myös joko tablettia tai tietsikkaa.

    Jimmyn kanerva -gatesta sen verran, että olipa sitten huono pelisilmä myyjällä jos ei voinut myydä kolmea viiden hinnalla. Tuskin myyjiä on voitu noin hölmösti ohjeistaa?

    Ja että suklaapatukoitakin.. mie söin viimeksi kesällä palasen suklaata. Nyttemin olen vähentänyt.. ei sitä diabeetikon passaa ihan mahottomia syöpötellä. Ja onnittelen itseäni, kesän jälkeen olen jo 10 kiloa ohuempi!

    Itsekin olen kesän jälkeen laihtunut noin 4 kg, vaikka en ole säännöstellyt syömistäni millään tavalla. Päinvastoin olen alkanut syömään jälkkäreitä esim kiisseleitä, joita en ole ennen harrastanut ja ostanut jälkiruuaksi myös esim porkkanakakkua taikka suklaavohveleita.

    Liekö jatkuvat flimmerit laihduttavat? Tänäkin aamuna lepopulssi 126.


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Papeerinen sanomalehti on hyvä tietolähde silloin kun haluaa vanhoja uutisia muistella, tuoreet on pakko lukea verkosta. Luuri on oiva väline siihen, näytöllä on portaaton zoomaus, samoin oman käsivarren avulla voi zoomata luurin (portaattomasti) joko lähemmäs tai kauemmas näkökentästä... Lisäksi ei tarvita erillistä sähkövaloa, tulee halvaksi. Jopa näköislehden lukeminen onnistuu luurilla. Siihen tarkoitukseen voin kyllä käyttää myös joko tablettia tai tietsikkaa.

    Jimmyn kanerva -gatesta sen verran, että olipa sitten huono pelisilmä myyjällä jos ei voinut myydä kolmea viiden hinnalla. Tuskin myyjiä on voitu noin hölmösti ohjeistaa?

    Ja että suklaapatukoitakin.. mie söin viimeksi kesällä palasen suklaata. Nyttemin olen vähentänyt.. ei sitä diabeetikon passaa ihan mahottomia syöpötellä. Ja onnittelen itseäni, kesän jälkeen olen jo 10 kiloa ohuempi!

    Taas oot eksyksissä. Vanhoja uutisia voi lukea verkosta

    ed


   • DrWhoo kirjoitti:

    Papeerinen sanomalehti on hyvä tietolähde silloin kun haluaa vanhoja uutisia muistella, tuoreet on pakko lukea verkosta. Luuri on oiva väline siihen, näytöllä on portaaton zoomaus, samoin oman käsivarren avulla voi zoomata luurin (portaattomasti) joko lähemmäs tai kauemmas näkökentästä... Lisäksi ei tarvita erillistä sähkövaloa, tulee halvaksi. Jopa näköislehden lukeminen onnistuu luurilla. Siihen tarkoitukseen voin kyllä käyttää myös joko tablettia tai tietsikkaa.

    Jimmyn kanerva -gatesta sen verran, että olipa sitten huono pelisilmä myyjällä jos ei voinut myydä kolmea viiden hinnalla. Tuskin myyjiä on voitu noin hölmösti ohjeistaa?

    Ja että suklaapatukoitakin.. mie söin viimeksi kesällä palasen suklaata. Nyttemin olen vähentänyt.. ei sitä diabeetikon passaa ihan mahottomia syöpötellä. Ja onnittelen itseäni, kesän jälkeen olen jo 10 kiloa ohuempi!

    Eräs sukulaisnainen on niin luurin lumoissa, että katselee illalla sängyssä sillä telkkariakin ! Ei tulisi mieleenikään. Hän on ihminen, joka kärsii mm. unettomuudesta. Asiantuntijat sanovat, että kaikenlaisten ruutujen sininen väri voi vaikuttaa nukkumiseenkin, epäedullisesti.

    Onkos sinusta kohta enää mitään jäljellä, kun tommoisen määrän jo olet itsestäsi kadottanut - nykyään on muuten muotia etsiä itseään. Ainakin sitten kannattaa vähän toppuutella, kun rautakangen taakse seisoman asettuessasi katsojalle näkyvät vain korvasi.


   • Calvados kirjoitti:

    Itsekin olen kesän jälkeen laihtunut noin 4 kg, vaikka en ole säännöstellyt syömistäni millään tavalla. Päinvastoin olen alkanut syömään jälkkäreitä esim kiisseleitä, joita en ole ennen harrastanut ja ostanut jälkiruuaksi myös esim porkkanakakkua taikka suklaavohveleita.

    Liekö jatkuvat flimmerit laihduttavat? Tänäkin aamuna lepopulssi 126.

    Hurja on sinunkin laihtumisesi tahti. Olen kyllä ymmärtänyt, että olet enempi hoikka kuin pulska, joten mistä enää voit laihtua. Proteiinin saannista varmaan kannattaa sinunkin pitää entistä paremmin huolta.

    Tuo pulssilukemasikin tuntuu kuulostaa hurjalta. Eikö siihen nyt mitään lääkettä löydy! Jotenkin tuntuu, että tuollainen lukema jo ruokkii itseäään. Ainakin itse jännittäisin sitä, ja siitähän sydän vain äitiyisi.

    Jälkiruokia minäkin nykyään välillä teen. Siippa tykkää ja itsekin niitä sitten ainakin maistelen. Meillä ei oikein koskaan ole jälkkäreihin panostettu, silloinkaan kun pojat vielä kotona olivat. Yleensä kaikilla on aina mahat täynnä eturuoan jälkeen. Kiisselit ovat siitä hyviä, että niitä voi syödä mihin aikaan tahansa. Taidanpas tästä pistääkin mustikkasopan tulemaan. Keitin siipalle illaksi kauramannapuuroa, ja sen kanssa mustikkasoppa onkin poikaa. Eiku miesoletettua😉


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paperikartat - oho eiku paperilehdet ihan siis maailmankartalle vaatii pöljä joka on tippunut täysin jo kartalta

    Ja toinen pöljä jäänyt kartallaan pyöriskelemään yhteen pisteeseen, mistä ei pääse eikä näe ulos vaikka itkis ja pissais.


   • amummu kirjoitti:

    Eräs sukulaisnainen on niin luurin lumoissa, että katselee illalla sängyssä sillä telkkariakin ! Ei tulisi mieleenikään. Hän on ihminen, joka kärsii mm. unettomuudesta. Asiantuntijat sanovat, että kaikenlaisten ruutujen sininen väri voi vaikuttaa nukkumiseenkin, epäedullisesti.

    Onkos sinusta kohta enää mitään jäljellä, kun tommoisen määrän jo olet itsestäsi kadottanut - nykyään on muuten muotia etsiä itseään. Ainakin sitten kannattaa vähän toppuutella, kun rautakangen taakse seisoman asettuessasi katsojalle näkyvät vain korvasi.

    Sininen väri? Höh, toki jokainen valistunut käyttäjä käyttää iltasella sinivalosuodatinta. Sehän ollut ainakin anroidissa vuosia. Sen kun ajastaa päälle, ruutu muuttuu määrättynä aikana ihan eri väriseksi, lämpimän punertavaksi.

    Ja juu, kyllä taas sopii entiset ahtaaksi käyneet kledjut päälle kuin mannekiinille.
    Liiallista laihuutta en vielä pelkää, miullahan on se Raumalainen tuttava joka on suomen laihin mies, eli kutakuinkin pulkannarun paksuinen. Sitten kun olen sitä luokkaa, alan taas popsia suklaatakin.


   • amummu kirjoitti:

    Hurja on sinunkin laihtumisesi tahti. Olen kyllä ymmärtänyt, että olet enempi hoikka kuin pulska, joten mistä enää voit laihtua. Proteiinin saannista varmaan kannattaa sinunkin pitää entistä paremmin huolta.

    Tuo pulssilukemasikin tuntuu kuulostaa hurjalta. Eikö siihen nyt mitään lääkettä löydy! Jotenkin tuntuu, että tuollainen lukema jo ruokkii itseäään. Ainakin itse jännittäisin sitä, ja siitähän sydän vain äitiyisi.

    Jälkiruokia minäkin nykyään välillä teen. Siippa tykkää ja itsekin niitä sitten ainakin maistelen. Meillä ei oikein koskaan ole jälkkäreihin panostettu, silloinkaan kun pojat vielä kotona olivat. Yleensä kaikilla on aina mahat täynnä eturuoan jälkeen. Kiisselit ovat siitä hyviä, että niitä voi syödä mihin aikaan tahansa. Taidanpas tästä pistääkin mustikkasopan tulemaan. Keitin siipalle illaksi kauramannapuuroa, ja sen kanssa mustikkasoppa onkin poikaa. Eiku miesoletettua😉

    Joo, se on tää ihmisen psyyke kummallinen. Miekiin, rauhallinen ja vakaa mies hermoilen jotenkin esim verenpaineen mittausta siinä määrin, että lukemat saattavat ainakin aluksi olla mitä tahansa. Homma menee niin, että kun aloitan mittauksen, totean että olen nyt erittäin levollinen, pulssi siinä 60. Mutta annas olla, heti kun laitan mittarin paikoilleen ja yritän olla rauhallinen kuin viilipytty, kuitenkin ensimmäisessä mittauksessa pulssi hakkaa yli 80. Ja verenpainelukemat aivan liian ylhäällä. Sitten kun vain istun ja jatkan mittaamista monta kertaa, huomaan että paineet ja pulssit alkavat laskea. Tämä huomio rauhoittaa oloa, ja lopulta lukemat ovat alle 130/80. Noin suunnilleen.


   • Anonyymi
    amummu kirjoitti:

    Eräs sukulaisnainen on niin luurin lumoissa, että katselee illalla sängyssä sillä telkkariakin ! Ei tulisi mieleenikään. Hän on ihminen, joka kärsii mm. unettomuudesta. Asiantuntijat sanovat, että kaikenlaisten ruutujen sininen väri voi vaikuttaa nukkumiseenkin, epäedullisesti.

    Onkos sinusta kohta enää mitään jäljellä, kun tommoisen määrän jo olet itsestäsi kadottanut - nykyään on muuten muotia etsiä itseään. Ainakin sitten kannattaa vähän toppuutella, kun rautakangen taakse seisoman asettuessasi katsojalle näkyvät vain korvasi.

    Ei jumalauta on sulla taas juttua suvusta. Tuota se teettää ja vain ääliö ei siis löydä edes itseään - paitsi peilistä


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Sininen väri? Höh, toki jokainen valistunut käyttäjä käyttää iltasella sinivalosuodatinta. Sehän ollut ainakin anroidissa vuosia. Sen kun ajastaa päälle, ruutu muuttuu määrättynä aikana ihan eri väriseksi, lämpimän punertavaksi.

    Ja juu, kyllä taas sopii entiset ahtaaksi käyneet kledjut päälle kuin mannekiinille.
    Liiallista laihuutta en vielä pelkää, miullahan on se Raumalainen tuttava joka on suomen laihin mies, eli kutakuinkin pulkannarun paksuinen. Sitten kun olen sitä luokkaa, alan taas popsia suklaatakin.

    Se on charmikasta olla anorektikko mutta jos oot pulkan narun vahvuinen niin syytä itseäsi jos ammu ei huomaa ja tekee itselleen sinusta hirttoköyden

    ed


   • DrWhoo kirjoitti:

    Sininen väri? Höh, toki jokainen valistunut käyttäjä käyttää iltasella sinivalosuodatinta. Sehän ollut ainakin anroidissa vuosia. Sen kun ajastaa päälle, ruutu muuttuu määrättynä aikana ihan eri väriseksi, lämpimän punertavaksi.

    Ja juu, kyllä taas sopii entiset ahtaaksi käyneet kledjut päälle kuin mannekiinille.
    Liiallista laihuutta en vielä pelkää, miullahan on se Raumalainen tuttava joka on suomen laihin mies, eli kutakuinkin pulkannarun paksuinen. Sitten kun olen sitä luokkaa, alan taas popsia suklaatakin.

    Juu, kyllä sinivaloa voi häivyttää (paitsi ehkä hieman vaikeammin, jos se tulee ikkunan alle vilkkumaan;), mutta moniko niitä asetuksia viitsii säädellä yhden vaivaisen värin takia. Tutkimusten mukaan ihmisillä on nykyään paljon uniongelmia, mutta semmoista tutkimusta en ole nähnyt - tai ei ehkä ole vain sattunut silmään - missä vartavasten pääasiana olisi sinivalon vaikutus niihin. Nukkumiseen voi vaikuttaa "vain" se, että päivät pitkät tuijotetaan jotain liikkuvaa kuvaa ruudulla, eikä edes illalla rauhoiteta näkymää. Ennen vanhaan puhuttiin, että nk. möllöttäminen on ihmiselle terveellistä. Se taitaa kyllä digimaailmassa olla vanhanaikaista.


   • amummu kirjoitti:

    Juu, kyllä sinivaloa voi häivyttää (paitsi ehkä hieman vaikeammin, jos se tulee ikkunan alle vilkkumaan;), mutta moniko niitä asetuksia viitsii säädellä yhden vaivaisen värin takia. Tutkimusten mukaan ihmisillä on nykyään paljon uniongelmia, mutta semmoista tutkimusta en ole nähnyt - tai ei ehkä ole vain sattunut silmään - missä vartavasten pääasiana olisi sinivalon vaikutus niihin. Nukkumiseen voi vaikuttaa "vain" se, että päivät pitkät tuijotetaan jotain liikkuvaa kuvaa ruudulla, eikä edes illalla rauhoiteta näkymää. Ennen vanhaan puhuttiin, että nk. möllöttäminen on ihmiselle terveellistä. Se taitaa kyllä digimaailmassa olla vanhanaikaista.

    Unettomuuteen voi olla vaikka minkälaisia syitä. Itekkin kyllä vanhemmiten olen alkanut nukkumaan hyvin levottomasti. Ja hyvä uni kuitenkin korreloi vahvasti siihen miten voi.

    Erilaisten ruutujen jatkuva tuijottelu ei taatusti ole terveellistä. Itsekin töitteni takia käytännössä tuijotan tietsikan ruutua päivät pitkät, ja vielä luurin ruutua illat pitkät. Ja tätähän on jatkunut jo ties kuinka kauan. En edes muista aikoja ennen ruutuja. Mitähän sitä tehtiin ennen kuin oli Flooraa..eikun siis tietomakoneita ynnä muita tikitaalisia ihmevekottimia.

    Ja mitä tulee sinivalosuodattimen käyttöön, kyse ei ole säätöjen "hakemisesta" vaan yksinkertaisesti että klikkaa toiminnan päälle ja määrää ajat milloin alkaa jo loppuu. Nääs, ei ole kovin monimutkaisia juttuja nää.


   • DrWhoo kirjoitti:

    Unettomuuteen voi olla vaikka minkälaisia syitä. Itekkin kyllä vanhemmiten olen alkanut nukkumaan hyvin levottomasti. Ja hyvä uni kuitenkin korreloi vahvasti siihen miten voi.

    Erilaisten ruutujen jatkuva tuijottelu ei taatusti ole terveellistä. Itsekin töitteni takia käytännössä tuijotan tietsikan ruutua päivät pitkät, ja vielä luurin ruutua illat pitkät. Ja tätähän on jatkunut jo ties kuinka kauan. En edes muista aikoja ennen ruutuja. Mitähän sitä tehtiin ennen kuin oli Flooraa..eikun siis tietomakoneita ynnä muita tikitaalisia ihmevekottimia.

    Ja mitä tulee sinivalosuodattimen käyttöön, kyse ei ole säätöjen "hakemisesta" vaan yksinkertaisesti että klikkaa toiminnan päälle ja määrää ajat milloin alkaa jo loppuu. Nääs, ei ole kovin monimutkaisia juttuja nää.

    Säätö mikä säätö! Minulle riittää (akkuakin säästävä) näytön tumma teema, joka on päällä illasta aamuun. En sitäkään tarvitsisi, kun en iltaisin, yöstä puhumattakaan luuria käytä paitsi poikkeustapauksessa. Mutku semmoinen säätö oli valittavissa, niin eiku painamaan nappia. Iltasudokujeni ja -ristikoideni ruudut eivät liiku eivätkä hohda sini- eivätkä mitään muutakaan valoa;). Minulla sen sijaan niitä tehdessäni on kynä, jonka toisessa päässä on pieni fikkari🤣


   • amummu kirjoitti:

    Säätö mikä säätö! Minulle riittää (akkuakin säästävä) näytön tumma teema, joka on päällä illasta aamuun. En sitäkään tarvitsisi, kun en iltaisin, yöstä puhumattakaan luuria käytä paitsi poikkeustapauksessa. Mutku semmoinen säätö oli valittavissa, niin eiku painamaan nappia. Iltasudokujeni ja -ristikoideni ruudut eivät liiku eivätkä hohda sini- eivätkä mitään muutakaan valoa;). Minulla sen sijaan niitä tehdessäni on kynä, jonka toisessa päässä on pieni fikkari🤣

    Tä, tekeekö joku sudokuja tai ristikoita vielä papeerisena, kuten tehtiin muinaisaikoina? Noitahan saa pilvin pimein luurin näytölle ilmaatteks. Sitten vain sinivalosuodatin päälle ja vällyjen väliin klikkailemaan..
    Mie puolestani yleensä kuuntelen vähän parempaa musiikkia kuulokkeilla ennen unen tuloa.

    Teitillä on varmaan vielä päreetkin seinän raossa valasimena?

    Meillä sensijaan on moderni sähkösauna, johon pikapuoliin ollaan menossa.


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Tä, tekeekö joku sudokuja tai ristikoita vielä papeerisena, kuten tehtiin muinaisaikoina? Noitahan saa pilvin pimein luurin näytölle ilmaatteks. Sitten vain sinivalosuodatin päälle ja vällyjen väliin klikkailemaan..
    Mie puolestani yleensä kuuntelen vähän parempaa musiikkia kuulokkeilla ennen unen tuloa.

    Teitillä on varmaan vielä päreetkin seinän raossa valasimena?

    Meillä sensijaan on moderni sähkösauna, johon pikapuoliin ollaan menossa.

    Tietsikalla/luurilla sudokun teko on huijuuta, siinä saa apua, voi käyttää "kumia" ja muuta fuskua. Olen kokeillut. Sudoku pitää tehdä paperille, kuulakärkikynällä ja vain vaikeusastetta vaikea ja siitä ylöspäin.

    Hiljainen nettimusiikki (ei spotify) meilläkin tuutii uneen; rauhaisaa klassista, pianoa.

    Kyllä meillä on ihan sähkölamppu siinä hirren raossa, ja usein käytän sitä kynän päässä olevaa fikkaria avuksi. Sitä tarvitaan myös HS:n ja sen kuukausiliitteen ristikoissa; kuvat ovat niissä niin surkeat, että muuten niistä ei saa selvää.

    Ja sauna meillä lämmitetään ihan uusmaalaisella puulla, koivua tai mäntyä. Hyvät oli äskenkin löylyt, eikä sähköyhtiö nettoa niistä senttiäkään.
    am


  • Anonyymi

   Lukeminen kannattaa aina

   Hihhiihhih ja hihitykseni perustuu juuri kuuntelemaani Ylen kyldyyricoctailiin siis viite : YLE kanava 1 klo 13-13:30

  • Anonyymi

   Nyt kun telkusta ei tuu mitään niin katson kuitenkin ykkösen turkisvaltakunnan ja muistelen lämmöllä Kurvisen ( kesKUSTA ) toteamista ettei tarhaajia unohdeta. Nyt vaan pitäisi saada silakan koko kasvamaan

   kesKUSTA on silakan asialla

   • Anonyymi

    Kuvottava ja oksettava ohjelma

    Kun muualla kyseenalaistetaan turkistarhaus niin Suami kulkee jälleen kerran omia polkujaan ja kehuu olevansa eläimiä kunnioittava maa koska täällä on paljon rakkejakin

    ed


  • turkistarhaus on tietenkin täysin tarpeetonta. Lämpimät (ja muodikkaat) vaatteet saadaan kasvikunnan kuiduista ja lampaanvillastakin. Ilmakehän turmeleminen ja saastuttaminen on myös tarpeetonta. Kyse on ensijassa eettismoraalinen. Toisaalta on myös niin että ihmiskunnan aika on muutenkin jo täysin ehtoopuolella. Ihmiskunnan ja ihmislajin säilymisen näkökulmasta ilmastonsuojelulla ei ole enää mitään merkitystä. Liekö koskaan ollutkaan. Maailman ja ympäristön muuttumista kykenemme vain seuraamaan ja kauhistelemaan. Radikaaleillakin suojelutoimilla lisäaikaa voidan ostaa max 50 vuotta lisää. Ihmislajilla on aikaa jäljellä sellaiset 100-150 vuotta. Laji kehittyi liian älykkääksi ja alkoi tavoittelemaan itsellensä materialistista kuolemattomuutta. /Jimmy

   • Turkustarhauksesta samaa mieltä, ei kuulu nykyaikaan.

    Pessimisti on miekiin, mutta en ihan noin pessimisti. Laitetaan nyt yksi nolla noihin lukuihin lisää, niin kenties sitten alkaa ihmiskunnan aika olla vähissä.

    Toisaalta olen myös uskovainen, uskon ihmisen teknologiaan. Eli voi olla mahdollista saavuttaa teknologian taso, jolla ratkaistaan mikä tahansa ongelma. Ehkä edes science fictiomainen ajatus toisille planeetoille muuttamisesta tms ei ole täysin mahdoton ajatus.

    Mutta mutta, juuri nyt tässä ajassa ei näytä ihmiskunnan tulevaisuus hyvältä. Tuleeko niskaan ydinpommi, vai tuhoaako meidät sitä ennen luontokato..?


  • Tässä sitä vain katsotaan luurin ruudulta HD tasoista kuvaa Jaappanin vormuloista.
   Tosin kisa nyt keskeytetty sateen takia.

   Vähän oli vilpoinen yö, nyt 4 ja aurinkoista.

   Ei taida olla ihan lähiaikoina tarvetta talvikummeille. Meikä on vuosia käyttänyt pelkkiä kitkoja, mutta tossa nyky kotterossa tuli auton mukana sekä suvi että nastakummit. Joskus ennen ostin uuden auton parin kolmen vuoden välein, nykyisin ostan vähän käytetyn neljän viiden vuoden välein. Olen joko köyhtynyt tai viisastunut? Leasing autojakin nykyään on saatavana siedettävillä hinnoilla, meikällähän olis mahdollisuus liisata auto virmalle tai sitten yksityisleasingina ihan itelleni. Arvonlisäverokikkailuakaan en oikein voi harrastaa, kun niitä vähennyksiä voi tehdä vain pakuista. En tarvitte senmoista.

  • Nyt kyllä hiljensivät puosu ja who minutkin - harmittaa mutta ei charmita pätkääkään. Ei sopinut tuo nyt tähän, mutta hällä välii ja se se vasta asenne olisikin. Täytyypä miettiä, mutta ei nyt sentään uskoa, sillä ainahan niitä uskoja puhdistetaan ja teesejä seinille lyödään

   Ny tartten kaffetta ison mukin, mutta sen jälkeen en kyllä verenpainetta mittaa

  • Moderni sähkökius vai puukiuas?

   Tarviinko saunaa vai en?

   Onko sauna suamalainen vai ruottalainen?

   Putiini pisti pohtimaan ehkä. Jotkut. Myös tietty minutkin. Koko kriisissä eli energiakriisissä olen kulkenut polun eli ensin kirosin vattenfallin, sitten kuuntelin, sitten mietin ja vihdoin viimein taas onnittelin itseäni eli käsittelen asiaa vähän samalta kantilta tarviinko tomaattia vai en. Tää ei oo eettismoraalinen kysymys, kun ehkä pikkasen. Mieluummin siis "tarviiko vai ei" kysymys, mutta tuohan on jo liian vaikea kysymys korkeakoulutetuillekin.

   Tilastostani katsoin äsken syyskuuta 2022 edellisen kerran saunareissumme. Viikonloppua jolloin napero tuli kylään ja yläkertaan 23.9.22 yksi patteri 17 ja lauantaina saunaan eli se vihreä kertoo saunapäivän kWh kulutuksemme.
   https://urly.fi/2Pbv Ja sunnuntaina napero lähti kotiin. Naperon isä on jo oppinut kasvatukseni tuloksena, että jos sauna on valmis, niin silloin sitten mennään ei meinata.

   • Meillä 9 kWh runsaskivinen kiuas, puolen tunnin lämmitys riittää koko saunomisen ajaksi. Eli meillä nyt sähkön hinta noin 15 c/kWh, tekee noin 67 centtiä per saunominen. Kallista vai halpaa? No miten sen nyt ottaa..Moraalitonta käyttää sähköä tuollaiseen näinä aikoina? No miten sen nyt ottaa...

    Laskin muuten tuossa että yhdestä kahvipaketista tulee jotain 65 kupillista kahvia. Nesteen kahviossa kupillisen hinta 2.50 kuppi. Eli siitä tulee yhteensä 162.50 €. Oletettavasti huoltamo ostaa kahvinsa tukusta, maksaa siitä paljon alle kaupan hinnan. Melkoinen kate siis? Moraalitonta riistoako? Vai tervettä yritystoimintaa?


   • myllynkivi
    DrWhoo kirjoitti:

    Meillä 9 kWh runsaskivinen kiuas, puolen tunnin lämmitys riittää koko saunomisen ajaksi. Eli meillä nyt sähkön hinta noin 15 c/kWh, tekee noin 67 centtiä per saunominen. Kallista vai halpaa? No miten sen nyt ottaa..Moraalitonta käyttää sähköä tuollaiseen näinä aikoina? No miten sen nyt ottaa...

    Laskin muuten tuossa että yhdestä kahvipaketista tulee jotain 65 kupillista kahvia. Nesteen kahviossa kupillisen hinta 2.50 kuppi. Eli siitä tulee yhteensä 162.50 €. Oletettavasti huoltamo ostaa kahvinsa tukusta, maksaa siitä paljon alle kaupan hinnan. Melkoinen kate siis? Moraalitonta riistoako? Vai tervettä yritystoimintaa?

    Moraalitonta vai ei ?

    Tsiisus, ei jaksa - kouluissa olisi hyvä ensin opettaa juurta jaksaen kulutuksen merkitystä ja tarpeellisuutta ja sitten poistaa uskonto kokonaan ja tilalle moraalifilosofia

    Tuohon bensa-aseman kokonaistalouteen yrittäjän näkövinkkelistä en osaa vastata. Tankkaan pelkästään. Kahviin alan saada sellaista "otetta" että muki ensin vaihdettava kuppiin ja sitten kuppi kerrallaan ja sitten joka toinen kuppi kerrallaan. Mutte kyllä myönnän, minulla menee kuppi nurin aika helekutin monta kertaa


   • DrWhoo kirjoitti:

    Meillä 9 kWh runsaskivinen kiuas, puolen tunnin lämmitys riittää koko saunomisen ajaksi. Eli meillä nyt sähkön hinta noin 15 c/kWh, tekee noin 67 centtiä per saunominen. Kallista vai halpaa? No miten sen nyt ottaa..Moraalitonta käyttää sähköä tuollaiseen näinä aikoina? No miten sen nyt ottaa...

    Laskin muuten tuossa että yhdestä kahvipaketista tulee jotain 65 kupillista kahvia. Nesteen kahviossa kupillisen hinta 2.50 kuppi. Eli siitä tulee yhteensä 162.50 €. Oletettavasti huoltamo ostaa kahvinsa tukusta, maksaa siitä paljon alle kaupan hinnan. Melkoinen kate siis? Moraalitonta riistoako? Vai tervettä yritystoimintaa?

    "Eli meillä nyt sähkön hinta noin 15 c/kWh"

    Suunnilleen sama siis vuoteen 2024. Jessus, kun mietin taas tekniikan tuloa eli jos ja kun mahdollisesti siirrymme pörssisähköön, niin sittenkö se sähköinen vemputin eli hilavitkutin siellä sähkökaapissa automaattisesti etsii ne halvan sähkön ajat eli yöllä yksi tunti ja sitten se lataa kaikki yhden tunnin ajan lattialämmitykset, lämpimän veden ja patterit päälle ja sittenpä äkkiä nousee se yhden tunnin sähkönhintakin pilviin. Ja nyt kun ne veikkaavat jopa talvella sähkökatkoksia, niin ite veikkaan sitä, että kotivakuutukset korvaavat pakastinten ja jääkaappien kompressorien uusimiset ja korjaamiset ja sama juttu muuten ilmalämpöpumpuissakin

    Taitaa olla niin, jollei sähkömarkkinoita saada järkättyä näillä näkymin, niin ties vaikka usalaisessa vankilassakin saatetaan luopua sähkötuolin käytöstä. Entä naiset? Joutuvatko he kihartamaan hiuksensa yöllä? Ai ni, onhan papiliottejakin


  • Who : "uskon ihmisen teknologiaan"

   Aivan pieneltä osalta minäkin, mutta pääasia eli millaista teknologiaa ja mihin ja miksi onkin sitten mielenkiintoinen kysymys. Rajoitteitahan ei saa laittaa, koska olemme "vapaita" ihmisiä. Ja lisäksi uskovaisia siihen, että kunhan kierrätämme, niin olemme siten keksineet ikiliikkujan eli energian häviämättömyys ja aineen ja kaiken häviämättömyys . . . Ja ns. viisas ihminen on juuri se ihminen, joka käy koulua mahdollisimman pitkälle ja ratkaisee jopa ihmisen iän ja vanhenemisen salaisuudet, mustat aukot ja kvantit ja atomien törmäykset ja puolijohteet ja mutta jarruttaa se ei nyt vaan osaa eikä tyytyä, sillä sehän on kuin menisi kivikaudelle. Ja mikä parasta puolustautumista tilanteisiin, että jokainenhan me näitä tarvitsemme ja jos emme kuluta niin kysellään nyt ainakin kuluttajien luottamusta ja hyvin menee, jos on luottamusta. Ylläksellä kuulemma on jo luottamusta

   "Paras" toteamus taas jälleen kerran Ylen ohjelmassa Eränkävijät eräältä eränkävijältä, joka kantaa jousta ja hakkaa kivellä kipinää ja kertoo, että nyt kun on nurjat ajat, niin jokaisen on hyvä harrastaa selviytymistä. Ja sitten se "loistava" lause siellä teltassa vai oliko se nuotiolla, että tätä vapautta ei voita mikään. Hyi helevata moisia vapauksia

   • Käytin sanaa "uskovainen", eli siis teknologiauskovainen juuri siinä mielessä, että uskon - en tiedä - sen olevan tien joka voi mahdollistaa oman lajimme selviämisen siltä tuholta mikä vääjäämättömältä näyttää.

    Toisaalta tähän sisältyy eräänlainen paradoksi, koska samoista syistä kun ihmiskunta voi pelastua, se voi myös tuhoutua.


   • DrWhoo kirjoitti:

    Käytin sanaa "uskovainen", eli siis teknologiauskovainen juuri siinä mielessä, että uskon - en tiedä - sen olevan tien joka voi mahdollistaa oman lajimme selviämisen siltä tuholta mikä vääjäämättömältä näyttää.

    Toisaalta tähän sisältyy eräänlainen paradoksi, koska samoista syistä kun ihmiskunta voi pelastua, se voi myös tuhoutua.

    Oonks mä taas sortanu uskovaisii?

    Paradoksi on laajalle levinnyt ja kattaa kohta kaiken inhimillisen toimen . Siis sekinkö on paradoksi, jos lopettaa kuluttamisen, niin tulee nälkä ja vilu ja ihminen kuolee. Jos lopettaa lasten tehtailun niin tulee vilu ja nälkä ja ei oo hoivaajia enää ja jos taas jossain ei lopetata tehtailua, niin siellä se nälkä kans vie, mutta ehkä ei vilu vaan kuivuus

    Tässä ehkäpä tämän sunnuntain istumisia ja sillä eli tällä aikaa vaimo toi kassillisen suppilovahveroita. Ite heitän nyt kalikat uuniin, haistan eli haistaisin rappusilla hetken syksyä, jos hajuaisti toimisi


  • Vapaus on ainakin itselläni se, että on sen verran rahaa, että saan ruokaa kaupasta ja pystyn maksamaan vuokran, ettei tarvitse teltassa tai kadulla asua.

   Luin eilen jutun siitä nuoresta miehestä joka muutti Lappiin askeettisiin oloihin Helsingistä. Talossa ei ole mukavuuksia, joutuu raahaamaan veden joesta tynnyreissä ja peseytymään siinä jäiden seassa. Se on hänen vapautensa. Kuka nauttii mistäkin.

   • Toihan onkin mielenkiintoinen kysymys mitä on vapaus. Toiselle juuri sitä että on riittävästi tuloja itselleen siedettävän elintason ylläpitämiseksi. Toisaalta taas niiden tulojen hankkimiseksi on (tai on ollut) pakotettu tekemään töitä. Sehän taas on melkoisesti vapautta rajoittava tekijä? Tällaisia "vapautta" rajoittavia, "pakollisia" asioita on ihmisen elämässä vaikka kuinka paljon.

    Toiselle vapaus taas voi merkitä esim "oravapyörästä" poistumista ja yhteiskunnan ulkopuolella omin ehdoin elämistä. Tai siis jonkinlaista pyrkimystä sellaiseen, romantillista vapauden kaihoa.. Tämähän tuskin on mahdollista, kukaan ei pärjää elämässään kovin pitkään kokonaan ilman järjestäytyneen yhteiskunnan systeemejä. Ei edes lapin perukoille pakoon pahaa maailmaa muuttava erakko.

    Sitten vielä kokonaan oma lukunsa on ihmisen mielen vapaus. Kuka on minkäkinlaisen ajattelun vanki.


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Toihan onkin mielenkiintoinen kysymys mitä on vapaus. Toiselle juuri sitä että on riittävästi tuloja itselleen siedettävän elintason ylläpitämiseksi. Toisaalta taas niiden tulojen hankkimiseksi on (tai on ollut) pakotettu tekemään töitä. Sehän taas on melkoisesti vapautta rajoittava tekijä? Tällaisia "vapautta" rajoittavia, "pakollisia" asioita on ihmisen elämässä vaikka kuinka paljon.

    Toiselle vapaus taas voi merkitä esim "oravapyörästä" poistumista ja yhteiskunnan ulkopuolella omin ehdoin elämistä. Tai siis jonkinlaista pyrkimystä sellaiseen, romantillista vapauden kaihoa.. Tämähän tuskin on mahdollista, kukaan ei pärjää elämässään kovin pitkään kokonaan ilman järjestäytyneen yhteiskunnan systeemejä. Ei edes lapin perukoille pakoon pahaa maailmaa muuttava erakko.

    Sitten vielä kokonaan oma lukunsa on ihmisen mielen vapaus. Kuka on minkäkinlaisen ajattelun vanki.

    Mielen vapaus onkin yhtä mielenkiintoinen kuin ajatuksen vapaus näin äkkipäätään aateltuna.

    Mielen vapautta on yltäkyllin, sillä Suomessakin näitä mielipuolia oli viime gallupissa 17.1 % ja Italiassa kohta koko kansa

    Liikkumisvapauttahan rajoitettiin tässä aikanaan ja sehän sitten pisti mökkiläiset etsimään porteista aukkoja. Nyt se 17.1 % rajoittaisi pois ensin ruotsin kielen ja sitten aita Tornionjokilaaksoon ja Afrikan rannoille. Mahdollista ukrainalaista oligarkkia tai muuten vaan mukavasti korruptiota harrastavaa sen sijaan hhihhihhih ja mikä törkeitä

    täälläkin vallalla oli autoilijoiden liikkumisvapauden turvaaminen ja uhkana olivat elokapinalaiset

    ed


   • Anonyymi

    Nauttiminen

    Se se vasta - en puutu jonkun tynnyrissä peseytymisiin, se lienee jokaisen oikeus tai jopa vapaus, mutta jos käyttää kemiallisia aineita, niin sitä rajoittaa jo lakikin

    Naattikaamme aamen


  • Anonyymi

   "Vapaus on ainakin itselläni se, että on sen verran rahaa, että saan ruokaa kaupasta ja .."

   Mietitääns. Onkos se eläke ja sen saanti ja sen myötä ns.vapaus itsestään selvyys? Eläke vaatii työtä tekeviä, ei ole itse ansaittua eläkettä muilla kuin itselleen patjaan käärineillä ja se ei ole eläkettä.

   Vapaus on liian väljästi käytetty sana

   ed ei viittiny kirjautua, koska se on yksi vapaus täällä, mutta yle vaatii nimimerkin ja hs oman nimen, josta plussat

   • Olen ollut työssä 14-vuotiaasta asti. nyt eläkkeellä ollut jo kauan, mutta kansaneläkettä en saa penniäkään, eli eläkkeeni on työeläke, josta nykyään tosin osa on U:sta saamaani ns perhe-eläkettä, jota ennen kutsuttiin leskeneläkkeeksi.

    Jos työeläke on kovin pieni, silloin saa kansaneläkettä lisäksi, että joku tietty taso saavutetaan ja sekään ei ole tosiaan kovinkaan iso. Esim sisareni saa sekä työ- että kansaneläkettä, hän pääsi 58-vuotiaana työkyvyttömyyseläkkeelle sydäninfarktin ohitusleikkauksen jälkeen.


  • Vapaudesta puheenollen, meillehän on nyt tulossa translaki joka antaa täyden vapauden valita juridisen sukupuolensa pelkästään omalla ilmoituksella.

   Mietin vain että miten menettelen esim uimahalissa sitten jos päätän vaihtaa juridisen sukupuoleni. Enhän voi virallisena naisena enää mennä miesten pukuhuoneeseen. Mutta onko minun syytä leikata partani ennenkuin menen naisten puolelle?

   Ei maar, tää nyt oli huonoa pilaa. Monillehan tää asia on kaikkea muuta kuin huumoria. Mutta noin äkkiä aatellen, onhan tässä uudessa translaissa aikamoisia väärinkäytön mahdollisuuksia.

   • Anonyymi

    pitäisi ihmisellä myös olla oikeus valita lajityyppinsä sellaiseksi mihin tuntee mentaaalisesti kuuluvansa. Voisin olla vaikka sapelihammastiikeri koska sellainen tunnen sisäisesti olevani, Olisi siinä tietystikin Beijngin lentokentällä maahantuloportilla selittämistä. Passissa olisi kuvani ja lajimerkintä urospuolinen sapelihammastiikeri. Virkailijalle selittäisin että meillä liberalistisessa Suomessa lajityyppinsä saa valita vapaasti riippumatta onko geneettisesti ja biologisesti ihminen vai ei.
    Tai sitten olisin sukupuolta monta kertaa vuorokaudessa vaihtava humanoidikameleontti Liisan ihmemaasta eli Suomesta.
    /Jimmy


   • Anonyymi kirjoitti:

    pitäisi ihmisellä myös olla oikeus valita lajityyppinsä sellaiseksi mihin tuntee mentaaalisesti kuuluvansa. Voisin olla vaikka sapelihammastiikeri koska sellainen tunnen sisäisesti olevani, Olisi siinä tietystikin Beijngin lentokentällä maahantuloportilla selittämistä. Passissa olisi kuvani ja lajimerkintä urospuolinen sapelihammastiikeri. Virkailijalle selittäisin että meillä liberalistisessa Suomessa lajityyppinsä saa valita vapaasti riippumatta onko geneettisesti ja biologisesti ihminen vai ei.
    Tai sitten olisin sukupuolta monta kertaa vuorokaudessa vaihtava humanoidikameleontti Liisan ihmemaasta eli Suomesta.
    /Jimmy

    Ehottomasti noin. Mie kävisin gorillasta, ei tarttis edes kuvaa passista vaihtaa. Sen verran karvaa pukkaa.


  • Anonyymi

   näin syksyisin näkee sen vapauden hetken, Vapauden hetket. Puun lehti irtoaa ja leijailee alas maahan. Hetken aikaa hän on ilmalennon ajan vapaa. Tai omenapuun viimeinen omena. Muut kaverinsa ovat maahan pudonneet. Itse ei vain uskalla kokea vapauttansa. Pitää kiinni puusta kaikin voimin. Tuossa se kikkuu ikkunani edessä. Iso punainen omena. Mustarastas hyppäsi omenan päälle, mutta liukastui ja putosi kyydistä pois. Että sellainen omena. Arvostaa vapauttansa. /Jimmy

   • Tjaa, mielenkiintoista vapauden filosofiaa irtoaa tuostakin ompputeemasta.

    Toki omppu tai lehti saa vapautensa puun kahleista pudotessaan maahan. Mutta niillä ei ole vaihtoehtoa, ei minkäälaista mahdollisuutta valita toisin. Itse ajattelen "vapauden" määritelmään kuuluvan vapautta valita. Tässä mielessä vapaus on aina hyvinkin rajoitettua, koska ihmisten yhteiselo edellyttää yhteisiä pelisääntöjä.

    Mutta mutta, monimutkaisten asioiden äärellä ollaan tässä.


   • DrWhoo kirjoitti:

    Tjaa, mielenkiintoista vapauden filosofiaa irtoaa tuostakin ompputeemasta.

    Toki omppu tai lehti saa vapautensa puun kahleista pudotessaan maahan. Mutta niillä ei ole vaihtoehtoa, ei minkäälaista mahdollisuutta valita toisin. Itse ajattelen "vapauden" määritelmään kuuluvan vapautta valita. Tässä mielessä vapaus on aina hyvinkin rajoitettua, koska ihmisten yhteiselo edellyttää yhteisiä pelisääntöjä.

    Mutta mutta, monimutkaisten asioiden äärellä ollaan tässä.

    Niin, se putoava lehti ei saa itse valita pudotako puusta vai jäädä siihen. Pimenevät päivät ovat sille armottomia, se menettää vihreytensä ja voimansa, kellastuu ja kuihtuu. Maastakin se haravoidaan ja viedään kompostiin, eli ainakaan se lehti ei ravitse sitä puun juurta kasvattamalla uudet lehdet seuraavana keväänä. Sieltä kompostista se saattaa päästä pottuja kasvattamaan, eli se omenapuun lehti voikin uudessa elämässään olla perunanlehti.


  • Tulipas Teemalta hieno Eurooppa-konsertti Ukrainan puolesta ja kunniaksi. Sen piti olla Odessassa, mutta sattuneesta syystä siirrettiin Liepajaan. Siinä lauloi yksi suosikkini, Elina Garanca, sen takia konserttia ryhdyin katsomaankin. Toinen iloinen yllätys oli viimeinen numero, Finlandia. Hieno!

   Kyllä meillä onneksi paljon on vapauksia. Joissakin asioissa joskus tuntuu, että liikaakin. Mutta aina kuitenkin jokaisella on joku, mikä sitä vapautta rajoittaa. Eli esim. juuri eläke, jota saadakseen ihmisen (ainakin suurimman osan, takuueläke on kai eri juttu) pitää "otsasi hiessä työtä tekemän". Sananvapauskin on ollut viime aikoina monen keskustelun aihe, päättäjienkin tasolla. Sekin välillä vähintään kakspiippuista; onko se joka paikassa oikeus eli puolustaudutaanko sillä, vai syytetäänkö siitä.

   En ole translakiesitykseen tutustunut, mutta sen verran olen siitä lukenut, että alaikäinen ei sen mukaan voisi päättää sukupuolen vaihdoksestaan. Saattaisi tosiaan syntyä inhimillinen katastrofi, jos vielä kasvava ja kehittyvä nuori sen saisi itse päättää. Muutenkin noilla vuosilla moni nuori on hakusessa vähän kaiken kanssa, ja silloin tehty sukupuolen vaihdos voisi joidenkin vuosien päästä osoittautuakin vääräksi päätökseksi. Miten siinä ihmisen fysiikka uusien toimenpiteiden rassatessa reagoisi, psyykestä puhumattakaan.

   Tein äsken muutaman kilometrin kävelylenkin tuossa muuten ihanassa syyssäässä, mutta kova tuuli paikoin puhalsi lähes hyytävästi. Silloin piti lämpimikseen pistää nopeammalla tahdilla tossua tossun eteen. Kotiportailla olikin sitten jo melkein hiki. Ei ole meikällä kunto parhaasta päästä. Huonommaksi vain on mennyt, kun kettislenkitkin ovat enää vain kilsan luokkaa, siippa ei jaksa enempää. Mutta jos olisin tarmokas, niin lähtisin niiden lisäksi vielä toiselle, pidemmälle lenkille. Mutku en ole tarmokas. Poljen kyllä sisällä polkulaitetta, mutta en sitäkään tarmokkaasti, mutta poljen.

   Nyt pitää ennen TTK:n alkamista tutkia huomisia asoy:n hallituksen papereita. Pitäisi päättää ostetaanko lämmityksen valvontasysteemi vai ei. Siinäpä pulma. Eipä voinut Hamlet edes kuvitella, mihin elämässään voi pieni ihminen joutua🤣

   Leppoisaa pyhän lopettelua!

   • Kävely on erinomainen liikuntamuoto, jos vaan paikat kestäis. Meikällä vähän vihoittelee polvi. Jos ei vasen, niin sitten oikea. Tai päinvastoin. Liekö kulumaa. Toisaalta miten semmoinen kuluma voisi oireilla niin toisaikaisesti?

    Mie en mittaa kilometrejä, vaan askeleita. Ja niitähän lasketaan - milläpä muulla kuin luurilla. Eli ilman luuria ei voi edes kävelylenkkejä tehdä. Olen yrittänyt tavoitella tuhatta askelta päivässä kaikenkaikkiaan. Se on kova tavoite, ei toteudu läheskään joka päivä.

    Tuosta tuli mieleen että varsin kummallista että miulla ei ole vieläkään älykelloa ranteessa. Sellainenhan alkaa olla melkein jokaisella. Älykello olisi oiva apuväline liikuntasuorituksien seuraamiseen ja suunniteluun. Se myös mittaa monia terveyden arvoja, kuten pulssia, happisaturaatiota, jotkut jopa verenpainetta. Myös unen määrää ja laatua osaavat valvoa.

    Ehkä syy miksi sellaista ei itselläni ole, on se etten ole ihan varma haluanko kaiken aikaa kytätä tai edes tietää omia terveysarvojani. Outoa logiikkaa..


   • DrWhoo kirjoitti:

    Kävely on erinomainen liikuntamuoto, jos vaan paikat kestäis. Meikällä vähän vihoittelee polvi. Jos ei vasen, niin sitten oikea. Tai päinvastoin. Liekö kulumaa. Toisaalta miten semmoinen kuluma voisi oireilla niin toisaikaisesti?

    Mie en mittaa kilometrejä, vaan askeleita. Ja niitähän lasketaan - milläpä muulla kuin luurilla. Eli ilman luuria ei voi edes kävelylenkkejä tehdä. Olen yrittänyt tavoitella tuhatta askelta päivässä kaikenkaikkiaan. Se on kova tavoite, ei toteudu läheskään joka päivä.

    Tuosta tuli mieleen että varsin kummallista että miulla ei ole vieläkään älykelloa ranteessa. Sellainenhan alkaa olla melkein jokaisella. Älykello olisi oiva apuväline liikuntasuorituksien seuraamiseen ja suunniteluun. Se myös mittaa monia terveyden arvoja, kuten pulssia, happisaturaatiota, jotkut jopa verenpainetta. Myös unen määrää ja laatua osaavat valvoa.

    Ehkä syy miksi sellaista ei itselläni ole, on se etten ole ihan varma haluanko kaiken aikaa kytätä tai edes tietää omia terveysarvojani. Outoa logiikkaa..

    Ups, ettäkö tuhatta askelta..siis kymmenen tuhatta.


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Kävely on erinomainen liikuntamuoto, jos vaan paikat kestäis. Meikällä vähän vihoittelee polvi. Jos ei vasen, niin sitten oikea. Tai päinvastoin. Liekö kulumaa. Toisaalta miten semmoinen kuluma voisi oireilla niin toisaikaisesti?

    Mie en mittaa kilometrejä, vaan askeleita. Ja niitähän lasketaan - milläpä muulla kuin luurilla. Eli ilman luuria ei voi edes kävelylenkkejä tehdä. Olen yrittänyt tavoitella tuhatta askelta päivässä kaikenkaikkiaan. Se on kova tavoite, ei toteudu läheskään joka päivä.

    Tuosta tuli mieleen että varsin kummallista että miulla ei ole vieläkään älykelloa ranteessa. Sellainenhan alkaa olla melkein jokaisella. Älykello olisi oiva apuväline liikuntasuorituksien seuraamiseen ja suunniteluun. Se myös mittaa monia terveyden arvoja, kuten pulssia, happisaturaatiota, jotkut jopa verenpainetta. Myös unen määrää ja laatua osaavat valvoa.

    Ehkä syy miksi sellaista ei itselläni ole, on se etten ole ihan varma haluanko kaiken aikaa kytätä tai edes tietää omia terveysarvojani. Outoa logiikkaa..

    Minä en laske askeleitani millään pelillä, paitsi joskus ihan vain mielessäni muutamaan sataan saakka, kun ei ole muutakaan viihdykettä; en käytä kävelylenkillä kuulokkeita. Askelia lasken mielessäni ns. turhilla lenkellä. Minusta niillä, nimittäin, pitäisi olla joku tarkoitus: käydä jossain asioilla ja tulla takaisin, tai sitten kettiksiä työntäen. Tyhjän kävely on tyhmää, vaikka sitä suht usein teenkin. Kävelylenkkini kilsat ovat yleensä noin-arvoja, auton mittarista suunnilllen samalla matkalla joskus katsottuja.

    Jossain vaiheessa kuntoihmiset olivat sitä mieltä, että 10000askelta päivässä pitäisi saada plakkariin. No, minä tuskin otan niin paljon. Jonain lenkkipäivänä ehkä, mutta se varmaan on aika harvinaista. Minulle riittää vähempikin. Älykellosta en edes näe unta. Luuriakaan en koskaan pidä mukana lenkilläni. Minäkään en oikein koe mielekkääksi kaiken aikaa oman kroppani tarkkailua. Riittää, kun silloin tällöin tsekkaan verenpaineen ja nykyään välillä tuikkaan piikillä sokeriarvoni tarkistaakseni.
    am


  • Anonyymi

   Niin silmätipat kasvot menee punaiseksi.

  • Anonyymi

   Mielenkiintoista, eikö olekin mielenkiintoista . . .

   että jos jollain on älykello, niin se kyttää koko ajan kropan tilannetta. Aatella, minullakin on kaikenlaisia taulukoita, ja muutama mittarikin, mutta en "kyttää koko ajan" niitä.

   Poika osti 70 vuotislahjaksi "väkisin" rannekkeen, mutta kas kummaa, silloin voitiin poijan kanssa seurata toistemmekin liikettä ja poika asui silloin Saksassa vielä ja tarkat kartat tulivat nenäni eteen, kun laitoin "kellon" tietsikaan, milloin juoksua, milloin fillarointia tai uintia. Uinnista ei karttaa tieteskään, vaikka ui välistä järvessäkin.

   "Kelloni" hihna on jotain sellaista "kumia", että koko ajan ei oo mielekästä pitää sitä kädessä ja ottaa pois ja kutittaa rannetta. Muutenkin olen heijannut sen käyttöä, vaikka melko tarkasti untakin mittasi. Näin siitä milloin olin nukahtanut, milloin saatoin hetkeksi herätä, millainen oli unen "laatu" jne.

   Eri tason mittarithan meillä oli, poika valmistautui silloin täystriatloniin, minä taas - jaa-a, mihinkähän minä valmistauduin. No tasan tarkkaan en ainakaan kävelemään 10 000 askelta.

   ed, joka lähtee kohta kiikuttamaan neljää vannetta rengaskaverille

  • itse en ole tarvinnut rannekelloa yli 40 vuoteen. Pitkälti ennen kännykkäaikaa luopusin rannekellosta, Lipaston laatikossa niitä on useampia säilytyksessä. Kummasti sitä vain pärjää vapaamatkustajana kun kelloja on joka puolella, Joskus 60 luvun puolella muutaman vuoden itseäni vanhempi kaveri Hannu elvisteli saamallansa sukeltajankellolla. Vesitiivis yli 100 metriiin saakka ja sellainen pyöriteltävä rengas lasin päällä. Oli se pollee kellostansa vaikkei muuta tehnyt kun hyppäsi laiturilta veteen uimaan. Isoveljensä oli merimiehenä laivoilla ja toi tuliaisena monenlaista erikoisempaa maailman tavaraa ja luxusta reisuiltansa. Toi niitä kellojakin . Merimies oli siihen aikaan eri mies. Verottaja ja tulli kohteli ystävällisesti ilman isompia veroseuraamuksia. /Jimmy

  • Minullakin on liuta kelloja laatikossa, mutta mikään ei käy. Ovat joko patterit lopussa taikka huoltoa vailla. Olen monta kertaa ajatellut ostaa uuden, kun kävelen Columbuksessa kelloliikkeen ohi. Minua nimittäin rasittaa, kun vähän väliä täytyy puhelin kaivaa laukusta nähdäkseni mitä kello on, etten myöhästy bussista. En koskaan kävele luuri kädessä ja olette varmaan huomanneet ettei kauppakeskuksissa juuri kelloja näy.

   • "Minua nimittäin rasittaa, kun vähän väliä täytyy puhelin kaivaa laukusta nähdäkseni mitä kello on, etten myöhästy bussista."

    Juuripa näin eli tuo puoltaa kevyttä rannekelloa siihen ranteeseen. Varmaan, jos jaksaisi miettiä, niin olisi muutamia muitakin hyviä syitä käyttää rannekelloa. Satavarmaan käyttäisin, jos ei kulkisi autolla, missä on kello, kun vain muistaa sen kesä ja talviajan ja jos horjahtaa Ruottin puolelle, niin sitte sen Ruottin ajan.

    Toisaalta se känny on kiinni imukupilla tuulilasin nurkassa ja naps, niin näkyy aika ja hetken perästä googlemapsissä se paikkakin, jos se kiinnostaa.


  • Jahas, että ei tartte rannekelloja, kun niitä kelloja on nähtävillä joka paikassa, niin on niin. Olen etsinyt kauan varastoistani itsestään vetävää omegaa vuodelta varmaan 1970 ja faijan taskunauris on kans jossain jemmassa. Monokkelia ei oo. Mutta vanhoja pokia kyllä. Siis todella vanhoja

   Who osti kahvipaketin hinnan ja vertasi siiten sitä kuppilan kahvikupin hintaan. Itselläni on taas mukava miettiä kilohintoja https://urly.fi/2Pj7

   Otin kuvan k-kauppiaan hyllystä ja äijä katseli sillä silmällä, mutta katelkoot. Jatkan valokuvausharrastustani

   • Jo on valtava kilohinnanero kahdella kardemummapussilla ja näyttäisivät olevan saman firman. Olin kerran siskoni kanssa madeiralaisessa puodissa etsimässä kardemummaa, mutta emme tienneet mitä se on portugaliksi, niin ostamatta jäi.

    Olin viime vuoden puolella kerran K-Marketissa, niin nuori poika kuvasi kännykällään huulipunia, kulmakyniä ym naisten meikkejä ottamalla niitä yksi kerrallaan käteensä. Ehkä toimi etäostajana siskolleen?


  • "Brittien sodanjohto oli omaksunut täystuhotaktiikan. Mattopommitukset saivat keskiaikaiset kaupungit muuttumaan pätseiksi, joiden tulimyrskyjä ei voinut hillitä."

   "Dresden oli täyttynyt pakolaisista, jotka olivat väistyneet idässä etenevän puna-armeijan tieltä."

   "Kaupungin tuho oli nopea. Rakennusten luhistumisen ohella pommitus sai aikaan pelätyn tulimyrskyn, jonka yli 1 000 asteen pätsi surmasi myös pommisuojiin hakeutuneita asukkaita ja pakolaisia. Lukemattomat tukehtuivat häkään ja savukaasuihin."

   "Liittoutuneiden iskussa kuoli tuhansia ihmisiä. Arviot vaihtelevat 18 000 ja 25 000 välillä."

   "Dresdenin laskelmoitu pommitus jäi liittoutuneiden sotahistoriaan tarpeettoman tuhon vertauskuvana."

   • "Kun tätä kysyy ( oliko sotarikos ) puhelimessa Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemeltä, vastaus lähtee perusteista.

    – Asia ei ole yksinkertainen, sillä toisen maailmansodan aikana ei ollut voimassa ilmapommituksia koskevaa valtioiden välistä sopimusta.

    Onkohan missään sopimuksissa vielä sitäkään, että hyökkäävän maan sotilasta, joka menee ja hyökkää toiseen valtioon, ei pidä rangaista. Sen sijaan jollet hyökkää, sinut voidaan ampua. Se lienee joka maan laeissa hihhihhih ja joopati joo.


   • Anonyymi
    myllynkivi kirjoitti:

    "Kun tätä kysyy ( oliko sotarikos ) puhelimessa Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemeltä, vastaus lähtee perusteista.

    – Asia ei ole yksinkertainen, sillä toisen maailmansodan aikana ei ollut voimassa ilmapommituksia koskevaa valtioiden välistä sopimusta.

    Onkohan missään sopimuksissa vielä sitäkään, että hyökkäävän maan sotilasta, joka menee ja hyökkää toiseen valtioon, ei pidä rangaista. Sen sijaan jollet hyökkää, sinut voidaan ampua. Se lienee joka maan laeissa hihhihhih ja joopati joo.

    jos altavastaaja vain pelkästänsä puolustaa häviää varmasti sodan. Sota on julmaa ja sota on vääryyttä. Ihmisoikeudet eivät sotakentän taistoissa paljoa paina. Rauhan aikana murhamies joutuu vankilaan ja syystäkin. Sotasankari ja 100 varman kaadon tekijä sensijaan saa jopa mitalin.
    Todellisuudessa moni rintamasotilas häpesi tekemäänsä paskareissua ja viinan voimalla koetti pestä itseänsä puhtaaksi. Siinä onnistumatta. Tiedän tapauksia. /Jimmy


   • myllynkivi kirjoitti:

    "Kun tätä kysyy ( oliko sotarikos ) puhelimessa Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemeltä, vastaus lähtee perusteista.

    – Asia ei ole yksinkertainen, sillä toisen maailmansodan aikana ei ollut voimassa ilmapommituksia koskevaa valtioiden välistä sopimusta.

    Onkohan missään sopimuksissa vielä sitäkään, että hyökkäävän maan sotilasta, joka menee ja hyökkää toiseen valtioon, ei pidä rangaista. Sen sijaan jollet hyökkää, sinut voidaan ampua. Se lienee joka maan laeissa hihhihhih ja joopati joo.

    Niin kävi sillekin iranilaisnaiselle, jolla oli vääränlainen huivi päässä niin hänet pahoinpideltiin kuoliaakai maan virkavallan puolesta. Maan lakeja vastaan vikurointi on hengelle hupaa. Toivottavasti nyt vikuroitsijoita on niin paljon, että lakia on pakko muuttaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    jos altavastaaja vain pelkästänsä puolustaa häviää varmasti sodan. Sota on julmaa ja sota on vääryyttä. Ihmisoikeudet eivät sotakentän taistoissa paljoa paina. Rauhan aikana murhamies joutuu vankilaan ja syystäkin. Sotasankari ja 100 varman kaadon tekijä sensijaan saa jopa mitalin.
    Todellisuudessa moni rintamasotilas häpesi tekemäänsä paskareissua ja viinan voimalla koetti pestä itseänsä puhtaaksi. Siinä onnistumatta. Tiedän tapauksia. /Jimmy

    Mutta he säilyttivät itsenäisyytemme. Oman maan puolustaminen ei ole häpeä, jollei tee asiaan kuulumattomia tekoja rintamalla, se on eri asia.


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Mutta he säilyttivät itsenäisyytemme. Oman maan puolustaminen ei ole häpeä, jollei tee asiaan kuulumattomia tekoja rintamalla, se on eri asia.

    ei oman maan puolustaminen eikä kotikonnun pelastaminen ole häpeä vaan se toisen ihmisen tappaminen. Siitä jää sisäinen kipu. Ei sota ole tervepäisen hommaa. /Jimmy


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Mutta he säilyttivät itsenäisyytemme. Oman maan puolustaminen ei ole häpeä, jollei tee asiaan kuulumattomia tekoja rintamalla, se on eri asia.

    Kyllä talvisota oli esimerkillinen, jatkosota häpeällinen
    ed


   • Calvados kirjoitti:

    Niin kävi sillekin iranilaisnaiselle, jolla oli vääränlainen huivi päässä niin hänet pahoinpideltiin kuoliaakai maan virkavallan puolesta. Maan lakeja vastaan vikurointi on hengelle hupaa. Toivottavasti nyt vikuroitsijoita on niin paljon, että lakia on pakko muuttaa.

    Maiden lait, sotalait ja sitten uskonnon lait

    Ihan tietysti voidaan puolustaa kaikellakin tapaa suamen sotilasta joka hyökkäsi rajan yli ja jos ei, niin ammuttiin rajalle. Sellasta vikurointia meillä

    Eikös se räsäskä vihjannut, että suamen laki on toissijainen raamatun lakeihin?


  • Ei ole tänään lämpö hellinyt. 6 astetta näyttäisi olevan juuri nyt ulkona "lämpöä." Postilaatikolla kävin, mutta en kauempana.

   Huomasin, että Myllynkivi oli kuvannut krdemumma pussien hintoja. Hinnoissa on huomioitava se, että suuremman (tuotetta enemmän) pussin saa halvemmalla kilohinnalla ja tuossa suuremmassa pussissa oli painoa 45 g hinta 4,75 euroa, kun taas kevyemmäss'ä pussissa oli paino vain 22g ja hinta 2,95 euroa. Tuo isompi pussi tuli siis paljon halvemmaksi ostaa. Niinhän se menee.

   Minun yksi lapseni lähti miehensä kanssa Afrikkaan. Taisi mennä katsomaan siellä kylää, missä oli vuosia sitten vapaaehtoisena puolivuotta töissä ilman mitään palkkaa. Vei nytkin mennessään sinne yhtä sun toista vaatetta ja mitä nyt veikään. Nuoremmalta siskoltaan kyseli, ja saikin, lasten vaatteita sinne vietäväksi. Siellä ei kuitenkaan ole kylmä.

   Minun on kyllä nyt vedettävä villatakki päälleni, koska minä palelen.

   Hyvää viikonalkua!

  • Anonyymi

   hinnoittelu ja ostonhalun herättäminen on taitolaji jos mikä. Saada arvoisa asiakas tekemään impulsiivinen "järkevä" valinta. Ei kenties ole tarvis ostaa kardemummaa ollenkaan mutta ostanpas nyt kumminkis kun se isompi pussi on kilohinnaltansa niin edullinen että. Ostohalu täytyy herättää ja saada ihminen tekemään itsenäinen tässä ja nyt valinta. Halut voittavat todelliset tarpeet niin helposti. Ravun jälkikasvu on matkalla Afrikassa viemässä vaatteita avun tarvitsijoille pieneen kylään. Siitä tuli mieleeni kun lapsuuskaverikin on jo monta vuotta asustellut yhdessä afrikan maassa päiväntasaajan eteläpuolella. . Ei niinkään ihan ilmaistöissä. On jalokivien ja kullan välittäjä eli Gem trader ammatiltansa, Pyörittää omaa timanttialan välitysfirmaa. Kaipa siinäkin hommassa saa ohuen juustosiivun leivän päälle.
   Se punainen omena joka sinikkäästi kiikkui omppupuussa ikkunan edessä on nyt muksahtanut mahaan. Viimeinen mohikaani siis. Nyt puu on tyhjä eli omputon. /Jimmy

  • Huomenta!

   'Tuulinen ja harmaa on sää tuolla ikkunoiden takana ulkona. Keniassa taitaa sää olla hieman toisenlainen kuin täällä meillä. Siellä tyttäreni nyt on. Pian varmasti saan sieltä kuvia sähköpostiini.

   Minulla on nyt pyykinpesukone tekemässä puhdasta pyykkiä. Luen juuri yhtä kirjaa, missä naiset pesevät pyykkiä "keittokodassa", missä myös ruoka valmistetaan sotiville miesjoukoille. Pyykit käydään huuhtomassa talvellakin avannossa, joten ei käy kateeksi sen ajan "naisten osa!" Naisilla ei ole edes kenkiä, on vain "siannahka suikaleet" kiedottu jalkoihin toimittamaan kenkien tehtävää suojella jalkoja pakkaselta. Vain miehillä on tuossa kirjassa saappaat. Kun sotivat miehet sitten tekevät pikkutytöillekin mitä mielivät, niin sen jälkeen syy on aina tytön ja kun hänestä sitten puhutaan, niin aina sanotaan, että se "pilattu-tyttö?" Syy on tytön, ei koskaan miesten. Tuollainen on joskus ollut naisen osa meilläkin. Nyt on sentään paremmin, vaikka korjattavaa löytyy edelleenkin.

   No, tämä meni nyt aika vakavaksi, mutta kyllä tuo kirja tuo nuo ajatukset mieleen.

   Nyt on nyt, joten mahdollisimman hyvää tiistaita toivottelen kaikille!

   Rapu

   • Naisen osa vielä sotien jälkeen Suomessa ja ainakin maaseudulla. Tilastoja ei liene. Koti, missä mukuloita paljon ja se pyykinpesukin ja varsinkin huuhtelu ja navettakäynnit, ruoan laitto ja sota-aikana siihen lisäksi miesten työt pellolla

    Kehitysapu siis pois, mikä on Suomen tapa ollut auttaa juurikin naisia ja lapsia maailmalla

    Lähtipä aamu -


  • Meinasin tuolla kardemummakilolla vain osoittaa, että jos kahvipaketti maksaa 5 ekua ja siitä saa keittäen noin 60 kuppia niin ...

   Kauppiaan on hyvä matkustaa vaikka luksusluokassa kardemummamaahan, ostaa sieltä kilo kardemummaa, tulla kotiin, jauhaa se ja pussittaa ja myydä nyt "edullisesti" siis isompi määrä eli 45 grammaa hintaan 4,75 ekuu

   Huvikseni jaan kilon 45 grammalla ja saan 22 pussii

   Huvikseni kerron ehkä 2 ekun kahvikupin hinnan 60 kymmenellä kupilla, saan 120 ekuu

   Huvikseni alan juoda teetä itsepoimimistani aineksista ja nyt hiljaa, hiljaa hiivin näin Kardemumman yössä - Onko kaikki Kasperin, Jesperin ja Joonatanin syytä? Oi korvapuusti, oi korvapuusti sentään ja jos sen vielä syöt kuppilan kahvikupin kera niin huhhuh niin älä ainakaan valita, että eläke ei riitä

  • Aamuni kirvoittui https://www.youtube.com/watch?v=sZZ0hwd8mV0 ja sitten

   "globaaliin konfliktiin Hollannin kanssa maailman orjakaupan hallinnasta, joka yleisesti tunnetaan nimellä “spice war” (maustesota)."

   "Maustesodan voittajat. Willem Blaeu kuvasi hollantilaisten ja portugalilaisten välistä meritaistelua kartassaan vuodelta 1630."

   "Norsunluurannikon orjaplantaaseilla kerätyt suklaapavut "

   "Myös suomalainen Fazer hangoitteli pitkään vastaan selitellen, että on mahdotonta tietää, mistä mikäkin kaakaopapu tulee."

   Voihan pippuri sentään

   • Koko Suomi leipoo

    "Vuonna 2015 suomalaisille tärkeä kardemumma tuli Eurooppaan lähes yksinomaan Guatemalasta. Vähän kardemummaa tuotiin myös Intiasta. Suomi näkyy EU:n maustetilastoissa viidenneksi suurimpana kardemumman tuojana ja seitsemänneksi suurimpana viejänä."

    "Suomen Jakartan-suurlähetystö toivottaa kaikille rauhallista ja mausteista joulua!"

    Kristuksen syntymäpäivä lähestyy, kylmä kans lähestyy ja on hyvä kilistää glögimaljoja ja lasista voi hyvinkin löytyä indonesialaisia neilikoita ja kanelia


  • iltis lehdessä tubettaja Jenni H. esittelee 2 viikon kotivaraansa. Sapuskaa siis ja villapaitoja, makuupussi, villasukat. Jos tulee kriisi. On kuulema saanut neuvokkuudestansa ihastusta maailmalla, No joo. Jimmyn kotivara riittää ensi kesään asti heittämällä vaikka ruokakaupat menisivät konkurssiin . Ainakin hengissä pysyy vaikka vettä ei tulis raanastakaan. Eikä sen puoleen kukaan Jimmyn kotivaraa vielä isommin ole saapunut ihastelemaan. Jimmyltä löytyy jopa jalkarätit saapasjalkaan. Kardemumman kilohinta kuulostaa kovalta, mutta kukapa sitä kilokaupalla kardemummaa syökään. /Jimmy

   • "Jimmyn kotivara riittää ensi kesään asti heittämällä vaikka ruokakaupat menisivät konkurssiin"

    Pitäisiköhän aplodeerata


   • Anonyymi
    myllynkivi kirjoitti:

    "Jimmyn kotivara riittää ensi kesään asti heittämällä vaikka ruokakaupat menisivät konkurssiin"

    Pitäisiköhän aplodeerata

    taputa mutta sillain ihan vaan hiljaa ettei kellarin potaatit rupea itämään ja marjamehu käymään pulloissa. Omenatkin voi mädätä laatikoissa. Vaikka ovatkin todella happoisia talviomenoita. Nötköttipurkkirivi pötköttää myös kellarin hyllyllä. /Jimmy


   • Anonyymi kirjoitti:

    taputa mutta sillain ihan vaan hiljaa ettei kellarin potaatit rupea itämään ja marjamehu käymään pulloissa. Omenatkin voi mädätä laatikoissa. Vaikka ovatkin todella happoisia talviomenoita. Nötköttipurkkirivi pötköttää myös kellarin hyllyllä. /Jimmy

    Mä oon päässy seuraavalle levelille jo ja ole huoleti, ei taputtaminen meilläkään perunoita idätä


  • Verkkopankkihuijauksista keskustellaan Ylen A-studiossa TV1:llä 11.10. kello 21. Vieraana ovat tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen ja Finanssialan johtaja Niko Saxholm.

   Vaimoni on peukuttanut monia facen sivustoja mikä on johtanut siihen, että en anna lupaa hänen sähköpostinsa auki klikkaamisiin. Oon julma

   Vaikka olen tehnyt muutamia kertoja jo huomauksen hänen posteihinsa tulleesta otsikosta että "sinulla on odottamassa postissa paketti" niin aina näitä viestejä vaan tulee, vaikka ne roskapostiksi olenkin merkinnyt.

   • Palaanpa "vanhaan hyvään aikaan" jolloin kaikki oli "helpompaa" ja "rehellisempää" kun ei ollut nettiä. Silloin jokainen luotti pankkineitiin, pankin johtajiin . . . eiks vaan?

    Odotan mielenkiinnolla, mihin loppunäytökseen päästään ykkösen sarjassa Helsinki-syndrooma

    Miksi siis tästä kirjoitan nyt? Yle : "Pankki syytti uhreja, kun pariskunta menetti huijarille 45 000 euroa – ”Ei voi sanoin kuvata, miltä se tuntuu”"

    Tavallaan ymmärrän pankkeja, tavallaan en ymmärrä sitä, miksi ei netin käyttäjät pyri aina vaan huolellisemmiksi ja miksi ei kukaan kiinni jäänyt huijari koskaan istu jalkapuussa suurten torien rappusilla tai sitten pikkukylän puistonpenkillä. Ehkä jalkapuut loppuisivat, ja puistonpenkit myös.


  • Täytyy olla aika iso koti, että saa yli puolen vuoden kotivaran pidettyä. Minulla ei ole.

   Eräs mies aikoinaan säiöi sohvansa vuodevaatelaatikossa vehnäjauhoja, kahvipaketteja ym kuivatavaraa. Hän osti aina lisää niitä kun halvalla sai. Minulla vuodevaatelaatikko on täynnä tyynyjä ja täkkejä, minne ne laittaisin, jos sitä alkaisin kuivatavaran säilytyspaikkana pitämään.

   • Anonyymi

    Asumismuoto helpottaa kotivaran varastoinnissa todella paljon. Jos on parveke niin siellä voi jotain säilyttää. /Jimmy


   • Olepa huoleti, sillä kauppoja tarvitaan

    Tuo Jimmyn lause, että "asumismuoto" helpottaa, se riittää joksikin aikaa siis sen asumismuodon etu, mutta pakko kirjoittaa että se on vain "etu" joka saattaa muuttua haitaksikin

    Maalima täällä lännessäkin on aika tavalla myllerryksessä. Ja nimenomaa lännessä. Miksiköhän? Jos tarkkoja ollaan, niin HS julkaisi muka ainoan oikean tulkinnan kaasuputkihässäkästä julkaisemalla myös kuvan, jonka keskellä oli siis SDP - luottakaa HS analyyseihin ja iltapäivälehdistöön.

    On ollut tosi helppoa ennustaa, että energia se on, joka sotia ruokkii. Toinen syy on ideologiat ja kilpailu ja kilpailukyky. Energian säästö taas on piipertäjien hommaa. Ja nyt sitten ollaan kohta lentämässä vedyllä ja koko maailma kiittää, koska nyt sitten kaikki on niin puhtoista. Pelkkää vettäkös se finnairikin tulevaisuudessa tuottaa? Nimittäin tuota noin, siellä kaukana jossain odottaa ne tuhannet hotellit, jotka nekin kait tuottavat pelkkää vettä ja kaikki muutkin teollisuudet, jotka näitä tuottavat näitä lisäarvoja.


   • Anonyymi

    Meillä ei kovinkaan kummoisia ruokavarastoja ole. Pakastin on kyllä suht täynnä, mutta se tietysti vaatii sähköä. Muutama säilykepurkki, kuivamuonaa ja paketti näkkäriä on kaapin jalassa. Pussiruokiin tarvitaan kyllä vettä, jota sitäkään ei varastossa ole desiäkään. Mökillähän meillä on kaivo, missä tosi hyvä vesi. Mutta sieltäkin veden hakeminen tyssää jos ei ole sähköä tai bensaa saatavilla. Mökille voisi kyllä sitten poikkeustilanteessa vaikka jäädäkin: lämpöä saisi saunan kiukaasta ja leivinuunista ja on iso kellari sapuskan säilytykseen.

    Minä olen huono haalimaan mitään. Meistä vanhoista ei niin väliä. Nuorisoa kyllä olen kehottanut ainakin vähän pistämään talteen välttämättömiä tarvikkeita. Kun ei tuosta sekopääputlerista ja sen kavereista tiedä, mitä keksivät oman kunniansa ja maineensa pelastamiseksi. Saattaa heille kyllä käydä niinkin, että kunnia menee mutta maine kasvaa.

    Tänään koimme taas ihanan yllätyksen, kun pojanpoika poikkesi koulumatkallaan. Hän ajaa mopollaan päivittäin tästä läheltä, ja käy meitä välillä moikkaamassa koulusta palatessaan. Se on meille tosi iloinen asia. Etenkin kun hän tulee kutsumatta, omasta halustaan. Äitinsä ei siitä niin tykkää, mutta ei hänkään kehtaa ääneen sanoa mitään, kun tietää, miten tärkeä pojalleen vaari on, ja päinvastoin.

    Minä yritän pitää kaapissa aina varalla jotain, mistä äkkiä saan laitettua pojalle mieluisaa syömistä; tänäänkin suurta herkkuaan jauhelihakastiketta ja pottua. Nälkähän sen ikäisillä on aina. Ja kun on äidillään, kuten esim. tällä viikolla niin ruoan laitto on pojan omissa käsissä. Niin joutuu tyttökin siellä ollessaan tekemään. Äitiään ei kiinnosta sapuskan teko, aina ei edes kaupassa käynti. Tärkeämpää on laskea työantajansa rahoja ja siinä sivussa omiaankin. Ja viettää aikaa salilla muokkamassa kehoaan. Se se vasta tärkeää onkin.

    Mutta nyt kahvinkeitin purputtamaan. Tosin eilen päätin, etten tänään kahvia juo, mutta tänään onkin uusi päivä. Eilen illalla kokouksessa ryystin vahvaa, tummapaahtoista kahvia kolme kuppia lähes huomaamattani asioiden käsittelyn tuoksinassa. En itse koskaan käytä tummaa paahtoa, enkä koskaan juo kupillista enempää, enkä illalla. Eli kaikki tapani rikoin, ja niin maha mourusi ja närästi, ettei nukkumisesta meinannut tulla mitään. Toivottavasti seuraavan kerran muistan tapani. Toisaalta en tykkää kronata kylässä(kään).
    am


  • Anonyymi

   Oon kuullut että vajakit tekevät välikysymyksen siitä miksei valkoinen pakolainen saa maittavaa ruokaa - no halla sekaannuksen vuoksi lisää että ukrainalainen ei saa ja joutuu usein kieltäytymään ruoasta

   ed

  • Anonyymi

   Yks tapletti jodia riittää suojaamaan kilpirauhasta. Hesassa on nyt monen kilpirauhaset turvassa

   ed

  • Hellou, ei ole meinaan aiheista puutetta. Voisin tietysti kertoa itsestänikin tai naapurista tai ihan sitten vaan sukulaisista, mutta tämä voittaa

   "Jos asut Helsingissä tai Tampereella, saat maksaa syyslomalennoistasi huimia hintoja"

   Huikee vääryys hih. Just ku oisi aikaa muutama päivä lennellä ihan vaan muuten vaan syysloman riemuissa, niin . . .

   Lisäksi totean, että elokapina on kiinnittänyt huomiota ja "Siispä, jälleen: täysi tuki Elokapinalle ja heidän Kemin sellutehtaan blokkaukselleen."

   Tälle laitokselle on annettu täysi tuki hallituksessa. Samoin tietysti oppositiossa. Vihreistä persuihin ja vasemmistosta kokoomukseen. Puuta kuulemma riittää ja jos ei riitä, sitä haetaan Venäjän sijaan muualta

   • Jollain laillahan sitä on venäläisen raaka-aineen vähennyttyä koitettava kaikkensa. Lisäksi ihminen tylsistyy ja siksi on aivan paikallaa Kikka elokuva juuri nyt. Jotain kevyttä ja ihanaa on sotaa vierestä seuraajille tarjottava ja onneksi ylekin varoittaa katsomasta liikaa uutisia, sillä se voi herkimpien ihmisten sielun nyrjäyttää ja siitä sitten tuleekin kohta välikysymys, että mitä tekee sieluille hallitus?

    Ei olisi kylläkään vitsin paikkoja nämä, mutta minkäs teet. Onhan se osin totta, että koomikot raapivat näistä aiheita, samoin pilapiirtäjät ja rokkarit, mutta onneksi ovat päättäjät eli kaikki puolueet lyövät kättä kaikkien yrittäjien kanssa välittämättä siitä tosissaan, miten käy ilmaston ja monimuotoisuuden ja metsien ja järvien ja eläinten. Sen sijaa :

    näytetään ihan uutisissakin eläinrakasta musliminaista, joka kapinoi uskontoaan vastaan ja ottaa rakin itselleen. Uskonto sanoisi, että rakki on "likainen" mutta se on harhaa toisen uskonnon edustajalle, vaikka rakki nuolisi omaa persettään ja sen jälkeen taluttajan suuta se onpi puhdas eläin ja ihmisen paras ystävä


   • Jimmyn pakina: Metsä groupin ( metsä fibre) kemin biotuotetehtaan rakentaminen onkin jo edennyt mukavasti. Aikataulussa mennään siis. Ensi vuonnako hän valmistuu ja pääministeri kutsutaan vieraaksi käynnistämään tehtaan bioprosessit. Elokapinalliset he siis vaativat että lisää hakkuita ei Suomessa tehtäisi. Jos Kemin biotuotetehdas alkaa käyttämään puuta raaka-aineena niin silloin Elokapinan mukaan jossain muualla päin Suomea puun kaatamista on vähennettävä vastaavasti. Miten olisi että jos talojen lämmittäminen klapeilla kiellettäisiin kokonansa. Silloin metsä group saisi synnin päästön.
    Kemistä biotuotteet ja puutavara kuskattaisiin junilla Narvikin syväsatamaan. Narvikista tuotteet vietäisiin laivakyydillä vaikkapa islantiin Reykjavikiin ja kenties Grönlannin Nuukiin asti. Grönlantilaiset rakentaisivat laadukkaasta suomalaisesta männystä itsellensä hulppeita kelohonkamökkejä. Hyvästi hylkeennahkamökit. Lämmittäsivät saunansa Lapin ikimetsien mäntypuuklapeilla ja lukisivat Kemin uutisia Lounais-Lappi lehden paperiversiona.
    Tämä kaikki siksi että hoitajien palkakorotukset saadaan maksetuiksi.
    Kemin tehdas osaltansa lisää valtion himoitsemia verotuloja ja verotuloillahan hoitajien lisäliksat maksetaan. /Jimmy


   • Anonyymi
    Jimmy_Rose kirjoitti:

    Jimmyn pakina: Metsä groupin ( metsä fibre) kemin biotuotetehtaan rakentaminen onkin jo edennyt mukavasti. Aikataulussa mennään siis. Ensi vuonnako hän valmistuu ja pääministeri kutsutaan vieraaksi käynnistämään tehtaan bioprosessit. Elokapinalliset he siis vaativat että lisää hakkuita ei Suomessa tehtäisi. Jos Kemin biotuotetehdas alkaa käyttämään puuta raaka-aineena niin silloin Elokapinan mukaan jossain muualla päin Suomea puun kaatamista on vähennettävä vastaavasti. Miten olisi että jos talojen lämmittäminen klapeilla kiellettäisiin kokonansa. Silloin metsä group saisi synnin päästön.
    Kemistä biotuotteet ja puutavara kuskattaisiin junilla Narvikin syväsatamaan. Narvikista tuotteet vietäisiin laivakyydillä vaikkapa islantiin Reykjavikiin ja kenties Grönlannin Nuukiin asti. Grönlantilaiset rakentaisivat laadukkaasta suomalaisesta männystä itsellensä hulppeita kelohonkamökkejä. Hyvästi hylkeennahkamökit. Lämmittäsivät saunansa Lapin ikimetsien mäntypuuklapeilla ja lukisivat Kemin uutisia Lounais-Lappi lehden paperiversiona.
    Tämä kaikki siksi että hoitajien palkakorotukset saadaan maksetuiksi.
    Kemin tehdas osaltansa lisää valtion himoitsemia verotuloja ja verotuloillahan hoitajien lisäliksat maksetaan. /Jimmy

    Mä arvasin että "Miten olisi että jos talojen lämmittäminen klapeilla kiellettäisiin kokonansa. "

    No jos metsäni voi hyvin, on satalajinen, kasvaa enemmän kuin kulutan, niin ei tule koskaan sitä aikaa, että kukaan pystyy kieltämään. Toinen juttu olisi, jos tekisin koivuplantaaseja ja myisin klapeja ja siis tekisin pelkkää bisnestä välittämättä tuon taivaallista monimuotoisuudesta, niin kuin tekevät kaikki metsäyhtiöt ja sellunkeittäjät ja kesKUSTA turpeineen ja turkkeineen

    "Elokapinalliset he siis vaativat "

    Kyllä, koska ei ole kuin jotkut nuoret, greenpeace jne. joilla on edes haju meiningeistä ja kun ilmasto laittaa puhurinsa, niin jopa sinäkin, mutta suurella ehkällä - no pureksit ainakin hampaitasi.

    ed


   • Anonyymi
    Jimmy_Rose kirjoitti:

    Jimmyn pakina: Metsä groupin ( metsä fibre) kemin biotuotetehtaan rakentaminen onkin jo edennyt mukavasti. Aikataulussa mennään siis. Ensi vuonnako hän valmistuu ja pääministeri kutsutaan vieraaksi käynnistämään tehtaan bioprosessit. Elokapinalliset he siis vaativat että lisää hakkuita ei Suomessa tehtäisi. Jos Kemin biotuotetehdas alkaa käyttämään puuta raaka-aineena niin silloin Elokapinan mukaan jossain muualla päin Suomea puun kaatamista on vähennettävä vastaavasti. Miten olisi että jos talojen lämmittäminen klapeilla kiellettäisiin kokonansa. Silloin metsä group saisi synnin päästön.
    Kemistä biotuotteet ja puutavara kuskattaisiin junilla Narvikin syväsatamaan. Narvikista tuotteet vietäisiin laivakyydillä vaikkapa islantiin Reykjavikiin ja kenties Grönlannin Nuukiin asti. Grönlantilaiset rakentaisivat laadukkaasta suomalaisesta männystä itsellensä hulppeita kelohonkamökkejä. Hyvästi hylkeennahkamökit. Lämmittäsivät saunansa Lapin ikimetsien mäntypuuklapeilla ja lukisivat Kemin uutisia Lounais-Lappi lehden paperiversiona.
    Tämä kaikki siksi että hoitajien palkakorotukset saadaan maksetuiksi.
    Kemin tehdas osaltansa lisää valtion himoitsemia verotuloja ja verotuloillahan hoitajien lisäliksat maksetaan. /Jimmy

    Sellu ja hoitajien palkat jeeee ja verotulot. Köyhää köyhää ja köyhempää eli Suamen keskittyminen selluun ja metsään. Ja rosatomiin. Ja talvivaaraan. Ja alihankintapajoihin. ja huvijahtien tekemiseen ja käsi heti ojossa että avustakaa veronmaksajat, kiinalaiset ei pääse laskettelemaan.

    Sust saatas hyvä klovni paitti että klovnitkin lienevät paremmin ajan tasalla kuin - tai no sirkusklovneista en tiijä

    ed


  • Neljä astetta lämmintä ulkona! Huh, huh, taitaa tulla talvi?

   Aamupäivää kuitenkin ja hyvin aurinkoista kaikesta huolimatta. Ei edes tuule yhtään nyt.

   Mitä tulee yhtään minkään homman tekemiseen, niin taidanpa pitää tänään vapaapäivän ja keskityn vain kirjoittelemaan ja lukemaan. Eilen saivat "pesukyytiä" niin pyykit, kuin myös astiat, joten silitettävää kyllä riittää ja pesukonekin on jo täynnä uutta pestävää, mutta ne saavat nyt odottaa. Astianpesukoneessa ovat vielä puhtaat astiat. Sen aion tyhjentää kyllä tänään ja laittaa puhtaat astia kaappeihin.

   Ei nyt muuta taas tälläkertaa. Raikasta syyspäivää kaikille!

   • Minun molemmat olkapääni estävät astioiden laiton koneesta kaapin toisen tason ja sitä korkeammille hyllyille, joten annan puhtaiden olla koneessa ja otan sieltä aina käyttöastiat ja käytetyt kasaan tiskipöydälle siisteihin pinoihin, en siis tiskialtaaseen. Kun koneessa on enää muutama astia, tyhjennän sen ja laitan likaiset tilalle. Näin ollen minulla on aina parin vuorokauden välein puhdas tiskipöytä.

    Yhdessä ohjelmassaan sisutusarkkitehti Marko Paananen sanoi ostaneensa asuntoonsa kaksi tiskikonetta vierekkäin, toisessa on puhtaat astiat, toiseen kerätään likaiset, jää se kaappiin nostelu pois. Harvalla on kahdelle koneelle paikkaa keittiössä.


   • Calvados kirjoitti:

    Minun molemmat olkapääni estävät astioiden laiton koneesta kaapin toisen tason ja sitä korkeammille hyllyille, joten annan puhtaiden olla koneessa ja otan sieltä aina käyttöastiat ja käytetyt kasaan tiskipöydälle siisteihin pinoihin, en siis tiskialtaaseen. Kun koneessa on enää muutama astia, tyhjennän sen ja laitan likaiset tilalle. Näin ollen minulla on aina parin vuorokauden välein puhdas tiskipöytä.

    Yhdessä ohjelmassaan sisutusarkkitehti Marko Paananen sanoi ostaneensa asuntoonsa kaksi tiskikonetta vierekkäin, toisessa on puhtaat astiat, toiseen kerätään likaiset, jää se kaappiin nostelu pois. Harvalla on kahdelle koneelle paikkaa keittiössä.

    Tuntuu kyllä hieman liioittelulta tuo kaksi astianpesukonetta. Eikä monellakaan ole niin suurta keittiötä, että se olisi mitenkään mahdollistakaan. Minä tyhjennän koneeni, kun haluan tyhjän tiskipöydän, mutta en aina tee sitä heti, kun kone on pysähtynyt, vaan voi mennä seuraavaan päiväänkin koneen tyhjennys. Pyykkikone on kyllä tyhjennettävä heti ja saatava pyykit narulle kuivumaan. Se on aika rasittava homma, kun pyykkinarut ovat niin korkealla että on noustava jakkaralle ja vielä sittenkin kuroteltava.


  • Nyt tuulee kovasti. Aamulla kahdeksan aikaan täälläkään ei; jouduin tänään jo siihen aikaan lähtemään liikkeelle😫 Ensimmäistä kertaa kesän jälkeen autojen ikkunat ulkona parkkipaikalla olivat umpijäässä - kesä on siis ihan oikeasti ohi.

   Kaksi tiskaria voisi olla ihan hauska juttu, mutta ei meilläkään niihin olisi tilaa. Ainut tiskikoneemme sentään aikoinaan älyttiin asennuttaa korkeammalle, joten koneen täytön ja tyhjennyksen voi tehdä kumartelematta. Se on jo iso apu. Mietimme silloin kyllä hankkia koneeseen kahdet korit, joista aina toiset voisi puhtaine astioineen siirtää koneesta pois ja laittaa tilalle toiset uutta tiskiä varten. Jäi toteuttamatta. Nyt se jo voisi onnistuakin, kun keittiön turha baaripöytä joutaisi jo pois. Poikiemme kotona asuessa se oli kovassa käytössä, nyt enää vain erilaisten tavaroiden kerääntymispaikkana - mehän emme siis kerää mitään, kamaa vain kertyy, ihan itsestään🤣Pöydän alla olisi juuri toiselle tiskikoriparille sopiva kaappikin valmiina. No, emme taida semmoiseenkaan hommaan enää tässä kämpässä ryhtyä.

   Odottelen autokorjaamosta soittoa. Veimme autoni aamulla sinne, kun ABS-merkkivalo valitti jotain vikaa systeemissä. Pojantyttö on kohta menossa inssiin, ja auton pitää olla kunnossa merkkivaloja myöten. Saas nähdä kuinka paljon homma maksaa. No, auto on 17v vanha, ja po. vika ilmaantui nyt ensimmäistä kertaa.

   Mukavaa keskistä viikkoa!

   • Minä en jaksaisi nostaa Arabian Arctica-lautasia täynnä olevaa koria pois koneesta, niin rutosti ne painavat. Tosin ei meillä ole noita isoja lautasia kuin 8 kpl, samoin niitä keskikokoisia. Muut olisivat pienempiä ja kevyempiä. Muuten hyvä idea olisi tuokin.

    En saa muuten pyykkejäkään millekään muulle narulle kuin pesuhuoneessamme olevalle pyykkitelineelle, johon mahtuu melko paljon vaatteita, kun siinä on ne levitettävät siivekkeet.

    Paljon tuli haittaa moneen asiaan U:n poismenon takia.

    Tein maanantaina netissä pyynnön yhteen firmaan ikkunanpesusta, mutta mitään ei ole kuulunut. Ovatkohan liian työllistettyjä? Löysin firman mainoksen Vuosaari-lehdestä. Näiden isojen ikkunoiden avaaminen ja pesu ei onnistu minulta.


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Minä en jaksaisi nostaa Arabian Arctica-lautasia täynnä olevaa koria pois koneesta, niin rutosti ne painavat. Tosin ei meillä ole noita isoja lautasia kuin 8 kpl, samoin niitä keskikokoisia. Muut olisivat pienempiä ja kevyempiä. Muuten hyvä idea olisi tuokin.

    En saa muuten pyykkejäkään millekään muulle narulle kuin pesuhuoneessamme olevalle pyykkitelineelle, johon mahtuu melko paljon vaatteita, kun siinä on ne levitettävät siivekkeet.

    Paljon tuli haittaa moneen asiaan U:n poismenon takia.

    Tein maanantaina netissä pyynnön yhteen firmaan ikkunanpesusta, mutta mitään ei ole kuulunut. Ovatkohan liian työllistettyjä? Löysin firman mainoksen Vuosaari-lehdestä. Näiden isojen ikkunoiden avaaminen ja pesu ei onnistu minulta.

    Aiemmin kuivasin kesäaikana pyykkejä sisäpihalla naruilla, ja sisällä käytössä oli vanha kuivatuskaappi. Luovuin molemmista; kaappi oli sähkösyöppö ja sade ulkona tuli aina yllätyksenä. Nyt on käytössä meilläkin jalat ristissä seisova tellinki siivekkeineen. Keväällä johonkin aikaan se siirtyy ulos; tykkään myös kovasti ulkona kuivuneen pyykin tuoksusta. Tellinki on siitä hyvä, että sateen sattuessa sen voi pyykkeineen päivineen nostaa terassille tai rajuilman iskiessa jopa sisälle. Eikä tarvitse kurkotella tai pyllistelläkään vaatteita sille laittaessaan. Mitä vähemmän kumarteluja sen parempi minulle.

    Olkkarin ikkunoita minäkin tässä katselen. Susilikaiset taas ovat, kesällä viimeksi pestiin. Aurinko paistaa niihin juuri nyt ja kaikki lika näkyy korostettuna. Meillä olkkarin ikkunat likaantuvat nopeasti, kun ovat suunnassa, mistä yleensä tuuli tuo sateen. Olen yrittänyt siippaa käännyttää terassin lasittamiseen. Kyllähän sade pieksisi lasituksetkin, mutta silloin olisivat vähän kauempana katseelta ja välissä olisi puhtaat ikkunalasit. Mutta ei ole siippa innostunut. Ajattelen vähän jo sitäkin aikaa, kun (luultavasti) tähän yksin jään, niin jotenkin tuntuisi turvallisemmalta laseilla suljettu terassi. Nythän se on apposenauki vaikka ketun sille tulla: pari talvea sitten kettu terassillamme tepastelikin, nuuski terassin pöydälle jäähtymässä olevaa hernarikattilaa. Sitten huomasi ikkunasta minut ja loikkasi menemään.
    am


  • omakotitaloissa on se mahdollisuus että pyykkiä voi kuivatella ulkona pyykkinarulla.
   Vanhemmissa OK-taloissa ja vanhempi väki sitä ulkokuivatusta vielä harjoittaa. Uudemmissa pientaloissa harvalla on enää pyykkinarulla ulkona vaatteita kuivumassa. Ajat muuttuvat ja myös ihmiset muuttuvat. Se ihmisen muutos on ollut valtava. Ajattelutavoiltansa, uskomuksiltansa ja arvoiltansa. Ulkokuivatuksen ongelma siinä että puhdas pyykki voi liikaantuakin. Ja oravat repiä pesätarpeiksi, Toisaalta ulkokuivattu pyykki tuoksuu hyvältä. Postilaatikossa oli yhden rännien puhdistusfirman mainoslappunen. 1-kerroksisen ok-talon rännien puhdistus maksaa seuraavasti, 50 m vesikourua tai ränniä putsaus maksaa 250 euroa. Sen ylittävältä osalta 5 euroa/metri, Tietty päälle tulee vielä ajomatkat.
   On se aika tyyristä kun tietää että aikaa menee kourujen rassauksessa sellaiset 1/2 tuntia 2 ukolta. Itse olen aina putsannut kourut. Apumies pitää tikkaista kiinne ja toinen kourii kourut käsillänsä puhtaaksi, Sellaiset 1/2 tuntia vie aikaa itse tehden. Tarvittaessa vesiletkulla vettä syöksytorveen. Toisaalta on niin että palveluista pitääkin maksaa. Joku tekee sitä työksensä ja haluaa työstä palkkansa eikä pelkkiä pennosia. /Jimmy R

   • Siskollani on sellainen ison päivävarjon mallinen pyörivä pyykkiteline OK talonsa pihalla, jossa kuivattaa pyykit paitsi talvella.

    Entisessä kerrostaloasunnossamme oli vintti, jossa oli metrikaupalla pyykkinaruja ja siellä monien ihmisten pyykit yhtäaikaa. Joskus väärät lakanat meni jonkun kotiin, jos esim mies haki pyykit eikä tuntenut heidän lakanoitaan tarkoin. Jotkut taas unohtivat pyykkinsä sinne viikkokausiksi.


  • Minulla on kodinhoitohuoneessa ikkuna. Siellä on myös katon alapuolelle laitetut pyykkinarut. Ennen tuon huoneen remonttia ne narut olivat alempana, joten yletyin hyvin ripustamaan pyykit sinne kuivumaan, mutta nyt oli kai se remonttimies, joka kiinnitti ne narut niin ylös (kysymättä minulta) niin pitkä , mutta ei huomannut ajatella asiaa minun kannaltani? Kodinhoitohuoneen ikkunan kun avaan, niin pyykeistä tulee ulkoraikkaat. Eivätkä kastu jos sataa. Eilen pestyt ovat nyt kuivat.

   • Minullakin on asuntoni pesuhuoneessa suuri ikkuna, samoin saunassakin , mutta paljon pienempi. En tajua, miksi pesuhuoneessa se on niin suuri. Sinne olisi riittänyt saman kokoinen kuin saunassa.


  • Olkoot nyt sitten polttopuilla lämmittäminen synti ja jos kaikki tekisivät näin, niin vielä suurempi synti, mutta löysin yleltä suoranaista vesitystä

   "Työnantajat ja työntekijät maksavat työeläkemaksua"
   Ei sanaakaan prosenttiosuuksista

   "Eläkkeelle jäänti on myöhentynyt "
   Kyllä. Valkokaulustyöntekijät ne vasta sankareita ovatkin. Kynä pysyy heillä kauemmin kädessä ja tiedotusvälineet näyttävästi joskus haastattelevat jopa perushoitajaa, joka haluaa vielä 70 vuotiaana kääntää sänkypotilaita. Kertaakaan en ole nähnyt todella raskaan työntekijän halajavan duuniin seitsenkymppisenä.

   (Nykyisin) " Heille on luvassa yli kuuden prosentin korotus jo ensi vuodesta alkaen."
   Eli Kiljusen työeläke nousee ja saahan siivoojanakin toiminut siivun - en viitsi edes laskea. Jospa olisin kiinnostunut esim. toimittajien palkoista, niin ei ihme, että he tuijottavat kuutta prosenttia silmät kirkkaina, samoin uutisten lukijat, ns. asiantuntijat, sillä he venyvät ja venyvät ja jaksavat siis puhua jopa vielä yli eläkeiän, jos heille maksetaan tuntuvia korvauksia ja näitä veijareita kyllä löytyy joka puskasta

   Summasummaarum. Mitä enemmän olet tienannut työntekijänä, sitä enemmän saat eläkeläisenä, sillä sinunhan kynänheiluttajan ja puhujan on saatava elää eläkeaikasikin prosentuaalisesti paremmin.

   Ja tähän kun vielä lisätään se, että kiljusten sekä palkan että eläkkeet maksavat jopa pienyrittäjät, jos kykenevät oman eläkkeensä maksamisten jälkeen ja autoa armias, jos palkkaavat yhden ihmisen, niin maksavat työntekijän työeläkemaksusta yli 20%, niin ei ole ihme, että -

   tarvitaan paljon siivoojia, rakennusmiehiä, lähihoitajia ulkomailta ja kiljusia kotimaasta

  • Meillä oli aiemmin täällä puhetta kardemummasta. Nyt sen helsinkiläisen naisen syyte hotelli Tornin ravintolassa käsittelemästään aineesta kaatui, koska ei saatu selville mitä se aine oli. Siitä kolme Tornin työntekijää sai outoja oireita, mutta kukaan muu täydessä ravintolasalissa ei saanut. Oletus että aine oli kardemummaa? Tuota tavallista pullamaustetta. On se kumma. jos ei laboratorio saa selville kardemumman koostumusta? Kaipa kardemummallekin voi olla allerginen? Sitä ei ole ainakaan allergiaa aiheuttavien aineiden listoilla, vai onko?

   • Anonyymi

    Selvisimme eilen hengissä, vaikka vaimo leipoi kardemummaisia korvapuusteja. Söin yhtä monta kuin se yks nakkeja

    ed


   • Anonyymi

    Hitsi, pulla ilman kardemummaa on kuin emäntä pilvisellä polulla. Itse laitan sitä aina vähän liikakin. Kaipa sillekin sitten voi olla allerginen. Mutta jos po. nainen kardemummaa Tornisssa suihki, niin taisi olla itsekin jossain "suihkeessa".

    Nykyään ihmiset ovat allergisia mitä kummallisimmille asioille, ruoka-aineille kuitenkin kai kaikkein useimmin. Itse en (ainakaan toistaiseksi) kärsi onneksi mistään yliherkkyyksistä. Pölyn vaikutusta kyllä tarkkailen, kun sitä tuppaa välillä=usein olemaan huushollissamme liikaa, mutta vielä on sekin pysynyt aisoissa:).
    am


  • Anonyymi

   "50 m vesikourua tai ränniä putsaus maksaa 250 euroa. Sen ylittävältä osalta 5 euroa/metri, Tietty päälle tulee vielä ajomatkat."

   Jospa saatais virolaisia tai ukrainalaisia putsaamaan ne rännit. Jos täällä vielä keikkuisi kölin alta vedetty ali, niin sanois, että bangladesilaiset ovat vielä "parempia"

   No itse kouruasiaan. Jos minulle olisi siunaantunut muutamat eurot enemmän säästöön, kun uusimme katon, niin olisin pyytänyt lisäämään kattotuoleihin metrin lisää pituutta, niin eipä olisi tarvittu kouruja ollenkaan. No metri on arvio

  • No ni sadepäivän ratoksi

   Olisiko mitään tehtävissä? Kaksi esimerkkiä. Eläketulot 1100€ josta ruokaan 12,3% on 135€ ja eikun kaupoille

   Sähkölasku kuukaudessa josta alvin alennus sentään auttaa tulevaisuudessa 3€, mutta ei yhden asteen vähennys sisälämpöön, vaan . . . hehheh, mutta kiitos tuostakin

   Ja sitten se eläkkeen huima nousu ja jälleen prosenteissa, kiitos, se sentään on noteerattu kaikkialla sanoilla : köyhää ei unohdeta ja niin ropisee ja laarit täyttyy. Nyt sitten seuraavalle hallituskaudelle eli

   prosenttiale ansiotuloverotukseen ja mahdolliset sosiaalituet leikkuriin. Nyt on saatava velka pois eli sellua keittämään ja risusavottaan sanoi jo kokoomuksen Susanna Koskikin

   • Ja huom!

    En ole itseni asialla, kuten en ole muutenkaan tyyppisuomalainen, joka kehuskelee tehneensä sähkösopimuksenkin oikeaan aikaan. Kyllä oli meinaan naurussa pitelemistä eilen, kun käväisin hesalaisten mökillä ja ai ai mitä kuulin ja näin.

    Kuulemma olivat tarkkoja eli parissä päivässä pikku tuvassa oli mennyt vasta 13 kWh:ta. Mies minun ikäiseni koko elämänsä tehnyt passitoimistossa uraauurtavaa työtään, sittemmin postissa ja päässyt varhaiseläkkeelle, kun on niin kivuliasta että. Konjakkilasi kädessään selvitti, että on tämä mökkielämä niin raskasta, mutta auvoista myös, lähellä luantoo on kiva olla.


  • Minun vuokrani on sidottu kuluttajahintaindeksiin ja kummasti se nousi niinäkin vuosina, jolloin indeksi oli 0 luokkaa. Mutta sopimuksessa lukee jotain että vähintään taikka enintään 2 %, en muista, täytyisi kaivaa se esiin mitä siinä tarkalleen sanotaan. Vuokrani on noussut hieman liikaakin, kun katsoin helmikuun 2006 ja helmikuun 2022 kuluttajahintaindeksit.

   Jos nyt eläkkeeni nousee, niin se korotus on mennyt jo ruoan hinnan korotuksiin. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa sähkölaskua.

  • "Nykyään ihmiset ovat allergisia mitä kummallisimmille asioille, ruoka-aineille kuitenkin kai kaikkein useimmin"

   Herkkyyksistä puheenollen, niitähän on muitakin kuin ruoka-aineallergioita. Kuten se josta itse kärsin, eli aistiyliherkkyys. Luullakseni esim monilla migreenikoilla on tämäntapaisia ongelmia. Eli tarkoittaa sitä, että kaikki aistit toimivat muuten normaalisti, mutta eräänlainen "tottumis" mekanismi puuttuu. Normaali ihminen sopeutuu nopeasti vähän häiritseviinkiin ääniin, hajuihin tai valoihin. Hetken päästä niitä tuskin huomaa. Aistiyliherkkä ei totu, päinvastoin häiriintyy yhä enemmän ärsykkeen jatkuessa. Ja myös se mikä on häiritsevää ääntä tai muuta, on monilla aistiyliherkällä jotenkin vääristynyt. Jos joku vaikka syö liian "äänekkäästi", se saa meikän hulluuden partaalle. Toki oma järki sanoo tällaisessa tilanteessa että ongelma on oman pääni sisäinen, ei siis siinä että joku söisi jotenkin "väärin". Mutta yhtäkaikki, kokemus on todellinen.

   Aikaa myöten sitten esim migreenikko oppii nopeasti kavahtamaan mitä tahansa vähänkin kirkkaampaa valoa, koska tietää sen mahdollisesti johtavan migreenikohtaukseen. Täähän häiritsee meikällä myös pimeällä autoilua. Turhan paljon on niitä joilla on väärin säädetyt lähivalot tai eivät osaa käyttää pitkiä oikealla tavalla..tukka pois ja linnaan semmoiset.

  • justiinsa tuli 2 kuukauden sähkölasku. Elokuu syyskuu. Se on nippa nappa 450 euroa eli kuukautta kohden 225 euroa. Talven pakkaskautena ( joulu, tammi,helmikuu) menee sähköön hieman enempi fyffeä. Asun OK-talossa jossa varaava vesikiertolämmitys. Melkein 3 m3 vesipytty jossa sähkövastukset. En itse pidä tuota omaa sähkölaskua mitenkään liian isona juttuna. Ihan passeli hinta. Ainakin toistaiseksi,
   Nyt on sähköpolkupyörällä kaahailut jääneet vähemmälle intressille . Kylmää kun on kelit. Okei tiedän että on pukeutumiskysymys. Ajattelin hankkia uuden käheen talvimyssyn. Kalju piiloon. Semmonen korvat vapaaksi jättävä kalastajanpipo on kait miehisten miesten muotia. Kun ei polkupyöräillä niin katotaan uusintana
   filmin pätkä The Wild one, Prätkäjengi saapuu kylään ottamaan komentoa. /Jimmy R
   https://www.youtube.com/watch?v=_TtaSwqQAyI

   • Silmänreikä ja korvanreikäpipo? Siinä vasta olis tyyliä. Miekään en enää vähään aikaan ole tarennut pyöräillä. Ens kesän hommia ne.

    Ja terveisiä polliisikammarilta..


  • Anonyymi

   Päivän työ, joka yleensä voipi venyä aina siihen saakka, kun jo tuntuu, että suokeli sentään eli siis ei mikään maajussin sua vaan stadilaisen keli siis sisäkeli
   https://urly.fi/2PL6

   Poltin aivan pienen nuotion, koska vielä ei ole katossa sitä suojalevyä. Äsken laitoin pellit kiinni ja katsastan, kuinka kauan valurauta valuttaa pinnaltaan lämpöä.

   Äkkipikainen lasku. Loka-maalis. Kuudesta kuukaudesta ehkä viisi kuukautta keskimäärin säästö: 150 x 20kWh ja yksi kuukausi 30 x 40kWh säästettyjä energioita. Suunnilleen ehkä 3500kWh - 4000kWh säästö pyöreästi viidensadan euron hujakoilla ja lisäetuna sisälämpötilan nousu satavarmaan

   ed

   • Anonyymi

    Kaikki on suhteellista. Isot näyttävät klasit tuossa polttouunissa. Eivät vielä ole nokeentuneet. Valurauta kamiina. Porin Matti ei kuitenkas ole. Sen tiedän. Kannattaa hankkia häkävaroittimet ihan varmuuden vuoksi ja sammutinaparaatti lähistöön. Puulämmittämisessä on puuhaa ja askartelua. Kivaa mutta niin työllistävää. Savun hajuun saa tottua. Se kun tartuu joka paikkaan ja kaihertaa kurkussa. Pörtö kulkeutuu helposti sukanpohjassa ympäritse taloa. Siihen joku patenttiratkaisu onko valmiina ? /Jimmy


  • Anonyymi

   ....

  • Jokohan tänne pääsisi. Aloitin yrittämisen jo iltapäivällä, mutta aina käskettiin yrittää myöhemmin uudestaan. Mitään syytä pääsemättömyyteen ei annettu. Yleensä, kun ketju on jumissa, niin systeemiapina valittaa, että voi, voi se on rikki nyt. Nyt ei siis ollut rikki. Ettei olisi putleri, joka haluasi edes vähäksi aikaa sulkea räävät suumme;).

   Ja Whoo on sitten ollut polliisia puhuttamassa, vai puhuttivatko ne sinua? Näin synkähkönä perjantai-iltana sekin voi käydä ihan vaikka ohjelmanumerosta. Siippani ja yksi kaverinsa kerran kauhulla totesivat, etteivät koskaan ole olleet putkassa, ja päättivät ryhdistäytyä. Tuosta päätöksestä on aikaa jo useampi vuosi, ettei jopa vuosikymmen, mutta eivätpä vieläkään ole saaneet tartuttua toimeen. Molemmat ovat kyllä jo parhaat hillumisvuotensa ohittaneet, eivätkä ehkä enää taida semmoisiin hommiin keritäkään. Ikä kun myös hidastaa.

   Minä kuuntelen tässä toisella korvalla Puhelinlangat laulaa-ohjelman 50v-lähestystä. Onkin mennyt aikaa viimeisimmästä kuuntelukerrasta. Mökillä viikonloppuna käydessä sen kuunteleminen kuului aina ohjelmaan. Nyt kun viimeisen vuoden aikana olemme siellä viettäneet vain yhden viikonlopun, niin po. ohjelmankin kuuntelu on jäänyt. Täytyy myöntää, että tämäkin asia juuri tänä iltana, tekee olon hieman surumieliseksi. Mutta näillä mennään ja huomenna on taas uusi päivä.

   Leppoisaa viikonlopun aloittelua!

   • Juu, putkaan laittoivat kun kännissä riehuin kauppatorilla...eikun siis olin tunnistuskäynnillä uutta henkilökorttia varten kun passi oli vanhentunut jokunen vuosi sitten. Eli vaatii käynnin kammarilla tuommoinen tilanne. Jouduin virkailijan ristikuulusteluun. Piti tietää mm vaimon nimi. Tämän vielä suht koht helposti selvitin. Mutta sitten kysyivät vihkimisvuotta. Tässä piti jo funteerata enemmän. Päättelin oikean vuoden siten, että sen täytyi olla pojan syntymää edeltävä vuosi. Tarkemmin laskien 6 kk ennen. Sattumaa? Sitten kysyivät vielä äidin ja isän etunimiä, ja vielä pojankin koko nimeä. Lopulta uskoivat että mie olen mie.

    Puhelinlangat laulaa? Aika uskomatonta että tuokin ohjelma on pyörinyt jo 50 vuotta. Radiomusiikin kuuntelua tuli tietty nuorena harrastettua paljon enemmän. Muistan erityisen hyvin erilaiset lista ohjelmat, 12 kärjessä ja sellaiset. Mikähän se oli se ohjelma jossa ties kuinka kauan Iltatuulen viesti oli ykkösenä?

    Sittemmin musiikkimakukin on muuttunut, ellei peräti kehittynyt. Pisin Spotifyn oma lista on tietysti Jazz lista. Sitten yllättävän pitkä on klassisenkin lista. Enkä vieroksu edes vanhaa kotimaista tanssimusiikkia. Sehän se kuitenkin on sitä lapsuuden radiomusiikkia.


  • Surulliseksi teki myös äsken joku "Puhlareihinkin soittaja, joka lähetti toiveensa mukana terveiset lapsenlapsillensa, jotka jo yli kaksikymppisiä. Arveli kyllä, etteivät taida kuunnella ohjelmaa, mutta hän halusi silti terveiset lähettää, kun ei lapsenlapsiaan ole nähnyt kymmeneen vuoteen. - En tietenkään syitä niin pitkään eroon tiedä, mutta minulle silti aivan käsittämätön asia.

   Tuosta migreenijutusta vielä tuli mieleen, että minullekin pimeällä ajo on vastenmielistä. Valot käyvät silmien kautta päähän. Lähes yhtä paha vaikutus on kirkkaalla säällä ajaessa paisteen ja puiden varjojen vilinä. Sitä ei kestä erkkikään. Nuorena en moista edes huomannut, vaikka silloin migreenistä juuri kärsin; nykyään välillä vain sahalaidoista silmissä.

   Nyt syynäämään Dr. eläinlääkäri Pol'ia

   • No on sitte melkein kaik samat tauitkin.

    Toi migreenikö siis nykyään jää tuohon sahalaitaan, ei etene kallon halkaisevaksi säryksi, tai pahoinvoinniksi? Oon kyllä kuullut että iän myötä migu voi häipyäkkin. Itellänikin jos nyt arvoin asiaa, niin kerrasta kahteen kk on noita kohtauksia kuten aina, mutta ehkä tosiaan on särkyvaihe hitusen lempeämpi nykyään.


  • No ni, minäkin osallistun hiukka näihin terveys/sairausjuttuihin. Miniäni kärsi aikoinaan kovista migreenikivuista ja kerran jouduin heittämään hänet meiltä kotiinsa. Oli kauhiata katseltavaa. Mutta synnytettyään ensimmäisen lapsensa, on migreenikohtaukset vähentyneet. Toisaalta tyttö tulee kohta esimurkkuun. Mutta se ei liene kuin sitä ns. tavallista päänsärkyä sitten odotettavissa

   Ite luin nyt tarkemmin kihdin juurisyitä - sienet, hiivatuotteet kaiken muun lisäksi. Varvas pullottaa nyt taas, mutta klinkkaan hakemaan eilen uusittua kihtilääkettä kohta. Eli siis pystyn vielä sentään klinkkaamaan

   • Juu, eikös joskus irvailtu että kihti on kroisosten ja kuninkaitten vaiva. Mutta sehän liittyy virtsahappoon, tätä lienee kaikilla, rikkailla ja köyhillä. Kihtikin on niitä sairauksia joita 2 diabetes voi pahentaa.

    Migreeni on myös periytyvä, meitin sällillä oli jo pienenä omituinen vaiva jota nykyisin pidetään yhtenä lasten migreenin muotona, eli dysmetropsia. Joka myös nimellä "Liisa ihmemaassa" syndroomana tunnetaan. Tää on aika ihmeellinen juttu, eli jos joku on oudoista oireista kiinnostunut, kannattaa etsiä verkosta. Jos siis ei ole aiemmin asiaan törmännyt.


  • Tää on Jimmylle noista savunhajuista, koska ei suostu ottamaan sinne kommenttia vastaan

   Palovaroittimia on jo kaksi ja yhden häkäsellaisen hankin, kuhan ehin

   Hommaahan tässä on. Kaksi kertaa talvessa oma nuohous ja kerran nuohoojakäynti. Yksi nuohoukseni kestää noin tunnin, riippuen kauanko istun, Silloin tulee nuohottua sekä puuhellan että nyt sitten kamiinan torvi alhaalta muutaman metrin ylöspäin ja imuri imee upeesti koko ajan

   Mietipäs sitä, millainen puunpöly joskus pirteissä oli, kun rukit, länget sun muut tynnyrit ja vakat ja tarve-esineet veistettiin sisällä. Ite veistelen takkaa sytyttäessäni enää hammastikkuja

   • Olikos siulla Edson tota ilmalämpöpumppua? Tuli vain mieleen tässä takkaa viritellessä että kannattaa varmistua että pumppu on varmasti vain lämmitysmoodissa, ei automaatilla. Muuten käy kuin meitillä joskus, eli että kun pumppu on tossa aika lähellä takkaa, niin sehän alkaa viilentää sen mitä takka lämmittää...aika fiksua?


  • Huomeneita kaikille!
   Minäkin yritin vasta Whoolle eilen moneenkin kertaan, mutta ei lähtenyt mihinkään. Katsotaan lähteekö nyt, kun en kirjoita kommenttikenttään.

   Minulla särkypäivät, nk pannumyssypäivät, loppuivat joskus 50v korvilla. Sitä ennen jo harvenivat. Siihen varmaan vaikutti säännölliseen työaikaan siirtyminen. Aiemmin vuorotöitä tehdessäni rajut kohtaukset iskivät lähes aina yövuoron jälkeen. Nykyäänhän on olemassa kunnon estolääkkeitä, mutta silloin ei niitä ollut. Ja kohtauksiinkin lääkkeet olivat aika tehottomia, paitsi ne jotka tekivät tillin-tallin-tilan, mihin en voinut ruveta kun oli pieniä lapsia.

   Nykyään minulle ilmaantuu silloin tällöin noita kirkkaita sahalaitoja, mutta särkyjä ei ole ollut kertaakaan sen jälkeen kun silloin aikoinaan loppuivat. Paas laittaen nopeammaksi vuosien keruuta, niin pääset sinäkin vaivasta. Ei ikä aina pahasta ole🤣

   • Juu, meikällä ainakin komeus vain lisääntyy iän myötä. Ainakin jos ei uusinta passikuvaa katso. Siinä joku vanha häijyn näköinen äijä irvistää ilkeästi.

    Lohdullista kuulla että migu tosiaan siis hiipuu vuosien mittaan. (Piti sanomani: vähenee loppua kohti..onneksi en sanonut). Mutta juu, mitäs estolääkkeitä siis käytät? Itelläni on vain tuo salpaaja ollut käytössä pitkään, sekin alunperin levottoman sykkeen rauhoittamiseen.
    Oma miguni kuitenkin onneksi kohtuullista laatua, pari kolme kohtausta kuussa. Näköoireiden alkaessa het kourallinen särkylääkkeitä, sitten muutama tunti siedettävää särkyä, ja alkaa pahin olla ohi.


  • Mulla ei hyväksy suomi24 vastaamista eli nyt siis Whoolle

   Kyl mulla on ja se automaattitila on huomioitu ja kesällä vasta käyttöön eli viilennykseen. Tähän pyrin, en enää lämmitä sillä

   Kokonaiskulutukseni siis sähkön osalta koko talven luokkaa 10-15kWh per vrk mikä pitää sisällään siis lattialämmityksen pesuhuoneessa, 2 pakastinta, telkku ja 2 tietsikaa ahkerassa käytössä ja sit se 300 litran lämminvesivaraaja. Näillä mennään

   Jos ja kun säästän (säästämme) niin tasan tarkkaan pyrin ostamaan vain ulkomaisia tuotteita, en kuse enää - tai siis kusen valion tankkiin ja tasan tarkkaan en osta suomalaisia tomaatteja ainakaan talvella jne.

   • Kokeilenpa kommentoida lisää itselleni

    Jos oisi valtaa jos oisi rahaa ja päinvastoin, niin laittaisin sekä tuulimyllyn kukkulalle ja kesäksi aurinkopanelit ja sitten jumalattomasti akkuja välittämättä enää siitä, kuluuko luonnonvaroja akkuteollisuudessa. Sit törsäisin teslaan ja kunnon invertteriin, joka lataisi teslaa aina silloin, kun tarvis. Enkä todella välittäisi siitä, kuluuko bensaa vai dieseliä invertterissä vaan toistaisin sanat, mitä sanoi vatanenkin eli ei se vatanenkaan välittäny enkä nyt tarkoita ralli vatasta


  • Ja samaan aikaan kun sytytän takkaa, luen uutista että maassamme tulee 200 ennenaikaista kuolemaa puunpolton seurauksena. Eli puunpoltosta syntyvien pienhiukkasten takia. Saman verran kuolee ihmisiä liikenteessä...tää pistää vähän funteeraamaan ainakin asioiden suhteellisuuksia.

  • Odottelen kaaosta

   Ensin alkavat ihmiset enenevässä määrin miettiä sitä, mitä kuluttavat.
   Hihhih, eivät muuten ala

   Sitten ilmestyy yhä mustempia pilviä taivaalle ja myrskyää ja vesi nousee.
   Hihhiih, ihminen ostaa joditabuja ja vessapaperia ja kuivamuonaa ja katsovat töllöstä, että mitähän se lupaa säätä huomiseksi

   Mutta jotta kaikki ei ois näin surkeeta, katson ehkä tänään viihdettä, en lue uutisia, en kommentoi, en välitä, koska ei villekään välittänyt ja nyt en tarkoita v.niinistöä mutta samalla nostan hattua toiselle niinistölle, joka sanoi, että yhessäpä ruottin kanssa ja tää ei ollu muuten pilaa pressaa kohtaan tässä tapauksesa.

   • Tohon Nato asiaan sen verran, että toki on liityttävä Natoon ennen Ruåtsia jos se todella tulee kynnyskysymykseksi. Kyllä se on myös svedujen etu että me olemme suojapuskurina tässä hirviömaan ja ruattin välissä. Kun nyt sanotaan että ehdottomasti yhdessä Ruottin kanssa, niin kyllä tässä vaiheessa pitääkin lojaalius syistä juuri näin sanoa.


  • Anonyymi

   Taas ei mennyt kommentiksi Whoolle, joten

   "Kyllä se on myös svedujen etu että me olemme suojapuskurina tässä hirviömaan ja ruattin välissä."

   Ookoo, mutta ruotsi se senkun sitten on vällyjen välissä, norjan ja suomen puolustusmenot kasvaa. Vorokin oottelee, koska suomi on natossa ja siten suojelee helevetin kalleilla horneteillaan baltiaakin. Mutta ymmärrän toki, että niinistö pluffaa lojaalisti bluffaa

   ed

  • Edelleenkään ei näköjään kommenttikenttään saa lähetettyä mitään. Siis Whoolle, että en ole migreeniiin käyttänyt mitään lääkettä, en estoa enkä särkylääkettä, kun ei niitä kohtauksia enää ole tullut sen jälkeen, kun tauti häipyi. Joskus on jotain muuta päänsärkyä ja siihen sitten buranaa tai panadolia. Se on kyllä vuosien mittaan selkiytynyt, että särkyjä en enää suostu kärsimään.

   MInullakin noita beetasalpaajia rytmihäröihin on ollut jo parikymmentä vuotta. En tiedä olisiko niillä joku vaikutus migreeniinkin, eli mistäs sen tietäisi jos vaikka estävät sitäkin. Mutta silloin kun pannumyssyn sain jättää pannun päälle, niin rytmihäröjä ei vielä ollut.

   • Salpaajia käytetään ihan yleisesti migun estolääkkeenä. Lisäksi väliaikisesti vaikkapa kahvikuppineuroosiin.

    Ja miten niin täällä ei kommenttikenttä muka toimi? No mikä nyt windowsilla toimis.. Mie käytänkin vain anroidia eli kuukkelin systeemejä tällaiseen hupailuun.

    Nyt pittäis lähtee vähä kaupallisille asijoille turkku. Äsken tuli vettä kuin saavista.


  • Anonyymi

   Whoo : "Ja samaan aikaan kun sytytän takkaa, luen uutista että maassamme tulee 200 ennenaikaista kuolemaa puunpolton seurauksena. "

   Täällä ei kuole ja vaikka kuolisikin - puu tulee palamaan aina vaan enemmän. Tuotahan ne nyt toitottavat, sillä öljylämmitys se on poikaa typpilaskeutumisten kanssa ja pelko on, että kohta kuluu sähköä jo liian vähän ja nostettava hintoja (1974-75)

   Muuten fingrid joutuu kait siis vahvistamaan sähkön linjoja, kun tuulee liikaa ja tuulivoima pelaa ja laajenee. Fingrid on ajoissa kuin - vr:n liikenne

   ed

   • Anonyymi

    Puuaineesta noin puolet on hiiltä, Hiilen määrä yhdessä havusahatavarakuutiometrissä on noin 200 kiloa. Kyllä siitä puunpoltostakin väkisinkin tulee runsaasti ilmastonmuutosta kiihdyttävää hiilidioksia. Halusimmepa sitä tai emme. Valurautakamiinan hyötysuhde parhaimmillansa voi olla 80 % luokkaa. Mitattuna valmistajan laboratorio-olosuhteissa. Käytännössä 70% hyötysuhde on lähempänä totuutta. Ihan hyvä hyötysuhde sinällänsä. Torvestahan taivaalle osa lämmöstä ja päästöistä väkisinkin karkaa. ihminen on tasa-lämpöinen otus ja siksi energian tarve elämän ylläpitämiseen on suuri etenkin näillä pohjoisilla leveysasteilla. Päiväntasaajalla energiaa ( esim. puunpoltto) tarvitaan teoriassa minimissänsä vain ruuan valmistamiseen. /Jimmy


  • Anonyymi

   Jumal'auta, kihti ja kakkosdiabetes tai päinvastoin. Täytyypäs koputtaa päätä vajaan vuoden ja sit taas verikokeisiin

   ed

  • Kirkkaista sahalaitakuvioista:

   Minun näkökentässäni noita silloin tällöin (onneksi tosi harvoin) näkyy, mutta niihin ei liity päänsärkyä.

   Kun olin kesällä pumpun pallolaajennuksessa näin noita kuvioita vähän aikaa toimenpiteen jälkeen, mutta värillisinä. Lääkäri sanoi, että johtuu varjoaineen lähtemisestä elimistöstä.

   • Mielenkiintoista että sahakuviot eivät siis liity pelkästään migreeniin, vaan tuollaisessakin yhteydessä voip niitä nähdä. Luulisin myös että vaihtelee aikalailla minkälaisia ne kullakin ovat. Itselläni sahakuviot ovat ikäänkuin näkökentässä leijuvia hehkuvia rautalankoja, salaman muotoisia. Näkyvät silmät auki tai kiinni. Tämä vaihe kestää siinä puoli tuntia. Sitä ennen ensimmäisenä oireena tulee "reikiä" näkökenttään, eli esim tietsikan ruudulta häviää osa tekstistä, ja tulee uudelleen taas näkyviin kun hieman siirtää katsettaan sivuun. Näitten kaikkien näköhäiriöiden jälkeen alkaa infernaalinen päänsärky, jota tosin voi lieventää huomattavasti särkylääkkeellä. Monilla tulee myös pahoinvointikohtaus, jossa pahimmillaan oksentaa sisuksensakin ulos. Ja tätä voi jatkua päiväkausia. Mutta siis itseltäni puuttuu pahoinvointivaihe kokonaan, ja särkykin on vain muutaman tunnin juttu. Pääsen siis vähällä.

    Ja mistä sitten kaikki johtuu? Sitä ei kai vieläkään ihan tarkkaan tiedetä. Jonkinlainen aivoverisuonien ja hermoratojen toimintahäiriö se on, joka laukeaa jonkin ulkoisen aistiärsykkeen, tai vaikkapa vain liiallisen stressin takia.


  • Whoolle: kyllä minä luurillakin (android) yritin kommenttikenttään kirjoitella. Kirjoitti kyllä, mutta ei lähtenyt mihinkään.

   Enpä ole tiennytkään, että salpaajat migreeniinkin toimii. Tää on kai sitten sitä elinikäistä oppimista.

  • Anonyymi

   Jimmylle noista oksideista että ihan yks lysti jo minulle

   ed

  • Kyllä täällä vielä sisällä tarkenee, kun ulkona ei ole vielä pakkasta, vaikka patterit ovat vain hieman haalean lämpöiset. Talvella, jos pakkanen "paukkuu" voi nykyisen erittäin tiukan säästölinjan takia tulla sisälläkin todella kylmä. Varsinkin yöllä, kun silloin lämpö on todella "kortilla!"

   Minulla oli tänään nuorempi tytär täällä tekemässä pihatöitä. Lapset eivät olleet mukana, koska kaksivuotias on siinä iässä, että vaatii koko ajan valvontaa, kun ehtii joka paikkaan. Ei olisi oikein äitinsä saanut haravoida rauhassa, joten tulevat seuraavan kerran vain "kyläilemään", ilman että tytär joutuu tekemään mitään töitä täällä. Eikä se ole mikään "vain" kyläilyä, koska seurustelu lapsen ja lastenlasten kanssa on todella nautinto mummille.

   Äsken puhuin pitkän puhelun yhden sisareni kanssa. Huomenna on puhelu toisen sisaren kanssa ja kolmannen sisaren kanssa puhumme ilman mitään vakituisia soittoaikoja. Silloin kun mieleen juolahtaa. Toki toisille sisarillekin voi soittaa koska vain jos siltä tuntuu, tai on asiaa. Tuo vakituinen aika on vain jotenkin muotoutunut heidän kanssaan.

   • Se on oikeastaan aika metka juttu miten nuo yhteydenpitotavat lähimpiin vaihtelevat. Toki varmaan vähän sukupolvikysymyskin. Meillä esim perheen kesken ollaan liki päivittäin yhteyksissä pikaviestisovellukseen muodostetun perheryhmän välityksellä. Tässä on myös sama etu kuten esim sähköpostissa, että kenenkään ei tarvitse juuri sillä hetkellä reagoida toisen lähettämään viestiin, vaan silloin kun itselle parhaiten sopii. Toki videopuhelut ryhmän kesken onnistuvat saman sovelluksen kautta myös. Perinteinen soittaminen on vähän katoavaa kansanperinnettä meillä ainakin.

    Varmaan on paljon ihmisiä joille kyseisenlainen kirjoittamalla kommunikointi ei luonnistuisi mitenkään. Onneksi me kaikki olemme sopivasti kirjoittamiseen orientoituneita, eli meille kaikille ihan luonnollinen tapa kommunikoida.


  • Anonyymi

   On tämä systeemi nyt kumma. Ei anna vastata kommenttina, ei pidä kirjautumista tallella, ja äsken vielä herjasi IP-osoitteestani. Saas nähdä lähteekö tämä mihinkään.

   Migreenistä vielä (eivät näköjään saa kuntoon tuota kommenttiin kommentoimista). Kun minulla tauti oli pahimmassa vaiheessa, niin näkökentän kirkkaat sahat alkoivat sivulta ja vähitellen täyttivät koko näkökentän. Pari kertaa ne tulivat autoa ajaessani, ja pakko oli pysähtyä pientareelle, kun en enää nähnyt mitään. Se kesti aikansa, ehkä varttitunnin ja sitten taas näkökenttä puhdistui. Läheskään aina ei kuitenkaan särkyä tullut. Se tulikin useimmiten ihan erikseen, ilman ennakkomerkkejä. Ja oli kamala. Suunnilleen yrjösin suoletkin ulos.

   Aikoinaan kävin migreenin takia tutkimuksissakin, mm. valovälkkyhuoneessa makasin pari tuntia. Selkäydinpunktiokin tehtiin. Migreenisärky kuinka kamala se särky voi olla, niin sen varassa voi vai arvella, mitä on po. tutkimuksen jälkeinen päänsärky. Jos sanon inferanaalinen, niin sekään ei annan oikeata kuvaa. Siihen ei auttanut mikään lääke, ja kesti päivän ja yön. Eikä noissa tutkimuksissa selvinnyt mitään muuta, varmistivat migreenin olevan kyseessä.
   am

   • No jo on outo juttu jos toisilla on, toisilla ei. Jatkuvaa häikkää saitilla nimittäin. Miulla kaikki pelittää kuin junan vessa. Kirjautuminen pysyy voimassa nykyisin luurillakin koko päivän, tietsikan foxilla pysyvästi.

    Ja nytten taas käytän jatkuvasti VPN yhteyttäkin, eli IP -osoitteeni kulkee tällä hetkellä Espoossa sijaitsevan serverin kautta incognito. Eikä S24:sella ole harmainta hajua siitä kuka näitä DrWhoo viestejä lähettää. Siitä huolimatta pelaa täydellisesti.

    Ja migru juu, oirekuvia on enemmän kuin diabeteksessä. Kahta samanlaista tapausta ei ole.


  • Anonyymi

   Minäkin oli tänään kolmisen tuntia yhtiön syystalkoissa. Siis ulkona - ja nyt sitten happimyrkytys vaivaa. Selkä kyllä taas tilttasi liian aikaisin, ja jouduin jättämään puuhan nuoremmille. Paitsi, että ei talkoot enää niin nuoria kiinnosta - pitäisi kai olla digitalkoot. Yhtiömme eläkeläisiä niissä nytkin pääasiassa oli.

   Miten tuntuu, että koivujen lehtiä on tänä vuonna paljon enemmän kuin ennen, Huomenna tulevatkin poika ja lapsensa meidän omiin talkoisiin: putsaamaan katon rännit ja kuskaamaan lehtiä vähemmäksi pihaltamme; ei niiden alla enää ruoho elä, ovat niin paksussa kerroksessa. Toinen poika lähtee vaimonsa ja kettisten kanssa ajelemaan Lappiin syyslomalle. Mekin siis joudumme viikon ajaksi keksimään itsellemme syyn lähteä lenkille, kun ei ole kettiksiä työnnettävänä. Jos on hyvä sää, niin se jo olisi hyvä syy. Mutta kyllä vanha aina jonkun verukkeen keksii.
   am

  • Jahans, suomalaisen nyrkkitappelu jenkkiä vastaan loppui yhteen iskuun, mutta kuulemma toista milliä Robbe sai liksaa. Aika hyvä minuuttipalkka. Mahtaa tehdä gutaa aivoille tollaset tällit.. Ja joku tuollaistakin brutaalia laillistettua väkivaltaa kutsuu "urheiluksi".

   • Anonyymi

    Jep. Tutkittu juttu on että juoksussa aivot saavat samanlaisia tällejä kuin nyrkkeilyssä, tosin kerralla pienempiä. Ajan kanssa sama vaikutus. Siis tossujen ja juoksualustan merkitys oleellinen.

    Joka nyrkkeilyä kannattaa on jo saanut päähänsä viel kovemman tällin kuin Helenius eilen. Nyrkkeily pitäis julistaa rikokseksi.

    Hauskaa pyhäpäivää!
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jep. Tutkittu juttu on että juoksussa aivot saavat samanlaisia tällejä kuin nyrkkeilyssä, tosin kerralla pienempiä. Ajan kanssa sama vaikutus. Siis tossujen ja juoksualustan merkitys oleellinen.

    Joka nyrkkeilyä kannattaa on jo saanut päähänsä viel kovemman tällin kuin Helenius eilen. Nyrkkeily pitäis julistaa rikokseksi.

    Hauskaa pyhäpäivää!
    am

    No hitto, miehään yhdessä vaiheessa elämääni olin myös himo pitkänmatkanjuoksija. Juoksin montakymmentä kilsaa viikossa. Ja olikos ne tossut aina niin viimeisen päälle.. Ei siis ihme että aika tärähtäneeltä tuntuu olo nykyisin.


  • Jahas, enpäs olisikaan muistanut tuota karseaa urheilun suurta "juhlaa" eli päähänlyöntikilpaa. Veikkaan, ettei vitae prookaan auta, vaikka kuin olisi saanut uusia ominaisuuksia

   Kuinka joskus saattoi kuunnella / katsella tuota lajia. Olen pehmennyt, vaikka ette sitä uskokaan

   • Ohoh, ootko tosissas? Ihan odotin weepelimäistä purkausta että kyllä nyrkkeily on jaloista jalointa urheilua, moottoriurheiluun verrattuna.. tms. Weepelihän oli suuri nyrkkitappelun ystävä, vaikka monissa muissa asioissa oli järjissään.

    No, tunnustan että miekiin harrastin aikoinaan poikanyrkkeilyä, en tosin koskaan otellut. Mutta sehän oli kuntoliikuntana ihan hyvä laji. Kyllähän sitä harjoituksissa matsattiin, olin itseasiassa teknisesti aika hyväkin siinä. Meikään oli liki mahdoton osua. Olin (jo silloin) luonteeltani aivan liian pehmeä, en hennonnut lyödä vastustajaa kehässä. Sehän olisi voinut sattua..


   • Anonyymi
    DrWhoo kirjoitti:

    Ohoh, ootko tosissas? Ihan odotin weepelimäistä purkausta että kyllä nyrkkeily on jaloista jalointa urheilua, moottoriurheiluun verrattuna.. tms. Weepelihän oli suuri nyrkkitappelun ystävä, vaikka monissa muissa asioissa oli järjissään.

    No, tunnustan että miekiin harrastin aikoinaan poikanyrkkeilyä, en tosin koskaan otellut. Mutta sehän oli kuntoliikuntana ihan hyvä laji. Kyllähän sitä harjoituksissa matsattiin, olin itseasiassa teknisesti aika hyväkin siinä. Meikään oli liki mahdoton osua. Olin (jo silloin) luonteeltani aivan liian pehmeä, en hennonnut lyödä vastustajaa kehässä. Sehän olisi voinut sattua..

    Mä olen kauhian jännittyneenä seurannut töllöstä rallia, kun ne ajaa rotkon reunalla. Enää en voi tai jaksakaan edes lyhennelmänä niitä formuloita, joskus seurasin myös moottoripyöräkilpailujakin, ettäs sellasta.

    Eino Salo, aikoinaan nyrkkeilijä, pystytti neliön pihalleen Jollakseen ja siellä hän valmensi, en muista enää ketä, mutta raskassarjalaisia. Isäni oli joskus sparraaja ja kun kuuli kehästä, niin osti tietty hanskat sillä seurauksella että turpiin tuli, kun me vesselit päästiin kokeilemaan. Yks vesseli oli niin nopea, ettei ehtinyt kuin - siten knock out vai mitens se meni

    edson ei enää muista weepelin mieltymyksiä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mä olen kauhian jännittyneenä seurannut töllöstä rallia, kun ne ajaa rotkon reunalla. Enää en voi tai jaksakaan edes lyhennelmänä niitä formuloita, joskus seurasin myös moottoripyöräkilpailujakin, ettäs sellasta.

    Eino Salo, aikoinaan nyrkkeilijä, pystytti neliön pihalleen Jollakseen ja siellä hän valmensi, en muista enää ketä, mutta raskassarjalaisia. Isäni oli joskus sparraaja ja kun kuuli kehästä, niin osti tietty hanskat sillä seurauksella että turpiin tuli, kun me vesselit päästiin kokeilemaan. Yks vesseli oli niin nopea, ettei ehtinyt kuin - siten knock out vai mitens se meni

    edson ei enää muista weepelin mieltymyksiä

    Tätini mies ja hänen 4 veljeään kaikki harrastivat nyrkkeilyä ja ottelivat paikalliskisoissa toisiaankin vastaan ja löivät kuulemma kuin vierasta sikaa. Tätini miehen nenäluu oli murtunut ja nenä oli hieman vinossa. Toisen veljen kaula oli vinossa asennossa kun jotkut hermot olivat vaurioituneet.


   • Calvados kirjoitti:

    Tätini mies ja hänen 4 veljeään kaikki harrastivat nyrkkeilyä ja ottelivat paikalliskisoissa toisiaankin vastaan ja löivät kuulemma kuin vierasta sikaa. Tätini miehen nenäluu oli murtunut ja nenä oli hieman vinossa. Toisen veljen kaula oli vinossa asennossa kun jotkut hermot olivat vaurioituneet.

    Lisäys edelliseen: Vanhin veljistä voitti monia mestaruuksia ja toimi uransa jälkeen valmentajana ja kansainvälisenä nyrkkeilytuomarina.

    Minä en tajua että hakataan toista päähän, sellainen urheilulaji tulisi kieltää.