Vartiotorni Vs Silta-lehti

Anonyymi-ap

Täällä usein kirjoitellaan negatiivisesti Vartiotorni lehdestä ja todetaan, että ne ovat puuduttavan tylsiä eivätkä perustuisi Raamattuun ja kaikkea muuta ikävää kirjoitellaan.
Jehovan todistajien julkaisuissa todella oppii ymmärtämään Raamattua, sen profetioita, sanomaa ihmiskunnalle, Jeesuksen osuutta ihmiskunnan pelastajana jne
Tehdäänpä pieni vertailu kahden hengellisen julkaisun sisällöstä.
Jokainen voi kohdallaan päättää kumpi julkaisu todella perustuu vahvasti Raamattuun ja sen opettavaan arvoon.
Tarkastelen viimeisimmän Tampereen seurakunta lehden eli Silta-lehden tarjontaa ja sisältöä vertaamalla löytämäni Vartiotorni -lehden sisältöön. Saatte itse päättää mielessänne:

Silta-lehden artikkeleita lokakuu 2022:

- Riittääkö elimiä siirrettäväksi? (Katsaus elinsiirtoviikkoon)
-Maksan kirkollisveroni mielelläni
(Silta lehti kyseli ihmisten ajatuksia seurakunta vaalien edellä)
-Kulussit eivät riitä tarvitaan juoni
(Artikkelissa käsitellään hyvinvointiin,ilmastonmuutokseen liittyviä teemoja: haastattelussa eräs Itä-Suomen yliopiston professori)
-Seurakuntien tapahtumakalenteri
(liite)
-Virolaista tanssitaidetta Kalevankankaan kappelissa
- Hyvä tyyppi: Haaststellaan lastentarhaopettajaa neljän lapsen äitiä
-Pitkänsitkeä projekti
(Artikkeli Härmälän kirkosta)
-Konserttitarjotin
(Artikkeli Tampereen tuomiokirkossa lokakuun lopussa tulevasta urkumusiikki tapahtumasta)
-Matkalle pimeydestä kohti kirkkautta
(Artikkeli Kamarikuoro Camenasta)

Vartiotorni lehden artikkeleita
Huhtikuu 2021

-Seuraa tarkasti Jeesuksen jalanjälkiä
(Teema Raamatun jae 1.Pietari 2:21)
-Mitä opimme Jeesuksen viimeisistä sanoista?
(Teema jae Matteus 17:5)
-Arvosta lunnaita
(Teema jae Markus 10:45)
-Olet Jehovalle(Jumalalle) kallisarvoinen
(Teema jae Psalmi 149:4)
-Lukijoiden kysymyksiä: Miksi Jeesus lainasi juuri ennen kuolemaansa psalmeissa 22:1 olevia Daavidin sanoja?

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä, olet oikeassa siinä että nuo kaksi mainitsemaasi lehteä eroavat sisällöltään toisistaan. Evankelisluterilaisen kirkon sisällä on paljon erityyppisiä lehtiä. Osassa niistä kerrotaan mitä kivaa kirkon sisällä tapahtuu ja saadaan lukea eri ihmisten kokemuksia kristityn elämästä. Mikäli taas ottaa tarkasteltavaksi esim. Teologi - lehden, saa pureskeltavakseen vahvaa hengellistä ruokaa.

      • Anonyymi

        Silta-lehteä voisi aiheidensa puolesta verrata ehkä paremmin Herätkää! -lehteen, jota ainakin joskus julkaistiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silta-lehteä voisi aiheidensa puolesta verrata ehkä paremmin Herätkää! -lehteen, jota ainakin joskus julkaistiin.

        Herätkää! lehteä julkaistaan vieläkin. Sekä Herätkää! että Vartiotorni lehti ilmestyy painetussa muodossa ja julkaistaan myös netissä. Niitä voi lukea täällä:

        https://www.jw.org/fi/kirjasto/lehdet/

        (JT:n kirjallisuus on ilmaista eikä vaadi kirjautumista)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herätkää! lehteä julkaistaan vieläkin. Sekä Herätkää! että Vartiotorni lehti ilmestyy painetussa muodossa ja julkaistaan myös netissä. Niitä voi lukea täällä:

        https://www.jw.org/fi/kirjasto/lehdet/

        (JT:n kirjallisuus on ilmaista eikä vaadi kirjautumista)

        Ennenhän nuo lahkomainokset maksoivat.

        Nyt niissä riittää kerjäämiskirjoitukset takasivulla.
        Lahkon onnistuessa värväyksessään kerjäämiseen tulee suuri suostumispaine, ilman suostumusta et ole täysimittainen lahkolainen.

        Tämän näkee sitten lahkotalouden puolelta paljastuneelta osin 2 miljardin dollarin varallisuutena, vartiotorniseuralla.


    • Anonyymi

      Usein teologiset julkaisut sisältävät hyvin vaikea selkoisia teologisia tekstejä, joiden kohderyhmä ovat teologian opiskelijat esimerkiksi.
      Telogi lehdestä en tosiaan osaa sanoa ajatuksia, koska lehteen en ole ennen törmännyt. Täytyy ottaa ohjelmaan tutustua kyseiseen julkaisuun.
      Näinä hyvin epävakaina aikoina kun ympäröivä todellisuus on muuttunut ja maailma siinä ohessa, koen, että jokainen kristitty tarvitsee kipeästi helposti ymmärrettää ja sisäistettävää hengellistä aineistoa Raamatun ohella. Sellaisia kirjoituksia jotka antavat rakkaudellista Jumalista ohjausta ja apua arkielämän todellisuuteen ja kristilliseen elämään.
      Maailma on todella muuttunut viimeisten vuosien saattueessa ja tämä suuntaus näkyy selvästi juuri tämänpäivän maailmassamme, jota selvänä jatkumona uudet ongelmat ja ikävyydet mullistavat aiheuttaen ihmisille huolta ja ahdistusta tulevaisuuden suhteen.
      Vartiotorni ja Herätkää lehdet pureutuvat aikamme todellisiin perustuksiin ja ongelmien takana vaikuttaviin syihin antaen myös lukijoille ennenkaikkea kipeästi tarvitsemamme toivon paremmasta tulevaisuudesta voidaksemme selviytyä ja ymmärtää aikakautemme olemusta.
      Toivolla on erittäin syväluotaava henkinen vaikutus kun kohtaamme yksilöinä pelottavia aikoja. Vartiotornin etusivulla sanotaan rohkaisevasti siitä toivosta, jota ihmiskunta tarvitsee dramaattisesti juuri nyt. Valitettavasti suurin osa lähimmäisistämme hylkää Raamatullisen toivon sanoman laittaen turvansa Rauhantuhtinas Kristuksen sijaan maailman politiikan edustajien varaan. Valitettavasti he tulevat pettymään. Vain Jumala voi ratkaista ihmiskunnan ongelmat varmasti ja pysyvästi. Raamatuista löydämme muuttumattomat lupaukset ihmiskunnalle Jumalalta, joka ei koskaan valehtele.

      • Anonyymi

        Minua häiritsee Vartiotorni-seuran julkaisuissa se, että siellä aina opetus vedetään lopulta siihen, että pitäisi totella järjestöä. Siellä voi olla aluksi ihan hyviäkin ajatuksia kristittynä elämisestä, joilla tavallaan houkutellaan lukemaan eteenpäin, mutta niistä rakennetaan aina jotenkin aasinsilta siihen, että pitäisi totella järjestöä, jotta voisi saada Jehovan suosion ja pelastua tulevasta harmageddonista. Siinä tuntee itsensä vähän nenästä vedetyksi, "tähänkö tämä juttu tähtäsikin".


      • Anonyymi

        "laittaen turvansa Rauhantuhtinas Kristuksen sijaan maailman politiikan edustajien varaan."

        Kristusta odotellessa kristityn oikeus ja velvollisuus on tehdä parhaansa paremman maailman eteen. Jehovan todistajat ovat kuitenkin hyvin passiivisia yhteiskunnallisissa asioissa, eivätkä edes äänestä.

        1. Tim. 2:
        1 Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta,
        2 kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti.

        Jos oli lupa rukoilla vallanpitäjien puolesta, että saisi elää rauhallista elämää, niin eiköhän vaaleissa äänestäminenkin ole sallittua, jos tällainen mahdollisuus annetaan.


      • Anonyymi

        >> Vain Jumala voi ratkaista ihmiskunnan ongelmat varmasti ja pysyvästi.


        Edellyttäen, että tällainen jumala olisi olemassa. Tuudittautuminen jonkin mielikuvitusolennon pelastavaan väliintuloon ei ole kovin varmalla pohjalla oleva ratkaisu. Pyhien kirjoitusten mukaanhan väliintulon piti tapahtua jo lähes pari tuhatta vuotta sitten.

        >> Raamatuista löydämme muuttumattomat lupaukset ihmiskunnalle Jumalalta, joka ei koskaan valehtele.

        Jos ei valehtele, miksi tähän "Jumalan sanaan" on kirjattu lukuisia totena kerrottuja päättömyyksiä?
        "Joisitko mielelläsi lasillisen myrkyllistä vettä, jos joku vakuuttaisi sinulle, että suurin osa siitä mitä juot on vettä?"


    • Anonyymi

      Nuo aloituksen jakeet kannatta lukea Raamatusta, lahkon UM:ää on varottava, se on väärennös.
      Turunen on ottanut kirjaansa kymmenisen oppineen lausunnot tästä, kuten asiantuntija Barclayn lausunnon törkeästä väärennöksestä. Vartiotorni on Barclayn lausunnon edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.
      Turusesta näet myös vartiotornin numero- ja sivutiedot.

      Jos haluaa syvällisempää ymmärrystä jakeista, löytyy kirjastosta teologien kirjoja esim. juuri evankeliumeista, selitysteoksia.

    • Anonyymi

      Silta-lehdessä näyttää olevan edes jotain mielenkiintoisia juttuja. Vartsikassa taas ei. Nuo samat aiheet on koluttu tuhansia kertoja. Pelkkää toistoa, toistoa ja toistoa.

      Ja kuten todettua, järjestön tekstit ovat hyvin naiiveja. Aikuisen ihmisen on hyvin vaikea löytää niistä mitään ahaa-elämyksiä tai löytämisen tai oivaltamisen riemua. Ne Jeesuksen vanhat jutut on koluttu lukemattomia kertoja. Kun olet lukenut yhden Vartiotornin, olet lukenut ne kaikki

      Pidin jo lapsena Vartiotornin kirjoituksia tylsinä ja niiden "tutkiminen" oli mitä ikävystyttävämpää hommaa. Herätkäässä oli sentään jotain mielenkiintoisia kirjoituksia.

      • Anonyymi

        Saman olen minäkin kokenut. Vartiotorni on aina ollut tylsää luettavaa. Tilanne pahensi sen "tutkiminen" salilla. On puuduttavan tylsää. Herätkää kiinnosti ja kiinnostaa edelleenkin. Mutta tammikuun jälkeen sirä ei ole julkaistu enää. Myöskään Vartiotornia ei ole julkaistu tammikuun jälkeen. Mikä siihen on syynä. Paperiversiot kiinnostavat edelleenkin. Kaikilla ei ole tietokonetta eikä älypuhelinta.


    • Anonyymi

      "Silta-lehti" 2022 lokakuu verrattuna
      "Vartiotorni" 2021 huhtikuu? Miksi?

      "Iltasanomissa" ja "Iltalehdessä" oli artikkeleita laulajattaresta.
      Hän kertoi laihduttaneensa 20kg-30kg-40kg.
      Kertoi samalla löytäneensä Jeesuksen ja sen sijaan, että ajelisi pitkin Suomea huvipaikoilla laulamassa, hän ajelee etelästä pohjoiseen eri hartauspaikoissa julistamassa evankeliumia.
      Ei kuulu Tukiaisen perheen evankeliuminjulistajiin!

      Tämä nuori nainen kävi kaikenlaisissa kirkollisissa -hm-
      "sisar-ryhmissä", kuten "One way", helluntailaiset eri haaroineen, lestadiolaisissa, muissa ryhmissä, jotka kokoontuivat kirkoissa ja hartaushuoneissa. Lisäksi osallistui vapaaehtoiseen työhön ruoan jaossa ja vähäosaisia kannustaen.

      Hän siteerasi hyvin raamatunkohtia ja sovelsi niitä paljon omaan elämäänsä. Hän oli jättänyt moraalittoman elämän ja alkoholin.
      Kutsui itseään alkoholistiksi ja oli kiitollinen päästessään siitä eroon.
      Varmasti suuri rohkaisu monelle itseään alkoholilla ja huumeilla lääkitsevälle, sillä ne tulevat lisääntymään talouden kiristyessä.

      Tämä evankeliumi, eli ilosanoma, jota hän illasta toiseen julisti alttarien edessä seisten ja hengellisiä lauluja laulaen, koostui juuri kiitollisuudesta Jeesusta kohtaan, että hän oli tullut uskoon.
      Ihmiset itkivät hiljakseen omaa surkeuttaan ja huokailivat syvään.
      Välistä hän vieraili useammassa seurakunnassa samana päivänä!
      Joko hengellisten radio-ohjelmien kautta tai henkilökohtaisesti.

      Jehovan todistajat kokoontuvat nykyisin kaksi iltaa viikossa kahden tunnin kokouksiin seurakunnissa tai zoomin kautta.
      He laulavat hengellisiä lauluja osallistuen kaikki niihin kolme kertaa illan aikana. He ylistävät Jehova Jumalaa ja Jeesusta Kristusta!
      Ei keskitytä ihmisen syntisyyteen ja riippuvaisuuteen, vaan
      Jumalan Valtakuntaan ja hengen hedelmien kasvattamiseen.
      Miten voidaan auttaa toisia tutkimaan Raamattua ja siten
      saamaan oma henkilökohtainen, elävä suhde Jumalaan.
      Miten oppia jäljittelemään Jeesuksen tapaa toimia perheessä, ystävien parissa osallistuen heidän elämäänsä, samalla
      julistaen Jumalan Valtakuntaa kodeissa ja synagoogeissa, temppelissä, julkisilla paikoilla tehden opetuslapsia.
      Koko ajan kiinnittäen huomion Jehova Jumalaan, että
      hänen Taivaallinen Isänsä saisi kiitosta ja kunniaa.
      Ei itseensä. Jeesus olisi voinut kertoa, miten puusepän pojasta tuli Jumalan Valtakunnan julistaja, Messias, Suuri Opettaja jne.
      Sen lisäksi tulee oma henkilökohtainen tutkiminen, valmistautuminen kenttätyöhön ja kiinnostuneiden kysymyksiin.
      Monella on miehen ja vaimon vanhemmat vastuullaan.

      Kumpaa evankeliumia haluaa kuunnella ja kummasta saa rohkaisua?
      Tämä nuori nainen saa jälleen olla "keikoilla" kaupungista toiseen,
      seisoa huomion pisteenä, olla itse esimerkkinä.
      Vaiko ylistää Jehova Jumalaa soveltaen Raamatun neuvoja
      Jeesuksen antaman esimerkin mukaan:
      "Ei ihminen elä pelkästä leivästä, vaan jokaisesta Jumalan sanasta."

    • Anonyymi

      Lainaus:
      ”Kristusta odotellessa kristityn oikeus ja velvollisuus on tehdä parhaansa paremman maailman eteen. Jehovan todistajat ovat kuitenkin hyvin passiivisia yhteiskunnallisissa asioissa, eivätkä edes äänestä.”


      Ajatteletko että äänestys tai äänestämällä epätäydellisiä itsekkäitä poliitikkoja maailmasta tulisi jotenkin parempi tai oikeudenmukaisempi koti meille kaikille.
      Jehovan todistajien tehtävä kuten Jeesuksenkaan ei ole eikä ollut muuttaa politiikkaan sekaantumalla maailmaa. Jeesuksesta haluttiin tehdä kuningas mutta hän vetäytyi tilanteesta pois. Miksi? Koska hänen taivaallisella Isällään olisi pysyvä ja todellinen ratkaisu ihmiskunnan kaikkiin globaaleihin ongelmiin. Jeesuksen tuoma ratkaisu kaikkeen on Jumalan valtakunta, joka oli hänen puheiden ja opetustensa perusta.
      Jos kristitty, olipa hän minkä tahansa uskonnon jäsen äänestäisi vaaleissa, silloinhan hän ei luottaisi ja laittaisi toivoaan Jeesukseen Kristukseen, joka rauhantuhtinaan ja Jumalan valtakunnan hallitsevana edustajana ja kuninkaana poistaa kaikki ihmiskuntaa koettelevat ongelmat. Se joka tekee Jumalan tahdon pelastuu on syytä tässä muistaa.


      Varhaiskristityt eivät 2000 vuotta sitten osallistuneet millään tasolla poliittisiin virkoihin, eivätkä kaikista hengellisistä yhteisöistä poiketen Jehovan todistajat. Eikö ole tärkeintä sälyttää puolueettomuus politiikkaan ja muuhun nähden. Tottakai kuten Jeesus opetti täytyy maksaa verot ja olla kuuliainen valtaa pitäville hallituksille missä sitten asuneetkin. Tästä ei ole nyt kysymys. Kristitty on kuuliainen niin kauan eläessään hallituksien alamaisuus kun ne ovat sopusoinnussa Raamatun kanssa.

      Eivät Jehovan todistajat ole passiivisia yhteiskunnallisissa teemoissa vaikkeivät nyt äänestäkkään. He näkevät tilanteet globaalisti kokonaisuuksina ja tarjoavat pysyviä ratkaisuja ihmiskunnalle tarjoamalla tietoa Jumalan valtakunnasta, joka poistaa kuten esitin kaikki ihmiskuntaa vaurioittavat itsesiheuttamamme ja synnistä seuranneet tilat. Eikö tälläisen loistoisan uutisen vieminen ilmaiseksi jokaisen lähimmäisen kotiin heidän niin halutessaan ole myöskin aktiivisuutta yhteiskunnallisissa teemoissa? Ei hyvän tekeminen ja ratkaisujen tarjoaminen vaadi että pitäisi äänestää koska jokainen tajuaa ettei politiikka rakenna ja tuo koskaan hyvinvointia tai parempaa maailmaa jokaisen ulottuville. Se joka haluaa äänestää äänestäköön. Asia ei minulle kuulu. Olen yhden kerran äänestänyt antaessani elämäni ja ääneni Jumalan valtakunnalle Kristuksessa.

      • Anonyymi

        "Ajatteletko että äänestys tai äänestämällä epätäydellisiä itsekkäitä poliitikkoja maailmasta tulisi jotenkin parempi tai oikeudenmukaisempi koti meille kaikille."

        Itse asiassa kyllä ajattelen, että jotkut poliitikot ovat parempia kuin toiset, ja äänestyspäätöksillä voi oikeasti vaikkakin pieneltä osin vaikuttaa siihen, että maailma muuttuu paremmaksi. Toki olen myös realisti ja ajattelen, että maailmassa riittää ongelmia jatkossakin. Ei kuitenkaan tule mieleen ihmiskunnan historiasta yhtään ajanjaksoa, jolloin ihmiskunnalla olisi mennyt paremmin kuin nykyaikana: esimerkiksi taudit ja nälänhätä ovat huomattavasti vähentyneet siitä, mitä joskus on ollut. Kyllä tähän myös politiikalla on vaikutuksensa.

        "Jos kristitty, olipa hän minkä tahansa uskonnon jäsen äänestäisi vaaleissa, silloinhan hän ei luottaisi ja laittaisi toivoaan Jeesukseen Kristukseen"

        Tämä on mielestäni keinotekoinen vastakkainasettelu ja tarpeetonta äänestäjien syyllistämistä. Samalla logiikalla voisi väittää, ettei meidän pidä tehtä mitään muutakaan olojemme parantamiseksi, koska emme saa niitä kuitenkaan täydelliseksi omin avuin. Kai sinäkin menet lääkäriin, jos sairastut, vaikka et ajattelekaan sen tuovan pysyvää ratkaisua terveytesi hyväksi?

        "Varhaiskristityt eivät 2000 vuotta sitten osallistuneet millään tasolla poliittisiin virkoihin, eivätkä kaikista hengellisistä yhteisöistä poiketen Jehovan todistajat."

        Tuohon mahtuu parikin virhettä. Ensinnäkin varhaiskristityt olivat aluksi juutalaisuuden sisäinen liike ja osallistuivat yhteisten asioiden hoitamiseen niin kuin muutkin yhteisössään. Uskonto ja politiikkahan liittyivät käytännössä yhteen juutalaisessa yhteiskunnassa ja juutalaisyhteisöissä, joita Rooman valtakunnan kaupungeissa oli. Toisekseen Jehovan todistajat eivät ole mitenkään ainutlaatuisia politiikan välttelyssään, vaan kyllä muissakin hengellisissä käydään keskustelua siitä, ettei poliitiikan tulisi jakaa uskovia eri leireihin. Lisäksi vielä Jehovan todistajien järjestö pyrkii vaikuttamaan vallanpitäjiin lobbaamalla omien asioidensa puolesta, mikä on maailmaan osallistumista sekin. On sinänsä aivan totta, ettei maallisten kiistojen pitäisi liikaa jakaa kristittyjä, mutta asia ei ole lainkaan niin yksioikoinen kuin esität.


      • Anonyymi

        Ano 10:25 vertaa 2000 v takaista yhteiskuntaa nykyiseen ja sanoo, etteivät kristityt osallistuneet yhteiskuntaan. Ei tietenkään, koska yksinvaltias keisari päätti lähipiirinsä kanssa kaikesta ja toimeenpani tahtonsa armeijan avulla.
        Alkuaikoina kristittyjen oli piilouduttava, koska keisari epäili heitä vallanhalusta, mutta kun uskonto tuli tutuksi, kiellettiin muut uskonnot Rooman valtakunnassa. Oliko se oikein, halusivatko kristityt sitä? Tuskin, keisarin päätös se oli.

        On käsittämätöntä, että on olemassa ihmislauma, joka on sitä mieltä, "ettei politiikka rakenna ja tuo koskaan hyvinvointia ja parempaa maailmaa jokaisen ulottuville".
        Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, ja myös jehovantodistajat nauttivat siitä, järjestetyssä yhteiskunnassa. Suomen tilanne on yksi vakaimpia maailmassa, olette turvassa, teitä suojelevat maan lait ja viranomaiset, saatte koulutuksen, terveydenhuollon, vakaan järjestyksessä olevan yhteiskunnan, jonka ovat luoneet maan kansalaiset, eri yhteiskuntaluokat, myös uskonnolliset järjestöt, paitsi JT:t, jotka ovat vain siivellä ja sisäänpäin lämpiävä yhteisö, muita ylenkatsova joukko.
        Luuletteko, että tämä kaikki olisi tapahtunut ilman Jumalan suojelua ja siunausta?
        Erehdytte, jos niin luulette.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ano 10:25 vertaa 2000 v takaista yhteiskuntaa nykyiseen ja sanoo, etteivät kristityt osallistuneet yhteiskuntaan. Ei tietenkään, koska yksinvaltias keisari päätti lähipiirinsä kanssa kaikesta ja toimeenpani tahtonsa armeijan avulla.
        Alkuaikoina kristittyjen oli piilouduttava, koska keisari epäili heitä vallanhalusta, mutta kun uskonto tuli tutuksi, kiellettiin muut uskonnot Rooman valtakunnassa. Oliko se oikein, halusivatko kristityt sitä? Tuskin, keisarin päätös se oli.

        On käsittämätöntä, että on olemassa ihmislauma, joka on sitä mieltä, "ettei politiikka rakenna ja tuo koskaan hyvinvointia ja parempaa maailmaa jokaisen ulottuville".
        Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, ja myös jehovantodistajat nauttivat siitä, järjestetyssä yhteiskunnassa. Suomen tilanne on yksi vakaimpia maailmassa, olette turvassa, teitä suojelevat maan lait ja viranomaiset, saatte koulutuksen, terveydenhuollon, vakaan järjestyksessä olevan yhteiskunnan, jonka ovat luoneet maan kansalaiset, eri yhteiskuntaluokat, myös uskonnolliset järjestöt, paitsi JT:t, jotka ovat vain siivellä ja sisäänpäin lämpiävä yhteisö, muita ylenkatsova joukko.
        Luuletteko, että tämä kaikki olisi tapahtunut ilman Jumalan suojelua ja siunausta?
        Erehdytte, jos niin luulette.

        Tietenkään kukaan ei halua ovelleen hienoissa vaatteissa elvisteleviä ylenkatseellisia ihmisiä.


    • Anonyymi

      Mainosvaltuutettu kertoo vartiotornilla olevan asiat sekaisin pahimmiten.
      Vartiotorni siis leimaa panetellen vaaliehdokkaat. Semmoinen luonne, ja sanoo itseään jehovakanavaksi.
      Jos ei vaaleissa näe parasta vaihtoehtoa, niin ei kun esittää oman ohjelman ja ehdokkaaksi.

      Jos äänestää parasta ehdokasta ja rukoileekin, niin Jeesuksen myhäilyn saattaa tuntea sisimmässään.

      Se on rakkauden teko kun äänestät hyvin, kuten jos pelastat jäihin uponneen etkä tulkitse vartiotornia että täytyy antaa Jeesukselle mahdollisuus pelastaa hänet.

      • Anonyymi

        "Vartiotorni siis leimaa panetellen vaaliehdokkaat"

        Ja missä Vartiotornissa näin sanotaan?

        Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla.

        Luukas 4:5-7 sanoo:

        5 Niin Paholainen vei hänet ylös ja näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat. 6 Paholainen sanoi hänelle: ”Minä annan sinulle vallan näihin kaikkiin ja niiden loiston, sillä tuo valta on luovutettu minulle, ja minä annan sen kenelle tahdon. 7 Jos sinä siis teet minun edessäni palvontateon, tämä kaikki on sinun.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vartiotorni siis leimaa panetellen vaaliehdokkaat"

        Ja missä Vartiotornissa näin sanotaan?

        Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla.

        Luukas 4:5-7 sanoo:

        5 Niin Paholainen vei hänet ylös ja näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat. 6 Paholainen sanoi hänelle: ”Minä annan sinulle vallan näihin kaikkiin ja niiden loiston, sillä tuo valta on luovutettu minulle, ja minä annan sen kenelle tahdon. 7 Jos sinä siis teet minun edessäni palvontateon, tämä kaikki on sinun.”

        vartiotornissa sanotaan ?

        Niinhän lahko kasvattaa värvättyjään venäjälläkin.

        Tulee olla olevinaan hienompi ihminen kun ei äänestä Putinin vastaehdokasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vartiotorni siis leimaa panetellen vaaliehdokkaat"

        Ja missä Vartiotornissa näin sanotaan?

        Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla.

        Luukas 4:5-7 sanoo:

        5 Niin Paholainen vei hänet ylös ja näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat. 6 Paholainen sanoi hänelle: ”Minä annan sinulle vallan näihin kaikkiin ja niiden loiston, sillä tuo valta on luovutettu minulle, ja minä annan sen kenelle tahdon. 7 Jos sinä siis teet minun edessäni palvontateon, tämä kaikki on sinun.”

        Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla.

        -Taisi tulla tahaton tunnustus. Mitä kaikkea muuta JTt saatanan vallan alla ymmärtävätkään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vartiotornissa sanotaan ?

        Niinhän lahko kasvattaa värvättyjään venäjälläkin.

        Tulee olla olevinaan hienompi ihminen kun ei äänestä Putinin vastaehdokasta

        Venäjällä kutsutaan liikekannallepanossa kaikki rintamalle, ja sinne kyörätään satavarmasti myös ne JT:t, joita siellä vielä on. Mutta soromnoo.
        Venäjä on maa, jossa äänestyksellä ei ole mitään virkaa, eli jehovantodistajille oikea yhteiskunta. Äänestäminen on siellä hauska rituaali, joka suoritetaan konepistoolin piipun edessä, ihan vain näön vuoksi, sillä lopputulos on päätetty jo ennen vaalipäivää ja voitonmarssit harjoiteltu.
        Tässä onnen maassa on JT:n hyvä olla ja pääsee vielä ilmaiseksi Ukrainaankin näinä päivinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla.

        -Taisi tulla tahaton tunnustus. Mitä kaikkea muuta JTt saatanan vallan alla ymmärtävätkään!

        Kelpaa kuitenkin niin koulutus kuin yhteiskunnan muutkin palvelut, vaikka ne ovatkin s:nasta.
        Tekopyhiä, poimivat rusinat pullasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjällä kutsutaan liikekannallepanossa kaikki rintamalle, ja sinne kyörätään satavarmasti myös ne JT:t, joita siellä vielä on. Mutta soromnoo.
        Venäjä on maa, jossa äänestyksellä ei ole mitään virkaa, eli jehovantodistajille oikea yhteiskunta. Äänestäminen on siellä hauska rituaali, joka suoritetaan konepistoolin piipun edessä, ihan vain näön vuoksi, sillä lopputulos on päätetty jo ennen vaalipäivää ja voitonmarssit harjoiteltu.
        Tässä onnen maassa on JT:n hyvä olla ja pääsee vielä ilmaiseksi Ukrainaankin näinä päivinä.

        Paitsi että vartiotornisi konepistoolin piippu varmistamassa äänestyskielto on yhtä rehellisen aito kuin jellonalle piirretty hymy, jonka se pääsee sinulle antamaan ihan pian, loppu kun on oikeastaan jo alkanutkin. Kannattaa siis laittaa rahansa lahjalootaan, vain vartiotorniseura osaa ostoksille paratiisissaan. Tietysti, itsehän se paratiisinsa piirtääkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vartiotorni siis leimaa panetellen vaaliehdokkaat"

        Ja missä Vartiotornissa näin sanotaan?

        Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla.

        Luukas 4:5-7 sanoo:

        5 Niin Paholainen vei hänet ylös ja näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat. 6 Paholainen sanoi hänelle: ”Minä annan sinulle vallan näihin kaikkiin ja niiden loiston, sillä tuo valta on luovutettu minulle, ja minä annan sen kenelle tahdon. 7 Jos sinä siis teet minun edessäni palvontateon, tämä kaikki on sinun.”

        "Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla."

        Toisaalta Paavali nimittää esivaltaa Jumalan palvelijaksi. Miksi kristitty ei saisi äänestää vaaleissa ja pyrkiä vaikuttamaan siihen, että Jumalan palvelija suoriutuisi sille annetusta tehtävästä mahdollisimman hyvin? Hyvän, tai edes vähiten huonon ehdokkaan äänestäminen on keino viedä asioita parempaan suuntaan.

        Kysymys maailman hallitsemisesta ei ole niin yksioikoinen kuin Vartiotorni opettaa. Luukkaan kohdassa, jonka lainasit, Jeesus ei lähde väittelemään Paholaisen kanssa maailman hallinnasta, mutta se ei ole sama asia kuin myöntää tämän olevan oikeassa. Pitää ottaa huomioon myös muut asiaan liittyvät raamatunkohdat, esim. "Korkein hallitsee ihmisten valtakuntia ja että hän antaa kuninkuuden kenelle tahtoo ja voi nostaa valtaan alhaisimmankin ihmisistä" Dan. 4:17


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jehovan Todistajat eivät tosin ota osaa tämän maailman politiikkaan koska ymmärtävät Saatanan vallan alla."

        Toisaalta Paavali nimittää esivaltaa Jumalan palvelijaksi. Miksi kristitty ei saisi äänestää vaaleissa ja pyrkiä vaikuttamaan siihen, että Jumalan palvelija suoriutuisi sille annetusta tehtävästä mahdollisimman hyvin? Hyvän, tai edes vähiten huonon ehdokkaan äänestäminen on keino viedä asioita parempaan suuntaan.

        Kysymys maailman hallitsemisesta ei ole niin yksioikoinen kuin Vartiotorni opettaa. Luukkaan kohdassa, jonka lainasit, Jeesus ei lähde väittelemään Paholaisen kanssa maailman hallinnasta, mutta se ei ole sama asia kuin myöntää tämän olevan oikeassa. Pitää ottaa huomioon myös muut asiaan liittyvät raamatunkohdat, esim. "Korkein hallitsee ihmisten valtakuntia ja että hän antaa kuninkuuden kenelle tahtoo ja voi nostaa valtaan alhaisimmankin ihmisistä" Dan. 4:17

        "Luukkaan kohdassa, jonka lainasit, Jeesus ei lähde väittelemään Paholaisen kanssa maailman hallinnasta, mutta se ei ole sama asia kuin myöntää tämän olevan oikeassa."

        Jos Saatana ei olisi ollut tämän maailman hallitsija kun tarjosi maailman valtakuntia Jeesukselle yhdestä palvontateosta, se tarjous ei olisi ollut minkäänlainen koetus vaan vitsi.

        Vaikka Jumala voikin hallita ihmisten maailmaa kuten sanoi Nebukadnessarille, tämä maailmamme on jätetty Saatanan hallinnon alle Aadamin synnistä lähtien. Jeesus viittasi Saatanaan tämän maailman hallitsijana Johanneksen evankeliumin kohdissa 12:31 ja 14:30.


    • Anonyymi

      Mitä tässä tulisi vertailla?
      Silta-lehti valaisee lukijalle ympäröivää maailmaa, lukijalle valinnan mahdollisuuksia.
      Vt-lehti supistaa sanottavansa yhteen lokeroon.

      Tavoitteet ovat erilaiset.

    • Anonyymi

      Vertailla siis sitä tarjoavatko nykypäivän niinsanotut hengelliset lehdet Raamattuun perustuvaa sellaista opetusta ja aineistoa, joka auttaa kristittyä ymmärtämään paremmin Raamattua, sen profetioita ja merkitystä omaan elämään ja tulevaisuuteen, auttaa ihmistä kasvamaan ja kasvattamaan hengen hedelmiä jotta kristitty ihminen voisi paremmin kukoistaa ja loistaa valona tässä maailmassa.
      Auttaa ihmisiä soveltamaan Raamatun toimivia neuvoja omaan elämään ja ratkaisemaan elämän eteen tuomia ongelmia.
      Pelkillä viihde pituisilla artikkeleilla musiikki tapahtumista kirkoissa jne ei saada sitä tietoa joka johtaa ikuiseen elämään ja Jumalan tuntemukseen.


      Raamattu nimenomaan painottaa tiedon merkitystä jotta ihminen voisi palvoa Jumalaa hänen tahtonsa mukaan. Kukaan ei voi tulla uskoon ellei hän ensiksi tunne uskonsa kohdetta kuka hän on, mistä hän pitää sekä kuinka voin häntä siis Jumalaa tässä tapauksessa miellyttää. Uskon kohde on tunnettava ja ilman tietoa se on täysin mahdotonta.
      Johannes sanoo että ”tiedon hankkiminen merkitsee ikuista elämää ja tulevaisuutta”
      Raamattu sanoo seuraavasti; ”Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. -Johannes 17:3.


      Miten kukaan voi tuntea Jumalan ja Kristuksen ilman Raamattuun perustuvaa tietoa ja ymmärrystä? Juuri tähän tarvitsemme erilaisia hengellisiä kirjoja ja lehtiä, jotka oikealla tavalla antavat meille luotettavaa ymmärrystä Raamattuun ja siihen, miten voimme soveltaa sen neuvoja arkielämän todellisuuteen.
      Yksikään Silta- lehden kirjoitus ei antanut minkäänlaista opetusta tai ymmärrystä Raamatusta , siitä tärkeästä tiedosta jota tarvitaan Jumalan tuntemiseksi kun sitä luin.
      Vartiotornin kyseinen numero on luettavissa JW.ORG verkkokirjastosta. Jos vain vaivautuu lukemaan lehden kirjoitukset huomaa 100 varmasti että jokaisen kirjoituksen avain on auttaa ihmistä tuntemaan ja ymmärtämään paremmin Raamattua, sen sanomaa, Jumalan tarkoitusta ihmiskunnan suhteen, ymmärrystä sen suhteen miksi maailma on niin levoton nykyään, ymmärtämään Kristuksen tärkeää osaa ihmiskunnan pelastajana ja saada vahva toivo elämään.

      Miten ja mitä ihminen hyötyy kirjoituksista joita hengellisissä lehdissä on nykyään pilvin pimein jos ne eivät selitä Raamattua millään tavalla? Tarvitsemme nyt Raamattuun perustuvia kirjoituksia ja vastauksia suuriin kysymyksiin kun maailma ympärillämme muuttuu yhä huonompaan suuntaan kuten profetiat osoittavat. Jos haluaa viihde luettavaa lue Aku Ankkaa. Valitettavasti Aku Ankan tarinat eivät anna elämääsi vastauksia ja kovasti kaipaamaamme lohtua selviytyä aikakautemme viimeisistä päivistä ennen Jeesuksen tuloa.

      • Anonyymi

        Aku Ankka on ihan yhtä totta kuin Raamattu, mutta paljon hauskempaa luettavaa. En halua lukea esim. vääräuskoisten lahtaamisesta tai sellaista koskevia tulevaisuuden fantasioita.


    • Anonyymi

      Evankelista ja evankelisen järjestön perustaja Gayle Claxton kirjoittaa kirjassaan ’Kasva Jumalan tuntemisessa (suom. Aikamedia©️2009) sivu 59:


      ”Paavali kirjoitti efesolaisille koska heidän voimakas uskon ja rakkauden todistuksensa vaikutti häneen. Hän tiesi ettei kristityt voisi koskaan pysyä paikoillaan. Ihminen joko kasvaa tai taantuu. Siksi Paavali halusi efesolaisten uskovien kasvavan Jumalan tuntemisessa ja voimassa”.
      Hän puhuu kirjassaan nimenomaan Jumalan tuntemisen tärkeydestä koska se viitoittaa kristityn tulevaisuuden.
      Hän jatkaa seuraavasti:” Olen kuitenkin nähnyt omassa elämässäni että kun en ole rukoillut enkä lukenut Sanaa( siis Raamattua) niin kuin olisi pitänyt tai kun en ole tehnyt mitään hengellisen elämäni hyväksi , olen ottanut verukkeekseni lepäämisen. Hyvin pian olen saanut huomata, että halu rukoilla ja lukea on poissa. ”
      Sivulla 61 hän toteaa seuraavaa:” Yksi elämämme suurimpia tarpeita on kasvaa Jumalan tuntemisessa. On mielenkiintoista että Jumala joka meidän on tarkoitus tuntea on selvästi tunnistettavissa.”

      Juuri tuntemuksen saavuttamiseen henkilökohtaisella tasolla Jumalaa kohtaan tarvitaan tietoa, jota saamme ainoastaan lukemalla Raamattua ja hengellisiä julkaisuja ja kirjoja, joiden tarkoitus on auttaa kristittyä lukijaa ymmärtämään syvällisemmin Jumalan sanassa kerrottuja todellisuuksia, jotka ovat avainasemassa saadaksemme henkilökohtaisen suhteen Jumalaan ja Jeesukseen.


      Valitettavasti nykyään ilmestyvistä hengellisistä säännöllisesti ilmestyvistä julkaisuista on kova työ löytää sellaista aineistoa, joka antaa työvälineet sellaisen tiedon ja informaation saamiseen, joka voi auttaa lukijaa saamaan dynaamisen ja voimallisen henkilökohtaisen suhteen Jumalaan. Valitettavasti monet julkaisut eivät täytä näitä kriteereitä nykyään. Suuri painotus on henkilökohtaisilla uskoon tulo todistuksilla, matkakertomuksilla, mainoksilla jne. Toki on rohkaisevaa lukea miten joku on tullut uskoon löytäen Jeesuksen. Mutta kristityn kasvuun Jumalan tuntemukseen tarvitaan muutakin ja tähän aikamme julkaisut eivät kykene vastaamaan. Positiivisen poikkeuksen hengellisten lehtien kirkossa tekee ELÄMÄ lehti, joka on erittäin monipuolinen sisältäen juurikin Raamattuun puhtaasti liittyviä kirjoituksia sekä mielenkiintoisia artikkeleita Raamatun henkilöistä. Lehteen kirjoittavat säännöllisesti esimerkiksi Mailis Janatuinen, pappi Erkki Junkkaala ja muita tunnettuja Raamatun opettajia.
      Otin Elämä lehden mainitakseni vain siksi, että se on todellakin hyvin monipuolinen ja kiintoisa sisällöltään. Tarvitsemme kirjoituksia Raamatun henkilöistä ja heidän elämänvaiheista, koska juuri niiden kautta Jumala meitä opettaa ja neuvoo.

    • Anonyymi

      Jutut on aika järjestökeskeisiä. Monesti ärsyttää jos aihe kiinnostaa, niin se käsitellään kuitenkin suppeasti ja hyvin hätäiset ja ennalta arvattavat johtopäätökset tehden. Joutuu kyllä lukemaan paljon muutakin

    • Anonyymi

      Yksi hengenmenoa tarkoittava raamatunkielto lahkossa on 1 Korintt. 10:27 "pakanan luona syö kaikkea mitä pakana pöytään kattaa" - siis myös verilettuja.

      Lahko kieltää verensiirron ja tappaa sillä omia jäseniään.

      Tässä muuten ei ole kysymys siitä onko Raamattu totta, tai tulisiko siihen uskoakaan.
      Vaan lahko vetoaa verensiirtokiellon puolustelussaan Raamattuun. Ja on siis väärässä

      Mutta kuinka sitten muuten on väärässä, niin otetaan esim. Room. 13 esivallat.
      Ennen 1929 vartiotorni sanoi esivallat maallisiksi.
      1929 - 1962 vartiotorni sanoi esivallat taivaallisiksi.
      Ja vuodesta 1962 alkaen taas maallisiksi.
      Tässäkin, onko Raamattu sitten oikeassa tai että tulisiko siihen ylipäätänsä uskoa, niin vartiotorni on ollut joka tapauksessa väärässä ristiriitaisine oppineen.

      Mutta vartiotornihyväkäs kirjoittaa olevansa "Jehovakanava"
      Semmoisen jehovaan varaan jota vartiotorni esiintuo ei kannata luottaa vanhoja sukkiakaan, saati arvokkaampaa, itseään, sielunrauhaansa, ikuisuuttaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe