Kysymyksiä vaihto-opiskeluun

Hei! Olen tässä jo kauan miettinyt, että haluaisin lähteä vaihtoon 17v ja vaihto maiksi olen miettinyt USA, Kanada, Iso-Britannia ja ehkä Irlanti. Eniten innostaisi tuo USA tai Kanada. Ongelmana tässä on se, että nämä vaihdot maksavat todella paljon ja en varmaan saisi vanhempani suostuteltua maksamaan vaihdosta 10 000€ tai enempää. Olen kuullut ja hieman lueskellut, että jotain stipendejä voisi saada, mutta kuinka paljon ne edes auttavat loppu peleissä ja miten niitä saa? Jos tiedätte jotain hyvin kattavia stipendejä niin kertokaa ihmeessä. Rotary järjestöä olen miettinyt ja se varmaan ainoa vaihto ehto minun tilanteessani. Jos lähden vaihtoon Rotarien kautta niin pitääkö perheeni toimia myös host perheenä? Onko teillä suositella jotain kaupunkeja, kouluja tai alueita vaihtoon Kanadassa tai USA:ssa jossa vaihto kokemus olisi varmasti hyvä? Olen kuullut, että High Schoolit eroavat toisistaan ja haluaisin koulun missä on paljon toimintaa, Amerikkalais jalkapallo pelejä joita mennään kannustamaan, homecoming, prom ja ”perus” High School meininkiä.

Ottaisin mielelläni vastaan lisää tietoa vaihdosta ja ASIALLISIA vastauksia kysymyksiini! :)

8

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin harvoin vaihtoon lähtevä lukiolainen saa itse valita koulua, kaupunkia tai edes osavaltiota. Joten sinne mennään, mihin pääsee. Perillä sitten, jos ei elämä suju, voidaan pyrkiä sijoittamaan toiseen paikkaan.

      Missään tapauksessa ei voida taata hyvää vaihtokokemusta. Hyvä vaihtokokemus nimittäin riippuu paitsi perheestä ja koulusta niin myös hyvin paljon sinusta itsestäsi.

      • Koitos vastauksestasi! Tiedän, että yleensä sitä ei voi valita ja jos voi niin pitää maksaa lisää. Halusin vain kysyä, että missä muut ovat viihtyneet ja minkä laisia kokemuksia.


      • Anonyymi
        moii1123 kirjoitti:

        Koitos vastauksestasi! Tiedän, että yleensä sitä ei voi valita ja jos voi niin pitää maksaa lisää. Halusin vain kysyä, että missä muut ovat viihtyneet ja minkä laisia kokemuksia.

        Ei voi sanoa yhtä eikä kahta paikkaa, jossa kaikki olisivat viihtyneet erityisen hyvin. Vaatimukset viihtymiselle ovat jokaisella erilaiset. Ei myöskään voi sanoa, että jossain tietyssä paikassa kukaan ei olisi viihtynyt.

        Se viihtyminen on eniten vaihtarin omissa käsissä. Melkein kaikilla tulee jossain vaiheessa hillitön koti-ikävä. Vaikka ei koko ajan viihtyisikään hirveän hyvin, kokemus kokonaisuudessaan voi olla kuitenkin hyvä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi sanoa yhtä eikä kahta paikkaa, jossa kaikki olisivat viihtyneet erityisen hyvin. Vaatimukset viihtymiselle ovat jokaisella erilaiset. Ei myöskään voi sanoa, että jossain tietyssä paikassa kukaan ei olisi viihtynyt.

        Se viihtyminen on eniten vaihtarin omissa käsissä. Melkein kaikilla tulee jossain vaiheessa hillitön koti-ikävä. Vaikka ei koko ajan viihtyisikään hirveän hyvin, kokemus kokonaisuudessaan voi olla kuitenkin hyvä.

        Näin se on, mutta vähän vain mietiskelin että kun monet ovat olleet hieman epätyytyväisiä esim Iso-Britanniaan. Mutta varmasti henkilökohtainen ja riippuu paljon itsestään mitä vaihdolta haluaa.


    • Anonyymi

      Kaikenlaisia kokemuksia löytyy. Järjestöjen sivuilta löytyy positiivisiä kertomuksia (mainosta) myös vaihtoblogeista. Huonoista kokemuksista löytyy tietoa esim. näilta sivuilta. Usein ne joiden vaihto on mennyt pieleen sulkevat bloginsa.

      • Olen etsisellytkin vähän eri paikoista tietoa ja jatkan vielä. Kiitos avusta!


    • Anonyymi

      Ite olin Minnesotan osavaltiossa pikkukaupungissa. Viihdyin tosi hyvin. Olen edelleen tekemisissä isäntäperheeni kanssa, he tulivat ylioppilasjuhliinikin.

      On hirveän tärkeää, että itellä on lähtiessä kaikki asiat kunnossa, terveys, sosiaaliset taidot, taustatuki kotoa, hyvä taloudellinen tuki kotoa yms. Kotimaahan itkemään jäävä poikakaveri tai -tyttö voi olla rasite.

      Kun omat lähtökohdat lukioaikaiselle vaihtovuodelle ovat heikot, on paras odottaa korkeakouluvaihetta. Silloin voi jo saada stipendejä ja voi valita kohdeyliopiston. Itsekin on kypsempi kohtaamaan ja voittamaan myös hankalia tilanteita, joiden todenäköisyyskin pienempi.

      Useimpien vaihto-oppilasvuosi sujuu hyvin ja siitä jää mukavat muistot, vieläpä elinikäisiä ystäviä.

      • Kiitos vastauksestasi! Kiva kuulla, että viihdyit ja olet esim isäntäperheen kanssa tekemisissä! Olen tietysti miettinyt korkeakoulu aikana menoa vaihtoon, mutta en tiedä olenko semmoista käymässä. Mietin asiaa vielä, mutta kiitos ehdotuksestasi.:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!

      Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.
      Tunteet
      76
      4026
    2. Kivoimmat asiat elämässäsi?

      Ihastuminen? Rakastuminen? Voittaminen? Joku muu?
      Sinkut
      161
      3513
    3. Miksi sinua kiinnostaa mitä täällä lukee?

      Käyt täällä ja tiedän sen.
      Ikävä
      53
      3129
    4. Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?

      Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä
      Maailman menoa
      191
      1905
    5. Mistä tiedät, että hän on kiinnostunut?

      Kiinnostunut sinusta.
      Ikävä
      27
      1737
    6. Etkö usko teidän

      Koskaan päätyvän yhteen?
      Ikävä
      44
      1736
    7. Et edes ole vanha ja läski

      Kunhan halusin loukata.
      Ikävä
      23
      1734
    8. Voisiko näistä

      Painaa kirjan. Montakohan sataa sivua tulisi 🤭 ja mikä sen nimi olisi?
      Ikävä
      57
      1684
    9. Mukavaa perjantaita

      Rakkaalle H naiselle...❤️
      Ikävä
      19
      1587
    10. Tykkään niin paljon

      Ja olen tosi surkeana kun mokasin kerta toisensa jälkeen. 😢
      Ikävä
      18
      1571
    Aihe