eläinkokeet!

jkl.

Että mitä mieltä
niistä ootte?
Käytättekö sellasii (esim.meikkejä)
mitkä on testattu eläimillä?
Onko se oikein,että pienelle viattomalle kanille
tehdään niin.
minusta ei.

14

1101

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toisinaan ajatteleva

      En anna lasteni käyttää meikkejä, joita ei ole testattu eläimillä. Lapseni eivät ole mitään kaniineja! Järki käteen tuossakin asiassa.

      • jkl.

        ne meikit on testattu muilla
        tavoilla kun eläimillä!(esim anytime)


      • nenia

        ne meikit joita ei ole testattu esim.kaneilla on testattu mm.ihmissoluilla,joiden tulos on tarkempi kuin eläimillä testatut. Joten jos käytän meikkejä joita on testattu eläimillä, olet itse se "kani". tiedoksi vaan.


      • Lesko.Fernando

        Tässä on vähän tietoa, ja ei sinulla voi olla lapsia jos maailmankatsomus on tuota luokkaa: "En anna lasteni käyttää meikkejä, joita ei ole testattu eläimillä. Lapseni eivät ole mitään kaniineja! Järki käteen tuossakin asiassa."


        http://www.oikeuttaelaimille.net/www/index.ph?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=64

        http://www.oikeuttaelaimille.net/www/index.ph?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=64

        http://www.oikeuttaelaimille.net/www/index.ph?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=64

        Jos olet vielä samaa mieltä niin säälin lapsiasi!
        Ei pahalla.


    • :((((

      ite ostan meikkejä joita EI ole testattu eläimillä.. eläimet on iha samallaisia ku ihmiset! paitsi et ihmisilä ei oo karvoja jne..

      mut eläimillä on tunteet! esim. mulla oli 2 kissaa uros ja naaras pentuja oli 1 poikue.. noh vanhuuden kärsimänä uroskissa kuoi ja n.viikon päästä naaraskissakin kuoli suruun jonka uroksen kuolema oli jättänyt.. sitten poikasetkin oli surullkisia emon kuolemasta ja toivoin että niile ei kävisi samaa kuin muille ja onneksi ei käynyt.. JOTEN en käytä eläimillä testattuja meikkejä ja syön luomua.. ajatelkaa kuinka koiratkin kärsivät kuin jotkut tiedeukkelit tunkee niille ihoo jotai meikiä ja jos se onki huonoa ni koira kuolee..!!! >:(

      • jkl.

        eläimilläkin on tunteet!!
        Se on väärin,et tehdään eläinkokeita.
        Ja oon ainakin tosi tarkka siin mitä meikkejä ostan.
        Luomua en syö,söisin muuten jos olis vähän halvempaa. (:


    • Elikko

      Meikkien testaus eläimillä on äärimmäisen tuomittavaa. En oikeastaan hyväksy eläinkokeita muussa kuin lääketieteessä.

      • jkl.

        jos sillä ihmishengen voi pelastaa,
        niin sitten se on hyväksyttävää...


    • !!!!

      Eläinkokeet on asia, jota en hyväksy! Eläimilläkin on tunteen ja noita testaus tapoja on muitakin!

      Pyrin kaikessa noudattamaan sitä linjaa, että en käytä mikäli tuote on testattu eläinkokein, mutta erityisesti juuri meikeissä olen siinä todella tarkkana.

      Minustakin niissä tehdään väärin!

    • Itse en periaatteessa hyväksy eläinkokeita edes silloin, kun niillä voitaisiin pelastaa ihmishenkiä (vaikka kyllä olen eläimilä testattuja lääkkeitä käyttänytkin) Eläimet eivät todellakaan ole siksi olemassa, että ihmiset saisivat käyttää niitä mielin määrin hyväkseen.
      Ja luomua ostan lähes aina, kun eläinperäisistä tuotteista on kyse.

    • ddhm

      Tässä ketjussa paistaa paikoitellen kauas suppea käsitys siitä, mitä eläinkokeet ovat ja mihin niitä kaytetään. Aloittaja toki kysyi nimenomaan meikeistä, mutta silti minusta tämä taas esiintyvä ilmiö, jossa eläinkokeet redusoidaan söpöjen kanien kidutukseksi, jolla pyritään vain tuottamaan uusia turhia pakkeleitä, on käsittämättömän yksioikoista ja älyllisesti epärehellistä. Anteeksi purkaus, mutta joskus tällainen todella kyllästyttää...

      Siis ensinnäkin: minusta on hölmöä puhua aina vain ja ainoastaan niistä söpöistä kaneista ja koirista, joita on reilusti alle prosentti kaikista koe-eläimistä. Suurin osa koe-eläimistä on kaloja, hiiriä ja rottia. Ainakin rotat ja hiiret ovat tietysti yhtälailla tuntevia kuin ne kanit eikä niiden käyttö poista eläinkokeiden eettisiä ongelmia, mutta argumentoinnilta puuttuu pohja jos esimerkkinä jatkuvasti käytetään yhtä marginaalitapausta koska se on niin söpö. Söpöys on aivan yhdentekevää tässä keskustelussa.

      Sitten toine seikka: kosmetiikan testaaminen eläinkokeilla on turhaa (testattuja aineita on jo runsaasti, eivätkä meikit ole välttämättömiä), ja koska eläinkokeet aiheuttavat eläimelle haittoja lievästä epämukavuudesta kovaan kipuun, pitäisi niistä minusta luopua. Kiitos Ranskan, näin ei vielä ole... Kosmetiikan eläinkokeet ovat kuitenkin murto-osa kaikista eläinkokeista!

      Lisäksi haluan sanoa niille, jotka käyttävät "eläinkokeilla testaamatonta kosmetiikkaa": suurin osa niistäkin on testattu eläimillä, mutta sitä ei ole tehnyt tuotteen valmistaja, vaan valmistaja hyötyy muiden tekemistä raaka-ainetesteistä ja sen jälkeen kiillottaa sädekehäänsä ja osoittelee syyttävällä sormella muita. Lisäksi sinulle, joka väitit ihmissolujen olevan parempi testi kuin eläinkokeiden: asia ei ole ihan noin yksioikoinen. Soluviljelmä on paljon yksinkertaisempi kuin kokonainen organismi, eivätkä siinä ehkä näy kaikki haittavaikutukset, jotka eläinkokeessa näkyvät. Toki eläinkoe voi antaa virheellistä tietoa, mutta ihmissoluviljemä ei todellakaan ole yksiselitteisesti turvallisempi keino. Lopulta ihminen on aina se viimeinen testaaja, olivat alustavat menetelmät mitä tahansa.

      Sitten niille, joiden mielestä vain lääkekokeiluissa saa käyttää eläinkokeita (ja etenkin niille, joiden mielestä eläinkokeita saa tehdä vain, kun sillä voidaan pelastaa ihmishenkiä). Tutkimuksessa on yleensä mahdotonta ennustaa, mikä linja tuottaa toivotun tuloksen ja mikä on ajan hukkaa. Ei siis voida sallia vain hengen pelastavia kokeita, koska tutkimuksen alkaessa emme voi tietää, mikä on lopputulos. Lääketieteellistä ja perustutkimusta ei myöskään voi erottaa toisistaan. Lääketieteellinen tutkimus perustuu hyvin pitkälti perustutkimukseen, joten perustutkimuksen lopettaminen tappaisi ison osan lääketutkimustakin. Haluan vielä painottaa, että kaikki markkinoille tulevat lääkkeet on testattu eläimillä, samoin useimmat hoitomuodot (leikkaukset ym).

      Sitten vielä vaihtoehtomenetelmistä. Monella ihmisellä on sellainen käsitys, että jos haluaisimme, voisimme korvata kaikki eläinkokeet muilla menetelmillä. Tämä ei ole totta. Itseasiassa viime vuosikymmeninä uudet menetelmät, joiden tuli poistaa eläinkokeet, ovat vain lisänneet eläinkokeiden tarvetta. Haluan vielä mainita, että soluviljelmät EIVÄT ole eläimistä riippumaton koemuoto, vaan yhden viljelmän pystyttämiseen voi kulua lukuisia eläimiä ja seerumin vuoksi tapetaan monia vasikoita. Lisäksi soluviljelmillä voidaan harvoin kokonaan eläinkoetta korvata. Tietysti viljelmät vähentävät eläinkokeita ja niitä tulee suosia, kun se on mahdollista. Toki voisimme kieltää eläinkokeet, mutta tällä olisi mittavia seurauksia.

      Oma mielipiteeni eläinkokeista: eläinkokeet eivät ole millään muotoa mukava asia, mutta ne eivät eroa muusta eläinten käytöstä niin ratkaisevasti kuin yleisesti ajatellaan. Periaatteessa ne ehkä ovat väärin, mutta niin kuin monissa muissakin asioissa, joskus vääräkin vaihtoehto voi olla paras mahdollinen. Eläinkokeiden määrää tulee jokaisen tutkijan pyrkiä työssään vähentämään, ja erityisesti kivuliaimpien kokeiden osalta lupamenettelyn tulee olla tiukka (lupamenettelyyn on onneksi tulossa parannuksia). Eläinkoe tulee korvata aina kun se on tutkimuksen kannalta järkevää. Tämäkin on jo laissa.

      Eläinkokeiden suurimmat ongelmat ovat etenkin rottien olot ja vaihtoehtomenetelmien tutkimuksen huono rahoitus. Näihin asioihin tulisi ensisijaisesti puuttua. Lisäksi eläinkokeita suorittavien ihmisten koulutusvaatimuksia tulisi hieman tiukentaa ja opintoihin pitäisi liittää etiikan ja filosofian kurssi, joka keskittyisi juuri tämän alueen problematiikkaan käytännönkin tasolla.

    • Tiina

      antaisin oman lapseni noihin kokeisiin kuin söpön kaniinin tai vaikkapa ihanan rotan.

    • YokO__

      älkääkä muutkaan käyttäkö!!!!

      • onko se..

        Onko provosoiminen mielestäsi antoisakin harrastus? ;-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      52
      2561
    2. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      24
      2076
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      54
      1918
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      132
      1716
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      132
      1434
    6. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      131
      1358
    7. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1184
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      454
      1143
    9. Olet tosi lapsellinen...

      Ja kiva harrastus tämä palstailu sulla. Lisää uskottavuutta ja luotettavuutta paljon. 🙄 Eipä sillä onneksi enää ole väl
      Ikävä
      44
      995
    10. Outoa toimintaa kaikkinensa

      Jotenkin sairashan se sinäkin olet.
      Ikävä
      29
      979
    Aihe