Arkkipiispa Luoman siunaus samaan sukupuoleen kuuluvien avioillitoille

Anonyymi-ap

Lainaus kotimaa lehden kirjoituksesta:
”– Kirkkomme tulevaisuuden kannalta olisi kaikkein parasta, että meidän kirkossamme tehtäisiin sellainen virallinenkin päätös, että samaa sukupuolta olevia pareja voitaisiin kirkollisesti vihkiä, arkkipiispa Tapio Luoma totesi Radio Dein ja Kotimaan yhteisellä Piispan kyselytunnilla keskiviikko-aamuna.”

20.10.2022 17:08 - | Uutiset


Mitähän tuollaisesta seuraa lopulta kun toimitaan selvästi vastoin Jumalan avioliitto säätelyä sekä avioliittojärjestelyä joka koskee miehen ja naisen liittämistä yhteen. Jos Jumala hyväksyisi samaan sukupuoleen kuuluvien liittämisen yhteen, luulisi että siitä olisi maininta Raamatussa. Voisiko joku näyttää kohdan mistä sen löytäisin?
Arkkipiispa voi olla mitä mieltä itse tahansa, mutta Kotimaa lehden haastattelussa kirjoittaja toteaa ”......arkkipiispaa itseään ovat puhutellut kohtaamiset sellaisten homoseksuaalien kristittyjen kanssa, jotka haluaisivat parisuhteelleen selkeän osoituksen Jumalan siunauksesta.

Onko olemassa tai edes löydettävissä tuota selkeää osoitusta Jumalan siunauksesta jonka samaan sukupuoleen kuuluvat toivoisivat saavansa Jumalan sanasta Raamatusta johon arkkipiispa Luoma viittaa artikkelissa. Jokainen kristitty voi itse vastata omasta puolestaan!
Ihmettelen arkkipiispa Luoman kommentteja, jotka ovat selvästi täysin vastakkaiset kuin Raamatuun on kirjoitettu. Mikä ihmeen tarve joillakin kirkon työntekijöillä on toimia vastoin Raamatun ohjeita, jotka koskevat moraalia ja muita kristityn velvollisuuksia suhteessaan Jumalaan ja hänen sanaansa.

Kotimaa lehti: ” Päteviä teologisia perusteluja Luoman mukaan löytyy sekä kirkon avioliittokäsityksen säilyttämisen että laajentamisen puolesta.”
Hmmm.....mitkähän ne teologiset perustelut avioliittojärjestelyn laajentamiseksi saman sukupuolen kohdalla sitten olisivat? Olisi todella mielenkiintoista kuulla joskus jonkun papin vastaavan tähän. Mutta luultavasti papit eivät juurikaan lueskele tälläisiä foorumeita mikä on sinänsä harmillista.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin todiaan on sanottava, että Ruotsista kuuluu naispappien taholta erikoista. Jotkut papit etupäässä jokunen naispappi toivoo Polyamoriaa kirkkoihin.
      Huh huh. Jos et tiedä mitä polyamoria tarkoittaa......se tarkoittaa elämistä romanttisessa ja/tai seksuaalisessa suhteessa samaan aikaan useamman ihmisen kanssa. Kyllä luit oikein. Tästä kirjoitettiin seurakuntalainen blogissa. Tässä muutama mielenkiintoinen lainaus blogiartikkelista:
      • Ruotsin kirkon tulisi avautua polyamorisille jäsenilleen. Tätä mieltä ovat Malmön kirkkoherra Gunilla Hallonsten ja Malmön Pyhän Johanneksen kirkon pastori Helena Myrstener. He kutsuivat kesän Pride-festivaalin yhteydessä ihmisiä kirkkoon keskustelemaan polyamoriasta.
      •Hallonsten ja Myrstener arvelevat kirjoituksessaan Kyrkans Tidning -lehdessä, että ihmiset, jotka elävät polyamorisissa suhteissa, voivat toivoa kirkon siunausta. Pappeina he kysyvät, onko siunaamiselle valmiutta. He kirjoittavat: ”On elämänmyönteistä, sielunhoidollista ja pastoraalista huolenpitoa kuunnella niiden ääniä, jotka haluavat elää ja elävät jo kaksinaisuusnormin ulkopuolella.”

      Kyseiset naispapit eivät vielä ole ehdottaneet moniavioisuuden hyväksymistä ja siunaamista, mutta jo se, että nämä papit edes miettivät jotakin tuollaista antaen medioille haastatteluja on .....sanoisinko.......hämmentävän pelottavaa.
      Mitä itse ajattelet aiheesta? Olisiko kirkkojen sallittava ”rakkauden” nimessä moniavioisuuden hyväksyvä siunaaminen kirkon tiloissa ja tapahtumissa? Entä hyväksyisikö Jumala tälläisen sallivaisuuden uuden tuulen piristämään kirkkoja?

    • Anonyymi

      Kyllä vaikuttaa siltä että pääpiispaa on kohdannut miltei uskomaton hengellinen pimeys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe