Arkkipiispa Luoman siunaus samaan sukupuoleen kuuluvien avioillitoille

Anonyymi-ap

Lainaus kotimaa lehden kirjoituksesta:
”– Kirkkomme tulevaisuuden kannalta olisi kaikkein parasta, että meidän kirkossamme tehtäisiin sellainen virallinenkin päätös, että samaa sukupuolta olevia pareja voitaisiin kirkollisesti vihkiä, arkkipiispa Tapio Luoma totesi Radio Dein ja Kotimaan yhteisellä Piispan kyselytunnilla keskiviikko-aamuna.”

20.10.2022 17:08 - | Uutiset


Mitähän tuollaisesta seuraa lopulta kun toimitaan selvästi vastoin Jumalan avioliitto säätelyä sekä avioliittojärjestelyä joka koskee miehen ja naisen liittämistä yhteen. Jos Jumala hyväksyisi samaan sukupuoleen kuuluvien liittämisen yhteen, luulisi että siitä olisi maininta Raamatussa. Voisiko joku näyttää kohdan mistä sen löytäisin?
Arkkipiispa voi olla mitä mieltä itse tahansa, mutta Kotimaa lehden haastattelussa kirjoittaja toteaa ”......arkkipiispaa itseään ovat puhutellut kohtaamiset sellaisten homoseksuaalien kristittyjen kanssa, jotka haluaisivat parisuhteelleen selkeän osoituksen Jumalan siunauksesta.

Onko olemassa tai edes löydettävissä tuota selkeää osoitusta Jumalan siunauksesta jonka samaan sukupuoleen kuuluvat toivoisivat saavansa Jumalan sanasta Raamatusta johon arkkipiispa Luoma viittaa artikkelissa. Jokainen kristitty voi itse vastata omasta puolestaan!
Ihmettelen arkkipiispa Luoman kommentteja, jotka ovat selvästi täysin vastakkaiset kuin Raamatuun on kirjoitettu. Mikä ihmeen tarve joillakin kirkon työntekijöillä on toimia vastoin Raamatun ohjeita, jotka koskevat moraalia ja muita kristityn velvollisuuksia suhteessaan Jumalaan ja hänen sanaansa.

Kotimaa lehti: ” Päteviä teologisia perusteluja Luoman mukaan löytyy sekä kirkon avioliittokäsityksen säilyttämisen että laajentamisen puolesta.”
Hmmm.....mitkähän ne teologiset perustelut avioliittojärjestelyn laajentamiseksi saman sukupuolen kohdalla sitten olisivat? Olisi todella mielenkiintoista kuulla joskus jonkun papin vastaavan tähän. Mutta luultavasti papit eivät juurikaan lueskele tälläisiä foorumeita mikä on sinänsä harmillista.

2

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin todiaan on sanottava, että Ruotsista kuuluu naispappien taholta erikoista. Jotkut papit etupäässä jokunen naispappi toivoo Polyamoriaa kirkkoihin.
   Huh huh. Jos et tiedä mitä polyamoria tarkoittaa......se tarkoittaa elämistä romanttisessa ja/tai seksuaalisessa suhteessa samaan aikaan useamman ihmisen kanssa. Kyllä luit oikein. Tästä kirjoitettiin seurakuntalainen blogissa. Tässä muutama mielenkiintoinen lainaus blogiartikkelista:
   • Ruotsin kirkon tulisi avautua polyamorisille jäsenilleen. Tätä mieltä ovat Malmön kirkkoherra Gunilla Hallonsten ja Malmön Pyhän Johanneksen kirkon pastori Helena Myrstener. He kutsuivat kesän Pride-festivaalin yhteydessä ihmisiä kirkkoon keskustelemaan polyamoriasta.
   •Hallonsten ja Myrstener arvelevat kirjoituksessaan Kyrkans Tidning -lehdessä, että ihmiset, jotka elävät polyamorisissa suhteissa, voivat toivoa kirkon siunausta. Pappeina he kysyvät, onko siunaamiselle valmiutta. He kirjoittavat: ”On elämänmyönteistä, sielunhoidollista ja pastoraalista huolenpitoa kuunnella niiden ääniä, jotka haluavat elää ja elävät jo kaksinaisuusnormin ulkopuolella.”

   Kyseiset naispapit eivät vielä ole ehdottaneet moniavioisuuden hyväksymistä ja siunaamista, mutta jo se, että nämä papit edes miettivät jotakin tuollaista antaen medioille haastatteluja on .....sanoisinko.......hämmentävän pelottavaa.
   Mitä itse ajattelet aiheesta? Olisiko kirkkojen sallittava ”rakkauden” nimessä moniavioisuuden hyväksyvä siunaaminen kirkon tiloissa ja tapahtumissa? Entä hyväksyisikö Jumala tälläisen sallivaisuuden uuden tuulen piristämään kirkkoja?

  • Anonyymi

   Kyllä vaikuttaa siltä että pääpiispaa on kohdannut miltei uskomaton hengellinen pimeys.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   45
   1332
  2. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   72
   1148
  3. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   102
   1110
  4. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   998
  5. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   45
   928
  6. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   906
  7. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   81
   759
  8. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   56
   721
  9. Tee se tänään

   Päätä että teet sen tänään. Laita mulle oikeasti viestiä... Saatat yllättyä positiivisesti.
   Ikävä
   54
   695
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   31
   629
  Aihe